Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   NEVOIA DE DIALOG (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1458)

iosif 16.05.2007 16:33:55

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Iosif,
1. Ultima rugaciune a lui Teoctist a fost pentru ploaie, duminica trecuta (aia cu unitatea este din noaptea de Paste)

2. Referitor le ecumenism pozitia ta este diferita de cea a BOR. BOR nu militeaza pentru unitatea Bisericilor ci pentru un "ecumenism activ" in sensul ca Bisericile crestine sa lupte cu probleme comune, gen saracie, anafalbetism etc (am spus aste de mai multe ori pe forum).

De altfel, ceea ce tu numesti ecumenism este imposibil. Si cred ca din diferentele astea de nuanta apar divergente intre "ecumenisti" si "antiecumnisti", cand problema este, de fapt, de nuanta.

Exemplu: prefer sa ma unesc cu vecinul meu catolic pentru a sapa gradina din fata blocului; eu am o sapa el planteaza niste flori minunate; ne bucuram impreuna de rodul muncii noastre. Dar asta nu inseamna ca voi sparge si peretele apartamentului pentru a fi "o mare familie crestina".

1. Era vorba de ' ultima Sa rugaciune', adica a lui Hristos, frate Mirean.

2. Pozitia BOR fata de ecumenism nu este cea pe care o exprimi aici. E vorba de o unitate in credinta la care se ajunge prin intoarcerea la origini, la cele 7 sinoade ecumenice.

3. Eu nu am o definitie proprie a ecumenismului, eu cred ca bisericile trebuie sa se intoarca la credinta cea adevarata si asta presupune intoarcerea la izvoarele Bisericii.

4. Poate ca peretele apartamentului nu e cazul sa-l spargi, dar peretele care ne tine departe de bunatate, de iubire, de daruire fata de aproape cu siguranta trebuie sa-l spargem.

Mirean 16.05.2007 16:55:12

Citat:

În prealabil postat de iosif
Citat:

Iosif,
1. Ultima rugaciune a lui Teoctist a fost pentru ploaie, duminica trecuta (aia cu unitatea este din noaptea de Paste)

2. Referitor le ecumenism pozitia ta este diferita de cea a BOR. BOR nu militeaza pentru unitatea Bisericilor ci pentru un "ecumenism activ" in sensul ca Bisericile crestine sa lupte cu probleme comune, gen saracie, anafalbetism etc (am spus aste de mai multe ori pe forum).

De altfel, ceea ce tu numesti ecumenism este imposibil. Si cred ca din diferentele astea de nuanta apar divergente intre "ecumenisti" si "antiecumnisti", cand problema este, de fapt, de nuanta.

Exemplu: prefer sa ma unesc cu vecinul meu catolic pentru a sapa gradina din fata blocului; eu am o sapa el planteaza niste flori minunate; ne bucuram impreuna de rodul muncii noastre. Dar asta nu inseamna ca voi sparge si peretele apartamentului pentru a fi "o mare familie crestina".

1. Era vorba de ' ultima Sa rugaciune', adica a lui Hristos, frate Mirean.

2. Pozitia BOR fata de ecumenism nu este cea pe care o exprimi aici. E vorba de o unitate in credinta la care se ajunge prin intoarcerea la origini, la cele 7 sinoade ecumenice.

3. Eu nu am o definitie proprie a ecumenismului, eu cred ca bisericile trebuie sa se intoarca la credinta cea adevarata si asta presupune intoarcerea la izvoarele Bisericii.

4. Poate ca peretele apartamentului nu e cazul sa-l spargi, dar peretele care ne tine departe de bunatate, de iubire, de daruire fata de aproape cu siguranta trebuie sa-l spargem.

Iosif, pozitia BOR despre care vorbesc a fost exprimata de PS Ciprian, in urma cu mai putin de o luna, la o conferinta a Bisericilor crestine.
Pe de alta parte, nu vad cum este posibila o intoarcerea a Bisericilor la "credinta adevarata". Care sunt Izvoarele Bisericii? Poate pare deplsat, dar se intelege ca, in prezent, si BO ar fi indepartata de adevar si trebuie sa se intoarca la origini....

MARIUS_DANIEL 16.05.2007 17:23:55

Exemplul pe care il dai tu e perfect compatibil cu ce face Gigi Becali,care in prezent ca si presedintele suspendat(viitor demis,sper)sunt niste marionete masonice proamericane si proecumeniste.Becali e omul perfect pentru masonerie,are printre cele mai mari averi din Romania,e patron de club sportiv al unei echipe mari,deci e cunoscut si apreciat de fani,face case,biserici,arunca cu bani peste tot,chiar si la muntele Athos,s-a implicat si in politica,are si ceva credinta,ce mai,e un bun crestin,perfect pentru a fi folosit din umbra de masonerie,ca sa nu mai spun ca s-au infiltrat in partidul lui fel de fel de oameni cu anumite interese oculte.Prietenia cu Basescu spune multe,dar cine e orb normal ca nu vede nimic si o ia prin porumb.Acum ia zi,cum sa primesc eu bani de la un astfel de om mandru si eretic pe deasupra,ca sa fac ce?case sau biserici?Doamne fereste.Becali se afla in mare inselare demonica,crede ca face bine ceea ce face,dar e exact invers,se indreapta spre muncile vesnice ale iadului.Zicea cineva ca toate lumea se pricepe la politica,fotbal si mai nou si la credinta.Ma vad nevoit sa dau Cezarului ce-i al Cezarului,Becali se pricepe si la politica si la fotbal si la credinta.

