![]() |
[quote=anita;142641]
Citat:
Oricum cu astfel de replici nu se poate purta o discutie constructiva, vad ca mai mult vrei sa dai cu bata decat sa lamuresti ceva. |
Despre traditionalism si modernism: http://www.ziarullumina.ro/articole;...tul-Pavel.html
Ce spuneti de asta? Cum ar fi aratat biserica astazi daca nu era Sf Pavel...? |
Citat:
|
Citat:
Din articol (spre sfarsit) Iar dacă există într-adevăr motive să-i numim pe Apostolul Petru „tradiționalist“, iar pe Apostolul Pavel „modernist“, probabil că Părinții din vechime au rânduit împreună-serbarea lor pentru a înțelege că, în Împărăția lui Dumnezeu, astfel de distincții nu funcționează, ci contează numai râvna pentru Evanghelia Dumnezeului Întrupat și pentru păstrarea unității Bisericii. S raporteaza si la discutia de pe alt thread despre parintii Bsericii, in ce fel trebuie cititi, cum trebuie actualizate scrierile lor azi, cum trebuie sa ii folosim ca sa raspundem la intrebarile de azi... |
Citat:
Si vezi ca paranoia asta este ... contagioasa! Dupa atatea discutii cu antiecumenistii n-ar strica sa mai treci si pe la medic sa vezi daca nu te-ai molipsit... |
Citat:
Mi se pare grosolan ca Sf. Apostol Pavel sa fie considerat "modernist" in sensul de astazi al cuvantului. La fel, se vorbeste despre "viitorul bisericii" de parca biserica ar fi o companie comerciala ce are nevoie de o "viziune" (in sensul folosit in afaceri) despre ce va fi in viitor. Total neinspirata si exprimarea "solutia Pavel". Petru si Pavel au cautat in permanenta sa faca voia lui Dumnezeu, nu voia lor. Nu a fost niciodata vorba de orgolii (cum se intampla astazi), iar toate demersurile au fost pentru cautarea adevarului. Felul in care este pusa problema in articol reflecta doar orgoliul autorului, care pare incapabil sa inteleaga ca Apostolii Petru si Pavel au actionat doar din iubire de Hristos, nu a fost vorba de o viziune "traditionala/nationalista" opusa uneia "globalizatoare/modernista". Gandirea lucrurilor la scara globala este specifica omului actual.. in trecut omul privea in primul rand in sufletul lui, nu incerca sa cuprinda pamantul cu privirea. Pe atunci Iisus nu era un obiect de negot ca sa decizi hulitor: "Hristos este un bun al lumii întregi". |
Citat:
N-ai cum sa judeci motivatia unui mirean si, oricum, nu are importanta pentru ca nu-l poti opri. Totusi, cam care ar fi metodele aprobate (daca exista asa ceva) prin care poti sa contesti si sa te opui deviatilor de la credinta? Dar presupun ca intrebarea-I gratuita pentru ca numai Patriarhul si Mitropolitii decreteaza ce inseamna deviatie de la credinta… Citat:
Citat:
Sigur ca da! Nu au semnat Ierusalimul, Grecia , Georgia , Serbia si Bulgaria. Citat:
Citezi trunchiat, ca de obicei: Citat:
Cred ca am mai discutat asta si ti-am aratat clar ca nu s-au aplicat nici un fel de canoane. Sinodul BOR si-a exprimat doar “dezacordul”, si atit. Alte sinoade si-au manifestat macar “ingrijorarea”… Citat:
O, da! Si nu experienta, ci istoria. Biserica Ortodoxa a fost salvata intotdeauna prin martirajul sfintilor sai urmind exemplul Mintuitorului. In fiecare zi cind faci compromisuri de la credinta cu ereticii sau cu putearea lumeasca e exact ca si cum i-ai trage palme sfintului zilei. De altfel, modalitatea asta de “salva” biserica are si un nume: sergianism si este erezie in Biserica Ortodoxa, exact ca si ecumenismul. Citat:
Ce folos daca toate ar fi asa cum spui, dar o alta institutie religiosa, si fara cedinta? |
Citat:
|
[quote=AlinB;142788]
Citat:
"Iar daca vedem ca un ierarh este ecumenist ,deci vrea sa strice randuielile bisericii ortodoxe ,datori suntem sa ii spunem si sa ne distantam. " Asta este ecumenism in acceptia moderna ,sa simpatizam cu sectele ,alte religii etc, cu randuielile lor ,sa sa le mai si spunem la altii ca sunt bune. M-am lamurit cu tine ,te rogi cu adventistii ,normal ca gandesti asa. La ortodocsi sunt rugaciunile de dimineata si de seara scrise de sf.Macarie cel Mare insuflate de duhul sfant. Avem acatiste scrise de monahi. Sfantul sinod a spus clar ,in cazul mitropolitului Corneanu ,ierarhul care se va impartasi la catolici sau greco catolici va fi caterisit. In acceptia ortodoxa ecumenismul inseamna unirea tuturor ortodocsilor ,nicidecum stricarea randuielilor ortodoxe de dragul intelegerii intre popoare. |
Pseudo-argumente ale unei jurnaliste, Sara Speicher - foste coordonatoare a echipei de informare publica a C.M.B. [Consiliului Mondial al Bisericilor, mai curand Consiliului Mondial al Sinagogilor Satanei], in favoarea ecumenismului, intr-un articol intitulat "Ecumenism is a way in life" ["Ecumenismul este un drum in viata"] [daaaa, doamna/domnisoara jurnalista??? Poate un drum care are ca finalitate IADUL].
