![]() |
Citat:
Esti sigur ca stii toate datele problemei? "Purtat despotic" suna atat de vag.. Citat:
Citat:
|
Citat:
Democrație mânca-ți-aș! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Aveti vreo problema cu aceasta perspectiva? Sigur ca aveti, pentru ca in societate nu exista suficient material crestin viguros astfel incat sa devina forta politica. Asta e tragedia cu care ne confruntam si desi calea cea buna si cu scaun la cap ar fi preocuparea ca o parte cat mai mare din societate sa devina crestina astfel incat acest angrenaj de forta sa se produca, ambitia noastra omenasca spune altceva: preotul sa lase crucea si Evanghelizarea, si sa se arunce in mocirla luptei poliice ca asa in mod sigur, multe suflete va castiga pentru Dumnezeu. Hilar. Ba nu, patetic. Citat:
Citat:
Pofitm, faceti voi cat va tine si ce va tine - rezultatul? Am scris mai sus. Citat:
Cam asa vad si neoprotestanatii lucrurile. Citi scuzele lor chiar aici, pe forum. Pai de ce o lasat ortodoxia? Pai nu o gasit acolo ce vroiau.. Chit ca n-au fost practicanti, ca n-au incercat sa fie practicanti, nu au incercat sa-si cunoasca credinta decat superficial - Biserica singura e de vina pentru ratacirile lor. Citat:
Citat:
N-ati vrea sa-i dati de exemplu? Citat:
Sau cumva au aparut in statistici 2.4 milioane in plus de catolici, neoprotestanti, musulmani, etc.? |
Citat:
|
Aveți o perspectivă greșită, domnule AlinB. Și vă rog să mă iertați dar eu văd că preoții se ocupă în foarte mică măsură de mântuirea oamenilor, iar în mare măsură se ocupă de interesele lor personale sau de grup; mântuirea oamenilor este undeva printre ultimele locuri în prioritățile popilor, cel puțin din ceea ce am văzut eu până acum, nemaipunând la socoteală că unii dintre clerici ar trebui să își vadă în primul rând de propria lor încreștinare și mântuire și abia după aceea să își mai vadă și de a altora. Doar purtarea unei bărbi, a unor straie preoțești și un glas mai bun decât al altora nu te face mai creștin decât alții.
Iar modelul pe care îl propuneți este greșit pentru că presupune prea multă lipsă de ordine, lipsă de coordonare și lăsare de izbeliște a mirenilor de către clerici. Acolo unde este Duhul Sfânt este unitate, dragoste, conlucrare, nu dezbinare și lucrare fiecare pe contul lui. Iar o mistificare pe care văd că persistați să o faceți este aceea că nu ar fi oameni, însă dacă nu sunt oameni nu putem să aruncăm totul pe seama lui Dumnezeu și a oamenilor; cei care sunt responsabili sunt și cei vinovați de astfel de stări de lucruri, iar dumneavoastră îi culpabilizați chiar la modul indirect prin această critică pe care o faceți. Deci dacă nu există oameni, dacă nu există creștini suficienți și dacă nu sunt suficienți pentru o implicare mai mare socială decât pentru propria lor supraviețuire sau îmbogățire, astea se datorează lipsei de proiect, lipsei de responsabilitate pentru niște responsabilități legitime, lipsei de angajare în lucruri serioase și de mare anvergură, lipsei de ascultare față de Dumnezeu, față de Sfânta Scriptură, față de Sfânta Tradiție, etc. Citat:
Citat:
Este vorba deci despre un spor demografic negativ, la care contribuție semnificativă nu are doar emigrația, ci și problemele sociale, economice, problemele familiilor, avorturile și în general această mentalitate care este promovată în ultimii 22 de ani dinspre occident (occidentul căzut în păcate evident, că mai există și occidentali sănătoși (la cap), și în general ăia sunt catolici și protestanți) și care militează împotriva valorilor creștine și tradiționale și pentru non-valori și pentru ceea ce catolicii au denumit "cultura morții", dar eu i-aș spune incultura morții pentru că în acest caz este evident că nu avem de-a face cu o cultură, ci cu o incultură și rea-credință strigătoare la cer. BOR trebuia și trebuie să lupte pe toate fronturile posibile împotriva acestui curent de mentalitate malefic, curent care este foarte puternic susținut de mass-media (evident de acelea de inspirația