![]() |
Citat:
Acceleratia coriolis insa are valori diferite la ecuator si poli... Forta Coriolis: http://ro.wikipedia.org/wiki/For%C8%9Ba_Coriolis "Din cauză că suprafața Pământului se rotește cu o viteză mai mare în apropierea Ecuatorului decât la poli, forța Coriolis care ia naștere este mai slabă la Ecuator și crește spre poli." Acceleratia gravitationala: http://www.scientia.ro/stiinta-la-mi...ra-in-vid.html Principiul echivalentei (masa inerțială a unui corp este identica cu masa gravitațională), din TR afirma ca "accelerația obiectelor lăsate în cădere liberă este identică cu accelerația gravitațională, cu valoarea de 9,8 m/s2. Masa, mărimea ori forma obiectelor nu apar ca factori în descrierea mișcării obiectelor." Principiul echivalentei http://ro.wikipedia.org/wiki/Princip...ivalen%C8%9Bei câmpul gravitațional al planetei Pământului are aceeasi accelerație gravitațională g = 9,81 m/secČ. Orice om spre exemplu, din acest camp gravitational se va simți atras spre centrul Terrei, simțindu-și greutatea proprie G egală cu m * 9,81 N. P.S. Draga editheraven, te rog cu toata onestitatea nu imi mai pierde vremea cu ceea ce nu trebuie (raspunsul la ineptiile si elucubratiile cu pretentii fie stiintifice fie filozofice) ale unora... "nu dati cele sfinte porcilor" de ce? pai "porcii nu stiu decat sa se tavaleasca in noroiul ignoranei atat ei cat si tot ce le este dat lor". |
"Acceleratia gravitationala are aceeasi valoare in jurul pamantului intrucat este cauzata de curbura spatiu-timpului..."
Nu si in mecanica newtoniana. Nu am pretentia ca stiu tot ce stiti Dvs. dar este cunscut faptul ca acceleratia gravitationala depinde de latitudine. |
Citat:
Desigur ca Teoria Relativitatii ofera o explicatie mult mai precisa si mai detaliata a functionarii universului decat mecanica newtoniana, de aceea nu putem afirma ca mecanica newtoniana este gresita ci doar ca este incompatibila cu teoria relativitatii si desigur inferioara acesteia din punct de vedere al: "detaliior", "preciziei", "fenomenelor din modul de functionare al universui" studiate si explicate. In explicarea modului in care functioneaza Universul, este imperios necesar sa nu facem confuzii intre teoriile stiintifice si nici sa le amestecam! Revenid la subiect: Variatiile acceleratiei gravitationale in functie de latitudine sunt foarte mici in jurul valorii de 9,8 m/sČ, de aceea nu am oferit detalli. "La suprafața Pământului accelerația gravitațională variază între 9,78–9,82 m/sČ în funcție de latitudine." http://ro.wikipedia.org/wiki/Acceler...%9Bional%C4%83 "Planeta noastră este o sferă turtită la poli și bombată la ecuator, astfel că punctele situate la latitudini mai mari sunt mai aproape de centrul Terrei. Acest fapt, dar și inerția determinată de rotația Pământului fac ca accelerația gravitațională să aibă valori diferite în zone diferite." http://www.click.ro/news/extern/Acce...361863927.html Doamne ajuta. P.S. Incerc sa ma ghidez si dupa principiile "stiu ca nu stiu nimic dar stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Socrate) si "singur Dumnezeu este intelept" (Socrate) |
Citat:
...si eu care credeam ca Soarele este un soi de capitul de floarea-soarelui, iar Luna un soi de meduza gigantica traitoare in spatiul cosmic. :D Mai sa fie! Cine ti-a zis asta? Tot fie calugari din aia fanatici, care practica sola scriptura fara macar sa stie saracii, ori aiuritii din rasa spalacita, pardon, diversii sectari nici-macar-(neo)protestanti occidentali, care cred ca principiul luptei anti-seculare este inchinarea la propria prostie. (Neo)protestantii reali, de ex. calvinii sau penticostalii, nu se incurca cu tampenii, desi respecta adevarata Sola Scriptura. Si sa-ti raspund la intrebare: da, biblia contine tampenii precum "liliacul e pasare", "balena e peste", "leviathan" (adica crocodilul) scoate foc pe nari", si alte idiotenii, si in VT si in NT, care te fac sa crezi ca oamenii aia au ajuns la un efect LSD-like al vietii mistice. "Trairea credintei" poate ajunge sa semene cu, de fapt, "fumatul <<ierbii>>". Citeste Patristica propriei Biserici! Sfinti adevarati, nu prooroci inchipuiti, au avertizat exact impotriva acestui soi de delir gnoseocid si scientofob, al narcomaniei religioase. P. S. Du-te tu pe Everest (nici o teorie sau practica a conspiratiei nu te va opri) si inceraca sa vezi "toate imparatiile Pamantului" Nu o sa prea poti. S-ar putea ca Samael sa il fi luat pe Isus intr-o vimana, sau pe o statie spatiala. Sau pur si simplu au facut o holovizionare rapida a globului politic la vremea aeea, sa zic asa. Si Isus nu avea aparat de respirat, deci faza cu Everestul, la a carui altitudine NU poti respira (daca incerci, MORI), pica. |