Iata articolul, asa dupa cum l-am primit pe contul personal de e-mail: ECUMENISM IS A WAY OF LIFE By Sara Speicher (*) Free photos available, see below Sister Pina Sandu says that in her Orthodox monastery, in the mountains of Romania, they practise "touristic spirituality". With a resort built up around the monastery, "like it or not" the tourists "hear the bells, hear the services three times a day. They hear, they feel, they know that something is happening." As a result, their curiosity leads them into the yard and into the church - "small, sure steps towards something beautiful." Sister Pina and five other sisters - two each from Orthodox, Roman Catholic, and Protestant orders - are providing a similar subtle but radical witness at the Ecumenical Institute Bossey outside of Geneva, Switzerland, for students and visitors alike. The sisters live together, coordinate the worship and prayer life at the Ecumenical Institute, participate in classes - and embody a sense of "ecumenical spirituality" in daily life. Their presence alone, in their striking habits, is noticeable to all who use the Institute for meetings and events. Visitors come from church or development groups to secular organizations like Rolex or the regional Swiss television company, all of whom are invited to take part in the prayer life at the Institute. But their main role over their year at Bossey is to provide pastoral support for the students. Rev. Emmanuel Twahirwa, a graduate student coming from the Anglican Church in Rwanda, appreciates their worship facilitation. "When you come, you find yourself lost in academic study, you may end up forgetting your spiritual life," he says. "We have to balance the two." Even more, he appreciates their presence: "Sisters from different denominations, living together - it is important for us to learn from them." Dealing with the tensions generated in the classroom is one way the sisters model ecumenical relationships. Sister Pina describes how after heated discussions, they would walk from the classroom to the kitchen for a meal, and the sisters would smile and talk. "It is a very delicate way of knowing which is the border between academic discussion and spiritual relationship or friendship," she emphasizes. "I hear about Catholics, Orthodox, Protestants. It is totally different when I meet a Catholic, when I meet a Protestant.. The person makes me love what the person does." The sisters themselves were uncertain how it would work living together. Sister Sperancia Mulashani Thadeo, from the Evangelical Lutheran Church in Tanzania, reflected that she had met other Roman Catholic sisters but "could not imagine" how it would work living with them. "I thought perhaps they would stay in other parts," she says ruefully. The reality she found was that it is possible to live together, and the "happiest of times is sharing about our life, what we are doing and our spiritual life." "For us," says Ivy Athipozhiyil, a Dominican sister from India, "ecumenical spirituality is living together. We are sharing everything, laughing. This we offer, without knowing, to others, like the students. For them it is a sign." Their tangible witness is noticed not just by the students. Sister Ivy recalls overhearing a member of the Joint Working Group between the Roman Catholic Church and the World Council of Churches, who were meeting at Bossey. "One bishop looked at us walking together, and he said [to another participant], 'we are talking, talking, talking - and there - you see!" "What I have realized is that when we talk about unity, it doesn't mean to change somebody's faith," states Deaconess Agnes Simbo Lema, from the Evangelical Lutheran Church in Tanzania. "It means to sit together, to share, to love each other and to accept each other." Maria Elena Romero Molina, a Missionary Dominican sister from Guatemala, states it most simply, "Ecumenism is not a concept. It is a way of life." Sister Pina reflects, "The motto of the life and work commission, back then, was doctrine divides, service unites." Now, she states, "I could say doctrine divides, spirituality unites." [640 words] (*) Sara Speicher is a freelance writer and former coordinator of the World Council of Churches Public Information Team. Razvan |
Mai frate Razvan da nu are nimic dialogul in Biserica Ortodoxa si alte biserici.
