Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Masoneria in BOR? Rotary Club alta fata a masoneriei-repostat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15038)

ovidiu b. 06.06.2012 23:10:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 450863)
Apropo, ti-ai fi dorit sa fii in Serbia in ultimii 15 ani?

E greu să dau un răspuns, având în vedere că e o țară străină pentru mine. Înțeleg unde vrei să bați. Probabil că mulți am renunța la viața din Serbia luând în calcul ultimii 15 ani. Mă abțin să-mi dau cu părerea cu privire la ce aș fi ales dacă Romănia ar fi trecut prin aceleași momente. E ușor de vorbit, mai greu cu faptele.

iuliu46 06.06.2012 23:17:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 450861)
Pai cand o sa ai oameni in grija ta, chiar si doar o famile (nu mai vorbim de mii, sute de miii, poate milioane de suflete) si in acelasi timp prin natura pozitiei sau ocupatiei o sa innoti in ape tulburi, sa ne explici si noua la modul practic cum e treaba cu fundul si cele doua luntri.

Suna bine.Hai sa jucam jocul "daca eram io in locul lui ". :21:
Ideea ca trebuie sa pleci capul de frica sa nu iei bataie poate fi interesanta dar ce legatura are cu ce discutam noi aici ? Ti se pare ca santem pe drumul cel bun ? Ti se pare ca ne admira cineva dintre straini ? Ti se pare ca avem vreun cuvant de spus sau ca ne asculta cineva ? Sau trebuie sa ramanem mereu cu capul plecat de frica ? Sau tu intelegi mai bine lucrurile decat restul lumii ? Adica aia in 1937 au fost niste prosti care n-au stiut sa innoate in ape tulburi.La fel si sarbii. Numai noi santem destepti si daca le astupam prostilor gura o scoatem noi la capat, trecem noi puntea fara sa ne udam.

ioanna 06.06.2012 23:20:32

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 450827)
foarte frumos !
vedeti ca se poate sa fie si un patriarh smerit,duhovnicesc,simplu,fara sa umble dupa averi sau puterea acestei lumi.

Si mie imi place Patriarhul Serbiei, se apropie cel mai mult de imaginea pe care o am eu despre Patriarh, cum mi-ar place mie sa fie, un om care starneste admiratia si respectul tuturor, sa respire sfintenie. Nu trebuie sa fie neaparat erudit ,nici teolog renumit, nici manager si bun administrator, doar exista o armata de consilieri care pot fi, el sa fie o reprezentare simbolica a Bisericii. Si ateii ar indragi un asemenea om :71:

Nu era un apropo la patriarhul nostru, respect alegerea facuta de Sf. Sinod si pe PF Daniel. Daca asa au dorit, le respect decizia. Probabil au luat in considerare si partea manageriala, pe care eu n-as fi considerat-o criteriu de eligibilitate.

antiecumenism 06.06.2012 23:57:17

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 450879)
Si mie imi place Patriarhul Serbiei, se apropie cel mai mult de imaginea pe care o am eu despre Patriarh, cum mi-ar place mie sa fie, un om care starneste admiratia si respectul tuturor, sa respire sfintenie. Nu trebuie sa fie neaparat erudit ,nici teolog renumit, nici manager si bun administrator, doar exista o armata de consilieri care pot fi, el sa fie o reprezentare simbolica a Bisericii. Si ateii ar indragi un asemenea om :71:

Nu era un apropo la patriarhul nostru, respect alegerea facuta de Sf. Sinod si pe PF Daniel. Daca asa au dorit, le respect decizia. Probabil au luat in considerare si partea manageriala, pe care eu n-as fi considerat-o criteriu de eligibilitate.

cred ca au luat in considerare faptul ca Daniel raspandeste erezia ecumenista ,asta au luat in considerare ,ca e de al lor.

"Patriarhul Serbiei, lua aminte și la ceea ce se întâmpla în jurul său. La Patriarhie supraveghea și se îngrijea ca toate să funcționeze cât mai bine cu putință. Când orarul de muncă se termina și toți plecau, atunci Patriarhul venea și stingea luminile pe care angajații le uitau aprinse. Foarte des, singur, repara instalațiile sanitare, ferestrele, blocajele…
Avea grijă pretutindeni unde era nevoie și asupra lucrurilor pământești, chiar dacă accentua că adevărata noastră patrie este „sus”. De aceea, amintea că trebuie să fim atenți :
http://carteromaneasca.files.wordpre...pg?w=300&h=229„Într-o zi, când ne vom înfățișa înaintea strămoșilor noștri, să nu ne fie rușine de ei, nici lor să le fie rușine de noi”.
De acolo de sus, să te rogi pentru noi, Sfinte Ierarhe! "

CU ADEVARAT MERITA SA-I ZIC SI EU SFINTE IERARHE,SFINTE patriarhe ! dar nu lui Daniel...

ovidiu b. 07.06.2012 10:41:39

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 450895)
CU ADEVARAT MERITA SA-I ZIC SI EU SFINTE IERARHE,SFINTE patriarhe ! dar nu lui Daniel...

Dar ai putea să te rogi pentru el...sau măcar să nu îl mai judeci. Au fost atâția sfinți, majoritatea dintre ei au înfruntat nedreptatea cu smerenie, cu iubire față de Dumnezeu și față de oameni. Iisus a fost fără de păcat și, cu toate acestea, cât de puțini oameni l-au ascultat. Deosebirea mare deosebire, între noi și Iisus este aceasta: că Iisus n-avea vină, pe când noi toți avem vină. Să știi că nu pariarhul este de vină, (eu unul nu-i găsesc nici o vină și nu mă privesc greșelile lui) ci noi ca neam ne plătim păcatele. :1:

antiecumenism 07.06.2012 11:14:50

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 450956)
Dar ai putea să te rogi pentru el...sau măcar să nu îl mai judeci. Au fost atâția sfinți, majoritatea dintre ei au înfruntat nedreptatea cu smerenie, cu iubire față de Dumnezeu și față de oameni. Iisus a fost fără de păcat și, cu toate acestea, cât de puțini oameni l-au ascultat. Deosebirea mare deosebire, între noi și Iisus este aceasta: că Iisus n-avea vină, pe când noi toți avem vină. Să știi că nu pariarhul este de vină, (eu unul nu-i găsesc nici o vină și nu mă privesc greșelile lui) ci noi ca neam ne plătim păcatele. :1:

ai si tu dreptate ca nu e bine sa-l judec; pe de alta parte el e vinovat pentriu ca promoveaza ecumenismul care este "erezia tuturor ereziilor" (Parintele Arsenie Boca) si "produsul masoneriei" (Parintele Staniloae).
cum poate el ca Patriarh ortodox sa-si tradeze ortodoxia si sa nu tina cont de ce au zis Sfintii? Poate noi ca neam ne platim pacatele dar atunci sarbii cum au putut sa aiba un patriarh deosebit? de ce sa nu avem si noi un patriarh mai duhovnicesc,antiecumenist...

Canonul 45 al Sfintilor Apostoli – „Episcopul, presbiterul sau diaconul, daca numai s-ar ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca, iar daca le-a permis acestora sa savarseasca ceva ca si clerici (sa savarseasca cele sfinte), sa se cateriseasca.”

Parintele arhimandrit Arsenic Boca (+1989)Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor. Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!” (Talantii imparatiei, p. 197)

Cucernicul Parinte Dumitru Staniloae (+1993) “Eu nu prea sunt pentru ecumenism; socotesc ca ecumenismul este produsul masoneriei; iarasi vor sa relativizeze credinta adevarata. A avut dreptate Biserica zicand ca nu prea suntem uniti. Ecumenismul este pan-erezia timpului nostru. Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decat un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decat un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de Biserici surori este improprie.”

Sfantul Efrem Sirul (+379) „Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei cati murdaresc sfanta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!

Sfantul Ioan Gura de Aur (+ 407) . Nimic nu foloseste viata virtuoasa, daca credinta nu este sanatoasa.”

Sfantul Teodor Studitul (+826) „Atunci cand Credinta e primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere. Daca e vorba de Credinta, nimeni nu are dreptul sa zica: „Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un carmuitor? Nici acesta nu doreste sa aiba vreun amestec. Sau un sarac care de-abia isi castiga existenta? … Nu am nici cadere, nici vreun interes in chestiunea asta. Daca voi veti tacea si veti ramane nepasatori, atunci pietrele vor striga, iar tu ramai tacut si dezinteresat?”
Sinodul nu este aceasta: sa se intruneasca simplu ierarhi si preoti, chiar daca ar fi multi; ci sa se intruneasca in numele Domnului, spre pace si spre pazirea canoanelor… si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stapanirea de a incalca canoanele, fara numai sa le aplice si sa se alature celor predanisite, si sa urmeze pe Sfintii Parinti cei dinaintea noastra… Sf. loan Gura de Aur a spus deschis ca dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati in comuniune cu ei.”
„Avem porunca de la insusi Apostolul Pavel ca, atunci cand cineva invata ori ne sileste sa facem orice alt lucru decat am primit si decat este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeaza a fi osandit, ca nefacand parte din clerul sfintit. Nici un sfant nu a incalcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfant, daca ar fi calcat-o.”

