Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Combaterea evolutionismului, in 29 de puncte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7369)

topcat 04.03.2010 09:28:10

Citat:

În prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul (Post 219558)
Prin cadere nu trebuie sa intelegi neaparat un fenomen brusc, petrecut la o data determinata, de ex. 10. VI. 38 496 i. Hr. la orele 12:45. Geneza trebuie privita mai mult ca un soi de alegorie, care vrea sa arate ca oamenii de la bun inceput au ales raul in defavoarea binelui.

Si care e exact pe dos fata de ce ne spune evolutia naturala, anume ca la inceput a fost raul si apoi a aparut binele (asta ca sa simplific la maxim). Si pentru a invinovati omul, pentru a se simti din start cu musca pe caciula.

Dumitru73 04.03.2010 09:49:13

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 219552)
Pentru un om matur existenta lui Dumnezeu e evidenta si din lumea materiala. Atâtea planete si galaxii pustii si aici pe pamânt datorita unui sir lung de coincidente imposibile totul duduie de viata.

Dar mai mult de atât nu se putea masca existenta Creatorului, ar fi însemnat ca omul sa nu fie creat.

De unde stii ca sunt pustii?
Cred ca nu am inteles bine. Dumnezeu a creat tot acest univers pentru a se ascunde de noi?

Traditie1 04.03.2010 10:10:59

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 219647)
De unde stii ca sunt pustii?
Cred ca nu am inteles bine. Dumnezeu a creat tot acest univers pentru a se ascunde de noi?

Sunt pustii pentru ca nu s-a detectat viata pe ele si sansele matematice ca viata sa existe pe alte planete sunt practic inexistente. Asta din punct de vedere materialist-evolutionist. Din punct de vedere teologic sunt pustii pentru ca nu omul a fost creat pentru univers ci universul pentru om.

La întrebarea a doua: ai o explicatie mai buna pentru faptul ca nu ne-a creat de la început în prezenta Sa?

Dumitru73 04.03.2010 10:41:40

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 219661)
Sunt pustii pentru ca nu s-a detectat viata pe ele si sansele matematice ca viata sa existe pe alte planete sunt practic inexistente. Asta din punct de vedere materialist-evolutionist. Din punct de vedere teologic sunt pustii pentru ca nu omul a fost creat pentru univers ci universul pentru om.

La întrebarea a doua: ai o explicatie mai buna pentru faptul ca nu ne-a creat de la început în prezenta Sa?

Scuza-ma, dar chiar nu am inteles intrebarea.

Traditie1 04.03.2010 10:49:08

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 219672)
Scuza-ma, dar chiar nu am inteles intrebarea.

De ce ne-a pus Dumnezeu în aceasta lume unde nimic nu pare a vorbi despre El (cu exceptia învataturii Bisericii)?

Dumitru73 04.03.2010 11:30:50

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 219681)
De ce ne-a pus Dumnezeu în aceasta lume unde nimic nu pare a vorbi despre El (cu exceptia învataturii Bisericii)?

Nu stiu.
Dar vreau sa stiu.

Zalmoxis_Nemuritorul 04.03.2010 13:43:57

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 219634)
Ai putea sa calculezi si sansa de a exista o ratiune care sa nu fi aparut din ceva inferior?

Daca e Dumnezeu, inseamna ca e inafara timpului, spatiului, universului, si implicit, nu se supune cauzalitatii.

Zalmoxis_Nemuritorul 04.03.2010 13:53:13

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 219639)
Si care e exact pe dos fata de ce ne spune evolutia naturala, anume ca la inceput a fost raul si apoi a aparut binele (asta ca sa simplific la maxim). Si pentru a invinovati omul, pentru a se simti din start cu musca pe caciula.

La care inceput sa fie raul ?
Ca se mancau de ex. dinozaurii intre ei ? Ca mai erupea cate-un vulcan ? Ca mai venea cate-o vijelie ? Sau cate-o extinctie in masa ? Astea au existat si inaintea "caderii". Astea fac parte din legile vietii, asa cum le-a lasat Dumnezeu. Ele nu sunt lucruri "rele" (stii si tu de ce e nevoie in orice ecosistem de carnivore, de ce nu ar putea functiona planeta fara vulcani, fara furtuni, etc).

Daca ai fi citit cu atentie Sfanta Scriptura ai fi vazut ca omul avea un cu totul alt scop. Scopul omului era de a progresa si de a evolua pe toate planurile, de a creste prin cunoastere alaturi de Dumnezeu si de a tinde spre Dumnezeire. Alegand "raul", omul a pierdut sansa de a se indumnezei, a decazut si a devenit doar Homo Sapiens.

ai2 04.03.2010 13:59:59

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 219661)
Sunt pustii pentru ca nu s-a detectat viata pe ele si sansele matematice ca viata sa existe pe alte planete sunt practic inexistente. Asta din punct de vedere materialist-evolutionist.

Nestiinta nu e o dovada! Tu spui ca celelalte planete nu existau pana de curand cand au fost descoperite. Sansele matematice sa existe acele planete erau si ele infime.
Facem pariu ca daca se descopera viata pe alte planete ai sa zici ca D-zeu a creat-o chiar daca acum lipsa dovezilor te face sa spui ca:

Citat:

Din punct de vedere teologic sunt pustii pentru ca nu omul a fost creat pentru univers ci universul pentru om.
Cata modestie! Si cica noi suntem aia aroganti!

O sa ne facem de tot rahatu cond or veni extraterestrii si-o sa vada ca am pierdut milenii in rugaciune.

ai2 04.03.2010 14:00:55

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 219681)

Poate pentru ca de fapt nici macar nu exista? Practic tu spui ca D-zeu este dovedit prin absurditatea existentei lui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:11:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.