![]() |
Citat:
|
Citat:
Noroc ca ateii si agnosticii sunt doar 3%, probabil cauta si ei sa se inmulteasca ... e dreptul lor ... dar nu pe un forum ortodox ! |
Esenta a ceea ce a vrut sa spuna colega noastra yasmina cred ca ar fi urmatoarea: nici un om (indiferent ce religie ar aveea) nu are dreptul sa ia viata altui om (indiferent ce religie ar aveea si acesta).
Asadar ce au facut acei teroristi islamisti se numeste crima, si pur si simplu nu aveau dreptul, nu trebuiai sa faca lucrul asta! Ca si caricaturistii au gresit este adevarat, insa nici un om nu aveea dreptul sa se substituie Lui Dumnezeu! Pentru pacatul care l-au facut acei caricaturisti (mare sau mic- nu sunt eu in masura sa-i judec) , fiti siguri ca mai devreme sau mai tarziu si-ar fi primit dreapta pedeapsa de la Dumnezeu- insa nu de la noi oamenii. Acuma intradevar- tinand cont de slabiciunile firii omeneste- sunt anumite cazuri- cu totul exceptionale- cand este foarte greu sau imposibil sa nu iei viata altui om: atunci cand esti militar si particip la un razboi de aparerea patriei, atunci cand esti politist/jandarm iar infractorul nu se supune la somatiile regulamentare, in legitima aparare, atunci cand faci parte dintr-un pluton de executie si trebuie pusa in aplicare o hotarare judecatoareasca (in tari unde exista pedeapsa cu moartea), atunci cand iti este omorata , rapita sau violata fiica/prietena/sotia/iubita. Cam astea ar fi situatiile- si numai acestea- care tinand cont de slabiciunile omenesti pot justifica unui om sa vrea sau sa trebuiasca sa ia viata altui om. Insa dupa acest atentat, cred ca tarile si guvernele vestice ar trebui sa reflecteze un pic asupra atitudinii lor viitoarea: -Ori lasa aceasta libertate absoluta ca fiecare sa publice ce-i trazneste prin cap si inclusiv sa jigneasca, sa incite la ura intereligioasa si sa batjocoreasca ceea e o religie sau o etnie are mai de pret. In acest caz, riscam ca institutiile de stat sa devina inutile si sa se ajunga la haos , razboi civil sau razboaie religioase. -Ori luam niste masuri care trebuiesc luate, de a interzice sau a sanctiona publicarea unor astfel de materiale, care numai rau fac, si provoaca resentimente si dezordini sociale. Decizia apartine factorilor de putere din tarile vestice- dar daca lasa aceasta "libertate" absoluta si prost inteleasa, atunci trebuie sa-si asume si consecintele! |
Citat:
Notiunea de "libertate absoluta" este o lozinca a politicienilor din Franta, ea deja a fost moderata de anumite publicatii franceze. |
Citat:
Multi crestini condamna puternic dorinta de construire a Catedralei Neamului, mult mai asiduu decat mine insumi. Linia de demarcatie dintre mentalitatea mea si cea a majoritatii crestinilor din Romania este mult mai stearsa decat iti inchipui. De multe ori diferenta nu sta decat intr-o simpla nominalizare. Pe mine nu ma intereseaza catusi de putin daca sunt 1, 2 sau 10 milioane de atei in Romania atata timp cat viziunile noastre in ceea ce priveste viitorul sunt majoritare. In plus se pare ca iti scapa paradoxul acesta: Romania este un stat laic, cu populatie majoritar ortodoxa. Toti cei care au condus aceasta tara in ultimii ani, dupa '90 (nu ma refer stric la presedinti) au condus-o in acest spirit, laic. Legile care guverneaza aceasta tara nu sunt citate din carti sfinte. Singurele castiguri ale Bisericii in ultimii ani nu sunt decat cele materiale. Mai multi bani de la Buget este tot ce se poate obtine, dar prin asta isi face rau singura (nu eu sunt cel care cere bani pentru scoli si spitale si nu pentru biserici, ci colegii vostri) ...Dar in materie de drepturi... la fiecare drept castigat, mai pierde trei. Si cam asta pare sa fie trendul in multe tari europene. LE: Daca maine se aproba un buget pentru 30 de Catedrale si o statuie gigant, aurita, a unui Sfant, promit ca nu ma supar. ...La urma-urmei ne vor ghiorai matele tuturor, nu doar mie; doar ca altii sunt cei care vor vedea lucrurile intr-o alta lumina, nu eu. Grija mare la ce cer unii, pentru ca e posibil sa li se dea si atunci veti arata inutil cu degetul catre altii. Am mai spus-o: unii dintre voi sunt, fara sa-si dea seama, ciolci propriei credinte. |
România NU E un stat laic.
Din ce în ce mai secularizat? Da. Dar NU laic. |
Citat:
Sper sa fie ignoranta care afirma dar ma indoiesc: "curva" pe dedesubt si libera si face ce vrea. A spus CITEZ: "Cum e posibile ca un om sa faca tot ce vrea el ( stiam ca asta se incadreaza in optiunea de liber arbitru - dar se pare ca nu e asa. Bravos!) are opinia de miscare , opinia de deschidere, executare a ceea ce ii place, cum poti sa mergi in rau cu o tara libera (pai serios ar trebui sa il invocam pe Hitler sau pe Stalin); cand te conducea cineva nu-ti lasa vointa s-o lucrezi" - sincer nu am timp sa vorbesc de toate elucrubatiile pe care acel "parinte" le aduna in copacii infrunziti ai naivitatii. Iar concluzi este una fabuloasa : "Biserica e de vina ca a scos scoala din tinda bisericii si oamenii au plecat de la o scoala morala la una normala". Vai de mine si de mine si ma m-ai intreb de ce se vorbeste despre libertatea de exprimare cand biserica crestina nu poate sa inteleaga libertatea omului, sau cel putin acel parinte nu poate ca sa nu exageraz. Ceea ce acest parinte nu a putut sa spuna ca si concluzie e ca biserica se incadreaza in societate conform celor care practica religia. Deci in concluzie interpretam cum vrem scriptura si o raportam la acesta vremelnica societate supusa timpului, pacatului, schimbarii efemere si ii spunem ADEVAR !!! Parca asa era in vechime. "Dragul meu, cărarea asta s-a bătut de mai nainte;" |
Citat:
|
Câtă vreme definiția e alta, România NU E stat laic.
|
Aici nu e vorba de dat stelute unui film. Aici e vorba ca in loc sa dea stelute, unii au inceput sa-i injure de mama pe regizori, pe actori, si pe amatorii de filme. Si s-au gasit cativa fani sau ce or fi fost care le-au spart capul.
Si unii considera ca e normal sa ne solidarizam cu aia care au aruncat cu laturi in stanga si in dreapta in loc sa se margineasca la a acorda stelute. Cica au dreptul sa faca asta si nu e singurul film la care s-au comportat asa deci e normal. Pai nu e normal. Normal ar fi sa ne rezumam la stelute, nu sa-i porcaim pe toti ceilalti. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:22:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.