Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Sa ramanem ORTODOCSI pana la capat ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12796)

ioan cezar 30.01.2012 21:50:32

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 426027)
Nu ecumenismul este problema ci lispa dragostei din oameni -acel sentemnt de fratietate si gingasie plina de respect care trebuia sa depaseasca orice diferenta si orice dogma indiferent de religie

Dumnezeu la judecata nu o sa intebe citi am judecat si hulit dintre cei care nu li sa dat credinta in Fecioara (ea este Dumnezeu? poate ca este dar ce vina au ei ca nu stiu?) ci o sa ne intrebe citi dintre ei am iubit si i-am ierat ca nu li sa dat aceeasi credinta si aceleasi certitudini.

si dupa acest sablon al omeniei firii or sa fie judecati toti din orice religie si orice neam .fara partinire

noi nu sintem chemati sa judecam cu a noastra judecata limitata ci sa propovaduim la toate neamurile .
la ce neamuri necrestine propovaduieste acum ortodoxia? nu se stie
la care porpovadueisc alte ramuri crestine ? la mai multe din africa pina in india si mai departe , china etc

Mihai, cata vreme esti crestin, fie si de alta confesiune decat cea ortodoxa, te afli sub ocrotirea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. S-ar cuveni, daca nu izbutim sa O iubim si sa O slavim, cel putin sa aratam un strop de recunostinta pentru ca suntem in viata si prin urmare, ca tot crestinul, inca avem nadejde la viata.
Si chiar de nici crestin nu esti, nimerit cred ca ar fi sa vorbesti cu o anumita cuviinta despre Cea Care este Nascatoare de Dumnezeu, asa cum credem noi, crestinii ortodocsi care am citit cuvintele tale aici pe forum.
Te rog sa fii bun si sa reflectezi cateva clipe la rugamintea mea. Pesemne si alti oameni te-or ruga acelasi lucru.
Iertare, te rog, pentru atragerea atentiei.
Doamne ajuta!

cristiboss56 30.01.2012 21:55:18

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 426034)
Mihai, cata vreme esti crestin, fie si de alta confesiune decat cea ortodoxa, te afli sub ocrotirea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.

Incet , incet , ne rugam de altii sa o accepte pe Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu , aici la noi acasa , pe un FORUM CRESTIN ORTODOX !

Unde si spre ce ne indreptam in numele "IUBIRII NECONDITIONATE "! ! !
Deci , ca sa fiu in ton cu noua moda : Va rugam sa o acceptati pe Preasfanta Fecioara . . . ! Doamne iarta-ne de nebunia noastra ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

catalin2 31.01.2012 00:00:56

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 426031)
Sa va fie rusine domnule " Mihai " , fost penticonstalulmantuibil , fost . . . , fost . . . , fost . . . , dar tot acelasi sunteti in vilenia dvs. fara margini !

Nu am prins acel user, dar cred ca este penticostalul de acum (fost vinerea13). Mihai din cate stiu este intr-o grupare gnostica-oculta, dar probabil a ramas botezat ortodox.

ioan cezar 31.01.2012 00:45:42

Avem porunca de la Fiul lui Dumnezeu in ceea ce priveste relatia cu aproapele.
Avem si exemplul Lui Personal. Avem si pilda Apostolilor. Inca si pe a Sfintilor Parinti, oameni intre oameni, pilde de smerenie si dragoste jertfelnica.
Avem si o educatie elementara, deprinsa in familie si in scoala, potrivit careia adresam o rugaminte, respectuos, unei alte persoane atunci cand ii cerem ceva (de pilda sa reflecteze sau sa se adreseze cu cuviinta).
Avem si libertatea, data de Dumnezeu, de a incalca atat poruncile lui Dumnezeu cat si continutul educatiei. Putem, daca voim, sa lezam, sa jenam, sa batjocorim, sa injuram, sa scuipam, sa jignim, sa urlam - sau dimpotriva, sa ne pastram calmul si buna cuviinta in imprejurari grele.
Avem libertatea sa fim gentlemani sau oricum altcumva.
Suntem liberi sa ne infuriem sau sa ne pastram calmul, sa gresim sau sa nu gresim sau sa ne corectam greselile, atat cat este posibil.
Suntem liberi sa ne cerem iertare gresitilor nostri. Si sa iertam gresitilor nostri.
Suntem liberi intru totul sa alegem cum ne comportam. Suntem liberi sa fim cine voim si cum anume voim.
Aceasta mai intai deoarece Dumnezeul nostru este Liber. Asa suntem si noi, cei facuti dupa chipul Lui.
Eu, crestin ortodox prin Botez si mare pacatos prin faptele mele, ma straduiesc sa imi educ persoana, in ciuda dificultatilor firii si ale proastelor obisnuinte si sa deprind modul de a fi al crestinului ortodox. Nadajduiesc la Mila Domnului.
Rog pe aproapele meu sa fie cuviincios atunci cand vorbeste sau scrie despre Persoanele pe Care noi, crestinii, Le iubim si Le veneram. Asa aleg eu sa ma comport inaintea semenului meu si a Bunului Dumnezeu. Imi asum alegerea, raspund pentru ea.

Iisus Hristos nu a desfiintat bunul simt si omenia. Dimpotriva, ne-a cerut acestea si inca pe deasupra mai mult decat atat: virtutile crestine.
Nu ne putem ascunde unele neajunsuri sau dezvoltari incomplete ale caracterului (latura de relatie si valorizare a semenilor) in spatele vocabularului ortodox.
Dimpotriva: ne descopera inca si oamenii, cu atat mai mult Cel Care cerceteaza inima si rarunchii omului.

