Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Exista atomi, celule, microbi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2885)

Chriss-tian78 05.01.2008 10:38:13

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Citat:

În prealabil postat de Chriss-tian78
de unde sty ca nu au rugaciune curata, esty duhovnic??:hmmm:
parerea mea e ca te inseli amarnic. Daca toate stiintele se inteleg prin lumina lui Hristos nimic nu e rau, e rau atunci cand cineva lucreaza fara Hristos.

Rugaciunea curata înseamna lipsa gândurilor.

si ai dobandito?:)

Traditie 05.01.2008 12:45:24

Citat:

În prealabil postat de Chriss-tian78

si ai dobandito?:)

Nu e ceva care se dobândeste, trebuie sa lupti în fiecare secunda pentru ea.

calator 05.01.2008 12:51:06

da, cu adevarat in rugaciune este foarte bun sa reusesti sa stapanesti gandurile (si nu este vorba de ganduri legate de stiinta ci de gandurile care iti zburda prin cap)Si aceasta lipsa a gandurilor nu inseamna lipsa gandirii. Toata lumea se lupta cu gandurile si nu insemna ca-s oameni de stiinta

Traditie 05.01.2008 14:40:58

Citat:

În prealabil postat de calator
da, cu adevarat in rugaciune este foarte bun sa reusesti sa stapanesti gandurile (si nu este vorba de ganduri legate de stiinta ci de gandurile care iti zburda prin cap)Si aceasta lipsa a gandurilor nu inseamna lipsa gandirii. Toata lumea se lupta cu gandurile si nu insemna ca-s oameni de stiinta

Nu trebuie sa încerci sa stapânesti gândurile, tehnica e ignorarea lor si neimplicarea în dialogul cu ele sau în combaterea lor.

Toata lumea se lupta cu gândurile? Pai credinta în stiinta tocmai asta e: gânduri.

cristiboss56 05.01.2008 15:30:46

Citat:

Citat:

În prealabil postat de calator

Nu trebuie sa încerci sa stapânesti gândurile, tehnica e ignorarea lor si neimplicarea în dialogul cu ele sau în combaterea lor.

Toata lumea se lupta cu gândurile? Pai credinta în stiinta tocmai asta e: gânduri.

Si visurile sunt ganduri ratacite care trebuie ignorate , nu interpretate sau mai stiu eu ce.

calator 05.01.2008 15:32:52

nu draga Gandurile nu se rezuma la credinta in stiinta Tu nu crezi in stiinta si asta ce inseamna ca nu ai ganduri A gandi ca nu crezi in ceva e tot un gand

Traditie 05.01.2008 16:08:06

Tot ce e în minte sunt gânduri.

Unele gânduri sunt de folos, daca sunt de la Dumnezeu. Celelalte, legate de patimi si de diverse lucruri lumesti, inclusiv medicina si stiinta, nu sunt de folos. dupa cum spune Sf. Pavel:

Caci deprinderea trupeasca la putin foloseste, dar dreapta credinta spre toate este de folos, avand fagaduinta vietii de acum si a celei ce va sa vina.

cozia 05.01.2008 16:18:05

1. Gindire de ordin inferior: Stiinta, Tehnologie, Manufactura,etc - majoritatea oamenilor

2. Gindire de ordin mediu: Filosofia, Muzica buna, Arta autentica(obiectiva) - foate putini reprezentanti

3. Gindirea de ordin superior: Duhovnicesc, Dumnezeiesc, Divin - Poate reprezentata de o persoana sau max doua pe planeta, desi se zice ca DE NIMENI la ora actuala.

deci concluzia ar fi ca daca gindim prin sistemul de gindire 1 sau 2 nu avem cum(CU CE) sa explicam adevarurile din 3

cristiboss56 05.01.2008 21:28:58

Citat:

În prealabil postat de cozia
1. Gindire de ordin inferior: Stiinta, Tehnologie, Manufactura,etc - majoritatea oamenilor

2. Gindire de ordin mediu: Filosofia, Muzica buna, Arta autentica(obiectiva) - foate putini reprezentanti

3. Gindirea de ordin superior: Duhovnicesc, Dumnezeiesc, Divin - Poate reprezentata de o persoana sau max doua pe planeta, desi se zice ca DE NIMENI la ora actuala.

deci concluzia ar fi ca daca gindim prin sistemul de gindire 1 sau 2 nu avem cum(CU CE) sa explicam adevarurile din 3

Pe bune, de unde ai luat asta ?

