Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Liber la droguri si prostitutie?!? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7194)

heaven 28.09.2009 13:58:43

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169378)
nu sunt misogin, pentru mine ratiunea se bazeaza pe realitatea biologica a sexului feminin.

A,inteleg...Si probabil pana la 19 ani ai cunoscut atatea femei,incat sa ai o baza solida pentru astfel de rationamente.
God,cred ca e horror pentru un tanar de 19 ani sa se gandeasca ca propria lui mama este o prostituata,pentru ca,implicit e femeie si ca orice partenera ar avea,trebuie sa o mituiasca pentru a sta cu el.
Brrrr....gata,mi-a ajuns.Eu nu iti mai scriu,ca mi se curbeaza lumina ochilor daca mai citesc din astea.
Lumina in minte si suflet iti doresc!

beniamin 28.09.2009 13:58:52

reglementarea legala a unei activitati infloritoare in romania

una dintre solutiile pe care un anume partid le are pentru iesirea din criza a unor fete sus puse din cadrul acesuia,(incepand de la nivel de sat,respectiv cvartal de blocuri),este tocmai prostitutia,asa cum este practicata acuma si nu legalizata.inaltele fete bisericesti care posteaza din cand in cand aici,cunosc foarte bine situatia,adica realitatea.domniile lor stiu prea bine despre politica de export de carne vie,la moda la vremea unei anumite guvernari."legile si stapanirile sunt de la Dumnezeu",cum spune apostolul,in consecinta nu este cu nimic mai buna faptuirea faradelegii de tot felul.si de dragul cui si in interesul cui? au furat pana la criza tot ce se putea fura.acum,pe fondul disperarii colective prostitutia mascata e ultima lor speranta.fructul oprit,de ochii lumii.politie fara benzina si cu uniforme din carpe.politisti care nu au voie sa se ia de clanuri.nu reglementarii prostitutiei prin lege,ci prostitutia ad integrum.nu mai au succes la produs in spania sau mai ales in italia si trebuie sa revina in tara ca le invete pe celelalte proaste cum sta treaba,ca de, pestii are altele pe cap cu criza asta.si pe urma,daca tot sunt priviti ca niste ghertoi,de ce nu le-ar fi prostituate fiicele,sotiile si chiar si mamele romanilor?dar nu legal ca nu se poate!nu,nu!ci la fel ca si pana acuma,la negru,(nu la negri ca in grecia).sa aiba toate cate un baiat frumos si valabil,(nu lavabil),care sa le fie stapan.mandria,o sa-i faca pe unii sa se intrebe cine mai e si asta de vine si face valuri?le raspund de pe acum:sunt unul dintre aceia care nu mai suporta sa vada cum CUNOSTINTA s-a transformat in depravare si mangaierea in prostitutie.mangaierea nu este nici produs si nici cardeala.sa luam atitudine fata de practicile pagane.vedem paiul din Olanda si nu vedem barna din Romania!LUPUL ASI SCHIMBA PARUL DAR NARAVUL BA.la fel si securistii si cozile lor de topor,oriunde s-au aciuat acestia.

topcat 28.09.2009 14:00:28

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 169369)
Am spus,bolile cu transmisie sexuala s-ar reduce,adevarat,in schimb traumele psihice,dar si cele fizice,inevitabile dealtfel,cand unei femei ii trec atatia barbati pe zi prin pat,nu s-ar putea elimina.
Din punctul meu de vedere este ceva subuman,iar cei care ne conduc ar trebui mai bine sa se preocupe mai mult de educatia facuta in scoli,inclusiv in mediile rurale si sa faciliteze crearea mai multor locuri de munca.
Sunt multe hibe in societatea asta si nu legalizarea prostitutiei si a drogurilor le vor rezolva.

Sint de acord cu tine ca nu se pot elimina nici traumele fizice si nici traumele psihice, dar esti si tu de acord cu mine ca s-ar diminua?
Cum vezi tu si ce crezi tu ca ar trebui modificat in educatia din scoli pentru a se reduce fenomenul prostitutiei?

flegmatic 28.09.2009 14:04:02

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 169383)
A,inteleg...Si probabil pana la 19 ani ai cunoscut atatea femei,incat sa ai o baza solida pentru astfel de rationamente.
God,cred ca e horror pentru un tanar de 19 ani sa se gandeasca ca propria lui mama este o prostituata,pentru ca,implicit e femeie si ca orice partenera ar avea,trebuie sa o mituiasca pentru a sta cu el.
Brrrr....gata,mi-a ajuns.Eu nu iti mai scriu,ca mi se curbeaza lumina ochilor daca mai citesc din astea.
Lumina in minte si suflet iti doresc!

