Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   VAI VAI CE AM AUZIT (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3910)

vsovi 17.06.2008 15:23:42

sa-tzi fi revenit macar un pic? pare ca iar eshti pe drumul ala bun... :)

sa nu te mai ridici impotriva parintzilor noshtrii de ieri shi din zilele noastre sa nu tzi se faca mai rau, ca asha spune Hristos, cand te-ai facut bine, sa nu mai pacatuieshti! ca sa nu incepi iar sa...

dar precis te apuci sa faci canoniada ca sa-i impingi pe naivi la pan-ecumenism... ca altfel de ce eshti asha de chitzibushar?

aha acum intzeleg, dumneata nu-tzi dai seama de diferentza dintre dreapta credintza shi buna shi mantuitoarea randuiala ce se face in practica, dintre teorie shi practica, poi practica trebuie sa fie mai buna ca teoria caci in practica se simte shi se vede shi dragostea curata... iar fara smerita smerenie ce vine dupa indelungata pocaintza de a nu mania pe Dumnezeu shi a nu nedreptatzii pe aproapele, nu ai cum faci o marturisire pentru a trai Dogmele Dumnezeieshti ca sa aperi predaniile asha cum au fost date, caci nici nu shtii ce sunt alea dogme... poi dogmele, mie asha imi par, ca nishte adevaruri pe jumatate dar care te duc daca le urmezi la tot adevarul, ca de aia is pe jumatate ca sa te duca fara de pacat pana la Adevar, ca daca ar fi dogma adevar pedeantregul nu l-ai prea urma shi nici pricepe shi de aceea Dogma este mai mult decat adevarul ca cealalta jumatate este dragoste shi rugaminte de ascultare... caci intzeleptul asculta chiar daca nu shtie, pe cand prostul cauta sa shtie dar nu ca sa asculte ci sa se laude shi sa nu mai asculte ci sa se lepede dar asha se leapada de parca ar fi ascultat... shi sarmanul astfel se inshala caci ishi face impresie buna despre sine, primindu-se mereu spre laudaroshenie, intr-un sevraj al drogurilor simtzurilor trupeshti din ascuns, acolo unde arunca dracul momelile luminilor, a chipurilor, a placerilor shi mai ales a indreptatzirii intietatzilor lumeshti de la ospetzele lacomiei de a vedea printre shtiri chipul antihristului...

nu te mai lua de sfintzii noshtrii ca sa nu itzi fie tzie mai rau... candva... de exemplu cand il va deshuma shi va mirosi a lacrima shi a mir duhovnicesc... ca atunci vei tremura... :)

emanuel2007 17.06.2008 16:26:01

mai frate ereticul tot eretic ramane si anatemizat de sfintii parinti poa sa faca el orice minuni ... numai dreapta credinta poate mantui ... iar minunile nu fac doi lei fara credinta adevarata ... oricum , nemaiavand ce sa mai spuneti , bineinteles ca ati inceput sa ma acuzati de mandrie pentru ca am spus adevarul ... dar a spune adevarul nu este mandrie caci nu urasc pe nimeni ... dar ma rog , fie ca eu sa fiu un om mandru si pacatos si ma iertati pe mine de mandria mea si indrazneala mea de a vorbi impotriva sfintilor , dar nici nu voi putea totusi sa fiu de acord cu vreo interpretare gresita de canoane , chiar si daca a facut-o un om cu viata inalta cum a fost par ilie cleopa ... caci iata ca sfintenia par ilie cleopa nu l-a scutit uneori de greseli de interpretare impotriva canoanelor ca sa il smereasca Dumnezeu pe el si sa il ridice la o treapta si mai inalta de sfintenie ... asa cum a smerit odata Dumnezeu pe proorocul prin magarul lui asa si acuma ... sper ca deacuma inainte sa nu mai faca Dumnezeu ciudatenii de astea ca sa nu ca eu intr-o mandrie groaznica ca am corectat pe un sfant si am avut dreptate ...

vsovi 17.06.2008 16:41:39

ce sa itzi spun chiar ca nu mai am dar nu te-am acuzat ci am incercat sa-tzi mai tai din entuziasmtul ala rau, ca Hristos n-a venit sa osandeasca ci sa se milostiveasca shi atunci eu sa te acuz de mandrie? nu de mandrie te acuz ci incerc sa te tratez de minciuna, dar shtiind ca nu vrei deoarece voi va consideratzi sanatoshi, atunci am sa ma duc singur ca eu recunosc ca sunt bolnav shi am multe probleme, cautand shi vazand in biserica bolnitza unde sa-mi gasesc scaparea shi linishtea... poate nu ma trazneshte sf Ilie... Cleopa... :) shi sper ca nici pe tine, ca doar eu te-am agitat shi nu tzi-am dat pace sa te luptzi in continuare cu morile de vant ale minciunilor nalucite in mintea ta de duhul rau din vorbele altora, caci altfel pentru ce ai maslui shi ai invartosha ce scriu altzii ca sa ai cu cine shi pentru ce sa te luptzi facand parada de canoane? dar nu te acuz ca asha fac shi eu, ca eshti parca oglinda maniei mele pentru nimicuri, caci iata ca cineshtie pentru ce nimicuri azi in loc sa ma leapad de mine insumi toata ziua, ajung sa tzin la mine shi sa il leapad pe Hristos shi pe aproape... facand mare caz, mare taraboi...

dar nu te flata ca te acuza cineva de mandrie... ca iar sa te auto-indreptatzeshti, nu fa acum shi pe victima ca eu is victima ta, nu vezi cat am scris... in zadar?

vsovi 17.06.2008 17:20:40

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007
"mai frate ereticul tot eretic ramane si anatemizat de sfintii parinti poa sa faca el orice minuni ... numai dreapta credinta poate mantui ... iar minunile nu fac doi lei fara credinta adevarata ... "

CLD:
"Copilul Meu, nu te uita la omul cel rau, caci aceasta este o boala grea.
Necredinta de la om si neascultarea este cea mai molipsitoare boala."

Sf. Vasile cel Mare:
"Adevaratul post este despartirea de rautate, infranarea limbii, retinerea de la manie, taierea poftelor, defaimarilor, minciunilor si juramintelor strambe."

aici ai perfecta dreptate, ca asha a patzit desanka shi inochentie shi mahomed sau altzii cum a fost calugarul care postea la a nu se mai impartashi cu Hristos de s-a crezut ushor shi a vrut sa treaca pe ghiatza neprimind sfatul celorlaltzi calugari ducandu-se in fundul lacului sau batranul care postea extraordinar incat nici la Liturghie nu mai mergea, de s-a crezut indumnezeit shi s-a aruncat in fantana sa probeze credintza lui shi era gata sa se innece de l-au scos ceilaltzi caci fusese grav nalucit shi inshelat, shi abea abea s-a impacat ca altfel era gata sa piarda in ultima clipa toata stradania shi nevointzele de zeci de ani....

Luly 17.06.2008 19:29:17

Pentru vsovi:

Mesajul...
"Macar de dura 2 minute la fiecare - si face 6000 de minute adica 10 ore.
Este clar ca i-a botezat prin stropire."

este creat de mihailt... nu imi apartine.

Luly 17.06.2008 19:37:47

Multumesc emanuel2007 pentru vigilenta de care ai dat dovada. Imi asum greseala facuta.

Doamne ajuta!

emanuel2007 17.06.2008 21:38:03

iarasi am auzit ceva rau de slatioara ...