Cat despre articolul scris acolo cand m-oi duce eu si oi vedea cu ochii mei Sfinte Slujbe comune cu catolicii si protestanti atunci o sa si cred. CMB sau WCC e un organism de dialog la care participa si patriarhia Ierusalimului. Apoi ROCOR a anatemizat ecumenismul dupa ce parintele Serafim Rose trecuse la Domnul. Pentru cine nu stie parintele Serafim Rose era de acord cu dialogul ecumenic dar fara a face minimalism dogmatic. Parintele Serafim Rose era extrem de dur cu crestinii ortodocsi care refuzau sa faca misiune prin crestinii neoprotestanti. Asa ca frate Razvan nu stiu de unde pana unde s-a scos ca parintele Serafim Rose a fost antiecumenist. Cu privire la zelul unora sa fim seriosi Sfantul Ioan Maximovici cat a fost in Paris facea rugaciuni mergand la spital pentru toate cultele nu numai pentru crestini si era cunoscut acolo de Sfant. Si Dumnezeu asculta rugaciunile Sfantului Ioan Maximovici. Si nu cred ca a zis cuiva: "Esti catolic si pentru asta o sa arzi in fundul Iadului!" Acum cine oare a vazut vreun arhiereu al BOSV rugandu-se la Dumnezeu sa dea ploaie acum ca a fost seceta? Da toti arhiereii ortodocsi s-au rugat sa dea Dumnezeu ploaie. Prin aceasta au aratat ca sunt arhiereii ai lui Dumnezeu ca au dragoste intr-ansii. Si ce ne zice Sfantul Ioan Teologul cu privire la cum putem recunoaste care e adevarat Biserica a lui Hristos si care sunt arhiereii lui Hristos si care nu ? "14.Noi știm că am trecut din moarte la viață, pentru că iubim pe frați; cine nu iubește pe fratele său rămâne în moarte. 15. Oricine urăște pe fratele său este ucigaș de oameni și știți că orice ucigaș de oameni nu are viață veșnică, dăinuitoare în El." |
Dar slujbele comune tinute cu catolicii la Iasi in saptamana de rugaciune comuna, atat in perioada in care Daniel a fost Mitropolit al Moldovei si Bucovinei cat si dupa, acelea ce-or fi fost, Mihaile? Sau incapatinarea ta nu vrea sa creada ca deja in BOR s-au tinut slujbe comune cu catolicii, cel putin in saptamana de rugaciune comuna, ecumenista. Si chiar numai si pentru asta, "IPS" Daniel va putrezi pe veci in iad, caci ceea ce a "produs" in BOR e o incalcare grosolana a Canonului 45 al Sfintilor Apostoli. Plus cenzurarea cartilor de cult, plus faptul ca a fost ocupat cu altele si nu a avut cand sa protesteze oficial contra marsului gay-lor, in schimb osandindu-i pe cei care protesteaza impotriva cipuirii documentelor personale, plus faptul de a fi zis ca ar trebui modificate Canoanele in vederea apropierii Bisericilor "surori" [???] Ortodoxa si catolica, plus alte 100 de erezii strigatoare la cer...
|
observatie
"Slujbele comune" impreuna cu alte confesiuni nu sunt liturghii euharistice, nici macar vecernii sau utrenii. Sunt o asamblare de rugaciuni, formate de exemplu din psalmi si rugaciuni de intercesiune, si citirea catorva pericope.
Eu cred ca a tot zice ca cineva va arde in focul iadului nu este de latitudinea noastra. Noi putem zice ce fapte anume duc spre pierzanie (nu sunt de acord cu cele pe care le enumera razvan, dar asta se stie ;-)), insa nu cine nu se va mantui sigur. Asta numai Dumnezeu stie. Si se mai spune ca Dumnezeu este atotmilostiv si a toateiertator. Iar in parabola judecatii de Apoi, nu se spune decat ca vom fi judecati pentru masura in care l-am tratat pe aproapele nostru ca fiind insusi Hristos. |
Nu stiu cum se impaca la tine Razvan, gandul ca patriarhul va merge in iad cu rugaciunea pentru el - pe care o facem in cadrul fiecarei Liturghii. Dar nu e un topic dedicat patriarhului, asa ca nu voi face mai multe afirmatii in acest sens.
Razvan, niciodata sa nu uiti ca nu suntem judecatorii lumii. Nu vom imparti noi fericirea si nefericirea in lumea de dincolo. Nu avem dreptul sa ne aventuram in afirmatii de acest gen. Rostul nostru e sa slujim, nu sa judecam. |
Ei rugaciunile acelea comune sunt cam ciudate.
Eu in viata mea nu am intrat in vreo biserica catolica sa ma rog am fost doar sa vizitez. Mai degraba intri sa te rogi intr-un magazin de icoane crestin ortodoxe ca acelea sunt leac sufletesc. Am fost cand eram mai mic la un parastas la o biserica greco catolica dar acum daca ar fi nevoie as sta afara din Biserica sa nu zica careva ca particip. Eu nu am fost la rugaciunile alea comune. Dar pentru a aduce pe catolici la dreapta credinta nicidecum nu le spui ca sunt eretici si merg in Iad ci te apuci sa vorbesti cu ei si le spui asa ca idee de Sfanta Lumina. Si atat e de ajuns.Si vorbesti frumos cu ei.Si apoi catolicii respectivi o sa ajunga curiosi. |
