![]() |
Citat:
|
Citat:
Doar Biserica Universala nevazuta este scutita de frictiuni, certuri, schisme. Doar in ea exista unire deplina. Ceea ce cere arhimandritul Gheoghios de la penticostali nu s-a reusit nici in biserica dumnealui ortodoxa. S-au certat si s-au despartit si s-au anatemizat incepand cu Marea Schisma. Sa-u certat si s-au despartit de catolici. Apoi Bisericile Ortodoxa s-au certat si s-au despartit. Biserica Ortodoxa Rusa s-a certat cu Biserica Ortodoxa Rusa si s-au despartit in doua. La fel si Biserica Ortodoxa Romana: BOR si BOSV. Ortodocsii Bulgari stiu cum e sa ai doi Patriarhi. Sa mai continui? Ma opresc dar lista continua la nesfarsit. Ar putea spune arhimandritul Gheorghios: "Daca ar fi existat in Biserica Ortodoxa Duhul lui Dumnezeu atunci ar fi existat și unire"? |
Citat:
Atunci cand la Parintele Paisie Aghioratul, a venit un grup de straini, nemti din cate imi amintesc, (daca e necesar am sa caut exact citatul) le-a vorbit tot timpul in germana, fara sa fi invatat vreodata limba germana. Aceasta este adevarata harisma a glosolaliei. Acolo unde este tulburare, si zbucium, acolo nu este Harul Duhului Sfant. |
Citat:
Mie mi-ar fi placut sa fi fost asa dar nu am dovezi biblice. Citat:
Daca scopul harismei este evanghelizarea popoarelor ar fi de asteptat sa apara la misionarii care merg in triburi, nu? Va referati la calugarii athoniti care merg in misiune la triburile din jungla amazoniana? La inceputul acestui topic se afirma cu hotarare ca doar penticostalii vorbesc in limbi. Mai tarziu, dupa lupte seculare s-a recunoscut sa vorbesc in limbi si unii catolici si o parte a baptistilor si a lutheranilor. In cele din urma s-a recunoscut cu o jumatate de gura ca vorbesc in limbi si ortodocsii. Acum ultima gaselnita e: doar ortodocsii vorbesc in limbi...:)) Nu doamna, gresiti. In majoritatea confesiunilor crestine sunt oameni care au primit aceasta harisma. Citat:
Da, Paisie Aghioritul este unul din sutele de mii de cazuri de vorbire in limbi autentica. |
orodoxie
Citat:
Bunul Dumnezeu sa ne ierte pe toti si sa ne scrie in careta vieti amin amin amin S L A V I T sa fie D O M N U L si laudat si preamarit numele Lui In veacul veacului amin amin amin |
Citat:
Ceea ce se afirma la inceputul acestui topic nu inseamna ca este si adevarat. Nu , penticostalii, cu parere de rau spun, nu vorbesc in limbi ci exteriorizeaza rezultatul unei psihoze. Repet, acolo unde este dezordine si tulburare in suflet acolo nu este Harul Duhului Sfant. Un om cu harisme are un suflet linistit, are pacea in inima sa, pacea Domnului si este incarcat cu virtuti duhovnicesti. Manifestarile ciudate, cu tipete, bolboroseli, tremuraturi, gafaieli si sunete nearticulate nu sunt decat rezultatul ratacirii si a influientei diavolesti. |
Citat:
Oare nu este mai Inaltator si mai bie ca omul sa se roage In adIncul sufletului lui si In tacere sau sa acsulte predica unui Parinte sau a o carui frate care are suflet curat si Dar de la Dumnezeu sa faca acest lucru . |
Citat:
Citat:
|
Si totusi, dincolo de variatele si ireconciliabilele diferente confesionale, precum cele din mariologie, eclesiologie si soteriologie, fenomenul charismatic, asa-numita reinnoire charismatica, este fascinant si interesant. Ma intreb care ii sunt dimensiunile exacte...si cine le poate aprecia...
|
Limbile...
