Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

Doriana 12.06.2012 15:01:49

Ok, doamna nutucutu... Va multumesc pentru cuvintele dvs si va doresc numai bine.

nutucutu 12.06.2012 15:04:28

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 452282)
Ok, doamna nucutu... Va multumesc pentru cuvintele dvs si va doresc numai bine.

La fel si dumneavoastra. Sper ca nu m-am aprins prea tare si v-am suparat. Sa ne ajute Domnul pe toti sa gasim calea care duce la mintuire.

osutafaraunu 12.06.2012 15:10:18

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452270)
din discutiile pe care le-am purtat cu "osutafaraunu", am realizat ca acesta agreeaza varianta ca "credinciosul" sa predea cultului 100% venitul sau!

Ursuleț, ai înțeles eronat! Adventiștii de ziua a șaptea merg pe vaianta zecimii (10%), discuția era despre sistemul folosit de primii creștini ce-și vindeau averile și aveau toate "de obște".

osutafaraunu 12.06.2012 15:12:04

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 452268)
M-as mira sa existe vreun cult neoprotestat care sa se autosustina, in timp ce critica BOR ca primeste finantare de la Stat ei primesc si de la Stat si din afara, ca sa nu mai vorbim de cei care au pus taxa pe veniturile credinciosilor (10-20% din venitul BRUT).

De exemplu, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se autosusține. Nu primește finanțare de la Stat, iar "din afară" tot de la biserica mondială (adventistă de ziua a șaptea), nu de la statul american, masoni, ori marțieni.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 452276)
Sunt sigur ca el asa face.
Banii lui de salariu se livreaza in contul cultului si se prezinta saptamanal sa-si deconteza cheltuielile.

Dar ce sigur ești pe tine domnule! Totuși n-am înțeles unde se prezintă să-și "decontează"(sic!) cheltuielile?

DragosP 12.06.2012 15:14:31

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452287)
Totuși n-am înțeles unde se prezintă să-și "decontează"(sic!) cheltuielile?

La moșcheie.

Doriana 12.06.2012 15:14:48

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 452284)
La fel si dumneavoastra. Sper ca nu m-am aprins prea tare si v-am suparat. .

Nu, fiti linistita. Cine sunt eu sa ma supar pe cei iubiti de Hristos?
Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 452284)
Sa ne ajute Domnul pe toti sa gasim calea care duce la mintuire.

Amin. Doamne-ajuta!

osutafaraunu 12.06.2012 15:22:51

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 452289)
La moșcheie.

OK, m-ai lămurit! La MoșCheie...http://img708.imageshack.us/img708/8229/keysmiley.jpg

stefan florin 12.06.2012 16:03:17

Citat:

De exemplu, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se autosusține. Nu primește finanțare de la Stat, iar "din afară" tot de la biserica mondială (adventistă de ziua a șaptea), nu de la statul american, masoni, ori marțieni.

Dar ce sigur ești pe tine domnule! Totuși n-am înțeles unde se prezintă să-și "decontează"(sic!) cheltuielile?

lasa vrajeala.Toate cultele recunoscute de statul roman PRIMESC finantare de la bugetul de stat

Cornel Urs 12.06.2012 16:03:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452285)
Ursuleț, ai înțeles eronat! Adventiștii de ziua a șaptea merg pe vaianta zecimii (10%), discuția era despre sistemul folosit de primii creștini ce-și vindeau averile și aveau toate "de obște".

am spus: "osutafaraunu" agreeaza varianta ca Bisericii sa-i fie virate venitul in proportie de 100%, nu ca asta ar fi practica cultului adventist; fapt confirmat si din ultimul dumneavoastra mesaj unde faceti o trimitere la practica bisericii primare in cadrul careia primii crestini isi vindeau averile si aveau toate "de obste", cu alte cuvinte, intr-o discutie anterioara ati spus ca ideal ar fi ca zeciuiala sa fie de 100% asa cum procedau primii crestini, eu la asta m-am referit si nicidecum nu am emis ideea ca cultul adventist ar pretinde 100% din venitul enoriasilor.

