Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9230)

eodor nastasa 03.05.2010 04:09:14

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 242097)
Aha. Deci sa inteleg ca sursele care se folosesc cu precadere pentru informatii referitoare la viata lui Isus, si anume Evangheliile, se remarca prin faptul ca autorii lor au fost total impartiali si nealiniati vreunei doctrine religioase.

Aha...:30:

konijiro 03.05.2010 07:24:34

Citat:

Aha...
Daca prin emoticonul ala vrei sa sugerezi ca nu am inteles, esti atat de amabil sa explici? Daca discutam de acelasi criteriu, dar il apllicam dupca cum ne convine, asta se cheama dublu standard. Nu vezi o problema in asta?

topcat 03.05.2010 09:33:41

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 241897)
Si daca n-as crede, ce? Nu mi-ar mai astampara setea sau nu m-ar mai spala? tre musai sa stiu din ce-i facuta, altfel nu pot trai? Inainte sa se stie ca e facuta din O si H nu traiau oameni, nu beau, nu mancau, nu se spalau?

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 241904)
E o diferenta de suprafata pentru ca in fond si unii si altii beau.
Si in acelasi timp, exista credinciosi care beau apa stiind ca e O si H si sa multumeasca lui Dumnezeu pentru ea :P

Banuiesc ca stii ca exista destul de multi oameni care nu au privilegiul sa bea atita apa ca noi si unii care chiar nu au pentru ce multumi lui Dzeu. Pentru ca mor de sete.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...er_quality.jpg

Dumitru73 03.05.2010 10:26:05

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 241590)
=>dar tu de ce te rogi lu' mamica ta ?cu un scop ,nu? sa-ti dea bani de carte de colorat ,de bombonele ,etc. DECI TU TE ROGI LA MAMICA TA CA TU AI NEVOIE DE CEVA ,NU? atunci de ce ne intrebi pe noi de ce ne rugam de Cineva??

Uiti ca cele mai importante rugaciuni sunt cele de preamarire urmate de cele de multumire, iar rugaciunile de cerere sunt ultimele ca importanta?

laurschepsis 03.05.2010 10:57:11

Este o diferenta de "a fi" intre noi

Doamne-ajuta!

Dragii mei, ajungeti cu discutiile din nou intr-o zona speculativa. Am spus si eu de mai multe ori, au spus-o si alti frati, ocoliti cu foarte mare usurinta un aspect fundamental al ortodoxiei si nu numai. Mai devreme i l-am subliniat tanarului care se semneaza cu modern_talking. L-a Dumnezeu te duci personal, nu prin intermediari.

Adica, ortodoxia, ca de altfel orice alta religie, se traieste. Nu este suficient sa afli, sa intelegi si sa experimentezi. Trebuie sa ajungi si sa traiesti in legile ortodoxe.

Pentru ca, si aici iar o sa ma repet, foarte bine spunea parintele Teofil Paraian - Dumnezeu sa-l odihneasca in pace - "Important este sa ajungem la cunostinta pe care ne-o da Dumnezu si nu la cunostinta despre Dumnezeu". Acesta este mecanismul. Adevarata cunoastere a lui Dumnezeu se face prin aflarea voii Lui in raport cu tine. Celelate forme de cunoastere a Divinului sunt incomplete sau inutile. Si este universal. Trebuie o perioada de ucenicie in orice domeniu. Pe care fratiile voastre o refuzati si, culmea incercati sa ne explicati noua celor care o traim zilnic, ca nu este adevarat ce traim.

Eu va inteleg foarte bine pentru ca am fost foarte multi ani ateu convins 100%. Va mirati de "incapatanarea" noastra pentru ca din motive pe care fratiile voastre le cunosc sau, de foarte multe ori nu le cunosc, nu sunteti dispusi sa traversati aceasta perioada de ucenicie. Pentru a invata o meserie sunteti dispusi sa cheltuiti timp, bani, rabdare, relatii si multe altele, iar pentru Dumnezeu nu gasiti macar 10 minute zilnic. Investiti in lumesc atata si pentru a va regasi pe voi insiva nu mai va raman nici un fel de resurse. Nu aveti vreme macar pentru a afla cum de a primit de la Dumnezeu, unul aproape ca si noi (la inceput) atatea harisme de la Dumnezeu. Ma refer la cel care la primul botez primise numele de Zian (Zian Boca). V-am invitat sa mergeti cu mine prin tara pentru a judeca in cunostinta de cauza ce este si ce nu este adevarat. Nu am primit nici un mesaj.

Si asa, zi de zi, speculam, speculam, si iar speculam. Pierdem timp din viata noastra cu care nu ne mai intalnim.

