Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Infertilitatea in cuplu si dorinta neimplinita de a avea copii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6734)

AlinB 31.08.2012 22:55:50

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 467922)
AlIn, ce-ar fi sa ne lasi pe noi in pace cu ideile tale si sa te insori si sa-ti faci copii tai. Chiar iti doresc sa-i ai pe cale naturala. Si ce faci daca nu reusesti?
Numai ca tu ai un noroc. Barbatii pot face copii pana mor.

Nu toti.

Citat:

Scurt si la obiect eu am mai spus ca nu sunt neaparat pentru FIV, ci pentru a avea copii.
FIV este o solutie pentru multi.
Dar veniti cu solutii. Cum sa avem copii in alt fel?
A avea copii nu este un scop in sine si mai ales nu este un scop care scuza orice mijloace.

Poate doar pentru atei..

Citat:

Tot ne inebuniti aici cu prostii si nici nu pricepeti despre ce vorbim si ne faceti criminali.
Veniti odata cu solutii concrete.
Voi cum ati face?
"Faca-se voia Ta, precum in Cer asa si pe Pamant"

Citat:

Parintele Tanase nu ne da copii, parintele din Ucraina nu stim adresa, statul nu ne da copii.
Parintele nu are voie, legal vorbind.
In schimb, daca te muti acolo in sat, ai putea creste chiar mai mult decat un copil.
Parintele da copii spre intretinere celor din sat.
Dar esti sigura ca asta vrei?

Atunci e simplu, vinde tot ce ai, muta-te acolo.

Statul da daca ai rabdare si locuiesti in Romania.
In alte tari nu stiu cum e.

Citat:

Suntem milioane care vrem copii pe lumea asta. De unde sa-i luam?
Ne dati unul de-al vostru? Nu. Si atunci ce vreti de la noi?
Sa nu mai incercati sa legitimati crima.

P.S.

"Pentru ca iubesc copii" nu e un motiv serios. Sunt multe lucruri care se pot intelege aici. Copii nu sunt o jucarie.
La o adica si pedofilii ii iubesc.

Daca doar "iubiti copii" ati putea vizita saptamanal un orfelinat.

Si copii sunt ai tai pana la varsta de 18..20 si ceva de ani. De multe ori si mai putin, pentru ca ii fura lumea, prieteni mai mult sau mai putin adevarati, etc.
Pe urma se duc la casa lor, au viata lor, relatile lor, prietenii tai si mai auzi ocazional de ei.
Sigur, sentimental poti ramane atasat(a) de ei, dar e altceva..

Mihnea Dragomir 31.08.2012 23:01:52

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 467962)
Procedura de IVF se face asa:

Femeia este stimulata hormonal sub stricta observatie medicala. Produce un numar de ovule. In general putine, nu 10, ca nu suntem gaini.

Nu numai că se produc frecvent 10 ovule (femeia fiind văzută exact ca o găină), dar acest lucru este criteriu de performanță pentru un centru de fertilizare in vitro.

Documentați-vă din acest scurt rezumat al unui studiu științific: http://www.advancedfertility.com/eggspregnancyrates.htm

Ca regulă generală, obișnuiți-vă să aveți o bază științifică pentru o discuție științifică.

Citat:

Pe urma se pun intr-un vas cei doi gameti (adica ovulele si sperma) si se lasa sa se faca fecundarea. Dupa 2-3 zile se iau 2 max. 3 embrioni si se pun in uterul femeii. Restul se pun la congelat.
Nu se scoate nimic din uter, nu se omoara nimic. Embrionii ramasi se pun imediat la congelator. Se pot folosi ulterior pentru o noua sarcina, sau mai multe.
Care nouă sarcină, presupunând că aceasta a prins ? Vreți să spuneți că, după vreo 4 ani, femeia se hotărăște să mai aibă o sarcină și atunci sună la centrul FIV și se programează pentru o nouă însămânțare cu ouăle congelate rămase ? Și pe urmă, dacă vrea a treia sarcină, sună să întrebe dacă au mai rămas ouă la frigider din acelea de acum 8 ani ? Dv vorbiți serios ? Bun, și dacă nu sună, când se golește marfa din frigider ?

Citat:

Nu exista asa o reductie embrionara cum spui tu. Ceea ce confunzi tu este altceva. In unele tari si cazuri, daca sarcina este multipla si este periculos pentru femeie s-o duca (adica sunt riscuri), se face reductia in corpul ei.
Deci, România face parte din acele țări ? Și care nu fac parte dintre acelea ?

Citat:

In laborator nu se omoara nimic cu buna stiinta. Se poate ca unii embrioni sa nu se dezvolte, sa fie bolnavi/anormali.
Dacă sunt congelați, într-adevăr, se poate "să nu se dezvolte". În acest caz, fiindcă au îndrăznit să nu se dezvolte, sunt aruncați la lada cu infecte nu cu bună știință, ci din întâmplare, dintr-un exces de zel al femeii de serviciu ?

AlinB 31.08.2012 23:04:34

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 467944)
Adică recoltarea de spermă nu se poate face altfel decât în urma unei erecții, nu?

Asta explică de ce orice trup uman se naște ca urmare a unui... păcat trupesc, animalic; rezultă că nu există erecție... binecuvântată, nici în cadrul unei cununii.

Scuze daca intrebarea este prea indiscreta, ce confesiune aveti?
Includem aici si "liber cugetatorii crestini".

AlinB 31.08.2012 23:10:10

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 467921)
In mod concret, o treime din sarcini se pierd in faza embrionara, se pierd sub forma unei hemoragii care stiti bine unde sfarseste: la toaleta. Si destul de frecvent femeia nici nu stie ca era de fapt gravida si ca tocmai a pierdut sarcina, ci o afla dupa. Dupa teoria dvs. inseamna ca Dumnezeu omoara anual o treime din copiii conceputi punand suflete in embrioane ce sunt incompatibile cu viata.

Nu, acesta e argumentul cu care sare la inaintare un ateu atunci cand un crestin protesteaza vizavi de uciderea embrionilor, indiferent de faza de dezvoltare.

Daca Dumnezeu ii ucide (nu e asa, dar atat il duce capul), eu de ce sa nu-i omor?

Respectul pentru viata trebuie sa vina din momentul conceptiei - dupa care lasata natura sa-si urmeze cursul iar daca se intervine sa se intervina pozitiv, nu distructiv.

Cu orice alta mentalitate, se poate justifica orice crima, o data ce gandirea utilitarista castiga teren, orice crima, de negandit poate acum, este legitimabila.

Pricepusi acum?

Mihnea Dragomir 31.08.2012 23:15:03

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 467919)
Si de ce este egoist sa ai copii? Este un drept natural al oricarui om.

Cred că aici este eroarea fundamentală. Adică aceea pe care vă autolegitimați întreaga teorie găunoasă.

În realitate, nu există un drept natural al oricărui om de a avea copii. Copiii sunt un dar de la Dumnezeu. Sunt cale spre mântuire, sunt Sacrament. Nu există un drept la Sacramente. Obișnuiți-vă cu ideea că, față de Cristos, nu aveți niciun drept. Tot ce aveți este dreptul de a-L sluji ca pe un Împărat și Dumnezeu sau de a refuza să faceți acest lucru.

Culmea e că nici în concepția lumească nu am auzit să fie considerați "drept natural". Am citit cu atenție principalele documente asupra ceea ce consideră Lumea ca fiind "drepturile omului", de la Magna Charta la deciziile ONU. Îmi sună cunoscute sintagme precum "dreptul la libera circulație" sau "dreptul de a alege și de a fi ales". Dar ceva de genul "dreptul natural de a avea copii" nu-mi sună familiar.

