Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Stie cineva amanunte despre aceasta Conferinta? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8986)

antoniap 13.04.2010 20:01:50

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 234574)
Nu e normal ca unii are se pretind ortodocsi sa atace in permanenta BOR pentru probleme care exista doar in capul lor.
Unii ca acestia fac servicii satanei, sustinand ca le face in numele ortodoxiei.

De acord. De aia nu inteleg de ce toate se sparg pana la urma in capul BOR, a preotilor, ierarhilor si chiar mirenilor care nu vor sa le impartaseasca ideile pseudo-ortodoxe.

Binenteles ca intotdeuna problemele adevarate ale Bisericii au fost de natura duhovniceasca. Cu proprii credinciosi.

Dar atunci de ce incearca de catre unii sa se politizeze problemele duhovnicesti?
De ce se ajunge la anti-comunism (desi comunismul a disparut de pe scena politica), la anti-UE, pro-legionarism, etc.

Tu ai vazut smerenie la Danion? Eu n-am vazut. Daca ar avea si chair ar trebui sa aiba dupa gafele din ultima vreme, ar fi un om tacut. Dar nu este.
"aspecte perfectibile"?
Glumet termen. Care ar fi?
Intoarcerea la calendarul vechi?
Sa dam anatemei pasaportulcucip si permisuldeconducerecaredefaptnuarecip ca el stie din surse sigure ca o sa ne transforme in zombi?

Iar daca nu o sa ne transforme in zombi in mod sigur acceptarea lor este o infractiune teologica majora ca asa zice un pretins teolog ortodox care confunda clonarea cu biometria asa cum confunda protestantul idolul cu icoana?
Si daca ar fi singura nazbatie care s-a facut auzita cu ocazia cruciadei anticip..

Sa strigam "eretici" la catolici cand 80% din cei declarati ortodocsi manifesta o erezie mult mai rea si mai perversa si risca sa moara nemantuiti?
Sa dam vina pentru toate problemele noastre pe masoni si sa strigam "moarte evreilor" sau daca nu macar sa-i spurcam de cate ori este ocazia, eventual sub pretexte duhovnicesti?
Sigur ca da, foarte constructiva si crestineaca atitudine.

Hm, dar nu stiu cum se face ca tocmai ala care vinde detergentul face si rufele negre..

Sigur ca nu. Toate oile ar trebui sa mearga dupa oaia neagra care o capiat si de indreapta spre prapastie.

Am vrea sa-l ajutam pe Danion, dar nu stiu daca se poate..

Si cum stim cand cade un ierarh in masonerie ? de la Dumitreasca de pe blog?

Hm, pardon dar nu retin sa fi zis cineva pe aici ceva bun despre masonerie.

:76:

"Invatatura ortodoxa" a ajuns in ultima vreme datorita unora ca Danion sa fie la fel de controversata in BO cat este Scriptura in lumea crestina.

Atat timp cat iti respecti Biserica din care sustii ca faci parte.
Daca te apuci sa faci afirmatii gratuite cum ca cutare ierarh e mason, comunist, etc. atunci ti-ai pierdut dreptul de a vorbi din aceasta postura.

Tot pacat este si daca vorbesti dar spui o prostie.
Si nu cred ca Dumnezeu te va invinui daca ai tacut de teama sa nu spui o prostie.

:41:

Am scris deja tot ce aveam de scris referitor la acest subiect. Uite ca mai sunt cativa cu care ai putea sa te certi pe aceasta tema. Eu nu am scris numai pentru tine, asa ca, daca ai alte pareri, nu e nicio suparare. Ma umfla rasul cand vad atata ,,modestie'' si ,,smerenie''.:24:

mishi55 14.04.2010 10:00:03

Adevarul va iesi la lumina - de asta se si tem unii

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 234558)
Toti am sarit repede cu acuzatii fara sa asteptam lamuririle lui Danion care a clarificat totul. Imediat s-au sesizat si aparatorii calendarului vechi sa starneasca iar cearta. Fratilor problema este clara! Schimbarea calendarului a fost un lucru rau dar mai rau a fost schisma ce a urmat! Nu vorbesc de cei ce tin calendarul vechi, vorbesc de cei ce s-au rupt de comuniunea cu biserica ortodoxa! Citi si lamuriti-va! (a mai fost postat de cineva dar se pare ca nimeni nu a citit)

http://www.scribd.com/doc/36146/Arhi...ul-i-stilismul

Chestia ce a urmat conferintei este o diversiune ecumenista ca sa mai produca o dezbinare. Repede s-au simtit atacati ecumenistii pentru ca pana si pe catolicii ii tinem la distanta. Ma bucur ca Danion a punctat chiar si in deplasare, pe teren unde se face propaganda la slujirea impreuna cu catolicii.
Danion pana acum a aparat bine ortodoxia si normal ca trebuia discreditat! Au sarit toti in capul lui dar iau apararea preotilor care s-au impartasit la catolici!
Hai sa ne vedem de treaba... adevarul oricum iese la lumina.