nu e cazul sa purtam aici discutia daca cultul adventist sau altul este indrituit sa primeasca 100% din venitul enoriasilor, deoarece in Scripturi gasim consemnat ca apostolii erau cei care supervizau intreaga operatiune (bunurile sau banii erau pusi la picioarele apostolilor), ori adventistii nu au asa ceva (apostoli).

osutafaraunu 12.06.2012 16:14:59

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 452294)
lasa vrajeala.Toate cultele recunoscute de statul roman PRIMESC finantare de la bugetul de stat

Yeah, right! De aceea s-au și apucat adventiștii să construiască Adunarea Mântuirii Neamului...:4:

osutafaraunu 12.06.2012 16:15:32

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452295)
am spus: "osutafaraunu" agreeaza varianta ca Bisericii sa-i fie virate venitul in proportie de 100%, nu ca asta ar fi practica cultului adventist; fapt confirmat si din ultimul dumneavoastra mesaj unde faceti o trimitere la practica bisericii primare in cadrul careia primii crestini isi vindeau averile si aveau toate "de obste", cu alte cuvinte, intr-o discutie anterioara ati spus ca ideal ar fi ca zeciuiala sa fie de 100% asa cum procedau primii crestini, eu la asta m-am referit si nicidecum nu am emis ideea ca cultul adventist ar pretinde 100% din venitul enoriasilor.

nu e cazul sa purtam aici discutia daca cultul adventist sau altul este indrituit sa primeasca 100% din venitul enoriasilor, deoarece in Scripturi gasim consemnat ca apostolii erau cei care supervizau intreaga operatiune (bunurile sau banii erau pusi la picioarele apostolilor), ori adventistii nu au asa ceva (apostoli).

Aveți dreptate, nici adventiștii, nici penticostalii, nici ortodocșii nu au așa ceva, căci apostolii și vremurile apostolice au apus de mult... Scuze de offtopic!

sad story 12.06.2012 17:27:48

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 452074)
Iertati, dar acum trebuie sa plec la un priveghi (ortodox).

exista si priveghiuri penticostale? cu ce difera de cele ortodoxe? sau sunt identice?

Annyta 12.06.2012 17:50:25

Despre mântuire...

<<...cel ce se străduește pentru mîntuire nu trebue să caute darul științei. Căci știința îngîmfează, cum zice Apostolul. Se cuvine să întrebi despre patimi și cum să-ți conduci viața. Căci aceasta e de trebuință și duce la smerenie. Iar smerenia e mîntuirea prescurtată: ,,M-am smerit și m-a mîntuit Domnul", spune oarecrare dintre sfinți...>>

Mihailc 12.06.2012 18:26:17

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 452311)
<<...cel ce se străduește pentru mîntuire nu trebue să caute darul științei. Căci știința îngîmfează, cum zice Apostolul. Se cuvine să întrebi despre patimi și cum să-ți conduci viața. Căci aceasta e de trebuință și duce la smerenie. Iar smerenia e mîntuirea prescurtată: ,,M-am smerit și m-a mîntuit Domnul", spune oarecrare dintre sfinți...>>

Așa este, însă smerenia se trăiește nu se trâmbițează și se plinește în cea mai desăvârșită discreție.
Și totuși, asta nu mi se pare o justificare aforistică a ignoranței, ci o precizare a priorităților. Există într-adevăr o iscodire pierzătoare de suflet, a minții aflate mereu în căutare de certitudini și asigurări teoretice pentru propria credință. În mod sigur intelectualismul sec și curiozitatea nesățioasă, nu sunt niște roade ale adevăratei trăiri întru Hristos, așa cum nici prostia voluntară nu e neapărat o virtute.

ovidiu b. 12.06.2012 18:43:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 452271)
Au vazut strugurii care cresteau pe sus dar pentru ca nu li s-au coborat la nas cand au batut din picior, au zis ca's acri si au preferat sa manince de pe jos.