Ma repet, nu are nici o treaba cu viata personala.

Atractia sexuala este daca vrei o forma de mituire. Fiecare partener ofera altuia ceva, femeia ofera favoruri sexuale iar barbatul ofera protectie si resurse pentru viata cuplului si a copiilor. Casatoria este forma acceptabila de "prostitutie" in care exista un singur client, sotul.

Pentru mine, idea de prostitutie nu implica nici o eticheta de "imoralitate".

topcat 28.09.2009 14:50:45

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 169368)
Cel care doreste sa se mantuiasca pe el,cu siguranta ii va pasa si de cei din jur.Nu se poate altfel,pentru ca acela este un drum al iubirii,nu al egoismului.

Unui calugar ii pasa de cei din jur?

beniamin 28.09.2009 15:42:44

atractia sexuala

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169388)

Atractia sexuala este daca vrei o forma de mituire. Fiecare partener ofera altuia ceva, femeia ofera favoruri sexuale iar barbatul ofera protectie si resurse pentru viata cuplului si a copiilor. Casatoria este forma acceptabila de "prostitutie" in care exista un singur client, sotul.

atractia,este de tot felul pentru o femeie.odata cu aparitia atractiei unei femei fata de un barbat se declanseaza in aceasta o stare pe care nu o poate infrana.nu se poate explica logic.logica femeilor este fara logica in momentul instalarii atractiei pt un barbat.sarpele,nu-l putea ispiti pe adam decat prin femeie,iar femeia a vazut in ispita ceva "folositor"?!daca mergi pe ideea ca poti mitui femeia cu ceva material ca sa te iubeasca te inseli,insa poti fi o partida buna pentru o femeie care vrea sa-si lege magarul de gard.stima de sine(nu mandria),impreuna cu acceptarea faptului ca nu se poate cumpara cu nimic datul din coada al unui caine si nici atractia unei femei.trendul actual,la femei este cariera si umblatul cu cocalari bengosi.

luchian 28.09.2009 15:49:26

Citat:

Cred ca e una din cele mai aberante afirmatii citite pe acest forum!

dar cand strugurii sunt prea sus, devin acrii ;)

flegmatic 28.09.2009 15:52:54

Citat:

În prealabil postat de beniamin (Post 169417)
atractia,este de tot felul pentru o femeie.odata cu aparitia atractiei unei femei fata de un barbat se declanseaza in aceasta o stare pe care nu o poate infrana.nu se poate explica logic.logica femeilor este fara logica in momentul instalarii atractiei pt un barbat.sarpele,nu-l putea ispiti pe adam decat prin femeie,iar femeia a vazut in ispita ceva "folositor"?!daca mergi pe ideea ca poti mitui femeia cu ceva material ca sa te iubeasca te inseli,insa poti fi o partida buna pentru o femeie care vrea sa-si lege magarul de gard.stima de sine(nu mandria),impreuna cu acceptarea faptului ca nu se poate cumpara cu nimic datul din coada al unui caine si nici atractia unei femei.trendul actual,la femei este cariera si umblatul cu cocalari bengosi.

Iubirea apare pentru a facilita relatiile sexuale si deobicei trece repede.

Nu poti mitui femeia? cred ca ti-e frica sa observi cum se asteapta la barbati sa aiba grija de ele in toate privintele.

da ai dreptate ca trendul actual e spre "femeie de cariera".

cristina2012 28.09.2009 16:39:38

Citat:

Daca e sa ne limitam doar la un targ, targul asta e cam incomplet. Se vede ca nu ai idee ce inseamna o familie. Femeia ofera doar favoruri sexuale?!?!?!?!?!?!?!!?!?!??! Nu zau! De vreo 12 ani de cand sunt casatorita nu am observat ca spalatul rufelor, calcatul si alte treburi gospodaresti sa fie tocmai excitante... nici pentru mine sa le fac, nici pentru sotul meu sa le primeasca. Apoi barbatul ofera protectie si resurse?!?!... doar atat??? Sa inteleg ca doar femeia are indatoriri sexuale fata de barbat, barbatul nu e cazul a ofere favoruri sexuale nevestei (in exclusivitate, fireste)??? Nu te-ai gandit la asta, nu-i asa?