Tocmai pentru ca Danion A MARTURISIT trebuie discreditat - nu vezi ce multi s-au simtit atinsi, jigniti, infuriati? Nu vezi ce multi s-au repezit sa sfasie, cu vorbe mari, acuzandu-i pe ceilalti ca folosesc lozinci etc etc? Vin unii si te iau pe puncte, ca la sedintele de partid, ca la anchete securiste, dar, bineinteles, rastalmacindu-ti vorbele, dandu-le o nuanta putin altfel decat ai avut-o tu... si gata, de aici... stim urmarea.
Adevarul iese la lumina oricum, si asta si e frica unora: ca va iesi! Si observ ca deja cineva, pe acest forum, sterge unele postari. Asta pentru ca ne putem spune liber parerile, dar numai intr-o singura directie, nu?
Danion face ceea ce trebuie. Zice cineva: Pai, Danion doar vorbeste, ce mare lucru?
Pai, nu? Gandire usurica sau tot denigrare, minimalizare cu tot dinadinsul? Tehnici, tehnici binecunoscute!

AlinB 14.04.2010 10:42:56

Ce a marturisit? Crezul stilist?
Nu cred ca are nici un merit pentru asta.
Cel putin noi din BOR nu avem de ce sa-l apreciem pentru asta.

Tu si echipa ta stilista, fara doar si poate da.

Iar securist este cel care foloseste apelativul "securist" pentru cei care nu stie si nu e in stare sa-i combata altfel.

Asta arata o lipsa de verticalitate ca de altfel si a ideilor pe care incerci sa le aperi in acest mod pervers.

georgeval 14.04.2010 10:52:28

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 234597)
Nu vad in ce fel s-ar sfasia unitatea Bisericii. Odata revenita la calendarul vechi, pe care il respecta majoritatea dintre Bisericile ortodoxe (Ierusalim, Rusia, Macedonia, Serbia, Georgia etc) mai degraba s-ar reface unitatea.
Dar care ar fi urmarea schimbarii calendarului, in afara sarbatoririi Craciunului mai tarziu de 25. Decembrie?

M-am referit la unitatea Bisericii Ortodoxe Romane. Domnul Danion Vasile anunta in medii restranse ca impreuna cu mari duhovnici se va rupe de BOR. Repet un argument eclesiologic- nu am episcop nu am preotie si nici Liturghie.

AlinB 14.04.2010 10:59:07

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 234843)
M-am referit la unitatea Bisericii Ortodoxe Romane. Domnul Danion Vasile anunta in medii restranse ca impreuna cu mari duhovnici se va rupe de BOR. Repet un argument eclesiologic- nu am episcop nu am preotie si nici Liturghie.

De unde stii lucrul asta?

georgeval 14.04.2010 11:06:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 234845)
De unde stii lucrul asta?

Din unele "presiuni" pe care le-a facut domnul Danion Vasile fata de anumiti preoti. Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu se intample.

AlinB 14.04.2010 11:20:22

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 234850)
Din unele "presiuni" pe care le-a facut domnul Danion Vasile fata de anumiti preoti. Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu se intample.

Nici o sansa. In ciuda parerii de sine care fara doar si poate este extrem de umflata, din exterior privind, Danion este un individ minuscul.
Si perfect dispensabil pentru BOR.

Si-a facut cat de cat o imagine pentru ca a fost sustinut de la Petru Voda si lasat sa foloseasca in propaganda care s-a dovedit a fi in scopuri strict personale martirajul celor care au suferit sub prigoana comunista.

Par. Iustin nu va fi niciodata convins sa i se alature, ba chiar din cate au zis cei de la ASTRADROM il dezaproba total, mai ales prin prisma ultimelor iesiri si nu e singura marturie in acest sens.