Citat:
Cuvintele Fiului au fost iesite pe gura Lui intr-un inteles ce este, a fost si va fi de INTELES. La tineretea in trup, a citit din scripturile vremii, in biserica care i-a fost data. .Nu a folosit termeni cu limbi, adica termenii specifici religiei de atunci. Un alt copil de evreu in nume de atunci, care nu era chemat la biserica ca nu intelegea, dar stia limba data, A cautat si a intrat, si Il intelegea si se invata, mai bine decat fariseii, care se asteptau la a lor INTELESURI. Caci El nu a atras (prin egoul altui cuvant; pomul cunostintei) prin noi cuvinte, ci le-a implinit sensul, pe cele existente. A scos apa din trupul cuvintelor. Cine nu se satura cu apa, ii da culoare, si osandeste apa astfel. Si omul va cauta culoarea, si va pierde apa. Si culoarea cere gust... Vorbirea in limba credintei nu e alta decat limba poporului ce ti-a fost data. A se cauta prima limba a credintei, A nu se lepada limba poporului ce ti-a fost data, A nu se adauga nimic la limba ta de credincios, Caci crearea de noi limbi aduce moartea limbilor! Taina e ca la momentul primelor scrieri din primul popor, unul creator de scrieri a ramas in adevar, dar a fost copiat de altul. Si celelalt a plecat...si are azi cei mai multi si ascultatori elevi din lume, cu toate ca nu face mai mult de unul pe an. |
Puzzle
E mai bine sa-i tai o piesa sau mai multe ale puzzle-ului copilului meu?
sau sa le las asa. |
Sa fim seriosi. Slujbele penticostale sunt foarte euforice, se zbiara, se urla si fac ca persoanele sa ajunga intr-o stare de euforie. "Graitul" acela in limbi, nu este decat felul creierului de a isi exprima euforia, fara sa se poate canaliza altfel.
|
Citat:
|
Citat:
|
Domnul fie lăudat!
Dacă faceți parte din Biserica Universală, din Mireasa lui Hristos, atunci bucurați-vă! Perseverați pe calea credinței și veți fi mântuit. Vă veți petrece veșnicia cu Hristos. Dacă doriți câteva informații referitoare la vorbirea in limbi (cam despre asta de discuta pe aici) va stau la dispozitie. Mă refer la informații noi nu la cele care deja sunt expuse pe topic. Multe binecuvântări. |
Eu pot cere informatii de la dumneavoastra? se pare ca "vorbirea in limbi" este un subiect pe care il stapaniti foarte bine, domnule "penticostal".
|
Citat:
Poate ma înșel dar am convingerea că sunteți un troll si nu vă voi hrăni pe acest forum. Daca dumneavostra nu va considerati troll si chiar aveti o intrebare stringentă, putem desigur comunica in mesaj privat. |
Citat:
|
Domnule "penticostal", sa va spun rugamintea pe care o am la dumneavoastra. Am inteles ca puneti mult accent pe rugaciune. Iata deci ce problema am: fiul meu Lucian, a fost furat de niste bani cand mergea spre serviciu, acum v-as ruga sa ma sprijiniti in rugaciune pentru a putea recupera acei bani. As dori sa intrati intr-o biserica ortodoxa si sa cautati icoana sfantului Mina. Va asezati in fatza ei, o sarutati si incepeti sa va rugati. Ma gandesc ca ar fi bine sa folositi darul limbilor, pentru ca rugaciunea sa fie completa, cred ca sunt in asentimentul dumneavoastra. Sunt sigur ca rugaciunile noastre vor strabate Cerul si vor ajunge la Tronul de har iar Lucian isi va recupera banii. Veti implini aceasta doleanta a mea? Inteleg ca nu doriti sa raspundeti intrebarilor mele naive (domnul Lucian008 ma blameaza in anumite chestiuni, dar ce vina am eu ca atata am priceput din Scripturi?), dar, va rog frumos, nu puteti sa refuzati ceea ce va cer. Am rugat pe mai multe persoane acelasi lucru. V-as ruga sa nu ma tratati cu indiferenta, pentru ca si eu ma rog pentru sanatatea familiei dumneavoastra. Deci, e simplu, intrati intr-o biserica ortodoxa, cautati icoana sfantului Mina si va rugati in limbi. Este un caz concret in care va puteti folosi darul limbilor. Multumesc anticipat si Domnul sa va binecuvanteze!
