![]() |
o femeie chiar daca nu are har de preotime,ea poate face altceva in viata religioasa;
ex:1.reporter de televiziune religioasa,ex:Radio Trinitas,sau sa spuna o istorie sau sa citeasca poevesti pentru copii. 2.poate sa mearga la biserica sa se roage,dar nu de preotime ci ca o simpla credincioasa. 3.poate sa fie cantareata 4.calugarita si alte exemple si alte exemple poate sa fie multe,dar cu preotimea nu prea are har acela de a intelege. Femeia poate sa aleaga dintre a fi calugarita sau o femeie normala cu treburile ei. ai grija ce vorbesti ca nea atentionat Domnul Iisus catre noi daca vorbim despre cineva si daca judecam. |
Citat:
|
...
Uitati ce mi-a retinut atentia din cele ce mi-ati raspuns:
- femeile sunt mai rar fair-play, frumoasa parere despre femei nu am ce zice, de asta poligamia la barbati era ceva normal in timp ce cea a femeii era pedepsita cu moartea cu pietre fiind considerata prostitutie. Si de ce personajele negative din parabolele Domnului sunt cel mai frecvent barbatii daca ei sunt atat de fair-play? Iar daca Domnul a facut majoritatea parabolelor cu barbati, sa inteleg ca sunt numai pentru ei? Sau daca Impartasania a dat-o numai apostolilor, sa inteleg ca nu era si pentru femei si noi cam abuzam pentru ca o luam? Sau era cumva doar pentru barbatii apostoli pentru ca numai lor a fost data la Cina cea de Taina? - Si o alta parere spusa mai sus, cum ca "nici un tata nu a intors copilul din ratacire", lucru care nu face cinste barbatilor, si care nu este adevarat, dar daca ar fi adevarat, un barbat care nu isi poate aduce la credinta nici macar propriul copil, cum poate sa ii aduca pe adulti? Si daca femeile pot sa isi aduca la credinta atat copilul cat si sotul, de ce sa nu poata fi preot? Ce ii lipseste? Vreti sa spuneti ca ii lipseste ceva din cele duhovnicesti in conditiile in care cel mai mare intre sfinti este o femeie, si ca atare a fost ea cea care a inteles cel mai bine mesajul lui Dumnezeu? Nu m-ati convins deloc. |
Citat:
Iti raspund pentru ultima data daca o sa vad ca continui pe aceeasi linie. NU O FEMEIE POATA SA ADUCA UN COPIL LA CREDINTA CI O MAMA PE PROPIUL EI COPIL! Nu un barbat oarecare ci un preot poate cu ajutorul Sfintului Duh sa o faca! Maica Domnului a inteles cel mai bine mesajul Domnului pentru o femeie din momentul cind a spus "Fie mie dupa voia TA" pina la "Fiul meu si Dumnezeul meu..." : SMERENIA!!!! |
Toti barbatii care au primit si vor primi harul preotiei au lucrarea lor binecuvantata de Dumnezeu. Insa niciunul dintre ei nu poate egala in lucrare pe cea care ni l-a nascut tuturor dupa trup pe Mantuitorul Hristos. Maica Domnului, o femeie deci, este nu doar mai cinstita si slavita decat preotii si ierarhii, ci decat heruvimii si serafimii. O numim, in rugaciuni, mai "inalta decat cerurile".