Citat:
Creationismul in viziunea ad litteram "intelligent design" faurit "in laboratoarele" crestinimului protestant si neoprotestant este departe invatatura si metodologia Sfintilor Parinti. Antropologia acestui model creationist interpretat ad litteram este incompatibila cu cea filocalica intrucat accentul nu se pune pe cognitia umana intelectuala care este unica pe Terra, ci accentul se pune in mod eronat pe fiziologie (trup). In opozitie, antropologia filocalica este hristocentrica (ca scop si cauza), afirmand inechivoc ca in persoana umana (trup si suflet duhovnicesc nemuritor prin har) intelectul (ca parte a sufletului uman ar carui "organ" este creierul unit cu inima - "organul" sentimentelor, emotiilor) este cel care ofera posibilitatea persoanei umane de a avea o viata duhovniceasca, de a fi salas al Sfantului Duhul... si astfel intreaga persoana umana (truo si suflet) este hristificata, sfintita, idumnezeita in har. Conform filocaliei, intelecul uman are doua mari ramuri: ratiuea si contemplatia. Nu intram in amanunte... Citat:
Dupa cum am precizat in numeroase ocazii, consider de referinta pentru teologia ortodoxa contemporana, modelul si metodologia Sfanului Luca al Crimeei. In acest sens reamintesc recomandarea unor lucrari adecvate: LUCA AL CRIMEEI, Sfântul, Puterea inimii, trad. Savga Evdochia, Bucuresti: Sophia, 2010. LUCA AL CRIMEEI, Sfântul, Am iubit patimirea, trad. Adrian si Xenia Tanasescu-Vlas, Bucuresti: Sophia, 2012. MATSOUKAS Nikolaos, Teologia Dogmatica si simbolica vol.II, Expunerea credinței Ortodoxe, trad. Nicușor Deciu. București: Bizantină, 2006. Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. |
Citat:
Citat:
Cum o să demonstreze așa ceva? Defapt demonstrează că atracția universală a corpurilor este o lege falsă, căci ea stipulează că modificarea forței este proporțională cu cubul distanței dintre corpuri. Iar că nu se modifică forța de greutate dacă te afli la ecuator ziua față de noapte, nici dacă ești într-un satelit geostaționar aflat într-un echilibru perfect implică concluzia că soarele și luna nu atrag nimic deoarece satelitul rămâne fix, la aceiași distanță de pământ, deci nu există nicioforță de atracție între soare și pământ sau lună sau satelit. Și încă ceva, cum poate explica cineva că pământul rămâne la aceiași distanță de soare pe traiectoria eliptică neinfluențată de lună chiar dacă luna se învârte în jur pământului și odată e mai aproape de soare și odată mai departe făcând ca binomul pământ-lună să-și modifice distanța față de soare a centrului de masă și greutate al ansamblului lună-pământ, deci legea atracției universale ar implica apariția unei forțe care ar apropia ansamblul pământ-luna de soare întrucât distanța dintre soare și centrul de masă și greutate al ansamblului pământ-lună variază deși pământul se mișcă pe aceiași elipsă, adică ar trebui ca forța să fie constantă dacă ne-am lua după traiectorie dar ea ar trebui să fie și când mai mare când luna e pe partea opusă față de soare și când mai mică atunci când e între pământ și soare. Deci nu se poate explica nimic cu legea atracției universale între corpuri și cu modelul heliocentric și planetar. Sunt niște plăsmuiri absurde și penibile pînă la urmă. Citat:
Adică nu e dar e? Ce rază? Păi ei spun că pământul e turtit la poli deci dacă distanța e mai mică până în centrul pământului ar trebui ca la poli să avem o forță gravitațională mult mai mare, căci e vorba de distanta diferență ridicată la cub după formula atracției universale! Apoi au scos că e vorba de curbarea spațiului și că el fiind curb din pricina masei, corpurile cad din pricina curbării spațiului de parcă ar fi apărut o fundătură, o groapă conică pe care coboară corpurile, ca să-și scoată o explicație care să-i scape de absurdul și de contradicția evidentă și de imposibilitatea susținerii reciproce dintre teorii care unele pe altele se anulează și se desfințează în loc să se completeze și să se demonstreze reciproc. Deci după ei spațiul e curb până aproape de zona de imponderabilitate unde stau sateliții fără să fie atrași, fără să alunece pe curbura spațială spre centrul unde se concentrază masa pământului. Atunci cum explică ei mișcarea lunii în jurul pământului, a pământului în jurul soarelui dacă dispare curbura și alunecarea în zona imponderabilității? Adică iar apare mai încolo și iar dispare și tot așa ca nivelurile de energie, așa să fie și la curbură? Adică spațiul nu se curbează uniform și continuu? Defapt spațiul nu se curbează deloc din pricina masei căci atunci în zonele cu masă mai concentrată, munți de fier sau plumb ar trebui să avem curburi mai abrupte adică forțe gravitaționale mai mari și accelerații mai mari din pricina curburii mai abrupte, dar așa ceva nu se observă nicăieri! Deci sunt minciuni, teorii, speculații, adică încercări nefericite ale științificilor de a combate scripturile în mod științific și de a explica realitatea, însă toate sfârșesc în contradicții infernale între atâtea teorii care se anulează unele pe altele căci unele demonstrează absurdul altora și invers, iar oamenii neștiutori cred și le cumpără cărțile și formulele explicative și pierd ani mulți studiindu-le păcălelile iluzioniste prin tot felul de facultăți pe bani mulți. Rezultatul e nul la tot circul ăsta sau mai rău fac bombe și distrugeri în masă și viclenii și tiranii și speculări și sclavii tot mai perverse. Până la urmă toate teoriile oamenilor păcătoși se vor prăbuși neîndoielnic oricât se luptă ei la nesfârșit ca să le coasă cu ață albă unele de altele și oricât se străduie să le unifice în teorii unitare și general valabile! Nu le credeți căci sunt minciuni, prostii, deșertăciuni, speculații și elucubrații ce vă bagă în mândrii și desfrânări fără să fiți conștienți, fără să vă dați seama. Adevărul e simplu și e scris în scripturi, apele de sub cer curg și se adună în adunările lor formând mările și toate cele create ce se văd sunt făcute din apă și conțin apă, deci ele cad pe pământ sub cer cu atât mai mult cu cât nu au în ele legea cerului, ascultarea de Dumnezeu și sfințenia Lui, căci dacă ar avea vre-un obiect mai multă sfințire s-ar ridica exact ca norii cerului și ar pluti pe aripile vântului fără probleme. Deci CREDINȚA este puterea de a birui și a nimici atracția și puterea deșartă a gLumii de jos, a tuturor celor ce se află sub soare, sub cer, care se distrează în mocirla lăcomiei, banului, păcatului și mândriei, acolo unde viermele nu mai moare și se laudă suit pe tron, pe munte, pe funcție întru deșertăciunea deșertăciunilor, împrăștiind și dezbinând inima omului pe tot felul de lucruri gLumești date de lucru din tată în fiu întru râvna morții cu chip uman, cu chip rău ascuns sub înveliș colorat cu un rost serios și responsabil. Defapt aceiași râvnă deșartă îi păcălește pe toți și se cred ei că ei vor găsi și vor elibera pe om de problemă și nemulțunire când defapt ca într-un nisip mișcător cu cît se zbat mai tare se afundă căci nu caută să se țină cu nădejde și siguranță de mâna întinsă de Hristos care merge liniștit pe toate apele. Practic tot ce se rupe de Dumnezeu se usucă și moare și apoi arde cu foc greu și atârnă tot mai jos și apoi se duce exact ca o apă de plumb la fund, ca gunoiul puturos și dezvelit și măcinat și pus pe platbanda ce duce direct în iad de către efa care e pusă acolo de Dumnezeu spre distrugerea casei unde locuiește nedreptatea oricât ar întreține-o omul și ar îmbrăca-o cu podoabele și mătăsurile bisericești. Iar mlădițele ce rămân întru Dumnezeu alea și dacă mor se înalță și trăiesc în veșnicie căci sunt vii chiar dacă ar fi murit, fiindcă tot cel ce ascultă de glasul Domnului și aduce roadă nu poate decât să învie și să fie viu în veșnicie, biruind nu numai gLumea și curgerea apelor de sub cer ci și timpul căci se înveșnicesc ele sfințind ziua și clipa prin hărnicie și odihnă asemenea Domnului care locuiește întru ele. |
Nu demonstrez ca Pamanrul e plat...mie imi place rotund
Nu am citit toate raspunsurile.