Daca v-ati propus sa convingeti pe cineva care a facut acesti 4 pasi ca nu exista Dumnezeu, nu aveti nici macar 0.000000...x sanse sa-l clintiti din convingeri. V-am explicat mai sus de ce.

Cu tot dragul,
Doamne-ajuta!

topcat 03.05.2010 11:25:43

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 242140)
V-am invitat sa mergeti cu mine prin tara pentru a judeca in cunostinta de cauza ce este si ce nu este adevarat. Nu am primit nici un mesaj.

Draga Laurschepsis, nu avem cum sa judecam ceea ce este si ce nu este adevarat, pentru ca nu putem; nu putem sa ne dam seama dupa nu-stiu-citi-ani daca A.Boca facea minuni sau nu.
Pelerinajele tale, sint sigur, sint binevenite, pentru cel ce deja crede si eventual doreste reconfirmarea credintei sale. Sau pentru o iesire in natura deosebita a unor locuri.
Eu in schimb v-am propus ceva mult mai simplu si cu impact direct, anume verificarea calitatilor apei sfintite in raport cu apa normala.

laurschepsis 03.05.2010 12:53:34

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 242150)
Draga Laurschepsis, nu avem cum sa judecam ceea ce este si ce nu este adevarat, pentru ca nu putem; nu putem sa ne dam seama dupa nu-stiu-citi-ani daca A.Boca facea minuni sau nu. ....

Doamne-ajuta!

Poti. Toti Sfintii Parinti au putut. Dar nu iti este convenabil pentru ca presupune sa iti schimbi felul tau de a fi, pentru ca presupune ucenicie. Si nu esti dispus sa abandonezi pentru o vreme caldicelul de care dispui.

Sf Arsenie Boca a trecut la Domnul in 1989. Inca mai sunt in viata persoane care l-au cunoscut personal. La Timisoara locuieste sora Sfantului. Nu trebuie sa mergi ci mine. Am fost si inca mai merg singur sa vorbesc cu aceste persoane. Din pacate, uite ce raspuns trist am primit ieri de la parintele din Arpasu de Jos (din cauza barbii a crezut ca sunt preot): "Parinte, e tarziu. Poarta este inchisa. La usa nu mai raspunde nimeni. Au murit toti. Erau cateva femei, dar au murit..." Acesta e doar unul din motivele pentru care insist si va invit sa ajungeti acolo. Insa minunile care se petrec la mormantul Sfantului Arsenie Boca, de la Prislop, continua si vor cantinua atata vreme cat cineva va face (cum obisnuia sa spuna Sfantul) "ce trebuie".

Particip oricand la experienta cu apa sfintita pe care o propui. Sunt curios ce vrei sa demonstrezi. Cu anafura ai reusit sa te lamuresti? Cu icoanele facatoare de minuni ai elucidat mecanismul. Cu exorcizarile iti este clar cum e? Cu viatile Sfintilor Parinti ai ceva explicatii? Cu dialogul crestinilor cu Dumnezeu, numit generic RUGACIUNE, ai incercat o talmacire?

Din ce am postat anterior ai evitat - nu ma mai mira, a devenit un reflex - ce era mai important: relatia ucenicie - cunoastere. De ce?

Doamne-ajuta!

topcat 03.05.2010 13:12:01

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 242193)
Doamne-ajuta!

Poti. Toti Sfintii Parinti au putut. Dar nu iti este convenabil pentru ca presupune sa iti schimbi felul tau de a fi, pentru ca presupune ucenicie. Si nu esti dispus sa abandonezi pentru o vreme caldicelul de care dispui.

Sf Arsenie Boca a trecut la Domnul in 1989. Inca mai sunt in viata persoane care l-au cunoscut personal. La Timisoara locuieste sora Sfantului. Nu trebuie sa mergi ci mine. Am fost si inca mai merg singur sa vorbesc cu aceste persoane. Din pacate, uite ce raspuns trist am primit ieri de la parintele din Arpasu de Jos (din cauza barbii a crezut ca sunt preot): "Parinte, e tarziu. Poarta este inchisa. La usa nu mai raspunde nimeni. Au murit toti. Erau cateva femei, dar au murit..." Acesta e doar unul din motivele pentru care insist si va invit sa ajungeti acolo. Insa minunile care se petrec la mormantul Sfantului Arsenie Boca, de la Prislop, continua si vor cantinua atata vreme cat cineva va face (cum obisnuia sa spuna Sfantul) "ce trebuie".

