Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Vorbirea in limbi la penticostali... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7556)

penticostalulmantuit 24.04.2010 12:33:36

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 238783)
Si de ce nu ar putea sa se roage in limba lui?

Vorbitorii în limbi se roagă și în limba lor.

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 238783)
de ce ii trebuie o limba speciala sa vorbeasca cu Dumnezeu?

Fiule Risipitor la acest tip de întrebări nu știu să răspund. Motivația pentru care Dumnezeu a hotărât să dea darul vorbirii în limbi creștinilor, probabil că El o știe cel mai bine.

Dar am văzut că tu ești ortodox. Crezi deci în Biblie și crezi că Dumnezeu există. Ai dreptul să-L întrebi în momentele tale de rugăciune și El îți va răspunde.

lacrimi 24.04.2010 15:07:26

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuit (Post 239135)
Fiule Risipitor la acest tip de întrebări nu știu să răspund. Motivația pentru care Dumnezeu a hotărât să dea darul vorbirii în limbi creștinilor, probabil că El o știe cel mai bine.

Dar am văzut că tu ești ortodox. Crezi deci în Biblie și crezi că Dumnezeu există. Ai dreptul să-L întrebi în momentele tale de rugăciune și El îți va răspunde.

Stii care e diferenta intre noi? Noi nu punem intrebari Domnului, ci luam totul asa cum ne da El. Si nu obisnuim sa vorbim cu Domnul ca si cu vecinul de peste poarta...

Doriana 24.04.2010 15:30:25

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 239149)
Stii care e diferenta intre noi? Noi nu punem intrebari Domnului, ci luam totul asa cum ne da El. Si nu obisnuim sa vorbim cu Domnul ca si cu vecinul de peste poarta...

Ca si cu vecinul de peste poarta, inteleg, nu se cuvine. Dar de ce nu vorbesti ca si cu un Tata, daca tot este Tatal nostru? Ti-e teama ca te va respinge, dupa tot ce a facut pentru tine??

lacrimi 24.04.2010 16:56:29

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 239154)
Ca si cu vecinul de peste poarta, inteleg, nu se cuvine. Dar de ce nu vorbesti ca si cu un Tata, daca tot este Tatal nostru? Ti-e teama ca te va respinge, dupa tot ce a facut pentru tine??

Ii vorbesc tot timpul ca unui Tata, dar nu vreau minuni de la El. Si chiar daca tu consideri ceva nemaipomenit de bun, prin faptul ca sotul meu a trecut la penticostali (avand in vedere ca nu se poate sa nu trec si eu, in conceptia voastra...), eu vad tot ce s-a intamplat in viata mea, ca o incercare a tariei credintei mele si eu stiu ca Dumnezeu imi va asculta rugaciunile si ii va deschide ochii si sotului meu spre Adevar...
Iarta-ma...

carmina 24.04.2010 17:02:14

@lacrimi
ma iarta ca intervin in discutie, uite un articol scris de catre parintele Dumitru Staniloae, care umple sufletul de multa bucurie si nadejde:
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...oae-68453.html
pentru ca gingasia arata prezenta Duhului Sfant in om....!

Doriana 24.04.2010 17:17:12

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 239167)
Ii vorbesc tot timpul ca unui Tata, dar nu vreau minuni de la El. Si chiar daca tu consideri ceva nemaipomenit de bun, prin faptul ca sotul meu a trecut la penticostali (avand in vedere ca nu se poate sa nu trec si eu, in conceptia voastra...), eu vad tot ce s-a intamplat in viata mea, ca o incercare a tariei credintei mele si eu stiu ca Dumnezeu imi va asculta rugaciunile si ii va deschide ochii si sotului meu spre Adevar...
Iarta-ma...

Scumpa mea, nu stiu daca sotul tau a facut ceva nemaipomenit de bun, mai ales ca nu-ti cunosc casa si ce soi de penticostali ai acolo. Insa sunt de acord cu tine ca aceasta e o incercare a credintei tale si ca dupa ce vei iesi din ea vei fi mai puternica si mai fericita.

In ce priveste minunile, ele nu au fost date pentru a le folosi in scop egoist. Daca te uiti la Domnul si la apostoli, ei foloseau puterea de a face minuni pentru a-i ajuta pe altii si a propasi lucrarea lui Dumnezeu. Ei cereau minuni pentru a ajuta semenii. Nu e obligatoriu sa le experimentezi, chiar deloc. Insa unii au nevoie de ele, caci au cancer in faza terminala sau sunt in pericol de a-si pierde copiii. Iar Dumnezeu nu ii refuza . Multumeste-I lui Dumnezeu ca tu nu ai nevoie de minuni si nu esti intr-o stare in care numai o minune te mai poate salva. Si fii fericita pentru asta, caci multi nu au ce ai tu.
Sa ma ierti si tu. Stiu ca vei trece cu bine peste toate acestea. Dumnezeu sa-ti ajute!

almaris 24.04.2010 20:27:00

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 238989)
Dar am inteles ideea ta, esti contra. Nu ca ai avea vreun fundament ci pur si simplu. Respect alegerea ta.

