![]() |
|
Citat:
Dar crezi ca lucrurile se pot rezolva prin alegerea unui anumit presedinte, fie el Dan Puric sau nu? Eu nu cred. Schimbarea societatii este in noi insine. TU (oricare dintre noi) trebuie sa fii schimbarea societatii. Un om in fruntea tarii nu poate rezolva problema coruptiei, de exemplu. Dar daca un om constientizeaza oroarea coruptiei si pur si simplu refuza sa isi usureze viata dand sau primind mita, este un pas inainte. Daca nu iti place coruptia din scoli, si esti student sau elev, refuza sa te iei de turma si sa copii. Sau sa dai atentii la profesori.Refuza sa accepti mediocritate din partea profesorilor, cere sa ti se predea cum trebuie, si cere sa primesti notele pe care le meriti. Daca esti bugetar si lucrezi la stat, nu te complace in "eu ma fac ca muncesc, ei se fac ca ma platesc." ETC., ETC., ETC. Pentru lucrurile astea nu avem nevoie de patriarh, sau de Puric, sau de mai stiu eu cine la conducere. Ce avem nevoie este curaj si constietizare ca numai in fiecare din noi sta schimbarea. Este nevoie de curaj in a infrunta saracia ( ca da, daca nu iei foloase necuvenite si esti cinstit s-ar putea sa fii mai sarac decat altii. Sau nu.), curaj sa infrunti adevarata ta valoare intelectuala (da, daca nu copii ca toata clasa s-ar putea sa isi note mai mici decat ceilalti. Sau nu.). De ce sa dam vina pe Europa, pe Uniunea Europeana, pe globalizatie, pe mai stiu eu ce (asa cum faca D.P.), cand de fapt vina e a noastra. Nu vom reusi sa ne indreptam tara noastra daca continuam sa gasim tap ispasitor in altii si sa idolatrizam un trecut si o istorie mitizata, ci doar daca fiecare din noi devine schimbarea pe care o doreste in lume. |
Citat:
|
ce face diferenta
Citat:
|
Citat:
De acord cu tine. Dar e doar o parte a problemei si doar o parte a rezolvarii. Cum crezi ca se poate reabilita moral un popor cu conducatori care il invata sa calce in picioare toata invatatura lui Hristos? Atentie! Dumnezeu ne da conducatorii pe care ii meritam. Dar asta nu inseamna sa tacem si sa acceptam orice. Daca Dan Puric este un conducator dat de Dumnezeu si noi il lasam sa strige in desert? E ca in anecdota aceea cu crestinul care se ruga zilnic de Dumnezeu sa-l ajute sa castige la loto. Si s-a rugat asa zile si ani. Pana cand aude o voce: Bine dragule, da' nu vrei totusi sa si cumperi macar un bilet? Pentru refacerea noastra trebuie sa participam convergent: societatea, clerul si conducerea. Din aceste 3 forte, doar Biserica este in revenire. Restul societatatii este din ce in ce mai derutata si mai blazata iar conducerea statului este zero absolut. De aceea este nevoie de o voce puternica si in fruntea statului. Dar asa a fost intodeauna. Toti cei care au spus adevarul au sfarsit rau. Iar cei care au mintit frumos au fost aclamati. Intre aceste doua alternative generatii de-a randul s-au ratacit in istorie platind pacatele care se inmulteau si-i copleseau. Doamne-ajuta! |
Citat:
Sofia, deci vrei sa spui ca faptul ca vecinul meu da mita la politist pentru ca sa isi ia carnet de conducere si ca ii cumpara lui fiu-su notele la liceu nu e vina vecinului meu, ci a politicienilor. :D Exact de asta continuam sa ne balacarim in mocirla in care suntem. Bineinteles ca nu noi suntem de vina, ci ceilalti, oricare ar fi ceilalti. :2: Nu vad legatura dintre parada gay si coruptia de zi cu zi. Cat despre parada gay, cand se intampla, stam acasa cei carora nu ne place, si cu asta basta. Cu cat interzici un lucru mai mult, cu atat el se va intampla mai mult si va capata proportii mai mari. Si cu cat ignori unele lucruri care se intampla mai mult cu atat ele nu vor capata o importanta mare. Ceea ce vreau eu sa spun este ca: 1) nu trebuie sa asteptam ca schimbarea sa vina de sus, ci din noi insine. 2) nu trebuie sa dam vina pentru netrebnicia noastra ca indivizi si ca popor pe altii, ci pe noi insine (si la Sf Spovedanie nu?, nu trebuie sa spui ca ai facut cutare pacat fiindca nu stiu cine te-a indus in eroare) si 3) nu trebuie sa ne punem speranta intr-un om, care sa ne salveze pe toti. Avem un Mesia, om si Dumnezeu in acelasi timp. Orice mai mult este cultul personalitatii care e grav si are urmari grave pentru orice popor. |