MARIUS_DANIEL 16.05.2007 18:01:09

Masoneria recruteaza oameni condusi de patimi,oameni capabili intradevar,sa fie obedienti ordinelor si sa duca treaba la bun sfarsit,oameni potenti financiar,pentru ca forta ei sta in bani.Masonii din gradele inferioare habar n-au ce fac ei acolo,cred ca e ceva bun,dar depun un juramant de supunere si au temple unde fac ritualuri,cu totii la un loc,din toate credintele.Folosesc cuvinte mari ca dragoste,toleranta,cultura,pace.Da,pacea masonica,cu satan,stapanul lor.Da,toleranta la pacate si erezii.Da,cultura pacatului.Masonii isi spun si ei frati,dar nu sunt frati in Hristos.Un Bush,un Basescu,un Prigoana,un Blair,un Putin,etc.Becali n-am informatii ca ar fi mason,dar e clar ca lumina zilei ca el nu e de capul lui,masoneria il conduce din umbra,fara ca el sa-si dea seama.El e pregatit de americani ca noul presedinte,daca va fi demis Basescu.A spus cu gura lui ca americanii il sprijina.De ce crezi ca a crescut spectaculos in sondaje?Si culmea ca oameni chiar il vor vota datorita actiunilor sale "filantropice".Si daca nu-l vor vota destui se vor frauda alegerile,ca intotdeauna.Si vor folosi ca argument in apararea lor ca avea mult in sondaje.

MARIUS_DANIEL 16.05.2007 21:02:02

Sa crezi tu ca e teorie,e o realitate!Daca n-ai inteles asta nu mai are rost sa vorbesc,ca vorbesc la pereti.Mai du-te si mai asculta alte prostii,ca vad ca tu nu gandesti nimic,gandesc altii pentru oameni ca voi.Vrei dovezi?La oameni ca tine poate veni si antihristul in persoana sa-ti spuna ca el e antihristul,ca voi tot nu-l credeti,vreti dovezi...din pacate le veti avea...curand.

MARIUS_DANIEL 17.05.2007 17:12:02

Eu singura carte in care cred cu pretul vietii e Biblia.Asa poate scrie oricine orice teorii,pot sa scriu si eu cateva volume chiar despre ce mi se pare mie...deci mai usor cu imbecilizatul,ma scuzati,cu cititul din nu stiu ce carti.Bineinteles ca Dumnezeu ne da semne,si sub astfel de forme,dar degeaba,ca noi nu bagam nimic la cap.Cine are ochi vede tot ce se intampla,nu-i trebuie lui nu stiu ce informatii de nu stiu unde.Lasa tu traducerea,ca tot aia inseamna,daca vrei tu dovezi o sa-ti dau de pe net(de unde n-am citit prostii cum zici tu,probabil ca tu faci asta,ca asta e tendinta celor ce acuza)cu Bush senior anuntand in 29 ianuarie 1991(retine data)noua ordine mondiala.Revenind la revolutia industriala,mai gandeste-te,vrei lux sau mantuire,una din doua,nu se poate altfel,vrei material sau spiritual?Mantuirea se face in suferinta,nu in huzur.Daca vrei imparatie pamanteasca(precum masonii) nu o vei obtine pe cea cereasca,a Mantuitorului.Bineinteles ca globalizarea e cel mai mare pericol,dar asta oare cum se face?Cu calul si caruta?Ai ghicit,prin progres industrial...si nu numai...asa ca vezi ca te contrazici.

P.S.Si da,vreau sa revin la cal si caruta!

Mirean 17.05.2007 17:32:25

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Eu singura carte in care cred cu pretul vietii e Biblia.Asa poate scrie oricine orice teorii,pot sa scriu si eu cateva volume chiar despre ce mi se pare mie...deci mai usor cu imbecilizatul,ma scuzati,cu cititul din nu stiu ce carti.Bineinteles ca Dumnezeu ne da semne,si sub astfel de forme,dar degeaba,ca noi nu bagam nimic la cap.Cine are ochi vede tot ce se intampla,nu-i trebuie lui nu stiu ce informatii de nu stiu unde.Lasa tu traducerea,ca tot aia inseamna,daca vrei tu dovezi o sa-ti dau de pe net(de unde n-am citit prostii cum zici tu,probabil ca tu faci asta,ca asta e tendinta celor ce acuza)cu Bush senior anuntand in 29 ianuarie 1991(retine data)noua ordine mondiala.Revenind la revolutia industriala,mai gandeste-te,vrei lux sau mantuire,una din doua,nu se poate altfel,vrei material sau spiritual?Mantuirea se face in suferinta,nu in huzur.Daca vrei imparatie pamanteasca(precum masonii) nu o vei obtine pe cea cereasca,a Mantuitorului.Bineinteles ca globalizarea e cel mai mare pericol,dar asta oare cum se face?Cu calul si caruta?Ai ghicit,prin progres industrial...si nu numai...asa ca vezi ca te contrazici.