Ce conteaza ca sunt pe jos, ca's stricati si calcalti in picioare, daca e la indemana, ti se pune mantuirea pe tava si iertarea la fel si ti se spune ca sunt gratis si fara efort.

Vrei mantuire? Considera-te mantuit.
Vrei iertare? Hristos a murit deja pentru pacatele tale acum 2000 ani, esti iertat chiar inainte sa apuci sa-ti para rau.

De pocainta nu mai vorbim, smiorc smiorc o data ca ei stiu sa creeze atmosfera, pe urma toata viata esti iertat la foc automat.

Pai cum sa nu plece omul din biserica istorica unde trebuie sa bata fruntea de pamant si sa naudeseasa in picioare la Liturghie ca sa nu mearga acolo unde nici macar nu trebuie sa deschida usa, ca au portar si stau frumos in bancuta si asculta multe catecele vesele alternate cu predici telenovelistice, talentul oratoric frizand nu de putine ori grotescul pentru a ascunde lipsa harului?

Personal n-am cunoscut nici un monument de cultura teologica si bogatie sufleteasca care sa guste din ortodoxe si sa o paraseasca de buna voie si nesilit de nimeni asa cum schimbi o camasa.

In schimb oameni cu probleme evidente da - incultura teologica,frunzareala Biblica, impresii de sine cat casa, de astia daaaa..

In plan omenesc si judecand omenesc, nici o biserica ortodoxa nu e perfecta.

Omul trupesc care gandeste trupeste poate gasi hibe o gramada.
Dar in plan duhovnicesc si pentru cel care cauta planul duhovnicesc, nu exista nici o alternativa.

Frumos spus. :1:

Annyta 12.06.2012 18:46:23

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 452319)
Așa este, însă smerenia se trăiește nu se trâmbițează și se plinește în cea mai desăvârșită discreție.
Și totuși, asta nu mi se pare o justificare aforistică a ignoranței, ci o precizare a priorităților. Există într-adevăr o iscodire pierzătoare de suflet, a minții aflate mereu în căutare de certitudini și asigurări teoretice pentru propria credință. În mod sigur intelectualismul sec și curiozitatea nesățioasă, nu sunt niște roade ale adevăratei trăiri întru Hristos, așa cum nici prostia voluntară nu e neapărat o virtute.

Multumesc pentru comentarii. Sunt bine venite.

MihaiG 12.06.2012 19:25:41

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 452231)
BOR si-a exprimat deja explicit (nu inseamna ca avea alta credinta inainte) invatatura cu ocazia Sinodului tinut pentru analizarea gestului IPS Corneanu. Poate mai sunt oameni care cred ca interdictia era de a nu bea un vin care poate e de import si nu produs in tara.

Decizia Sfântului Sinod cu privire la IPS Corneanu nu spune niciunde că sacramentele catolicilor n-ar fi valide.

Asta pe de o parte, iar pe de altă parte decizia Sfântului Sinod al BOR, din care faceți parte și pe care ar trebui să o respectați, face vorbire despre "alte Biserici creștine", adică recunoaște implicit existența altor Biserici creștine (atenție, Biserici cu B mare) pe lângă BO.

ioanna 12.06.2012 19:38:57

Ar fi bine cand faceti referiri la deciziile Sf. Sinod sa faceti precizarea care dintre ele si cand a fost emisa.
Sunt sigura ca daca maine imi infintez o asociatie religioasa pe care o numesc "Biserica Mea", BO va recunoaste existenta ei si o va numi, asa cum apare, doar nu poate nega ca exista.

AlinB 12.06.2012 19:39:49

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 452331)
Decizia Sfântului Sinod cu privire la IPS Corneanu nu spune niciunde că sacramentele catolicilor n-ar fi valide.