Lasa ca mai cresti, mai intalnesti tu femei si s-ar putea sa sa descoperi ca deja isi fac aparitia si in Romania femeile care vor barbati pentru sex, care vor ele favoruri sexuale fara sa ceara protectie sau intretinere, care testeaza ele barbatii si-i folosesc pe post de armasari, si-i lasa oricand gasesc altul mai capabil.
Oricum asta se intampla uneori si in viata de familie. Sunt femei care sunt capabile sa castige suficient ca sa-si asigure resursele necesare lor si copiilor, sa-si plateasca protectia si pe deasupra mai intretin si un parazit care nu are oferi decat cel mult favoruri sexuale.

flegmatic 28.09.2009 17:04:06

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 169461)
Daca e sa ne limitam doar la un targ, targul asta e cam incomplet. Se vede ca nu ai idee ce inseamna o familie. Femeia ofera doar favoruri sexuale?!?!?!?!?!?!?!!?!?!??! Nu zau! De vreo 12 ani de cand sunt casatorita nu am observat ca spalatul rufelor, calcatul si alte treburi gospodaresti sa fie tocmai excitante... nici pentru mine sa le fac, nici pentru sotul meu sa le primeasca. Apoi barbatul ofera protectie si resurse?!?!... doar atat??? Sa inteleg ca doar femeia are indatoriri sexuale fata de barbat, barbatul nu e cazul a ofere favoruri sexuale nevestei (in exclusivitate, fireste)??? Nu te-ai gandit la asta, nu-i asa?

Lasa ca mai cresti, mai intalnesti tu femei si s-ar putea sa sa descoperi ca deja isi fac aparitia si in Romania femeile care vor barbati pentru sex, care vor ele favoruri sexuale fara sa ceara protectie sau intretinere, care testeaza ele barbatii si-i folosesc pe post de armasari, si-i lasa oricand gasesc altul mai capabil.
Oricum asta se intampla uneori si in viata de familie. Sunt femei care sunt capabile sa castige suficient ca sa-si asigure resursele necesare lor si copiilor, sa-si plateasca protectia si pe deasupra mai intretin si un parazit care nu are oferi decat cel mult favoruri sexuale.

indignarea e indecenta, nu mai fi indignata.
Varsta nu e argument, poti fi idiot si la batranete.

Nu am zis nicaieri ca femeia are indatoriri, poate sa faca ce vrea. Personal nu-mi pasa.

Am mai spus ca unele femei stiu sa-si foloseasca sexualitatea mai bine pentru a-si domina partenerul pentru propriul bine, altele nu.

faptul ca femeile sunt capabile sa se intretina tine de modernism care ofera slujbe care nu necesita munca fizica indelungata precum era in trecut unde femeile nu puteau concura cu barbatii.

cristina2012 28.09.2009 18:04:17

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169472)
indignarea e indecenta, nu mai fi indignata.

Indignarea e indecenta pentru un flegmatic, pentru mine nu. la astfel de mesaje e greu sa nu fiu indignata.
Citat:

nu e argument, poti fi idiot si la batranete.

Aici ai perfecta dreptate si e mult mai grav sa fii idiot la batranete.. Oricum nu te consider idiot ci doar frustrat (poate fi si din cauza educatiei, nu neaparat din caua celr traite). E si firesc, atata timp cat nu cunosti iubirea (aceea dulce si blanda si fara targuieli si favoruri). Cum inca nu ai ajuns la batranete, incerc sa-ti mai dau idei santoase. Inca ai sansa sa iti revii si sa poti avea o realtie santoasa si frumoasa. Inca ai sansa sa cunosti bucuria.

Citat:

Nu am zis nicaieri ca femeia are indatoriri, poate sa faca ce vrea. Personal nu-mi pasa.