Demetrius 31.08.2012 23:29:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467981)
Scuze daca intrebarea este prea indiscreta, ce confesiune aveti?
Includem aici si "liber cugetatorii crestini".

Sunt greco-catolic.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467981)
Respectul pentru viata trebuie sa vina din momentul conceptiei - ...

Nu doresc să vă contrazic(de data asta), ci să adaug.
Cred că respectul pentru viață(verificat și detectat de Dumnezeu) se regăsește în conceperea sarcinii astfel certificată tot de El.

Cu alte cuvinte, dacă în concepția de viață a părinților nu este depistat respectul pentru viață(sau iubirea de aproapele), atunci nici conceperea unei sarcini nu se va petrece din cauza lipsei de armonie cu Voia Lui.

Tartaruga 31.08.2012 23:32:41

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 467964)
Vă dați seama ce-ați scris? Vă rog să postați lincul din care ați scos această afirmație(perlă, dpmdv).

Adică dacă femeia are vârsta critică, atunci vârsta ”fragedă” a bărbatului ”recondiționează” orice risc femeiesc?

Dacă materialul genetic bărbătesc este mai bun atunci va fi mult mai bogat în y(băieți), iar dacă nu, atunci va fi mai bogat în x(fete); y îi va duce numele mai departe(urmași de gen masculin) ca binecuvântare divină.

A oricărei Biserici (dpmdv) care recunoaște Scriptura.

Vă rog să citiți în VT(ca aspect... ortodox) cum sunt pomeniți în șir succesiv toți descendenții de ”gen” masculin(14X3=42) de la David până la Iosif (și se încheie cu Iisus); din punct de vedere medical aștept de la dvs o argumentare pro, nu contra.

"Linkul" de unde am scos nu este deloc un link ci este din ceea ce am invatat la Masterul de genetica si biologie moleculara pe care l-am facut in Franta. Daca va chiar intereseaza problema, faceti o cautare pe Pubmed, site-ul cu publicatii stiintifice de specialitate. Iar sindromul Down era doar un exemplu de care pana nu demult se considera vinovata doar varsta femeii. Sunt si altele unde vinovata este exclusiv varsta barbatului. Nu stiu ce varsta aveti, dar va amagiti singur crezand ca informatia ar deveni mai viguroasa. Faceti cautarea pe Pubmed si va lamuriti singur.

Cat despre material genetic barbatesc "mai bun", de asa ceva nu am auzit, dar poate ca stiti dvs. ceva studii de care eu inca nu am auzit. O sa fac si eu o cercetare pe Pubmed si ma lamuresc de indata cum sta treaba, ca pe aici am vazut deseori cum se da cu parerea in necunostinta de cauza.

Demetrius 01.09.2012 00:05:49

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 467989)
"Linkul" de unde am scos nu este deloc un link ci este din ceea ce am invatat la Masterul de genetica si biologie moleculara pe care l-am facut in Franta. Daca va chiar intereseaza problema, faceti o cautare pe Pubmed, site-ul cu publicatii stiintifice de specialitate. Iar sindromul Down era doar un exemplu de care pana nu demult se considera vinovata doar varsta femeii. Sunt si altele unde vinovata este exclusiv varsta barbatului. Nu stiu ce varsta aveti, dar va amagiti singur crezand ca informatia ar deveni mai viguroasa. Faceti cautarea pe Pubmed si va lamuriti singur.

Cat despre material genetic barbatesc "mai bun", de asa ceva nu am auzit, dar poate ca stiti dvs. ceva studii de care eu inca nu am auzit. O sa fac si eu o cercetare pe Pubmed si ma lamuresc de indata cum sta treaba, ca pe aici am vazut deseori cum se da cu parerea in necunostinta de cauza.

Foarte multe lucruri mi s-au clarificat citind Scriptura, nu Pubmed.

AlinB 01.09.2012 00:33:42

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 467988)
Sunt greco-catolic.

Teoriile care le aveti despre casatorie sunt invataturi greo-catolice sau inventii personale?

Citat:

Nu doresc să vă contrazic(de data asta), ci să adaug.
Cred că respectul pentru viață(verificat și detectat de Dumnezeu) se regăsește în conceperea sarcinii astfel certificată tot de El.

Cu alte cuvinte, dacă în concepția de viață a părinților nu este depistat respectul pentru viață(sau iubirea de aproapele), atunci nici conceperea unei sarcini nu se va petrece din cauza lipsei de armonie cu Voia Lui.

Ideal asa ar fi, dar cam greu sa vorbesti de armonie cu Voia Lui in cazul unei persoane care ajunge la al n-lea avort si tot mai poate sa faca copii..

Tartaruga 01.09.2012 00:35:20

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 467956)
Asta e învățătura cărei Biserici ? Că nu îmi sună prea...ortodox. Nici prea medical, ca să zic așa.

@Tartaruga: deci cum se face fertilizarea in vitro potrivit cunoștințelor dv la zi și avansate de medicina reproducerii și genetică ?

Inceputul a fost bun, se stimuleaza hormonal femeia pentru a produce mai multe ovule. In ziua recoltarii acestor ovule, se recolteaza si sperma barbatului asa cum ati descris. Dupa care aceasta sperma se trateaza si se elimina celulele inactive pastrandu-se spermatozoizii cei mai activi pentru a creste sansa de fertilizare a ovulului. In unele centre se testeaza si ovulele pentru a le alege pe cele care au cele mai mari sanse de a fi fertilizate. Apoi se pun in contact, pe mediu de cultura steril, ovulele cu spermatozoizii, cam 70.000-100.000 de spermatozoizi pentru un ovul. Iar in cazul in care sperma este de proasta calitate se poate injecta direct in ovul. Pe acest mediu de cultura ovulul fecundat ramane 1-6 zile in functie de centru. In Europa este in medie 2-3 zile timp in care se formeaza embrioni cu pana la 6-8 celule. Dupa anumite criterii morfologice (mod de diviziune, forma celulelor etc) se selectioneaza cativa embrioni (in general doi, dar depinde de varsta mamei si de tara), embrioni care au cea mai mare sansa de supravietuire pentru ca frecvent apare un blocaj spontan de diviziune a embrionului de unde si esecul frecvent al procedurii. De aceea se selectioneaza embrionii cei mai apti de supravietuire si se transfera in uterul femeii dupa care se asteapta dezvoltarea sarcinii. Nici vorba sa se scoata afara embrionii din uterul femeii, se vede ca nu va pricepeti la fiziologia sarcinii. Revenind, restul embrionilor viabili se pastreaza in forma congelata pentru cazul in care primul transfer a esuat sau parintii mai doresc un copil. In unele centre mai ales dincolo de ocean, embrionul este lasat pe mediu de cultura pana in ziua a 5-a, cand ajunge la stadiu de blastocist. Este nevoie de un alt mediu de cultura special dipa ziua 2-3 pentru a ajunge la acest stadiu, altfel embrionul nu supravietuieste. Dar este de preferat sa se investeasca in aceste medii pentru ca nidarea (implantarea) in mucoasa uterina se face in zilele 6-7 deci blastocistul din ziua 5 este deja pregatit si in plus, pana in ziua 5 rezista doar cei care prin selectie naturala au trecut de ziua a 3-a critica, si deci sansele ca embrionul sa supravietuiasca apoi in uter si sa apara o sarcina dusa la termen sunt mai mari. Unele centre au dezvoltat pentru asta co-culturile in care deasupra unui mediu de cultura se pun celule din endometrul matern pentru ca embrionul sa supravietuiasca mai bine. In aceste conditii s-a incercat testarea genetica a embrionului fara rezultate concludente pentru ca pe de o parte testarea trebuie sa se faca rapid, intre zilele 3-5 avand in vedere ca apoi embrionul trebuie obligatoriu transferat in uter, si pe de alta parte, embrionii prezinta frecvent un mozaic genetic la acea varsta astfel ca la 3 zile celulele studiate pot fi aneuploide iar la 5 zile pot fi perfect euploide, deci nu se poate trage nici o concluzie atat de precoce ca sa se faca o adevarata selectie pe baza genetica a embrionului. Singura selectie ramane deocamdata cea naturala care face ca unii embrioni sa se opreasca din diviziune si de aceea se incearca pe criterii morfologice sa se transfere femeii cei care au cea mai mare sansa sa supravietuiasca si sa ajunga la termen. Ratele de reusita in Franta sunt cam de 40% (raportat la numarul de femei care incearca si pana la urma reusesc) dar trebuie sa verific cifra pentru ca altfel, rata este cam de 25% pe transfer embrionar). Luati-o ca orientativa. Si apropos de asta, tocmai pentru ca rata este mica, nu cred ca chiar raman embrioni nefolositi, ca am vazut ca va preocupa problema. Dar o sa ma interesez mai exact.
Si sa nu uit: malformatiile congenitale si nasterile premature sunt mai frecvente prin tehnici in vitro decat pe cale naturala.