Citat:
Este adevarat ca de multe ori slujbele de rugaciune comune nu sunt prea profunde si sunt cam de fatada. Dar macar asa, ca semn de intelegere, tot sunt bune. Si daca noi ne rugam cu adevarat, nu vad de ce ar fi rele. Poate ar fi mai bine ca fiecare sa participe putin la slujbele celuilalt, ar fi mai autentic decat o slujba creata ad hoc. De ex. sa facem odata noi ortodocsii o vecernie, alta data sa faca catolicii.. Cam asa s-a hotarat la un moment dat in orasul din Germania in care stateam. |
Citat:
Si a propos de parasirea ierarhilor eretici - asta nu se cheama schisma, ci numai pastrarea distantei fata de erezie, dupa cum precizeaza si Canonul 15 al Sinodului Local I-II Constantinopol (an 861 d. Hr.), avand ca titlu: "[SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]OSÂNDA SCHISMEI. [/SIZE][SIZE=2]SCHISMA FAȚĂ DE [/SIZE][SIZE=2]PATRIARH. CARE [/SIZE][SIZE=2]DESPĂRȚIRE NU ESTE [/SIZE][SIZE=2]SCHISMĂ", [/SIZE][/SIZE][/SIZE]citez: "[SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]Cele ce sunt rânduite pentru presbiteri, episcopi și mitropoliți, [/SIZE][SIZE=2]cu mult mai vârtos se potrivesc pentru patriarhi. Drept aceea, [/SIZE][SIZE=2]dacă vreun presbiter sau episcop, sau mitropolit ar îndrăzni să [/SIZE][SIZE=2]se depărteze de comuniunea cu propriul său patriarh și nu ar [/SIZE][SIZE=2]pomeni numele acestuia, precum este hotărât și rânduit în [/SIZE][SIZE=2]dumnezeiasca slujbă tainică, ci mai înainte de înfățișarea în fața [/SIZE][SIZE=2]sinodului și de osândirea definitivă a acestuia ar face schismă, [/SIZE][SIZE=2]Sfântul Sinod a hotărât ca acela să fie cu totul străin de toată [/SIZE][SIZE=2]preoția, dacă numai se va vădi că a făcut această nelegiuire. Și [/SIZE][SIZE=2]acestea s-au hotărât și s-au pecetluit pentru cei ce sub pretextul [/SIZE][SIZE=2]oarecăror vinovății se depărtează de întâii lor stătători și fac [/SIZE][SIZE=2]schismă și rup unitatea Bisericii. [COLOR=red]Căci cei ce se despart pe sine [/COLOR][/SIZE][COLOR=red][SIZE=2]de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor pentru oarecare [/SIZE][SIZE=2]eres osândit de sfintele sinoade sau de Părinți, firește adică de [/SIZE][SIZE=2]comuniunea cu acela care propovăduiește eresul în public și cu [/SIZE][/COLOR][COLOR=red][SIZE=2]capul descoperit îl învață în Biserică, unii ca aceștia nu numai că [/SIZE][SIZE=2]nu se vor supune certării canonicești, desfăcându -se pe sineși [/SIZE][SIZE=2]de comuniunea cu cei ce se numește episcop chiar înainte de [/SIZE][SIZE=2]cercetarea sinodicească, ci se vor învrednici și de cinstea [/SIZE][SIZE=2]cuvenită celor ortodocși. Căci ei nu au osândit pe episcopi, ci pe [/SIZE][SIZE=2]pseudoepiscopi și pe pseudoînvățători și nu au rupt cu schismă [/SIZE][SIZE=2]unitatea Bisericii, ci s-au silit să izbăvească Biserica de schisme și [/SIZE][/COLOR][SIZE=2][COLOR=red]de dezbinări[COLOR=black]".[/COLOR][/COLOR][/SIZE] [/SIZE][/SIZE] |
Citat:
|
Plus "demonstratiile de forta" de anul trecut ale lui Sofronie Drincec si Nicolae Corneanu care mi-au aratat cata erezie exista la nivelul BOR, precum si calea de urmat in viitor : BOSV.
|
Raspuns la articolul "Ecumenism is a way in life" scris de Sara Speicher:
[COLOR=#0000ff]http://www.filebox.ro/video/play_video.php?key=y4x37bgk0dbgb4t4[/COLOR] dat de fratele nostru Cristian Comanescu. |
Cuviosul Paisie a zis sa nu parasim in niciun caz Biserica Ortodoxa.
Aci lucreaza Dumnezeu harul mantuirii. Aci e stanca mantuirii. Parintele Petroniu Tanase nu a zis nimic in legatura cu faptul ca IPS Nicolae s-a impartasit la greco-catolici. In link - acolo participau si catolicii la parastas nu slujeau. Nu slujeau. |
Mi se pare normal ca la un parastas crestin ortodox sa participe cine pofteste atat vreme cat e loc in Sfanta Biserica.
Si in general la orice Sfanta Slujba. |
Ce daca a lasat sa tina cuvant pe respectivul arhiepiscop catolic nu aud sa fi spus ceva erezii.
Dimpotriva in Sinodiconul ortodoxiei zice ca daca spune cine ca Dumnezeu nu e milostiv sa fie anatema. Deci a vorbit foarte bine ca Dumnezeu e milostiv. Ca Dumnezeu primeste rugaciunile noastre pentru cei adormiti asta a aratat Sfantul Marcu al Efesului lamurit deci acest arhiepiscop catolic a vorbit chiar cum a zis Sfantul Marcu al Efesului. Nu a vorbit despre purgatoriu,nu a vorbit despre Filioque,nu a vorbit despre slujirea cu azimi a tinut o predica perfect crestin-ortodoxa. Deci nu vad ce Sfant Canon s-a incalcat. |
Arhiepiscopul a vorbit imbracat in straie normale nu in straie arhieresti.