Nu-ti pasa la 19 ani?!? Sau nu vrei sa-ti pese? Nici o problema, mai bine sa nu iti pese de femei, decat sa chinuiesti vreuna nevinovata care chiar te poate iubi, fara ca iubirea aceasta sa aiba ca scop facilitare relatiilor sexuale si sa disapra rapid.
Aici iti spun un secret: in cuplurile fericite iubirea creste mereu, pentru ca iubirea creaza mereu. Atunci cand se limiteaza la consum, iubirea gusta monotonia si se perimeaza, dispare.
Sa iti amintesc ca ai zis ca femeia ofera favoruri in schimbul protectiei si resurselor de trai. Eu inteleg ca pentru a primi ceea ce are nevoie trebuie sa ofere favoruri sexuale, ca altfel nu mai primeste plata prostitutarii ei cu sotul, nu-i asa?

Oare cand spui ca nu te intereseaza, sa inteleg ca nu te intereseaza prostitutia asta in familie? Daca raspunsul este afirmativ, in sfarsit ai o bila alba si inca una mare. Chiar poti avea mai mult decat prostitutie in familie, daca renunti la teste si te apuci sa creezi o familie.

Citat:

Am mai spus ca unele femei stiu sa-si foloseasca sexualitatea mai bine pentru a-si domina partenerul pentru propriul bine, altele nu.

Alea-s mai destepte, nu?

Citat:

faptul ca femeile sunt capabile sa se intretina tine de modernism care ofera slujbe care nu necesita munca fizica indelungata precum era in trecut unde femeile nu puteau concura cu barbatii.

De modernism, sau de orice altceva, nu conteaza. Conteaza faptul ca exista numeroase situatii care neaga rationamentul tau. O exceptie confirma adesea regula, dar o gramada...

flegmatic 28.09.2009 18:19:28

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 169491)
Indignarea e indecenta pentru un flegmatic, pentru mine nu. la astfel de mesaje e greu sa nu fiu indignata.

Aici ai perfecta dreptate si e mult mai grav sa fii idiot la batranete.. Oricum nu te consider idiot ci doar frustrat (poate fi si din cauza educatiei, nu neaparat din caua celr traite). E si firesc, atata timp cat nu cunosti iubirea (aceea dulce si blanda si fara targuieli si favoruri). Cum inca nu ai ajuns la batranete, incerc sa-ti mai dau idei santoase. Inca ai sansa sa iti revii si sa poti avea o realtie santoasa si frumoasa. Inca ai sansa sa cunosti bucuria.

Hah, nu am nici un motiv sa fiu frustrat draga mea, sentimentele nu tin loc de ratiune, probabil poate la sexul feminin doar se intampla asta. Si atunci cand ma voi indragosti de una nu imi voi schimba opiniile la 180 de grade, ar fi o slabiciune sa pun sentimentele peste ratiune.

Prefer realitatea nu realitatea altor oameni care si-o fabrica cu idealism, optimism, moralism, si romantism.

Citat:

Nu-ti pasa la 19 ani?!? Sau nu vrei sa-ti pese? Nici o problema, mai bine sa nu iti pese de femei, decat sa chinuiesti vreuna nevinovata care chiar te poate iubi, fara ca iubirea aceasta sa aiba ca scop facilitare relatiilor sexuale si sa disapra rapid.
Aici iti spun un secret: in cuplurile fericite iubirea creste mereu, pentru ca iubirea creaza mereu. Atunci cand se limiteaza la consum, iubirea gusta monotonia si se perimeaza, dispare.
Sa iti amintesc ca ai zis ca femeia ofera favoruri in schimbul protectiei si resurselor de trai. Eu inteleg ca pentru a primi ceea ce are nevoie trebuie sa ofere favoruri sexuale, ca altfel nu mai primeste plata prostitutarii ei cu sotul, nu-i asa?

Iarasi apelul la sentimente, nu tine loc de argumente. Nu sunt obsedat de iubire de zeci de ani. Sunt lucruri mai importante decat sentimentalism intre mine si o fata.

Iubirea exista doar ca sa faciliteze relatiile sexuale, ceea ce apare la cuplurile de lunga durata este prietenia si confortul relatiei pe care le confunzi cu iubirea aceea romantica. Nu degeaba apare "monotonia" in pat pe care multe femei nu o inteleg.

Citat:

Oare cand spui ca nu te intereseaza, sa inteleg ca nu te intereseaza prostitutia asta in familie? Daca raspunsul este afirmativ, in sfarsit ai o bila alba si inca una mare. Chiar poti avea mai mult decat prostitutie in familie, daca renunti la teste si te apuci sa creezi o familie.

Alea-s mai destepte, nu?

