![]() |
Citat:
Doresc sa stau cat mai aproape de spiritul crestin,sa-mi insusesc acest mod crestin a de vedea problemele sau rezolvarea lor,cat si raportarea obiectiva asupra realitatii. Ceva de care vreau sa ma vindec este judecarea si setea de pedeapsa a aproapelui,caracteristica care nu-mi aduce nici un folos duhovnicesc. Cat despre forum si colegii de aici,pot sa spun ca pe parcursul celor 4 ani pe forum nu port dusmanie nimanui,cu unii am dezvoltat prietenii prin corespondenta frumoase iar diferentele de opinie nu le tratez cu autoritatea unui dictator. Tocmai ceea ce ma mahneste pe forum este orgoliul prea mare al unor drept-credinciosi care te ocolesc pe viitor dupa ce te-ai duelat in dialog pe un oarecare thread. |
Citat:
Din pacate in Franta, doar 2-3% au mai ramas catolici practicanti, restul habar nu au ce se intampla cu ei si incotro se indreapta. In Romania, dupa 50 de ani de comunism si 25 de la revolutie lucrurile sunt incurajatoare si trendul este opus celui din Franta. In Franta bisericile au ajuns muzee, sunt pline de praf, reci si parca "moarte" spiritual. In Romania majoritatea bisericilor sunt curate, pline de duh si frumos mirositoare, deci e cu totul altceva ... http://www.manastirearaduvoda.ro/ |
http://www.ziare.com/international/a...moarte-1343166
"Un fondator Charlie Hebdo il acuza pe caricaturistul Charb: Si-a condus echipa spre moarte Unul dintre fondatorii revistei Charlie Hebdo il acuza pe Stephane Charbonnier (Charb), directorul editorial al publicatiei, ca si-a condus echipa spre moarte pentru ca a continuat sa publice caricaturi provocatoare." Rusineeee ! Tine cu teroristiii ! :1: |
Citat:
|
Citat:
Se vb in video despre cei care vorbesc una si poarta in suflet alta;asta nu mi se poate aplica mie deoarece in particular eu chair sunt ceea ce arat. Nu ma anima violenta iar nedreptatile altora le tratez prin rugaciuni de rezolvare nu prin razbunare. Nu ma intereseaza lipsa de credinta a altora ci doar ma mahneste,sunt trista pt cei care-L blasfemiaza pe Dumnezeu si pe cei care nu-L accepta dar nu ii doresc morti! Sper ca m-am facut inteleasa iar de nu nici nu mai insist pe acest subiect,sa ne auzim cu bine! |
Schimb de focuri într-un oraș din Belgia: Trei bărbați, suspectați de terorism, au fost uciși în schimbul de focuri cu poliția: http://ampress.ro/stiri/schimb-de-fo...ri-cu-politia/
|
Citat:
|
Trebuie să ne gândim la atei în primul rând ca la niște oameni, ca la cei mai săraci dintre fiii oamenilor, ca la niște otrăviți și nu numai ca la niște otrăvitori. Iar că ei sunt cei mai săraci dintre fiii oamenilor este un lucru ce sare în ochi – căci dacă alți oameni săraci n-au pâine, nici haine, nici pământ, nici sănătate, aceștia îl au totuși în inimă pe Dumnezeu, Dătătorul tuturor darurilor, și au nădejde în Dumnezeu, Făcătorul lor. Iar ateii nici asta n-o au. Ei n-au acea avuție, cea mai mare dintre toate, pe care trebuie și pot s-o aibă toți oamenii: nu-L au pe Dumnezeu. Ca atare, trebuie să avem față de atei milă, nu ură. Dacă ei s-au făcut deșerți și ieftini, să ne amintim și noi de prețul scump cu care am fost plătiți. Fiindcă Hristos pentru cei necredincioși a murit, spune apostolul (Rom. 5, 6). Așadar, având în vedere jertfa pe care a făcut-o Hristos și pentru atei, să ne fie milă de ei ca de niște morți și să ne rugăm Învietorului să învie sufletele lor întru credință.
(Episcop Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, vol. 2, Editura Sophia, București, 2003, p. 144) |
Aceasta se poate admite, dacă înțelegem că Dumnezeu își ia mâna de pe omul care-L respinge și Îl hulește, lăsându-l să trăiască după cum vrea, cum spune Apostolul Pavel:
„Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.” (Romani 1, 28) Iar dacă de bunăvoie te lipsești de mila și de protecția lui Dumnezeu, atunci sigur că orice rău ți se poate întâmpla. Când se întâmplă, însă, o moarte năpraznică unui astfel de om (care nu-i mai rău decât noi, după cum arată Mântuitorul la Luca 13), noi gândim adesea: L-a pedepsit Dumnezeu. Or, în cazul de față, Dumnezeu, Care spune „Să nu ucizi!”, S-ar contrazice pe Sine, îndemnându-i pe acești „justițiari” să omoare. Nu putem decât să-i plângem pe acei de două ori nefericiți caricaturiști: o dată pentru că au fost uciși, dar, și mai grav, pentru că n-au mai avut vreme să se pocăiască. |
Mesajul anterior vine ca răspuns la postarea lui Mosh-Neagu.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:47:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.