Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Postul Craciunului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11184)

Rodica50 16.11.2010 21:28:41

Citat:

În prealabil postat de Membru (Post 305638)
Multam................n-o sa fumez tot postul....:))Sunt si eu la inceput

Si sa o tii tot asa si dupa ce trece postul! Vei fi mai castigat!

ihodios 03.12.2012 00:09:20

Frumos gandesti maria

Citat:

În prealabil postat de larisa maria (Post 305522)
profesorul meu de religie spune ca postul reprezinta pregatirea noastra sufleteasca pentru intalnirea cu dumnezeu. Asa cum ne imbracam frumos si ne aranjam pentru o ocazie speciala, sau pentru intalnirea cu o persoana importanta, asa trebuie sa ne pregatim si sufleteste, prin post, care nu consta doar in abtinerea de la consumul de produse de origine animala, ci si in savarsirea de fapte cat mai bune, milostenie si cel mai important prin multa rugaciune.

Frumos gandesti Maria . Sa de-a Domnul cat mai multi oameni sa creada si ortodoxia sa o implineasca.

Marius22 12.12.2012 17:47:25

Am aflat ca in Grecia exista o traditie intalnita in randul multor preoti de mir de a savarsi Sfanta Liturghie in fiecare din cele 40 de zile ale Postului Nasterii Domnului. Prin aceasta si credinciosii sunt chemati la o vietuire mai inalta si la o pregatire aparte pentru primirea lui Hristos.

N.Priceputu 12.12.2012 18:41:09

Cunosc un preot din București care săvâșește liturghia în fiecare zi din cele patru posturi.

Ekaterina 13.12.2012 01:25:11

Cum ne hranim corect in post

"Cei mai multi dintre cei care postesc cad in capcana carbohidratilor. Adica, fac exces de paine, paste fainoase si cartofi care, desi sunt alimente necesare organismului, trebuie consumate cu moderatie", ne sfatuieste Dr. Corina Zugravu - medic primar nutritie si igiena alimentara.

In plus, pe langa carbohidrati este important sa includem in alimentatie fructe (preferabil in stare cruda), legume (cele mai sanatoase sunt cele crude sau cele gatite in aburi) si grasimi. Mai ales in perioada postului trebuie sa fim atenti sa suplinim lipsa grasimilor animale cu grasimi vegetale, tinand cont de faptul ca putem consuma carne de peste numai arareori.

Ca alternativa pentru preparatele din carne, putem consuma leguminoase precum fasolea, soia, mazarea si lintea. In afara de acestea, salatele de legume asezonate cu uleiuri vegetale (de masline, de rapita) sunt preparate sanatoase, cu un aport insemnat de nutrienti si in plus respecta rigorile alimentatiei de post.

Reguli de respectat

De asemenea, este important sa retinem ca nu avem voie sa trecem peste micul dejun. Un sandwich sanatos din paine neagra, margarina, salata verde si rosie este o buna obtiune pentru a incepe ziua in forta.

In plus, ar trebui sa avem grija ca gustarile dintre mese sa nu lipseasca. Acestea ne ajuta sa ne pastram energia si alunga senzatia de foame. Spre exemplu, in timpul zilei, putem alege cereale integrale cu miere.

O alta varianta ar mai fi si fructele oleaginoase sau semintele care au un aport nutritiv deosebit, fiind surse importante de minerale, fibre si grasimi bune. Nucile, migdalele, fisticul, semintele de dovleac sau floarea soarelui sunt doar cateva exemple de gustari potrivite perioadei postului.

Vitala este si hidratarea. Supele de legume, ceaiurile, sucurile naturale de fructe si nu in ultimul rand apa nu au voie sa lipseasca din nutritia zilnica, mai ales in perioada postului.

Asadar, chiar si in perioada postului, ne putem hrani echilibrat, depinde doar ca fiecare dintre noi sa fie atent cu nevoile propriului organism.
http://www.kudika.ro/articol/frumuse...t-in-post.html

Cateva sfaturi folositoare dar care nu epuizeaza subiectul. Nu sunt insa de acord cu margarina la micul dejun. Sunt uimita ca inca este recomandata.

Yasmina 13.12.2012 10:22:59

Exista o crema facuta din ulei de samburi de struguri care seamana la consistenta cu maioneza;probabil ca si reteta asta si este un amestec de ulei cu zeama de lamaie si condimente.

Eu folosesc aceasta crema pt sandwich-ul de dimineata cu paine prajita,salata verde si rosii(poate si ceapa daca nu merg la serviciu).
Margarina nu mai consum de foarte mult timp.

Dumitru73 14.12.2012 17:07:59

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 487796)
Cunosc un preot din București care săvâșește liturghia în fiecare zi din cele patru posturi.

cunosc și eu unul.
iar la el proscomidia durează, poate, mai mult decât restul slujbei.
vine la biserică pe la 5 dimineața și până pe la 8-9 face pomenirile.
și are câteva caiete, mii de nume.

Raoul 14.12.2012 22:40:54

La ce biserica este acest preot?

N.Priceputu 14.12.2012 23:18:16

Nu știu dacă e unul și același. Eu vorbeam de părintele Vasile de la biserica Podeanu (la Chibrit)

Dumitru73 15.12.2012 16:24:17

eu pomeneam de pr. Gheorghe Burlanescu de la bis. Popa Rusu
www.parohiapoparusu.ro/
e cel cu chelie și barbă albă.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:54:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.