Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

tricesimusquintus 17.02.2010 19:55:34

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 213341)
Si...ooops, ai facut un pacat, acum nu stiu exact ce inseamna postul pentru tine...insa cam judeci in necunostinta de cauza, nestiind ce inseamna postul pentru ortodocsi, pentru toti ortodocsii...cum il tin, si ce motivatie au..este?:1:

Vorba ceea: hoțul cu un păcat și păgubașul cu mai multe:42:
Nu ști exact ce înseamnă postul pentru mine, nu ști ce știu eu despre postul ortodox, dar îi dai înainte... bravos!

AndruscaCIM 17.02.2010 20:02:02

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 213352)
sectarilor in general le place sa se laude cu ce pregatiti sunt si mor daca nu sunt laudati.nu-si vad birna din ochi dar tare le place sa huleasca pe ortodoxi ii cunosc perfect am vecini" sfinti sectari "de jur imprejur

Da pentru ce sa fie laudati, Doamne iarta-ma??Eu atat am intrebat...daca au macar cativa indivizi in comunitate...care isi petrec viata numai in post, post negru, rugaciune si smerenie...macar atat cat au monahii nostri, si atatia alti credinciosi ortodocsi care nu or sa vina sa isi prezinte jurnalul posturilor lui Trice...sa fim seriosi!

Nu zic, or fi si la ei de astia mai vegani, mai subtiri...dar nu pot fi nici macar la bombeul marilor nostri pustnici si traitori...prin stilul de viata relaxat, cu tra la la...tra la la, floricele pe campii...si palatu'n deal :10:

AndruscaCIM 17.02.2010 20:03:53

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 213357)
Vorba ceea: hoțul cu un păcat și păgubașul cu mai multe:42:
Nu ști exact ce înseamnă postul pentru mine, nu ști ce știu eu despre postul ortodox, dar îi dai înainte... bravos!

Pai ii dau inainte cu faptul ca te faci ca nu stii ce reprezinta postul pentru noi!! Nu recunosti?:P

florin1966 17.02.2010 20:11:17

Citat:

În prealabil postat de ghedeon (Post 213348)
dc Sfanta Scriptura ii numeste neprihaniti atunci au fost mantuiti, ca tot Sfanta Scriptura afirma spune ca cei neprihaniti vor fi mantuiti. Cine sunt eu sa judec pe Lot si David dc Dumnezeu ii numeste neprihaniti???

Sfanta Scriptura afirma ca prin credinta in Hristos esti mantuit, asta e Evanghelia pe care a predicat-o IIsus si apostolii.

nu mai citi doar pe sarite ia si citeste pe deantregul dar nu vrei din rea vointa sau orbire duhovniceasca te crezi suficient de pregatit sau ai duhul sfant care te lumineaza asa cum au toti sectarii. mintuirea este obiectiva si subiectiva adica Iisus ne mantuieste prin jertfa lui[obiectiv]dar noi suntem datori sa lucram faptele bune [subiectiv] .cu alte cuvinte IISUS are in obiectiv mantuirea lumii cand se jertfeste pe cruce dar nu o da gratuit oricui ci pune citeva conditii
1 credinta
2 faptele bune
3 dragostea dar nu doar la nivel declarativ si comparativ cu oamenii ci cu DUMNEZEU

tricesimusquintus 17.02.2010 20:18:07

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 213362)
Pai ii dau inainte cu faptul ca te faci ca nu stii ce reprezinta postul pentru noi!! Nu recunosti?:P

Nu.... :71:

ghedeon 17.02.2010 20:25:25

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 213355)
Ghedeon, lamureste-ma te rog!!!...credinta in Hristos au si Mormonii, si martorii lui Iehova, si Penticostalii, si Baptistii, si Evanghelistii...si toate sectele astea nenumarate, mii..zeci de mii, dar credinta aceasta e diferita...si a unora gresita rau, asta e adevarul...si tu stii asta!!In marea asta de credinte...numai una a ramas cea adevarata, si nicidecum ce a putut ajunge prin America, si cum au putut intelege oamenii aia "culti" si religiosi, unde mintile frenetice au tesut in continuu...de toate!