Sfantul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073)
“Pazeste-te, fiule, de cei cu credinta stramba si de toate discutiile lor, caci si pamantul nostru s-a umplut de ei! Numai cel ce traieste in Credinta Ortodoxa isi va mantui sufletul. Fiindca nu exista o alta credinta mai buna, decat curata si sfanta noastra Credinta Ortodoxa … De asemenea, fiule, nu se cade sa lauzi o credinta straina. Cine lauda o credinta straina face la fel ca si cel care-si huleste propria credinta. Cine lauda credinta sa si pe cea straina e un fatarnic si apropiat de erezie … Daca cineva iti spune: ‘Credinta noastra si a voastra este de la Dumnezeu,’ atunci, fiule, raspunde-i asa: ‘Fatarnicule! Cum pot fi amandoua de la Dumnezeu? Nu stii ce spune Scriptura: Este un singur Domn, o singura Credinta, un singur Botez. (Efeseni 4, 5)
Asadar, fiule, fereste-te de acestia si intotdeauna apara-ti credinta ta! Nu te infrati cu ei, ci fugi de ei si intareste-te in credinta ta prin fapte bune! … Fiule, chiar daca va trebui sa mori pentru credinta ta sfanta, du-te cu indrazneala la moarte! Asa au murit si sfintii pentru Credinta, iar acum vietuiesc intru Hristos. “(Patericul pesterilor de la Kiev, 1806)

ovidiu b. 07.06.2012 12:27:05

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 450961)
ai si tu dreptate ca nu e bine sa-l judec; pe de alta parte el e vinovat pentriu ca promoveaza ecumenismul care este "erezia tuturor ereziilor" (Parintele Arsenie Boca) si "produsul masoneriei" (Parintele Staniloae).

Nu judeca, ca să nu fii judecat. Cât despre părintele Arsenie Boca sau părintele Stăniloaie, ia și tu exemplu de la ei. Cerceteză-le puțin viața lor și pune-o în practică atât cât se poae și ți se potrivește. Ai să fii surpins! :1:

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 450961)
cum poate el ca Patriarh ortodox sa-si tradeze ortodoxia si sa nu tina cont de ce au zis Sfintii? Poate noi ca neam ne platim pacatele dar atunci sarbii cum au putut sa aiba un patriarh deosebit? de ce sa nu avem si noi un patriarh mai duhovnicesc,antiecumenist...

Poate că nu merităm, poate nu suntem vrednici. Hai să trecem la fapte și să lăsăm "de ce-ul" ăsta. Poate că din cauza ta, a mea și a altora...din cauza păcatelor noastre conducătorii noștri sunt așa cum sunt. Păcatele noastre opresc rodul cel bun, oamenii sfinți, oamenii cu frică și dragoste față de Dumnezeu și de oameni, asta e plata noatră ca neam. Toți arătăm cu degetul spre conducători, și nu numai, dar nici unul nu arată cu degetul spre sine. Aproape întotdeauna cei care se plâng de alții ar trebui să se plângă de ei înșiși. :1:

antiecumenism 07.06.2012 12:56:06

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 450965)
Nu judeca, ca să nu fii judecat. Cât despre părintele Arsenie Boca sau părintele Stăniloaie, ia și tu exemplu de la ei. Cerceteză-le puțin viața lor și pune-o în practică atât cât se poae și ți se potrivește. Ai să fii surpins! :1:

Poate că nu merităm, poate nu suntem vrednici. Hai să trecem la fapte și să lăsăm "de ce-ul" ăsta. Poate că din cauza ta, a mea și a altora...din cauza păcatelor noastre conducătorii noștri sunt așa cum sunt. Păcatele noastre opresc rodul cel bun, oamenii sfinți, oamenii cu frică și dragoste față de Dumnezeu și de oameni, asta e plata noatră ca neam. Toți arătăm cu degetul spre conducători, și nu numai, dar nici unul nu arată cu degetul spre sine. Aproape întotdeauna cei care se plâng de alții ar trebui să se plângă de ei înșiși. :1:

Dar poate meritam sa avem un patriarh antiecumenist si duhovnicesc ! eu sunt pacatos dar nu vreau sa fiu eretic,mason,ecumenist si nici nu sunt.De ce nu ar gandi la fel ierarhii,patriarhul ?

Eu arat cu degetul spre mine si zic ca sunt pacatos dar in acelasi timp afirm ca nu sunt eretic si ecumenist.

eu imi plang pacatele mele dar nu am de sa plang ca sunt antiecumenist ,acesta e un lucru bun;de ce oare a tinut Parintele Amfilohie acele conferinte ? ca sa afle tot poprul ortodox ca masoneria si ecumenismul sunt de la dracu ,ca sinodul din 1937 era impotriva lor si cei de acu tac din gura sau mai rau raspandesc erezia aecumenista.

-eu sunt poate un om mai razboinic,mai revoltat si gandesc asa:de ce sa sufere 22 de milioane de romani,sau sa zicem 2 milioane de credinciosi care sunt practicanti crestini pt ca sunt cateva sute in sinod sau adunarea bisericeasca care sunt cu ecumenismul ? in consiliul bisericesc erau masoni care l-au votat pe patriarhul Daniel ceea ce e foarte rau,de ce sa nu faca parte din consiliul bisericesc crestini adevarati care sa voteze un patriarh adevarat .crezi ca nu se poate ? se poate dar nu se vrea.

-eu cred ca trebuie sa tinem cont ca Biserica e si luptatoare si sa fim impotriva tuturor ereziilor.zici ca trebuie sa trecem la fapte ,pai pe langa rugaciune aceasta lupta impotriva ereziilor si a ereticilor este o fapta buna si ea.

Sfantul Teodor Studitul (+826) „Atunci cand Credinta e primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere. Daca e vorba de Credinta, nimeni nu are dreptul sa zica: „Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un carmuitor? Nici acesta nu doreste sa aiba vreun amestec. Sau un sarac care de-abia isi castiga existenta? … Nu am nici cadere, nici vreun interes in chestiunea asta. Daca voi veti tacea si veti ramane nepasatori, atunci pietrele vor striga, iar tu ramai tacut si dezinteresat?”
Sinodul nu este aceasta: sa se intruneasca simplu ierarhi si preoti, chiar daca ar fi multi; ci sa se intruneasca in numele Domnului, spre pace si spre pazirea canoanelor… si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stapanirea de a incalca canoanele, fara numai sa le aplice si sa se alature celor predanisite, si sa urmeze pe Sfintii Parinti cei dinaintea noastra… Sf. loan Gura de Aur a spus deschis ca dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati in comuniune cu ei.”

ovidiu b. 07.06.2012 13:14:19

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 450968)
Dar poate meritam sa avem un patriarh antiecumenist si duhovnicesc !

De unde știi că merităm?

Citat:

eu sunt pacatos dar nu vreau sa fiu eretic,mason,ecumenist si nici nu sunt.

Foarte bine. Nimeni nu îți cere asta. Când cineva ți-o va cere atunci să fii pregătit să-ți dai viața pentru dreapta credință.

Citat:

De ce nu ar gandi la fel ierarhii,patriarhul ?[/b]

De unde știi ce gândesc? Atâta timp cât nu ni se cer lucruri concrete care ne-ar abate de la dreapta credință, nu are sens să batem toba. O vom bate dacă va fi nevoie. :1:

Cât despre ceea ce face fiecare ... e problema lui și nu a mea.

antiecumenism 07.06.2012 13:24:58

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 450970)
De unde știi că merităm?

Foarte bine. Nimeni nu îți cere asta. Când cineva ți-o va cere atunci să fii pregătit să-ți dai viața pentru dreapta credință.

De unde știi ce gândesc? Atâta timp cât nu ni se cer lucruri concrete care ne-ar abate de la dreapta credință, nu are sens să batem toba. O vom bate dacă va fi nevoie. :1:

Cât despre ceea ce face fiecare ... e problema lui și nu a mea.

-dar nici tu nu stii ca nu meritam,de ce sa nu schimbam ceva in bine.
-pai nu ni se cer lucruri concrete pt ca oamenii cred ca s-ar revolta,ei sunt mai vicleni si propovaduiesc ecumenismul ca oamenii sa-l accepte de buna voie,sa accepte singuri erezia,asta e cea mai mare viclenie,sub masca democratiei,libertatii sa te faca eretic.
-pai nu sunt deja rugaciunile in comun cu catolicii (saptamana ecumenista); ce vrei mai mult ? oamenii nu au fost fortati ci pacaliti,inselati sa accepte ecumenismul si incet incet poate unirea cu catolicii fara ca ereticii catolici sa renunte la ereziile lor.vezi cum lucreaza dracu cu viclenie.

ovidiu b. 07.06.2012 13:39:54

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 450972)
-dar nici tu nu stii ca nu meritam,de ce sa nu schimbam ceva in bine.

Te-ai rugat sau te rogi pentru conducătorii noștri? (ai bisericii, ai țării)

Citat:

-pai nu ni se cer lucruri concrete pt ca oamenii cred ca s-ar revolta,ei sunt mai vicleni si propovaduiesc ecumenismul ca oamenii sa-l accepte de buna voie,sa accepte singuri erezia,asta e cea mai mare viclenie,sub masca democratiei,libertatii sa te faca eretic.

Atunci hai să nu mai batem așa tare din tobă. :1:

Citat:

-pai nu sunt deja rugaciunile in comun cu catolicii (saptamana ecumenista); ce vrei mai mult ?

La biserica unde merg eu suntem numai ortdocși. :1:

Citat:

oamenii nu au fost fortati ci pacaliti,inselati sa accepte ecumenismul si incet incet poate unirea cu catolicii fara ca ereticii catolici sa renunte la ereziile lor.vezi cum lucreaza dracu cu viclenie.