Chriss-tian78 05.01.2008 21:55:50

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

În prealabil postat de cozia

Pe bune, de unde ai luat asta ?

si eu vreau sa stiu :)

calator 06.01.2008 15:38:04

O carte despre ganduri: Starețul Tadei de la Mănăstirea Vitovnița
"Cum îți sânt gândurile, așa îți este și viața "

Evagrie Ponticul clasifica gandurile in : gânduri îngerești, gânduri omenești și gânduri drăcești, și afirmă că gânduri îngerești sunt acele gânduri care ne ridică spre Dumnezeu, care din lucrurile obișnuite te ridică spre Dumnezeu, spre Dumnezeu Creatorul, face o legătură între lucrurile vieții acesteia și Dumnezeu. El ia de pildă aurul și spune că atunci ai gânduri îngerești când aurul la care te gândești îl pui în legătură cu Dumnezeu și cu lucrurile lui Dumnezeu. Sunt apoi gânduri omenești care sunt gânduri de mijloc, gânduri așa cum sunt acelea pe care le ai în vedere când te gândești la apă și cu sete și fără sete, ca noțiune în special. Iar gândurile drăcești sunt amestecate cu patimile, cu iubirea de argint, cu iubirea de avere de pildă.

calator 06.01.2008 15:40:34

prin urmare si gandurle legate de atomi si alte aspecte al stiintei atunci cand sunt puse in elgatura cu Dumnezeu sunt ok

Traditie 06.01.2008 16:55:54

Depinde de natura acestor gânduri. Dacs tu crezi ca esti compus din atomi, probabil ca nu vei avea parte de darurile duhovnicesti.

cozia 08.01.2008 22:59:45

In Apoc. 21 1-4 ni se spune ca dupa ce va fi invins Antihristul, ....marea nu va mai fi, nu va mai fi durere, intristare nici suspin(caracteristici ale batrinetii) vom avea un cer nou si un pamint nou...iar MAREA NU VA MAI FI!?...

Deci batrinetea impreuna cu moartea a intrat odata cu pacatul la inceputul Istoriei noastre...si deci odata cu victoria asupra pacatului adusa de a doua Venire Infricosata a lui Hristos vom birui si batrinetea si moartea astfel depasind felul in care vedem lumea ca formata din atomi, microbi etc... de la sistemul de ordin 1,2 la cel de ordin 3!, Dumnezeiesc, unde cerul este altul , pamintul s-ar putea sa nu mai fie rotund, marea este o iluzie, etc...

La 1 Cor 15 (25-26) deasemenea ni se aminteste ca...ultimul dusman - MOARTEA - va fi invins, va fi calcat in picioare de Mintuitor

Traditie 09.03.2008 13:23:59

Credinta în stiinta aduce inevitabil si credinta ca bolile si vatamarile aduc modificari intrinseci ale trupului si astfel vindecarea lor e mult mai anevoioasa.

veilur 19.04.2008 02:56:34

Citat:

Daca sunt si altele necesare, ni le va da Dumnezeu, nu trebuie noi sa le cautam.

In sfarsit am gasit o afirmatie adevarata a lui traditie, dupa indelungi lecturi pe acest topic.
Insa am mai colectionat cateva afirmatii ale lui traditii care trebuiesc premiate, sunt unicate :D :
Citat:

1) Curentul electric nu exista
2) Daca nu bei apa nu mori
3) fenomenele materiale sunt iluzii
4) existenta oamenilor e reala, a lumii nu, fiindca numai ce e viu exista
5) medicii nu se mantuiesc pentru ca ei cred in medicina
6) nasterea de prunci este numai lucrarea lui Dumnezeu