Mai mult chiar, o data ce va face respectivul pas, oprobiul public il va trimite acolo de unde nu va mai reusi niciodata sa iasa.

Sa dea Dumnezeu sa nu cada in deznadejde atunci cand realitatea ii va deschide (fortat) ochii si va vedea ce a facut si cine este de fapt.

mishi55 14.04.2010 19:17:50

Deocamdata, fara motive de ingrijorare

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 234862)
Nici o sansa. In ciuda parerii de sine care fara doar si poate este extrem de umflata, din exterior privind, Danion este un individ minuscul.
Si perfect dispensabil pentru BOR.

Si-a facut cat de cat o imagine pentru ca a fost sustinut de la Petru Voda si lasat sa foloseasca in propaganda care s-a dovedit a fi in scopuri strict personale martirajul celor care au suferit sub prigoana comunista.

Par. Iustin nu va fi niciodata convins sa i se alature, ba chiar din cate au zis cei de la ASTRADROM il dezaproba total, mai ales prin prisma ultimelor iesiri si nu e singura marturie in acest sens.

Mai mult chiar, o data ce va face respectivul pas, oprobiul public il va trimite acolo de unde nu va mai reusi niciodata sa iasa.

Sa dea Dumnezeu sa nu cada in deznadejde atunci cand realitatea ii va deschide (fortat) ochii si va vedea ce a facut si cine este de fapt.

O, maretule.... Ce mai plange Danion cand isi da seama ca nu-l ai la inima... tu si ASTRADROM si cei asemenea...

Uite asa se aleg apele! Iar fratelui Danion nu-i pot spune decat atat:
"Neputand sa te ajunga, / Crezi c-o vrea sa te admire?"

Asta este. Cei care nu pot decat atat, cu atat raman. Plecati-va, oameni buni, plecati-va in fata cui vreti voi, pupati ce vreti voi! Danion v-a intins o mana, in care voi ati gasit de cuviinta sa scuipati. Daca atata puteti, foarte tare!

Tu, domnule (tovaraselule?) Alin, m-ai acuzat de perversiune, de multe pacate - nu stau sa le insir, nici sa te contrazic. Nu stau sa te contrazic! Ai dreptate, am gramezi de pacate.
Dar daca e sa vorbim de oprobriul public, nu uita ca acest oprobriu public a fost si cel care a cerut rastignirea Domnului - asa ca, pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit, ... oprobriul public este de fapt o CUNUNA ! Pe care tu nu ai de unde sa o cunosti, domnule! Si chiar ma bucur ca esti impotriva mea, crede-ma! Am sa ma ingrijorez atunci cand ai sa fii de acord cu mine - atunci, intr-adevar, voi avea motive de ingrijorare. Pana atunci, Doamne ajuta!

AlinB 14.04.2010 19:28:33

Citat:

În prealabil postat de mishi55 (Post 235030)
O, maretule.... Ce mai plange Danion cand isi da seama ca nu-l ai la inima... tu si ASTRADROM si cei asemenea...

Ai impresia ca scopul ar fi sa-l impresionam pe Maria Sa Danion?
Te inseli mititelule.
Danion la ora actuala e un mai-nimeni si e in scadere.
Inainte sa apuce pe drumul asta, era un posibil teolog in devenire, avea cateva carti pe care tinerii de la periferia Bisericii le simpatizau, fiind undeva mai aproape de nivelul lor, avea conferinte care cu ingaduinta puteau fi de un oarecare folos, avea sansa de a fi cineva..la un moment dat.
Dar probabil i-au placut mai mult scurtaturile si a luat-o pe drumul cu hartoape.
Si din cum evolueaza lucrurile nu e departe momentul in care o sa pice intr-o groapa din care nu o sa se mai ridice.
Pe care singur si-a sapat-o.

Citat:

Uite asa se aleg apele! Iar fratelui Danion nu-i pot spune decat atat:
"Neputand sa te ajunga, / Crezi c-o vrea sa te admire?"
Wau. Ce gandire modelata pe ambitie carieristica ;)
Sa inteleg ca asta va propulseaza pe voi? Ambitia de a fi "cineva"?
Nici nu e de mirare in cazul asta ca va comportati asa.
Dar nu va inchipuiti ca sunt toti la fel.

Citat:

Asta este. Cei care nu pot decat atat, cu atat raman.
Ti-ai pus bine eticheta.