Nici nu mi-am batut capul sa inteleg toate argumentele. Totusi mi se pare ciudat ca sunt mai multe modele pentru aceeasi teorie...asta arata ca nu au cazut de acord ca un model ofera toate explicatiile...au nevoie de idei care sa justifice modelele. Daca Pamantul ar fi un disc impins atunci ar fi diferente mari ale acceleratiei gravitationale daca discul este vertical si ar fi acceleratia gravitationala constanta daca ar fi discul orizontal...ori se stie ca acceleratia gravitationala, g, variaza usor spre poli fata de ecuador. In interiorul Pamantului nu sunt roci ci fier topit care se invarteste de aceea este camp magnetic.... Si mai stiu ca atunci cand o nava pleaca de la tarm intai dispare corpul navei apoi catargul. |
Citat:
Dar daca tot spui ca cine cine contesta teologia sf. Luca, de ce nu iei si ce spune chiar legat de teologie, tu chiar ai contestat ce spune sf. Luca de exemplu aici: http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...eri-si-de-azi/ (unde spune ca ereticii si schismaticii nu se pot mantui). Citat:
Ti-am mai scris ca de acolo nu reiese neaparat evolutionismul, vorbeste de complexitatea speciilor. Dar chiar daca ar sustine asa ceva, sa vedem in ce context a fost scrisa cartea. E conceputa dupa venirea bolsevicilor si propaganda lor ateista. Sfantul era doar doctor, abia in 1921 a devenit preot si apoi episcop. Cartea este un raspuns dat propagandei antireligioase comuniste, care folosea stiinta ca sa arate ca ar contrazice religia. De aceea sfantul dorea sa evidentieze ca stiinta nu se opune religiei. In acel capitol vorbea de insufletirea plantelor si animalelor, de aceea spune ca plantele si animelel au viata, sunt asemantoare. In acea epoca din punct de vedere stiintific teoria evolutionista nu avea contracandidat, era vazuta ca axioma, mai ales pentru ateii comunisti. Dar de atunci chiar teoria a suferit modificari, aparand neo-darwinismul dupa razboi si apoi o parte din evolutionisti introducand echilibrul punctual din cauza lipsei fosilelor intermediare. Dar in zilele noastre chiar multe din argumentele evolutionismului au cazut, si a aparut si un raspuns stiintific care demonstreaza creationismul si arata tarele evolutionismului. Cartea are si unele neclaritati la sfarsit, unde ni se spune ca spiritele chemate de spiritisit si care apar in fenomenele paranormale sunt sufletele mortilor, azi stim ca sunt ingeri cazuti. Dar poate sfantul dorea doar sa arate ca sunt si fenomene ce nu se incadreaza in materialism, dorea sa arate ca sufletul traieste si dupa moarte. |
Citat:
Ceea ce sustii tu, evolutionismul teist, a fost si este probabil o teorie preluata de stilisti, aca tot a facut calendarul dogma au luat si alte teorii. Tu nu esti stilist, nu? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:09:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.