Prietene, le cam amestecam. Subiectul este interesant si as vrea sa il discutam fara sa ne luam peste picior. Ai dreptate, eu am inceput. Imi cer scuze!

Cand spuneam de citit ma refeream la informare. Masoneria, cum sigur stii, este organizatie secreta. de aceea, informatiile despre scopurile, metodele, intentiile, activitatea acesteia se obtin, de obicei, din surse scrise. Nu poticiti un singur articol, o singura carte despre tema pentru ca autorul acestui apoate fi subiectiv. De aceea, consider important sa te documentezi din mai multe surse, apoi sa tragi propriile concluzii. Pe de alta parte, articolele de pe net, desi multe si la indemena, nu sunt intotdeauna de calitate. Faptul ca o carte trece de verificarea unei edituri este o garantie a calitatii ei (desigur, exista si exceptii).

Cat despre mantuire...nu cred ca este conditionata de saracie sau involutie industriala. Daca folosesti cu chibzuinta beneficiile industriei moderne nu ai deca6 de castigat. De exemplu: comunicam pe net, citim predici on-line, vedem icoane etc.

vsovi 17.05.2007 17:45:15

citand Mirean:
"Cat despre mantuire...nu cred ca este conditionata de saracie sau involutie industriala. Daca folosesti cu chibzuinta beneficiile industriei moderne nu ai decat de castigat. De exemplu: comunicam pe net, citim predici on-line, vedem icoane etc."

nu-mi dau seama ce ar putea insemna chibzuintza in opinia ta, poate imi explici si mie... oricum si mie mi-ar place sau placea sa mai avem o banda la shosele sa poata circula si caii cu carutzele sau diligentzele sau saniile :) ar fi super, dar cine sa ne ia in seama...

Mirean 17.05.2007 17:58:06

Citat:

În prealabil postat de vsovi
citand Mirean:
"Cat despre mantuire...nu cred ca este conditionata de saracie sau involutie industriala. Daca folosesti cu chibzuinta beneficiile industriei moderne nu ai decat de castigat. De exemplu: comunicam pe net, citim predici on-line, vedem icoane etc."

nu-mi dau seama ce ar putea insemna chibzuintza in opinia ta, poate imi explici si mie... oricum si mie mi-ar place sau placea sa mai avem o banda la shosele sa poata circula si caii cu carutzele sau diligentzele sau saniile :) ar fi super, dar cine sa ne ia in seama...

Chibzuinta presupune folosirea "cu cap" a descoperirilor stiintei.

Legandu-ma de exemplul meu: prin internet se pot face fraude bancare, iar prigramele informatice pot fi folosite pentru diverse tipuri de armament...

Asta pe langa gluma ta....

MARIUS_DANIEL 17.05.2007 18:24:24

Citat:

Citat:

Prietene, le cam amestecam. Subiectul este interesant si as vrea sa il discutam fara sa ne luam peste picior. Ai dreptate, eu am inceput. Imi cer scuze!

Cand spuneam de citit ma refeream la informare. Masoneria, cum sigur stii, este organizatie secreta. de aceea, informatiile despre scopurile, metodele, intentiile, activitatea acesteia se obtin, de obicei, din surse scrise. Nu poticiti un singur articol, o singura carte despre tema pentru ca autorul acestui apoate fi subiectiv. De aceea, consider important sa te documentezi din mai multe surse, apoi sa tragi propriile concluzii. Pe de alta parte, articolele de pe net, desi multe si la indemena, nu sunt intotdeauna de calitate. Faptul ca o carte trece de verificarea unei edituri este o garantie a calitatii ei (desigur, exista si exceptii).

Cat despre mantuire...nu cred ca este conditionata de saracie sau involutie industriala. Daca folosesti cu chibzuinta beneficiile industriei moderne nu ai deca6 de castigat. De exemplu: comunicam pe net, citim predici on-line, vedem icoane etc.

Nici eu nu vreau sa polemizam frate,stai linistit.Sunt de acord cu tine ca saracia nu e o virtute,dar lume de azi a evoluat foarte mult material si a involuat la fel de mult spiritual,la asta ma refer.Omul s-a pus pe sine in centrul existentei sale,nu-l mai are pe Dumnezeu.Cat despre carti,ai si aici dreptate,dar crede-ma ca nu vorbesc la voia intamplarii si stiu ce spun.Eu nici n-a trebuit sa caut multe dovezi ca masoneria e capul rautatilor(care mai nou nu mai e secreta,ci discreta,vezi Doamne ce smerita e ea,nu vrea sa se stie ce acte "filantropice" face ea,asa cate un razboi mondial,cate-un crah financiar,cate-un regim,cate-o revolutie,ca acum sunt la moda revolutiile,etc),se vede clar ca totul se face intentionat la comanda cuiva.Singura legatura pe care a trebuit s-a fac a fost intre masonerie si cei ce conduc lumea de azi.