De modernism, sau de orice altceva, nu conteaza. Conteaza faptul ca exista numeroase situatii care neaga rationamentul tau. O exceptie confirma adesea regula, dar o gramada...

Ramai doar cu senzatia ca mi-ai oferit contra argument.

searadevara 28.09.2009 19:59:17

mare dezamagire ca nu ai cunoscut femei cu caracter.cum poti gandi asa ceva?

teatru-copii 28.09.2009 20:41:55

pai e asa tanar!

Citat:

În prealabil postat de searadevara (Post 169524)
mare dezamagire ca nu ai cunoscut femei cu caracter.cum poti gandi asa ceva?

Ce sa gandeasca la anii lui? ... Daca tot e flegmatic!

teatru-copii 28.09.2009 20:49:23

orice prostitutie

Orice imoralitate este o forma de prostitutie.

A reduce relatia barbat-femeie ca un targ oarecare este o profanare a existentei umane. Doar cineva cu un orizont imatur de cunoastere poate afirma asa ceva.

flegmatic 28.09.2009 20:51:53

Citat:

În prealabil postat de teatru-copii (Post 169537)
Orice imoralitate este o forma de prostitutie.

A reduce relatia barbat-femeie ca un targ oarecare este o profanare a existentei umane. Doar cineva cu un orizont imatur de cunoastere poate afirma asa ceva.

imatur e sa fi romantic si sa crezi ca nu exista interes personal in relatia celor doua sexe.
nu e nici o profanare a existentei umane deoarece nu dau nici o conotatie imorala acestui adevar urat.

iar vad ca se face apel la varsta, cand defapt nu are nici o legatura.

teatru-copii 28.09.2009 20:53:24

chiar asa?

[quote=flegmatic;169497] Nu degeaba apare "monotonia" in pat pe care multe femei nu o inteleg.

QUOTE]

De unde stii? Ai asa multe experiente de acest gen?

Identitatea ta dupa cele scrise se defineste de la jumatate in jos!

teatru-copii 28.09.2009 21:00:19

ce fel de interes

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169538)
imatur e sa fi romantic si sa crezi ca nu exista interes personal in relatia celor doua sexe.
nu e nici o profanare a existentei umane deoarece nu dau nici o conotatie imorala acestui adevar urat.

iar vad ca se face apel la varsta, cand defapt nu are nici o legatura.

Intreaga creatie este legata de interese. Dar sunt reguli foarte clare care definesc aceste interese, ele converg spre interesul absolut Dumnezeu. Rostul omului - Mantuirea- este acela de a lua locul ingerilor cazuti. Nu ai cum intelege iubirea fara cunoasterea acestor reguli.
Citeste "Ridicarea casatoriei la inaltime de taina" - Arsenie Boca. Poti intelege aceste lucruri din cateva pagini.

Fani71 28.09.2009 22:11:03

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169538)

In orice dragoste adevarata exista un schimb (fiecare da si ia)- dar asta nu inseamna ca cei doi sunt impreuna PENTRU sau DIN CAUZA acestui schimb, sau ca acest schimb genereaza dragostea.

Cand ai sa cunosti dragostea adevarata, ai sa vezi ca ea este si jerfa de sine, si luarea asupra ta a problemelor celuilalt, si impartirea (si impartasira) cu el a bucuriilor dar si a grijilor.

Fani71 28.09.2009 22:19:50

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169422)
Iubirea apare pentru a facilita relatiile sexuale si deobicei trece repede.

Nu poti mitui femeia? cred ca ti-e frica sa observi cum se asteapta la barbati sa aiba grija de ele in toate privintele.

da ai dreptate ca trendul actual e spre "femeie de cariera".

Faptul ca exista asemenea cupluri nu ne da dreptul sa generalizam in aseme ea hal si sa reducem iubirea la asta.
Nu stiu cate cupluri casatorite cunosti tu, dar intr-un cuplu de oameni care se iubesc fiecare are grija de celalalt cump si cat poate.
Eu cunosc multe asemenea cupluri. Deschide mai bine ochii si uite-te in jur.

flegmatic 28.09.2009 23:07:35

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 169566)
Faptul ca exista asemenea cupluri nu ne da dreptul sa generalizam in aseme ea hal si sa reducem iubirea la asta.
Nu stiu cate cupluri casatorite cunosti tu, dar intr-un cuplu de oameni care se iubesc fiecare are grija de celalalt cump si cat poate.
Eu cunosc multe asemenea cupluri. Deschide mai bine ochii si uite-te in jur.