Intrebari la cele 6 afirmatii:
1) Esti sigur de asta? Demonstreaza ca nu exista! :)
2) Ai experimentat personal si nu ai murit?
3) Focul este un fenomen material, arde. Daca ar fi o iluzie ar insemna sa nu simtim nimic daca bagam mana in foc; asadar, baga mana in foc si sa ne spui si noua daca te-ai ars sau nu ;)
4) Din lume fac parte si oamenii, asa ca oamenii nu ar trebui sa existe dupa afirmatia ta, nu-i asa?
5) Cine esti tu sa spui ca medicii nu se mantuiesc?
6) La aceasta afirmatie tin sa spun ca nu ai dreptate sub nici o forma si te contrazic total, pentru ca numai o singura nastere a fost numai lucrarea lui Dumnezeu: Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos. In rest nasterile copiilor sunt din lucrare omeneasca prin unire trupeasca si lucrare dumnezeiasca prin sadirea sufletului de catre Dumnezeu in noul prunc.

ancalpop 19.04.2008 03:02:21

Citat:

În prealabil postat de veilur
Citat:

Daca sunt si altele necesare, ni le va da Dumnezeu, nu trebuie noi sa le cautam.

In sfarsit am gasit o afirmatie adevarata a lui traditie, dupa indelungi lecturi pe acest topic.
Insa am mai colectionat cateva afirmatii ale lui traditii care trebuiesc premiate, sunt unicate :D :
Citat:

1) Curentul electric nu exista
2) Daca nu bei apa nu mori
3) fenomenele materiale sunt iluzii
4) existenta oamenilor e reala, a lumii nu, fiindca numai ce e viu exista
5) medicii nu se mantuiesc pentru ca ei cred in medicina
6) nasterea de prunci este numai lucrarea lui Dumnezeu

Intrebari la cele 6 afirmatii:
3) Focul este un fenomen material, arde. Daca ar fi o iluzie ar insemna sa nu simtim nimic daca bagam mana in foc; asadar, baga mana in foc si sa ne spui si noua daca te-ai ars sau nu ;)
4) Din lume fac parte si oamenii, asa ca oamenii nu ar trebui sa existe dupa afirmatia ta, nu-i asa?
6) La aceasta afirmatie tin sa spun ca nu ai dreptate sub nici o forma si te contrazic total, pentru ca numai o singura nastere a fost numai lucrarea lui Dumnezeu: Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos. In rest nasterile copiilor sunt din lucrare omeneasca prin unire trupeasca si lucrare dumnezeiasca prin sadirea sufletului de catre Dumnezeu in noul prunc.

Mai adauga si durerile nasterii. Pacat ca nu le simte traditie.Dar saracu-i tare ratacit.Lasa-l in durerea lui sa abereze. Pacat ca nu doare prostia.

veilur 22.04.2008 14:43:54

Citat:

În prealabil postat de ancalpop

Mai adauga si durerile nasterii. Pacat ca nu le simte traditie.Dar saracu-i tare ratacit.Lasa-l in durerea lui sa abereze. Pacat ca nu doare prostia.

Da, din moment ce simti durerea, indiferent de cauza, inseamna ca tot ce ne inconjoara exista. Cine contrazice existenta materiei si in general a lumii, contrazice creatia lui Dumnezeu.

