![]() |
Zorica Latcu - Impacare
Cu sufletul spre Domnul am strigat: Iisuse-al meu, de pacea Ta mi-e sete. Ma tine lutul meu, de lut legat, Si-n van vrea fierea lumii sa ma-mbete. Spre Tine merge dorul meu intreg, La Tine-mi este orisice dorire. Ci lasa-ma de lut sa ma desleg, Sa vada sufletu-mi a Ta marire. Mi-e sete de odihna, Doamne-al meu, Mi-s mainile si talpile o rana. Din coasta sange-mi picura mereu, In drumul de pacat si de prihana. Primeste-mi, Bune, sufletul stingher, Gateste-mi Insuti locul de hodina, Ma lasa astazi sa ma inalt la cer, Dezleaga-ma de haina mea de tina. Si glasul Domnului grai raspuns: Durerea ta ma sfasie de mila, Cand plansul tau la mine a patruns, Mi-a inflorit o rana-n piept, copila. Ridica-n slava ochii tai uimiti Si-mi vezi durerea spinilor pe frunte; Priveste-n ochii mei de plans topiti Si-n palme vezi-mi chinurile crunte. Eu n-am cerut atunci sa vin in sus, Desi Parintele ceresc mi-e Tata; Din cupa am sorbit amar nespus, Si cupa mea e-n veci nedesertata. Dar rana ta ma doare mai cumplit, Pe cruce-am sangerat si pentru tine! Te-am cunoscut din veci si te-am iubit, Si-i grea povara dragostei depline. Si-am inganat, cu duhul umilit: Primeste-ma-n iubirea Ta cereasca, Si lasa Doamne-n lutul istovit, Dureri si rani in sange sa-nfloreasca. |
Zorica Latcu - Te Port In Mine
Te port în suflet, ca pe un vas de pret, Ca pe-o comoara-nchisa cu peceti, Te port în trup, în sânii albi si grei, Cum poarta rodia samânta ei. Te port în minte, ca pe-un imn sfintit, Un cântec vechi, cu crai din Rasarit. Si port la gât, nepretuit sirag, Strânsoarea cald-a bratului tau drag. Te port în mine tainic, ca pe-un vis, In cer înalt de noapte te-am închis. Te port, lumina rumena de zori, Cum poarta florile mireasma lor. Te port pe buze, ca pe un fagur plin. O poama aurita de smochin, Te port în brate, horbote subtiri, Manunchi legat cu grija , fir cu fir. Cum poarta floarea rodul de cais. Adânc te port în trupul meu si-n vis. |
,,Închis în lumea celor mari" (Constanta Buzea)
,,Copil sa fii, sa te gîndesti
închis în lumea celor mari. Copil sa fii, sfios sa treci Si sa asculti cuvinte. Sa bata vîntul pentru toti, Dar pentru tine el sa-nsemne altceva, Sa simti ca esti nemuritor. Sa fii curat si sa te-ascunzi De vina celorlalti, De nori sa-ti fie mila, Si de schimbarea lor De care nu sunt vinovati." |
Ce frumos esti ,Doamne
Îmi colindă sufletul pe dealuri Vine cerul, vine peste mine Simt pe buze unduiri de valuri Mâna Ta puternică ma ține Ce frumos ești, Doamne, ce aproape Ce cuvinte bune mă-nfășoară Lacrimi mici se leagănă sub pleoape Ochii Tai mă nasc a doua oara Vine cerul, îngerii-s pe munte Stau pe culme sa Te vad mai bine Îmi aprinzi luminile pe frunte Ce frumos esti, Doamne, langa mine… sanja-adriana |
Citat:
|
Citat:
LAUDA Tu, cel ce te ascunzi în eterna-ti amiaza Si lumea o spanzuri în haos de-o raza, Metanie tie, Parinte. Izvod nevazut al vazutelor linii, Mã scalzi si pe mine în unda luminii Un mugur de carne fierbinte. Sunt duh invalit în naluca de huma, Sunt om odraslit dintr-un tata si-o muma, Dar sunt neraspunsa-ntrebare. Ce glas destoinic sã-mi spuna-ncotro e Oceanul de somn ce icnind fãrã voie M-a-mpins si pe mine-n miscare? Nici maica nu stie ce tainica norma Imi dete din carnea-i vremelnica forma, Neant inflorit în minune. Cãci toate izvoadele umbrelor noastre Roiesc mai presus de arhangheli si astre Din vesnica ta-ntelepciune. In ceruri, Parinte, sunt abur în aburi Si-asemeni cu apa ce-ngheata pe jgheaburi Prind coaja de carne din spatiu. Tu cugeti, se naste; voiesti si dureaza; Respiri si-nfloreste; iubesti si vibreaza De-adancul luminii nesatiu. De tine mi-e foame, de tine mi-e sete, Fac dara de umbra acestei planete Cu spuma de soare pe creste; Si-n saltul credintei gustând vesnicia, Din pulberea lumii îmi strig bucuria Ca sunt intru Cel care este! Puzderii de stele ascunse-n amiaza, Fapturile-n tine de-a pururi dureaza Si-n spatiu vremelnic colinda. A fi, bucurie eterna si sfanta! O vraja a toata lumina rasfranta De-a gloriei tale oglinda. |
Parintele recita cu multa simtire...