Ai o confirmare de la părintele Arsenie Boca cu privre la această poblemă care tu o pui:
"Se vorbește de unirea Bisericilor, deci de ajungere la sobornicitate. La sobornicitatea Bisericii ajung cei ce renunță la confesionalitate…Tendința Papei de a atrage în același staul pe toți creștinii nu se va realiza niciodată. Papa nu va ajunge niciodata la o turmă și un Păstor în staulul Romei, deoarece Biserica are un singur păstor: Iisus Hristos".

antiecumenism 07.06.2012 13:48:33

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 450976)
Te-ai rugat sau te rogi pentru conducătorii noștri? (ai bisericii, ai țării)

Atunci hai să nu mai batem așa tare din tobă. :1:

La biserica unde merg eu suntem numai ortdocși. :1:

Ai o confirmare de la părintele Arsenie Boca cu privre la această poblemă care tu o pui:
"Se vorbește de unirea Bisericilor, deci de ajungere la sobornicitate. La sobornicitatea Bisericii ajung cei ce renunță la confesionalitate…Tendința Papei de a atrage în același staul pe toți creștinii nu se va realiza niciodată. Papa nu va ajunge niciodata la o turmă și un Păstor în staulul Romei, deoarece Biserica are un singur păstor: Iisus Hristos".

atunci explica tu,te rog,ce zice acest Sfant:

„Avem porunca de la insusi Apostolul Pavel ca, atunci cand cineva invata ori ne sileste sa facem orice alt lucru decat am primit si decat este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeaza a fi osandit, ca nefacand parte din clerul sfintit. Nici un sfant nu a incalcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfant, daca ar fi calcat-o.”

ovidiu b. 07.06.2012 14:17:34

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 450977)
atunci explica tu,te rog,ce zice acest Sfant:

Vezi că ai sărit niște etape, inainte de a ajunge la acest apsect. Eu am pus niște probleme punctuale. :1:
Cititul este foarte bun...dar e bine să ne mai consultăm și duhovnicii înainte de a trage propriile noastre concluzii. Apropo, întreabă-l pe duhovnicul tău dacă ceea ce faci tu este bine. :1:

costel 07.06.2012 14:31:29

Eutihie, condamnat la sinodul IV ecumenic, din dorinta de a indrepta invatatura lui Nestorie, a cazut in alta (daca Nestorie despartea atat de mult cele doua firi din Hristos incat vorbea de doua persoane, Eutihie a ajuns sa le "uneasca" atat de mult, incat a afirmat ca firea umana a disparut prin unire in cea dumnezeiasca). Nu-mi plac extremele. Cred ca exagerarile duc intotdeauna la caderi. Dreapta masura este proprie Ortodoxiei. A te ridica impotriva ierarhiei, de vreme ce Biserica se roaga pentru ea, nu-mi pare a fi in spirit ortodox.

antiecumenism 07.06.2012 15:49:57

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 450979)
Vezi că ai sărit niște etape, inainte de a ajunge la acest apsect. Eu am pus niște probleme punctuale. :1:
Cititul este foarte bun...dar e bine să ne mai consultăm și duhovnicii înainte de a trage propriile noastre concluzii. Apropo, întreabă-l pe duhovnicul tău dacă ceea ce faci tu este bine. :1:

-daca ma rog pentru ierarhi zic asa :doamne ajuta sa nu mai fie ecumenisti,securisti,comunisti sau doamne fereste masoni si daca nu se lasa de aceste erezii macar sa avem altii care sunt cu adevarat crestini si induhovniciti .
-deci ma rog pt ei sau ma rog ca sa nu mai fie ei
-eu l-am avut pe Parintele Teofil duhovnic si sincer sa fiu acum de cand a murit preotii astia din lume (de la bisericile din oras) nu stiu daca mi-ar putea raspunde ,sau daca m-ar sfatui duhovniceste daca eu trebuie sau nu sa scriu pe forum impotriva ecumenismului si masoneriei si a ierarhilor ecumenisti;de ce ? pt ca poate le-ar fi frica sa nu fie excomunicati,sau mai rau poate chiar ei sunt ecumenisti;
-cand ma spovedeam la Parintele Teofil citisem eu intr-o carte de a lui ca a scris ca yoga e doar o simpla gimnastica;ceea ce nu e adevarat si i-am si zis ca yoga e satanica si a acceptat acest lucru (adica el nu stia,nu era bine informat,nu citise despre acest subiect :yoga);
-daca l-as fi intrebat de ecumenism nu stiu ce raspuns mi-ar fi dat
-sincer as avea incredere in Parintele Amfilohie,sau Parintele Iustin dar sunt cam departe de mine ca sa ajung la ei (sunt si bolnav);
-

antiecumenism 07.06.2012 15:50:40

acum explici tu,te rog,ce zice acest Sfant:

antiecumenism 07.06.2012 15:52:35

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 450981)
Eutihie, condamnat la sinodul IV ecumenic, din dorinta de a indrepta invatatura lui Nestorie, a cazut in alta (daca Nestorie despartea atat de mult cele doua firi din Hristos incat vorbea de doua persoane, Eutihie a ajuns sa le "uneasca" atat de mult, incat a afirmat ca firea umana a disparut prin unire in cea dumnezeiasca). Nu-mi plac extremele. Cred ca exagerarile duc intotdeauna la caderi. Dreapta masura este proprie Ortodoxiei. A te ridica impotriva ierarhiei, de vreme ce Biserica se roaga pentru ea, nu-mi pare a fi in spirit ortodox.

poate m-am aprins si eu ,am si eu patimile mele dar nu m-am ridicat impotriva ierarhiei bisericesti ci impotriva ecumenismului,masoneriei,si a ierarhilor ecumenisti (poate nu sunt toti).

AlinB 07.06.2012 16:17:19

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 450875)
E ușor de vorbit, mai greu cu faptele.

Exact.....

ioanna 07.06.2012 16:36:08

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 450987)
poate m-am aprins si eu ,am si eu patimile mele dar nu m-am ridicat impotriva ierarhiei bisericesti ci impotriva ecumenismului,masoneriei,si a ierarhilor ecumenisti (poate nu sunt toti).

Nici un ortodox nu-si doreste relativizarea credintei si inglobarea unor concepte straine Ortodoxiei, insa vreau sa te intreb altceva, tu ce parere ai: un preot ortodox care este invitat sa tina o alocutiune in cadrul unei confesiuni heterodoxe, dupa slujba acestora, ar trebui sa refuze invitatia sau sa accepte considerand-o sarcina pastoral-misionara? Greco-catolicii fac anual un soi de “agape fratesti” .Dupa vecernie sunt invitati sa ia cuvantul in fata adunarii de credinciosi greco-catolici, 3-4 preoti sau pastori, pe o anumita tema, transmitand un mesaj.

AlinB 07.06.2012 16:57:36

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 450987)

Serios? Sa ne spui si noua cand ai intalnit un mason si sa ne povestesti cum a decurs tranta cu el.

Ca pana una alta ce ai facut pana acum seamana mai degraba a latrat la luna.

Ce ar fi sa incerci mai degraba pe un forum masonic sau unul satanist?

Sa ne povestesti si noua cum a decurs misiunea.

AlinB 07.06.2012 17:07:14

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 450877)
Suna bine.Hai sa jucam jocul "daca eram io in locul lui ". :21:
Ideea ca trebuie sa pleci capul de frica sa nu iei bataie

Iar ai ratat ideea..
Se vede ca esti o persoana fara responsabilitati.

Citat:

poate fi interesanta dar ce legatura are cu ce discutam noi aici ? Ti se pare ca santem pe drumul cel bun ? Ti se pare ca ne admira cineva dintre straini ? Ti se pare ca avem vreun cuvant de spus sau ca ne asculta cineva ? Sau trebuie sa ramanem mereu cu capul plecat de frica ?
Ca sa vorbesti de curaj trebuie sa stii ce este frica.
Si ca sa stii de frica, trebuie sa te fi intalnit macar o data cu primejdia.

Te-ai intalnit vreodata (nu in carti)?

Citat:

Sau tu intelegi mai bine lucrurile decat restul lumii ? Adica aia in 1937 au fost niste prosti care n-au stiut sa innoate in ape tulburi.
Ba sunt sigur ca au inotat cum s-au priceput mai bine, cu declaratie cu tot :)

Citat:

La fel si sarbii.
Despre exercitiul de innot al sarbilor nu mai avem ce comenta ca stim cum s-a incheiat.

Citat:

Numai noi santem destepti si daca le astupam prostilor gura o scoatem noi la capat, trecem noi puntea fara sa ne udam.
Sigur, ca suntem pe roze si numai lapte si miere curge.
Chiar asa ai impresia?

Dar pe langa un razboi..
Sau stai, ca n-ai tu de unde sa stii ce e ala.
Uite ceva care sa te ajute sa intelegi (neindicat minorilor).
http://www.kosovoliberationarmy.com/

antiecumenism 07.06.2012 17:53:10

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 450991)
Nici un ortodox nu-si doreste relativizarea credintei si inglobarea unor concepte straine Ortodoxiei, insa vreau sa te intreb altceva, tu ce parere ai: un preot ortodox care este invitat sa tina o alocutiune in cadrul unei confesiuni heterodoxe, dupa slujba acestora, ar trebui sa refuze invitatia sau sa accepte considerand-o sarcina pastoral-misionara? Greco-catolicii fac anual un soi de “agape fratesti” .Dupa vecernie sunt invitati sa ia cuvantul in fata adunarii de credinciosi greco-catolici, 3-4 preoti sau pastori, pe o anumita tema, transmitand un mesaj.

