Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Combaterea evolutionismului, in 29 de puncte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7369)

konijiro 04.04.2010 15:20:44

Citat:

Nici un savant nu a fost capabil sa explice de ce densitatea apei creste sub punctul de înghet si scade deasupra acestuia.
Wow, ce salt (i)logic: de unde pana unde faptul ca oamenii de stiinta nu pot explica ceva e o dovada pentru creationism?

eodor nastasa 04.04.2010 16:10:38

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 231064)
Wow, ce salt (i)logic: de unde pana unde faptul ca oamenii de stiinta nu pot explica ceva e o dovada pentru creationism?

Se spune ca hazardul(intamplarea, coincidenta, samd) a produs(dupa sfortari demne de lauda) viata. Asa. Ia sa vedem, spun oamenii de stiinta ca un sistem presupune organizare(de fapt, pe organizare isi justifica existenta sistemu'), spun. Nu cumva organizarea presupune o actiune inteligenta(adicatelea o actiune constienta si voita) ? Presupune, de fapt, nu "presupune" ci CERTIFICA actiunea cu pricina. Are hazardu' inteligenta si constiinta si vointa ? N'are ! Deci daca stam stramb si ne gandim drept, ajungem la o singura concluzie, si anume, pe hazardul celor cu evolutia i-L cheama pur si simplu Dumnezeu sau "Eu sunt Cel ce sunt" ori poate "Eu sunt alfa si omega, inceputul si sfarsitul" ori poate..."Eu sunt in toate si toate in Mine sunt".

Nu este o rusine sa spui, eu am fost creeat, ba din contra, este o dovada ca ai evoluat...
spiritualiceste !

topcat 04.04.2010 21:16:17

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 231004)
Capilaritatea e o explicatie pentru plantele mici dar pentru copacii chiar mici este înca un mister

Capilaritatea nu e singura forta ce transporta apa in copaci; i se alatura osmoza din radacini si transpiratia din frunze.

topcat 04.04.2010 22:21:43

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 231074)
Nu este o rusine sa spui, eu am fost creeat, ba din contra, este o dovada ca ai evoluat...
spiritualiceste !

Dar de ce ai spune una ca asta cind nu e asa?
Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 231074)
Se spune ca hazardul(intamplarea, coincidenta, samd) a produs(dupa sfortari demne de lauda) viata. Asa. Ia sa vedem, spun oamenii de stiinta ca un sistem presupune organizare(de fapt, pe organizare isi justifica existenta sistemu'), spun. Nu cumva organizarea presupune o actiune inteligenta(adicatelea o actiune constienta si voita) ? Presupune, de fapt, nu "presupune" ci CERTIFICA actiunea cu pricina.

V-am mai intrebat o data daca considerati ca formarea unui cristal de gheata organizat intr-o structura geometrica complexa si simetrica dintr-o picatura de apa fluida si diforma presupune un designer inteligent sau ajunge numai o forta oarba cum ar fi electromagnetismul?

eodor nastasa 04.04.2010 23:12:55

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 231148)
Dar de ce ai spune una ca asta cind nu e asa?

Asa, ia sa vedem noi. Intrebare : Exista ADN ? Exista. Este stabil si caracteristic ADN-ul ? Este. Acum, intrebare : De ce este stabil si caracteristic ? Pentru ca a fost "fabricat" in mod constient si voit, altminteri aceste doua caracteristici nu au cum sa coexiste. Adica, hazardul poate sa creeze o structura stabila dar nu si CARACTERISTICA.

Citat:

V-am mai intrebat o data daca considerati ca formarea unui cristal de gheata organizat intr-o structura geometrica complexa si simetrica dintr-o picatura de apa fluida si diforma presupune un designer inteligent sau ajunge numai o forta oarba cum ar fi electromagnetismul?
Ei hai sa ma lansez(hazardez) si eu...

In primul rand electromagnetismul nu este o forta oarba, el, electromagnetismul face parte dintr-un complex de trei "forte"(electromagnetica,gravitationala si informationala, care se mai cheama si camp unificat), forte care alcatuiesc constiinta materiei, adicatelea mai simplu spus materia da dovada de inteligenta. Ei, acum astea fiind spuse, raspunsul meu este NU, nu este nevoie de un designer, pentru ca, insusi apa STIE cum sa se organizeze in atari conditii, dar atentie, conditii(imuabile) stabilite de Creator (designer).

In concluzie in "incapatanarea" mea o tin una si buna Dumnezeu Este.

topcat 05.04.2010 14:28:45

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 231156)
Asa, ia sa vedem noi. Intrebare : Exista ADN ? Exista. Este stabil si caracteristic ADN-ul ? Este. Acum, intrebare : De ce este stabil si caracteristic ? Pentru ca a fost "fabricat" in mod constient si voit, altminteri aceste doua caracteristici nu au cum sa coexiste. Adica, hazardul poate sa creeze o structura stabila dar nu si CARACTERISTICA.

Ce intelegi prin "caracteristica"?

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 231156)
Ei hai sa ma lansez(hazardez) si eu...

In primul rand electromagnetismul nu este o forta oarba, el, electromagnetismul face parte dintr-un complex de trei "forte"(electromagnetica,gravitationala si informationala, care se mai cheama si camp unificat), forte care alcatuiesc constiinta materiei, adicatelea mai simplu spus materia da dovada de inteligenta. Ei, acum astea fiind spuse, raspunsul meu este NU, nu este nevoie de un designer, pentru ca, insusi apa STIE cum sa se organizeze in atari conditii, dar atentie, conditii(imuabile) stabilite de Creator (designer).

In concluzie in "incapatanarea" mea o tin una si buna Dumnezeu Este.

Ce intelegi totusi prin apa STIE? Citeste cumva carti de fizica sa STIE legile ei sau particulele ce o compun interactioneaza conform unor legi relativ simple?

eodor nastasa 05.04.2010 14:39:35

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 231235)
Ce intelegi prin "caracteristica"?

Adica SPECIFICA, TIPICA.

Citat:

Ce intelegi totusi prin apa STIE? Citeste cumva carti de fizica sa STIE legile ei sau particulele ce o compun interactioneaza conform unor legi relativ simple?
Pai, din moment ce daja STIE, nu mai are trebuinta.

topcat 05.04.2010 14:56:26

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 231242)
Adica SPECIFICA, TIPICA.

Normal ca ADN-ul e stabil si specific fiecarei fiinte. Nu inteleg de unde ar rezulta neaparat, din aceste doua caracteristici ale lui, ca a fost creat intr-un mod inteligent.
Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 231242)
Pai, din moment ce daja STIE, nu mai are trebuinta.

STIE in mod constient??? Cu ce gindeste? are si apa neuroni? Sau o fi avind suflet? :)

eodor nastasa 05.04.2010 19:34:42

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 231248)
Normal ca ADN-ul e stabil si specific fiecarei fiinte. Nu inteleg de unde ar rezulta neaparat, din aceste doua caracteristici ale lui, ca a fost creat intr-un mod inteligent.

STIE in mod constient??? Cu ce gindeste? are si apa neuroni? Sau o fi avind suflet? :)

Orice sistem presupune organizare, si, organizarea presupune inteligenta. Stiinta (ma rog oamenii de stiinta) postuleaza asta.

Neuronul este o unealta, nu el gandeste...

topcat 06.04.2010 09:10:58

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 231297)
Orice sistem presupune organizare, si, organizarea presupune inteligenta. Stiinta (ma rog oamenii de stiinta) postuleaza asta.

Te inseli, stiinta nu postuleaza si nici nu demonstreaza asta. Din contra.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:10:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.