Te-ai nascut adventist?

In caz ca nu ai fost adventist din scutece, atunci de ce nu ti-a fost deajuns credinta in Hristos pur si simplu...si ai umblat dupa altfel de credinta, si dupa alta interpretare a Bibliei???:44:

De unde si pana unde ai scos-o ca is adventist???Faptul ca am zis ca doar credinta in Hristos mantuie inseamna ca trebuie sa fac parte din cultul adventist?Ortodoxia tot pe jertfa lui Hristos se bazeaza in caz ca nu stiai. Si pt cunostinta ta,nu sunt adventist.
Legat de intrebarea ta, credinta la care ma refer eu e o credinta vie , la nivelul mintii si al inimii, nu doar la nivelul mintii(cred ca Hristos a existat etc dar viata mea nu o reflecta). Ce inseamna sa crezi in Hristos?Sa asculti de El si sa iti traiesti viata conform cu invataturile Lui si sa crezi in promisiunile Lui. Imi vine in minte un exemplu foarte frumos de credinta, a lui Iosif, care a refuzat avansurile nevestei stapanului sau, din urmatorul motiv pe care il vedem in Geneza 39:9 :
"În casa aceasta nu-i nimeni mai mare decât mine și de la nimic nu sunt oprit decât numai de la tine, pentru că tu ești femeia lui. Cum dar să fac eu acest mare rău și să păcătuiesc înaintea lui Dumnezeu?". "Cum sa pacatuiesc inaintea lui Dumnezeu...." asta inseamna credinta. Nu vorbele goale...
Citeste Evrei 11, e un capitol minunat, se vorbeste despre cei din vechime care au crezut si au umblat prin credinta. Iti citez pasajul legat de Moise:
"24. Prin credință, Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon,
25. Ci a ales mai bine să pătimească cu poporul lui Dumnezeu, decât să aibă dulceața cea trecătoare a păcatului,
26. Socotind că batjocorirea pentru Hristos este mai mare bogăție decât comorile Egiptului, fiindcă se uita la răsplătire.
27. Prin credință, a părăsit Egiptul, fără să se teamă de urgia regelui, căci a rămas neclintit, ca cel care vede pe Cel nevăzut".
Cred ca versetele astea spun totul...

AndruscaCIM 17.02.2010 20:28:49

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 213373)
Nu.... :71:

Ei as, daca ai fi fost un ortodox cat de serios...ti-ar fi fost de ajuns si o singura predica...auzita cum trebuie si care sa iti fi ajuns la SUFLET!!!!!!!!!!!!:3:

Pe la Manastirile Ortodoxe ai avut ocazia sa pasesti si sa traiesti momentele alea?

ghedeon 17.02.2010 20:30:26

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 213365)
mintuirea este obiectiva si subiectiva adica Iisus ne mantuieste prin jertfa lui[obiectiv]dar noi suntem datori sa lucram faptele bune [subiectiv] .cu alte cuvinte IISUS are in obiectiv mantuirea lumii cand se jertfeste pe cruce dar nu o da gratuit oricui ci pune citeva conditii
1 credinta
2 faptele bune
3 dragostea dar nu doar la nivel declarativ si comparativ cu oamenii ci cu DUMNEZEU

faptele bune vin ca urmare a credintei. Dc cineva zice ca are credinta dar faptele bune lipsesc inseamna ca de fapt nu crede. Si apostolul Iacov afirma asta, ca e moarta o credinta care nu are fapte. Mantuirea e un dar, har de la Dumnezeu si nu o plata pt faptele noastre bune. Uite ce spune Efeseni 2:
8. Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu;
9. Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni.