|
Faca-mi-se totdeauna
Dupa sfantul Tau cuvant Chiar de-ar fi sa-mi cada toate Planurile la pamant. Gandul Tau sa se-mplineasca Nestirbit in mine-oricand Chiar de-ar fi sa se darame Tot ce mi-am zidit in gand. Voia Ta sa se inalte Ca stapana-n viata mea Si-nfarame sparge-mi voia Printr-o lovitura grea. Rugaciunea asta, Doamne, Tu sa mi-o asculti mereu Iar de-ar fi s-o schimb vreodata N-asculta de gandul meu. (Nicolae Moldoveanu) |
Maica Crinilor - Zorica LATCU
Tu stai învăluită în lunga Ta tăcere, În poală porți pe Fiul-mănunchi de crini zdrobiți El poartă-n cap cunună din spinii cei slăviți, Și peste Fiul curge în val a Ta durere . Ce taină spui prin lacrimi mănunchiului de crini Doar mâna Ta grăiește cu rănile din palmă, Și mai grăiește fruntea cea netedă și calmă, Pe care stă înfiptă cununa Lui de spini. Ființa Ta întreagă grăiește către Dânsul: \"Și Eu am fost pe Cruce cu Tine, Fiul Meu Și coasta Mea-i străpunsă cu fierul lăncii greu, Și fața Mea-i uscată de mult ce-a ars-o plânsul. Și port și Eu pe frunte cunună ca și-a Ta Și din burete iată și eu am supt oțetul, Și Mi s-a scurs și Mie viața pe încetul Ca lumii întregi viață cu Tine să pot da. Ci Crinul Meu cel dulce, căzut în sfâșiere, Și Eu gustat-am iată paharul cel amar, Și-acum îmi dă, Stăpâne, și negrăitul dar S-ajung să văd în față Slăvita Înviere." Și așa cum stai grăind cu crinii Tăi Parcă mireasma lor sorbind-o toată, Te pleci spre poala Ta înmiresmată Tu însăți, ca un crin înalt din văi. Și-mi vine așa să-mi plec genunchii-n taină Cu mintea uluită de copil, Și apropiindu-mă cu pas umil Să-Ți sorb miresmele de crin din haină. |
Bătea la poarta Cerului
V.Voiculescu Batea la poarta Cerului o raza Batea sfios si-ncet, ca o straina… Tarziu, un inger a deschis sa vaza Si-a stat uimit - de palida lumina. Era o biata raza scaparata Dintr-un adanc de minte omeneasca, Ce strabatuse Calea-nfricosata De la pamant la granita cereasca. Parea atat de trista si umila Dar totusi credincioasa si curata Ca ingerul a tresarit de mila Si-a prins-o bland de mana tremurata. Apoi grabit, a luat-o-n Cer cu dansul Si-a dus-o-n sfanta ingerilor hora: I-a podidit pe toti, vazand-o, plansul Si-au strans-o-n brate-ndata ca pe-o sora. Ea le-a zambit stergandu-le sudoarea Si s-a rugat apoi de ei, fierbinte S-o-nfatiseze Bunului Parinte Ca sa primeasca Binecuvantarea; |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:38:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.