:D ??? :rolleyes:

am auzit din sursa sigura ca galaction cordun a fost homo si cica de asta a fost el caterisit de catre sinodul bor si nu din alte motive ... ori daca asta este adevarat atunci el a fost caterisit din motive canonice , deci nu mai avea voie sa slujeasca ... deci cand a trecut la bosvr era caterisit si deci nu mai putea sa mai transmita harul preotiei mai departe ... deci daca toate hirotoniile facute de el au fost invalide atunci toti ierarhii bosvr facuti de el nu au fost ierarhi ci numai mireni fara har ... de unde rezulta ca preotii hirotoniti in bosvr nu au preotie valida caci cei care i-au " hirotonit " pe ei nu erau episcopi ci numai mireni ... deci bosvr este numai o simpla asociatie religioasa fara cler valid si sfinte taine si fara mantuire ... caci este cazuta in neascultare de sinodul bor asa cum spus si par ilie cleopa ... deci pana la urma au dreptate athosul ca nu slujesc cu ei si cei din bor ca ii considera schismatici si fara har si mantuire ...

am mai aflat ca cei din bosvr pana la intrarea lui galaction cordun in biserica lor , ei rebotezau pe cei care veneau la ei din bor , indiferent ca erau botezati in bor prin stropire sau prin afundare ... ceea ce este erezie ... caci daca botezul prin stropire este erezie cum am mai zis , apoi si a reface botezul care a fost valid , prin afundare , este tot erezie ... este adevarat ca ei s-au corectat cand a intrat galaction cordun in biserica lor si nu mai facut rebotezare in cazul cand botezul din bor era valid , dar totusi , pentru motivul ca galaction nu avea har lucrator fiind caterisit ei nu mai au preoti si sf taine si mantuire in ziua de azi ... si cica chiar si sf ioan maximovici venea uneori prin romania si se intalnea cu cei din bosvr dar niciodata nu a acceptat sa intre in comuniune cu ei caci stia ca sunt eretici , caci rebotezau si in cazul botezului valid prin afundare ...

deci iata ca bosvr sta mai rau pana la urma decat bor : caci daca bor are o ierarhie super si supra si extra si foarte eretica , gresind prin foarte multe incalcari de canoane si avand asupra ei multe anateme , totusi mai are si in ziua de azi har si mantuire si cler valid si sfinte taine ; dar bosvr , cum am spus mai sus , nu mai are cler valid nici sf taine si nici mantuire , fiind in neascultare de sinodul bor si pentru ca cred intr-o ierarhie invalida si in taine care nu sunt sf taine , ceea ce este erezie ...

emanuel2007 17.06.2008 21:42:59

si stiti ce am mai auzit ? din sursa sigura ... ca din perioada patriarhului nicodim din bor , foarte multi ierarhi din bor au fost homo ... deci va dati seama ce ierarhie are bor ?!?!?!?!!

eu cred ca pana la urma tot in bor ma intorc , caci in alta parte nu am unde sa ma duc ... dar nu voi accepta niciodata minciuna si ereziile din bor drept adevar ...

ory 17.06.2008 21:47:08

Emanuel,eu zic mai bine sa te duci la un consult psihiatric,caci s-ar putea sa te edifici mai bine acolo,mai ales in priviinta adevarului din tine,apoi cel insuflat pentru omenire.
Pai,nu ti-e rusine!!!Oamenii te apreciaza pentru informatiile si ravna cu care aperi credinta,dupa care vii cu lucruri bomba,barfe si alte de genul care numa pe un "adevarat credincios" nu l-ar interesa sau nu i-ar folosi.
Pai omule,incearca sa vezi ce vrei cu adevarat,ca despre "surse sigure" am mai auzit noi,dar ca sa dezgropi un ditamai omul si sa-i dezonorezi si numele si contributia,nu mi se mai pare a fi o doivada de cautare a credintei.Ti-am mai spus eu,chiar daca ma compatimesti in comparatie cu marinimia ta,incearca sa fii putin mai mic,si de ce nu,putin mai neinformat,daca vrei sa fii mai maricel undeva sus...si nu ne mai zapaci cu transformarile tale la 180 de grade,ca nici nu mai stim de pe ce parte a baricade te mai situiezi,mai ales la aceste topicuri unde se discuta asiduu despre BOR visavi de BOSVR.

emanuel2007 17.06.2008 22:54:49

eu stiu din surse sigure ...

am mai auzit ca anul acesta nu s-a mai intors iordanul de boboteaza si nu s-a mai pogorat sfanta lumina de pasti ... semne mari ... stiu un ieromonah care a vazut filmele care aratau oamenii cu lacrimi in ochi , asteptand lumina care nu s-a mai pogorat ... insa masonii incearca sa dezinformeze ca si anul acesta s-a pogorat , ba mai spuneau unii mincinosi ca cica iordanul s-a intors anul acesta pe stil nou ... minciuni ... nu s-a mai intors deloc ... oare aceste semne ce vor sa ne arate ?

ioanhodean 17.06.2008 23:11:35

cu siguranta nu a bine..sa vedem de Schimbarea la fata ce va fi..:dontgetit:

ioanhodean 17.06.2008 23:14:31

oricum..ierarhii cum or fi fost asa or fost.ei vor da seama.noi trebuie sa i respectam ca ne sunt totusi superiori si sa facem ascultare si sa ne rugam lui Dumnezeu pt mantuire si ierarhi modeli:) ; nu ca nu am avea.
cine are de zis cva impotriva lor,sa se faca el arhiereu si mai vorbim.:sleep:

mirelat 18.06.2008 04:22:12

Citat:

În prealabil postat de ory
Emanuel, [...] nu ne mai zapaci cu transformarile tale la 180 de grade,ca nici nu mai stim de pe ce parte a baricade te mai situiezi,mai ales la aceste topicuri unde se discuta asiduu despre BOR visavi de BOSVR.

ha, ha, deci baricada e ceea ce conteaza, pana la urma.

vsovi 18.06.2008 09:45:42

nu shtiu daca sunt barfe sau adevaruri, tzi-am zis ca habar n-am shi nu ma intereseaza Rafael draga, dar cred ca asha cum ai facut acum, punandu-tzi serios problema propriei mantuiri ai procedat corect... indiferent de ce parere ishi face cineva de tine ca nu vei da socoteala pentru multa sau putzina slava de la oameni ci de ce itzi cere/te roaga/itzi porunceshte Hristos, iubitorul de oameni, Rasaritul al tuturor Rasariturilor..., caci "inainte de Luceafar El este".

eu oricum am discutat cu tine pe baza ce mi-ai spus dumneata din BOSVR shi ce am aflat de la tine sau altzii de me forum, ca adevarul despre unul sau altul nu-l shtiu shi nici de activitatzile homo ale unora, din BOR sau din alta parte shi in general acestea sunt pacate personale shi de iertat daca pacatosul orishicine ar fi el se indreapta, dar erau des folosite de vechea securitate pentru compromiterea celor inconvenabili....