P.S.Si sa stii ca am vorbit serios despre cal si caruta.

romandragut 22.05.2007 09:04:00

hmmmmmm. oamenii au fost rai tot timpul. ateismul, ne invatata istoria, a fost o constanta sociologica. pentru ca oamenii nu putea recunoaste asta ca erau persecutati esti o alta problema. nu cred ca este vorbba despre un declin spiritual. insa influenta biseicii in politica si economie este in scadere.

daca nu sunt evreii de vina atunci sunt masonii, daca nu sunt masonii atunci sunt americanii, daca nu sunt americanii sunt rusii, daca nu sunt statele muslmane, daca nu sunt statele musulmane, daca nu sunt statele musulmane este de vina batrana pervesa Europa...

dece trebuie sa existe un grup (popor, asociatie, organizatie, persoana) de vina? omul de rand trebuie sa intealaga, in opinia mea, ca el este suportul statului. trebuie sa inteleaga ca toti oamenii sunt la fel si trebuie sa inteleaga ca trebuie sa respecte. pana cand nu va exista o remaniere de atitudine voi inclina sa cred ca este vina omului de rand si a politicii de turma.

MARIUS_DANIEL 22.05.2007 16:13:03

Citat:

Citat:

Citat:

Nici eu nu vreau sa polemizam frate,stai linistit.Sunt de acord cu tine ca saracia nu e o virtute,dar lume de azi a evoluat foarte mult material si a involuat la fel de mult spiritual,la asta ma refer.Omul s-a pus pe sine in centrul existentei sale,nu-l mai are pe Dumnezeu.Cat despre carti,ai si aici dreptate,dar crede-ma ca nu vorbesc la voia intamplarii si stiu ce spun.Eu nici n-a trebuit sa caut multe dovezi ca masoneria e capul rautatilor(care mai nou nu mai e secreta,ci discreta,vezi Doamne ce smerita e ea,nu vrea sa se stie ce acte "filantropice" face ea,asa cate un razboi mondial,cate-un crah financiar,cate-un regim,cate-o revolutie,ca acum sunt la moda revolutiile,etc),se vede clar ca totul se face intentionat la comanda cuiva.Singura legatura pe care a trebuit s-a fac a fost intre masonerie si cei ce conduc lumea de azi.

P.S.Si sa stii ca am vorbit serios despre cal si caruta.

Nu vedeti,toata ziua se vorbeste de nivelul de trai si crestere economica,iti bate asta in cap pana tampesti.Se induce mereu ideea ca suntem o tara saraca,suntem saraci,vai ce saraci suntem,trebuie sa ajungem si noi la nivelul statelor "civilizate" pentru a avea un trai "decent" nu-i asa?Ca tot vorbeam despre progres,da,cineva a progresat in toata treaba asta,diavolul.Bineinteles,acum este modern,civilizat si evoluat.Se vorbeste toata ziua despre prostia cu schimbarea mentalitatii,da,adica sa gandim cum vrea diavolul si sa acceptam pacatul si imparatia lui.

Mirean 22.05.2007 16:43:20

MARIUS_DANIEL, nu vad ce este rau în cresterea economica si combaterea saraciei. Cum spuneam, nu cred ca saracia este o virtute in sine, asa cum nici bogatia nu cred caeste un impediment la mantuire.

Cred ca importante sunt faptele noastre, indiferent ca suntem bogati sau saraci, sau altfel spus, bogatia "duhovniceasca" este cea mai importanta.

Macarie 22.05.2007 17:19:56

Bogatie este oarecum un impediment, si saracia e oarecum un ajutor in calea spre mantuire.

Zic "oarecum" pentru ca nu-s criterii absolute, cu asta sint de acord, nici nu reprezinta pacat respectiv virtute in sine.
Saracia de buna voie, infranarea de la lux si de la traiul imbelsugat insa e o virtute.

Eliminarea saraciei insa cred ca e o treaba buna chiar daca e coordonata de organisme statale, sau nereligioase. Saracia altora chiar nu ne ajuta la mantuire. :satisfied:

MARIUS_DANIEL 22.05.2007 18:45:32

Citat:

În prealabil postat de Macarie
Bogatie este oarecum un impediment, si saracia e oarecum un ajutor in calea spre mantuire.

Zic "oarecum" pentru ca nu-s criterii absolute, cu asta sint de acord, nici nu reprezinta pacat respectiv virtute in sine.
Saracia de buna voie, infranarea de la lux si de la traiul imbelsugat insa e o virtute.