Dupa toate aceste considerente, Maica Domnului ar fi trebuit sa-i conduca pe Apostoli si pe ucenicii Mantuitorului. Dar nu a fost asa. Lucrarea sa in viata aceasta cu toate ca a fost plina de har si minuni dumnezeiesti, a fost una discreta. Ea nu a hirotonit pe nimeni prin punerea mainilor, nici de parte barbateasca, si nici femeiasca. Nu exista marturii potrivit carora Maica Domnului sa fi savarsit frangerea painii (Euharistia). Cum ar putea ridica pretentii in vederea preotiei, oricare alta femeie, oricat de imbunatatita ar fi din punct de cedere duhovnicesc? |
Toti barbatii crestini (ortodocsi, catolici si anglicani), toti diaconii, toti preotii, toti episcopii, mitropolitii, arhiepiscopii, patriarhii, cardinalii, papii, toti calugarii, ieromonahii, ierodiaconii, toti apostolii, toti sfintii, Parintii Bisericii, doctorii Bisericii, ba chiar mai mult, toti ingerii, arhanghelii, serafimii si heruvimii - cu totii o cinstesc, mai mult decat pe orice alta fiinta creata, si cu totii se roaga celei ce a fost incoronata Regina Ingerilor - Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Preacurata Fecioara Maria, o femeie.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si daca suntem deacord ca Duhul Sfant este cel care il aduce pe om la credinta, vrei sa spui ca Duhul Sfant se revarsa doar asupra barbatului, vrei sa spui ca are preferinte pe sexe? Si ce parere ai despre femei ca Maica Siluana? De ce atatia oameni apeleaza la sfaturile ei? Ai vazut vreodata bilet pe usa sau pe site-ul maicutei scriind: "dragii mei, azi nu va pot primi si nu va pot raspunde, reveniti peste o saptamana pentru ca sunt in acea perioada delicata"? Sau anunt de genul: "Dragii mei, imi pare rau, dar nu va mai pot raspunde defel pentru ca am intrat la menopauza"? Sau poate ai vazut scris "Dragii mei nu va mai smintiti degeaba cerand sfaturi de la femei pentru ca femeile sunt fara Har, si pe deasupra sunt prea sensibile si fara fair-play, si ca atare va spun numai prostii, asa ca mergeti doar la barbati ca pe ei ii privilegiaza Harul si gandesc mai la rece si mai dur"? Sau pe usa dormitorului vreunei mame ai vazut scris: "Dragii mei copii si soti, descurcati-va singuri cum puteti saptamana asta pentru ca este acea saptamana din luna, asa ca eu nu mai fac nimic pana nu imi trece". Sau ai vazut legi care sa dea ceva scutire periodice lunare de la servici pe tema asta? Ca eu nu am vazut nici scutiri lunare pentru femeie de la indatoririle de mama, sau scutire de la munca de la servici, nu am auzit nici de scutiri pentru barbati de la munca de tata pe motivul ca este preot, si nici nu am auzit ca femeia ar avea mai putin Har decat barbatul, ci am gasit in Biblie ca prima femeie la care i s-a spus "plina de Har" a fost Maica Domnului, de care nu numai ca au ascultat acei oameni, dar a ascultat si Iisus Hristos. Ascultarea a fost reciproca, El a ascultat de mama Sa si mama Sa a ascultat de El din momentul in care a acceptat sa il primeasca in viata ei. Fiecare dintre noi suntem chemati sa spunem daca il vrem pe Hristos in viata noastra sau nu, asa cum a fost intrebata si Sfanta Fecioara, si nu stiu ce raspuns ai dat tu, dar eu am raspuns cu "da". Asta insa nu ma impiedica sa fiu medic, si nu m-ar impiedica nici sa fiu preot, nu Harul impiedica ci oamenii. Harul nu poate decat sa ajute, si nu am vazut scris in Biblie "Cereti si veti primi doar daca sunteti barbati, bateti si vi se va deschide doar daca sunteti barbati, cautati si veti gasi doar daca sunteti barbati. Cat despre voi, femeilor, imi pare rau, dar Harul nu-i pentru voi.". Tu ai gasit asa ceva ca eu nu. Ba chiar dimpotriva, am vazut o parabola cu doua femei in care femeia cea care nu intelegea mesajul Domnului era Marta, cea care trebaluia in casa asa cum fusese invatata ca trebuie sa faca o femeie, in timp ce cea care a fost laudata a fost Maria care statea si sorbea cuvintele Domnului cele dadatoare de viata si despre care Domnul a zis ca si-a luat partea cea buna care nu se va lua de la ea. De ce atunci partea cea buna, Cuvantul Domnului, vreti sa o tineti doar pentru voi trimitand femeia la cratita cand Marta facea rau ca statea de coada cratitei in loc sa asculte cuvantul Domnului? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:14:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.