shi daca spui ca sf Maximovici a fost pe la ei, este pentru ca probabil voria sa-i indrepte dar se pare ca nu s-au indreptat complet shi de aceea au pierdut comuniunea, deci cei de la Slatioara vor shtii cum ishi vor duce pe mai departe lucrarea, in minciuna, sau vor veni la Adevar shi la Lumina... dar ma indoiesc de impacari shi resfintziri intrucat intotdeauna baricadele orgoliilor mandriilor adica iubirea "bisericii" splendide shi impunatoare a antihristului este mai ushor de a o asculta decat calea cea buna a impacarii shi umilintzei in Adevar shi Dreptate...
Dar degeaba vorbim de adevar shi dreptate ca noi habar n-avem ce inseamna aceste lucruri, findca in lux shi cu bura plina nu ai cum sa faci decat neascultare shi desfranare... intronand lacomia ca singura forma de dreptate adica invidia shi razbunarea... deci de asta ma cam indoiesc ca exista shanse de indreptare venite din ambele partzi... dar daca Hristos ishi intoarce fatza catre voi nu-i exclus, caci la Hristos toate sunt cu putintza, dar singur nu poate, are nevoie shi de oameni, de credincioshi ca doar cu cei ce-L iubesc cu adevarat pazindu-i poruncile shi care sunt credincioshi Lui shi nu gLumei ishi va duce planul la BUN sfarshit, altfel ne va da pe totzi focului...

pana atunci insa asha cred shi eu ca BOSVR sunt schismatici shi au creat o biserica paralela din nemultzumirea unora ca au fost lepadatzi, acuma nu shtiu shi nu ma intereseaza daca pe drept sau pe nedrept....

deci ma bucur ca te-a luminat Hristos ca parintele Ilie Cleopa shi Dumitru Staniloaie sunt Duhovnici ai nemaului, Mari duhovnici nemincinoshi shi neeretici care nu merita nici prin gand sa ne treaca o umbra de indoiala ca ar fi voit cuiva vre-un rau sau ca ne-au dus in minciuna sau erezie ca sa fie luatzi in bashcalie sau ridiculizatzi de cineva... ca poate unii se mai pun shi cred ca asha ar fi, ca doar sunt destui sectantzi care s-ar indreptaztii rapid... nu ma erijez in aparatorul lor caci sunt ai noshtrii ai tuturor, ai oricui care vor sa creada shi cauta Adevarul deci shi ai tai Rafael shi ai oricui care ishi cauta mantuirea sufletului shi trupului.

Bine ca se mai face Lumina din cand in cand... dar problema este a ramane in lumina, ca daca iar ne invartoshem, spre hule shi osandiri shi barfe atunci iarashi n-am facut nimic, ci aducem intunericul dupa noi shi ne increshtinam doar cu numele cai inima ne ramane la gLlumeail, marele arhicon din vazduh care ar vrea sa conduca biserica lui Hristos din vazduh, prin tot felul de semne, minuni, naivitatzi, minciuni shi ipocrizenia afirmatziei mincinoase ca mintzi, ca sa te statorniceshti in indoiala shi sa nu mai intareshti nimic din credintza shi mantuirea ta... dar daca ochiul tau cel drept, lumina ta, te poticneshte de la Imparatzia Cerurilor, atunci scoate-l de la tine ca mai bine orb sau shchiop shi in Viatza, decat scos in frigul de afara in marsh fortzat shi manipulat de scapare spre iazul ce arde cu pucioasa, unde este satana shi proorocul mincinos shi totzi cei ce traiesc in minciuna, toate slugile lor lacome shi invidioase shi pline de toate rautatea shi manipularea sevrajelor, fermecaturii, tzigarilor shi a naluciferizarii....

vai de noi ca sunt zile grele daca nu s-a mai aratat sf Lumina shi Iordanul nu s-a mai intors, inseamna ca se apropie fiara sa se introneze la locul sfant.... sau ce o fi insemnand, poate ca Hristos i-a lepadat complet sau cineshtie de ce s-au intamplat acestea....

ory draga te deranjeaza ca Adevarul il face pe om sa-shi schimbe pozitzia fatza de o problema? multora le este indiferent Adevarul shi nu le mai pasa decat sa simta ei ceva in trup, o fermecatrufa, o adrenalina, ceva, ashtia sunt senzatzionalishti ai nalucirilor realiste, alimentatzi cu sevraj... ca au invatzat trei lucruri,

cafea, tzigara shi curvie, care daca nu are cu cine atunci se multzumesc cu osandire shi petreceri bahice sau mai nou cu competenta strangere de bani shi averi in vederea lor shi a luxului, "ca cine ishi tzine/imbraca femeia in lux sau sulimenizari, ishi scoate marfa de calitate la satana" iar el, sotzul, barbatul, este ca o catzea shi tarfa a duhului rau din vazduh iar botul sau spurcat este ochiul sau care shi-l vara sa manance el ca un pui de purceLash prroz din ... shi din toate laturile gLumii asteia... 10x???:(:(

ory 18.06.2008 10:03:43

Vsovi,daca tu vezi acest talmes-balmes pe care-l emite Emanuel,ADEVAR...inseamna ca ai o parere mediocra despre el.Mie nu-mi place sucirea si resucirea acestui individ,care in definitiv nu stie ce vrea si care mai supune la aceste josnicii si pe cei ce cu buna credinta incearca sa-l inteleaga in virtutea binelui.
Oricum,NO COMMENT!...pe mine ma lasa rece.

ory 18.06.2008 10:11:41

Pentru unii oameni,aceasta diferenta intre BOR si BOSVR reprezinta una imensa,pentru unii oameni conteaza aceasta atitudine a celui care parea ca stie ce detine si ca poate sa indrume,pentru unii oameni acest individ poate a constituit sursa importanta de a-si imbogati cunostintele despre BOSVR ,iar acum sunt nevoiti,treziti ca si cu o lovitura dura in cap,sa-si puna alte intrebari si sa-si dea alte raspunsuri....etc.Chiar si Luly,care este cam zgarcit in aprecieri fata de cineva de pe aici,i-a conferit acestuia aprecieri.
Nu este o problema ca se intoarce la 180 de grade,ci ca o face sistematic,ba e neagra,ba e alba...samd,si nu se poate astfel,nici macar discuta,si nimeni nu a fost pana acum astfel,asa natang cum ne dovedim,macar suntem constanti si echilibrati.Poate ca in definitiv exista chiar niste interese la mijloc,cine stie...!!!Politica este "ascunsa".
Oricum,nu este vrednic de luat in consideratie,atata timp cat nu stie ce vrea!!!!

emanuel2007 18.06.2008 10:46:27

ha , ha ... nici nu am nevoie sa fiu luat in seama ... eu vreau doar sa stiu unde este adevarata ortodoxie unde sa imi mantuiesc sufletul ...
caci daca homo din sinodul bor nu au fost caterisiti si deci prin ei lucreaza harul indiferent de pacatele lor , si chiar daca ei nu se pocaiesc si isi pierd sufletele , apoi in bosvr nu mai lucreaza harul caci galaction a fost caterisit de un sinod pe motive canonice ... deci iaca ca aleg a fi din bor ... nu tiu insa ce sa fac ? sa tin in continuare pe vechi si sa merg la biserica in bor , sau sa ma mut inapoi pe nou ...

oricum nu ma intereseaza ce parere ai tu si ce vei face tu in continuare , este decizia ta , dar a merge la o biserica unde nu este nici un har inseamna ca te vei duce in iad ... treaba ta ...

