Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Sexul si mantuirea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4359)

Eugen7 30.09.2010 10:51:15

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 293165)
Ti se pare ca impreunare este mai putin vulgar decat sex? Sau mai putin pacatos?

sunt de acord cu dumneavoastra. conteaza actiunea (fapta) nu termenul (denumirea folosita pentru actiune).
actiunea (fapta) este laudata sau condamnata.

daca homosexualii (si din nefericire nu doar ei) zic ca "fac dragoste anal" nu mai e pacat? sau nu mai e la fel de grav? Dumnezeu judeca faptele!

Dumitru73 30.09.2010 10:59:39

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 293177)
sunt de acord cu dumneavoastra. conteaza actiunea (fapta) nu termenul (denumirea folosita pentru actiune).
actiunea (fapta) este laudata sau condamnata.

daca homosexualii (si din nefericire nu doar ei) zic ca "fac dragoste anal" nu mai e pacat? sau nu mai e la fel de grav? Dumnezeu judeca faptele!

Cuvantul impreunare era folosit in vechime. Inclusiv de biserica.
Dar atunci avea alta conotatie.
Daca ai avut vreodata in mana un moliftelic foarte vechi, ai citit probabil, la slujba botezului la lepadari, expresia "Te impreunezi cu Hristos?".
Cum suna?

Eugen7 30.09.2010 11:11:22

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 293179)
Cuvantul impreunare era folosit in vechime. Inclusiv de biserica.
Dar atunci avea alta conotatie.
Daca ai avut vreodata in mana un moliftelic foarte vechi, ai citit probabil, la slujba botezului la lepadari, expresia "Te impreunezi cu Hristos?".
Cum suna?

suna arhaic, insa nu are rost sa ne pierdem in analize etimologice si semantice.

si in acest caz ca si in cele de mai sus, conteaza actiunea (fapta) care se refera la unirea tainica cu Hristos.

Dumitru73 30.09.2010 11:31:35

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 293182)
suna arhaic, insa nu are rost sa ne pierdem in analize etimologice si semantice.

si in acest caz ca si in cele de mai sus, conteaza actiunea (fapta) care se refera la unirea tainica cu Hristos.

Asa este. Prin exemplul adus asta am vrut sa demonstrez.
Un cuvant romanesc cum este impreunare, nu este chiar asa de inofensiv cum pare la prima vedere.
Conteaza fapta, nu cum i se spune la un moment dat.

cristiboss56 19.10.2010 23:21:17

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 293185)
Asa este. Prin exemplul adus asta am vrut sa demonstrez.
Un cuvant romanesc cum este impreunare, nu este chiar asa de inofensiv cum pare la prima vedere.
Conteaza fapta, nu cum i se spune la un moment dat.

Împreunare e una, iar a fi împreună cu cineva este complet altceva !

Elesya 20.10.2010 13:02:33

nu cred ca..

NU cred ca SEXUL te mantuieste...Intre sex si a face dragoste este o MARE diferenta....Iar singurul mod placut LUI este sa se faca dragoste IN casnicie....nu pe alaturi...(ce pacatosi suntem..)...Sex fac animalutele...si cei care pretind cum aud ff des ca sexul ar fi de fapt un....sport....

cristiboss56 20.10.2010 13:50:58

[quote=Elesya;298908]NU cred ca SEXUL te mantuieste...Intre sex si a face dragoste este o MARE diferenta....Iar singurul mod placut LUI este sa se faca dragoste IN casnicie....nu pe alaturi...(ce pacatosi suntem..)...Sex fac animalutele...si cei care pretind cum aud ff des ca sexul ar fi de fapt un....sport....[/QUOTESexul este definit în multe cazuri prin fantezii drăcești, care nici animalul nu-l practică, el doar se împerechează. Noi ne situăm de multe ori sub nivelul dobitoacelor ! ! !

Elesya 20.10.2010 13:54:46

asa e

Absolut ! Ai dreptate !

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:01:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.