Pr. Gheorghe |
23.10.2010 17:44:18 |
Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron
(Post 299789)
Prost am fost ca am intrebat, trebuia sa ma astept la o eschiva demna de Doroftei.
(...)
Frumoasa atitudine de tipul "pumnul in gura". Nu se va intampla, din nefericire pentru dumneavoastra.
|
As fi putut jura ca in acest registru va fi interventia urmatoare ce o veti avea! Mai mult decat previzibil. Asta pentru ca nu sunteti primul impins de la spate de acest "prieten" nevazut!
Referitor la toate intrebarile pe care mi le-ati adresat si referitor la atitudinea de care ma acuzati va spun doar atat: daca in discutia pe care o am cu cineva, eu ca preot, vad ca Hristos este eliminat permanent si independent de scopul urmarit, caut sa ma retrag. Nu din lasitate, nici din nestiinta, cu toate ca nu-mi sunt straine aceste stari in multe ocazii, doar fiindca asa imi porunceste invatatura pe care eu o respect:
Citat:
19. De mult vi se pare că ne apărăm față de voi. Dar noi grăim în Hristos, înaintea lui Dumnezeu. Și toate acestea, iubiții mei, pentru zidirea voastră.
20. Căci mă tem ca nu cumva venind, să nu vă găsesc pe voi așa precum voiesc, iar eu să fiu găsit de voi așa precum nu voiți; mă tem adică de certuri, de pizmă, de mânii, de întărâtări, de clevetiri, de murmure, de îngâmfări, de tulburări;
21. Mă tem ca nu cumva, venind iarăși, să mă umilească Dumnezeul meu la voi și să plâng pe mulți care au păcătuit înainte și nu s-au pocăit de necurăția și de desfrânarea și de necumpătarea pe care le-au făcut.
(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, cap. 12)
|
sau aceasta:
Citat:
1. De unde vin războaiele și de unde certurile dintre voi? Oare, nu de aici: din poftele voastre care se luptă în mădularele voastre?
2. Poftiți și nu aveți; ucideți și pizmuiți și nu puteți dobândi ce doriți; vă sfătuiți și vă războiți, și nu aveți, pentru că nu cereți.
3. Cereți și nu primiți, pentru că cereți rău, ca voi să risipiți în plăceri.
4. Preadesfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu.
5. Sau vi se pare că Scriptura grăiește în deșert? Duhul, care sălășluiește în noi, ne poftește spre zavistie?
6. Nu, ci dă mai mare har. Pentru aceea, zice: "Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriți le dă har".
7. Supuneți-vă deci lui Dumnezeu. Stați împotriva diavolului și el va fugi de la voi.
8. Apropiați-vă de Dumnezeu și Se va apropia și El de voi. Curățiți-vă mâinile, păcătoșilor, și sfințiți-vă inimile, voi cei îndoielnici.
(Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov, cap. 4)
|
sau si aceasta:
Citat:
9. Iar de întrebările nebunești și de înșirări de neamuri și de certuri și de sfădirile pentru lege, ferește-te, căci sunt nefolositoare și deșarte.
10. De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te,
11. Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.
(Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel, cap.13)
|
Eu cred in aceasta invatatura, asta vreau sa-ti spun, cred in invatatura Domnului Iisus Hristos! Domnia ta in ce crezi? Pentru ce as mai sta de vorba cu dumneata, spune-mi? Initial am incercat sa stabilesc un dialog, tot in virtutea credintei mele, credinta in Domnul Iubirii! O data, de doua ori, de trei ori... acum gata! Eu nu pierd nimic, te asigur! Dar dumneata esti in situatia de a pierde viata cea vesnica pe care Dumnezeu ti-a daruit-o la fel ca si mie, la fel ca tuturor oamenilor, inca de la creatie.
Atat! (...pot eu!)
LAST EDIT:
Acum m-am mahnit cu adevarat!
|