ory 18.06.2008 11:49:03

Ha!,ha!,ha!...Emanuel,nu te-am auzit vorbind de fapte niciodata,ci doar de aceste teorii despre canonicitatea si necanonicitate...crezi ca vei merge in rai cu ele?Ma indoiesc!
Asa ca nu-mi spune tu ca voi merge in iad,caci nu ma mandresc nici cu tine,care mai degraba faci propaganda,si nu propovaduire.
Frate,FAPTELE VORBESC!!!...si nu teoria.
Cat despre respectivul care ai auzit din surse sigure ca a fost "homo",stii ce-nseamna surse sigure?Inseamna sa-ti fi spus despre acestea chiar amantul lui,sau sa-l fi vazut cu ochii tai,si ma indoiesc...asa ca nu mai vorbi din zvonuri,ca acestea pot fi emise cu cea mai mare usurinta.Esti slab!,si te rog nu mai vorbi de cine se mantuieste si de cine nu,CACI NUMAI UNUL DUMNEZEU STIE ACESTEA,IAR CAILE LUI SUNT FOARTE DIVERSE SI INTELEPTE.
S-ar putea sa te trezesti pe dinafara,pe dinafara credintei,daca mai oscilezi mult,si daca mai pui atata pret pe canonicitate si nu pe faptele proprii si pe relatia ta cu semenii.

vsovi 18.06.2008 13:01:13

Rafael, poate te ajuta:

CLD:
"... Fiilor, va mai dau o povata buna. Căutati un preot bun, sau vedeti, poate vrea cel de aproape, dar sa ia cartea cu toate pacatele si sa nu ramana nimic nespus, ca orice lucru mic te încurca, si satana abia asteapta. Si chiar daca nu-ti da preotul nevointa, fa-ti singur, si numai apoi sa iei sfanta faramita. Nu lua sfanta Împartasanie cu sufletul încarcat de pacate, ca luati foc care va arde si, în loc sa va mantuiti, mai rau va osanditi."

"... Sa se caute calendarele vechi, ca sa se vada cum se tin cu adevarat sarbatorile. Sa va luati dupa Ceasloave, ca acelea au mai ramas dupa voia Domnului."

"... Tata, ganditi-va la durerile ce vor veni peste trupuri. Nu poate omul suferi durerea de masea, dar ce va face omul cand va suferi pentru orice pacat? Lumea care traieste în curvie si în betie, va trece prin chinuri si va striga moartea, dar nu voi trimite moartea pana ce nu voi spala urma pacatului. Ma uit si privesc peste tot pamantul. Copii de-o schioapa cu tigara în gura. Se întrec la betie femei si barbati."

deci iata ca trebuie sa te iei dupa calendurul nou din BOR daca vrei sa revi la BOR shi sa tzii sarbatorile shi posturile asha cum sunt randuite dar daca vrei sa depasheshti atunci sa iei nevointzele shi posturile shi tot ce vrei din alea vechi, din Ceasloave daca sunt cu mai mult nevointze caci acolo este voia lui Dumnezeu...

caci depashirea shi incalcarea randuielilor se face mereu ca mai multa nevointza nu pentru mandrie shi sa ne aratam mushchii ci acolo unde stai mai prost, unde scartzai, unde eshti mai indolent, mai delasator shi nepasator shi unde prin sevraj te manipuleaza cel rau, deci depashirea cea buna se face nu cu sadism shi fachirism ci cu ascultare shi treptat, cu intzelepciune ca se urmareshte nu slava de la oameni ci salashluirea intru nepatimire shi nepacatuire cu ajutor de sus...

sper sa-tzi fie de ajutor, caci nu pentru cei dreptzi a venit Hristos ci pentru cei pacatoshi, pentru cei ce au nevoie de doctor, totzi cei ostenitzi shi impovaratzi, neputincioshi shi sarmani... :):dozingoff::dontgetit:

emanuel2007 18.06.2008 13:11:14

ha ha , na ca rad si eu ... faptele fara dreapta credinta nu mantuiesc pe nimeni ... numai sectantii mai cred chestii de astea ca faptele si dragostea fata de cei de aproape mantuiesc si fara dreapta credinta ... nu vezi ca si ei au dragoste ? si sf serafim de sarov , cand a fost intrebat daca faptele mantuiesc prin ele insesi , el a raspuns : fara dreapta credinta nu se mantuieste nimeni orice fapte ar avea ... si apoi a spus ca scopul crestinului este dobandirea duhului sfant si nu faptele , iar duhul sfant nu exista intr-o asociatie religioasa ca slatioara , care nu are nici taine nici har ...

apoi eu stiu ca respectivul a fost homo de la unii din ucenicii lui care l-au cunoscut foarte bine pe vremea aceea inainte de a fi caterisit de bor ... a spus asta un staret din bor care are 82 de ani si care este intr-devar impotriva ecumenismului , si care a fost ucenic de-al lui galaction la patriarhie si a vazut ca acela era homo ... de aceea nici nu l-a urmat pe galaction cand a plecat din bor caci stia ca era caterisit dupa canoane si ca nu mai avea preotie lucratoare ... acum , acel staret de 82 de ani nu mai este in bor ci a trecut in comuniune cu biserica in care se afla ps avondios care a mai postat aici pe forum ... ei sunt pe vechi dar nu s-au despartit de bo oficiale pentru calendar ci pentru ecumenism ... deasemenea ei sunt in comuniune cu biserica rusa din catacombe si cu manastirile din athos care sunt pe stil vechi si sunt impotriva patr ecumenic si ecumenist de la constantinopol cum este esfigmenu ...

si sf ioan maximovici a refuzat comuniunea cu slatioara cu toate ca aceasta este tot de stil vechi , la fel si manastirile de stil vechi din athos , nu recunosc preotia celor de la slatioara pentru ca ei stiu dedesupturile bosvr ... am mai aflat si aceasta : ca sinodul de rezistenta din grecia care mai este in comuniune cu slatioara este condus de nimeni altul decat acel kyprian care a fost si el caterisit , odata de cei de pe stil nou , si apoi de doua ori de cei de stil vechi din grecia ... si iarasi , rocor care acuma este in comuniune cu bosvr nu mai este aceeasi rocor care a fost pe vremea sf ioan maximovici , caci sf ioan nu a acceptat niciodata comuniunea cu slatioara ... in plus , bosvr are legatura cu kgb-ul si exista dovezi in privinta asta ... unii , care au vrut sa dea pe fata aceste legaturi cu kgb-ul ale bosvr au fost amenintati cu moartea chiar si de catre slujitori din bosvr ... deci iata ce se ascunde in spatele manevrei numite bosvr , si cata mantuire va aduce aceasta miscare celor care cred in ea ... este o organizatie lumeasca asa cum este si catolicismul ... fara mantuire si sf taine ...

cine are urechi de auzit sa auda ...

emanuel2007 18.06.2008 13:17:59

din ce ai spus vsovi sa inteleg ca se poate sa tin sarbatorile tot pe vechi si in bor ? caci asa reiese din ce ai spus ... oricum asta nu ar fi nici o problema , caci daca as face asa nu cred ca as incalca nici un canon , caci as tine la fel ca si athosul , ierusalimul , rusia ... eu asa as face ... insa nu pot sa zic nimic sigur pana ce nu voi vorbi cu fostul meu duhovnic din bor , duminica cand ma voi duce din nou la slujba in bor ...

vsovi 18.06.2008 13:30:13

eu doar intuiam shi auzisem ca un fel de zvonuri prin TV dar daca dumneata afirmi cu mai multa cunoshtiintza, ca poate te-ai informat, atunci multzumesc ca ne pazeshti shi pe noi pana la urma de lupii imbracatzi in haina de oaie shi facand pe mielusheii... ca asha este scris, ceva de genul asta: citat amestecat din memoria mea plina de rateuri, shubreda shi cu multe lapsusuri shi gauri negre shi stupiditatzi de ma blochez dar totushi : "multzi se vor ridica sa traga dupa ei turma in prapastie, facandu-i sa-shi puna nadejdea in ei inshishi sau in mai marii lor, orbi calauzitzi de orbi ce ajung cu totzii in groapa, nori fara apa, nori fara furtuna, caci oamenii sunt ca oile pamanteshti care se molipsesc de omul rau shi de necredintza acestuia, caci omul rau este o boala grea, iar oile cereshti, alea stau in spatele pastorului shi il urmeaza cand le scoate din tzarc shi le duce Blandul Pastor la pashune, la loc de odihna..."