|
|
Citat:
Imi place foarte mult maxima... |
|
Citat:
Dupa ce am ascultat-o, acum cateva zile, i-am spus fetitei mele povestea cu omul in floarea varstei chemat de Moarte. La final, nu stiu cum, o intreb ce crede ea ca este FRICA. Mi-a dat un raspuns care m-a lasat masca: "Frica?... Frica este o fatzeta deznadejdii". Doamne-ajuta! |
Dan Puric este un om deosebit dar nu poate face nimic pentru Romania.Aceasta tara a fost cumparata de evrei si este condusa de francmasoni,singura sansa de salvare a acestei tari este cum au procedat cei din cetatea Ninve cand Sfantul Proroc Iona,trimis fiind de Dumnezeu,le-a spus ca daca nu postesc,nu se roaga si nu le pare rau pentru relele facute ii va distruge.Atunci ei l-au crezut si au postit,s-au rugat la Dumnezeu sa-i ierte cu multa pocainta si Dumnezeu i-a crutat de la moarte.Cam asa si cu Romania,SUA si alte tari care au uitat pe Hristos.Dumnezeu nu vrea moartea pacatosilor ci indreptarea lor.Dar daca vede ca nu se vor mai indrepta,atunci nu are cum sa-i mai salveze de la moarte vesnica.Doamne ajuta!
|
Credinta!!!!!!!!
Citat:
O sa ti se para ca te contrazic cand, spun ca Dan Puric deja a facut foarte mult si poate face si mai mult in continuare. Nu este o parere intru-totul opusa opiniei tale si se exprima vis-a-vis de aceeasi realitate: neamul romanesc reinvata drumul spre Dumnezeu. Si, Dumnezeu este milostiv. Inca are rabdare cu noi. Parintele Arsenie Boca, constata cu durere ca oamenii veneau la dansul cand dadeau de greu. Ii intreba: "Da', pana sa va fie greu, unde erati?" Ei bine, aici intervin oameni ca Dan Puric. Sunt mai multi. Parintele Teofil Paraian, Parintele Rafail Noica, Parintele Arsenie Papacioc, Parintele Iustin Parvu,... lista e foarte lunga. Am credinta ca foarte curand vom auzi de alti romani care tin zeci de conferinte in fiecare an in toata Romania si nu numai. Ei trebuie sa apara si sa vorbeasca neamului despre Dumnezeu si despre noi pana nu e prea tarziu. Iar noi, ceilalti, daca ii sustinem, cred ca facem un lucru bun. Si chiar si daca ar fi doar unul, o atitudine fatalista, ultra realista, care de altfel il exclude oarecum pe Dumnezeu din ecuatie, face mai mult rau decat bine pentru ca duce spre blazare, acceptare, indiferenta, adica DEZNADEJDE. Frate "de foarte departe", in Romania se misca ceva: in timp ce o parte din ce in ce mai mare face ca duminica bisericile sa devina neincapatoare, o alta parte continua sa pedaleze in gol cu privirea ratacita. Si pentru uni si pentru altii vorbeste si scrie Dan Puric si la fel, multi altii. Pe cei care cred, ii intareste, iar pe ceilalti, ii ajuta sa-si lamureasca dubiile. Ne vom reintoarce cu fata spre Dumnezeu, dar impreuna: in rugaciune, in fapte si comuniune. Cu NADEJDE. Am tot citit pe acest topic: "asta nu se poate pentru ca... ". Trebuie sa invatam odata ca ecuatiile lui Dumnezeu nu se rezolva cu algoritmi umani. Masura lui Dumnezeu am simtit-o fiecare de pe acest forum si o recunoastem in minunile din istorie si de langa noi. Numai impreuna cu Dumnezeu in inima se castiga batalii anuntate de oameni ca si pierdute. Sa ma ierti, te rog, daca te-au suparat cele de mai sus. Le-am scris cu drag. Si nu aveam cum altfel, pentru ca cele scrise de tine arata mult atasament fata de neamul nostru. Dar parca respira un usor aer de deznadejde. Doamne-ajuta! |