Nu a intrat in Sfantul Altar spre a sluji nu a facut vreo ierurgie sau Sfanta Taina in Biserica Ortodoxa . Apoi PF Daniel a dat binecuvantare la cartea "Invatatura de credinta ortodoxa" a lui parintele Cleopa. Sa fim seriosi PF Daniel ecumenist sau eretic? Ma ia rasul. Iar PS Vincentiu a primit ordinul Sfantului Mormant de la patriarhul Ierusalimului. |
Ma ia si pe mine rasul cand aud de "Ordine peste Ordine ortodoxe". Arata-mi si mie textul dintr-o carte de Dogmatica sau Sfantul Canon care precizeaza ceva sau e de acord cu existenta unor ordine de provenienta dubioasa in Ortodoxie. Atat am vrut sa spun despre deorarea episcopului Vicentiu.
|
Citat:
|
Din Pastorala la Nasterea Domnului a Mitropolitului Cosma al Etoliei si Akarnaniei,
din Biserica Ortodoxa a Greciei, de stil nou:
Pentru adeptii nenorocitei si hulitoarei erezii a ECUMENISMULUI, prezint mai jos un extras din Pastorala la Nasterea Domnului [25 decembrie 2008] a Mitropolitului Cosma al Etoliei si Akarnaniei apartinand de Biserica Ortodoxa oficiala [de stil nou] a Greciei, nu de vreo Biserica Ortodoxa de stil vechi: Citat:
[/b] Mai treziti-va, o data, ecumenistilor!... Cand unul, zece, o suta, o mie de parinti ortodocsi vorbesc contra blestematei erezii a ecumenismului, indiferent ca fac parte din Biserica Ortodoxa de Stil Nou ori de Biserica Ortodoxa Traditionala [Cea de Stil Vechi], voi chiar nu vreti sa intelegeti?! Ori sunteti prea grei de cap pentru ca deja ati fost serviti deja cu niste lovituri de bata in acel loc sensibil si creierele nu va mai functioneaza normal??? Si mai am citate de acest fel din predicile unor parinti ortodocsi, mai mult de o suta, insa vi le voi servi numai unul cate unul, sa vad daca in cele din urma creierele voastre se vor trezi din amnezia in care au fost cuprinse fata de dreapta credinta sau, dimpotriva, veti ramane prinsi in mrejele ei aducatoare de moarte sufleteasca si de flacarile gheenei. |
Din Pastorala la Nasterea Domnului a Mitropolitului Cosma al Etoliei si Akarnaniei,
din Biserica Ortodoxa a Greciei, de stil nou:
Pentru adeptii nenorocitei si hulitoarei erezii a ECUMENISMULUI, prezint mai jos un extras din Pastorala la Nasterea Domnului [25 decembrie 2008] a Mitropolitului Cosma al Etoliei si Akarnaniei apartinand de Biserica Ortodoxa oficiala [de stil nou] a Greciei, nu de vreo Biserica Ortodoxa de stil vechi: [quote] Din Pastorala de Nașterea Domnului a Mitropolitului Cosma al Etoliei și Akarnaniei (Biserica Greciei) Pastorala Preasfințitului Cosma al Etoliei și Akarnaniei din Decembrie 2007 face o lungă referire la starea în care ne aflăm de la venirea lui Hristos în lume, observând că dacă Domnul ar mai fi întârziat, n’ar mai fi găsit decât un leș al omenirii. Mitropolitul continuă apoi prin a asemăna lepădarea de Dumnezeu din acele vremuri cu cea din zilele noastre. […] Apostazia noastră se vădește în felul nostru de viață și în purtarea noastră. Hristos a venit în lume, lumina cea veșnică care pe toți ne luminează, însă noi iubim întunericul și faptele viclene. Mulți dintre noi trăiesc fără să aibă o părtășie și o legătură personală și conștientă cu Dumnezeul cel în Treime. Avem o viață superficială și ipocrită. Trăim și iubim mai mult înlesnirile trupești și materiale decât pregătirea și cultivarea duhovnicească. Ne ostenim, ne trudim și ne jertfim pentru plăcerile vremelnice și trecătoare și nesocotim omul lăuntric, sufletul nostru nemuritor și unic, sfințirea noastră. Credința noastră e lipsită de vlagă. Dragostea noastră pentru Hristos rămâne rece. Voia noastră de a ne mântui pare inexistentă. Ne îngrijorăm pentru sănătatea noastră trupească și ce o primejduiește, și nesocotim cu totul multele noastre păcate și pieirea noastră. Păcate groaznice, stricăciuni și nelegiuiri nemaiauzite se uneltesc, lucrează și răspândesc împrejurul nostru, iar noi rămânem spectatori, poate chiar bucurându-ne să le privim. Un mare număr dintre frații noștri creștini cad pradă păgânismului, ocultismului, închinării satanice, iar noi, clerici și mireni, dormim. Ne pierdem copiii, tinerii, în fiecare zi, din pricina vieții noastre smintitoare și fățarnice, dar nu ne simțim răspunzători și nu ne pocăim. Ne lăudăm cu societatea noastră civilizată, dar trăim cu frică și groază, cu apăsare, și ne temem de aproapele. Fiindcă nu vrem să Îl avem pe Hristos cel născut în iesle, lucruri asemănătoare și mai înfricoșate se vor petrece. […] [COLOR=red]Apostazia noastră se vădește și în relația pe care o avem cu credința noastră ortodoxă și cu tradiția noastră. Știm că Dumnezeu-omul Hristos a întemeiat o singură Biserică. Continuatoarea acestei Biserici este Sfânta noastră Biserică Ortodoxă a Răsăritului. Nu mai este nici o altă Biserică. Papistașii s’au despărțit în anul 1054 pentru că Dreptslăvitorii nu au primit să se supună neadevărurilor lor anti-creștine.