Eliminarea saraciei insa cred ca e o treaba buna chiar daca e coordonata de organisme statale, sau nereligioase. Saracia altora chiar nu ne ajuta la mantuire. :satisfied:

De acord,dar probabil n-am explicat bine termenul de "saracie".A fi "sarac" in viziunea lor inseamna a nu avea tv,mobil,masina,vila,etc.,adica lux de bunuri materiale ce nu sunt de stricta necesitate vietii unui om obisnuit.Asta e facuta intentionat de a-l ajuta pe om,da,a-l "ajuta" sa nu slabeasca in patimi,sa se implice in cele materiale si sa uite de cele spirituale.Avem nevoie de bogatie spirituala,aceasta e adevarata saracie,cea din sufletele noastre.

Mirean 22.05.2007 19:42:15

Citat:

Citat:

De acord,dar probabil n-am explicat bine termenul de "saracie".A fi "sarac" in viziunea lor inseamna a nu avea tv,mobil,masina,vila,etc.,adica lux de bunuri materiale ce nu sunt de stricta necesitate vietii unui om obisnuit.Asta e facuta intentionat de a-l ajuta pe om,da,a-l "ajuta" sa nu slabeasca in patimi,sa se implice in cele materiale si sa uite de cele spirituale.Avem nevoie de bogatie spirituala,aceasta e adevarata saracie,cea din sufletele noastre.

Telefonul mobil si un autoturism mi se par de stricta necesitate in ziua de astazi.

calator 22.05.2007 22:08:59

subscriu

D.C. 23.05.2007 08:40:53

dialog, dialog dar cu smerenie dragilor..

Macarie 23.05.2007 10:26:23

Citat:

Telefonul mobil si un autoturism mi se par de stricta necesitate in ziua de astazi.

E o stricta necesitate pe care ne-am creat-o noi !

Ca si multe altele. Acum sigur ca nu poti sa te separi pur si simplu de societatea in care traiesti si de care depinzi, sau in orice caz nu toti se pot desprinde.

Totusi, faptul e ca ne-am obisnuit sa iubim mai mult tehnica decat natura, soselele asfaltate decat drumurile de tara, preferam un apartament cu termopane in centrul unui oras fata de o casa la margine de codru, si in sfarsit o seara la televizor in loc sa povestim cu cei din familie.

Astea toate necesita tehnologie, industrie, si atunci unele accesorii devin necesare.
Putem insa sa recunoastem ca de multe din ele daca ne-am lipsi, am avea o viata mai linistita. :)

Mirean 23.05.2007 14:23:43

Citat:

Citat:

E o stricta necesitate pe care ne-am creat-o noi !

Ca si multe altele. Acum sigur ca nu poti sa te separi pur si simplu de societatea in care traiesti si de care depinzi, sau in orice caz nu toti se pot desprinde.

Totusi, faptul e ca ne-am obisnuit sa iubim mai mult tehnica decat natura, soselele asfaltate decat drumurile de tara, preferam un apartament cu termopane in centrul unui oras fata de o casa la margine de codru, si in sfarsit o seara la televizor in loc sa povestim cu cei din familie.

Astea toate necesita tehnologie, industrie, si atunci unele accesorii devin necesare.
Putem insa sa recunoastem ca de multe din ele daca ne-am lipsi, am avea o viata mai linistita. :)

Frate Macarie, daca un prieten bun al tau, nu zic din familie, ar avea o problema de sanatate in timp ce calatoriti, nu ai vrea sa scoti repede un telefon mobil si sa chemi o ambulanta?

Sau mai bine...nu ai vrea sa il urci in masina ta si sa il duci rapid la medic?

Sincer, as prefera ao casuta pe margine unui lac, la margine de codru, fara mobil, fara masina....dar as muri de foame :D

Macarie 23.05.2007 16:03:05

Nu numai ca as vrea, dar asta si fac :)

As prefera mai ales sa nu aiba nimeni probleme de sanatate.

Un parinte de la o manastire mai departata zicea o data, daca cineva il cheama la vreo slujba, la vreo sfintire ce sa faca, sa trimita dupa el vro 2 zile de mers pe jos si apoi sa mai faca el 3 zile pana ajunge la locul slujbei ? E chiar rau sa aiba un celular si o masina ?

Cu casuta te inteleg, poate ca ti-ai putea tu castiga traiul cumva, dar nu cred c-am reusi toti sa traim in felul asta idilic.
Dar ca merita sa incercam sa ne mai simplificam pe cat putem viata.

Mirean 23.05.2007 16:05:22

Citat:

Nu numai ca as vrea, dar asta si fac :)

As prefera mai ales sa nu aiba nimeni probleme de sanatate.

Un parinte de la o manastire mai departata zicea o data, daca cineva il cheama la vreo slujba, la vreo sfintire ce sa faca, sa trimita dupa el vro 2 zile de mers pe jos si apoi sa mai faca el 3 zile pana ajunge la locul slujbei ? E chiar rau sa aiba un celular si o masina ?

Cu casuta te inteleg, poate ca ti-ai putea tu castiga traiul cumva, dar nu cred c-am reusi toti sa traim in felul asta idilic.
Dar ca merita sa incercam sa ne mai simplificam pe cat putem viata.