lor și finanțate de oamenii Satanei), iar pe de altă parte trebuie să lupte pentru promovarea și implementarea valorilor autentice creștine și tradiționale în această lume modernă, iar cele două, adică modernitatea și valorile tradiționale și creștine nu sunt deloc incompatibile, mai mult supraviețuirea modernității fiind direct legată de continuitatea și persistența valorilor creștine și tradiționale. Altfel spus BOR trebuie să lupte atât pe plan ideatic, de mentalitate, politic și așa mai departe, cu baza în fundamentul spiritual al lucrurilor, în Dumnezeu și în credința și nădejdea fără îndoială în Acesta pentru întemeierea și re-întemeierea întregii vieți a creștinilor ortodocși și a întregii societăți în Christos și în valorile autentice, adică în cele creștine. Duhul Sfânt a lucrat și încă mai lucrează în această direcție, și cred că încă va mai lucra, totul este ca BOR și în special popii să nu se mai opună Duhului Sfânt, să nu mai facă rezistență Duhului lui Christos și mai mult să conlucreze cu Acesta, să se lase inspirați și purtați mai departe de Duhul vindecării și al puterii, de Duhul adevărului și al dragostei. Atâta timp cât mirenii vor tăcea din gură și nu vor pune presiune concretă asupra popilor, atâta timp cât cei valoroși nu vor reuși să penetreze structurile clericale pentru a îi înlocui pe cei care stau acolo doar pentru bani și pentru alte interese (materiale, dar nu numai, ci chiar și interese împotriva BOR și în general a Bisericii lui Christos), atâta timp cât cei care sunt în funcții nu vor asculta de Dumnezeu, de Christos ci de interesele lor personale sau de grup și de acele interese care sunt de fapt ilegitime și lucrează exact împotriva adevăratelor interese legitime ale Bisericii, va fi vai și amar de capul poporului, și inclusiv de capul popilor, va fi tot mai stimulată renunțarea la Biserica Ortodoxă. Practic, o parte din BOR, și în special dintre popi, merge la ora actuală spre propria ei auto-distrugere, și numai întoarcerea adevărată la Dumnezeu și ascultarea PRACTICĂ de Christos poate opri tendința negativă pe care au luat-o unii, nu toți, din BOR. Iar privitor la cei care deja sunt emigrați, și despre care nu se știe dacă se vor mai întoarce în România, BOR, Statul Român, alte organizații, precum și oamenii trebuie să vegheze la păstrarea identității naționale și religioase a românilor ortodocși emigrați, pentru că pe acele plaiuri străine sunt amenințați atât cu pierderea identității naționale cât și a celei religioase. |
Plecarea peste hotare a 2,4 milioane de crestini este un fapt, nu o interpretare (daca o fi exacta cifra asta si daca oamenii aceia chiar sunt ce spunem noi sau spun ei ca sunt).
Acum, faptu-i fapt, insa ce interpretare vom aduce? Aici e-aici... Eu zic asa: orice am gandi noi, prizonieri ai intereselor noastre subiective, sa luam in calcul si pe Domnul, ca doar lucreaza in istorie (stie careva ca s-ar fi retras la pensie?). Oare ce voieste Dumnezeu prin aceasta plecare a crestinilor nostri in lume? Oare exodul acesta nu face parte din Planul lui Dumnezeu? Nu m-as mira ca Europa sa primeasca tocmai acum, la vreme de exod, o mostra de crestinism romanesc... Oameni care merg la biserica, fac semnul Sfintei Cruci, isi tin traditiile etc. Ce va iesi din asta eu nu stiu. Vom trai si vom vedea. Insa nu pricep de ce trebuie sa privim toate chioris, sceptici, pesimisti, nemultumiti, raniti, maniati, indignati, incruntati, dezamagiti si vesnic in banda negativa... Ochiul bun si ochiul rau... Eterna problema de asezare sufleteasca. P.S. N-am spus ca-n tara nu avem probleme si inca grozav de mari, cumplite chiar. Nu spun aceasta, spun doar sa ne-amintim mereu ca Domnul vede, Domnul ingrijeste, Domnul lucreaza in noi, in omenirea intreaga. Nu poate fi altcumva, iar noi sa nu uitam in nici un caz aceasta, ca doar nu suntem orfani. |
Inainte, unde mergeau voievozii, era si un mitropolit. Voievozii mereu se consultau cu Biserica. Si avem voievozi cu mame calugarite.