[/COLOR] Mai târziu, [COLOR=red]Protestanții s’au despărțit și ei de Papistași. Ei nu alcătuiesc o Biserică, nu au preoție și dumnezeiesc har. Sânt copleșiți de iubire de sine (egocentrism) și duh lumesc, sânt străine de viața duhovnicească cea sfințitoare.[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=red]Orice legătură cu ei, câtă vreme Papa și Protestanții nu primesc să își părăsească poziția pentru Dumnezeu-omul Hristos, este lepădare de credință și tăgăduire a adevărului celui mântuitor.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]La fel, orice legătură cu ideile Noului Veac (New-Age) ale ecumeniștilor, care doresc să amestece Sfânta Ortodoxie cu feluritele pseudo-religii, este lepădare de credință. Când vedem astăzi decăderea moralității dreptslăvitoare și aplecarea societății înspre toți rău-credincioșii înainte-pomeniți, nu trăim într’o apostazie de la adevărul dreptslăvitor?[/COLOR][/SIZE] Pentru aceasta, astăzi, de Nașterea Domnul, fie ca îndemnul Sfântului Grigorie să ne trezească pe toți: „Hristos pre pământ, sculați-vă!” Pruncul din Vithleem este Dumnezeul dragostei, care merge printre noi, în zgomotoasele noastre cetăți și în pustia singurătății noastre, și este gata să ne ajute să ducem o viață curată, duhovnicească, renăscută, în sânul Bisericii noastre Ortodoxe, călăuziți de dogmele dreptslăvitoare, de predania noastră dreptslăvitoare. Să ne deschidem inimile. Să-L primim pe pruncul Dumnezeu-om. Să ne sculăm astăzi. Să ne pocăim cu adevărat astăzi, de multele noastre păcate. Orice întârziere va avea urmări cumplite. [COLOR=red]Să ne osebim astăzi de cei rău-credincioși. Îi iubim pe toți. Însă, de vreme ce nu se pocăiesc, nu vom trăda Dreapta-slăvire.[/COLOR] Astăzi, în ziua Nașterii Domnului, să ne năștem din nou și noi. Să ajungem creștini care în ieslea sufletului vor purta pururea pruncul din Vithleem, creștini care vor trăi și mărturisi dulcea noastră Ortodoxie. Într’acest chip, vom avea întotdeauna un Crăciun adevărat, pace și bucurie pe pământ, dar și pe veci în împărăția Dumnezeului nostru. Urându-vă tuturor mulți, sfințiți și fericiți ani, Cu părintești binecuvântări, † Cosma |
Citat:
Pe cine crezi tu e altfel ca vei convinge, de altfel, cu asemenea invective, hm? Numai pe cei care sunt deja de parerea ta. Ba poate si ei o sa se distanteze in fata unui asemenea limbaj. |
Fani, politetea occidentala nu isi are rostul in adevarul de credinta.
Stii la fel de bine ca si mine in ce consta aceasta politete: a zice una pentru placerea auzului interlocutorului, cand tu, de fapt, crezi exact opusul. E posibil sa fi exagerat cu replicile mele in ceea ce te priveste, pentru ca tu te-ai format practic intre occidentali. Totusi, am dat pe fata cam tot ce se putea doar in cateva randuri referitor la cat de greu isi schimba ecumenistii parerile lor pro-erezie in ciuda evidentei logice a acestei erezii care contravine Sfintelor Dogme si Canoane Ortodoxe si pe care suficient de multi parinti ortodocsi actuali din Bisericile atat de stil nou, cat si de stil vechi o combat vehement. Practic ideea de ecumenism este tot atat de veche ca si cea de marxism [=comunism si/sau socialism], iar majoritatea sustinatorilor ecumenismului, din biserica anglicana, dar si protestanti au fost ca orientare politica de stanga [socialisti si comunisti]. Ca sa te convingi, da o cautare pe google dupa cuvintele "ecumenism" si "comunism". Vei avea o surpriza foarte neplacuta, care iti va zdruncina din temelii conceptiile tale gata formate in slujba ecumenismului si practic vei vedea ca am dreptate referitor la faptul ca ecumenismul inseamna pentru Biserica Ortodoxa ceea ce ciuma rosie [=comunismul] a fost pentru intrega lume [in plus trebuie sa stii, ca in ciuda aparentelor, reprezentantii de marca ai masoneriei internationale sunt aprigi sustinatori ai comunismului - de exemplu vezi modul in care bancherii evrei new-york-ezi de pe Wall Street, ajutati de kaiser-ul german Wilhelm al II-lea au sponsorizat si dat un mic impuls favorabil intrarii ilegale a lui Lenin in Rusia anului 1917 Lenin fiind imbarcat de kaiser si de bancheri intr-un tren special cu care a ajuns in Rusia nestiut de nimeni]. |
