![]() |
Citat:
|
Adevarul va iesi la lumina - de asta se si tem unii
Citat:
Adevarul iese la lumina oricum, si asta si e frica unora: ca va iesi! Si observ ca deja cineva, pe acest forum, sterge unele postari. Asta pentru ca ne putem spune liber parerile, dar numai intr-o singura directie, nu? Danion face ceea ce trebuie. Zice cineva: Pai, Danion doar vorbeste, ce mare lucru? Pai, nu? Gandire usurica sau tot denigrare, minimalizare cu tot dinadinsul? Tehnici, tehnici binecunoscute! |
Ce a marturisit? Crezul stilist?
Nu cred ca are nici un merit pentru asta. Cel putin noi din BOR nu avem de ce sa-l apreciem pentru asta. Tu si echipa ta stilista, fara doar si poate da. Iar securist este cel care foloseste apelativul "securist" pentru cei care nu stie si nu e in stare sa-i combata altfel. Asta arata o lipsa de verticalitate ca de altfel si a ideilor pe care incerci sa le aperi in acest mod pervers. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si perfect dispensabil pentru BOR. Si-a facut cat de cat o imagine pentru ca a fost sustinut de la Petru Voda si lasat sa foloseasca in propaganda care s-a dovedit a fi in scopuri strict personale martirajul celor care au suferit sub prigoana comunista. Par. Iustin nu va fi niciodata convins sa i se alature, ba chiar din cate au zis cei de la ASTRADROM il dezaproba total, mai ales prin prisma ultimelor iesiri si nu e singura marturie in acest sens. Mai mult chiar, o data ce va face respectivul pas, oprobiul public il va trimite acolo de unde nu va mai reusi niciodata sa iasa. Sa dea Dumnezeu sa nu cada in deznadejde atunci cand realitatea ii va deschide (fortat) ochii si va vedea ce a facut si cine este de fapt. |
Deocamdata, fara motive de ingrijorare
Citat:
Uite asa se aleg apele! Iar fratelui Danion nu-i pot spune decat atat: "Neputand sa te ajunga, / Crezi c-o vrea sa te admire?" Asta este. Cei care nu pot decat atat, cu atat raman. Plecati-va, oameni buni, plecati-va in fata cui vreti voi, pupati ce vreti voi! Danion v-a intins o mana, in care voi ati gasit de cuviinta sa scuipati. Daca atata puteti, foarte tare! Tu, domnule (tovaraselule?) Alin, m-ai acuzat de perversiune, de multe pacate - nu stau sa le insir, nici sa te contrazic. Nu stau sa te contrazic! Ai dreptate, am gramezi de pacate. Dar daca e sa vorbim de oprobriul public, nu uita ca acest oprobriu public a fost si cel care a cerut rastignirea Domnului - asa ca, pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit, ... oprobriul public este de fapt o CUNUNA ! Pe care tu nu ai de unde sa o cunosti, domnule! Si chiar ma bucur ca esti impotriva mea, crede-ma! Am sa ma ingrijorez atunci cand ai sa fii de acord cu mine - atunci, intr-adevar, voi avea motive de ingrijorare. Pana atunci, Doamne ajuta! |
Citat:
Te inseli mititelule. Danion la ora actuala e un mai-nimeni si e in scadere. Inainte sa apuce pe drumul asta, era un posibil teolog in devenire, avea cateva carti pe care tinerii de la periferia Bisericii le simpatizau, fiind undeva mai aproape de nivelul lor, avea conferinte care cu ingaduinta puteau fi de un oarecare folos, avea sansa de a fi cineva..la un moment dat. Dar probabil i-au placut mai mult scurtaturile si a luat-o pe drumul cu hartoape. Si din cum evolueaza lucrurile nu e departe momentul in care o sa pice intr-o groapa din care nu o sa se mai ridice. Pe care singur si-a sapat-o. Citat:
Sa inteleg ca asta va propulseaza pe voi? Ambitia de a fi "cineva"? Nici nu e de mirare in cazul asta ca va comportati asa. Dar nu va inchipuiti ca sunt toti la fel. Citat:
Citat:
Sau pe Sfintia Sa Calendarul la care ii face reclama Danion Marturisitorul? Citat:
Capul principal de acuzare este ca vorbesti fara sa argumentezi, preferand sa injuri adversarul cu etichete gen "securist". Restul nu ti le cunosc si nu ma privesc si faptul ca nu poti sa-l recunosti tocmai pe asta care ti l-ai plimbat pe aici arata ca pocainta ta in privinta celorlalte este nitel (sau mai mult) cam ipocrita. Citat:
Asa ca treaba asta n-are doar coloratura care iti place matale. Citat:
Citat:
|
O schisma poate fi si buna (atunci cand motivele sunt intemeiate) dar si rea (atunci cand motivele nu sunt intemeiate). Daca in cazul de fata sunt intemeiate sau nu, cred ca doar marii duhovnici pot judeca asta.