Tartaruga 01.09.2012 00:37:38

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 467994)
Foarte multe lucruri mi s-au clarificat citind Scriptura, nu Pubmed.

Si mie. In medicina insa util imi este Pubmed-ul.

Tartaruga 01.09.2012 01:00:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467984)
Nu, acesta e argumentul cu care sare la inaintare un ateu atunci cand un crestin protesteaza vizavi de uciderea embrionilor, indiferent de faza de dezvoltare.

Daca Dumnezeu ii ucide (nu e asa, dar atat il duce capul), eu de ce sa nu-i omor?

Respectul pentru viata trebuie sa vina din momentul conceptiei - dupa care lasata natura sa-si urmeze cursul iar daca se intervine sa se intervina pozitiv, nu distructiv.

Cu orice alta mentalitate, se poate justifica orice crima, o data ce gandirea utilitarista castiga teren, orice crima, de negandit poate acum, este legitimabila.

Pricepusi acum?

Domnule Alin,
Dvs. nu ati priceput ca nu exista nici o ucidere la mijloc, nici din partea lui Dumnezeu si nici din partea omului pentru ca nu exista nimic de ucis ci ceea ce se formeaza si apoi dispare de la sine in primele luni nu este un copil, nu este o viata cu suflet. Deci nici Dumnezeu nu omoara nimic si nici omul. Natura face selectia ei si in ceea ce ramane viabil sunt puse suflete. Dumnezeu nu este absurd ca si oamenii, aceasta nu o intelegeti dvs.

Simply_me 01.09.2012 01:06:17

Efecte negative pe termen lung asupra femeilor care recurg la procedura FIV

Un studiu din 1993, efectuat de Universitatea Stanford, sugera că femeile cărora li se administrează medicamente pentru fertilitate, necesare în metoda FIV, erau supuse unui risc de 3 ori mai mare de a face cancer ovarian [35].

„S-a constatat o rată crescută a unor boli precum diabet zaharat și preeclampsia (o HTA gravă care duce rapid la comă și la moartea mamei). De asemenea, crește rata sarcinilor multiple, în mod normal există un procent de 1,2% al sarcinilor gemelare, dar, prin FIV, acesta crește de 20 de ori! Iar în 3% din cazuri există tripleți. Doar în Germania în ultimii 20 de ani s-au născut 9.000 de gemeni. O femeie poate purta, în mod normal, doar un copil, cu puține excepții mai mulți. De aceea, FIV a dus la mari riscuri în cazul sarcinilor multiple (diabetul zaharat, preeclampsia, depresii nervoase etc.)” [36].

3). Copiii creați prin FIV pot fi bolnavi?

Prin diagnosticul de preimplantare, se distrug și multe așa-numite celule „cu potențial letal”; aceste celule se pot distruge mai ales în stadiul de morulă (embrion cu 8-10 celule); FIV duce frecvent la apariția unei boli cum ar fi mucoviscidoză, boală letală în timp, dar și la multe malformații, deoarece sunt distruse și celule sănătoase [37].

Dr. Wilke ne arată date asemănătoare, foarte îngrijorătoare: „în nașterile prin FIV au fost înregistrate handicapuri majore congenitale în proporție de 2,2% în comparație cu 1,5% în concepțiile normale. Din 633 de embrioni concepuți „in vitro” de către cea mai bună echipă în domeniu, sub conducerea dr. Alan Trounson, doar 45 sau 7% din embrioni au trăit până la naștere. Adică a existat o pierdere de embrioni de 93% sau 12 din 13 embrioni au murit. Printre copiii născuți prin FIV, există de șase ori mai multe cazuri de transpoziție cardiacă față de media națională și de cinci ori mai multe cazuri de spina bifida. Decesele la naștere și decesele în primele trei luni de la naștere depășesc de trei ori media națională” [38].

4). Ce se întâmplă în sarcinile multiple?

Sarcinile multiple realizate prin FIV implică și reducția embrionară; asta înseamnă că mulți embrioni sunt eliminați ca să se îmbogățească șansele de supraviețuire a unuia sau a doi embrioni; actul de eliminare din organism în mod programatic a unor embrioni reprezintă un avort, un homicid [39]. Frecvent, apar depresii nervoase la mamă după aceste ucideri [40].

Sursa: http://www.provitabucuresti.ro/bioet...zarea-in-vitro

Demetrius 01.09.2012 01:16:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 468000)
Teoriile care le aveti despre casatorie sunt invataturi greo-catolice sau inventii personale?

Sunt revelații personale.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 468000)
Ideal asa ar fi, dar cam greu sa vorbesti de armonie cu Voia Lui in cazul unei persoane care ajunge la al n-lea avort si tot mai poate sa faca copii..

Ideal așa și este pentru că Dumnezeu satbilește limitele armoniei, nu noi; noi aducem argumente făcând comparații omenești fără să înțelegem motivațiile dumnezeiești.

Demetrius 01.09.2012 01:31:34

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468007)
Domnule Alin,
Dvs. nu ati priceput ca nu exista nici o ucidere la mijloc, nici din partea lui Dumnezeu si nici din partea omului pentru ca nu exista nimic de ucis ci ceea ce se formeaza si apoi dispare de la sine in primele luni nu este un copil, nu este o viata cu suflet. Deci nici Dumnezeu nu omoara nimic si nici omul. Natura face selectia ei si in ceea ce ramane viabil sunt puse suflete. Dumnezeu nu este absurd ca si oamenii, aceasta nu o intelegeti dvs.

Admit că n-ar fi nicio ucidere dacă Dumnezeu S-ar ocupa de tot procesul descris, dar omul a intervenit în procesul dumnezeiesc și prin asta ucide pe Duhul Sfânt; omul își permite să amăgească pe cei care, oricât și-ar dori ei un copil, în fața lui Dumnezeu nu sunt vrednici de a deveni părinți.
Adevărul e Unul Singur și numai Dumnezeu Îl respectă.

Tartaruga 01.09.2012 01:58:34

Citat:

În prealabil postat de Simply_me (Post 468009)
Efecte negative pe termen lung asupra femeilor care recurg la procedura FIV

Un studiu din 1993, efectuat de Universitatea Stanford, sugera că femeile cărora li se administrează medicamente pentru fertilitate, necesare în metoda FIV, erau supuse unui risc de 3 ori mai mare de a face cancer ovarian [35].