O sursa interesanta in ce priveste in slujba cui s-a pus ecumenismul contemporan gasesti la urmatoarea adresa:
http://ecumenismulincotro.0golf.com/e13.htm |
Citat:
A fost o perioada balcanica, cind eram inca copil si credeam ca asa este bine, sa fie omul asa CUM ESTE EL, sincer, o carte deschisa. MAI NOU, cind am mai crescut am realizat ca fortarea unui zimbet pe fondul frustrarilor personale de care NU INTERESEAZA PE NIMENI este o lupta directa impotriva vrajmasului. Deci asa zisul zimbet ecumenic fals este o lupta directa cu mitocania din noi, zimbet care bate orice asa zisa "sinceritate" Nu avem nevoie de sinceritatea reflectata prin fete acre si nervoase cind, de ex, suntem serviti. PREFERAM NESINCERITATEA CU FETE SENINE!! iar frustrarile personale( salariu mic, femeie/barbat alcolic, bataus acasa, copii neascultatori etc) sa si le tina pentru ei si pentru duhovnic la spovada |
M-am referit la aspectele legate de credinta. daca nu-i spui direct occidentalului ca asa-zisa lui biserica [catolica sau protestanta] este o erezie, de unde poate el intelege strambatatea spiritualitatii sale asa-zis crestine?
|
Citat:
(Nu are nimic de-a face cu politetea. In plus, un om cinstit intotdeauna prefera adevarul in locul linguselii.) Nu exista mai multe adevaruri, ci unul singur. Daca esti lipsit de adevar, implicit esti lipsit de Har (=Duhul adevarului) si te-ai indepartat de mantuire. |
Citat:
Iata textul complet: [SIZE=3][COLOR=red]SE JUSTIFICA IMPLICAREA ORTODOCSILOR IN ECUMENISM?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Se încearca acreditarea ideii ca Biserica Ortodoxa este integrata în miscarea ecumenica. [COLOR=royalblue]De aceea, de la început trebuie sa precizam ca nu poate fi vorba de implicarea Bisericii Ortodoxe în miscarea ecumenica, ci doar de implicarea personala a unor ortodocsi, clerici sau mireni, care nu au reprezentat si nu reprezinta Biserica cea una, sfânta, soborniceasca si apostoleasca, în ciuda declaratiilor oficiale care se fac.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Prezenta ortodocsilor în miscarea ecumenica nu este justificata în nici un fel. [COLOR=blue]Interesele financiare ale unor ortodocsi nu justifica o asemenea atitudine pro-ecumenista.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Unii ortodocsi încearca, în necunostinta de cauza, sau din rea credinta, sa argumenteze implicarea în actiuni ecumenice a ortodocsilor din dorinta de misiune în rândul eterodocsilor. Cu alte cuvinte, când multimea se întreaba: unde se duc ierarhii si teologii ortodocsi? Si ce discuta ei la întrunirile ecumenice? Ce raspuns primesc? „Noi mergem sa facem misiune printre eretici. Le luam banii si cadourile si ne întoarcem acasa." Se pare ca acesti iubitori de misiune n-au învatat nimic din povestea cu calul troian. [COLOR=red]Cu alte cuvinte, misionarii nostri ecumenisti mint, ori din naivitate ori din rea credinta[/COLOR].[/SIZE] [SIZE=2]Miscarea ecumenica interzice prozelitismul. Cum sa faci misiune, daca ecumenismul interzice misiunea?[/SIZE] [SIZE=2][SIZE=3][COLOR=navy]Consiliul Ecumenic al Bisericilor functioneaza ca o imensa loja masonica.[/COLOR][/SIZE] Asa precum în lojile masonice nu se discuta subiecte religioase, pentru a se evita divergentele de opinie si certurile între membri, tot asa în Consiliul Ecumenic nu se discuta dogmatica.[/SIZE] [SIZE=2]Francmasoneria cere membrilor sa fie credinciosi fiecare dumnezeului lui si toti sa-si cinsteasca dumnezeul în Marele Arhitect,asemenea, Consiliul Ecumenic cere membrilor sa creada în Iisus Hristos.[/SIZE] [SIZE=2]Cum nu conteaza diferenta dintre dumnezeii membrilor francmasoni, tot asa nu conteaza felul cum este înteles Iisus Hristos de crestini din Consiliul ecumenic. Se discuta în loji despre toleranta, unitate, dreptate, libertate, fraternitate, acelasi lucru face si Consiliul ecumenic, unde se discuta despre conciliere, unitate, dreptate sociala si libertate. Fac francmasonii politica, acelasi lucru face si Consiliul ecumenic. Militeaza francmasoneria pentru guvern mondial si uniune europeana, acelasi lucru îl sustine si Consiliul ecumenic.[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Consiliul Ecumenic al Bisericilor este condus de francmasonerie, iar francmasoneria este condusa de satanisti, cunoscuti si sub numele de iluminati.