Citat:

Plecati-va, oameni buni, plecati-va in fata cui vreti voi, pupati ce vreti voi! Danion v-a intins o mana, in care voi ati gasit de cuviinta sa scuipati. Daca atata puteti, foarte tare!
Aha, ar fi trebuit sa pupam mana domnului Danion?
Sau pe Sfintia Sa Calendarul la care ii face reclama Danion Marturisitorul?

Citat:

Tu, domnule (tovaraselule?) Alin, m-ai acuzat de perversiune, de multe pacate - nu stau sa le insir, nici sa te contrazic. Nu stau sa te contrazic! Ai dreptate, am gramezi de pacate.
Chiar nu ma intereseaza asta.

Capul principal de acuzare este ca vorbesti fara sa argumentezi, preferand sa injuri adversarul cu etichete gen "securist".

Restul nu ti le cunosc si nu ma privesc si faptul ca nu poti sa-l recunosti tocmai pe asta care ti l-ai plimbat pe aici arata ca pocainta ta in privinta celorlalte este nitel (sau mai mult) cam ipocrita.

Citat:

Dar daca e sa vorbim de oprobriul public, nu uita ca acest oprobriu public a fost si cel care a cerut rastignirea Domnului - asa ca, pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit, ... oprobriul public este de fapt o CUNUNA!
Scoate ochelarii de cal si vezi mataluta ca oprobiul public a condamnat in multe randuri erezia si devierea de la dreapta credinta.
Asa ca treaba asta n-are doar coloratura care iti place matale.

Citat:

Pe care tu nu ai de unde sa o cunosti, domnule!
Dar stii ce, chiar nu astept cununi din partea ta. Ba chiar daca te-as vedea venind cu una spre mine as rupe-o la fuga.

Citat:

Si chiar ma bucur ca esti impotriva mea, crede-ma! Am sa ma ingrijorez atunci cand ai sa fii de acord cu mine - atunci, intr-adevar, voi avea motive de ingrijorare. Pana atunci, Doamne ajuta!
Pai chiar ar trebui sa-ti fie teama de propriile idei. Si faptul ca tu esti de acord cu tine ar trebui sa te ingrijoereze :21:

BogdanF2 14.04.2010 19:33:40

O schisma poate fi si buna (atunci cand motivele sunt intemeiate) dar si rea (atunci cand motivele nu sunt intemeiate). Daca in cazul de fata sunt intemeiate sau nu, cred ca doar marii duhovnici pot judeca asta.

Si daca tot ai atatea informatii, spune-ne si noua, ce se va intampla dupa schisma? Se vor duce cei plecati din BOR in BOSV? Sau isi vor face un sinod nou?

AlinB 14.04.2010 19:58:10

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 235042)
O schisma poate fi si buna (atunci cand motivele sunt intemeiate) dar si rea (atunci cand motivele nu sunt intemeiate).

Chiar m-ai facut curios, da cateva exemple de "schisme bune".

Citat:

Daca in cazul de fata sunt intemeiate sau nu, cred ca doar marii duhovnici pot judeca asta.
Serios? Si cine judeca daca un duhovnic este mare sau nu?
Crezi ca cei care au facut schisme in Biserica erau niste indivizi marunti, oarecare?
Unii erau oameni cu o viata deosebita insa asta nu i-a ferit de greseala.
Nestorie - supranumit "mancatorul de eretici" a sfarsit el insusi ca eretic.

Noi ce facem? Suntem oi proaste care nu pot gandi si nu pot lua decizii, trebuie sa se duca dupa cum bate vantul?

Ce facem daca x "mari duhovnici" trec intr-o parte si "y" nu?
Lasa matematica sa decida si ne ducem unde se duc cei mai multi care par mai mari in ochii oamenilor?

Cei care au facut parte efectiv din BOR nu trebuie sa le spuna cineva ca Danion daca este Har in BOR sau nu.

Cei care au facut parte formal din BOR si au ramas cu impresia ca in BOR nu este har, categoric nu-l vor gasi nici atat in BOSV.
Dar de schimbat tabara, pot sa o faca, nu-i va impiedica nimeni si nimeni le va observa lipsa.

Citat:

Si daca tot ai atatea informatii, spune-ne si noua, ce se va intampla dupa schisma? Se vor duce cei plecati din BOR in BOSV? Sau isi vor face un sinod nou?
Cred ca doar Danion ar putea raspunde exact la intrebarea asta.
Dar la ce ambitii are putin probabil ca rolul de simplu credincios sau chiar preot in BOSV l-ar multumi.
Mai ales ca si-ar pierde in schimb toata audienta ortodoxa.