CLD:
"O, ce mofturos esti, mai poporul Meu! Pâna când, Israele? Pune-ti capul pe umeri, tată, si du-ti crucea asa cum am dus-o Eu. Du-ti sarcina, pe drumul Meu du-o, că pe drum cu Mine Eu te ajut si ti-o iau dacă nu vei mai adăuga la ea din lumea ta si din cea din afara ta. Pune-ti capul pe umeri si mergi apoi asa, si să mergi bine, că Eu Mă scol să-Mi săvârsesc prin tine cele profetite si încă nearătate, si nu te teme, Israele, că iată, Eu rostesc acum de deasupra ta si spun: binecuvântat să fii, poporul Meu Israel. Binecuvântată să-ti fie întelepciunea si fapta întelepciunii cea cu binecuvântare. Dacă încă mai gresesti, nu ai întelepciune. Să îndrăznesti să biruiesti lumea, că în aceasta stă toată taina lucrării întelepciunii si a vederii slavei lui Dumnezeu. Să nu te temi de ploi si de furtuni, să nu te temi de foc si de apă, să nu te temi de ceată si de întuneric, să nu te temi de duhul rău. Tu esti binecuvântat, să nu te temi. Eu, Domnul Iisus Hristos, îti spun să nu te temi, că toate acestea îti vor sluji tie la porunca Mea, Israele; ele vor lupta pentru izbăvirea ta si pentru slava Mea. "

:):):rolleyes:

vsovi 18.06.2008 13:41:04

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007
din ce ai spus vsovi sa inteleg ca se poate sa tin sarbatorile tot pe vechi si in bor ? caci asa reiese din ce ai spus ... oricum asta nu ar fi nici o problema , caci daca as face asa nu cred ca as incalca nici un canon , caci as tine la fel ca si athosul , ierusalimul , rusia ... eu asa as face ... insa nu pot sa zic nimic sigur pana ce nu voi vorbi cu fostul meu duhovnic din bor , duminica cand ma voi duce din nou la slujba in bor ...

eu ziceam sa tzii raduiala dupa calendarul binecuvantat de BOR daca mergi la BOR ca asha mi se pare normal ca doar liturghiile se fac dupa calendarul Bisericesc shi asha se tzin shi sarbatorile shi posturile, dar ziceam sa cautzi daca sunt prea scurte posturile sau prea ushoare nevointzele sau altele sa te uitzi in Ceasloave shi sa vezi cum erau randuite sa te iei dupa acelea daca vrei sa depasheshti fariseii shi carturarii in credintza.... nu ma refer la calendar caci durerea pe care o zice Hristos este ateizarea calendarelor shi micshorarea shi simplificarea nevointzelor deci lepadarea cailor de mantuire, shi sfintzire... dar nu shtiu ce sa zic de schimbarea datelor unor sfintzi sau sarbatori... cred ca e bine dupa ambele calendare, dar daca revi in BOR atunci asha ar fi normal sa le shi tzii....

dar iata CLD:
"... Fiecare sfânt ocroteste si are grijă de sufletul care-i poartă numele. Cereti ajutorul sfântului, dar fiti crestini, nu ca lumea care foloseste înjurătura si fapta rea. Fiecare sfânt plânge de sufletul care-i poartă numele dacă vede rele la crestin. Sfântul Vasile are multe suflete care-i poartă numele, si putini are care-l cinstesc după vointa cerului. Multi zic că îi fac cinste sfântului Vasile, si îl bucură pe satana cu ce fac în ziua sfântului. Dacă vrei să faci o vointă a sfântului, fă o masă si cheamă săracii. Azi e plin pământul de cei care poartă nume de sfinti, dar în ziua sfântului îl cinstesc pe satana. O faptă plăcută sfântului este să dai ceva la cine n-are, din putinul pe care-l ai. Să dai o sfântă Liturghie, să te rogi Domnului, că sfânta Liturghie scapă sufletele de la pieire."

:dozingoff::):rolleyes:

emanuel2007 18.06.2008 13:53:58

apoi eu stiu ca tinerea sarbatorilor FIXE dupa calendarul gregorian este calcare numai a tipicului ceea ce nu este anatema , dar nici buna nu este ... caci nu e bine sa calci tipicul care a fost scris de un sfant , caci asta este lipsa de evlavie ... deci eu ma intorc la bor dar voi tine sarbatorile cu athosul pe vechi ... caci se poate ... caci voi merge la biserica in fiecare sarbatoare care este pe nou , caci nu este interzis sa mergi la biserica in orice zi daca vrei , chiar daca in calendarul care il tii tu nu este nici o sarbatoare ... insa posturile le voi tine tot pe vechi , adica craciunul il voi sarbatori cu 13 zile mai tarziu decat bor , dar voi merge de boboteaza la biserica si voi lua agheazma mare de acolo , insa o voi bea cand va fi boboteaza dupa calendarul vechi , adica cu 13 zile mai tarziu ... caci aghiaza se sfinteste chiar daca e facuta pe nou ... numai ca eu voi tine postul craciunului cu 13 zile mai tarziu decat bor , la fel si boboteaza ...

vsovi 18.06.2008 14:30:41

poi ca sa nu fi shi asha shi asha de ce nu te duci fie la o BO ce pastreaza vechia randuiala fie la una pe noua randuiala, de ce trebuie sa tzii shi dupa ambele calendare? cand nu calendarele sunt atat de importante ca nu ele te mantuie ci nevointzele shi sfintzii shi sarbatorile shi sfintzirile din ele... iar sarbatorile shi Liturghia mi se pare ca daca se sfintzesc darurile in ziua respectiva este normal sa le cinsteshti folosindu-le in ziua respectiva shi celelalte zile ce urmeaza... shi nu ashteptand dupa unul sau altul din calendare... dar cel mai bine este ca daca mergi intr-un loc, cu preponderentza la o anumita Biserica atunci sa intrebi un preot shi sa tzii randuiala locului respectiv.... ca sa fii in acea comunitate dupa aceiashi randuiala.... dar ce shtiu eu, sa te lumineze Hristos shi cei pe care i-a trimis shi slujitorii cei buni ai Sai... :)

emanuel2007 18.06.2008 14:51:27

apoi eu nu ma pot duce la athos sau la ierusalim ca nu am bani si acuma sunt si la facultate ... asa ca aici am sa tin pe vechi , stand in bor ...