Pe timp de razboi, toti erau pe front. Mirenii cu armele lumesti, monahii cu armele duhovnicesti. Intre Biserica si Stat exista o unitate, se ajutau una pe celalalta. Acum este un balamuc. Se stie ca statul actual nu prea este crestin, asa ca nu vad de ce BOR se implica. Eventual sa incerce sa schimbe ceva, dar oare politicienii nu si-au dat seama ca daca ar avea Biserica alaturi de ei ar putea controla mai usor poporul? Eu cred ca da. Sa vedem ce spune un parinte marturisitor despre acest subiect: Parintele Amfilohie Branza despre INSTITUTIONALIZAREA BISERICII Ieromonahul Amfilohie -Masoneria(atitudinea sinodului in 37 vs atitudinea celor din prezent) complet aici: Ieromonahul Amfilohie spune adevarul! Part 1/4 Pr. Amfilohie Branza - Despre cazul Tanacu(+altele) Pr.Amfilohie Branza - despre ecumenism,tacere Pr. Amfilohie Branza - Despre marturisirea Credintei I/II *** Biserica Ortodoxă în fața APOSTAZIEI - părintele Gheorghe Anițulesei In '37 a fost o demascare si o lupta directa impotriva masoneriei, condusa de catre Sinod si de catre cei care au raspuns la apelul sau, astazi este tacere. Treburile sunt clare. Numai sa nu vrem, nu le vedem si nu le constientizam. Are dreptate Pr.Amfilohie Branza, cum se ridica un roman sa vorbeasca despre ortodoxie si romanism, sar in sus altii si il fac sa taca si il marginalizeaza. Sper sa ascultati ce spune Pr.Amfilohie Branza si sa fie de folos. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Daca aia 30 milioane fac foame, e de ajuns sa le arunci o paine si se maninca intre ei. Citat:
Citat:
Citat:
Si multi romani nu cred ca au auzit de ei sau stiu cine au fost ce au facut ce sa mai vorbim de autoritate ca sa faci atata caz, asa ca las-o mai moale ca poate faci vreun atac ceva. Citat:
|
Rugăminte !
Alin, te rog mult să o lăsăm ceva mai moale cu bășcălia, căci văd că a devenit o modă de la un timp pe acest forum atacul la persoană și bășcălia .
|
Citat:
|
Un exemplu luat la intamplare din ultima postare !
Citat:
Tu centezi, tu dai cu capul. Despre ce vorbesti de fapt? Si multi romani nu cred ca au auzit de ei sau stiu cine au fost ce au facut ce sa mai vorbim de autoritate ca sa faci atata caz, asa ca las-o mai moale ca poate faci vreun atac ceva. Citat: Așa Biserică, așa popor .... ...si asa "Decebal" .. :)) " Un alt exemplu , tot luat la intamplare :" "Numai in doze moderate, care nu afecteaza grav si flagrant sanatatea, eroziunea lenta e oricum naturala, nu? :) "" Altul : "Nu ma hranesc cu ignoranta altora. Puteai sa te scuzi ca nu ai cartile la indemana, n-ai notite si memoria nu te ajuta, nu era musai sa-ti arati frustrarile. Categoric si absolut. " In fine , pace si multa bucurie ! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Asociatia ortodoxa Pro-Vita Bucuresti a spus ca numarul pruncilor romani ucisi intrece numarul victimelor din primele doua razboiae mondiale. "- În anii postdecembriști sunt înregistrate peste 17.200.000 de avorturi [intre timp, statisticile mai noi au numarat pana la peste 21 de milioane pana in anul 2008 - interviul cu pr. Tanase fiind ceva mai vechi, din 2006, n.n.] Asta înseamnă aproape numărul populației rămase în țară. Daca ținem cont că din 22 milioane vreo 4 milioane de români au plecat peste graniță, rezultă că au rămas 18 milioane, ceea ce înseamnă cu au fost uciși atâția prunci câți oameni mai sunt acum în România.