Intru totul de acord... :D

MARIUS_DANIEL 27.05.2007 14:34:29

Apropo de saracie,nu vedeti ca cel mai mult este atacat satul cu aceasta tema?Nu intamplator,bineinteles.Prima data au venit comunistii cu colectivizarea,acum vin democratii cu fermele si asociatiile lor.Aceeasi Marie cu alta palarie.Au scumpit lucrarile agricole si materialele necesare infiintarii culturilor,coroborat si cu vremea potrivnica,astfel ca bietul taran e fortat sa depinda de ei.Mergi prin sate sarace,n-au ce manca sau bea,dar televizorul si antena parabolica sunt la loc de cinste.Nu conteaza ca moare de foame,dar trebuie sa vada la tv tot ce se intampla,tv a devenit noua lor constiinta,nu mai gandesc cu mintea lor si nu se mai inchina lui Hristos,ci televizotului.Scolile sunt darapanate,dar calculatoarele sunt la locul lor.Copiii merg la scoala ca sa fie tampiti,de asta,nu ca sa invete ceva bun,ci numai lucruri antiortodoxe(chiar si la orele de religie),sa innebuneasca jucand jocuri pe pc si privind la filme indecente pe net.Nu vedeti ce face guvernul,nu apa si hrana necesare,cilaptopuri gratuite pentru elevi si tehnologizarea satelor,pentru ca diavolul sa se raspandeasca peste tot cu viteza luminii(chiar daca el e intunecat),sa sminteasca cat mai multi oameni.La tv apar tot felul de indraciti,in special se promoveaza "civilizatia" americana,centrul satanismului mondial,ca sa indraceasca pe cei care-i privesc.TREZITI-VA ODATA!

Mirean 27.05.2007 15:23:40

Citat:

Apropo de saracie,nu vedeti ca cel mai mult este atacat satul cu aceasta tema?Nu intamplator,bineinteles.Prima data au venit comunistii cu colectivizarea,acum vin democratii cu fermele si asociatiile lor.Aceeasi Marie cu alta palarie.Au scumpit lucrarile agricole si materialele necesare infiintarii culturilor,coroborat si cu vremea potrivnica,astfel ca bietul taran e fortat sa depinda de ei.Mergi prin sate sarace,n-au ce manca sau bea,dar televizorul si antena parabolica sunt la loc de cinste.Nu conteaza ca moare de foame,dar trebuie sa vada la tv tot ce se intampla,tv a devenit noua lor constiinta,nu mai gandesc cu mintea lor si nu se mai inchina lui Hristos,ci televizotului.Scolile sunt darapanate,dar calculatoarele sunt la locul lor.Copiii merg la scoala ca sa fie tampiti,de asta,nu ca sa invete ceva bun,ci numai lucruri antiortodoxe(chiar si la orele de religie),sa innebuneasca jucand jocuri pe pc si privind la filme indecente pe net.Nu vedeti ce face guvernul,nu apa si hrana necesare,cilaptopuri gratuite pentru elevi si tehnologizarea satelor,pentru ca diavolul sa se raspandeasca peste tot cu viteza luminii(chiar daca el e intunecat),sa sminteasca cat mai multi oameni.La tv apar tot felul de indraciti,in special se promoveaza "civilizatia" americana,centrul satanismului mondial,ca sa indraceasca pe cei care-i privesc.TREZITI-VA ODATA!

La epoca de piatra cu voi, la scrisul pe tablita! In genunchi pe coji de nuca! Munciti pamnul cu boi si cu plugul de lemn!!! Metodele astea din UE sunt demonice, d-aia la ei nu se moare de foame ca la noi! Ce atat modernizare...vreti sa va asociati si sa va irigati terenurile??? NU...la galeata!!! La sapa..ce atata prasitoare ca va leneviti!

Evidenta contabilizata???....foc si para!!!! Nu hartii, biroicratie, 6 luni sa iti raspunda la o cerere!!!

Prietene...ce cauti pe net daca esti impotriva lui si a faptului ca si copiii de la sat au acces la PC si net????

iosif 27.05.2007 23:17:36

Ispitele au fost si vor mai fi, ba inca se vor inmulti. Credinta noastra are suficiente resurse pentru a depasi astfel de ispite. Problema este cum ajungem sa intelegem corect mesajul real al crestinismului? Cum ajungem sa Il cunoastem pe adevaratul Dumnezeu al Iubirii?

sofiaiuga 09.06.2007 23:10:01

DUMNEZEUL IUBIRII a zis lui Adam si evei sa isi cistige existenta MUNCINDcu sudori;tehnologia f.avansata va duce la reducerea locurilor de munce ,la cresterea somajului SI APOI de la lenevire si saracie la furt si altele....si nu numai in Romania ci peste tot in lume.eu nu stiu cam in cit timp va fi asta ,dar dupa cite se vede spre asta ne indreptam

Mirean 10.06.2007 08:14:42

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
DUMNEZEUL IUBIRII a zis lui Adam si evei sa isi cistige existenta MUNCINDcu sudori;tehnologia f.avansata va duce la reducerea locurilor de munce ,la cresterea somajului SI APOI de la lenevire si saracie la furt si altele....si nu numai in Romania ci peste tot in lume.eu nu stiu cam in cit timp va fi asta ,dar dupa cite se vede spre asta ne indreptam

Medicamentele descoperite prin "tehnologia moderna" salveaza vieti, tehnicile medicale amenea. Faptul ca s-a redus munca "bruta" prin folosirea utilajelor prelungeste viata (vezi cazul minerilor). Iar exemplele ar putea continua.