Domane ajuta !

razvan_m 18.06.2008 17:07:38

Rafael a spus:
Citat:

iarasi am auzit ceva rau de slatioara ...

am auzit din sursa sigura ca galaction cordun a fost homo si cica de asta a fost el caterisit de catre sinodul bor si nu din alte motive ... ori daca asta este adevarat atunci el a fost caterisit din motive canonice , deci nu mai avea voie sa slujeasca ... deci cand a trecut la bosvr era caterisit si deci nu mai putea sa mai transmita harul preotiei mai departe ... deci daca toate hirotoniile facute de el au fost invalide atunci toti ierarhii bosvr facuti de el nu au fost ierarhi ci numai mireni fara har ... de unde rezulta ca preotii hirotoniti in bosvr nu au preotie valida caci cei care i-au " hirotonit " pe ei nu erau episcopi ci numai mireni ... deci bosvr este numai o simpla asociatie religioasa fara cler valid si sfinte taine si fara mantuire ... caci este cazuta in neascultare de sinodul bor asa cum spus si par ilie cleopa ... deci pana la urma au dreptate athosul ca nu slujesc cu ei si cei din bor ca ii considera schismatici si fara har si mantuire ...

am mai aflat ca cei din bosvr pana la intrarea lui galaction cordun in biserica lor , ei rebotezau pe cei care veneau la ei din bor , indiferent ca erau botezati in bor prin stropire sau prin afundare ... ceea ce este erezie ... caci daca botezul prin stropire este erezie cum am mai zis , apoi si a reface botezul care a fost valid , prin afundare , este tot erezie ... este adevarat ca ei s-au corectat cand a intrat galaction cordun in biserica lor si nu mai facut rebotezare in cazul cand botezul din bor era valid , dar totusi , pentru motivul ca galaction nu avea har lucrator fiind caterisit ei nu mai au preoti si sf taine si mantuire in ziua de azi ... si cica chiar si sf ioan maximovici venea uneori prin romania si se intalnea cu cei din bosvr dar niciodata nu a acceptat sa intre in comuniune cu ei caci stia ca sunt eretici , caci rebotezau si in cazul botezului valid prin afundare ...

deci iata ca bosvr sta mai rau pana la urma decat bor : caci daca bor are o ierarhie super si supra si extra si foarte eretica , gresind prin foarte multe incalcari de canoane si avand asupra ei multe anateme , totusi mai are si in ziua de azi har si mantuire si cler valid si sfinte taine ; dar bosvr , cum am spus mai sus , nu mai are cler valid nici sf taine si nici mantuire , fiind in neascultare de sinodul bor si pentru ca cred intr-o ierarhie invalida si in taine care nu sunt sf taine , ceea ce este erezie ...

apoi eu stiu ca respectivul a fost homo de la unii din ucenicii lui care l-au cunoscut foarte bine pe vremea aceea inainte de a fi caterisit de bor ... a spus asta un staret din bor care are 82 de ani si care este intr-devar impotriva ecumenismului , si care a fost ucenic de-al lui galaction la patriarhie si a vazut ca acela era homo ... de aceea nici nu l-a urmat pe galaction cand a plecat din bor caci stia ca era caterisit dupa canoane si ca nu mai avea preotie lucratoare ... acum , acel staret de 82 de ani nu mai este in bor ci a trecut in comuniune cu biserica in care se afla ps avondios care a mai postat aici pe forum ... ei sunt pe vechi dar nu s-au despartit de bo oficiale pentru calendar ci pentru ecumenism ... deasemenea ei sunt in comuniune cu biserica rusa din catacombe si cu manastirile din athos care sunt pe stil vechi si sunt impotriva patr ecumenic si ecumenist de la constantinopol cum este esfigmenu ...

si sf ioan maximovici a refuzat comuniunea cu slatioara cu toate ca aceasta este tot de stil vechi , la fel si manastirile de stil vechi din athos , nu recunosc preotia celor de la slatioara pentru ca ei stiu dedesupturile bosvr ... am mai aflat si aceasta : ca sinodul de rezistenta din grecia care mai este in comuniune cu slatioara este condus de nimeni altul decat acel kyprian care a fost si el caterisit , odata de cei de pe stil nou , si apoi de doua ori de cei de stil vechi din grecia ... si iarasi , rocor care acuma este in comuniune cu bosvr nu mai este aceeasi rocor care a fost pe vremea sf ioan maximovici , caci sf ioan nu a acceptat niciodata comuniunea cu slatioara ... in plus , bosvr are legatura cu kgb-ul si exista dovezi in privinta asta ... unii , care au vrut sa dea pe fata aceste legaturi cu kgb-ul ale bosvr au fost amenintati cu moartea chiar si de catre slujitori din bosvr ... deci iata ce se ascunde in spatele manevrei numite bosvr , si cata mantuire va aduce aceasta miscare celor care cred in ea ... este o organizatie lumeasca asa cum este si catolicismul ... fara mantuire si sf taine ...
Frate Rafael,

Toate acestea le stii de la acel calugar,fost ucenic la Patriarhie a lui Galaction Cordun, care astazi e calugar la unul din asezamintele Mitropoliei Ortodoxe Autonome de Milano? Cum ai aflat de el? Sau PS Avondios ti-a vorbit cumva de acest calugar?

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!

razvan_m 18.06.2008 17:17:32

Inca ceva despre BOSVR: mi-am amintit cum ca in 2006 in Raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite, privitor la incalcarile drepturilor omului, era amintita si BOSVR in calitate de victima, "agresorul" nefiind altul decat BOR.

Oare de asemenea "avocati" ecumenisti, eretici si unii chiar satanisti (Secretarul de Stat al SUA & Co)avea nevoie BOSVR de vreme ce se gasea in dreapta credinta? Ca acesti lupi in blana de oaie [a se citi, politicienii americani] abia asteapta sa sfasie ceva sau pe cineva aflat in dreptslavitoarea credinta ortodoxa. si, iata, dupa cat se pare, victima acestora este BOR, cu tot cu unele fapte mai mult decat reprobabile ale ierarhilor ecumenisti din fruntea acesteia.

irinadobre 18.06.2008 17:46:03

Citat:

În prealabil postat de razvan_m
Inca ceva despre BOSVR: mi-am amintit cum ca in 2006 in Raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite, privitor la incalcarile drepturilor omului, era amintita si BOSVR in calitate de victima, "agresorul" nefiind altul decat BOR.

Oare de asemenea "avocati" ecumenisti, eretici si unii chiar satanisti (Secretarul de Stat al SUA & Co)avea nevoie BOSVR de vreme ce se gasea in dreapta credinta? Ca acesti lupi in blana de oaie [a se citi, politicienii americani] abia asteapta sa sfasie ceva sau pe cineva aflat in dreptslavitoarea credinta ortodoxa. si, iata, dupa cat se pare, victima acestora este BOR, cu tot cu unele fapte mai mult decat reprobabile ale ierarhilor ecumenisti din fruntea acesteia.

fratilor nu il bagati pe PS Avondie si Mitropolia de Milano in toate barfele astea despre Slatioara....Ei cei din Milano (occidentul ortodox), au alte lucruri mai importante decat sa-si barfeasca fratii din romania.
Si inca ceva ce a devenit forum-ul ortodox, un loc de sezatoare , de barfe, de taifasuri pe teme de credinta? Eu ma feresc de oamenii ce cauta cu orice pret vina cuiva, barfiind despre alti crestini. Ia mai rusinati-va putin si nu mai judecati Slatioara si crestinii de stil vechi. Cine sunteti voi sa ii judecati si jigniti? Ce stiti mai voi de Cordun ? erati pe vremea lui?. Va luati dupa babe si oameni rauvoitori!!! Pacatele voastre nu le vedeti ci ale altora da!!! RUSINE NU SUNTE-TI CRESTINI!!!!

vsovi 18.06.2008 18:00:23

shtii de ce cred ca problema cu calendarul este o falsa problema?

pentru ca recalibrarile astronomice ale calendarelor se pot face in functzie de ciclicitatzile eclipselor de luna sau de soare, de fazele lunii, astfel ca atunci se poate considera un moment zero pentru renumararea zilelor pana la o sarbatoare dupa un astfel de moment shi se poate stabili ca dupa urmatoarea eclipsa in aceleashi perioade anuale sa se presupuna ca s-a inceput un nou ciclu... shi nu apare astfel nici o greshala intrucat se renumara zilele pana la sarbatoarea respectiva...

dar a numara numai dupa o singura ciclicitate e greshit ca aia nu este ciclicitate corecta de exemplu dupa solstitzii sau echinoctzii ca este vorba de un singur luminator shi ciclicitatzile corecte se pot face numai dupa ambii luminatori, Soarele shi Luna, dar shi stelele care shi ele ne pot calibra deci iata ca doar cu Harta Cerului shi impreuna cu fazele lunii cu eclipsele de luna shi de soare ne putem da seama unde ne aflam in ciclul mishcarii ca sa numaram zilele ce au trecut de la un astfel de eveniment...