-pai acum depinde si de preotul care se duce acolo,cum e el,daca e ecumenist,sau impotriva ecumenismului.Un preot antiecumenist se merita sa mearga acolo si indiferent de tema discutiei in primul rand sa puna problema ecumenismului,sa prezinte care sunt ereziile heterodocsilor,care sunt diferentele dintre Biserica ortodoxa si celelalte confesiuni,asa cum zic Sfintii Parinti.

mie imi place ce zice Parintele Arsenie Papacioc in
P_ARSENIE_PAPACIOC_singur_ortodoxia :

"Sfinția voastră, cum credeți că ar trebui să se desfășoare dialogurile inter-creștine între Ortodoxie și Catolicism, respectiv Protestantism, Necalcedonieni etc. ? Ce ar trebui să se discute, cît timp ar trebui să țină aceste discuții?
arhimandrit Arsenie: Ca timp, nu se pune problema; se pune problema adevărului care trebuie discutat. Nu este valabilă nici o discuție, decît: vă primim cu drag înapoi.

Ecumenismul acesta, lupta aceasta, de venit vine din partea lor. N-au identitate! Îi roade pe suflet faptul că nu sunt cu Adevărul.
Nu există tîrg în materie de Adevăr! Ca să putem face o împăcare, o unitate, trebuie să negustorim: lasă tu, las și eu. Ce să lăsăm noi? Nu
se poate pune problema - “o iota, o cirtă cine lasă din tot ce spun Eu”, acesta își pierde mîntuirea; este neapărat problema asta care se pune. Nu avem ce discuta decît dacă veniți înapoi!

Dacă vor să vină, să vină înapoi, sunt primiți cu toată dragostea. Așa interpretez și vizitele care s-au făcut: de curtoazie; acesta-i semn că noi suntem de bună credință, că vă primim cu drag dacă veniți. Fără condiții!

Dacă v-ar spune cineva că sunteți habotnic, ce i-ați răpunde?

arhimandrit Arsenie: Nu, dragă, sunt ortodox!

Mai mulți teologi, printre care și Mihai Urzică, părintele Iustin Popovici, sîrbul, în unele cărți ale lor au afirmat că mișcarea ecumenică ar fi o creație a masoneriei. Ce spuneți?

arhimandrit Arsenie: Nu este o creație a masoneriei, este o creație a dracului.

Mai rău!

arhimandrit Arsenie: Mai rău! Chiar Iustin Popovici a zis că ar fi cea mai mare greșeală a secolului.

Panerezia secolului, “panerezia timpului nostru”, s-a exprimat părintele Iustin Popovici.

arhimandrit Arsenie: Da. E cea mai mare greșeală. "

ovidiu b. 07.06.2012 19:22:51

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 450984)
-daca ma rog pentru ierarhi zic asa :doamne ajuta sa nu mai fie ecumenisti,securisti,comunisti sau doamne fereste masoni si daca nu se lasa de aceste erezii macar sa avem altii care sunt cu adevarat crestini si induhovniciti .
-deci ma rog pt ei sau ma rog ca sa nu mai fie ei

Ai puatea să te rogi și altfel, mai ales pentru aștia care tu îi consideri ecumeniști, masoni etc...

Citat:

-eu l-am avut pe Parintele Teofil duhovnic si sincer sa fiu acum de cand a murit preotii astia din lume (de la bisericile din oras) nu stiu daca mi-ar putea raspunde ,sau daca m-ar sfatui duhovniceste daca eu trebuie sau nu sa scriu pe forum impotriva ecumenismului si masoneriei si a ierarhilor ecumenisti;de ce ? pt ca poate le-ar fi frica sa nu fie excomunicati,sau mai rau poate chiar ei sunt ecumenisti;

Să înțeleg că acum nu mai ai duhovnic? Legătura între duhovnic și fiul duhovnicesc trebuie să una prietenească, astfel încât să nu existe frica cu privire la anumite decizii ce trebuiesc luate. Eu sunt curios câți duhovnici ar da binecuvântare celor care suntem pe forum să contiune să scrie sau să intre în diferite polemici, mai ales cu cei de alte confesiuni, cum se întâmplă de cele mai multe ori. Îți răspund eu...sunt sigur că mai mult de jumatate dintre ortodocșii de pe forum ar dispărea dacă ar face ascultare.

Citat:

sau mai rau poate chiar ei sunt ecumenisti;

Oserv că ai o obsesie pentru ecumeniști..te-au marcat rău aspectele legate de ecumenism.

Citat:

-cand ma spovedeam la Parintele Teofil citisem eu intr-o carte de a lui ca a scris ca yoga e doar o simpla gimnastica;ceea ce nu e adevarat si i-am si zis ca yoga e satanica si a acceptat acest lucru (adica el nu stia,nu era bine informat,nu citise despre acest subiect :yoga);
-daca l-as fi intrebat de ecumenism nu stiu ce raspuns mi-ar fi dat
-sincer as avea incredere in Parintele Amfilohie,sau Parintele Iustin dar sunt cam departe de mine ca sa ajung la ei (sunt si bolnav);
-

Să înțeleg că ești mai presus decât un duhovnic? Sau puțini sunt măsură să-ți dea un sfat?

antiecumenism 07.06.2012 19:58:06

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 451021)

Oserv că ai o obsesie pentru ecumeniști..te-au marcat rău aspectele legate de ecumenism.

Să înțeleg că ești mai presus decât un duhovnic? Sau puțini sunt măsură să-ți dea un sfat?

-chestia e ca daca un preot e ecumenist eu il consider eretic si nu vreau sa am spovedesc la el,cu atat mai putin sa-i cer sfaturi.a fi duhovnic e un lucru mare,cred ca putini sunt cu adevarat duhovnici;

-nu sunt mai presus de un duhovnic,Parintele Teofil mi-a dat destule sfaturi legate de pacatele mele si l-am ascultat smerit numai ca atunci cand am citit intr-o carte de-a dansului ca yoga e doar o gimnastica ,eu stiind ca yoga e demonica,i-am zis acest lucru si a recunoscut pt ca el nu citise ,nu era informat desptre hinduism,yoga.
-daca ma duc la un preot si el zice ca ecumenismul e bun normal ca resping ideile lui si ii zic ca Sfintii zic altceva;
-noi trebuie sa tinem cont de Sfinti pt ca preotii sau chiar anumiti duhovnici mai pot gresi in mici chestiuni...

dar tot nu ai zis parerea ta despre acest citat:

ASTEPT UN RASPUNS.SAU NU AI UNUL ? CE POTI SA ZICI TU IN FATA UNUI SFANT ?

ovidiu b. 07.06.2012 20:14:56

Răspunzi evaziv. Cât despre citatul cu care tot insiști, normal că trebuie să fim apărători ai dreptei credințe, dar nu oricum, de capul nostru, ci sub ascultarea unui duhovnic. Părintele Arsenie Boca ne spune să ascultăm de preoții noștri de mir. Părintele Arsenie și chiar și părintele Teofil spuneau să căutăm "Ierusalimul din noi". :1:

Sunt cum curios cum stabilești și după ce criterii că un preot este sau nu ecumenist. :1:

iuliu46 07.06.2012 20:15:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 450998)
Iar ai ratat ideea..
Se vede ca esti o persoana fara responsabilitati.

Poate ca da, poate ca nu. In definitiv de ce ma acuzi ? Nu lipsa mea de responsabilitati conteaza aici.Conteaza care e adevarul.Si adevarul e ca noi ca popor ne-am obisnuit sa ne tinem gura si sa ridicam fusta de cate ori ne-o cere un strain.Si cand cineva descide gura noi astialalti sarim pe el cu gura.Taci ma. Te-ai gasit tu ala curajosu`.Tu nu te uiti la sarbi ce au patit daca au avut gura mare ? Noi vrem sa supravietuim, nu conteaza cum.

Citat:

Ca sa vorbesti de curaj trebuie sa stii ce este frica.
Si ca sa stii de frica, trebuie sa te fi intalnit macar o data cu primejdia.

Te-ai intalnit vreodata (nu in carti)?

Sant sigur ca tu ai facut parte din gruparea tigrilor lui Arkan.:71:
Adica vorbesti din experienta nu ca mine, din carti, daca le-am citit si pe alea.
Da pot spune ca am experimentat frica si am tinut capul plecat, desigur la nivelul meu de om fara responsabilitati.Si am invatat ce frumos este sa mi-l ridic macar din cand in cand.

Citat:

Ba sunt sigur ca au inotat cum s-au priceput mai bine, cu declaratie cu tot :)

Citat:

Despre exercitiul de innot al sarbilor nu mai avem ce comenta ca stim cum s-a incheiat.

Sigur, ca suntem pe roze si numai lapte si miere curge.
Chiar asa ai impresia?