Miha-anca 14.04.2010 20:22:21

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 234843)

Personal nu cred ca Danion doreste sa se rupa de Biserica. Nu am auzit de asa o rupere a lui Danion; si nu la asa ceva m-am referit. Intrebarea era pur si simplu: ce consecinte ar avea schimbarea calendarului acum? Din punctul meu de vedere, daca BOR schimba calendarul, ne intregim Biserica si ne-am alatura celorlalte Biserici, care au calendarul iulian.
Nu cred ca Danion are in vedere o noua schisma. Nu cu acest scop vorbeste. Iar zvonuri in Romania... ca nicaieri. As zice sa nu mai coboram urechia la Radio-shantz.
Aceste vremuri cer mult curaj de la noi. Danion are curaj. Dar dintre noi, cati au?!? Iar vremurile devin tot mai grele si pline de prooroci mincinosi; cine ne va apara atunci, daca nu cineva cu curaj, cum este si Pr. Iustin Parvu? Practic sunt vremuri in care frica e la mare rang, nu curajul. Oare e o urmare a comunismului, pe care nu am reusit sa-l depasim cu adevarat, sau asa suntem noi, plini de lasitate?!? Ca crestini stim ca suntem plini de pacate. Oare nu ar fi bine sa ni le si gasim, care sunt si sa le eradicam?!?
Acestea sunt doar intrebari retorice... sau poate nu tocmai retorice, daca e sa fim sinceri cu noi.
Era sa uit: marii nostri duhovnici, unii au plecat la Domnul, iar pe altii ii cheama Domnul la El. Cand sa se mai rupa de Biserica si de ce, de vreme ce toata viata lor ne-au indemnat sa pastram unitatea Bisericii, iar timpul lor ramas se masoara in luni?

Radu32 15.04.2010 21:12:01

Citat:

În prealabil postat de mishi55 (Post 233405)
Dupa ce-l faci de doua parale, dupa ce-l faci cum iti vine la gura (individ suspect; fluctuant = slab de minte; biografie varza; nu e om de incredere!) - mai si spui, cu... candoare (!), ca... nu vrei sa-l vorbesti de rau! :)) ca nici macar nu-l cunosti deloc!
Iar intrebarea centrala pe care ti-o pui este aceea a unui cadru serios si de nadejde, stima noastra si mandria, fiu constiincios al partidului, exemplu demn de urmat de catre toate cadrele pe calea construirii... Nu-i asa, tovarasele? Suntem toti convinsi ca matale ai un dosar bun, si nu o biografie varza, ca a suspectului de mai sus...

Daca nu ar fi mai degraba de plans, cred ca ar fi tare ilar...

Mersi de foarte nostimul comentariu,chiar a fost haios si am ras de numa...
Ok ! eu sunt gata sa accept ca m-am putut si eu inselasa,u poate ca nu,, insa numai in necunoastere de cauza,si luandu-ma dupa ce a postat autoarea la inceput si care suna f grav !
iar parerea fata de danion era una subiectivafugitiva, si nu obiectiva,am si zis apoi,ca nu vrerau sa-l vb de rau ca nci nu-l cunosc !
Pentru a-mi forma insa o parere obiectiva, te-as ruga sa-mi sintetizezi in 10 puncte,care e ideologia lui Danion,clar...si obiectiv !
te rog asta pt ca am vazut ca te pricepi,din ce ai mai scris la altii !
mersi de eventualul raspuns !

BogdanF2 15.04.2010 22:08:48

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 235050)
Chiar m-ai facut curios, da cateva exemple de "schisme bune".

Sfintii Parinti ne invata sa ne rupem de episcopii eretici. Cand insa trebuie facuta asta, e un mare semn de intrebare.