|
Citat:
Pentru cei mai naivi care nu inteleg jocul domnului profet, problema sta asa: Domul profet, un vechi cunoscut de-al nostru, are ciuda pe penticostali. Drept pentru care si-a pus la avatar o poza cu presedintele cultului penticostal, Pavel Rivis Tipei, si se poarta ca un profet de carton tocmai pentru a-l discredita. Lucian, despre care profetul spune ca e fiul lui, este de fapt fiul lui Tipei; domnul profet are si cu el ceva de impartit. Asa ca continua sa se joace. Ca va fi banat nu ii pasa; oricum este la a nu-stiu-cata clona pe acest forum. "coldworld', "medusa" si "afaraploua" sunt doar unele dintre ele. Draga profetule, daca ai vrut sa fii bagat in seama, ai reusit. Dar fii dragut si fa totusi ceva util. Unii mai au si alta treaba decat sa umble dupa clonele tale. Multumesc. |
Citat:
|
Citat:
Am editat ca sa fie mai clar. |
Citat:
Subiectele despre care sunt dispus să discut cu dumneavoastră sunt acestea: - „măiestria unui troll modern” - „cum să trollezi cu grație” - „zece pași pentru a deveni un troll de carton”. Despre alte subiecte, până la o dată in care vă veți pocăi complet, definitiv și irevocabil de toate acțiunile dumneavoastra trollistice, trollatoare si trollalizatoare, vom discuta doar pe mesaj privat. Singura rugămine pe care o voi asculta este sa nu vă dau report. |
Citat:
Domnule "penticostal", aratati-mi unde am suparat sau deranjat pe cineva, si nici pe dumneavoastra. De ce sa-mi dati report? Nu putem discuta in termeni prietenesti? Nu sunt de acord cu multe invataturi pe care le-ati postat aici si nici cu atitudinea fals-ecumenista pe care o afisati. V-am facut o rugaminte, inteleg ca nu sunteti dispus sa ma ajutati. Nu este nicio problema, eu voi continua sa ma rog Domnului pentru binele dumneavoastra si pentru binele familiei cu care Domnul v-a binecuvantat. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Imi este milă de tine. Ai ajuns asa rău prietene pentru că incerci sa analizezi oamenii, domeniu in care se pare ca esti cam... afon. Am o sugestie pentru tine: scrie doar despre subiecte, despre temele ortodoxe ridicate in discuții pe forum. Aici cât de cât le ai. Te documentezi pe google, ești tenace, perseverent. Analiza oamenilor las-o pentru mai târziu. Si incă o recomandare. De astă dată fermă: înapoi la topic! . |
Citat:
Puteti sa ne lamuriti de ce la penticostali se vorbeste in limbi in biserica, fara traducere, desi Pavel interzice asta? Acolo poti auzi multi cum balmajesc tot felul de cuvinte stranii, in gura mare, fara pudoare, fara rusine....deranjand inchinarea si cei care intra in adunare, raman socati de un asemenea comportament necrestin. |
Citat:
Dar tot ce va pot oferi eu este aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=2063 |
Cum doriti, domnule "penticostal". Eu trageam nadejde ca pot purta cu dumneavoastra un dialog fructuos, dar vad ca bateti in retragere si va eschivati de la niste intrebari, zic eu, legitime. Daca nu vreti sa ne lamuriti ce e cu penticostalii, atunci nu inteleg de ce v-ati facut cont pe acest forum. In fine, nu e treaba mea. Poate totusi va raspunde un alt penticostal sau un carismatic, la intrebarea - de ce penticostalii vorbesc in limbi fara traducere, in adunare, cu glas tare, la amvon, cand Pavel interzice cu desavarsire ba chiar sustine ca aceia care procedeaza asa, sunt pasibili sa fie numiti "nebuni" de catre cei care vad ce se intampla.
|
Si cum e vorbirea aia in limbi? mai explica cineva pe aici?