Citat:
Frumos raspuns a dat fetita ta, referitor la frica. La fel si Dan Puric, seamana in sufletele multora dorinta de puritate sufleteasca, ceea ce nu e putin lucru. |
Draga laura te rog sa vizionezi acest clip daca vrei,o sa te ajute sa intelegi multe,eu nu incerc sa sperii pe nimeni ci doar sa arat pe cat pot ca trebuie sa ne apropiem de Dumnezeu si sa ne pregatim pentru vremurile grele care or sa vina:
Maica Ecaterina Fermo - Despre pasapoartele biometrice și permisele de conducere cu cip: http://ca.youtube.com/watch?v=Icm47Pr5Si4 Doamne ajuta! |
Citat:
Numele meu e Laurentiu. Nu inteleg cum ai deviat de la discutia despre Dan Puric la 666!!!!!!!! Dar, daca tot ai adus vorba: Multumesc pentru link. Am ascultat cu atentie cele spuse acolo. Mi se pare ca au dreptate, dar as vrea sa mai ma documentez putin. Chiar si asa, si daca nu as stii nimic despre istoria si motivatia tehnica a prezentei numarului 666 pe aceste elemente de identitate imi pare greu de explicat de ce se urmareste cu atata incapatanare promovarea mascata a numarului 666 si nu a altuia. De asemenea, tendinta de marcare a tot cu acest numar ascuns este un avertisment pentru mine. Doamne-ajuta! |
Citat:
Venea urgia peste ei. De astfel de conducator avem nevoie, macar ca nu o fi perfect, dar cel putin sa inteleaga mesajul vremii apocaliptice si sa cheme la pocainta, precum regele ninivei si del amare la mic sa ne pocaim... [/SIZE] |
DAN PURIC sustine ca si daca ar veni acuma un presedinte bun si bine intentionat nu ar putea face mre lucru atita timpm cit baza conducerii tarii nu este refacuta moral
Eu as zice ca uneori ,cind vrea Dumnezeu ..se face primavara si cu o floare ...cu primul ghiocel ,pina apar mai multi...ghiocei...morali:71: |
Sofia, sunt convinsa ca acesti "ghiocei" exista, dar din pacate nu sunt la moda. Ei stau si asteapta sa para prima raza de soare si vor iesi si se vor arata, si noi ne vom minuna caci nu stiam ca sunt atat de multi, tineri si batrani.
|
Draga C-tin ce am vrut eu sa arat prin mesajul meu este altceva.Nu se poate reabilita nici un rau in lumea asta daca nu punem si pe Dumnezeu langa noi sau mai bine zis in inima noastra.Doar stim sau ar trebui sa stim ca fara Hristos nu putem face nimic bun.Sa recunoastem ca suntem plini de pofte lumesti de care nu vrem sa ne lepadam pentru ca ne plac si sa mai recunoastem ca nu avem incredere in cuvantul Lui Dumnezeu cand a spus ca ne va arata frumuseti ce ochii nu au mai vazut frumuseti care au fost gatite pentru noi inca de la inceputul lumii.Dar pentru ca sa ajungem acolo trebuie sa renuntam la aceste frumuseti si placeri lumesti si vremelnice care ne impiedica sa inaintam spre El.Cand s-a incheiat tratatul de pace de la Versailles a fost invitat si Sf Nicolae Velimirovici si s-a suit pe podium si le-a zis asa:Degeaba ati venit aici sa faceti pace,nu veti face nimic pentru ca nu L-ati invitat si pe Dumnezeu.Auzi ce le-a spus si le-a mai zis sa se puna in genunchi si sa ceara iertare ca au uitat de Dumnezeu ca au vrut sa faca pace lumeste,pentru interese propii nu ca ar fi vrut ei pace asa din dragoste unul pentru celalat.La fel este si cu ecumenismul asta,toti vor pace dar fara Dumnezeu,asa o pace de asta lumeasca,adica ba fiecare cu patimile lui,sa ne impacam asa ce spovedanie ce impartasanie ce ortodoxie ce Hristos,lasa ma ca si Budda e ok si Mahomed si Krisna si numai stiu cate alte zeitati de idoli.Pai si atunci cum putem sa spunem ca Dan Puric poate face ceva pentru tara asta?Fara Dumnezeu nimic bun nu se face,nimic,0.Nu a putut Hristos care este Dumnezeu sa ii mantuiasca pe farisei si pe multi alti evrei si cati altii si romani si cati or mai fi fost