„S-a constatat o rată crescută a unor boli precum diabet zaharat și preeclampsia (o HTA gravă care duce rapid la comă și la moartea mamei). De asemenea, crește rata sarcinilor multiple, în mod normal există un procent de 1,2% al sarcinilor gemelare, dar, prin FIV, acesta crește de 20 de ori! Iar în 3% din cazuri există tripleți. Doar în Germania în ultimii 20 de ani s-au născut 9.000 de gemeni. O femeie poate purta, în mod normal, doar un copil, cu puține excepții mai mulți. De aceea, FIV a dus la mari riscuri în cazul sarcinilor multiple (diabetul zaharat, preeclampsia, depresii nervoase etc.)” [36].

3). Copiii creați prin FIV pot fi bolnavi?

Prin diagnosticul de preimplantare, se distrug și multe așa-numite celule „cu potențial letal”; aceste celule se pot distruge mai ales în stadiul de morulă (embrion cu 8-10 celule); FIV duce frecvent la apariția unei boli cum ar fi mucoviscidoză, boală letală în timp, dar și la multe malformații, deoarece sunt distruse și celule sănătoase [37].

Dr. Wilke ne arată date asemănătoare, foarte îngrijorătoare: „în nașterile prin FIV au fost înregistrate handicapuri majore congenitale în proporție de 2,2% în comparație cu 1,5% în concepțiile normale. Din 633 de embrioni concepuți „in vitro” de către cea mai bună echipă în domeniu, sub conducerea dr. Alan Trounson, doar 45 sau 7% din embrioni au trăit până la naștere. Adică a existat o pierdere de embrioni de 93% sau 12 din 13 embrioni au murit. Printre copiii născuți prin FIV, există de șase ori mai multe cazuri de transpoziție cardiacă față de media națională și de cinci ori mai multe cazuri de spina bifida. Decesele la naștere și decesele în primele trei luni de la naștere depășesc de trei ori media națională” [38].

4). Ce se întâmplă în sarcinile multiple?

Sarcinile multiple realizate prin FIV implică și reducția embrionară; asta înseamnă că mulți embrioni sunt eliminați ca să se îmbogățească șansele de supraviețuire a unuia sau a doi embrioni; actul de eliminare din organism în mod programatic a unor embrioni reprezintă un avort, un homicid [39]. Frecvent, apar depresii nervoase la mamă după aceste ucideri [40].

Sursa: http://www.provitabucuresti.ro/bioet...zarea-in-vitro

In Europa se admite fertilizarea cu maxim doi embrioni, si sunt tari care accepta fertilizarea doar cu unul. Ca atare nu mai exista risc de sarcini multiple.
Un studiu recent publicat de greci in aprilie 2012 ("Assisted reproductive technology and pregnancy-related hypertensive complications: a systematic review", care a efectuat un review a tuturor studiilor publicate pana in 2010 arata faptul ca este discutabil daca procedura in sine de fertilizare in vitro este corelata cu incidenta crescuta a hipertensiunii de sarcina si in special a preeclampsiei pentru ca femeile care recurg la aceasta tehnica au probleme de sterilitate si deci din start au diverse probleme genetice comparativ cu cele care au copii pe cale naturala. Dupa parerea mea asta ar putea explica si numarul mai mare de copii malformati in aceste cazuri si nu tehnica in sine.
In ceea ce priveste asocierea cu cancerul, ultimul studiu publicat pe tema asta in aprilie 2012 "Fertility drugs and the risk of breast and gynecologic cancers", a aratat ca nu exista corelatie intre fertilizarea in vitro si cancerele ovariene invazive. Rezultatele sunt neconcludente pentru cancerul de san. Si in mod cert este favorizat cancerul de endometru, un cancer sensibil la stimularea hormonala, si ma asteptam la un astfel de rezultat pentru ca este exact tipul de cancer pe care il risca si femeile cu multi copii (facuti pe cale naturala).

Oamenii cred ca sarcina este ceva cat se poate de natural. Ajunge sa puneti mana pe o carte de obstetrica si un atlas de fetopatologie ca sa vedeti cat de mult o sarcina naturala poate afecta sanatatea si viata unei femei, de la boli banale pana la cancere si moarte, si cat de multe probleme pot aparea la nivel fetal (cine are inima slaba mai bine nu priveste pozele), deci cu atat mai mult apar probleme la cei care din start au probleme de sanatate mai mult sau mai putin evidente ce le-au provocat sterilitatea. Cu atat mai mult este admirabila dorinta lor de a lupta pentru viata, pentru a avea un copil.

Tartaruga 01.09.2012 02:10:01

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 468011)
Admit că n-ar fi nicio ucidere dacă Dumnezeu S-ar ocupa de tot procesul descris, dar omul a intervenit în procesul dumnezeiesc și prin asta ucide pe Duhul Sfânt; omul își permite să amăgească pe cei carei, oricât ar dori ei un copil, în fața lui Dumnezeu nu sunt vrednici de a deveni părinți.
Adevărul e Unul Singur și numai Dumnezeu Îl respectă.

Cum adica sa il ucida omul pe Duhul Sfant? Nu prea inteleg ce ati vrut sa spuneti.

In alta ordine de idei, ce parere aveti de cazul lui Avram si al Sarei, Sara care in loc sa aiba rabdare sa ii dea Dumnezeu copii sau eventual sa se consoleze de lipsa lor, i-a cerut lui Avram sa faca copii cu servitoarea ei iar acesta a ascultat-o in loc sa o indemne la credinta? Studiind medicina am aflat cu tristete ca multi recurg la aceasta metoda pana in zilele noastre, femei care fac copiii cu vecinul din cauza ca de la sot nu primesc nimic (si fara stirea sotului! :( ) si vice-versa, barbati care-si parasesc sotiile pentru alta din cauza ca nu le da copiii :( Stiu chiar un caz asa, la varsta de 50 de ani si-a parasit nevasta cu care era din tinerete pentru a-si lua una tanara, cu 25 ani mai tanara decat el, cu care a facut 2 copii. Iar acum ea are in jur de 50 ani in timp ce el este tare batran, 75 de ani. Ce este mai rau intre aceste cazuri si o inseminare in vitro dupa parerea dvs.?

Demetrius 01.09.2012 02:19:27

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468016)
...apar probleme la cei care din start au probleme de sanatate mai mult sau mai putin evidente ce le-au provocat sterilitatea. Cu atat mai mult este admirabila dorinta lor de a lupta pentru viata, pentru a avea un copil.

Dumnezeu binecuvântează pe toți oamenii la fel, dar unii se decad pe ei înșiși și își pierd multe haruri și dobândind sterilitatea nu mai pot să se reproducă, de aceea ”lupta” lor de a avea un copil pe care Dumnezeu li-l refuză seamănă cu o luptă împotriva Voinței lui Dumnezeu, din care ei au decăzut; tocmai de aceea această metodă nu poate avea decât rezultate ”parțiale”, compromise, nu binecuvântate.

Demetrius 01.09.2012 02:23:56

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468018)
Cum adica sa il ucida omul pe Duhul Sfant? Nu prea inteleg ce ati vrut sa spuneti.

In alta ordine de idei, ce parere aveti de cazul lui Avram si al Sarei, Sara care in loc sa aiba rabdare sa ii dea Dumnezeu copii sau eventual sa se consoleze de lipsa lor, i-a cerut lui Avram sa faca copii cu servitoarea ei iar acesta a ascultat-o in loc sa o indemne la credinta? Studiind medicina am aflat cu tristete ca multi recurg la aceasta metoda pana in zilele noastre, femei care fac copiii cu vecinul din cauza ca de la sot nu primesc nimic (si fara stirea sotului! :( ) si vice-versa, barbati care-si parasesc sotiile pentru alta din cauza ca nu le da copiii :( Stiu chiar un caz asa, la varsta de 50 de ani si-a parasit nevasta cu care era din tinerete pentru a-si lua una tanara, cu 25 ani mai tanara decat el, cu care a facut 2 copii. Iar acum ea are in jur de 50 ani in timp ce el este tare batran, 75 de ani. Ce este mai rau intre aceste cazuri si o inseminare in vitro dupa parerea dvs.?