(clinicile private nu sunt obligate sa declare nr. de avorturi efectuate, numarul include mai mult avorturile facute la stat; de aceea nr. este tot posibilul sa fie si mai mare decat cel oficial) - Dacă la noi păcatul avortului are proporție de masă, catastrofală, oare nu în aceeași măsură și largă cuprindere apasă și pedepsele de sus? Cum vedeți dumneavoastră urmările acestei înmulțiri incredi*bile a pruncuciderilor? Urmează pieirea! Dumnezeu privește și pe cei drepți și pe cei păcătoși la fel, plouă la fel peste toți, răsare soarele și-i lu minează și-i încălzește fără deosebire pe credincioși și pe necredincioși. Dumnezeu ne privește ca pe un tot. La judecată vom veni cu neamul nostru, nu separat. Vom fi judecați ca persoane, dar în neamul nostru. Dacă un neam se opune lui Dumnezeu, luptă împotriva Lui, are ca viitor pieirea! Ar fi o nădejde ca poporul român să scape, dar este stăpânit de acest păcat îngrozitor. Un păcat așa de mare lângă tradiții așa de frumoase, lângă credința jertfelnică și mărturisitoare. " [Pr.N.Tanase]" Tot parintele Tanase a spus ca inotam in propriul sange. Alt factor ar fi ferirea de a avea mai mult de 1-2 copii. Dar chestiunile acestea se stiu, numai sa nu vrei si sa nu le pui cap la cap. |
Citat:
P.S. Eu chiar nu stiu despre ce profetii vorbeste respectivul. Si sunt convins ca majoritatea romanilor nici nu stiu cine sunt, ce sa mai zic de ei in calitate de profeti ca sa emita pretentiile in cauza (vai, n-au ascultat de profeti). |
Citat:
2. Nu planificarea familiala in sine este condamnabila, ci metodele si motivele (in masura in care sunt vinovate). |
Citat:
|
Citat:
Daca nici macar ignoranta nu ne straduim sa o punem la pamant.. |
Citat:
Pe maine. . . ! |
Citat:
De fapt "re-educarea" sunteți dumneavoastră cel care o faceți, promovând voit sau nu indiferentismul moral și suspendarea judecății și responsabilității morale a creștinului ortodox, adică un păcat extrem de grav și împotriva voinței lui Dumnezeu. Pe de altă parte, printre multe alte argumente, este chiar acela de la Sfânta Liturghie, unde se spune "Și toată viața lui Christos Dumnezeu să o dăm", ori această dăruire în întregime a vieții pentru Christos implică în mod necesar, nu facultativ, și dimensiunea judecății și responsabilității morale, inclusiv în materie de politică, altfel fiind încălcată voința lui Dumnezeu și făgăduința sfântă făcută la Sfânta Liturghie în biserică înaintea Sfântului Altar. Dumneavoastră faceți o altă confuzie atribuindu-mi mie că Biserica ar trebui "sa faca morala cu bata societatii majoritar-cvasi-atee si rare-(une)-ori formal-prin-botez-ortodoxe", de parcă eu vorbeam despre vreo violență oarecare. Nu am vorbit despre nici o metodă violentă, ci despre necesitatea atenționării, promovării, și a propagandei din partea autorităților ecleziale, dar nu numai pentru că și ceilalți creștini au obligații, în anumite aspecte politice, dar nu exclusiv politice, cetățenii de religie creștină ortodoxă asumându-și ei responsabilitatea pentru propriile lor acțiuni, pentru că Biserica nu poate să stea în cabina de vot a unui cetățean și să vadă ce face cu votul lui. Iar faptul că societatea nu ar fi așa cum trebui de creștină prea puțin îmi stă mie în responsabilitate, ci stă pe spatele altora care mai și sunt plătiți, au tot felul de beneficii, etc pentru asta și au datoria să își îndeplinească obligațiile. Autoritățile Bisericii Ortodoxe au obligația din acest punct de vedere, lucrarea lor pentru conștința morală a credincioșilor nu este una facultativă, ci obligatorie, cei care nu se achită