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Guvernul bavarez a descoperit existenta acestei corporatii secrete si a anchetat ordinul iluminatilor în 1786. Anchetatorii au întocmit un raport cu concluzia: „[...] [COLOR=red]scopul expres al acestui ordin era abolirea crestinismului si rasturnarea oricarei puteri civile[/COLOR].”[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=darkorchid][SIZE=3]Adevaratul scop al iluminatilor este acela de a stapâni lumea[/SIZE].[/COLOR] Pentru a-l împlini, ei trebuie sa distruga toate religiile, sa rastoarne toate guvernele si sa aboleasca proprietatea privata.[/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2]SURSA: http://ecumenismulincotro.0golf.com/e17.htm[/SIZE] |
Citat:
Si politetea nu cred ca are de-a face cu occidentul. Orientalii sunt ùai politicosi in general (cel putin, traditional) decat occidentalii. De altfel observa ca l-am citat pe Steinhardt, el a zis asta, iar el era foarte oriental - si iubea Romania pe care nu a vrut sa o paraseasca desi ar fi avut toate motivele. Deci sa inteleg, din ce zici, ca tu zici exact ce crezi - adica ii crezi pe toti cei care nu gandesc ca tine batuti cu bata in cap etc? Hm... Grav, grav! :-) |
Dorinta de a nu jigni cu orice pret o persoana tine mai mult sau mai putin de domeniul ipocriziei, ca si dorinta de politete exagerata - o politete pe care tu nu o resimti fata de celalalt si din acest motiv o exagerezi. In final si aceasta este o forma de ipocrizie. Orice exagerare, in domeniul politetii sau in alte domenii, fie ea de-a stanga sau de-a dreapta are de-a face cu ipocrizia Q.E.D. Si asta nu tine neaparat de spiritualitate, e o chestiune pe care o afli din experienta personala,MAI FANI. Iar faptul ca te-ai suparat sau ai schitat o reactie in acest sens reprezinta o consecinta a propriului tau orgoliu, derivat, normal, din mandria personala.
|
Citat:
Iti repet ca nu m-am suparat pe tine, pentru ca simt ca sub tot limbajul asta hiperagresiv al tau nu se scunde rautate, nu stiu de ce... Dar nu-s de acord cu interpretarea ta despre politete. Sunt mai degraba de acord cu ce scrie andreicozia mai sus despre asta, dar nu intru totul. Sunt prea obosita sa mai elaborez acum.. |
Sub aspect religios dispare orice forma a politetii, deoarece ADEVARUL DE CREDINTA e SUPERIOR ORICAREI FORME DE IUBIRE FATA DE HETERODOCSI.
Faptul de a-i iubi in minciuna [adica de a nu le arata direct erezia in care se complac] inseamna a-i iubi cu o iubire falsa, nu cu una adevarata, mantuitoare pentru ei. Asta nu intelegi sau nu vrei tu si ecumenistii tai sa intelegeti. Si mi se pare normal sa iti vorbesc pe masura incapatinarii tale in a-ti sustine ideile pro-ecumeniste fara nici o baza dogmatica. [ a se vedea citatul din Sf. Psaltire: "Cu cel nevinovat, nevinovat vei fi, iar cu cel indaratnic Te vei indaratnici".] Adu-mi si tu in sprijinul tezei pe care o sustii cum ca trebuie sa te porti cu duhul blandetii fata de heterodocsi un argument dogmatic, canonic, din Sfanta Psaltire, Sfanta Evanghelie sau oricare alta carte de cult religios ortodox. Daca n-ai gasit nici un argument in aceste surse in sprijinul afirmatiei ca trebuie sa te porti cu duhul blandetii fata de heterodocsi, atunci insist sa nu mai sustii aceasta aberatie [caci este aberatie pe taram religios orice lucru pe care nu-l poti dovedi cu argumente din scrierile Sfintilor Parinti, dogmatice sau canonice]- nu-i neaparat nevoie sa-l luam pe departe pe eretic si sa-i spunem intr-un sfarsit: "Vezi, tu esti eretic. N-am vrut sa-ti spun asta de la inceput ca sa nu te simti lezat/jignit in orgoliul tau". Ar trebui, chiar de traiesti in mijlocul occidentalilor, sa nu te lasi influentata prea mult de modul lor predominant material de a simti o asa-zisa spiritualitate... Apoi, tine cont ca CMB interzice orice forma de prozelitism religios, inclusiv de misiune a Bisericilor Ortodoxe in randul heterodocsilor - care reprezinta principala gogorita cu care ne ametesc ierarhii ecumenisti cand vine vorba de intalniri ecumeniste la nivel inalt sau mai putin inalt cu reprezentanti ai denominatiunilor catolice, protestante si anglicane. |
Vorbind cu profesoara de germana a fiicei mele, aceasta ne-a relatat, dupa ce a fost in Romania la tratament si a intinerit cu 10 ani: imi plac romanii, ca sunt inca naturali; noi am devenit prea fini, prea nenaturali.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:26:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.