atunci,El care este Dumnezeu si nu a avut nici un pacat si nu a suparat pe nimeni si a suferit cumplit si ai vazut cat de putini au crezut in El.Apostolii,Maria Magdalena,Lazar,adica foarte putini au crezut in El fata de numarul foarte mare care l-au condamnat la rastignire.Nu se poate produce un miracol asa peste noapte,tara se poate salva numai prin rugaciune,numai prin intoarcerea a toti romanilor in Biserica,la spovedanie si la o traire ortodoxa autentica asa cum au trait sfintii parinti,asa trebuie sa incercam sa facem,cu smerenie si cu multa pocainta.Stefan Cel Mare a devenit sfant pentru ca orice facea cerea sfat de la Dumnezeu prin duhovnicul sau Danil Sihastrul,nu facea nimic de capul sau,si a reusit atunci dar acum cati conducatori mai fac asa si daca fac asa cati oameni ii vor mai asculta?Oamenii,trebuie sa recunoastem ca vor orice altceva in afara de Hristos,asa este,dovada,pai uitat-te in jurul tau si faptele vor vorbi de la sine.Ce a zis Dumnezeu a zis ca atunci cand dragostea dintre oameni se va raci,va veni sfarsitul,adica lumea nu ar mai avea sens sa exisea caci ar fi un macel continuu si nimeni nu s-ar mai mantui.Vrei sa spui ca tu ma iubesti pe mine sau ca eu te iubesc pe tine,asa cu gura dar numai Dumnezeu stie cat ne iubim.Un sfant s-a rugat la Dumnezeu timp de 30 de ani ca sa-i dea si lui dragoste si de abia dupa 30 de ani a primit nepatimirea,auzi 30 de ani de rugaciune.Vrei sa spui ca noi cand zicem ca ne iubim chair ne iubim cu adevarat?Pai si Petru a zis asa,eu Domane nu ma voi lepada de tine in veci,si s-a lepadat nu odata ci de 3 ori.Pana nu dobandim harul Duhului Sfant nu putem iubi cu adevarat,caci omul nu iubeste singur,iubeste impreuna cu Dumnezeu si ca sa fie impreuna cu Dumnezeu trebuie sa fie curat sufleteste,ca lacrima aia e iubire.Omul exista in raport cu Dumnezeu si cu aproapele sau spune un teolog adica sa iubesti pe Dumnezeu cu tot cugetul si din toata inima si pe aproapele ca pe tine insuti.Cati dintre noi putem iubi asa?Eu nu am intalnit inca pe nimeni,am cunoscut din carti pe sfinti dar personal nu am intalnit.Apoi rugaciunea spune Sfantul Simeon ne-o cere Dumnezeu nu pentru El,ca sa-l veneram pe El,nu,unii asa cred,nu e asa rugaciunea spune sfantul,este pentru ca sa inmulteasca Dumnezeu dragostea in lume.Cand ne rugam pentru apropele si pt oameni in general Dumnezeu prin rugaciunea noastra trimite dragoste in cei pt care ne rugam.Cati dintre noi ne rugam cu dragoste pentru cei din jur?Si nu numai pt cei dragi noua dar si pentru vrasmasi,cati ne rugam pentru ei?Ecumenismul,unirea credintelor este o pacaleala,adica nu ai reusit sa impaci lumea in credinta ta,nu ai reusit sa inmultesti dragostea in credinta ta si crezi ca daca te rogi impreuna cu altii o sa inmultesti dragostea?Este ca omul care vrea sa faca dreptate in lume dar in familia lui este numai necaz si scandal.Cum asa?Este trist ca oamenii au ajuns sa iubeasca placerile lumesti mai mult decat virtutile dumezeiesti.Cand afirm asta ma includ si pe mine ca si eu le iubesc dar macar ca alerg la spovedanie mereu,am o speranta,dar fara Biserica suntem morti,asta vrea ecumenismul,sa contopeasca ortodoxia cu religiile celor ce nu cred in Hristos si atunci cum sa mai gasim mantuire in Biserica ortodoxa?Sa recunoastem ca L-am uitat pe Hristos,sa recunoastem ca vrem sa traim bine aici pe pamant cu totii,in comuniune si fratie dar fara Hristos,sa recuoastem ca nu mai stim ce este smerenia,ascultarea,intelegerea,ca vrem numai placeri si sa facem numai ce ne convine si ca suntem egoisti si nepasatori.Sa ne ierte si sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa nu ramanem asa impietriti si sa ne trezim pana nu e prea tarziu.Doamne ajuta!
|
Doamne-ajuta!