Dar pe langa un razboi..
Sau stai, ca n-ai tu de unde sa stii ce e ala.
Uite ceva care sa te ajute sa intelegi (neindicat minorilor).
http://www.kosovoliberationarmy.com/

Inteleg ca tu ai trecut cel putin prin 3 razboaie dar ce legatura are asta cu crestinul ? Ar trebui crestinul sa se teama ca moare sau ca ce ? Cand tragem o linie sarbii sant un popor demn iar noi santem un popor pe care nu da nimeni 2 bani.Si daca Doamne fereste intr-o zi va fi vreun razboi eu zic ca ar trebui sa dezertam toti si sa ne predam inamicului. Poate asta ne va ajuta sa supravietuim.Pe urma mai vedem noi.:1:

antiecumenism 07.06.2012 20:25:56

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 451040)
Răspunzi evaziv. Cât despre citatul cu care tot insiști, normal că trebuie să fim apărători ai dreptei credințe, dar nu oricum, de capul nostru, ci sub ascultarea unui duhovnic. Părintele Arsenie Boca ne spune să ascultăm de preoții noștri de mir. Părintele Arsenie și chiar și părintele Teofil spuneau să căutăm "Ierusalimul din noi". :1:

Sunt cum curios cum stabilești și după ce criterii că un preot este sau nu ecumenist. :1:

Ma duc la preot si-l intreb verde in fata sunteti ecumenist ?,sau ce parere aveti despre:comunism,ecumenism,masonerie.

si dupa aceea ma spovedesc la el,normal daca e impotriva comunismului care e prezenta satanei pe pamant,daca e antiecumenist si impotriva masoneriei satanice.

eodor nastasa 07.06.2012 20:31:24

Citat:

Da pot spune ca am experimentat frica si am tinut capul plecat, desigur la nivelul meu de om fara responsabilitati.Si am invatat ce frumos este sa mi-l ridic macar din cand in cand.
Citat:

Cand tragem o linie sarbii sant un popor demn iar noi santem un popor pe care nu da nimeni 2 bani.Si daca Doamne fereste intr-o zi va fi vreun razboi eu zic ca ar trebui sa dezertam toti si sa ne predam inamicului. Poate asta ne va ajuta sa supravietuim.Pe urma mai vedem noi.:1:
D'le asta imi place, bre.:4:

ovidiu b. 09.06.2012 10:36:02

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 451053)
Ma duc la preot si-l intreb verde in fata sunteti ecumenist ?,sau ce parere aveti despre:comunism,ecumenism,masonerie.
si dupa aceea ma spovedesc la el,normal daca e impotriva comunismului care e prezenta satanei pe pamant,daca e antiecumenist si impotriva masoneriei satanice.

Este clar că tu îți faci propria lege. Am să-ți spun acum ceva care s-ar putea să nu-ți placă, dar nu-i nici un bai dacă te superi puțin pe mine. Părerea mea este că tu te afli într-o mare rătăcire încercând să te ridici împotriva ierarhilor. Observ că nici preoții nu sunt toți buni pentru tine....ești prea bun tu pentru ei....sunt foarte puțini preoți care sunt buni pentru tine...iar tu îi cauți doar pe aceia ca nu cumva să te vătămi. Și ca să te lămuresc mai bine am să-ți amintesc de ceea ce spune părintele Arsenie Boca, pe care văd că-l citezi când vine vorba de ecumenism. Dar hai să vedem ce spune el referitor la relația dintre mirean și preot, nemaipunând la socoteală relația mirean - ierarh. :1:

Orice DUHOVNIC – indiferent de bogăția, sărăcia, cultura mai puțină sau sărăcia morală – este reprezentantul lui Dumnezeu, trimisul lui Dumnezeu și credincioșii n-au nici un motiv de a-l ocoli. Darul acesta, al preoției, e darul lui Dumnezeu și e în funcție de Dumnezeu (atârnă de Dumnezeu), el nu e în atărnare de omul pe care-L reprezintă pe Dumnezeu. Nu de la tine se cer calitățile preotului; de la tine se cere căința din inimă și voința de a te îndrepta.
Sunteți nemulțumiți de preoți? Dar voi, oare, ce-ați făcut pentru preoți, ca să fiți mai mulțumiți? Ceruta-ți de la Dumnezeu un copil măcar, pe care să-l închinați slujirii lui Dumnezeu? Credeți că vina o poartă numai ei, preoții? Ei sunt fiii voștri! Cum i-ați născut, așa-i aveți. Ce le găsiți vină numai lor? Vă tebuie preoți mai buni? Nașteți-i!!
Iată, vă spun că tot poporul este răspunzător ca nu are slujitori mai străvezii spre Dumnezeu, mai ai Împărăției lui Dumnezeu! Poporul iși are în toate privințele povățuitorii pe care îi merită".

antiecumenism 09.06.2012 11:22:29

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 451494)
Este clar că tu îți faci propria lege. Am să-ți spun acum ceva care s-ar putea să nu-ți placă, dar nu-i nici un bai dacă te superi puțin pe mine. Părerea mea este că tu te afli într-o mare rătăcire încercând să te ridici împotriva ierarhilor. Observ că nici preoții nu sunt toți buni pentru tine....ești prea bun tu pentru ei....sunt foarte puțini preoți care sunt buni pentru tine...iar tu îi cauți doar pe aceia ca nu cumva să te vătămi. Și ca să te lămuresc mai bine am să-ți amintesc de ceea ce spune părintele Arsenie Boca, pe care văd că-l citezi când vine vorba de ecumenism. Dar hai să vedem ce spune el referitor la relația dintre mirean și preot, nemaipunând la socoteală relația mirean - ierarh. :1:

Orice DUHOVNIC – indiferent de bogăția, sărăcia, cultura mai puțină sau sărăcia morală – este reprezentantul lui Dumnezeu, trimisul lui Dumnezeu și credincioșii n-au nici un motiv de a-l ocoli. Darul acesta, al preoției, e darul lui Dumnezeu și e în funcție de Dumnezeu (atârnă de Dumnezeu), el nu e în atărnare de omul pe care-L reprezintă pe Dumnezeu. Nu de la tine se cer calitățile preotului; de la tine se cere căința din inimă și voința de a te îndrepta.
Sunteți nemulțumiți de preoți? Dar voi, oare, ce-ați făcut pentru preoți, ca să fiți mai mulțumiți? Ceruta-ți de la Dumnezeu un copil măcar, pe care să-l închinați slujirii lui Dumnezeu? Credeți că vina o poartă numai ei, preoții? Ei sunt fiii voștri! Cum i-ați născut, așa-i aveți. Ce le găsiți vină numai lor? Vă tebuie preoți mai buni? Nașteți-i!!
Iată, vă spun că tot poporul este răspunzător ca nu are slujitori mai străvezii spre Dumnezeu, mai ai Împărăției lui Dumnezeu! Poporul iși are în toate privințele povățuitorii pe care îi merită".

Nu ma supar deloc si sigur sunt intr-o oarecare masura in inselare asa cum zice Sfantul Ignatie Briancianinov:
Sfantul Ignatie Briancianinov-despre inselarea mintii

Inselarea este vatamarea firii omenesti prin minciuna. Inselarea este starea in care se afla toti oamenii, pana la unul, stare nascuta din caderea pro-toparintilor nostri. Cu totii suntem in inselare. Constiinta acestui fapt este cea mai de nadejde pavaza impotriva inselarii. Cea mai mare inselare este a te crede liber de inselare. Cu totii suntem inselati, cu totii suntem amagiti, cu totii ne aflam intr-o stare mincinoasa, avand nevoie sa fim sloboziti de catre adevar; iar Adevarul este Domnul nostru Iisus Hristos (Ioan 8, l4-32)."

-pe de alta parte eu nu ma ridic impotriva ierarhiei bisericesti ci sunt impotriva doar a acelor ierarhi ecumenisti,masoni,...

-Eu tin cont de Sfinti in primul rand,normal si de marii duhovnici.Iata ce zice un sfant cum ar trebui sa fie un preot adevarat:

Capetele morale ale lui Simeon Evlaviosul- filocalia 6:

Acest sfînt și fericit Simeon , întrebat odată cum trebuie să fie preotul, a răspuns zicînd :Eu nu sînt vrednic să fiu preot. Dar am cunoscut, fără îndoială, cît de vrednic trebuie să fie cel ce va avea să slujească tainele lui Dumnezeu. în primul rînd, să fie curat nu numai cu trupul, ci și cu sufletul ; pe lingă acestea, trebuie să nu fie părtaș la nici un păcat. în al doilea rînd, să fie smerit atît în purtarea din afară, cît și în simțirea din lăuntru a sufletului. Apoi cînd stă înaintea sfintei și sfințitei Mese, trebuie să vadă, fără îndoială, cu mintea pe Dumnezeu, iar cu simțurile, Sfintele așezate înainte. Dar nu numai acestea ci e dator să-L aibă în chip conștient , sălășluit în inima sa, și pe însuși Cel prezent în chip nevăzut în daruri, ca să poată aduce cererile cu îndrăznire. Și ca prieten care vorbește cu prietenul, să zică : Tatăl nostru Care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău" rugăciunea arătîndu-l ca avînd pe Cel ce e Fiul lui Dumnezeu prin fire, sălășluit în sine împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfînt Așa am cunoscut eu pe preoți. Iertați-mă părinți și frați.
Mai spunea și aceasta, ca despre altul, ascunzîn-du-se pe sine și ocolind slava de la oameni, dar arătîn-du-se pe sine însuși silit de iubirea de oameni. Am auzit, zicea, de la un preot monah, care avea îndrăzneală față de mine, ca față de un frate iubit al lui : Niciodată n-am liturghisit, fără să văd pe Duhul Sfînt, cum L-am văzut venind asupra mea cînd mă hirotoneau și mitropolitul spunea rugăciunea preotului și Evhologhiul stătea asupra capului meu nevrednic. Intrebat de mine, cum L-a văzut pe Acesta atunci și în forma cărui chip, a spus : simplu și fără chip, dar ca lumină . Și fiindcă la început mă miram văzînd ceea ce niciodată n-am văzut și întrebîndu-mă ce poate fi aceasta, Acela mi-a spus în chip tainic, de parcă cunoșteam vocea : Eu așa Mă pogor peste toți proorocii și apostolii și aleșii și sfinții de acum ai lui Dumnezeu. Căci sînt Duhul Sfînt al lui Hristos, Căruia I se cuvine slava și stăpînirea în veci. Amin.