Poate ca nu, dar prin interdictie si gravitatea sanctiunii, recunoaste o prapastie maricica care astfel fara doar si poate nu poate fi rodul unui moft istoric.

Eu cred ca mesajul e clar: "prea multe ne despart pentru a gusta din acelasi potir".

Citat:

Asta pe de o parte, iar pe de altă parte decizia Sfântului Sinod al BOR, din care faceți parte și pe care ar trebui să o respectați, face vorbire despre "alte Biserici creștine", adică recunoaște implicit existența altor Biserici creștine (atenție, Biserici cu B mare) pe lângă BO.
Este un text redactat de biroul de presa, imi puteti spune de catre cine este contrasemnat?

Nu de alta, dar se pare ca avem tendinta ca dintr-o litera sa facem dogma.

MihaiG 12.06.2012 19:40:20

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 452333)
Ar fi bine cand faceti referiri la deciziile Sf. Sinod sa faceti precizarea care dintre ele si cand a fost emisa.

La aceasta: http://www.basilica.ro/ro/stiri/deci...ortodocsi.html

În ședința de lucru, din zilele de 8-9 iulie 2008, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat în discuție împărtășirea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, la o Liturghie greco-catolică și concelebrarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, cu un ierarh greco-catolic la slujba de sfințire a Aghiazmei Mari.
Sfântul Sinod a dezaprobat gesturile necanonice ale celor doi ierarhi, care au produs tulburare în Biserică. Apoi, Sfântul Sinod a luat act de regretul și pocăința acestora, pe care le-a primit ca prim semn de îndreptare.
În legătură cu comportamentul sacramental și liturgic al ierarhilor, preoților, diaconilor, monahilor, monahiilor și credincioșilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române în relație cu alte culte, pe temeiul Sfintelor Canoane și al învățăturii de credință ortodoxă, Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtășească euharistic în altă Biserică creștină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine și Ierurgii cu slujitori ai altor culte.
Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă și, în consecință, vor suporta sancțiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, și oprirea de la împărtășanie a credincioșilor mireni.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

AlinB 12.06.2012 19:41:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452285)

Au facut-o spontan si de buna voie, nu manipulati cu texte din Vechiul Testament si povestiri duioase cum ca nu le merge bine in viata daca nu baga averea la comun.

MihaiG 12.06.2012 19:42:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 452334)
Este un text redactat de biroul de presa, imi puteti spune de catre cine este contrasemnat?

Nu de alta, dar se pare ca avem tendinta ca dintr-o litera sa facem dogma.

Nu știu, atâta apare pe pagina oficială a BOR. Poate vă interesați dumneavoastră.

Totuși, în patru ani nu am observat să se sesizeze nimeni din Sfântul Sinod că textul publicat de biroul de presă ar cuprinde erori.

AlinB 12.06.2012 19:43:35

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 452335)
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Aha, e semnat de invidul numit "Biroul de Presa al Patriarhiei Romane" care fara doar si poate isi asuma in totalitate consecintele teologice ale redactarii textului cu B mare in loc de b mic.

Sigur o putem scoate din calcul pe doamna secretara, foarte posibil fara diploma teologica?

MihaiG 12.06.2012 19:45:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 452338)
Aha, e semnat de invidul numit "Biroul de Presa al Patriarhiei Romane" care fara doar si poate isi asuma in totalitate consecintele teologice ale redactarii textului cu B mare in loc de b mic.

Sigur o putem scoate din calcul pe doamna secretara, foarte posibil fara diploma teologica?

Vedeți ce am scris mai sus. Până una alta, este singurul text la care avem acces, și este postat pe basilica.ro, site-ul oficial.

Dacă aveți un alt text, vă rog să ne luminați, sau, după cum spuneam și domnului Cătălin, contactați Patriarhia pentru o lămurire.

ioanna 12.06.2012 19:48:17

Oare va trebui sa solicitam Patriarhiei ca in comunicatele emise sa scrie Papa cu "p" mic ca nu cumva domnul Erethom sa vina sa ne spuna ca BO il recunoaste pe Papa ca si Papa a Bisericii Universale? :71:
Citat:

contactați Patriarhia pentru o lămurire.
Nu exista nicio nelamurire. Confuzia e in mintea d-voastra.