Draga frate (ortodoxforlife), Ce spui in postarea anterioara este adevarat si nici Sofia nici Anca, nici C-tin, nici eu nu am afirmat ceva contra celor scrise de tine. Incearca sa citesti atent ce ti-am raspuns pentru ca risti sa dialoghezi pe langa noi. Este evident ca noi toti trebuie sa ne curatam filonul ortodox. Ceea ce scriem pe unul din cele mai lungi topicuri de pe acest forum este ca neamul romanesc are acuta nevoie SI DE UN CONDUCATOR ORTODOX CU ADEVARAT. Noi ne vom regasi ca un popor binecredincios MULT MAI USOR SI MAI REPEDE avand un inaintemergator CU ADEVARAT ORTODOX. Schimbarea trebuie sa vina din ambele parti. Si trebuie sustinuta din ambele parti. Adica, vorbim de IMPREUNA LUCRARE, de comuniune in cuget si in fapte. Mai clar, tu spui ca Dan Puric nu poate face nimic pentru ca deja lucrurile sunt hotarate de altii "Dan Puric este un om deosebit dar nu poate face nimic pentru Romania. Aceasta tara a fost cumparata de evrei si este condusa de francmasoni,... " iar noi incercam sa spunem ca un lider ortodox (veritabil) este acut necesar si ca lucrurile nu sunt hotarate de altii odata pentru totdeauna. PENTRU CA EXISTA DUMNEZEU. Acest lider insa, trebuie sustinut si prin fapte, altfel, el va striga si noi, cei care suntem de acord cu el ii vom lasa pe ceilalti sa-l astupe. Vocea noastra trebuie sa se auda impreuna cu vocea lui, gesturile noastre trebuie sa sustina gesturile lui, atata timp cat credem la fel. Deci, IMPREUNA. Faci apel la istorie. Foarte bine. Atunci ne aducem aminte si simtim inca dureros cum un popor credincios, dupa al II-lea razboi mondial a fost mutilat de o conducere straina. Iar in prezent, alta conducere fara de nici un Dumnezeu continua sa schilodeasca generatie dupa generatie. Si in aceste conditii, cand unul dintre noi se ridica si spune, FRATILOR, NEAMUL ROMANESC NE ARE NIMIC IN COMUN CU ACESTI RATACITI, noi ar trebui sa spunem "Dan Puric este un om deosebit dar nu poate face nimic pentru Romania. Aceasta tara a fost cumparata de evrei si este condusa de francmasoni,... "?????????????? Am vazut site-ul tau si vreau sa-ti multumesc pentru lucrul bun pe care il faci. Esti un frumos exemplu de fapta ortodoxa si pare straniu ca dinspre fratia ta sa vina un mesaj de resemnare, de deznadejde. In rest, ca in primul rand, noi, cei multi trebuie sa ne trezim cu asta suntem toti de acord. Doamne-ajuta! |
Masura lui Dumnezeu
Doamne-ajuta!
Va rog sa aveti iertare pentru ca insist pe ideea de nadejde. As vrea sa reiau o idee dintr-o postare anterioara. Masura lui Dumnezeu nu tine de aritmetica umana. Dumnezeu, Maica Domnului, Sfintii la care ma rog, Ingerul care ma vegheaza au avut mila de un biet pacatos ca mine si mi-au dovedit ca de fiecare data cand incercam sa fac un lucru bun, impotriva tuturor conditiilor care se aratau neprielnice - nu aveam bani, nu aveam timp, nu parea posibil - au fost langa mine si nu numai ca am reusit ceea ce bine mi-am propus dar s-au rezolvat si problemele colaterale in chip miraculos. Mi-a fost teama la inceput ca nu cumva sa para ispitire ceea ce fac, dar Dumnezeu citeste in sufletul fiecaruia adevarul si atunci locul indoielii este luat de NADEJDE. La fel de bine, cand eram pe cale sa fac un lucru rau, desi eu credeam ca fac unul bun, m-au avertizat ca nu e bine ce fac. Uneori m-am oprit, alteori am pus logica umana deasupra masurii lui Dumnezeu si aveam sa constat ca rau am facut. Este doar o marturisire PRO NADEJDE si nu un sfat. Ce scriu sunt convins ca vi s-a "intamplat" si fratiilor voastre si impreuna ne-am bucurat de miracolele stiute si nestiute care ne-au insotit peregrinarea prin aceasta viata. Am incercat doar sa spun ca DE LA LOGICA UMANA LA DEZNADEJDE ESTE DOAR UN PAS si sa aduc aminte ca LOGICA UMANA SE VERIFICA SI SE SUPUNE CONTINUU LOGICII DIVINE. Eu cred ca GANDUL BUN NEURMAT DE FAPTA BUNA SE TRANSFORMA IN PACAT. NEPASAREA, NESTIINTA SI UITAREA SUNT CELE 3 PROPTELE ALE PACATULUI (P. PETRONIU TANASE). Doamne-ajuta! |
poi sigur ca logica shi dreapta socoteala nu e pentru orishicine, ca noi nu prea shtim cum se merge pe drumul cumpatarii ca din doua sa alegi una ca sa te smereshti shi sa nu te mandreshti shi nici rau sa nu faci pentru ca socoteala ne da mereu rezultatul x=solispita! sol de la solutzie semnand cu revolutzie in care rev este inllocuit cu s caci radacina e ol-ul.