S-a modificat ceva, ca eu stiu ca cei care vb in limbi nu fac alceva decat sa strige in adunare fiecare in limba si graiul lui... |
Citat:
|
bine v-am regasit!....cultul penticostal e cel care ma fascineaza cel mai mult...asa ca am crezut ca sunt unii care ma lamuresc si pe mine cu vb asta in limbi...
|
Citat:
Cum stai cu Postul? Nu prea are cine sa te lamureasca cum e cu vorbirea in limbi. Oamenii din ziua de azi sunt pacatosi, lumesti. Si daca stiu ceva se exprima confuz... Dar iti recomand Scriptura. Faptele Apostolilor - studiu intensiv. Si apoi 1 Corinteni 12 si 14. Si Duhul Sfant te-ar putea lamuri. Roagă-te si, in mod mistic, intuitiv si supranatural, vei intelege. |
Citat:
Salutare! Bine stau cu postul...tocmai am servit ceva "fructe" din porcul care l-am taiat sambata... In ceea ce priveste studiul Biblic, sa stii ca il fac ...dar nu de capul meu , asa cum il fac toti NP si P...ca vezi tu, eu sunt ca famenul etiopian, am nevoie de calauza...si am luat pe Sfintii Parinti ca au trait doar la cateva sute de ani de cand sau scris cartile Bibliei .... Raspunsul il am in ceea ce priveste vb in limbi, si ti-as putea spune ca e egala cu 0....adica , apa de ploaie... Duhul deca te-a lamurit pe tine cu privire la vb in limbi as vrea sa nu se apropie de mine...ci dupa mine (sincer vb) sa se duca in pustiu. De rugat...sa stii ca ma rog...nu ca altii cu fruntea in sus ca, vezi tu, eu (ortodoxul) sunt mai pacatos ... dar sunt bine asa cum sunt acum...nu vreau sa fiu ca un P sau NP....mai bine mort.. Rugaciunea pe care o practic catre Cel Care ma rog, e ascultata...mai multe n-are rost sa spun...nu de alta dar, D-zeul meu nu seamana cu al tau... |
Citat:
Cine a fost pe la penticostali, stie despre ce e vorba. "Penticostalul" nu vrea sa va spuna, ascunde diverse aspecte, tocmai pentru a promova interesele religiei in care este. Acea vorbire in limbi de la penticostali nu este de la Duhul Sfant, pentru ca oamenii care vorbesc in limbi au obtinut-o prin tehnici ce frizeaza credintele orientale si ei insisi nu sunt nascuti din nou, pentru ca fac fapte murdare, cu toate limbile lor cu tot ! La staruintele penticostale, facute pentru a se ajunge la vorbirea in limbi (penticostalii nu cer Duhul Sfant cum ne-a invatat Domnul Isus ci vorbirea in limbi !), ei repeta foarte mult si foarte repede un singur cuvant (nu conteaza care), pana aiureaza si apare o bolborosire ciudata. Exact asa fac yoghinii, care repeta mantre. |
Citat:
Si-a declinat apartenenta confesionala de la prima postare pe forum, a raspuns sincer la orice intrebari i s-au adresat si nu a ascuns punctele slabe ale unor penticostali. El e mai intai crestin si abia apoi penticostal. Trollii si profetii de carton nu sunt in stare sa-si asume o identitate confesionala. Dar împrăștie minciuni. Despre toate. Pe la spate. Trollii de carton sunt de toate. Pentru toti. Impotriva tuturor... :61: |
Citat:
|
Citat:
Acum, ca am lamurit aceste aspecte, as dori sa reformulez intrebarea pe care am pus-o si la care nu am primit raspuns: "De ce, in adunarile penticostale, toti cei care au "darul" limbilor vorbesc in public, tare, striga, fara sa talmaceasca nimeni (stim ca Pavel interzice cu desavarsire asta)". |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:30:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.