Ba da. Generalizarea este un proces natural al constiintei umane.

Dupa o perioada de timp casatoria implica o prietenie confortabila intre cei doi pentru a putea rezista.

cristiboss56 28.09.2009 23:12:13

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169580)

Dupa o perioada de timp casatoria implica o prietenie confortabila intre cei doi pentru a putea rezista.

D'le mă uluiești cu perlele tale "filozofice" ! De undei ai mai scos-o și pe asta " Generalizarea este un proces natural. . . ." ?

Fani71 28.09.2009 23:31:56

Citat:

Daca este 'natural' nu este eaparat si corect in oprice situatie.

Citat:

Teoria ta, pe care ti-ai format-o dupa 0,00 ani de casnicie.
Si care este dupa tine acea perioada de timp?
Suntem aici pe forum mai multi oameni casatoriti care iti pot spune ca pentru ei nu este asa.

glykys 28.09.2009 23:33:51

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 169258)
Confunzi, ca si glykys, adulterul cu prostitutia si desfriul.
Porunca referitoare la adulter s-a extins si s-a transformat in porunca desfrinarii. Pe ce baze? Biblice cumva? Nu. E vorba doar de bunul simt al omului, de morala care si-a schimbat referintele.

Desfrinat nu este cumva si cel ce bea alcool sau fumeaza?

In ceea ce priveste ultima intrebare, ai mare dreptate, Topcat, conform dex, http://dexonline.ro/search.php?cuv=desfranare
Desfranarea e sinonima cu necumpatarea, dar prostitutia se incadreaza tot aici, nu e sinonima perfecta, dar e o categorie importanta din aceasta sfera a "placerilor usoare", in care sunt continute toate actele de necumpatare, tot ce depaseste masura (mancarea, bautul in exces...) Dar sa stii ca la inceput a fost porunca impotriva desfranarii (deci care ar include si ce zici tu, necumpatarea de orice fel, nu doar sexual), porunca a saptea din Decalog. Am citit undeva ca legatura care se face intre aceasta porunca si sex s-ar fi creat pe baza unei numerotari gresite (la catolici parca?), fiind socotita porunca a sasea (latinescul sex - sase, de unde si provine termenul de sex), promit ca o sa caut pasajul si o sa ma lamuresc pe deplin.

Fani71 28.09.2009 23:43:07

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 169258)
Confunzi, ca si glykys, adulterul cu prostitutia si desfriul.
Porunca referitoare la adulter s-a extins si s-a transformat in porunca desfrinarii. Pe ce baze? Biblice cumva? Nu. E vorba doar de bunul simt al omului, de morala care si-a schimbat referintele.

Ti-am scris mai sus ca este la sfantul Pavel porunca clara si impotriva desfranarii, nu numai a adulterului.
"Nu stii ca trupul tau este templul Duhului sfant? Insa cine se uneste cu o prostituata, se face un trup cu ea." etc
Si mai sunt si altele.
O sa dau referintele maine.
Desfranarea este pacat pentru ca implica necinstirea trupului care este Templu. Nu pentru ca ar spune vreun principiu moral ca este pacat, si gata.
Desfranarea inseamna folosirea sexului in scopuri altele decat cele pentru care a fost creat, unirea a doi oameni (unirea lor fiind si o imagine a unei 'uniri mai inalte', cum zice Goethe, intre Dumnezeu si om) si conceperea copiilor. Asta este conceptia crestina, si are baza biblica cat cuprinde.

topcat 29.09.2009 09:02:52

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 169589)
In ceea ce priveste ultima intrebare, ai mare dreptate, Topcat, conform dex, http://dexonline.ro/search.php?cuv=desfranare
Desfranarea e sinonima cu necumpatarea, dar prostitutia se incadreaza tot aici, nu e sinonima perfecta, dar e o categorie importanta din aceasta sfera a "placerilor usoare", in care sunt continute toate actele de necumpatare, tot ce depaseste masura (mancarea, bautul in exces...) Dar sa stii ca la inceput a fost porunca impotriva desfranarii (deci care ar include si ce zici tu, necumpatarea de orice fel, nu doar sexual), porunca a saptea din Decalog. Am citit undeva ca legatura care se face intre aceasta porunca si sex s-ar fi creat pe baza unei numerotari gresite (la catolici parca?), fiind socotita porunca a sasea (latinescul sex - sase, de unde si provine termenul de sex), promit ca o sa caut pasajul si o sa ma lamuresc pe deplin.