Daca privim in istoria Bisericii, Marea Schisma nu a fost initiata de ortodocsi, ci de catolici. Cu toate ratacirile catolicilor, tot ei au fost cei care au rupt comuniunea, nu ortodocsii. Nu stiu cum a fost pe vremea celor care au respins Sinodul Ecumenic de la Calcedon... au rupt ei primii comuniunea, sau noi?

anna21 08.05.2010 06:45:18

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 232584)
Apoi spunea ca de fapt si sfintirea aghaismei, la fel ca si toate celelalte binecuvantari, este o Sf Taina, ca doar este invocat Sf Duh, la fel ca si la Cununie, Hirotonie, Spovedanie, etc, ca diviziunea asta intre Sf Taine si ierurgii este o prostie imprumutata de la papistasi...Ca o fi ca nu o fi, dar nu este de datoria ta ca si crestin ortodox sa asculti de ceea ce te invata Biserica Ortodoxa? Si daca Biserica Ortodoxa spune ca este o diferenta majora intre sfintirea si binecuvantarea persoanelor si a obiectelor, intre care si apa, nu este hula sa spui ca ceea ce invata Biserica este gresit?

Citeam azi ceva si mi-am amintit de postarea ta despre taine
Clar sunt off topic, dar mi s-a parut un citat f frumos si lamuritor (de ce spune Ion Vladuca despre ierurgii ca ar fi tot taine).

"Dumnezeu-Omul Hristos a unit în Biserica Sa toate cele din ceruri și cele de pe pămînt (Efeseni 1:10); toate tainele
cerului și ale pămîntului s-au împreunat într-o singură Taină, și astfel s-a dobîndit Taina cea mare, a-tot-Taina: Biserica.
Această mare Taină pătrunde toate mădularele Bisericii, toată viața lor, toate legăturile lor. Drept aceea, totul în Biserică este minune, totul este Taină “mai presus de cuget” = mai presus de
rațiune. Aici nu este nimic obișnuit, nimic banal, nimic de mîna a doua, nimic de puțină însemnătate, fiindcă totul este
Dumnezeu-omenesc, totul este unit organic într-un singur organism Dumnezeu-omenesc, într-o singură și
cuprinzătoare “mare taină” Dumnezeu-omenească: Biserica Ortodoxă. (...)
Toate în Biserică sunt Sfîntă Taină, toate: de la lucrul cel mai mărunt pînă la cel mai mare, pentru că totul este cufundat în negrăita sfințenie a Dumnezeu-Omului Celui fără de păcat, a
Domnului Hristos.(...)
În Biserică, totul este Sfîntă Taină. Iar pe primul loc: Sfînta Taină a Botezului, Sfînta Taină a Mirungerii, și Sfînta
Taină a Euharistiei.
Orice ierurgie e Sfîntă Taină. “Chiar una mică, chiar și cea mai mică?” - Da. Oricare dintre ele este la fel de uriașă ca
însăși taina Bisericii. Fiindcă și cea mai mică dintre ele este în organismul Dumnezeu-omenesc al Bisericii într-o legătură organică, vie, cu întreaga taină a Bisericii - cu Însuși
Dumnezeu-Omul, Domnul Hristos.(…)
Drept aceea, nu este număr tainelor în Biserica lui Hristos, în această a-tot-cuprinzătoare sfîntă a-tot-Taină cerescpămîntească a Dumnezeu-Omului. În ea, și fiecare „Doamne
miluiește” este o Sfîntă Taină, și fiecare lacrimă de pocăință, și fiecare suspin al rugăciunii, și fiecare strigăt de tînguire.

(Cuv. Iustin Popovici)

mihai07 11.05.2010 14:23:17

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 235063)
Personal nu cred ca Danion doreste sa se rupa de Biserica. Nu am auzit de asa o rupere a lui Danion; si nu la asa ceva m-am referit. Intrebarea era pur si simplu: ce consecinte ar avea schimbarea calendarului acum? Din punctul meu de vedere, daca BOR schimba calendarul, ne intregim Biserica si ne-am alatura celorlalte Biserici, care au calendarul iulian.
Nu cred ca Danion are in vedere o noua schisma. Nu cu acest scop vorbeste. Iar zvonuri in Romania... ca nicaieri. As zice sa nu mai coboram urechia la Radio-shantz.
Aceste vremuri cer mult curaj de la noi. Danion are curaj. Dar dintre noi, cati au?!? Iar vremurile devin tot mai grele si pline de prooroci mincinosi; cine ne va apara atunci, daca nu cineva cu curaj, cum este si Pr. Iustin Parvu? Practic sunt vremuri in care frica e la mare rang, nu curajul. Oare e o urmare a comunismului, pe care nu am reusit sa-l depasim cu adevarat, sau asa suntem noi, plini de lasitate?!? Ca crestini stim ca suntem plini de pacate. Oare nu ar fi bine sa ni le si gasim, care sunt si sa le eradicam?!?
Acestea sunt doar intrebari retorice... sau poate nu tocmai retorice, daca e sa fim sinceri cu noi.
Era sa uit: marii nostri duhovnici, unii au plecat la Domnul, iar pe altii ii cheama Domnul la El. Cand sa se mai rupa de Biserica si de ce, de vreme ce toata viata lor ne-au indemnat sa pastram unitatea Bisericii, iar timpul lor ramas se masoara in luni?