AlinB 12.06.2012 19:48:58

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 452274)
Asta am spus si eu mai inainte, Alin. Nu cunosc nici un ortodox care sa Il fi cunoscut pe Hristos si sa isi schimbe Biserica. Daca au schimbat-o au schimbat-o pentru ca nu cunosteau, nu aflasera de la nimeni si nu erau nici macar ortodocsi. De aceea ar fi ideal ca fiecarui ortodox sa ii fie prezentat Hristos si mantuirea Lui, ca sa nu mai plece prin alte parti.

Pai sigur ca ii este prezentat, dar nu ii este pus pe tava, asta e diferenta.
De altfel si Scriptura spune: "ingusta este calea".
Dar oamenii cauta o cale larga, bine batatorita pe care sa mearga cu ochii inchisi.

Citat:

Sa nu ne multumim ca l-am botezat, caci conditia de mantuire este botezul insotit de credinta, iar credinta vine in urma auzirii Cuvantului lui Dumnezeu. Sa dea Dumnezeu ca si tu si fratii tai credinciosi de pe aici sa fiti niste oameni care sa faca auzita credinta fratilor dvs si chiar railor de sectanti nedusi la biserica. Si astfel lumea va avea numai de castigat.
Din experienta iti spun ca duhul sectar nu iese decat cu mult post si rugaciune.
Si mari exorcisti nu suntem nici unul.

AlinB 12.06.2012 19:49:43

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 452339)
Vedeți ce am scris mai sus. Până una alta, este singurul text la care avem acces, și este postat pe basilica.ro, site-ul oficial.

Dacă aveți un alt text, vă rog să ne luminați, sau, după cum spuneam și domnului Cătălin, contactați Patriarhia pentru o lămurire.

Din punctul meu de vedere este mai mult decat clar ca este o eroare de redactare, dvs. aveti suspiciuni ca si catolic ca ar fi altceva. :21:

stefan florin 12.06.2012 19:50:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452296)
Yeah, right! De aceea s-au și apucat adventiștii să construiască Adunarea Mântuirii Neamului...:4:

daca ati fost majoritari in Romania ati facut acest lucru: ADUNAREA MANTUIRII NEAMULUI ADVENTIST DE ZIUA 7. Din pacate pentru voi NU sunteti majoritari NICAIERI in lume, nici macar in SUA, tara voastra de bastina

MihaiG 12.06.2012 19:51:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 452342)
Din punctul meu de vedere este mai mult decat clar ca este o eroare de redactare, dvs. aveti suspiciuni ca si catolic ca ar fi altceva. :21:

Cam multe erori de redactare. Ia vedeți aici:

http://www.basilica.ro/ro/stiri/al_t...bona_4907.html

"Reprezentanții Bisericilor Ortodoxe și Catolice adresează, pe această cale, cuvinte de încurajare guvernelor naționale și persoanelor abilitate din instituțiile europene în eforturile lor de combatere a crizei, arătând că momentele de greutate prin care trecem acum nu pot fi depășite decât prin harul lui Dumnezeu.
"

"A fost prezentată actuala situație în care se găsește continentul nostru, Europa se confruntă cu o criză extrem de dificilă, de care Bisericile sunt conștiente și îngrijorate, luând contact direct cu mulțime de oameni care suferă de pe urma acestei situații economice, dezechilibrul de pe piața forței de muncă fiind tot mai accentuat. Bisericile îndeamnă la păstrarea credinței în bunul Dumnezeu, la necesitatea de a da sens vieții, la întoarcerea omului la starea sa firească și atrag atenția asupra necesității de a remedia erorile din trecut, având responsabilitatea de a contura calea spre un viitor dominat de dreptate și pace. Mesajul Bisericilor face trimitere la poziția și rolul ființei umane în societate, cu accent pe latura economică. Bisericile creștine învață că omul își găsește împlinirea în Dumnezeu."