pauldani 22.04.2008 16:02:19

@Traditie:
Dai raspunsuri de parca ai cunoaste tainele..Nici nu pot sa redau multe din afirmatiile tale pentru ca sunt cu totul absurde..Negi lumea in "Adevarat Fiinta este Dumnezeu, existenta oamenilor e reala, a lumii nu fiindca numai ce e viu exista. " ...dar lumea exista si a fost creata din nimic ca un mijloc al dialogului dintre noi si oameni...rolul nostru e de a o indumnezei, si fiarele se roaga lui Dumnezeu, natura plange sa restabilim comuniunea, iar noi o negeam...
Ca nu intelegem tainele lumii asta e o pb, ca vedem si punem legi peste tot ..asta e altceva..
Stiinta nu e o "credinta", oamenii cauta, si stiinta poate fi o rugaciune..efortul intelectual al unui matematician poate fi un extaz mai mult sau mai putin mistic..
Asa, ca daca va "jucati cu biti" sau poate ca "plimbati un atom" .. luati rugaciunea in minte si inima cu voi si indumnezeiti lumea...
De unde stii tu cine se mantuie si cine nu?!...cunosti tu Taina Persoanei mele..cunosti tu ce caut eu cand caut sa rezolv o ecuatie diferentiala(doar un exemplu)..stii tu ce vad eu in frumusetea lumii...lasa-ma sa caut..stiinta poate fi dialog cu Dumnezeu, maturatul strazilor poate fi dialog....nu cunosti taina celui de langa tine, nu-l inchide doar pentru ca nu e ca tine...
ai vorbit de Sfantul Siluan, atunci tu vei putea oare sa te uiti din rai la mine in iad si sa te bucuri pentru ca eu L-am cautat pe Dumnezeu prin stiinta?...daca noi toti o sa pierim, spune o rugaciune pentru noi.....si nu ma judeca, nu ma inchide...

pauldani 22.04.2008 16:04:56

am scris "ca un mijloc al dialogului dintre noi si oameni."
am vrut sa spun "ca un mijloc al dialogului dintre noi si Dumnezeu"...

mirelat 23.04.2008 05:38:28

:( dar oare pe unde o fi Traditie si ce o mai face? mie una imi lipseste, parca mi-e dor de el, chiar asa mai neobisnuit cum era el. i-am dat un MP zilele trecute dar n-a raspuns, poate ca nici nu mai intra sa citeasca pe aici pe forum...

veilur 23.04.2008 13:40:59

Poate a renuntat o perioada la calculator, s-au poate o fi plecat pe undeva prin tara :dozingoff:, dar sa speram ca va reveni cu o noua perspectiva asupra lumii.

Traditie 11.05.2008 19:59:32

Citat:

1). Tu trebuie sa demonstrezi ca exista, asta e logica.
2). Dar tu ce crezi, ca ]n vesnicie vei trai cu apa si sucuri?
3). http://www.youtube.com/watch?v=6EI71Uk28rI
4). Numai persoana exista în mod real, daca nu poti patrunde sensul acestei idei macar asteapta sa mai cresti, nu te grabi cu bascalia caci esti doar un zero trist.
5). Mântuirea e cunoasterea adevarului si nu se poate mântui cineva cu credinte false, cum e credinta în medicina. Deci daca un medic constientizeaza ca medicina e falsa, e de asteptat ca se va lasa de ea.
6). Vroiam sa zic ca omul nu stie sa creeze alt om, el doar face sex, suporta durerile nasterii.

Da, din moment ce simti durerea, indiferent de cauza, inseamna ca tot ce ne inconjoara exista. Cine contrazice existenta materiei si in general a lumii, contrazice creatia lui Dumnezeu.

Nu înseamna asta. Durerea e ceva sufletesc, nu trupesc. Chiar si medicina sustine ca durerea e în creier, nu în trup.

Dai raspunsuri de parca ai cunoaste tainele.

Iar tu care ma cataloghezi pe mine esti si mai superior. Glumesc, dar realitatea e ca expun un punct de vedere pe un forum ca si tine, nu ai motive sa-mi faci aceasta observatie. Ce ai vrea, sa nu discut nimic, sa nu particip la discutii?

mihailt 11.05.2008 20:34:02

Sa lasam pe indumnezeitul la minte Parintele Dumitru Staniloaie sa raspunda:
http://www.crestinortodox.ro/Luciditate_si_duiosie-53-22629.html
Un articol absolut superb care tocmai despre asta vorbeste.

"In luciditatea sa cuprinzatoare, romanul ia cunostinta si de sine insusi in taina sa inepuizabila si deschisa unui plan superior inca si mai inepuizabil; el nu se pierde pe sine din vedere nici printr-o identificare cu lumea obiectelor, ca intr-o cunoastere exclusiv stiintifica, cum inclina s-o faca Occidentul, sau contrara aceleia, ca spiritul asiatic sau african. Dar se are mereu in fata constiintei pe sine, intr-o comuniune cu ceilalti si intr-o legatura cu lumea obiectelor. Pentru el e reala lumea obiectelor stiintific cunoscuta, dar e real si domeniul spiritual indeterminabil rational, precum e real si el insusi in acest domeniu. "

Traditie 11.05.2008 22:25:11

Era o analiza etnologica, nu teologica.

