penticostalulmantuit |
24.04.2010 21:01:13 |
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Nimeni nu sustine că adevărata vorbire în limbi ar fi fara sunete inteligibile.
Citat:
În prealabil postat de almaris
(Post 239221)
Deci aia care se practica in biserica penticostala nu e adevarata. Asa se intelege din ce spui.
|
Am fost eu confuz sau ai înteles tu gresit. Tu vorbeai despre vorbire în limbi cu sunete neinteligibile. Credinciosii penticostali nu vorbesc în limbi cu sunete neinteligibile.
Ei, prin vorbirea în limbi se roagă lui Dumnezeu sau transmit un mesaj către oameni.
În ambele cazuri sunetele sunt inteligibile.
1. Când se roagă lui Dumnezeu, Domnul întelege vorbirea în limbi si se bucură când credinciosii laudă Numele Lui.
2. Când se adresează oamenilor prin darul vorbirii în limbi, oamenii înteleg pentru că: a) cel care vorbeste în limbi folosesse o limbă cunoscută auditoriului
b) după vorbirea în limbi urmează tălmăcirea limbilor (un alt dar al Duhului) si cei din auditoriu înteleg
Dar in nici un caz nu există vorbire în limbi cu sunete neinteligibile.
Probabil tu te referi la faptul că atunci când cineva se roagă lui Dumnezeu în limbi pentru tine e neinteligibil. Nu e nici o problemă, nu ti se adresează tie, Celui căruia i se adresează, întelege. Nici la Rusalii nu au înteles toti. Dimpotrivă unii si-au bătut joc. Dar cred că li s-a iertat, era din nestiintă.
Citat:
În prealabil postat de almaris
(Post 239221)
Eu cred ca toate sunt de actualitate, numai ca vorbirea in limbi trebuie inteleasa asa cum este, o vorbire intr-o alta limba inteleasa de oameni care traiesc undeva pe suprafata pamantului.
|
Sincer, mă bucur că tu crezi că toate darurile sunt de actualitate. Sunt multi crestini care cred că ele au functionat doar în timpul Apostolilor.
Da, există si acel tip de vorbire în alte limbi despre care vorbesti tu dar nu este singurul.
|