Nu sunt contra, vreau doar ca voi care aveti aceasta practica a vorbirii in limbi sa ne explicati si noua celor care nu avem asa ceva care este scopul acestui dar? Eu cred ca trebuie sa stim de ce anume facem anumite lucruri nu?

almaris 24.04.2010 20:37:57

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuit (Post 238992)
Nimeni nu susține că adevărata vorbire în limbi ar fi fara sunete inteligibile.
Nici ortodocșii nici adventiștii, nici penticostalii.

Deci aia care se practica in biserica penticostala nu e adevarata. Asa se intelege din ce spui.

Citat:

Nu trebuie să considerăm că am putea ști mai bine decât Duhul Sfânt ce fel de daruri ar fi necesare bisericii. Dacă Duhul a hotărât să dea aceste daruri, este bine. Fie că știm noi scopurile fie că nu.

Nu, Duhul nu face nimic fara consimtamantul nostru, astfel ca scopul ar trebui sa fie stiut, inteles si de noi. Eu nu spun ca este de la cel rau cum spun ignorantii, ci ca ar putea fi explicata de acea stiinta numita psihologie.
Citat:

P.S. Dai de înțeles că ai fi împotiva multor daruri nu numai a vorbirii în limbi. Vrei să-ți precizezi poziția? Nu mai e actual nici un dar al Duhului?

Nu am nimic cu niciun dar, insa felul cum intelegem aceste daruri conteaza enorm. Eu cred ca toate sunt de actualitate, numai ca vorbirea in limbi trebuie inteleasa asa cum este, o vorbire intr-o alta limba inteleasa de oameni care traiesc undeva pe suprafata pamantului. In felul in care vrei sa o intelegi tu si altii m-i se pare ca apare ca un moft, un capriciu.

almaris 24.04.2010 20:43:08

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 239167)
eu stiu ca Dumnezeu imi va asculta rugaciunile si ii va deschide ochii si sotului meu spre Adevar...

Daca vei face asta Dumnezeu va realiza lucrarea dorita de tine, bineinteles si cu consimtamantul lui, numai ca daca prin Adevar intelegi o grupare restransa de oameni dintr-o anumita parte a lumii, s-ar putea sa fie in zadar. Si e valabil si pentru mine, cand ne rugam ca altii sa gaseasca Adevarul, e bine sa spunem asta si in dreptul nostru.

penticostalulmantuit 24.04.2010 21:01:13

În prealabil postat de penticostalulmantuit
Nimeni nu sustine că adevărata vorbire în limbi ar fi fara sunete inteligibile.
Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 239221)
Deci aia care se practica in biserica penticostala nu e adevarata. Asa se intelege din ce spui.

Am fost eu confuz sau ai înteles tu gresit. Tu vorbeai despre vorbire în limbi cu sunete neinteligibile. Credinciosii penticostali nu vorbesc în limbi cu sunete neinteligibile.

Ei, prin vorbirea în limbi se roagă lui Dumnezeu sau transmit un mesaj către oameni.
În ambele cazuri sunetele sunt inteligibile.

1. Când se roagă lui Dumnezeu, Domnul întelege vorbirea în limbi si se bucură când credinciosii laudă Numele Lui.

2. Când se adresează oamenilor prin darul vorbirii în limbi, oamenii înteleg pentru că:
a) cel care vorbeste în limbi folosesse o limbă cunoscută auditoriului
b) după vorbirea în limbi urmează tălmăcirea limbilor (un alt dar al Duhului) si cei din auditoriu înteleg
Dar in nici un caz nu există vorbire în limbi cu sunete neinteligibile.

Probabil tu te referi la faptul că atunci când cineva se roagă lui Dumnezeu în limbi pentru tine e neinteligibil. Nu e nici o problemă, nu ti se adresează tie, Celui căruia i se adresează, întelege. Nici la Rusalii nu au înteles toti. Dimpotrivă unii si-au bătut joc. Dar cred că li s-a iertat, era din nestiintă.

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 239221)
Eu cred ca toate sunt de actualitate, numai ca vorbirea in limbi trebuie inteleasa asa cum este, o vorbire intr-o alta limba inteleasa de oameni care traiesc undeva pe suprafata pamantului.

Sincer, mă bucur că tu crezi că toate darurile sunt de actualitate. Sunt multi crestini care cred că ele au functionat doar în timpul Apostolilor.

Da, există si acel tip de vorbire în alte limbi despre care vorbesti tu dar nu este singurul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:20:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.