La inceput a fost porunca adulterului, nu e nimic neclar in asta.
La inceput prostitutia, la fel ca sclavia, la fel ca bautul in exces, ca violatul fecioarelor prizoniere, erau lucruri normale. In cel mai rau caz era incriminata prostitutia de cult (http://en.wikipedia.org/wiki/Sacred_prostitution).
Sint de acord ca prostitutia duce la desfriu, insa alcoolul e de mii de ori mai prezent si mai periculos. De ce nu interzicem alcoolul? Cumva numai pentru ca vinul reprezinta singele cuiva?

flegmatic 29.09.2009 09:57:03

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 169588)
Daca este 'natural' nu este eaparat si corect in oprice situatie.

Teoria ta, pe care ti-ai format-o dupa 0,00 ani de casnicie.
Si care este dupa tine acea perioada de timp?
Suntem aici pe forum mai multi oameni casatoriti care iti pot spune ca pentru ei nu este asa.

Mare parte din oameni nu sunt capabili sa isi dea seama de asta pentru ca le-ar strica romantismul relatiei.

Trebuie sa fi detasat pentru a putea analiza la rece sa intelegi situatia.

laurschepsis 29.09.2009 10:35:48

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169657)
Mare parte din oameni nu sunt capabili sa isi dea seama de asta pentru ca le-ar strica romantismul relatiei.

Trebuie sa fi detasat pentru a putea analiza la rece sa intelegi situatia.

Doamne-ajuta!

Ma tem ca te-ai detasat prea mult si chiar ai reusit sa te racesti. Exista o masura in toate.

Doamne-ajuta!

laurschepsis 29.09.2009 10:43:04

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 169641)
La inceput a fost porunca adulterului, nu e nimic neclar in asta.
La inceput prostitutia, la fel ca sclavia, la fel ca bautul in exces, ca violatul fecioarelor prizoniere, erau lucruri normale. In cel mai rau caz era incriminata prostitutia de cult (http://en.wikipedia.org/wiki/Sacred_prostitution).
Sint de acord ca prostitutia duce la desfriu, insa alcoolul e de mii de ori mai prezent si mai periculos. De ce nu interzicem alcoolul? Cumva numai pentru ca vinul reprezinta singele cuiva?

Doamne-ajuta!

Pai, frate draga, daca esti de acord ca prostitutia duce la desfrau, de ce mai continui aceasta discutie?

Biserica nu interzice alcoolul. Biserica, spune sa ai masura cand bei. Un pahar de vin rosu pe zi este o recomandare atat a medicilor cat si a Bisericii. Pentru ca este sanatos.

Doamne-ajuta!

topcat 29.09.2009 10:51:14

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 169664)
Doamne-ajuta!

Pai, frate draga, daca esti de acord ca prostitutia duce la desfrau, de ce mai continui aceasta discutie?

Biserica nu interzice alcoolul. Biserica, spune sa ai masura cand bei. Un pahar de vin rosu pe zi este o recomandare atat a medicilor cat si a Bisericii. Pentru ca este sanatos.

Doamne-ajuta!

Sigur ca e sanatos, mai ales ca pentru cei care nu consuma de obicei, un pahar te ameteste ca lumea :)
Se pare ca sanatos este si sa te masturbezi, si sa mergi la curve (asta daca nu ai o nevasta acasa sa te imbolnaveasca cu tigaia atunci cind afla :)
Pentru ca eu consider ca interzicerea prostitutiei nu diminueaza acest desfriu si ca legalizarea ei nu ar duce la un desfriu mai mare ca cel provocat de alcool si exista unele beneficii pentru viata prostituatelor, care nu comit nici un desfriu, isi cistiga banii.
Ar putea fi la fel de indiferenta sau indulgenta. Ar putea spune doar: sa nu mergeti la curve, cum spune cu alcoolul.

flegmatic 29.09.2009 13:01:13

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 169662)
Doamne-ajuta!

Ma tem ca te-ai detasat prea mult si chiar ai reusit sa te racesti. Exista o masura in toate.