Am vorbit cu un tip care face parte din cercul de prieteni al lui Danion. Intr-adevar vrea sa se rupa de BOR. Acest cerc al lui considera BOR eretica si zic ei ca nu mai sunt in comuniune cu BOR (iertare ca ma repet). Sunt sprijiniti in acest demers de calugarii de la Manastirea Esfigmenu din Sf. Munte Athos.

AlinB 11.05.2010 20:06:38

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 235718)
Sfintii Parinti ne invata sa ne rupem de episcopii eretici. Cand insa trebuie facuta asta, e un mare semn de intrebare.

Eretici dupa judecata cui?
Fiecare cum i se pune pata?

Citat:

Daca privim in istoria Bisericii, Marea Schisma nu a fost initiata de ortodocsi, ci de catolici.
Aparent da, dar practic si dpdv legal se pare ca n-a fost nici o schisma pana la urma.
Adica nu stiu sa existe un edict al Bisericii de Rasarit care sa condamne Biserica de Apus si invers.

http://en.wikipedia.org/wiki/East–West_Schism

Citat:

Cu toate ratacirile catolicilor, tot ei au fost cei care au rupt comuniunea, nu ortodocsii. Nu stiu cum a fost pe vremea celor care au respins Sinodul Ecumenic de la Calcedon... au rupt ei primii comuniunea, sau noi?
Chiar as fi curios cum s-a rupt efectiv comuniunea pentru ca se pare ca decretele date vizau doar anumite persoane, cel dat din Apus fiind se pare si invalid dpdv juridic, datorita mortii Papei Leon IX.

AlinB 11.05.2010 20:12:26

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 235063)

Biserica este intreaga, schismatici sunt cei care au facut din calendar virtute si in baza acestei inchipuite virtuti au rupt comuniunea cu restul Bisericii.
Mai informeaza-te.

Citat:

Nu cred ca Danion are in vedere o noua schisma. Nu cu acest scop vorbeste.
De unde stii? Ai vorbit tu cu el personal? Sau naivitatea ta spune asta?

Citat:

Iar zvonuri in Romania... ca nicaieri. As zice sa nu mai coboram urechia la Radio-shantz.
Radio-shantz e chiar dl. Danion care isi permite sa faca afirmatii gratuite iar atitudinea schismatica este evidenta, chiar asa bine mascata cu logica a la Yoga si afirmatii "subtile", indirecte.

Citat:

Aceste vremuri cer mult curaj de la noi. Danion are curaj. Dar dintre noi, cati au?!? Iar vremurile devin tot mai grele si pline de prooroci mincinosi; cine ne va apara atunci, daca nu cineva cu curaj, cum este si Pr. Iustin Parvu?
Curaj fara minte este egal nebunie proasteasca.
Nu mai pune numele par. Iustin Parvu langa a lui Danion, ca schema asta nu mai tine.
Distantarea dintre cei doi este evidenta de acum.

Citat:

Practic sunt vremuri in care frica e la mare rang, nu curajul. Oare e o urmare a comunismului, pe care nu am reusit sa-l depasim cu adevarat, sau asa suntem noi, plini de lasitate?!?
Uite si statuia ridicata in cinstea noului Idol al crestinilui neortodox militant pe Internet: Maria Sa Curajul, virtutea suprema care scuza lipsa altor necesare virtuti: dreapta judecata, buna cuviinta, rabdarea, dreapta socoteala, etc.

Citat:

Ca crestini stim ca suntem plini de pacate. Oare nu ar fi bine sa ni le si gasim, care sunt si sa le eradicam?!?
Ba da, poti incepe cu vorbirea desarta.

Citat:

Bine ai zis "daca" e sa fim sinceri..
Dar sinceritatea nu mai e asa de pret, cum e curajul de exemplu..