Timpul liber ramas oamenilor ar putea fi folosit pentru rugaciune. Faptul ca,poate, nu se intampla asa nu are legtura cu tehnologia avansata.

Omul l-a inzestrat pe om cu cu ratiune pentrua o folosi, nu?

Sa nu uitam ca, la vreme lor meseriile cum ar fi cea de tamplar, fierar etc. erau considerate (pe langa utile) inovatoare.

Constructorii sunt cei care au introdus principii moderne in constructia caselor, pe care tehnologia moderna de azi nu face decat sa le copieze la alta scara.

Cat despre somaj...Romania are deficit de forta de munca. Sunt romani prefera sa stea acasa decat sa munceasca in agricultura, in constructii sau sa presteze activitati sezoniere. Si nu este vorba de salariu.

iosif 10.06.2007 14:16:24

Subscriu la cele spuse de Mirean. Nu cred ca tehnologia e de vina, ci omul!

sofiaiuga 11.06.2007 00:12:40

AR TREBUI SA MEDITAM MAI MULT DE CE PARINTELE staniloaie,un mare teolog chemat de culte sa le vorbeasca spune ca ecumenismul este panerezia secolului si de ce spune la fel si parintele RAFAIL NOCA cel care a fost protestant inainte si apoi ortodox. Inseamna ca stiu ei ceva ,probabil ca in aceste nevoi de dialog [in scop ecumenic] celelalte parti,neortodoxe,nu sint sincere si nu doresc sa cunoasca adevarul si sa se apropie de el ci mai degraba sa ii departeze si pe ortodocsi ce la adevar ,adica sa devieze credinta ortodoxa .Deee vicleanul tot mai spera sa distruga adevarata biserca a lui DUMNEZEU. dAR NU el E CEL MAI TARE!

sofiaiuga 11.06.2007 00:19:07

Citat:

Fara indoiala, Biserica este indrumatoarea poporului pe calea vesniciei. Insa indrumarea pe aceasta cale preuspune aplicarea corecta a principiilor si invataturilor crestine la imprejurarile concrete ale vietii, atat la nivel de individ cat si la nivel de societate, adica in relatia cu ceilalti.

euRomania s-a decis pentru un drum european, pentru o integrare politica in structurile ropene. Insa aceasta integrare politica este imposibil de realizat deplin daca nu se urmareste si integrarea socio-economica si culturala.

Biserica are un rol absolut incontestabil in aceasta integrare a Romaniei. Credinta a fost de multe ori marul discordiei intre est si vest. Necesitatea dialogului cu celelalte confesiuni a devenit astfel indispensabila in noul context al globalizarii. Nu putem avea legaturi cu cei de alta confesiune, atata vreme cat nu ne cunoastem, nu stim ce urmarim, nu stabilim anumite reguli ale colaborarii, ale convieturii intr-o Europa unita.

As vrea sa discutam aici aspectele pozitive ale acestui dialog, urmand ca intr-un alt topic sa le abordam pe cele mai putin pozitive.

Vi se pare legitim acest dialog interconfesional crestin?

integrare intr-o U E fara pricipii religioase,o uniune europeana atee,sa nu uitam asta ;deci aceast UE va cauta sa ne anihileze pe cit va putea credinta folosindu-se de aspectele de dependenta economica la care aspira din pacate sa ne aduca.

Mirean 11.06.2007 11:54:16

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
Citat:

Fara indoiala, Biserica este indrumatoarea poporului pe calea vesniciei. Insa indrumarea pe aceasta cale preuspune aplicarea corecta a principiilor si invataturilor crestine la imprejurarile concrete ale vietii, atat la nivel de individ cat si la nivel de societate, adica in relatia cu ceilalti.

euRomania s-a decis pentru un drum european, pentru o integrare politica in structurile ropene. Insa aceasta integrare politica este imposibil de realizat deplin daca nu se urmareste si integrarea socio-economica si culturala.

Biserica are un rol absolut incontestabil in aceasta integrare a Romaniei. Credinta a fost de multe ori marul discordiei intre est si vest. Necesitatea dialogului cu celelalte confesiuni a devenit astfel indispensabila in noul context al globalizarii. Nu putem avea legaturi cu cei de alta confesiune, atata vreme cat nu ne cunoastem, nu stim ce urmarim, nu stabilim anumite reguli ale colaborarii, ale convieturii intr-o Europa unita.

As vrea sa discutam aici aspectele pozitive ale acestui dialog, urmand ca intr-un alt topic sa le abordam pe cele mai putin pozitive.

integrare intr-o U E fara pricipii religioase,o uniune europeana atee,sa nu uitam asta ;deci aceast UE va cauta sa ne anihileze pe cit va putea credinta folosindu-se de aspectele de dependenta economica la care aspira din pacate sa ne aduca.