Doamne-ajuta!

ce preferi, sa vezi lumea de la inaltime pe un munte sau de jos unde copacii iti limiteaza vederea?

laurschepsis 29.09.2009 13:50:39

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169691)
ce preferi, sa vezi lumea de la inaltime pe un munte sau de jos unde copacii iti limiteaza vederea?

Doamne-ajuta!

De pe munte ai sa vezi imaginea de ansamblu, dar nu o sa vezi pe nimeni. De jos, daca esti atat de rece si de imobil s-ar putea sa ramai cu privirea obturata de copaci multa vreme. Nici padurea nu o s-o vezi de copacii din fata.

Dumnezeu este iubire. Iar iubirea nu are nimic in comun cu izolarea si raceala. Nu am auzit de iubire rece si distanta.

Doamne-ajuta!

flegmatic 29.09.2009 13:59:13

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 169694)
Doamne-ajuta!

De pe munte ai sa vezi imaginea de ansamblu, dar nu o sa vezi pe nimeni. De jos, daca esti atat de rece si de imobil s-ar putea sa ramai cu privirea obturata de copaci multa vreme. Nici padurea nu o s-o vezi de copacii din fata.

Dumnezeu este iubire. Iar iubirea nu are nimic in comun cu izolarea si raceala. Nu am auzit de iubire rece si distanta.

Doamne-ajuta!

Pai atunci cand vrei sa gandesti clar trebuie sa privesti totul de sus. Pe plan personal in relatia cu ceilalti e alta treaba.

AndruscaCIM 29.09.2009 14:10:03

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169691)

Intelege Flegmatic ca nu tu vezi nimic de sus sau obiectiv, doar iti place sa crezi ca o vezi de sus...cand de fapt o vezi dintr-un colt ;)

laurschepsis 29.09.2009 14:11:21

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169695)
Pai atunci cand vrei sa gandesti clar trebuie sa privesti totul de sus. Pe plan personal in relatia cu ceilalti e alta treaba.

Doamne-ajuta!

Exista o osmoza transcedentala intre microcosmos si macrocosmos. O imagine de ansamblu in ceea ce priveste viata presupune cunoasterea relatiilor care tin in armonie cunoscutul cu necunoscutul. Cat de detasata sa fie pozitia fratiei tale ca sa cuprinda intr-o viziune coerenta aceste spatii cand te plasezi in afara iubirii, principiul fundamental al vietii?

Doamne-ajuta!

laurschepsis 29.09.2009 14:20:32

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 169667)
... Se pare ca sanatos este si sa te masturbezi, si sa mergi la curve (asta daca nu ai o nevasta acasa sa te imbolnaveasca cu tigaia atunci cind afla :) ...

Doamne-ajuta!

Eu sunt de parere ca nu e sanatos nici una, nici alta. Fratie ta, ce parere are?

Doamne-ajuta!

topcat 29.09.2009 14:28:30

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 169699)
Doamne-ajuta!

Eu sunt de parere ca nu e sanatos nici una, nici alta. Fratie ta, ce parere are?

Doamne-ajuta!

Pentru mine e mai sanatos ca un obsedat sa se masturbeze decit sa violeze pe cineva.
Pentru mine e mai sanatos ca un obsedat sa se duca la curve decit sa violeze inocenti.

laurschepsis 29.09.2009 14:34:55

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 169700)
Pentru mine e mai sanatos ca un obsedat sa se masturbeze decit sa violeze pe cineva.
Pentru mine e mai sanatos ca un obsedat sa se duca la curve decit sa violeze inocenti.

Doamne-ajuta!

Si, acum ce facem? Ridicam exceptia la rang de regula? Sau pastram regula si tratam exceptia?

Doamne-ajuta!

laurschepsis 29.09.2009 14:36:39

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 169700)

Doamne-ajuta!

Nu este obligatoriu sa raspunzi la intrebare. Dar, daca nu vrei, spune, nu eluda raspunsul.

Doamne-ajuta!

topcat 29.09.2009 14:37:53

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 169704)
Doamne-ajuta!

Si, acum ce facem? Ridicam exceptia la rang de regula? Sau pastram regula si tratam exceptia?

Doamne-ajuta!

Nu, incercam sa facem o lume mai buna, nu incercam sa o facem perfecta dind din bici

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:51:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.