adiandrea6 |
26.08.2010 21:38:09 |
Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb
(Post 282333)
Pentru ca să îți clarifici concepția din punct de vedere ortodox, căci ai pretins că ai fi ortodoxă, cu privire la "imaculata concepție" urmărește:
http://www.youtube.com/watch?v=7o7UGLTauHI
Cât privește faptul că îngerul i-a spus că e plină de har, asta nu înseamnă că nu avea păcatul strămoșesc asupra ei; acel har trebuie altfel interpretat, de exemplu și preoții ortodocși au har, asta neînsemnând că sunt lipsiți complet de păcate ! Faptul de a avea har este un dar de la Dumnezeu, un dar care trece chiar și peste mai multa sau mai puțina păcătoșenie a unui om.
|
Daca cineva huleste Biserica Ortodoxa, nu la acela ma duc ca sa aflu adevarul despre doctrina bisericii ortodoxe, ci ma duc in Biserica Ortodoxa si acolo caut doctrina sa, nu in afara bisericii. La fel fac si cu biserica catolica. Ti-am indicat site-ul Vaticanului unde este scrisa toata doctrina catolica si inca in mai multe limbi, eu am selectionat limba engleza pentru cei mai multi stiu engleza, dar poti citi si in alta limba. Nu iau de buna parerea celor care spun despre doctrina catolica intr-un mod contrar decat spune capul acestei biserici, aceia sunt niste simpli mincinosi. Iar tatal minciunii stim cine este, asa ca de ce sa ascult de el?
Nu am zis ca in doctrina catolica sfanta Fecioara nu ar fi fara pacatul stramosesc, dimpotriva, la catolici asa este, am zis doar ca nu a fost conceputa fara contributie barbateasca asa cum a fost conceput Iisus, doar din Fecioara Maria si Duhul Sfant.
In Evanghelie scrie ca toti cei care il recunosc pe Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu au in ei Harul, trupul nostru este Templu al Duhului Sfant, dar asta nu inseamna ca si suntem cu totii plini de Har, ca avem Har cu gramada, ca sa ma exprim mai clar, ci avem si noi putintel, dar nu suntemi plini de Har asa cum a fost Sfanta Fecioara ca sa plecam si cu trupul in Cer asa cum s-a intamplat cu Sfanta Fecioara. Si proorocii aveau Har, si Sfantul Ioan Botezatorul avea Har, si o gramada de sfinti crestini aveau har, dar pana acum nu am auzit de nici unul din ei sa fi plecat in Cer cu trup cu tot, iar daca asta s-a intamplat cu Sfanta Fecioara, trebuie sa fie un motiv. Eu nu stiu daca Maica Domnului a fost fara pacat stramosesc asa cum zice doctrina catolica, sau cu pacat stramosesc asa cum zice doctrina ortodoxa, de unde as putea sa stiu eu lucrul asta? As putea aduce argumente si pro- si contra, si cu asta ce rezolv altceva decat schisma intre cei pro- si cei contra? Pot insa sa spun ca a o venera pe Sfanta Fecioara nu este niciodata prea mult, niciodata nu o sa pot sa ii multumesc pe cat merita pentru ceea ce a facut si pentru mine, asa ca, faptul de a o considera fara pacat stramosesc nu poate sa fie rau nici daca ar fi gresit ca idee, ci arata doar o stima deosebita pentru Sfanta Fecioara, si eu cred ca o merita din plin!
|