Si daca tot ai atatea informatii, spune-ne si noua, ce se va intampla dupa schisma? Se vor duce cei plecati din BOR in BOSV? Sau isi vor face un sinod nou? |
Citat:
Citat:
Crezi ca cei care au facut schisme in Biserica erau niste indivizi marunti, oarecare? Unii erau oameni cu o viata deosebita insa asta nu i-a ferit de greseala. Nestorie - supranumit "mancatorul de eretici" a sfarsit el insusi ca eretic. Noi ce facem? Suntem oi proaste care nu pot gandi si nu pot lua decizii, trebuie sa se duca dupa cum bate vantul? Ce facem daca x "mari duhovnici" trec intr-o parte si "y" nu? Lasa matematica sa decida si ne ducem unde se duc cei mai multi care par mai mari in ochii oamenilor? Cei care au facut parte efectiv din BOR nu trebuie sa le spuna cineva ca Danion daca este Har in BOR sau nu. Cei care au facut parte formal din BOR si au ramas cu impresia ca in BOR nu este har, categoric nu-l vor gasi nici atat in BOSV. Dar de schimbat tabara, pot sa o faca, nu-i va impiedica nimeni si nimeni le va observa lipsa. Citat:
Dar la ce ambitii are putin probabil ca rolul de simplu credincios sau chiar preot in BOSV l-ar multumi. Mai ales ca si-ar pierde in schimb toata audienta ortodoxa. |
Citat:
Nu cred ca Danion are in vedere o noua schisma. Nu cu acest scop vorbeste. Iar zvonuri in Romania... ca nicaieri. As zice sa nu mai coboram urechia la Radio-shantz. Aceste vremuri cer mult curaj de la noi. Danion are curaj. Dar dintre noi, cati au?!? Iar vremurile devin tot mai grele si pline de prooroci mincinosi; cine ne va apara atunci, daca nu cineva cu curaj, cum este si Pr. Iustin Parvu? Practic sunt vremuri in care frica e la mare rang, nu curajul. Oare e o urmare a comunismului, pe care nu am reusit sa-l depasim cu adevarat, sau asa suntem noi, plini de lasitate?!? Ca crestini stim ca suntem plini de pacate. Oare nu ar fi bine sa ni le si gasim, care sunt si sa le eradicam?!? Acestea sunt doar intrebari retorice... sau poate nu tocmai retorice, daca e sa fim sinceri cu noi. Era sa uit: marii nostri duhovnici, unii au plecat la Domnul, iar pe altii ii cheama Domnul la El. Cand sa se mai rupa de Biserica si de ce, de vreme ce toata viata lor ne-au indemnat sa pastram unitatea Bisericii, iar timpul lor ramas se masoara in luni? |
Citat:
Ok ! eu sunt gata sa accept ca m-am putut si eu inselasa,u poate ca nu,, insa numai in necunoastere de cauza,si luandu-ma dupa ce a postat autoarea la inceput si care suna f grav ! iar parerea fata de danion era una subiectivafugitiva, si nu obiectiva,am si zis apoi,ca nu vrerau sa-l vb de rau ca nci nu-l cunosc ! Pentru a-mi forma insa o parere obiectiva, te-as ruga sa-mi sintetizezi in 10 puncte,care e ideologia lui Danion,clar...si obiectiv ! te rog asta pt ca am vazut ca te pricepi,din ce ai mai scris la altii ! mersi de eventualul raspuns ! |
Citat:
Daca privim in istoria Bisericii, Marea Schisma nu a fost initiata de ortodocsi, ci de catolici. Cu toate ratacirile catolicilor, tot ei au fost cei care au rupt comuniunea, nu ortodocsii. Nu stiu cum a fost pe vremea celor care au respins Sinodul Ecumenic de la Calcedon... au rupt ei primii comuniunea, sau noi? |
Citat:
Clar sunt off topic, dar mi s-a parut un citat f frumos si lamuritor (de ce spune Ion Vladuca despre ierurgii ca ar fi tot taine). "Dumnezeu-Omul Hristos a unit în Biserica Sa toate cele din ceruri și cele de pe pămînt (Efeseni 1:10); toate tainele cerului și ale pămîntului s-au împreunat într-o singură Taină, și astfel s-a dobîndit Taina cea mare, a-tot-Taina: Biserica. Această mare Taină pătrunde toate mădularele Bisericii, toată viața lor, toate legăturile lor. Drept aceea, totul în Biserică este minune, totul este Taină “mai presus de cuget” = mai presus de rațiune. Aici nu este nimic obișnuit, nimic banal, nimic de mîna a doua, nimic de puțină însemnătate, fiindcă totul este Dumnezeu-omenesc, totul este unit organic într-un singur organism Dumnezeu-omenesc, într-o singură și cuprinzătoare “mare taină” Dumnezeu-omenească: Biserica Ortodoxă. (...) Toate în Biserică sunt Sfîntă Taină, toate: de la lucrul cel mai mărunt pînă la cel mai mare, pentru că totul este cufundat în negrăita sfințenie a Dumnezeu-Omului Celui fără de păcat, a Domnului Hristos.(...) În Biserică, totul este Sfîntă Taină. Iar pe primul loc: Sfînta Taină a Botezului, Sfînta Taină a Mirungerii, și Sfînta Taină a Euharistiei. Orice ierurgie e Sfîntă Taină. “Chiar una mică, chiar și cea mai mică?” - Da. Oricare dintre ele este la fel de uriașă ca însăși taina Bisericii. Fiindcă și cea mai mică dintre ele este în organismul Dumnezeu-omenesc al Bisericii într-o legătură organică, vie, cu întreaga taină a Bisericii - cu Însuși Dumnezeu-Omul, Domnul Hristos.(…) Drept aceea, nu este număr tainelor în Biserica lui Hristos, în această a-tot-cuprinzătoare sfîntă a-tot-Taină cerescpămîntească a Dumnezeu-Omului. În ea, și fiecare „Doamne miluiește” este o Sfîntă Taină, și fiecare lacrimă de pocăință, și fiecare suspin al rugăciunii, și fiecare strigăt de tînguire.” (Cuv. Iustin Popovici) |
Citat:
|
Citat:
Fiecare cum i se pune pata? Citat:
Adica nu stiu sa existe un edict al Bisericii de Rasarit care sa condamne Biserica de Apus si invers. http://en.wikipedia.org/wiki/East–West_Schism Citat:
|
Citat:
Mai informeaza-te. Citat:
Citat:
Citat:
Nu mai pune numele par. Iustin Parvu langa a lui Danion, ca schema asta nu mai tine. Distantarea dintre cei doi este evidenta de acum. Citat:
Citat:
Citat:
Dar sinceritatea nu mai e asa de pret, cum e curajul de exemplu.. |
Citat:
Ceea ce probabil se va intampla o data cu urmatoarea conferinta..daca si cand va mai avea loc ca deocamdata dupa ultima toata lumea il stie si se fereste de el ca de ciuma.. Poate daca va organiza ceva pe cont propriu desi audienta cred ca va fi formata mai mult din curiosi si dornic de senzational decat sustinatori.. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://www.danionvasile.ro/blog/2010...sile+-+Blog%29 |
Am observat.
Nimic nou, semnele se vad de ceva vreme, mai putin pentru cei care n-au vrut sa le vada. Iesirile lui Danion au fost criticate si in "Lumea Credintei": http://forum.teologie.net/viewtopic....cb13e40#p12522 In ultimul numar i s-a dat si un drept la replica, in care n-a facut altceva decat sa fie in continuare portavocea stilistilor. Asta arata inca o data ca toate dezmintirile care le-a dat cand i-a fost atrasa atentia asupra alunecarilor sale nu au fost decat apa de ploaie, acum petele devin din ce in ce mai vizibile. Si ce e mai rau inca nu a venit, e posibil sa ne asteptam la lucruri mult mai rele decat trecerea la BOSV (sau la orice alt cult schismatic pe stil vechi) care este aproape fapt implinit. Pacat, era un om (teolog cred ca e putin cam prea mult spus) care promitea. |
Mai stiti ceva despre Danion Vasile? Sper ca nu a trecut pe stil vechi.
|
Citat:
Sunt fiu al Bisericii Ortodoxe Romane. Cei care au scris ca sunt stilist sau care m-au acuzat ca m-am impartasit la stilisti vor da socoteala in fata lui Dumnezeu pentru aceste minciuni. http://www.danionvasile.ro/blog/2010...sile+-+Blog%29 |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:58:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.