ai vazut ce zice un Sfant deci sfant nu doar duhovnic sau preot :

"Eu nu sînt vrednic să fiu preot. Dar am cunoscut, fără îndoială, cît de vrednic trebuie să fie cel ce va avea să slujească tainele lui Dumnezeu. în primul rînd, să fie curat nu numai cu trupul, ci și cu sufletul ; pe lingă acestea, trebuie să nu fie părtaș la nici un păcat. în al doilea rînd, să fie smerit atît în purtarea din afară, cît și în simțirea din lăuntru a sufletului. Apoi cînd stă înaintea sfintei și sfințitei Mese, trebuie să vadă, fără îndoială, cu mintea pe Dumnezeu, iar cu simțurile, Sfintele așezate înainte. Dar nu numai acestea ci e dator să-L aibă în chip conștient , sălășluit în inima sa, și pe însuși Cel prezent în chip nevăzut în daruri..."

da asa e ! nu toti preoti sunt induhovniciti,nu toti pot sa fie calauze bune uite ce zice un mare Sfant:

SFANTUL SIMEON NOUL TEOLOG: filocalia 6

"Induplecă pe Dumnezeu cu rugăciuni și cu lacrimi, ca să-ți trimită un călăuzitor nepătimaș și sfînt. Dar cercetează și tu dumnezeieștile Scripturi și mai ales scrierile cu învățături despre lucrare ale sfinților părinți, ca punîndu-le alăturea de cele învățate și făptuite de învățătorul și înaintestătătorul tău, să le poți vedea și înțelege pe acestea ca într-o oglindă, și pe cele ce conglăsuiesc cu Scripturile să le iei în inimă și să le stăpânești cu cugetarea, iar pe cele mincinoase și străine să le dai la o parte și să le lepezi, ca să nu rătăcești. Căci să știi că în zilele acestea mulți s-au făcut dascăli mincinoși-și înșelători.

-Tot cel ce nu vede, dar se încumetă să călăuzească pe alții, e un înșelător și duce pe cei ce-l urmează în prăpastia pierzaniei, după cuvîntul Domnului : Orbul de va călăuzi pe orb, amîndoi vor cădea în groapă (Matei XV, 14).

-deci da trebuie sa cautam doar preotii care ne indruma spre cele bune ,ca nu cumva sa ne vatamam sufleteste.

Laura19 09.06.2012 12:32:28

Sfintul Ioan Gura de Aur (+ 407)

"Daca episcopul sau clericul este viclean in chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si inger din cer de-ar fi. Cel care doreste mintuire personala, cel care vrea sa fie un adevarat fiu al Bisericii Ortodoxe, acela cauta la corabia lui Noe scapare de potop. Cel care are teama de trasnetul strasnic al anatemei, care omoara sufletul si trupul, acela sa ia asupra-i dulcele jug al dogmelor Bisericii lui Hristos, sa-si imblinzeasca indaratnicia cugetului sau, cu ajutorul legilor bisericesti si sa se supuna in toate maicii sale - Biserica... Dupa mine, pacea nu este aceea care se tine pe saluturile si mesele comune fara rost, ci pacea intru Dumnezeu este cea care vine de la unirea duhovniceasca. Multi distrug astazi tocmai aceasta unire, cind, dintr-o rivna nechibzuita, neluind in seama hotaririle noastre si dind mai multa importanta celor iudaice, socotesc pe iudei drept invatatori care merita o incredere mai mare decit Parintii nostri."

PARINTELE AMFILOHIE BRANZA - ASCULTAREA FATA DE DUHOVNIC [1/2](video)

"- Cat de departe sa mergem cu ascultarea fata de duhovnic?

- Ascultarea nu inseamna exploatare. Astazi s-a ajuns la o exploatare. Asculti de duhovnic pana unde nu se abate de la linia bisericii si a traditiei. Asta este esential. Presupune din partea noastra o cunoastere.
Nemaiavand duhovnici de talia marilor Sfinti: Pahomie, Antonie, Arsenie, respectiv Paisie Olaru, Cleopa Ilie, Calinic de la Cernica, presupune sa pui si tu osul la treaba. Cunosti mersul dolarului, cunosti mersul trenurilor, cunosti toate formatiile astea de muzica, si de echipele de fotbal? Esti obligat sa cunosti si notiuni minime de cateheza, de istorie, de crestinism, deci ai obligatia aceasta. Si atunci, Dumnezeu iti cere ca si tu, intr-o oarecare masura, sa vezi astazi, cand este o criza de duhovnici, daca el corespunde, intr-adevar, nu numai nevoilor tale sufletesti (te impaci cu el: ca el plange ca mine, se bucura ca mine, si iarta asa cum am eu nevoie si dezleaga cu usurinta si da Sfanta Impartasanie cum dau compotul de prune pe piata babele, sa ia un ban pe seama cuiva. Nu asa!). Problema este deci, sa vezi daca concorda cu invatatura Bisericii ca uite vin vremurile apostaziei, si atunci iata, trebuie sa pui si tu osul la treaba, frate: citeste, studiaza, invata si deci asculti de duhovnic, in masura in care el asculta de Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. Va ramane criteriul indestructibil pana la Sfarsitul veacurilor. In masura in care duhovnicul asculta de Biserica Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca, in masura asta sa asculti de duhovnicul tau.

Deci, trebuie sa ai si o masura a cunostintei, si a constiintei totodata, care se ingemaneaza una pe alta
. Trebuie sa mergem mai constient, si mai intru cunostinta pe calea mantuirii astazi. Impreuna cu duhovnicul astazi. Duhovnicii cam cresc odata cu ucenicii si ucenicii odata cu duhovnicii lor. Noi ne cam sprijinim unii pe altii. Este de un mare folos cand veniti cu astfel de intrebari, altfel lancezim in manastiri, si-o sa obisnuim ca la noi totu-i bine, n-am probleme cu secte, n-am probleme cu strainatatea, n-am probleme cu somajul; mi-aduc babele sapunul, mi-aduc babele fasolea si orezul, si-o duc bine; aicea mai vii, mai dai tu un dolar, eu te pomenesc, ti-am dat borsul de fasole, si-ai plecat. Iata aceste intrebari care vin de peste oceane, care vin din sufletul unor oameni care se confrunta cu nevoile, care n-au plecat neaparat din dragoste de bani si de materie in alta parte – ca stim ca sunt si alte motive, cum am amintit anterior – iata acestora le spunem si noi sa fie interesati, sa nu abdice, si sa inteleaga ca noi crestem impreuna, odata cu ucenicii nostri.

Indemn oricum la mai mult studiu, si sa asculte si sa ne probeze pe noi duhovnicii prin lumina invataturii Bisericii Apostolesti.
Biserica Apostolica ramane temeiul de neclintit al nostru. Aici este toata identitatea noastra. In Biserica cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca.[...]"

Parintele Serafim Badila despre duhovnici
Parintele Iustin - Despre falsii pastori
"In Biserica sunt oameni platiti sa taca."
Parintele Calciu Dumitreasa - Ecumenismul si Masoneria
Parintele Justin Parvu - Despre erezia ecumenismului
Duhovnici Romani despre Ecumenism
Parintele Serafim Badila,de la man.Casiel: Despre ecumenism si intalnirea de la Sibiu
Un patriarh ortodox condamnă ecumenismul. Un sinod ortodox a dat anatemei pe ecumenisti
Sfintii Parinti Despre Ecumenism
Parintele Amfilohie Branza- De ce tac ierarhii!
Pr Amfilohie Branza Frica genereaza frica 1
Pr Amfilohie - Pentru apararea Ortodoxiei1/2
Parintele Amfilohie Branza despre INSTITUTIONALIZAREA BISERICII
Curajul Marturisirii Adevarului - Pr. Amfilohie
REALITATEA DE AZI VAZUTA DE Parintele AMFILOHIE part 1

Slava Domnului ca mai sunt duhovnici marturisitori. Dureaza putin pana iti gasesti duhovnicul potrivit tie. E dreptul tau sa cauti si sa iti alegi un duhovnic care sa fie bun ptr.tine. Cel mai bun si curat mod de a-ti gasi duhovnicul este sa te rogi Domnului sa iti scoata in cale duhovnicul tau.
Daca esti impotriva ecumenismului nu inseamna ca gresesti. Ecumenismul este o problema grava, care cauzeaza dezbinare si tulburare, asta pe langa faptul ca este o invatatura straina de ortodoxie. Insa, trebuie sa ai grija cum actionezi si cum te comporti.
In prezent, avem de unde sa ne informam. Sunt carti, conferinte cu duhovnicii mari, inregistrari audio etc. Numai sa nu vrei nu cunosti care e situatia. Cum spunea un Sfant din Grecia, putem sa avem noi 1000 de dovezi si de argumente, insa daca nu vor sa creada, nu vor crede. Parintele Cleopa are si el o vorba interesanta: "mai bine 50 in Rai, decat 500 in iad".

antiecumenism 09.06.2012 14:12:15

Parintele TEOGNOST (filocalai 4): Despre preoție - Preacuvioșilor Părinți Lazăr și Varlaam, Teognost prea smeritul și nevrednicul întregei lumi