Dar se pot intampla modificari in aceste cicluri neobservate sau observate din moment ce Domnul a lungit candva ziua ca Israel sa bata pe cineva, nu mai tzin minte unde am citit in scripturi, deci s-a consemnat caci a putut fi observata acea modificare ce depashea legile naturii...

deci iata ca problema calendarului este o problema grea dar moshii shi stramoshii noshtrii s-au descurcat sa sarbatoreasca in aceleashi zile shi sa tzina posturile caci ei le shtiau numara ... de la cumpana anului... :)

razvan_m 18.06.2008 18:51:09

irinadobre a spus:
Citat:

fratilor nu il bagati pe PS Avondie si Mitropolia de Milano in toate barfele astea despre Slatioara....Ei cei din Milano (occidentul ortodox), au alte lucruri mai importante decat sa-si barfeasca fratii din romania.
Si inca ceva ce a devenit forum-ul ortodox, un loc de sezatoare , de barfe, de taifasuri pe teme de credinta? Eu ma feresc de oamenii ce cauta cu orice pret vina cuiva, barfiind despre alti crestini. Ia mai rusinati-va putin si nu mai judecati Slatioara si crestinii de stil vechi. Cine sunteti voi sa ii judecati si jigniti? Ce stiti mai voi de Cordun ? erati pe vremea lui?. Va luati dupa babe si oameni rauvoitori!!! Pacatele voastre nu le vedeti ci ale altora da!!! RUSINE NU SUNTE-TI CRESTINI!!!!
Sa-mi fie cu iertare sora Irina.
in primul si in primul rand fratele Rafael este pe vechi, este/a fost in ascultare de Slatioara si tot el a adus in discutie problema necanonicitatii acestei mitropolii.
Eu, pacatosul, doar mi-am amintit un fapt, legat de apararea BOSVR de catre Dept. de Stat al SUA in fata BOR? Oare de astfel de avocati eretico-masoni are nevoie BOSVR, daca ea se afla in dreapta credinta? Sau faptul ca preotii-calugari de la Sfantul Munte athos nu slujesc impreuna cu preotii BOSVR sub niciun motiv nu te pune in vreun fel pe ganduri asupra canonicitatii Mitropoliei de Slatioara? Astea sunt doar FAPTE, VERIFICABILE, nu BARFE, iar pe baza lor mi-am formulat si eu nevrednicul niste semne de intrebare, mai ales ca si unul dintre fratii tai in credinta pe vechi si-a pus intrebarea asupra canonicitatii acestei mitropolii. Poate fratele Rafael ne va da mai multe amanunte asupra canonicitatii caterisirii de catre BOR a fostului ei ierarh, Galaction Cordun.

Doamne, Iisuse Hristoiase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!

razvan_m 18.06.2008 18:52:28

irinadobre 18.06.2008 19:03:21

Citat:

Da fratiilor , o fii cum zice-ti voi....Eu nu apartin de Slaioara, sunt din BOR. Dar io imi pun intrebarea ce legatura are PS.Avondie cu toata barfeala asta?
razvan_m a zis :"Toate acestea le stii de la acel calugar,fost ucenic la Patriarhie a lui Galaction Cordun, care astazi e calugar la unul din asezamintele Mitropoliei Ortodoxe Autonome de Milano? Cum ai aflat de el? Sau PS Avondios ti-a vorbit cumva de acest calugar?".....????
In primul rand Mitropolia din Milano nu e stilista, ei sunt pe vechi pentru ca sunt de traditie rusa . Si mai e ceva ei nu sunt in comniune cu Slatioara!!!!! Nu va legati de PS.Sa , vedeti-va de treaba voastra si de pacatele voaste dar de cei ce incearca sa faca voia lui Dumnezeu si sunt sinceri cu ei si cu Dumnezeu, nu va legati!!!!
Dumnezeu Iisus sa aibe mila de noi si sa ne ierte pacatele mizerabile.
Irina
:hmmm:

emanuel2007 18.06.2008 19:55:54

da , mitropolia de milano nu este stilista ca cei de la slatioara ... ei nu s-au despartit de bis oficiale pentru calendar ...insa nu sunt chiar in comuniune cu bisericile oficiale din cauza ecumenismului acestora , ecumenism care de multi a fost numit erezie , si este asa ...slujirile cu ereticii ce sunt daca nu erezie ? caci exista in mod sigur canoane care dau anatema pe cei care slujesc cu ereticii ... am observat si eu ca ps avondios nu prea s-a bagat in discutiile noastre despre bor si bosvr , si eu vreau sa ii respect dorinta si sa nu il implic intr-o discutie la care nu prea a vrut sa ia parte ... de aceea si trebuie sa spun ca nu el mi-a spus despre acel staret care a fost in bor pana mai ieri , dar care s-a alipit acum cateva zile la biserica din care ace parte parintele hristofor care posteaza pe forumul " duhovnicesc " ... trebuie sa spun mai multe despre aceasta biserica ... este de stil vechi , este in comuniune cu biserica rusa din catacombe , nu este in comuniune cu actualul rocor , respecta mult fostul rocor care a fost pe vremea sf ioan maximovici , este in comuniune cu manastirile de stil vechi din athos cum este esfigmenu , nu este in comuniune cu bosvr si cu biserica lui kyprian din grecia care a fost caterisit de toti ... acuma mai nou , aceasta biserica , cu ocazia vizitei ps avondios in romania , a discutat cu ps avondios problema unirii acestei biserici cu biserica din care face parte ps avondios , adica cu mitr de milano ... au ajuns la concluzia ca unirea acestor biserici este posibila si se va face poate in vara asta ... ei , tocmai in aceasta biserica a intrat fostul staret din bor care acuma are 82 de ani si care a fost ucenic de-al lui galaction , si a marturisit ca galaction a fost caterisit pe motive canonice , adica din cauza ca era homosexual ... insa nu ps avondios mi-a spus mie asta ci altcineva ; de altfel cu ps avondios nici nu mai este in romania ci a plecat inapoi in milano , iar eu cu ps avondios nu am vorbit prea mult ... insa consider , ca asa cum a spus si razvan , ca odata ce acel parinte staret a spus in cunostinta de cauza ce a fost galaction , si odata ce si sfantul munte refuza slujirea cu slatioara , si odata ce si sf ioan maximovici a refuzat asta toata viata lui ( cum am spus sf ioan a fost de mai multe ori in romania si s-a intalnit cu cei din bosvr , dar nu accepta comuniunea cu ei ) , inseamna ca esta asa cum a spus staretul respectiv ... caci sunt prea multi aceia care spun asa ... sf ioan maximovici a slujit si cu cei din bor , cand a fost nevoit , caci avea nevoie de un episcop sa sfinteasca alt episcop in rocor , caci el era singurul episcop , si ca sa nu sfinteasca de unul singur alt episcop a apelat la un episcop din bor , care l-a si ajutat ... dar totusi cu slatioara nu a slujit niciodata si a refuzat comuniunea cu bosvr ...