Sau aici: http://www.basilica.ro/ro/stiri/patr...zard_3393.html

"La rândul Său, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mulțumit pentru sprijinul acordat de Biserica Romano-Catolică parohiilor ortodoxe din diaspora și a menționat faptul că fenomenul migrației aduce atât avantaje cât și dezavantaje."

AlinB 12.06.2012 19:54:54

Citat:

Pai chiar, de ce ar avea de mizilicul Statului cand stiu sa se descurce si singuri?

Escrocherie in stil adventist, 300 de milioane de euro

http://mihailandrei.wordpress.com/20...ioane-de-euro/

Cred ca ar putea cu banii astia sa dea ditamai replica la "Catedrala Mantuirii" :)

AlinB 12.06.2012 19:58:59

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 452344)
Cam multe erori de redactare. Ia vedeți aici:

http://www.basilica.ro/ro/stiri/al_t...bona_4907.html

"Reprezentanții Bisericilor Ortodoxe și Catolice adresează, pe această cale, cuvinte de încurajare guvernelor naționale și persoanelor abilitate din instituțiile europene în eforturile lor de combatere a crizei, arătând că momentele de greutate prin care trecem acum nu pot fi depășite decât prin harul lui Dumnezeu.
"

"A fost prezentată actuala situație în care se găsește continentul nostru, Europa se confruntă cu o criză extrem de dificilă, de care Bisericile sunt conștiente și îngrijorate, luând contact direct cu mulțime de oameni care suferă de pe urma acestei situații economice, dezechilibrul de pe piața forței de muncă fiind tot mai accentuat. Bisericile îndeamnă la păstrarea credinței în bunul Dumnezeu, la necesitatea de a da sens vieții, la întoarcerea omului la starea sa firească și atrag atenția asupra necesității de a remedia erorile din trecut, având responsabilitatea de a contura calea spre un viitor dominat de dreptate și pace. Mesajul Bisericilor face trimitere la poziția și rolul ființei umane în societate, cu accent pe latura economică. Bisericile creștine învață că omul își găsește împlinirea în Dumnezeu."

Sau aici: http://www.basilica.ro/ro/stiri/patr...zard_3393.html

"La rândul Său, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mulțumit pentru sprijinul acordat de Biserica Romano-Catolică parohiilor ortodoxe din diaspora și a menționat faptul că fenomenul migrației aduce atât avantaje cât și dezavantaje."

Secretara care le redacteaza are un "typo", posibila explicatie :)

Insa cea mai plauzibila, comunicatele sunt victimele (teologic vorbind) conventiilor de scriere:

http://dictionarul-ortografic.blogsp...tera-mare.html

Numele insistutiilor se scriu cu litere mari.

ioanna 12.06.2012 19:59:51

Erethom

Domnule, sunteti ridicol cu insinuarile. Cum ati vrea sa-i spuna Bisericii Romano Catolice in comunicatele oficiale emise daca ea asa isi spune in statutul pentru organizare si functionare? Daca Patriarhia emite o scrisoare pentru Biserica Adventista de Ziua a 7-a, ce ar trebui sa scrie in antet? :)

stefan florin 12.06.2012 20:02:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 452345)
Pai chiar, de ce ar avea de mizilicul Statului cand stiu sa se descurce si singuri?

Escrocherie in stil adventist, 300 de milioane de euro

http://mihailandrei.wordpress.com/20...ioane-de-euro/

Cred ca ar putea cu banii astia sa dea ditamai replica la "Catedrala Mantuirii" :)

uite amice osutafaraunu ca va descurcati singuri FOARTE BINE!

MihaiG 12.06.2012 20:03:41

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 452348)
[font=Verdana] Bisericii Romano Catolice in comunicatele oficiale emise daca ea asa isi spune in statutul pentru organizare si functionare?