Asta înseamna ca viziunea românului nu e un reper ci doar ca e mai lucid decât alte popoare.

Totusi, nu cu luciditatea se ajunge la adevar fiindca ratiunea vehiculeaza doar idei iar adevarul nu se cunoaste prin intermediul ideilor.

veilur 11.05.2008 23:30:27

Citat:

1). Tu trebuie sa demonstrezi ca exista, asta e logica.
2). Dar tu ce crezi, ca ]n vesnicie vei trai cu apa si sucuri?
3). http://www.youtube.com/watch?v=6EI71Uk28rI
4). Numai persoana exista în mod real, daca nu poti patrunde sensul acestei idei macar asteapta sa mai cresti, nu te grabi cu bascalia caci esti doar un zero trist.
5). Mântuirea e cunoasterea adevarului si nu se poate mântui cineva cu credinte false, cum e credinta în medicina. Deci daca un medic constientizeaza ca medicina e falsa, e de asteptat ca se va lasa de ea.
6). Vroiam sa zic ca omul nu stie sa creeze alt om, el doar face sex, suporta durerile nasterii.

Nu înseamna asta. Durerea e ceva sufletesc, nu trupesc. Chiar si medicina sustine ca durerea e în creier, nu în trup.

Dai raspunsuri de parca ai cunoaste tainele.

Iar tu care ma cataloghezi pe mine esti si mai superior. Glumesc, dar realitatea e ca expun un punct de vedere pe un forum ca si tine, nu ai motive sa-mi faci aceasta observatie. Ce ai vrea, sa nu discut nimic, sa nu particip la discutii?

Iti raspund cu placere :):
1)Curentul exista pentru ca ai lumina in casa si iti merge calculatorul de pe care postezi pe acest forum. Cand se ia lumina de la Electrica, gata, se stinge calculatorul!
2)Traditie, nu devia subiectul, eu m-am referit strict la aceasta lume in care traim acum, nu dupa moarte. Daca nu bei apa mori, simplu. Numai sfintii pustinci se puteau infrana de la apa si mancare, ca se aflau sub harul Domnului.
3)Aceea era lumina sfanta, nu foc. Eu vorbesc de focul de la aragaz, in care daca bagi degetul, te arzi.
4)Nu sunt un zero trist, ci sunt o persoana ca si tine care traieste intr-o lume reala creata de Dumnezeu, dar diferenta intre mine si tine este ca eu nu te-am jignit niciodata. Dar sa stii ca nu ma supar, poti sa o faci in continuare. :)
5)Vezi ca aici faci niste confuzii: medicina nu este o credinta, este o meserie. Si medicii se pot mantui. Dumnezeu nu ne va judeca dupa meserii, ci dupa pacatele noastre.
6)Da, aici sunt de acord cu tine, pentru ca ai afirmat ceva adevarat.

Cat despre durere, asa este, o simtim datorita creierului, aici nu intru in amanunte ca nu ma pricep, dar eu stiu ca daca iti taie cineva un deget cu un cutit, te va durea mult de tot, cu siguranta ;).

Si referitor la faza cu catalogarea ai dreptate, nu trebuie sa ne criticam, ci fiecare are dreptul la propria opinie.
Traditie, sa iti mai spun ceva: eu cand vorbesc de toate acestea, vorbesc la nivelul nostru de oameni pacatosi, traind in lumea aceasta aparent reala pentru noi. Sa stii ca stiu si eu foarte bine ca sfintii traiesc prin duh in aceasta lume, ei nemai fiind supusi acestor legi naturale in care se limiteaza cei mai pacatosi, cred ca asta vroiai tu sa spui, dar te rog sa ma scuzi daca gresesc cu aceasta intrebare: sunte noi sfinti? Nu! Dar ne straduim sa ne sfintim pe parcursul vietii cu nadejde in Dumnezeu! Sa speram ca asa va fi...