Mă puneți să aleg între două rele? Mai bine mă abțin.

Tartaruga 01.09.2012 02:28:07

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 468021)
Dumnezeu binecuvântează pe toți oamenii la fel, dar unii se decad pe ei înșiși și își pierd multe haruri și dobândind sterilitatea nu mai pot să se reproducă, de aceea ”lupta” lor de a avea un copil pe care Dumnezeu li-l refuză seamănă cu o luptă împotriva Voinței lui Dumnezeu, din care ei au decăzut; tocmai de aceea această metodă nu poate avea decât rezultate ”parțiale”, compromise, nu binecuvântate.

Vad ca nu va pricepeti la medicina. Chiar ma intereseaza ce haruri au toti musulmanii care fac multi copii, sau cele care fac avorturi pe banda rulanta, si ce haruri ii lipseau lui Avram si Sarei. Exagerati in afirmatii.

Tartaruga 01.09.2012 02:33:25

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 468022)
Mă puneți să aleg între două rele? Mai bine mă abțin.

Ok.
Intre timp am cautat sa vad ce fac cu embrionii congelati in Franta. Cei doi decid daca ii congeleaza pentru a mai incerca o data, pentru un al doilea copil sau daca ii dau altor cupluri sau ii dau cercetarii. Iar daca in 5 ani de zile nu mai dau nici o veste cu dorinta lor in ceea ce priveste soarta embrionilor, atunci dupa incheierea celor 5 ani sunt distrusi.
Ce credeti, dupa teoria sufletului in fiecare embrion, sufletul sta congelat in embrion 5 ani de zile?

Demetrius 01.09.2012 02:51:42

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468023)
Vad ca nu va pricepeti la medicina. Chiar ma intereseaza ce haruri au toti musulmanii care fac multi copii, sau cele care fac avorturi pe banda rulanta, si ce haruri ii lipseau lui Avram si Sarei. Exagerati in afirmatii.

Da' Avram și Sara se pricepeau la medicină? Mă pricep atâta cât să-mi fac singur o injecție IM.

Dreptatea lui Dumnezeu este aceeași pentru tot Universul și pentru totdeauna; cu multă considerație și respect vă rog să mă iertați că nu mă iau după judecata dvs.

În niciun caz El nu caută la judecata mea, ci eu, ca să-mi fie bine, trebuie să caut dreptatea Lui pentru că El, orice ar face, vrea binele meu mai mult decât vreau eu; așadar, ceea ce cred eu că mi-e bine(un copil FIV) în mod sigur nu e dacă El nu-mi binecuvântează zămislirea naturală.
Dacă El nu-mi dă un copil, atunci ce copil pot să fac eu?
Oare sunt eu creștin dacă mă uit în cărți cum să am un copil și nu în Scriptură?
1. Mai bine este să nu ai copii, dar să ai bunătate, căci pomenirea bunătății este nemuritoare; și Dumnezeu o știe și oamenii o cunosc.(Sol4,1)

Demetrius 01.09.2012 02:56:47

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468024)
Ce credeti, dupa teoria sufletului in fiecare embrion, sufletul sta congelat in embrion 5 ani de zile?

Teoria sufletului în fiecare embrion e valabilă dacă Dumnezeu a conceput acel embrion.
Cred că sufletul este pregătit deja de întrupare înainte de împreunare, pe când sentimentele se înfiripă; puterea sentimentelor, metehnele trupești ale părinților (și încă multe altele) determină până și momentul nașterii pentru ca atunci aceste caracteristici ”personale” să se regăsească în configurația astrologică.

Tartaruga 01.09.2012 03:05:42

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 468025)
Da' Avram și Sara se pricepeau la medicină? Mă pricep atâta cât să-mi fac singur o injecție IM.

Dreptatea lui Dumnezeu este aceeași pentru tot Universul și pentru totdeauna; cu multă considerație și respect vă rog să mă iertați că nu mă iau după judecata dvs.

În niciun caz El nu caută la judecata mea, ci eu, ca să-mi fie bine, trebuie să caut dreptatea Lui pentru că El, orice ar face, vrea binele meu mai mult decât vreau eu; așadar, ceea ce cred eu că mi-e bine(un copil FIV) în mod sigur nu e dacă El nu-mi binecuvântează zămislirea naturală.

Nu era vorba despre medicina la Avram si Sara, ci de credinta si fidelitate in cuplu. Nu au avut suficienta credinta sa astepte ca atare Avram nu a avut relatii doar cu Sara. Daca dreptatea lui Dumnezeu este aceeasi in toate timpurile inseamna ca si acum un barbat ar trebui sa poata practica poligamia daca o doreste si sa faca astfel copiii cu alta daca sotia ii este sterila. Ori Domnul a spus ca de la inceput nu a fost asa. Si totusi Ismail a fost binecuvantat sa ajunga o natiune puternica, si a ajuns: arabii, care sunt musulmani. Dvs. pricepeti unde este dreptatea lui Dumnezeu aici?

Dreptatea lui Dumnezeu este una, in timp ce interpretarea umana a dreptatii lui Dumnezeu poate fi cu totul alta. Nu am auzit vreodata ca un copil sa fie altceva decat un dar de la Dumnezeu si o binecuvantare...

Tartaruga 01.09.2012 03:07:31

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 468027)
Teoria sufletului în fiecare embrion e valabilă dacă Dumnezeu a conceput acel embrion.
Cred că sufletul este pregătit deja de întrupare înainte de împreunare, pe când sentimentele se înfiripă; puterea sentimentelor, metehnele trupești ale părinților (și încă multe altele) determină până și momentul nașterii pentru ca atunci aceste caracteristici ”personale” să se regăsească în configurația astrologică.

Iar copilul conceput in laborator cand isi primeste sufletul dupa parerea dvs.?

Demetrius 01.09.2012 04:13:59

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468028)
Nu era vorba despre medicina la Avram si Sara, ci de credinta si fidelitate in cuplu. Nu au avut suficienta credinta sa astepte ca atare Avram nu a avut relatii doar cu Sara. Daca dreptatea lui Dumnezeu este aceeasi in toate timpurile inseamna ca si acum un barbat ar trebui sa poata practica poligamia daca o doreste si sa faca astfel copiii cu alta daca sotia ii este sterila. Ori Domnul a spus ca de la inceput nu a fost asa. Si totusi Ismail a fost binecuvantat sa ajunga o natiune puternica, si a ajuns: arabii, care sunt musulmani. Dvs. pricepeti unde este dreptatea lui Dumnezeu aici?

Dreptatea lui Dumnezeu este una, in timp ce interpretarea umana a dreptatii lui Dumnezeu poate fi cu totul alta. Nu am auzit vreodata ca un copil sa fie altceva decat un dar de la Dumnezeu si o binecuvantare...

Domnul a spus că dintru început nu a fost așa în privința ”cartei de despărțire” pe care bărbatul o dădea femeii ca să o lase.
Dumnezeu a binecuvântat sămânța lui Avram și arabii sunt o națiune puternică; asta trebuie să fie dreptatea lui Dumnezeu și o iau ca atare, nu închipuirea mea.