AlinB 11.05.2010 20:14:22

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 246520)
Am vorbit cu un tip care face parte din cercul de prieteni al lui Danion. Intr-adevar vrea sa se rupa de BOR. Acest cerc al lui considera BOR eretica si zic ei ca nu mai sunt in comuniune cu BOR (iertare ca ma repet). Sunt sprijiniti in acest demers de calugarii de la Manastirea Esfigmenu din Sf. Munte Athos.

Nu m-ar mira, dar e nevoie de ceva mai palpabil decat "din auzite" in acest sens.
Ceea ce probabil se va intampla o data cu urmatoarea conferinta..daca si cand va mai avea loc ca deocamdata dupa ultima toata lumea il stie si se fereste de el ca de ciuma..

Poate daca va organiza ceva pe cont propriu desi audienta cred ca va fi formata mai mult din curiosi si dornic de senzational decat sustinatori..

mihai07 11.05.2010 20:19:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 246716)
Nu m-ar mira, dar e nevoie de ceva mai palpabil decat "din auzite" in acest sens.
Ceea ce probabil se va intampla o data cu urmatoarea conferinta..daca si cand va mai avea loc ca deocamdata dupa ultima toata lumea il stie si se fereste de el ca de ciuma..

Poate daca va organiza ceva pe cont propriu desi audienta cred ca va fi formata mai mult din curiosi si dornic de senzational decat sustinatori..

Urmatoarea conferinta a lui Danion va fi in Craiova din cate mi-a spus tipul acela. Voi incerca sa ajung pentru a ma convinge daca e adevarat sau nu. Oricum, mi s-a parut ca vorbea destul de serios cel cu care am vorbit, si ma invita sa vin neaparat la conferinta lui Danion, ca lumea trebuie trezita etc... Ramane de vazut care este adevarul.

AlinB 11.05.2010 20:22:51

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 246719)
Urmatoarea conferinta a lui Danion va fi in Craiova din cate mi-a spus tipul acela. Voi incerca sa ajung pentru a ma convinge daca e adevarat sau nu. Oricum, mi s-a parut ca vorbea destul de serios cel cu care am vorbit, si ma invita sa vin neaparat la conferinta lui Danion, ca lumea trebuie trezita etc... Ramane de vazut care este adevarul.

Nu uita sa o inregistrezi te rog, audio macar, la ultimele doua, cele mai controversate nu exista decat niste inregistrari partiale din cate stiu.

mihai07 11.05.2010 20:26:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 246721)
Nu uita sa o inregistrezi te rog, audio macar, la ultimele doua, cele mai controversate nu exista decat niste inregistrari partiale din cate stiu.

Daca ajung cu siguranta o inregistrez.

mihai07 03.06.2010 14:47:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 246721)

danion incepe incet incet sa isi dea arama pe fata
http://www.danionvasile.ro/blog/2010...sile+-+Blog%29

AlinB 03.06.2010 14:58:31

Am observat.
Nimic nou, semnele se vad de ceva vreme, mai putin pentru cei care n-au vrut sa le vada.

Iesirile lui Danion au fost criticate si in "Lumea Credintei":

http://forum.teologie.net/viewtopic....cb13e40#p12522

In ultimul numar i s-a dat si un drept la replica, in care n-a facut altceva decat sa fie in continuare portavocea stilistilor.

Asta arata inca o data ca toate dezmintirile care le-a dat cand i-a fost atrasa atentia asupra alunecarilor sale nu au fost decat apa de ploaie, acum petele devin din ce in ce mai vizibile.

Si ce e mai rau inca nu a venit, e posibil sa ne asteptam la lucruri mult mai rele decat trecerea la BOSV (sau la orice alt cult schismatic pe stil vechi) care este aproape fapt implinit.

Pacat, era un om (teolog cred ca e putin cam prea mult spus) care promitea.

glykys 10.11.2010 00:37:49

Mai stiti ceva despre Danion Vasile? Sper ca nu a trecut pe stil vechi.

glykys 10.11.2010 00:45:46

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 304148)
Mai stiti ceva despre Danion Vasile? Sper ca nu a trecut pe stil vechi.

Ah, am aflat:

Sunt fiu al Bisericii Ortodoxe Romane. Cei care au scris ca sunt stilist sau care m-au acuzat ca m-am impartasit la stilisti vor da socoteala in fata lui Dumnezeu pentru aceste minciuni.

http://www.danionvasile.ro/blog/2010...sile+-+Blog%29

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:58:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.