dar uite doua pe care nu trebuie sa le iei caci a treia shi care nu se vede nici pe aia nu trebuie sa o iei cand mergi pe calea cumpatarii: (pr Pro AB:) "nici abuzul, nici refuzul" deci mai e una ascunsa cu un nici in fatza dar care nu se vede shi abea atunci vorba e bine priceputa. |
Citat:
Pe 10 octombrie 2007,la Hotelul Hilton din Tel-Aviv, Simon Peres declara ca Israel cumpara Manhattan, Ungaria, Romania și Polonia: http://ca.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8 Stiai ca toate marile banci din lume sunt conduse de evrei?Stiai ca evreii au infiintat francmasoneria ca sa poata lovi in crestinism?In Talmudul Babilonian al evreilor zice ca daca vezi un crestin care sta pe marginea unei prapastii sa-i faci vant sa cada,asta e legea sau porunca,cum vrei sa-i zici.Stiai ca evreii conduc lumea?Ei au creat cele doua razboiae mondiale si cel din Vietnam si Razboiul Rece si Atacul de la Pearl Harbor(ca sa aibe motiv sa-si testeze Bomba de la Hiroshima),au dezvoltat industria pornografica pentru a-i controla pe oameni cu placeri lumesti.Ei au inventat dobanda,vamesii de evrei despre care ai auzit,au dezvoltat luxul si goana dupa lux,au transformat bucuria Craciunului intr-o mare alergare dupa cumparaturi,au creat crize mondiale,au saracit zeci de tari si cate si mai cate.Stiai ca pe Hitler tot evreii din America l-au finantat cu bani ca sa inceapa Holocaustul?Prin Prescot Bush,bunicul lui George Bush au trimis bani pentru crearea unei masini:Hollerith machine,care a fost donata de compania IBM si in care erau inregistrate si stocate toate numele celor ce urmau sa fie torturati si ucisi,pentru a tine evidenta.S-au folosit de propia lor tara pentru a crea antisemitismul ca mai apoi la vremea potrivita sa-l foloseasca impotriva crestinilor care in timpul comunismului au fost acuzati de antisemitism si care defapt erau torturati prin inchisori ca Aiud,Gherla,Tragu Ocna,torturati din ordinul evreilor care il urasc pe Hristos si pe crestini.Martiri ca Valeriu Gafencu,Nicolae Steinhardt,Ioan Ianolide si multi altii.Of sunt multe de spus pe tema asta,ei bine mai intreaba daca vrei,poate nu ma crezi desi as putea sa umplu forumul cu dovezi concrete,Doamne ajuta! |
Ca o parere , pur personala, nu este bine a discuta nici de bine si nici de rau despre poporul ales. Este o constatare a anilor ce - i am in spate. Nu doresc raspuns si nici sfat in privinta asta. Iertare si sper sa fiu inteles.
|
Draga Cristi,te inseli in privinta asta si uite de ce,hai sa vezi ce zicea Sfantul Mucenic Valeriu Gafencu despre evrei intr-un dialog cu pastorul evreu Richard Wumbrand:
Valeriu i-a raspuns: http://oradereligie.files.wordpress....iu_gafencu.jpg - Crestinii se gasesc pe pozitie de dragoste pentru evrei, dar nu si pentru faradelegile lor; acestea merg în fata dreptei Judecati. - Dar s-au facut crime si abuzuri! - Din partea cui? Cine provoaca, oare: crestinii pe evrei ori evreii pe crestini?! Oare apartenenta la „semintia sfanta” absolva de raspundere orice evreu de orice fapte? Iata, reeducarea din Pitesti a fost condusa de Ana Pauker, colonelul Zeller si alti evrei. Va solidarizati toti cu astfel de crime? E vremea să renuntati la solidaritatea în rau, bazata pe orgoliul rasial. Când va patrunde în sufletele evreilor dragostea care-i anima pe crestini, atunci se va putea discuta de la dragoste la dragoste si adevarul va iesi la iveala ca untdelemnul deasupra apei. Evreii s-au încatusat sufleteste si mental în sangele pe care l-au varsat. Ei trebuie să se smulga din duhul caruia singuri s-au înrobit. Atunci se va apropia ziua bucuriei pentru noi si pentru voi. - Oare Dumnzeu poate ierta poporul evreu? Nu crezi ca sangelui iudaic ii este refuzata mantuirea? - Cred ca pocainta evreilor este o problema duhovniceasca si nu rasiala. Infruntarea Intr-una din zile a fost adus la sanatoriu un evreu talmudist cocosat, foarte grav bolnav. Când a intrat în contact cu atmosfera din camera 4, ura lui impotriva crestinilor s-a dezlantuit violent: - Voi, crestinii, sunteti vinovati de pogromul impotriva evreilor. Ne vom razbuna dupa legea noastra! I s-a raspuns: - Dimpotriva, crestinii sunt victimele directe sau indirecte ale evreilor. Evreii au ucis pe Hristos si-i prigonesc si-i ucid pe crestini ori de cate ori au ocazia în istorie, ca să ajunga ei însisi stapanii lumii. Dar lumea moderna nu poate accepta guvernarea unui neam strain care se considera Israel. - Noi suntem Israelul prin alegerea divina! - Israelul este haric, si nu nascut dintr-o anume semintie. - Voi sunteti antisemiti si prin asta nesocotiti legamantul dat de Dumnzeu poporului evreu! - Antisemit nu a fost Hristos, ci Iuda, Ana, Caiafa si poporul care a cerut rastignirea. Antisemiti nu sunt crestinii, ci evreii care lupta impotriva evidentei, căci ei stiu bine ca Hristos este Dumnezeu, dar prin Talmud si Cabala au rastalmacit învatatura revelata a Vechiului Testament. Ei se închina fie vitelului de aur impotriva Dumnezeului lui Moise, fie lui satana impotriva adevarului lui Hristos. Poporul evreu L-a dat pe Hristos, dar e incapabil sa-L urmeze, căci el însusi se considera Hristos – iata culmea demonismului la care a ajuns! -Vom rezidi templul lui Solomon si vom sterge orice urma de crestinism din Ierusalim! - Veti fi din nou loviti cumplit, a zis Wumbrandt..... Aici poti citi tot articolul: [COLOR=#105cb6]Confruntarea spirituală dintre evreul protestant Wurmbrand si Valeriu Gafencu[/COLOR] Iata ce zice Parintele Paisie despre evrei intr-un dialog: http://ro.orthodoxwiki.org/thumb.php....jpg&width=170 Parinte, sionistii cred cele despre Antihrist? - Acestia vor sa stapaneasca toata lumea. Ca sa le reuseasca scopul, folosesc vrajitoria si satanismul. Satanolatria o vad ca pe o putere, care ii va ajuta in planurile lor. Adica vor sa stapaneasca lumea cu putere satanica. Pe Dumnezeu nu-L pun in socoteala lor. Se vor binecuvanta asadar de Dumnezeu? Din asta Dumnezeu va scoate multe lucruri bune. Celelalte teorii satanice au tinut cel putin 70 de ani; ale acestora nici 7 ani nu vor tine. Acum asteapta pe imparatul pamantesc? - Da, pe Antihrist. Rabinii stiu ca a venit Mesia si ca L-au rastignit. Am aflat de la o persoana ca, atunci cand un evreu trage sa moara, merge rabinul si-i spune la ureche: "Mesia a venit". Vezi, ii mustra constiinta, pentru ca se simt vinovati, dar nu se smeresc. Cristi sa sti ca eu tot ce zic nu zic din mintea mea,rar zic o parere personala,multe scriu de la Sfintii Parinti,daca ti se pare gresit asta este problema ta.Nu i-am judecat pe evrei,doar am spus ce planuri malefice au,adevarul trebuie marturisit.Sunt carti foarte multe scrise de Sfintii Parinti care vorbesc despre scopurile malefice ale evreilor.Numai in Talmudul Babilonian zice sa nu vorbesti urat despre evrei ca vei fi omorat in chinuri groaznice,citesti cumva Talmudul Babilonian?Ti-am scris un mesaj pe un alt topic referitor la judecarea aproapelui,sper ca l-ai citit si te rog,daca vrei sa vorbesti cu mine cu folos incearca sa mai si asculti,nu numai sa dai sfaturi,Doamne ajuta! |
Mandria bat-o vina!
Citat:
[/SIZE][/COLOR] |
Citat:
|
Draga Cristi eu ti-am argumentat clar cu doua citate scrise de 2 sfinti ca sa imi sustin punctul de vedere,te rog ca sa nu creem confuzie,nu e bine sa vorbim peste ce zic Sfintii Parinti.Chair daca este o parere personala,ti-am aratat clar ca nu este o parere corecta,caci noi judecam dupa ratiunea noastra lumeasca caci prin sfintii ne vorbeste Hristos.Daca vrei sa sti,iti spun in fata ca sunt mandru,ce zic sfintii ca,cu mandria si cu desfraul ne luptam pana la moarte.Dar tocmai pentru ca stiu ca sunt mandru si am multe alte pacate evit sa vorbesc prea mult,prefer sa dau citate din sfintii parinti,pe care si eu insumi incerc pe cat pot sa le urmez.Ma spovedesc,ma duc la Biserica,spovedesc si pacatul mandriei si al desfranarii si multe altele,iar cad,iar spovedesc.Dar sa sti ca peste cuvantul Sfintilor nu putem sari,deci daca ai inteles ce ti-am zis,o sa iti fie de mare folos,Doamne ajuta!