Vă referiți la asta: Și Eu îți spun ție că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui ?

ioanna 12.06.2012 20:04:37

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 452348)
Domnule, sunteti ridicol cu insinuarile. Cum ati vrea sa-i spuna Bisericii Romano Catolice in comunicatele oficiale emise daca ea asa isi spune in statutul pentru organizare si functionare? Daca Patriarhia emite o scrisoare pentru Biserica Adventista de Ziua a 7-a, ce ar trebui sa scrie in antet? :)

Nu mai confundati institutiile lumesti , indiferent de ce denumire au, cu Biserica lui Hristos.

stefan florin 12.06.2012 20:04:46

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 452337)
Nu știu, atâta apare pe pagina oficială a BOR. Poate vă interesați dumneavoastră.

Totuși, în patru ani nu am observat să se sesizeze nimeni din Sfântul Sinod că textul publicat de biroul de presă ar cuprinde erori.

amice ce vrei sa spui concret? Ca BO il recunoste pe papa ca pastor universal al crestinilor inclusiv al ortodocsilor?

MihaiG 12.06.2012 20:05:54

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 452353)
amice ce vrei sa spui concret? Ca BO il recunoste pe papa ca pastor universal al crestinilor inclusiv al ortodocsilor?

Că Sfântul Sinod al BOR recunoaște Bisericii Catolice statutul de BISERICĂ CREȘTINĂ.

Dar, încă o dată: dacă dumneavoastră aveți dubii, interesați-vă la Patriarhie. Mie personal îmi sunt suficiente comunicatele de pe pagina oficială a BOR.

Mihailc 12.06.2012 20:13:52

Nu știu de ce vă agitați atâta pe marginea unor comunicate de presă destinate consumului mediatic. Faptul că numești pe cineva cu numele și calitatea cu care se recomandă singur, nu implică o recunoaștere oficială a respectivei calități și a implicațiilor mai profunde legate de respectivul nume.

Biserica Ortodoxă Română nu poate recunoaște de una singură calități ecleziale profunde în heterodoxie, fără o consultare cu oikumena panortodoxă și fără o poziție teologică larg împărtășită a celorlați dreptmăritori creștini de pretutindeni.

AlinB 12.06.2012 20:14:45

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 452354)
Că Sfântul Sinod al BOR recunoaște Bisericii Catolice statutul de BISERICĂ CREȘTINĂ.

Dar, încă o dată: dacă dumneavoastră aveți dubii, interesați-vă la Patriarhie. Mie personal îmi sunt suficiente comunicatele de pe pagina oficială a BOR.

De ce, chiar aveati nevoie de ele?

Nu de alta dar ca sa va satisfaca trebuie sa taiat din start si cu ochii inchisi ideea ca este scris ca atare datorita unor conventii ortografice.

Deci daca puteti sa-i inchideti cand va place si sa-i deschideti doar spre ce va place, de ce mai vorbiti de argumente?

MihaiG 12.06.2012 20:19:33

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 452356)
Nu știu de ce vă agitați atâta pe marginea unor comunicate de presă destinate consumului mediatic. Faptul că numești pe cineva cu numele și calitatea cu care se recomandă singur, nu implică o recunoaștere oficială a respectivei calități și a implicațiilor mai profunde legate de respectivul nume.

Dar nu este vorba nicidecum despre o numire formală, rezumată la numele oficiale ale altor culte.

De exemplu, BC nu se numește Biserica Creștină Catolică, și totuși, în decizia sa, Sfantul Sinod al BOR o numește Biserică creștină.

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 452356)
Biserica Ortodoxă Română nu poate recunoaște de una singură calități ecleziale profunde în heterodoxie, fără o consultare cu oikumena panortodoxă și fără o poziție teologică larg împărtășită a celorlați dreptmăritori creștini de pretutindeni.

Poate nu poate, uite că o face.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:50:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.