1.Când te-ai învrednicit de preoția dumnezeească și cinstită, te-ai îndatorat de mai înainte să te ai pe tine jertfit morții patimilor și plăcerilor și așa să îndrăznești a te atinge de jertfa cea vie și înfricosată, dacă nu vrei să fii ars de focul dumnezeesc, ca o materie ce arde cu ușurință. Și dacă nu ai primit înștiințare de la Duhul Sfânt că ești primit ca mijlocitor între Dumnezeu și oameni, ca unul întocmai cu îngerii, să nu îndrăznești să te arunci în primejdie, atingându-te de săvârșirea înfricoșată și preacurată a celor dumnezeești [TAINA PREOTIEI], de care și îngerii se tem și dela care mulți dintre Sfinți s’au tras înapoi cu evlavie; ca nu cumva, asemenea lui Zan, să te pierzi din părerea că ești bun.
3. Gândește-te că te-ai învrednicit de o cinste întocmai cu a îngerilor și sârguește-te. să rămâi nepătat în treapta în care ai fost chemat, prin toată virtutea și curăția. Știi pe Luceafărul care a căzut, din ce era ce s-a făcut, din pricina mândriei. Să nu pățești și tu acestea, închipuindu-ți lucruri mari despre tine. Socotește-te pe tine pământ și cenușă și lepădătură și plângi pururea, ca să te învrednicești de împărtășirea dumnezeească și să fii chemat la rudenie de neînțeleasa iubire de oameni și de negrăita bunătate a lui Dumnezeu, prin mânuirea sfintelor înfricoșate Taine. [TAINA PREOTIEI]
4.Cel preoțit trebue să se curățească de toate patimile, dar mai ales de curvie și de pomenirea răului.
5.Să te atingi de cele sfinte cu conștiința înălbită prin curăție, ca un sfânt, după ce te-ai inălbit mai ‘nainte prin șiroaie de lacrimi mai mult decât zăpada, arătând prin albirea îngerească dinafară, frumusețea dinăuntru a sufletului. Și ia seama să nu fi plin numai de predaniile de la oameni în sfințita săvârșire a celor dumnezeești, ci să ai și harul care să-ți facă înțelese în chip ascuns și tainic cele mai înalte.
6.Dacă iubești nestricăciunea și nemurirea, primește cu credință, cu sfială și evlavie, de viață făcătoarele și nestricăcioasele Taine, dorind și plecarea de aici, ca unul ce te-ai desăvârșit prin credință. Iar dacă te temi de moarte, încă nu te-ai împreunat prin dragoste cu Hristos, pe Care te-ai învrednicit să-L jertfești cu mâinile tale și cu ai Cărui trup te-ai săturat. Căci dacă s’ar fi întâmplat aceasta, te-ai sârgui să te duci acolo unde este Cel iubit, ne mai punând niciun preț pe viață și pe trup.
7.Făcându-te jertfitor al trupului lui Dumnezeu și părtaș de el prin împărtășire, te-ai îndatorat să te împreuni cu El și în asemănarea morții Lui, ne mai trăind ție, ci Celui ce s’a răstignit și a murit pentru tine, cum zice Apostolul. Iar dacă viețuiești cu patimă trupului și lumii, gătește-te ca să ajungi prin moarte, la pedeapsa cea fără de moarte, de nu te vei opri de bună voe înainte de moarte dela jertfa cea fără de sânge. Dar mulți din cei ce săvârșesc aici cele sfinte cu nevrednicie, fiind răpiți fără de veste de moarte, au fost trimiși la judecata de acolo.
8.Un preot oarecare ce era totodată și monah, având faimă de evlavie și fiind cinstit de mulți pentru arătarea cea dinafară, dar înăuntru, pe ascuns, aflându-se desfrânat și întinat, săvârșind odată dumnezeească și sfânta slujbă, când s’a apropiat de cântarea Heruvicului, plecându-și grumazul, ca de obiceiu, înaintea sfintei Mese și cetind: „Nimenea nu este vrednic”… s’a aflat dintr’odată mort, părăsindu-l sufletul într’o înfățișare ca aceasta.
9.Ușoară este demnitatea preoției și jugul blând, dar când se primește și când e purtată după cu*viință; și când nu se cumpără harul Duhului dumnezeesc. Dar când se cumpără cu sârguință omenească și cu dar stricăcios ceea ce nu trebue să se neguțătorească și chemarea nu mai e de sus, sarcina este foarte grea, ca una ce e purtată fără vrednicie și peste putere. Iar jugul este foarte aspru șiroade grumazul și puterea celui ce-l duce,” de nu-l pune jos, până-l va slei și zdrobi cu desăvârșire.
10.Luând jugul preoției cu îndrăzneală, îndreaptă-ti căile tale și tae drept cuvântul adevărului,lucrându-ți prin ea, cu frică și cu cutremur, mântuirea ta. Căci Dumnezeul nostru este foc arzător și dacă te atingi de el, fiind aur sau argint, să nu te temi că vei arde, cum nu s’au temut nici tinerii din Babilon de foc. Dar dacă ești de iarbă sau de pae, materii ușor de aprins, ca unul ce ai cuget pământesc, tremură că vei fi ars de focul ceresc, de nu vei fugi, ca Lot de urgie, prin depărtare de Tainele prea înfricoșate, sau de nu sunt niscai scăderi prea mici ce vin din neputință, cele cari sunt arse de acest foc dumnezeesc în prea sfânta slujbă, încât tu însuți să rămâi nears și nevătămat de foc, ca gătejele acelea slabe ale rugului.
11. Dacă nu poți să te desfaci de deprinderea pătimașă a curgerii de sămânță, din pricina obișnuinții îndelungate, cum cutezi, nenorocitule, să te vapropii de cele pe cari nici îngerii nu le ating? Deci sau tremură și stai departe de aci înainte de slujba dumnezeească (de preotie) și așa vei câștiga îndurarea lui Dumnezeu, sau așteaptă-te să cazi cu urgie, ca un nesimțit și ca un neîndreptat, în mâinile Dumnezeului celui viu, care nu te va cruța cu iubire de oameni, ci te va pedepsi fără milă, fiindcă ai cutezat cu nerușinare să intri la nunta împărătească cu sufletul și cu haina întinată, deși nu ești vrednic nici măcar de intrare, dar încă de așezare.
12.Am cunoscut un preot care îndrăznea să săvârșească cele dumnezeești cu nevrednicie, ca unul ce căzuse în patima curviei. Acesta căzu mai întâi într’o boală grea și de nevindecat, și se apropia de moarte. După ce făcu totul pentru tămăduirea boalei, dar nu folosi nimic, ci boala se întindea și mai tare, veni la conștiința că are să moară din pricină că a slujit cele sfinte cu nevrednicie. Drept aceea oprin-du-se îndată cu jurământ dela sfânta Liturgie, a urmat de grabă și tămăduirea, încât nici urmă de boală n’a mai rămas în el.

Nefiind înaintea ochilor tăi frica lui Dumnezeu, socotești că e un lucru simplu să săvârșești cele sfinte cu nevrednicie, amăgit de iubirea de sine și închipuindu-ți pe Dumnezeu bun. Aceasta au pătimit-o și Datan și Aviron odinioară, până ce i-a înghițit pământul. Temându-te de aceasta și înfricoșându-te de Cel de care trebue să-ți fie frică, cugetă la măreția lucrului și sau săvârșește cu vrednicie și curăție, ca să nu zic întocmai ca un înger, lucrul dumnezeeștei preoții, sau oprește-te, ca un om chibzuit, dela slujba înfricoșată, ca nu cumva, disprețuind aceasta și nesocotindu-ți conștiința care te mustră, să zici cu durere atunci, când vei fi osândit, și când toate se vor judeca și îndrepta: „Frica de care m’am temut, a venit peste mine”, și „aceea ce mă înfricoșa, mi s’a întâmplat mie”.
16.Cutremurându-te de patimile Domnului și de umi*lirea [chenoza] lui Dumnezeu Cuvântul pentru noi, dar și de jertfa și de amestecarea în noi a trupului și a sângelui celui de viață făcător și dumnezeesc, de cari ne-am învrednicit nu numai să ne împărtășim, ci și să le slujim, umilește-te pe tine ca o oaie de junghiere, socotind pe toți ca fiind într’adevăr mai presus de tine și silește-te să nu rănești conștiința cuiva, cu nesocotință. Iar fără de sfințenie, să nu cutezi a te atinge de cele sfinte, ca să nu fii ars ca iarba de focul dumnezeesc, sau să te topești ca ceara și să fii pierdut.
17. De vei săvârși cum trebue slujba dumnezeească, cinstită și înfricoșată, și nu te va mustra conștiința pentru nimic, să-ți nădăjduești mântuirea din aceasta. Căci folosul de aci îți va fi mai presus de toată lucrarea și vederea [contemplarea]. Iar de nu vei face așa, tu însuți vei vedea. Și mai bine este, fără îndoială, să te depărtezi, prin recunoașterea neputinței tale, de înălțimea preoției, decât să te ții cu nedesăvârșire și cu necurăție de ea, și părând multora că te afli la înălțime, să zaci ca un stârv vrednic de plâns și de nevrednicie.
18.Nu se jertfește trupul cel înălțat al lui Dum*nezeu Cuvântul, coborîndu-se din cer, ci cum a zis oarecare dintre Sfinți, însăși pâinea și vinul se prefac în trupul și sângele Iui Hristos, prin slujirea tainică cu credință, cu frică, cu dor și cu evlavie, a celor ce s’au învrednicit de dumnezeească preoție, primind schimbarea din acelea în acestea, prin lucrarea și venirea Preasfântului Duh; nu făcându-se alt trup decât acela al Domnului, ci prefăcându-se în acela, nestricăcios și nu stricăcios aflându-se. De câtă curăție și sfințenie nu are deci trebuință preotul, ca să atingă trupul dumnezeesc, și de câtă îndrăznire, ca să fie mijlocitor între Dumnezeu și oameni și să primească în jurul său împreună rugătoare, deodată cu Preasfânta și de Dumnezeu Născătoarea, toate puterile cerești ale îngerilor și pe toți Sfinții din veac? Mie mi se pare că precum are trebuință de o vrednicie îngerească sau arhanghelească, așa are și de o familiaritate îngerească cu Dumnezeu.