Așa cum spuneți, dreptatea Lui este una, pe când interpretarea umană este cu totul alta; am înțelege mai ușor dacă n-am fi așa de ”orbi”(păcătoși) și am putea vedea aura(puritatea) sufletească și abia atunci ne-am da seama că un om nu e doar un trup care are și suflet, ci este un suflet care are vremelnic un trup.

Citat:

Iar copilul conceput in laborator cand isi primeste sufletul dupa parerea dvs.?

Dacă acelor părinți Dumnezeu nu le-a pregătit(aprobat) un suflet de urmaș și ei totuși, împotriva voinței Lui, își ”fabrică” un trup de copil..., sincer, nu știu, dar, în cel mai bun caz, trebuie să fie un suflet foarte... frustrat.

Citat:

...Cat despre material genetic barbatesc "mai bun", de asa ceva nu am auzit, dar poate ca stiti dvs. ceva studii de care eu inca nu am auzit. O sa fac si eu o cercetare pe Pubmed si ma lamuresc de indata cum sta treaba, ca pe aici am vazut deseori cum se da cu parerea in necunostinta de cauza.

Cum am mai spus, sursa ireproșabilă pentru mine este Scriptura.
17. Că așa zice Domnul: "Nu va lipsi lui David bărbat care să șadă pe scaunul casei lui Israel.
18. Și preoții-leviți nu vor avea lipsă de bărbat care să stea înaintea feței Mele și să aducă în toate zilele arderi de tot, să aprindă tămâie și să săvârșească jertfe". (Ier33,17-18)

Tomita 01.09.2012 08:55:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467979)

"Pentru ca iubesc copii" nu e un motiv serios. Sunt multe lucruri care se pot intelege aici. Copii nu sunt o jucarie.
La o adica si pedofilii ii iubesc.

Daca doar "iubiti copii" ati putea vizita saptamanal un orfelinat.

Si copii sunt ai tai pana la varsta de 18..20 si ceva de ani. De multe ori si mai putin, pentru ca ii fura lumea, prieteni mai mult sau mai putin adevarati, etc.
Pe urma se duc la casa lor, au viata lor, relatile lor, prietenii tai si mai auzi ocazional de ei.
Sigur, sentimental poti ramane atasat(a) de ei, dar e altceva..

Pedofilii nu iubesc copii, se gandesc decat la ei ...
A vizita saptamanal un orfelinat e altceva...
Nu stiu daca psihologia feminina este diferita de cea masculina (in general) dar asa se pare uneori.
Un copil e mai mult decat ati precizat aici.
Copilul este cea mai frumoasa realizare a unui om...nicio realizare in plan material nu are valoare pe langa valoarea pe care o "ridici" in copilul tau. Unii pun accent si pe ce sange are partenerul cand vine vorba de copii...
Parintii isi pot pune amprenta asupra dezvoltarii lor de la inceput, il pot educa/modela/indruma..copilul este cea mai frumoasa mostenire.
Chiar daca pleaca, are familie, in acel copil parintii au avut posibilitatea sa investeasca cel mai mult (si nu refer la bani, ma refer la energie, rabdare, iubire, etc). Copilul absoarbe informatii...mai ales in primii ani copie ce comportament vad. Si acum mama il cearta pe tata daca spune ceva urat de fata cu mine. Ce frumos este sa vezi persoane minunate la care Dumnezeu ti-a dat posibilitatea de a modela (copii, partial nepoti).

Tartaruga 01.09.2012 10:31:22

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 468032)
Domnul a spus că dintru început nu a fost așa în privința ”cartei de despărțire” pe care bărbatul o dădea femeii ca să o lase.
Dumnezeu a binecuvântat sămânța lui Avram și arabii sunt o națiune puternică; asta trebuie să fie dreptatea lui Dumnezeu și o iau ca atare, nu închipuirea mea.

Așa cum spuneți, dreptatea Lui este una, pe când interpretarea umană este cu totul alta; am înțelege mai ușor dacă n-am fi așa de ”orbi”(păcătoși) și am putea vedea aura(puritatea) sufletească și abia atunci ne-am da seama că un om nu e doar un trup care are și suflet, ci este un suflet care are vremelnic un trup.

Dacă acelor părinți Dumnezeu nu le-a pregătit(aprobat) un suflet de urmaș și ei totuși, împotriva voinței Lui, își ”fabrică” un trup de copil..., sincer, nu știu, dar, în cel mai bun caz, trebuie să fie un suflet foarte... frustrat.

Cum am mai spus, sursa ireproșabilă pentru mine este Scriptura.
17. Că așa zice Domnul: "Nu va lipsi lui David bărbat care să șadă pe scaunul casei lui Israel.
18. Și preoții-leviți nu vor avea lipsă de bărbat care să stea înaintea feței Mele și să aducă în toate zilele arderi de tot, să aprindă tămâie și să săvârșească jertfe". (Ier33,17-18)

Deci Sara si Avram au fost niste frustrati facand copii cu servitoarea acolo unde Dumnezeu nu a vrut sa le dea copii? Sau dimpotriva a fost un lucru normal sa si-i doreasca?
Iar daca "de la inceput nu a fost asa" nu se refera si la poligamie si la relatiile cu alte femei decat sotia (ex. cu servitoarele) cum se face ca in crestinism s-a instaurat monogamia si interzicerea relatiilor cu altii, ba chiar aceste valori au mai fost preluate si de necrestini? De unde vin ele dupa parerea dvs.? Si deci sunt gresite? Ar fi corect ca un barbat sa fie poligam si sa isi faca copiii cu servitoarea? Si de ce astazi este interzis a se casatori cu o sora vitrega (nascuta din acelasi tata dar o alta mama) asa cum a fost cazul celor doi mentionati, Avram si Sara? Dupa teoria dvs. ar trebui sa putem face toate astea, nu? Si poate nu ar mai fi nimeni frustrat in cazul asta?
Domnul a spus foarte clar, de la inceput nu a fost asa ci s-a creat barbat si femeie pentru ca impreuna sa fie unul si nimeni sa nu ii mai desparta, nu exista un unul facut din un barbat si o multime de femei, ca si cocosul cu gainile. Si totusi in VT asa era. Ca atare cum sta treaba cu dreptatea lui Dumnezeu aceeasi mereu?
Si nu m-ati lamurit cu arabii, atat ei cat si crestinii au fost o promisiune facuta lui Avram. Sa inteleg ca Islamul este ok in cazul asta? Ca nu m-ati lamurit. Si apropos de musulmani, ei il binecuvanteaza mereu pe Avram ca atare conform Bibliei sunt si ei binecuvantati de Dumnezeu. Asta inseamna ca se mantuiesc la fel ca si crestinii? Sau cum se aplica dreptatea de care vorbiti?
Iar prin citatul cu arderile de tot ce ati vrut sa spuneti? Ar trebui cumva sa le facem si noi acum sau luam totusi invatatura Marelui nostru Preot, Domnul Iisus?

lore86 01.09.2012 11:23:19

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 467922)
Tot ne inebuniti aici cu prostii si nici nu pricepeti despre ce vorbim si ne faceti criminali.
Veniti odata cu solutii concrete.
Voi cum ati face?