Crestinul este un om imbunatatit, iar nu un ins tiranic care se inchipuie supraom pe motiv ca are "spatele" asigurat si astfel isi poate permite orice ofensa. De asa ceva se bucura fiii nababilor postdecembristi si baieteii cu carlionti gelatinati din cartier. Nu, insa, fiii lui Dumnezeu. Acestia din urma se bucura cand merge rugaciunea in duh de pocainta.
Jocul de-a politistul agresiv cu bulan facut din vorbele sfintilor si ale Domnului, este nu doar infantil (departe asadar de multdorita varsta a barbatiei depline a lui Hristos), ci de-a dreptul sinucigas. In duh.

Este spre binele nostru si al oamenilor intre care traim, sa pastram vii in inima si in minte aceste date elementare despre om si oameni, despre copiii Bunului Dumnezeu.
In orice imprejurare si mai ales atunci cand ne e greu. Chiar si cand suferim de nebunie, inca mai vartos tocmai atunci. Spre vindecarea sufletului, prin harul Duhului Sfant.

Domnul sa ne ocroteasca!
Sa ne rugam unii pentru altii! AMIN+

P.S. Acest mesaj te rog sa il iei drept certare, de la un frate intru Hristos, frate Cristiboss. Sa dea Dumnezeu sa iti fie de folos. Considera aceasta semnul recunostintei mele sincere fata de tot binele pe care l-am primit de la tine. Bine care nu a fost mic, ci mare, dupa cum probabil stie deja toata comunitatea acestui forum, in fata careia ma inclin dupa cuviinta. Ma inclin pana la pamant si inaintea ta, frate. Sa iti dea Dumnezeu inima si gandul cel bun.

Raoul 31.01.2012 01:41:31

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 426034)
Mihai, cata vreme esti crestin, fie si de alta confesiune decat cea ortodoxa, te afli sub ocrotirea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu

Voi (cei crestin-ortodocsi) ati citit vreodata Paraclisul Maicii Domnului? Din ce stiu eu pacatosul - si acum citez din memorie - acolo scrie ca "muta sa fie gura paganilor,celor ce nu se inchina cinstitei si sfintei icoanei tale,celei zugravita de Sf. Apostol si Evanghelist Luca..."

Deci ce facem cu pasaju asta?

tabitha 31.01.2012 02:08:48

Raoul, bine ca te-ai apucat tu sa ne operezi pe creier, si de-abia ai liceul la baza... ca sa nu zic ca n-ai inclinatii spre medicina, necum chirurgie din aia cu mana fina, si sange rece.

Raoul 31.01.2012 02:26:47

Spun doar ce scrie acolo,nu am zis nimic de la mine. Era o simpla intrebare pe care era normal sa mi-o/v-o adresez.

lore86 31.01.2012 09:24:59

Citat:

Nu ecumenismul este problema ci lispa dragostei din oameni -acel sentemnt de fratietate si gingasie plina de respect care trebuia sa depaseasca orice diferenta si orice dogma indiferent de religie
Dumnezeu la judecata nu o sa intebe citi am judecat si hulit dintre cei care nu li sa dat credinta in Fecioara (ea este Dumnezeu? poate ca este dar ce vina au ei ca nu stiu?)

Mai sa fie..Cat cinism...
Adica Dumnezeu iti cere sa iti iubeste si sa iti respecti fratele, semenul dar nu o te intrebe de ce nu ai iubit-o si ai respectat-o pe Preacurata Nascatoare de Dumnezeu?
Adica pe fratele tau ai datoria sa-l iubesti si cinstesti iar pe Maica Dumnezeului tau ai dreptul sa o necinstesti, sa o ponegresti ca nu-i nimii, ti se iarta.oricum nu o sa te intrebe Domnul de rautatile facute la adresa Maicii sale...EL intreaba doar ce vrei tu.Asa va place sa va amagiti, nu?
Cu ce tupeu te poti prezenta in fata scaunului de judecata, cu Imparateasa de fata, imparateasa pe care ereticul a necinstit-o?
E o chestiune de bun simt, daca nu poti vb frumos de un om sa taci. Orice om isi iubeste mama, si si-o cinsteste.Pe orice om il ranesti vorbind necuvincios de mama lui. Cred ca asta ar trebuis a fie sentimentul care sa va insoteasca: sentimentul ca L-ati ranit pe Acela, necinstind-o pe Maica Lui.

ovidiu b. 31.01.2012 10:03:05

Citat:

Dumnezeu la judecata nu o sa intebe citi am judecat si hulit dintre cei care nu li sa dat credinta in Fecioara (ea este Dumnezeu? poate ca este dar ce vina au ei ca nu stiu?) ci o sa ne intrebe citi dintre ei am iubit si i-am ierat ca nu li sa dat aceeasi credinta si aceleasi certitudini.

Ce usor gasesti tu scuza celor care "nu stiu" sau "nu li s-a dat". Oare chiar asa usor este? Nu vor sa stie sau nu vor primeasca? Sunt doua lucruri diferite. Nu degeaba a spus parintele Arsenie Boca ca sectarii vor merge cu Biblia sub brat in iad. Sectarii nu citesc Biblia? Nu citeaza ei din Biblie? Nu avem poruca sa ne cistim parintii?
“Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta” (les. 20, 12). Cu atat mai mult ar trebui sa o cinstim pe Nascatoarea de Dumnezeu cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Pilda in privinta aceasta este insusi Mantuitorul Hristos, cand, rastignit pe Cruce, a incredintat pe sfanta Sa Maica ucenicului Sau prea iubit, Ioan, ca sa aiba grija de ea (Ioan 19, 26-27).

ioan cezar 31.01.2012 10:43:16

Da, sora Lore, da, frate Ovidiu: asa se face indreptarea aproapelui. Asa cum faceti voi: il invatati prin marturisire, cu dragoste de aproapele, cu mustrare blanda spre zidire. Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:09:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.