|
Citat:
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Hamas
"
"You may speak as much as you want about regional and world wars. They were behind World War I, when they were able to destroy the Islamic Caliphate, making financial gains and controlling resources. They obtained the Balfour Declaration, formed the League of Nations through which they could rule the world. They were behind World War II, through which they made huge financial gains by trading in armaments, and paved the way for the establishment of their state. It was they who instigated the replacement of the League of Nations with the United Nations and the Security Council to enable them to rule the world through them. There is no war going on anywhere, without having their finger in it."[135]
"Today it is Palestine, tomorrow it will be one country or another. The Zionist plan is limitless. After Palestine, the Zionists aspire to expand from the Nile to the Euphrates. When they will have digested the region they overtook, they will aspire to further expansion, and so on. Their plan is embodied in the "Protocols of the Elders of Zion", and their present conduct is the best proof of what we are saying."" |
Citat:
|
Haideti fratilor lasati-ne cu curentul legionar "crestin"!
Ziceti-o pe aia dreapta ca e curent neo-satanist! |
Citat:
:104: |
Asa ca sa fie clar:
"Garda de fier" a fost infiintata de Corneliu Zelea Codreanu in 1930. Ca sa nu se mai indoiasca careva de cat de "bineplacut" era lui Dumnezeu guvernul de a venit in septembrie 1940 format din legionari si garda de fier la conducerea Romaniei in noiembrie 1940 Romania este lovita de un cutremur foarte puternic care produce foarte mari pagube materiale si ceva victime. http://ro.wikipedia.org/wiki/Cutremurul_din_1940 Legionarii si garda de fier in loc sa se smereasca au inceput o prigoana si mai apriga impotriva evreilor si a oamenilor publici importanti care nu erau de acord cu guvernarea lor. |
Mihaile numai vorbi prostii.Legionari au luptat pentru apararea crestinismului,au luptat pentru Hristos,pentru adevar,pentru dreptate.Foarte multi,daca nu aproape toti din legionari u fost sfinti.Ai auzit de martirii de la Aiud.Au oseminte facatoare de minuni,moaste sfinte.Nici un crestin ortodox nu a luptat impotriva evreilor,evreii din contra au creat cel mai mare genocid in masa,si-au macelarit propiul popor,au creat cele doua razboie mondiale,si cate alte mari catastrofe.
Traisca Capitanul Corneliu Zelea Codreanu,traisca Ioan Ianolide,traisca Danil Sandu Tudor,traisca Costache Oprisan,traisca Parintele Calciu Dumnitreasa,traisca Mircea Vulcanescu si multi alti martiri ai temnitelor cumuniste care s-au jerfit pentru aparara credintei ortodoxe. [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Imnul biruinței[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=#000000]de Valeriu Gafencu[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Chinuiți și-nfometați[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Înfruntam urgii,[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Stam crucificați,[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [SIZE=2][COLOR=black][COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Transformați în torțe vii.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][COLOR=#808000] [/COLOR][/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=black][COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Se smulge neamul din suferința,[/COLOR][/SIZE][/COLOR][COLOR=#808000] [/COLOR][/COLOR][/SIZE] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Nadejdea și-o ridica la Cruce,[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Mihai Arhanghelul azi îl duce[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Navalnic spre marea biruință.[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Din zbuciumul și suferința noastra[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Se-nalța-n zarea albastra[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Ca o catapeteasma-n sarbatoare[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=black]Imnul biruinței legionare.[/COLOR][/SIZE][/COLOR] http://valeriugafencu.files.wordpres...esti-fatza.jpg Traisca Capitanul cel Sfant al Miscarii Legionare:Corneliu Zelea Codreanu: http://www.simpleblog.org/uploads/ei...t.Corneliu.jpg Traisca Sfantul Mucenic Valeriu Gafencu: http://valeriugafencu.files.wordpres.../img_81160.jpg Mihaile inainte sa spui minciuni strigatoare la cer mai bine gandeste-te de 10 ori.Cat timp am sa stau pe acest site am sa marturisesc numai adevarul si sa sti ca am foalte multi sustinatorii,nu neaparat pe acest site.Doamne ajuta! [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=#000000][/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=#000000][/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=#000000][/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#808000][SIZE=2][COLOR=#000000][/COLOR][/SIZE][/COLOR] |
frate ortodox folosindu-se de masca ortodoxiei legionarii s-au dedat la niste crime oribile, au fost pur si simplu niste criminali notorii
|
daca si codreanu ii sfant...
|
Citat:
|
Imi cer iertare pentru tonul foarte aspru si osanditor cu care am vorbit despre acest subiect...nu legionarii sau garda de fier au fost de vina pentru ce s-a intamplat ci duhurile rele care i-au inselat sa faca asa ceva.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:13:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.