Particip oricand la experienta cu apa sfintita pe care o propui. Sunt curios ce vrei sa demonstrezi. Cu anafura ai reusit sa te lamuresti? Cu icoanele facatoare de minuni ai elucidat mecanismul. Cu exorcizarile iti este clar cum e? Cu viatile Sfintilor Parinti ai ceva explicatii? Cu dialogul crestinilor cu Dumnezeu, numit generic RUGACIUNE, ai incercat o talmacire?

Din ce am postat anterior ai evitat - nu ma mai mira, a devenit un reflex - ce era mai important: relatia ucenicie - cunoastere. De ce?

Doamne-ajuta!

Eu stiu persoane care pot sa jure ca i-au furat extraterestrii. Intelege odata ca experientele personale nu pot fi dovezi valide, creierul functioneaza mult prea prost pentru a ne increde doar in experiente izolate. De aia s-a inventat metoda stiintifica si de aia functioneaza stiinta, pentru ca se bazeaza pe dovezi.
Nu e vorba de mine pentru a urma o cale a uceniciei; am o familie care are nevoie de mine, eu nu pot pune o zeitate inaintea unor semeni, desi Hristos ne da aceasta porunca imorala.
Despre relatia ucenicie-cunoastere nu am mai comentat pentru ca avem aici viziuni total diferite despre cunoastere si cu ce mijloace trebuie ea sa se exprime.

In legatura cu experimentele, m-am referit la apa sfintita pentru ca e cea mai raspindita minune ortodoxa si se preteaza la experiment.

Anytza 03.05.2010 13:31:44

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 242206)
Nu e vorba de mine pentru a urma o cale a uceniciei; am o familie care are nevoie de mine, eu nu pot pune o zeitate inaintea unor semeni, desi Hristos ne da aceasta porunca imorala.

Nu ai inteles de fapt ce inseamna porunca. Nu inseamna sa-i abandonezi pe ceilalti, din contra. Daca IL iubesti pe Dumnezeu nu ai cum sa nu iubesti pe semenii tai. Iisus spune si in Noul Testament, ca daca ne ajutam semenii e ca si cum l-am ajuta pe El (o sa caut capitolul exact). Inseamna sa vezi in fiecare om pe Hristos care se afla in el, si asa sa-i iubesti.
De exemplu, o persoana care vrea sa intre la manastire, sa devina monah/monahie e incercata pt a fi siguri ca nu din ura de lume vine acolo.
(As vrea sa explice cineva mai bine ca eu nu ma pricep...)
Cele 2 porunci sunt egale Matei cap.22,versetele 37-39.
Nu stiu daca te interesa aspectul asta, am incercat sa explic.

laurschepsis 03.05.2010 13:45:06

Deocamdata

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 242206)
Eu stiu persoane care pot sa jure ca i-au furat extraterestrii. Intelege odata ca experientele personale nu pot fi dovezi valide, creierul functioneaza mult prea prost pentru a ne increde doar in experiente izolate. De aia s-a inventat metoda stiintifica si de aia functioneaza stiinta, pentru ca se bazeaza pe dovezi.
Despre relatia ucenicie-cunoastere nu am mai comentat pentru ca avem aici viziuni total diferite despre cunoastere si cu ce mijloace trebuie ea sa se exprime.

In legatura cu experimentele, m-am referit la apa sfintita pentru ca e cea mai raspindita minune ortodoxa si se preteaza la experiment.

Doamne-ajuta!
E deplasat sa compari cativa oameni care declara ca au avut experiente extranormale cu milioane de oameni care il sau l-au marturisit pe Dumnezeu. Plus ca acestia din urma au si dovezi.

Si eu am familie si atat cat cred eu in Dumnezeu nu afecteaza familia. Porunca la care te referi se refera la altceva. Te poti mantui si in manastire si in afara ei. Cum te poti pierde si in mediu monahal si in afara lui. Modelul hristic nu are absolut nimic imoral in el. Pana una alta este suprem. Un mic exemplu: daca am fi macar putin mai receptivi la Noul Testamentul, harta pe care tocmai ai prezentat-o nu ar mai exista.

Opui stiinta religiei, ceea ce este fals. Dumnezeu ne-a invitat pe toti la cunoastere nu la necunoastere. Dar ne-a invitat si la desavarsire. Care presupune discernamant. Aici ne impiedicam aproape toti.

Referitor la penultimul paragraf, as spune doar atat: deocamdata.

Te-ai referit la experienta cu apa sfintita pentru ca pentru celelalte nu ai nici un contraargument. Si nu are nimeni. In timp ce Dumnezeu iti pune la dispozitie dovezi clare, fratia ta ii opui teori. E debalansata total comparatia.

Doamne-ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:53:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.