mihailt 11.05.2008 23:59:38

Pai nu stiu dar pare destul de clar ca:
" Pentru el e reala lumea obiectelor stiintific cunoscuta, dar e real si domeniul spiritual indeterminabil rational, precum e real si el insusi in acest domeniu."
Ca adica exista atomi,celule,microbi.
Ca astea fac parte din "lumea obiectelor".
Ca daca lumea obiectelor ar fi energiile Duhului Sfant avem conceptia panteista - ca la invataturile asiatice si africane.
Aceasta lume a obiectelor (creata) este tinuta de energiile necreate de Duhului Sfant dar nu este energie a Duhului Sfant.
Ca energiile Duhului Sfant sunt necreate si atomi,celule,microbii sunt creati.
Si este foarte clar ca necreatul este diferit de creat.

Tocmai asta si spune parintele Dumitru Staniloaie ca romanul intelege aceasta structura duala a lumii.

Ca mai exista o parte creata a lumii spirituala nevazuta.

"Cred intr-unul Dumnezeu :

mihailt 12.05.2008 00:01:54

1. Cred intru unul Dumnezeu, Tatal atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.

Se vorbeste aici foarte clar despre lumea materiala (pamantul).

Traditie 12.05.2008 00:56:46

Citat:

Iti raspund cu placere :):
1)Curentul exista pentru ca ai lumina in casa si iti merge calculatorul de pe care postezi pe acest forum. Cand se ia lumina de la Electrica, gata, se stinge calculatorul!
2)Traditie, nu devia subiectul, eu m-am referit strict la aceasta lume in care traim acum, nu dupa moarte. Daca nu bei apa mori, simplu. Numai sfintii pustinci se puteau infrana de la apa si mancare, ca se aflau sub harul Domnului.
3)Aceea era lumina sfanta, nu foc. Eu vorbesc de focul de la aragaz, in care daca bagi degetul, te arzi.
4)Nu sunt un zero trist, ci sunt o persoana ca si tine care traieste intr-o lume reala creata de Dumnezeu, dar diferenta intre mine si tine este ca eu nu te-am jignit niciodata. Dar sa stii ca nu ma supar, poti sa o faci in continuare. :)
5)Vezi ca aici faci niste confuzii: medicina nu este o credinta, este o meserie. Si medicii se pot mantui. Dumnezeu nu ne va judeca dupa meserii, ci dupa pacatele noastre.
6)Da, aici sunt de acord cu tine, pentru ca ai afirmat ceva adevarat.

Cat despre durere, asa este, o simtim datorita creierului, aici nu intru in amanunte ca nu ma pricep, dar eu stiu ca daca iti taie cineva un deget cu un cutit, te va durea mult de tot, cu siguranta ;).

Si referitor la faza cu catalogarea ai dreptate, nu trebuie sa ne criticam, ci fiecare are dreptul la propria opinie.
Traditie, sa iti mai spun ceva: eu cand vorbesc de toate acestea, vorbesc la nivelul nostru de oameni pacatosi, traind in lumea aceasta aparent reala pentru noi. Sa stii ca stiu si eu foarte bine ca sfintii traiesc prin duh in aceasta lume, ei nemai fiind supusi acestor legi naturale in care se limiteaza cei mai pacatosi, cred ca asta vroiai tu sa spui, dar te rog sa ma scuzi daca gresesc cu aceasta intrebare: sunte noi sfinti? Nu! Dar ne straduim sa ne sfintim pe parcursul vietii cu nadejde in Dumnezeu! Sa speram ca asa va fi...

1). Crezi ca nu observasem ca calculatorul e bagat în priza?
2). Viata de acum e aceeasi cu cea vesnica. Daca apa e vitala acum e vitala si în vesnicie.
3). Acela e foc, nu face pe piosul. Nu arde fiindca asa vrea Dumnezeu si acelasi lucru se poate întâmpla si cu focul de la aragaz. Daca nu se întâmpla e fiindca Dumnezeu are alte planuri, nu pentru ca ar exista legi intrinseci ale materiei.
4). Nu m-ai jignit explicit dar continui sa ai un tip de atitudine superioara care tradeaza convingerea ta ca ratiunea mea ar fi deranjata.
5). Ma referam la medicina ca la ansamblul de convingeri pe care unii oameni îl au. Si am explicat o data ce am vrut sa spun. Teoretic, si un medic se poate mântui daca ajunge la cunoasterea necesara.