Sophia, cate zile ai pierdut la portile maternitatilor rugand mamele inconsiente care nasc si fug sa iti lase tie copilul in grija?
Si crede-ma,e plin de adolecsente inconstienta care nasc si fug.Plus ca mai e si varianta sa convingi o tanara gravida, care vrea sa avorteze pe motiv ca nu are posibilitati financiare, sa isi creasca copilul, sa nasca si sa iti dea copilul in grija?
Lucrurile astea le-ai facut? Sau te-ai multumit sa dai un telefon si sa infiezi un copil care are deja un acoperis deasupra capului si e inconjurat dragoste?
Nimeni nu se deranjeaza cu asa ceva ca e greu, e umilitor, e munca de convingere etc.
Dar vrem sa luam copiii de la cei care ii cresc bine si le asigura un climat stabil.

daca esti interesata te invit la tm, la oricare maternitate din oras unde saptamanal sunt abandondonati bebelusi sanatosi .
Citat:

Parintele Tanase nu ne da copii, parintele din Ucraina nu stim adresa, statul nu ne da copii.
Suntem milioane care vrem copii pe lumea asta. De unde sa-i luam?
Ne dati unul de-al vostru? Nu. Si atunci ce vreti de la noi?
Ti-am dat solutii. Urmeaza sa le pui in practica.
Nu are nimeni nimic cu voi(sau cu tine in special). Doar ca in loc sa stai si sa te razvratesti, ai putea sa faci ceva concret. Oricum, doar statul pe internet nu cred ca iti va oferi vreun copil vreodata.

Tartaruga 01.09.2012 11:32:10

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 468049)
Sophia, cate zile ai pierdut la portile maternitatilor rugand mamele inconsiente care nasc si fug sa iti lase tie copilul in grija?
Si crede-ma,e plin de adolecsente inconstienta care nasc si fug.Plus ca mai e si varianta sa convingi o tanara gravida, care vrea sa avorteze pe motiv ca nu are posibilitati financiare, sa isi creasca copilul, sa nasca si sa iti dea copilul in grija?
Lucrurile astea le-ai facut? Sau te-ai multumit sa dai un telefon si sa infiezi un copil care are deja un acoperis deasupra capului si e inconjurat dragoste?
Nimeni nu se deranjeaza cu asa ceva ca e greu, e umilitor, e munca de convingere etc.
Dar vrem sa luam copiii de la cei care ii cresc bine si le asigura un climat stabil.

daca esti interesata te invit la tm, la oricare maternitate din oras unde saptamanal sunt abandondonati bebelusi sanatosi .

Ti-am dat solutii. Urmeaza sa le pui in practica.
Nu are nimeni nimic cu voi(sau cu tine in special). Doar ca in loc sa stai si sa te razvratesti, ai putea sa faci ceva concret. Oricum, doar statul pe internet nu cred ca iti va oferi vreun copil vreodata.

Nu stiam ca se poate lua asa usor un copil din maternitate. Sunteti sigura de informatie? Caci pare cel putin ciudat.

kikyo_ea 01.09.2012 11:49:38

Eu stiu ca infertilitatea in trecut ca si in prezent este considerata pedeapsa de la Domnul pentru pacate ( inclusiv sau... mai ales pacatul infidelitatii). Ideea este ca pentru a obtine ce iti doresti trebuie sa iti schimbi total viata. Sa te rogi mult... cat poti de mult catre Sfintii Domnului si Maica noastra si Domnul te va ierta. Roaga.te, spovedeste.te, lipeste.te cat poti de mult de Domnul si El te va auzi. Eu asa mi.am primit puiul. Nu aveam ce tratamente sa fac... pur si simpul nu ramaneam insarcinata. Nu deznadajdui ca va veni si vremea ta. Roaga.te si indruma.ti apoi puiul catre Domnul crescandu.l ca pe un adevarat crestin.

Simply_me 01.09.2012 11:52:17

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468051)
Nu stiam ca se poate lua asa usor un copil din maternitate. Sunteti sigura de informatie? Caci pare cel putin ciudat.

Da.... important este ca cauti..sa te informezi... sotul a vazut o fetita la biserica care era in plasament...si este adoptabila, de cand ma bate la cap cu acea fetita....

Simply_me 01.09.2012 11:54:35

Desigur...actele dureaza ceva...cateva luni..trebuie sa obtii un certificat de familie adoptatoare...deci...dureaza ceva, dar daca ai gasit bebelusul poti sa-l vizitezi.

sophia 01.09.2012 12:19:08

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 467980)
Nu numai că se produc frecvent 10 ovule (femeia fiind văzută exact ca o găină), dar acest lucru este criteriu de performanță pentru un centru de fertilizare in vitro.

Brus te-ai informat? Ca nici nu ai stiut sa explici ca lumea procesul. Nici o femeie nu face in mod normal atatea ovule. Si majoritatea nici macar cu stimulare. Ar fi ei fericiti sa aibe mai multe ovule ca sa poata avea pentru mai multi copii.

Documentați-vă din acest scurt rezumat al unui studiu științific: http://www.advancedfertility.com/eggspregnancyrates.htm

Ca regulă generală, obișnuiți-vă să aveți o bază științifică pentru o discuție științifică.

Baza mai reala si mai stiintifica decat ceea ce mi-a spus medicul si scriu tot medici pe internet nu exista

Care nouă sarcină, presupunând că aceasta a prins ? Vreți să spuneți că, după vreo 4 ani, femeia se hotărăște să mai aibă o sarcină și atunci sună la centrul FIV și se programează pentru o nouă însămânțare cu ouăle congelate rămase ? Și pe urmă, dacă vrea a treia sarcină, sună să întrebe dacă au mai rămas ouă la frigider din acelea de acum 8 ani ? Dv vorbiți serios ? Bun, și dacă nu sună, când se golește marfa din frigider ?

Sunt pastrate la congelat atat timp cat plateste cuplul. Si nu suna sa intrebe daca mai sunt oua, ca nu sunt la piata. Ei stiu intotdeauna cate oua au folosit la o sarcina si cate au ramas. Sunt lucruri f.pretioase, nu oua de gaina.

Deci, România face parte din acele țări ? Și care nu fac parte dintre acelea ?

Reductii gemelare nu stiu unde se fac. Nu ma intereseaza. Dar in Romania si in majoritatea tarilor din Europa nu am auzit. Nici nu au de ce, pentru ca se evita sarcinile multiple. Iar pe cale naturala, cum da Dumnezeu.

Dacă sunt congelați, într-adevăr, se poate "să nu se dezvolte". În acest caz, fiindcă au îndrăznit să nu se dezvolte, sunt aruncați la lada cu infecte nu cu bună știință, ci din întâmplare, dintr-un exces de zel al femeii de serviciu ?

Eu nu mai discut. Fiecare aici o tine pe a lui. Am mai spus. Voi vorbiti de pe pozitia de parinti sau oameni care n-aveti treaba cu copiii, noi de pe alta pozitie.
Si nu ne putem schimba niciodata aceasta pozitie din cauza suferintei din suflet.
Si nu-mi doresc decat sa nu sufere si altii, tineri asa ca noi.

Tartaruga 01.09.2012 12:31:48

Citat:

În prealabil postat de kikyo_ea (Post 468055)
Eu stiu ca infertilitatea in trecut ca si in prezent este considerata pedeapsa de la Domnul pentru pacate ( inclusiv sau... mai ales pacatul infidelitatii). Ideea este ca pentru a obtine ce iti doresti trebuie sa iti schimbi total viata. Sa te rogi mult... cat poti de mult catre Sfintii Domnului si Maica noastra si Domnul te va ierta. Roaga.te, spovedeste.te, lipeste.te cat poti de mult de Domnul si El te va auzi. Eu asa mi.am primit puiul. Nu aveam ce tratamente sa fac... pur si simpul nu ramaneam insarcinata. Nu deznadajdui ca va veni si vremea ta. Roaga.te si indruma.ti apoi puiul catre Domnul crescandu.l ca pe un adevarat crestin.