AndruscaCIM 17.02.2010 20:40:20

Citat:

În prealabil postat de ghedeon (Post 213379)
De unde si pana unde ai scos-o ca is adventist???Faptul ca am zis ca doar credinta in Hristos mantuie inseamna ca trebuie sa fac parte din cultul adventist?Ortodoxia tot pe jertfa lui Hristos se bazeaza in caz ca nu stiai. Si pt cunostinta ta,nu sunt adventist.
Legat de intrebarea ta, credinta la care ma refer eu e o credinta vie , la nivelul mintii si al inimii, nu doar la nivelul mintii(cred ca Hristos a existat etc dar viata mea nu o reflecta). Ce inseamna sa crezi in Hristos?Sa asculti de El si sa iti traiesti viata conform cu invataturile Lui si sa crezi in promisiunile Lui. Imi vine in minte un exemplu foarte frumos de credinta, a lui Iosif, care a refuzat avansurile nevestei stapanului sau, din urmatorul motiv pe care il vedem in Geneza 39:9 :
"În casa aceasta nu-i nimeni mai mare decât mine și de la nimic nu sunt oprit decât numai de la tine, pentru că tu ești femeia lui. Cum dar să fac eu acest mare rău și să păcătuiesc înaintea lui Dumnezeu?". "Cum sa pacatuiesc inaintea lui Dumnezeu...." asta inseamna credinta. Nu vorbele goale...
Citeste Evrei 11, e un capitol minunat, se vorbeste despre cei din vechime care au crezut si au umblat prin credinta. Iti citez pasajul legat de Moise:
"24. Prin credință, Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon,
25. Ci a ales mai bine să pătimească cu poporul lui Dumnezeu, decât să aibă dulceața cea trecătoare a păcatului,
26. Socotind că batjocorirea pentru Hristos este mai mare bogăție decât comorile Egiptului, fiindcă se uita la răsplătire.
27. Prin credință, a părăsit Egiptul, fără să se teamă de urgia regelui, căci a rămas neclintit, ca cel care vede pe Cel nevăzut".
Cred ca versetele astea spun totul...

Dar ce esti, de ce atata mister?:61:

Asa este, Ortodoxia tot pe asta se bazeaza, insa nu despre asta era vorba...am vrut doar sa iti subliniez faptul ca toate acele denominatiuni enumerate de mine cred tot in Hristos, dar in nenumarate moduri...esti de acord?

Mormonii se mantuiesc? Ei cred in Hristos, dar din pacate James a avut niste revelatii...cum ca Dumnezeu altfel isi doreste sa traiasca crestinii adevarati!

Deci Mormonii, penticostalii, baptistii, martorii lui Iehova...se mantuiesc si ei? Si totusi ce ii deosebeste de viata celorlalti crestini...si cine i-a determinat sa creada in moduri diferite, desi in Hristos, sa fie oare Hristos...sau fiecare fondator in parte, si fiecare cu o personalitate aparte!

Care dintre fondatori iti par tie profeti alesi de Dumnezeu, si care nu?

Si un alt set de intrebari:

Daca aceasta credinta vie ni se cere tuturor crestinilor....de ce ai cautat-o in alta parte, si nu ai incercat sa faci sa te caracterizeze in religia pe care ai parasit-o...nu ai gasit chiar nici un exemplu? Vrei sa spui ca Ortodoxia nu cunoaste aceasta credinta vie?

Atunci...ce ai cautat tu de fapt?

AndruscaCIM 17.02.2010 20:45:55

Citat:

În prealabil postat de ghedeon (Post 213381)
faptele bune vin ca urmare a credintei. Dc cineva zice ca are credinta dar faptele bune lipsesc inseamna ca de fapt nu crede. Si apostolul Iacov afirma asta, ca e moarta o credinta care nu are fapte. Mantuirea e un dar, har de la Dumnezeu si nu o plata pt faptele noastre bune. Uite ce spune Efeseni 2:
8. Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu;
9. Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni.

Doamne ghedeon, dar cum poti sa interpretezi lucrurile asa de simplist si de aiurea?

Pai cum adica, poate chiar cineva crede...si se roaga in acelasi timp cu lacrimi tocmai pentru a putea face fapte bune, de unde stii tu sufletele oamenilor si cum evaluezi tu credinta asta?

Sau cum, tu faci fapte bune la vedere, ostentativ, ca sa vada comunitatea, cartierul...ca sa ti se deschida usa in vedera prozelitismului, sa fabrici ocazii pentru a putea vorbi despre denomnatiunea ta?? sau le faci pentru Dumnezeu...si cu cat mai multa smerenie cu putinta?:40:

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:09:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.