pai vsovi , cal gregorian nu tine cont decat de soare , iar cel iulian tine cont si de soare si de luna si de stele ... asta unul din motivele pentru care cal iulian este cel corect ... al doilea motiv este pentru prin el nu se incalca tipicul , pe cand cal gregorian calca tipicul bisericesc si sarbatorile ... dar cel mai important motiv este : din cauza ca cal gregorian fixeaza pastele inainte de cel iudaic ceea ce este schisma de-a dreptul caci este sub anatema sinodului de la niceea ... insa deocamdata numai in finlanda se serbeaza pastele pe cal gregorian ...

razvan_m 18.06.2008 22:20:18

Frate Emanuel,

Sa inteleg din tot ce ai postat ca Biserica Ortodoxa din care face parte parintele Hristofor este alta decat Mitrpolia Ortodoxa Autonoma de Milano? Si din aceasta BO face parte si staretul de 82 de ani, fost ucenic la Patriarhie a lui Galaction Cordun, de la care ai aflat de canonicitatea caterisirii acestuia din urma de catre BOR pe motivul mentionat de tine [caci mie, pacatosului, mi-e pur si simplu cu neputinta sa ma gandesc ca exista si in BO parinti cu aceasta deviere sexuala, cu toate ca stiam ca in bisericile eretice [catolica si protestanta, exista astfel de preoti/pastori si episcopi...]. Daca poti sa-mi spui si mie, nepriceputului, despre ce BO e vorba...

irinadobre 18.06.2008 23:17:07

Citat:

Frate Emanuel,

Sa inteleg din tot ce ai postat ca Biserica Ortodoxa din care face parte parintele Hristofor este alta decat Mitrpolia Ortodoxa Autonoma de Milano? Si din aceasta BO face parte si staretul de 82 de ani, fost ucenic la Patriarhie a lui Galaction Cordun, de la care ai aflat de canonicitatea caterisirii acestuia din urma de catre BOR pe motivul mentionat de tine [caci mie, pacatosului, mi-e pur si simplu cu neputinta sa ma gandesc ca exista si in BO parinti cu aceasta deviere sexuala, cu toate ca stiam ca in bisericile eretice [catolica si protestanta, exista astfel de preoti/pastori si episcopi...]. Daca poti sa-mi spui si mie, nepriceputului, despre ce BO e vorba...

Am vorbit cu PS.Sa de toate acesta si mi-a zis: 1 Ei cei din Milano nu au nimic cu BOstil vechi din romania. 2 in romania nu au reperezentanti ,preoti, manastiri, parohii ..Sunt 2 parinti care construiesc o manastire dar apartin de BO Greaca cu care cei din Milano sunt in comuniune. El P.S. sa Avondie NU A FOST IN ROMANIA DE 2 ANI!!! Si mai ales nu are pe nimeni la Braila. Exista un parinte Hristofor din Braila, insa nu e inca membru al Mitropoliei din Milano, va face parte. Oficial nu este membru al Mitropoliei din Milano si Aquileia. Alti arhimandriti si preoti de 80 de ani PS Sa a zis ca nu cunoaste.
Iar referitor la Cordun , ESTE MORT LASATI-L SA SE ODIHNEASCA. Despre morti sa nu se vorrbeasca rau caci este pacat. Ca a fost sau nu homosex. Dumnezeu stie si judeca.Mai lasta-ti pacatele si judecata lui Dumnezeu si ingrijiti-va de rugaciune si mantuirea sufletuli vostru!!!

razvan_m 18.06.2008 23:51:02

Sora intru Hristos Irina,

Niciodata nu am adus informatia cum ca parintele de 82 de ani despre care facea referire fratele Rafael, fost ucenic al episcopului G. Cordun la Patriarhie, ar fi membru al Mitropoliei Ortodoxe Autonome de Milano si Aquilania, ci ca este membru al BO pe vechi a parintelui Hristofor, cel care a scris mai multe articole pe forumul

duhovnicesc.forumer.ro
.

A propos de PS Parintele Avondios, a vietuit mai multi ani in Muntele Athos si este un adevarat ucenic al Sfantului Siluan Athonitul, chiar dupa moartea acestuia, daca imi e permisa o asemenea exprimare. Eu, pacatosul, m-am folosit mult comunicand cu PS Pr. Avondios pe teme de credinta.

Si inca ceva legat de Sfantul Siluan Athonitul. In cartea cuprinzand scrierile sale "Intre Iadul smereniei si iadul deznadejdii", am citit despre faptul ca un curelar f. smerit din orasul egiptean Alexandria care a trait pana in anul 1000 d. Hristos folosea in rugaciunile sale catre Domnul Iisus Hristos, o varianta usor modificata a rugaciunii lui Iisus, si anume:
"Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul, ca sunt cel mai pacatos dintre toti, toti se vor mantui, eu singur voi pieri!" .

Razvan

emanuel2007 19.06.2008 09:31:48

aa , vad ca am gresit considerand ca ps avondios a fost in romania acuma recent ... eu asa am inteles din ce mi-a spus par hristofor , dar vad ca am inteles gresit ...
dar in rest nu vad sa mai fi gresit cu ceva ... par hristofor si ps avondios fac parte din doua biserici diferite de stil vechi , dar care acum cateva zile au discutat despre unirea lor , si au ajuns la concluzia ca aceasta unire se va face cel mai probabil in vara asta , cand si par hristofor se va duce la milano in scopul acesta ... iar staretul de 82 de ani este in biserica din care face parte par hristofor ...

cat despre ierarhii din sinodul bor care sunt ..... , chiar si patr nicodim a facut cunoscut asta in mod public ; iar din vremea patr nicodim s-au strecurat multi spiridusi din astia prin sinodul bor si prin sinoadele celorlalte bis ortodoxe din lume ; infiltrati de comunisti , de serviciile secrete , de masonerie ... faptul ca face cineva parte din bor asta nu inseamna ca trebuie sa minta si sa nu recunoasca ereziile care exista in bor si isi fac de cap prin ierarhii spiridusi ...

emanuel2007 19.06.2008 09:33:06

nu trebuie sa ii judecam spunand ca nu mai lucreaza harul prin ei , dar nici nu trebuie sa fim de acord cu minciunile lor ; fiind erezii chiar trebuie date pe fata ...

emanuel2007 24.06.2008 10:55:14

postul sf apostoli petru si pavel tine dupa tipic intre duminica tuturor sfintilor si sarbatoarea sfintilor apostoli petru si pavel , adica dupa nou de azi pana duminica viitoare ... deci nu poate avea 8 zile ... se mai nimereste alte dati sa nu aiba nici 3 zile , si chiar sa dispara cu totul ... insa mai intai trebuie sa stii ca impartasirea nu se face neaparat dupa 8 zile de post ci si dupa 3 zile ... apoi , in cazul in care postul sf apostoli dispare de tot poti sa tii tu singur un post oricat de mare vrei ca nu te opreste nimeni ... iar incalcarea postului sf apostoli este numai o incalcare de tipic , adica nu este necanonica si deci nu este anatema ... deci trebuie facut ascultare de biserica caci ea are puterea de a calca tipicul ... nu poate calca canoanele si anatemele dar tipicul il poate calca ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:55:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.