Nu era pedeapsa ci asta era prejudecata oamenilor ca daca ai copiii si cati mai multi, mai ales baieti, esti binecuvantat de Dumnezeu iar daca nu ai esti pedepsit pentru ca esti plin de rele si pacate. Aceasta prejudecata a facut ca oameni drepti sa suporte greu "rusinea" sterilitatii mergand pana la a nu le mai fi primite darurile la Templu (trebuie sa gasesc sursa pentru aceasta informatie, nu mai stiu de unde este), si tot din aceasta prejudecata a aparut si nefericirea femeii care se simtea iubita numai atunci cand reusea sa-i dea copii, in special baieti, barbatului ca altfel nu se simtea iubita pentru ea insasi desi se intampla sa fie iubita pentru ceea ce era ea si nu neaparat pentru functia reproductoare, dar asa se intampla, cand omul creste in prejudecati cu greu i le mai ia careva din cap si tot el sufera, este si sensul cuvintelor Domnului: Adevarul va va face liberi.

sophia 01.09.2012 12:41:24

Nu mai vreau sa raspund nimanui, Discutia nu are rost.
Sunt si medici aici care nu inteleg de ce au devenit medici daca se opun asa de vehement stiintei.

Repet, in acelasi mod se discuta inainte si despre transplant. La fel se discuta si acum si despre tratamente medicale, medicamente si etc.
De ce va mai faceti fratilor medici si va mai duceti la medic atunci cand sunteti bolnavi?
Tot ceea ce este medical este rau. In fond si transfuzia de sange este tot un pacat. Unii refuza si asta in numele lui Dumnezeu.

Da, se poate si cu rugaciunea si cu tratamente naturiste, dar nu trebuie neglijate nici cele medicale, stiintifice. Impreuna pot ajuta.
Toate sunt de la Dumnezeu date.

Si daca nu ne potolim cu rautatea, tot El ni le si poate lua intr-o secunda pe toate, cu tot cu Pamant.

Ca sa mai raspund la niste ultime intrebari:

1. Nu ne putem muta toti in Valea Plopului ca sa capatam un copil. Acei copii nu sunt dati pentru ca mai au parinti. Mai scria cineva asta pe alt fir. S-a interesat direct la parintele. Parintele nu are copii orfani. Copiii aia nu stau insa nici cu parintii lor, si nici nu sunt dati in adoptie. Nu-mi este clar.

2. Nu, nu am facut in vitro si nici nu ne-am dus sa facem copii cu alti parteneri, desi ne-a venit in minte. Ne respectam mult.

3. Nu stiu de ce safie pedeapsa de la Dumnezeu. Multa lume are probleme de fertilitate de la nastere. Cu ce sunt ei vinovati?

4. Fara forme nu poti lua un copil de nicaieri. Nu este legal. Chiar si de la maternitate, sau un copil de la cineva cunoscut, trebuie sa faci forme si sa respecti niste legi.
Exista site-uri pentru adoptie si vedeti acolo cu ce probleme se confrunta cei ce vor sa adopte.
Asa cum am mai spus, voi cei care aveti copii nici nu stiti si veniti aici cu idei sa luam de la maternitate sau de la femei, privat. Am vrea si noi, dar nu suntem la piata, iar copiii nu sunt marfa.

5. Si da Lore, ne-am interesat si nu am avut si nu avem sanse. Suntem saraci, exista limite de varsta si alte probleme legale. Daca se putea, am fi avut copil pana acum, macar infiat.

Eu am incheiat acest subiect. Dumnezeu va lamuri si aceasta chestiune intr-o zi.

Tomita ai scris f.frumos ultimul tau mesaj.
Aici se vorbeste atat de fara suflet despre oameni si despre copii, de parca am fi toti marfa. Si animalele si tot sunt mai respectate.

Mai bine multumiti lui Dumnezeu ca nu sunteti voi in pozitia altora si va vin copiii in poala si inca sanatosi.
Cine si daca merita numai Dumnezeu stie.

Tartaruga 01.09.2012 12:42:33

Citat:

În prealabil postat de Simply_me (Post 468058)
Desigur...actele dureaza ceva...cateva luni..trebuie sa obtii un certificat de familie adoptatoare...deci...dureaza ceva, dar daca ai gasit bebelusul poti sa-l vizitezi.

Deci vedeti ca nu este cum spuneti, sa luati pur si simplu un copil din maternitate. Exista niste reguli de indeplinit, sunt discutii de purtat cu cei doi care vor sa adopte dar si cu parintii acestora pentru a reduce riscul de abandon ulterior al copilului, si nu am auzit sa se poata alege copilul, ci cam trebuie acceptat cel care se ofera (copilul este oricum un dar, dar intelegeti ce vreau sa zic). Problema nu este nici pe departe simpla. Cunosc persoane care au adoptat si sunt fericite asa, dar nu este simpla procedura de adoptie, nu oricine poate adopta. Iar la unele persoane s-a intamplat apoi sa aiba si copilul propriu, dupa ce femeia a scapat de presiunea psihologica de a face musai un copil ca altfel traieste degeaba. Iata o alta prejudecata care in mod paradoxal poate duce la o sterilitate psihologica destul de frecventa in zilele noastre...

Simply_me 01.09.2012 12:50:52

Hai sa va spun cum am facut eu, cu ani in urma am botezat un baiat de la casa de copii, avea un anisor, el fiind din alt judet, cei de acolo ne-a spus ca nu o sa-l mai vedem deoarece a plecat in judetul lui si atunuci... eu cu sotul am zis ca e pacat sa-l pierdem, avem responsabilitatea..ca nasi, si l-am luat in plasament, dureaza ff putin, nu e asa complicat, acest copil nu era adoptabil dar acum ca s-a schimbat legea ...

Tartaruga 01.09.2012 12:58:29

Citat:

În prealabil postat de Simply_me (Post 468080)
Hai sa va spun cum am facut eu, cu ani in urma am botezat un baiat de la casa de copii, avea un anisor, el fiind din alt judet, cei de acolo ne-a spus ca nu o sa-l mai vedem deoarece a plecat in judetul lui si atunuci... eu cu sotul am zis ca e pacat sa-l pierdem, avem responsabilitatea..ca nasi, si l-am luat in plasament, dureaza ff putin, nu e asa complicat, acest copil nu era adoptabil dar acum ca s-a schimbat legea ...

Trebuie vazut ce lege s-a schimbat, ca vorbim de doua lucruri diferite: conditiile pentru ca un copil sa fie adoptabil si conditiile pentru ca un cuplu sa poata adopta. Ori nu toate cuplurile indeplinesc aceste conditii si Sophia pare sa fie dintre acestia, pe motiv de varsta si saracie daca am inteles bine. Nu stiu ce s-ar mai putea face concret in cazul ei decat a spera intr-o minune pentru ca de pedeapsa de la Dumnezeu cu siguranta nu poate fi vorba. Are dreptate in ceea ce a scris. Omul bine hranit nu crede si nu il intelege pe acela care moare de foame langa el. Din pacate.

Tomita 01.09.2012 13:17:40

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 467964)
Dacă materialul genetic bărbătesc este mai bun atunci va fi mult mai bogat în y(băieți), iar dacă nu, atunci va fi mai bogat în x(fete); y îi va duce numele mai departe(urmași de gen masculin) ca binecuvântare divină.

Nu este adevarat.
Material genetic mai bun inseamna nealterat, cu mai multa informatie. Mai bun calitativ nu inseamna mai mult y decat x. Binecuvantarea divina nu inseamna sa ai baieti si nu fete (astfel nici Sf Fecioara Maria nu s-ar fi nascut). Este nevoie de echilibru in societate.

Un exemplu ca patimite/defectele afecteaza ADN-ul este si studiul care arata ca ADN-ul barbatilor care fumeaza este afectat (http://www.campuspr.co.uk/men-smoke-...nborn-children).

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:14:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.