de această datorie fiind niște trădători de neam, de țară, de Biserică, de popor, de națiune, de Dumnezeu și de Christos și împotrivitori ai Duhului Sfânt. Dacă dumneavoastră promovați, mai direct sau indirect, indiferentismul moral, trădarea jurămintelor sfinte, trădarea față de Christos, închinarea la mai mulți dumnezei, călcarea voinței lui Dumnezeu și împotrivirea față de Duhul Sfânt, atunci îmi pare sincer rău pentru dumneavoastră și pentru cei care gândesc și acționează asemenea dumneavoastră. În esență, atitudinea pe care dumneavoastră o afișați se încadrează fără nici o problemă și fără nici o discuție la erezie și este condamnată de Dumnezeu și de Sfânta Biserică. |
Citat:
Nota: nu ma refer la BC sau BO, in particular, ci la BCrestina, asa cum a fost ea candva, Una, si ar/va trebui sa fie din nou, la modul ideal. Urasc ideea/atitudinea "ai nostri au intotdeauna dreptate". |
Și cam care ar fi "trebușoarele" ale duhovnicești, domnule AlinB?
astea? Citat:
|
continuare
Citat:
|
Sau poate astea:
Citat:
|
sau poate astea?
Citat:
|
Măi copii, voi ați uitat unde e Împărăția Domnului, nu? E aici, în lumea asta cumva? :39:
|
Citat:
|
Citat:
1 2 3 4 5 6 7 . . . .:76: |
Citat:
Daca citatele sunt corecte fac parte din bla-bla-urile pe care trebuiau sa le spuna toti din functiile de conducere de la mic la mare. Patriarhul Iustinian a si spus ca va cauta sa nu se mearga pe linia amartiriului din Rusia si Bulgaria, care nu a adus niciun rezultat, decat o prigoana impotriva Bisericii, si va cauta sa spuna ca ei si sa faca asa cum stie. |
Citat:
Iar in ceea ce priveste atitudinea fata de preoti, BOR ..nu se deosebeste cu mult de cea a unui neoprotestant sau stilist sau a unui catolic extremist de care vorbeai mai sus. |
Citat:
Mărturisitorii din pușcării sau chiar și care nu au intrat în pușcării dar au avut foarte mult de suferit, știuți și neștiuți, sunt cei care au salvat onoarea Bisericii Ortodoxe, onoare care a fost călcată în picioare de patriarhul roșu și de alții asemenea lui. Acei mărturisitori, acei prigoniți, care au fost batjocoriți în fel și chip și care au dat moarte sau mărturie de martir, aceia sunt adevărata biserică ortodoxă, și nu întâmplător după lovitura de stat din '89-'90 ortodocșii s-au raportat foarte mult la acea perioadă, la acei martiri pentru găsirea sau întărirea credinței; cum spunea Tertulian, "sângele martirilor, sămânța creștinilor". Citat:
|
B.O.R. sa ia exemplu !
Interdicția propagandei politice în Biserica Ucrainei
sursa: orthodoxie.com Preafericitul Vladimir, Mitropolit al Kievului și primat al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a reiterat într-o decizie interdicția pentru totți clericii Bisericii sale să participe la campania electorală sau la propagandă politică. Ucraina se află în pragul alegerilor parlamentare, care vor avea loc pe 28 octombrie. În această perspectivă, Mitropolitul Vladimir al Ucrainei a publicat o directivă în care se interzice orice propagandă partinică sau politică în biserici și mănăstiri. În această directivă, se specifică interdicția pentru clerici, preoți, ierarhi, stareți și călugări, dar și pentru angajații instituțiilor eclesiastice. |
Citat:
|
Citat:
Doamne ajuta ! |
Citat:
Intotdeauna mariajul Biserica - putere lumeasca n-a fost prea fericit pentru nici una dintre ele, decat poate pentru scurte perioade de timp. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:14:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.