Daca analizezi durerea fizica în momentele când ea are loc (poti s-o faci si cu o senzatie tactila nedureroasa) vei observa ca localizarea ei undeva pe corp e o iluzie. Corpul nostru e în mintea noastra si acolo i s-a facut, de-a lungul vremii, un sistem iluzoriu de identificari spatiale datorita combinatiilor de senzatii tactilo-vizualo-auditive.

Nici un Sfânt nu a fost un superman, au fost oameni obisnuiti dar au luptat cu pacatele fara crutare.

Traditie 12.05.2008 00:58:31

Citat:

În prealabil postat de mihailt
1. Cred intru unul Dumnezeu, Tatal atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.

Se vorbeste aici foarte clar despre lumea materiala (pamantul).

Lumea materiala e un film si orice film are un regizor.

ory 12.05.2008 17:00:17

Impreuna cu sotul meu,in ultima perioada ne uitam la diverse filme documentare,mai ales despre natura,despre flora si fauna si secretele acesteia.Sunt extraordinare,ne alimenteaza intea spre cunosterea mediului nostru inconjurator,si sunt incredibil de frumoase.
Nu ai cum sa afirmi ca nu exista atomi,ci mai degraba sa constati cat de superioara este Divinitatea care a facut aceasta lume atat de compleza,dar si de perfecta in oranduirea ei.

mihailt 12.05.2008 18:15:19

Pai nu stiu ce sa spun parca si parintele Cleopa s-a dus la doctor..
Si parca Sfantul Apostol Toma era medic.
La fel cu Sfantul Evanghelist Luca.

Tocmai asta e ideea ca lumea materiala a fost creata de Dumnezeu din nimic si aceasta este o minune si depaseste puterea noastra de intelegere de acum si din veacurile viitoare.
Exista o dimensiune de taina a lumii.

Si mai este foarte important ca daca noi nu stim/nu credem ca ceva exista asta nu inseamna ca acel ceva nu exista.

Creatia lui Dumnezeu chiar si cea materiala este infinita la nivel mic .
Dupa electroni exista si alte particule mai mici sub care exista si alte particule si asa mai departe.

Ca nu s-au descoperit asta e partea a doua.

Acu ce sa zic era Parintele Dumitru Staniloaie in inselare?

vsovi 12.05.2008 18:18:53

dar au la baza aceste explicatzii o mare pacaleala, o minciuna pe care au trimis-o in timp inapoi spre milioane de ani shi apoi au ashteptat sa auda ecoul ei revenit pe pamant.... e o mare aberatzie formula lor de testare a varstei unui obiect prin radiatzia crbonului 14, n-am sa explic dar mie mi-e foarte clar ca au la baza cateva erori flagrante de aprozimare din cauza unor presupozitzii shi deductzii greshite... suntem la aproximativ 7500 de ani de la facerea lumii iar virstele alea shi datarile despre milioane de ani sunt comice shi puerile dar bune pentru creduli ca practic ei se straduie sa sustzina teoria bigbangului... teorie ce are la baza o stupida minune facuta de nimeni, o actziune total intamplatoare, o explozie cu miliarde de ani in urma, shi apoi tot asha din intamplare in intamplare am ajuns pana in zilele noastre total intamplator shi tot asha o sa shi disparem prin minuni total intamplatoare... nu ca e cel mai simplu de sustzinut intamplarea minunata facuta de nimeni? nu ai nici o responsabilitate cand o sustzii shi este de necombatut complet... dar va zic eu ca formula aia de calcul a varstelor mostrelor, aia cu carbon 14 este eronata shi nici macar nu este in concordantza cu shtiintzele fizico-matematice ci este o demonstratzie greshita, la fel ca aia cu viteza fixa shi maxima a luminii in vid, de 3*10**8m/s.... ca viteza luminii este nelimitata, nu are maxim. Dar cine ma crede pe mine, nimeni, dar nici nu ma intereseaza sa ma creada cineva, dar teoriile shi demonstratziile lor shi formulele respective au in ele un viciu de demonstratzie avand shi multe presupozitzii extrapolate total absurd. :)