antiecumenism 10.06.2012 13:56:40

Dialog cu Parintele Arsenie Papacioc

"Dar daca cineva este eretic, trebuie judecat?
- Acum, daca este eretic, se poate vorbi pe fata, caci judeci erezia in sine. Care nu trebuie crutata cu nimic, chiar daca - sa zicem - un episcop are o greseala din aceasta. Trebuie infruntat. Ca nu episcop infrunti, ci eretic infrunti.
Daca este eretic, il judeci. Au fost judecati toti ereticii ca Arie, toti acestia care au gresit si au fost condamnati de Sinoadele ecumenice si locale. "

antiecumenism 10.06.2012 21:16:49

MĂRTURISIREA DE CREDINȚĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI:

http://apologeticum.wordpress.com/20...ecumenismului/

CEI CE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINȚĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 30000 (erau in 2010)

Conform ultimei actualizări a listei cu semnatarii „Mărturisirii de credință împotriva ecumenismului” (11/11/2010), episcopii care au semnat Mărturisirea până în acest moment sunt opt – trei aparțin Bisericii Greciei, iar egumenii athoniți sunt deja șase. Mărturisirea a fost semnată și de mulți alți egumeni, preoți și mulți credincioși, iar înregistrarea de semnături continuă.

Episcopi care au semnat Mărturisirea de Credință:

Mitropolitul Pantelimon de Antinoe
Mitropolitul Serafim al Kythirelor și Antikythirelor
Mitropolitul Cosma al Etoliei și Akarnaniei
Mitropolitul Serafim al Pireului
Mitropolitul Artemie de Rașka și Prizreni, Kossovo și Metohia
Mitropolitul Natanael de Nevrokopios (Bulgaria)
Episcopul Gheorghe (Schaefer) din Mayfield, Egumenul Mănăstirii Sfânta Cruce din Wayne, West Virginia
Arhiepiscopul Nikiforos de Askalon

Egumeni care au semnat Mărturisirea de Credință:

Arhim. Hristodoulos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Cutlumuș – Sfântul Munte
Arhim. Iosif, Egumenul Sfintei Mănăstiri Xiropotamu – Sfântul Munte
Arhim. Filotheos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Karakalu – Sfântul Munte
Arhim. Agathon, Egumenul Sfintei Mănăstiri Konstamonitu – Sfântul Munte
Arhim. Nikodimos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Filotheu – Sfântul Munte
Arhim. Justin Pârvu, Egumenul Sfintei Mănăstiri “Sf. Arhangheli” – Petru Vodă, cu obștea
Arhim. Ambrozie, Egumenul Sfintei Mănăstiri Zografu – Sfântul Munte, cu obștea
La sfarsit aveti o lista mai extinsa a celor mai importanti semnatari.

Toți acei clerici, monahi, monahii și laici care doresc să participe la această mică consemnare a Mărturisirii Ortodoxe pot să declare aceasta scriind: „Sunt de acord cu Mărturisirea de Credință împotriva Ecumenismului și semnez”.
Să trimită însă spre informare și numele, prenumele, localitatea și țara, precum și identitatea lor clericală, monahală sau profesională la adresa: Περιοδικό «ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ» Τ.Θ. 1602, 541 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. fax:2310.276590 sau pe e-mail la: palimpce@otenet.gr
Să fiți siguri că această semnătură o veți găsi în veșnicie în „cartea faptelor bune”, iar Sfinții Ierarhi, Martiri și Mărturisitori vă vor da sfânta lor sărutare și îmbrățișare frățească mijlocind pentru voi la ceresul Împărat.

AlinB 11.06.2012 01:30:55

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 451053)

Pai spune-ne si noua cum a decurs practic chestia asta.
Sau a ramas doar la nivel de teorie?

AlinB 11.06.2012 01:42:42

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 451041)
Poate ca da, poate ca nu. In definitiv de ce ma acuzi ? Nu lipsa mea de responsabilitati conteaza aici.Conteaza care e adevarul.

Nu poti face filosofia agriculturii daca tu n-ai dat macar o data cu sapa.
Sau de fapt, ca sa te apropii de realitate, trebuie ceva mai mult de o data si o sapa.

Citat:

Si adevarul e ca noi ca popor ne-am obisnuit sa ne tinem gura si sa ridicam fusta de cate ori ne-o cere un strain.
Stii cum se zice..nu poti vedea pragul de jos, pana nu dai cu capul si de pragul de sus.

Citat:

Si cand cineva descide gura noi astialalti sarim pe el cu gura.Taci ma. Te-ai gasit tu ala curajosu`.Tu nu te uiti la sarbi ce au patit daca au avut gura mare ? Noi vrem sa supravietuim, nu conteaza cum.
Desigur, conteaza dar daca vrei sa conteze uita-te la tine.

Daca ce vezi la tine conteaza atunci poti sa te uiti (doar) putin mai departe, in masura in care poti pune umarul (nu gura) si acolo.

Si uite asa, cu pasi mici, cladesti lucrurile care conteaza.

Ca din aruncat cu privitul peste gard si filosofie desarta, mare branza nu iese, garantat.

Citat:

Sant sigur ca tu ai facut parte din gruparea tigrilor lui Arkan.:71:
Saracu' ce smecher se credea cu niscai oameni cu puscoace pe langa si cum si-a luat-o cu oameni cu tot.
Bilantul final si contributia lui personala la toata ecuatia? Cvasi-Zero.

Citat:

Adica vorbesti din experienta nu ca mine, din carti, daca le-am citit si pe alea.
La unele capitole da. :)
In special cel care ti l-am recomandat insistent si il declini cu asa multa usurinta..

Citat:

Depinde de care frica.
Este o frica buna, este o frica rea.
Cea prin care Omul traieste si cu el alti Oameni, este buna.

Citat:

Inteleg ca tu ai trecut cel putin prin 3 razboaie dar ce legatura are asta cu crestinul ? Ar trebui crestinul sa se teama ca moare sau ca ce ? Cand tragem o linie sarbii sant un popor demn iar noi santem un popor pe care nu da nimeni 2 bani.
Ambele afirmatii sunt exagerate.
Regretabila insa parerea ta.
Un om care gandeste astfel despre poporul sau este oricum o nulitate vizavi de contributia pe care le-o poate aduce.

Ca sa intelegi, un exemplu.
Esti parinte si consideri copilul tau un ratat. Ce poti face cu un ratat? Nimic. E sentinta finala, la capatul oricaror incercari ar fi fost (anemice, din obligatie, fara dragoste - fara doar si poate).
Copilul respectiv nu mai are ce astepta de la tine iar tu ca parinte esti un ratat sigur ceea ce nu poti spune in mod cert si absolut despre copil. Caci daca ar fi fost dragoste, in pofida oricaror evidente sentinta asta nu venea niciodata.

Cum se poate naste verticalitatea si solidaritatea din dispret? Niciodata.

Citat:

Si daca Doamne fereste intr-o zi va fi vreun razboi eu zic ca ar trebui sa dezertam toti si sa ne predam inamicului. Poate asta ne va ajuta sa supravietuim.Pe urma mai vedem noi.:1:
Razboi cu cine? Pornit de cine? Pentru ce? Pretext sau realitate ?
Cam multe variabile, gandesti cam simplist, realitatea e mai complicata.

tot-Laurentiu 12.06.2012 18:08:16

Nu este nici o conspiratie, masonerie si modul sau pervers de a actiona sunt o realitate in special la nivel inalt, pe functii importante de conducere si in serviciile secrete...

Sunt oameni profesionisti si cu pregatire numiti in functii importante care nu au putut sa-si desfasoare liberi activitatea cu profesionalism deoarece s-au lovit fara sa vrea de cercurile masonice in multe imprejurari din viata lor, unul dintre ei este Prof. Dr. si senatorul Antonie Iorgovan care a vorbit clar despre structurile masonice ca fiind un paravan la mafie si la crima organizata

La numai un an dupa ce a declarat oficial razboi masonilor, Antonie Iorgovan s-a imbolnavit de un cancer galopant la pancreas...

Medicii de la clinica austriaca unde Antonie Iorgovan a fost o perioada de timp i-au confirmat banuielile asupra cauzei impolnavirii de cancer, acelea ca a fost iradiat.

Iar neoficial, se spune ca in interiorul tapiteriei de la fotoliu sau a fost gasita o piatra radioactiva.

Antonie Iorgovan despre masonerie:

https://www.youtube.com/watch?v=Pk90VlyEm_E

AlinB 12.06.2012 20:17:23

Serios?
Exista un certificat medical care sa confirme cauza cancerului?

MihaiG 12.06.2012 20:45:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 452358)
Serios?

Evident. Piatra radioactivă, de pe planeta Kripton, plantată de către kripto-masoni.

antiecumenism 12.06.2012 21:09:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 452358)
Serios?

vreau sa te intreb si eu pe tine cate ceva ,ca tu m-ai intrebat destule...
-in primul rand esti ortodox sau nu?
-ce parere ai despre masonerie esti impotriva sau pentru ?
-esti impotriva ecumenismului sau nu ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:41:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.