pauldani 12.05.2008 18:22:44

"Dai raspunsuri de parca ai cunoaste tainele."
"Iar tu care ma cataloghezi pe mine esti si mai superior. Glumesc, dar realitatea e ca expun un punct de vedere pe un forum ca si tine, nu ai motive sa-mi faci aceasta observatie. Ce ai vrea, sa nu discut nimic, sa nu particip la discutii? "

Unde a fost catalogare acolo?? Am specificat doar usurinta cu care afirmi anumite lucruri si negi altele. Tacerea e o virtute, eu nu vreau sa postez doar ca sa ma aflu in discutii, doar cand simt ca as avea ceva de spus. Iar acum nu am nimic de spus, doar ca am dreptul sa ma apar spunand ca nu am catalogat, ci poate doar am indemnat la moderatie, eventual la sustinerea celor afirmate..Si am o mica intrebare, cum poti afirma crestine despre o persona ca e un "zero trist"? stii tu cine e la capatul celalalt?ai tu habar cum sunt eu?in ce cred eu?cum cred eu? cine a catalogat prin afirmatia asta??? ...nu-mi vine sa cred ca postez pentru un post cu afirmatii atat de goale...

mihailt 12.05.2008 18:52:12

E un filmulet de parintele Cleopa care se numeste "Moise si cele sapte ceruri".

veilur 12.05.2008 23:28:02

Citat:

2). Viata de acum e aceeasi cu cea vesnica. Daca apa e vitala acum e vitala si în vesnicie.

Frate, eu stiu ca si sfintii au baut apa, cat de putina acolo, dar au baut. Ori tu anulezi de tot aceasta nevoie fiziologica a omului, o suprimi si o reduci la neexistenta. Dar nu-i nimic Traditie, totul pana la practica, cu teoria toti suntem viteji si rezistenti si n-avem nevoie de apa si mancare, dar cand da foamea si setea in noi, incepem sa ne facem ca ploua si cautam imediat cele necesare trupului, particelele fara de care nu putem trai din punct de vedere organismic.

cristiboss56 13.05.2008 22:03:59

Dar Stefane, eu nu vad ca Traditie, nesocoteste importanta apei ca find vitala pentru existenta din viata asta, el spunand ca va fi si-n viata viitoare.

veilur 14.05.2008 00:05:44

Nu Cristiane, ai inteles tu gresit, el a vrut sa spuna ca viata de aici este premergatoare celei de dupa moarte, iar daca noi suntem dependenti de apa aici pe Pamant, vom fi si dupa ce murim. Stau si ma gandesc ca ce sustine Traditie poate fi valabil numai in cazul in care omul trnasforma nevoia pur fiziologica in viciu, inlocuind apa cu alcoolul; in acest fel cred cu toata convingerea ca asa este, pentru ca si dincolo cel impatimit va pofti la cele cu care s-a desfatat cu lacomie toata viata lui, si de aceea nici nu va putea intra in Rai, patimasul fiind tras in jos de insasi pacatele lui.

mirelat 14.05.2008 07:13:26

Citat:

Corpul nostru e în mintea noastra si acolo i s-a facut, de-a lungul vremii, un sistem iluzoriu de identificari spatiale datorita combinatiilor de senzatii tactilo-vizualo-auditive.

interesanta afirmatie... poate si de asta i se spune "tatal minciunii" celui care a indemnat la savarsirea pacatului originar.

veilur 14.05.2008 19:26:25

Pai inainte ca sa i se faca dealungul vremii un sistem iluzoriu de identificari senzitive,(daca asa o fi fost :dozingoff:), cum a fost omul initial, imediat dupa alungarea din Rai? Adica cum aratau Adam si Eva din punct de vedere fizic imediat dupa cadere? Sa inteleg ca nu aveau corp, ci traiau numai sub forma mintala, eterica? Hmmm....:dozingoff:

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:03:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.