Ce te face sa crezi ca UE are interes sa "ne anihileze credinta"? Inteleg...sa profite de pe urma faptului ca suntem incapabili sa atragem/absorbim fonduri europene, dar ce legatura are asta cu credinta.

Sincer, nu am vazut nimic din care sa rezulte ca ar ataca Biserica. Din contra: parohiile pot atrage neconditionat fonduri europene, fara ca cineva sa le impuna ce sa faca cu banii (pot face orfelinat, azil, cantina sociala, etc). Daca preotii nu stiu asta sau nu sunt in stare sa faca proiecte pentru a lua banii...iar nu-i vina UE.

Cred ca multi români au ramas cu mentalitatea (insusa de comunism) de victima si isi plang de mila ca sunt "impilati", nedreptatiti, invidiati si "urati" de straini. Ori nu este asa...

Vorbesti de o UE atee. Nu cred ca ea asa. Exemplu: in Germania predarea religiei in scoli e obligatorie. Poate nu cred toti, dar statul se implica si se preocupa de educatia religioasa a cetatenilor proprii.

maria55 11.06.2007 15:29:56

Citat:

Vorbesti de o UE atee. Nu cred ca ea asa. Exemplu: in Germania predarea religiei in scoli e obligatorie. Poate nu cred toti, dar statul se implica si se preocupa de educatia religioasa a cetatenilor proprii.

EU ne este atee dar cred si eu ca asta e directia . Dece ?
Spunea un preot care a fost de fata cand s-a discutat Constitutia ca, nu au reusit sa introduca nici un articol referitor la credinta .
Asta era cu vreo 2 ani in urma , (la o predica s-a spus) . Nu am dovezi.

Daca cineva cunoaste vreun articol din Constitutie in sensul asta sa-l spuna .
Pana atunci toti avem dreptate , si niciunul :)

maria

Mirean 11.06.2007 15:51:08

Citat:

În prealabil postat de maria55
Citat:

EU ne este atee dar cred si eu ca asta e directia . Dece ?
Spunea un preot care a fost de fata cand s-a discutat Constitutia ca, nu au reusit sa introduca nici un articol referitor la credinta .
Asta era cu vreo 2 ani in urma , (la o predica s-a spus) . Nu am dovezi.

Daca cineva cunoaste vreun articol din Constitutie in sensul asta sa-l spuna .
Pana atunci toti avem dreptate , si niciunul :)

maria

Va dau trei exemple:

ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a [u]credintelor[/i] si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.

(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

ARTICOLUL 32
(7) Statul asigura libertatea invatamantului religios, potrivit cerintelor specifice fiecarui cult. In scolile de stat, invatamantul religios este organizat si garantat prin lege.

Este suficient sa cititi Constitutia Romaniei http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339

De altfel, credinta este o chestiune interioara, intima, o relatie personala a omului cu Dumnezeu, care nu poate fi reglementata prin lege.

calator 11.06.2007 19:03:17

UE fara principii religioase....pai cum ar trebui sa fie? Sa impuna principii religioase sau o anumita religie? Suntem liberi sa ne exprimam credinta, sa ridicam biserici ce ar trebui mai mult? Care ar fi aceste principii religoase si cum le intelegi tu concretizate de catre UE ?

maria55 11.06.2007 19:38:41

Problema acuta care se punea la ora respectiva (la TV,se tot discuta) era daca ramanem intre noi crestinii (adica credinta in Iisus , in Sf.Treime ) sau ii luam si pe musulmani ?
Aceasta era nuanta .La asta se referea si predica .

Se discuta aderarea Turciei .Oricum , discutia nu stiu daca are vreun rost , nu duce la nimic .Vom trai si vom vedea .

maria

cozia 11.06.2007 20:00:06

Citat:

În prealabil postat de calator
UE fara principii religioase....pai cum ar trebui sa fie? Sa impuna principii religioase sau o anumita religie? Suntem liberi sa ne exprimam credinta, sa ridicam biserici ce ar trebui mai mult? Care ar fi aceste principii religoase si cum le intelegi tu concretizate de catre UE ?

Cum, foarte usor, prin copii si prin noi si patimile noastre,... si nu trebuie sa faca efort prea mare...un mic exemplu ar fi sa iti trimita vre-o 5000 de canale de televiziune prin satelit si peste putin timp incepi sa nu mai simti nevoia de Biserica, de Liturghie. Deci in ziua de azi nu mai trebuie sa vina nimeni cu buldozerul sa ti-o darime. Ti-o darima in suflet si este deajuns. Asa lucreaza dusmanul nevazut ca o infectie, nu o vezi, dar incepi incet incet sa slabesti , sa tusesti, etc

Silviu 11.06.2007 20:07:55

Citat:

Romania s-a decis pentru un drum european, pentru o integrare politica in structurile europene. Insa aceasta integrare politica este imposibil de realizat deplin daca nu se urmareste si integrarea socio-economica si culturala.

Aspectele bune ale unui eventual dialog ar fi consecinta convertirii lor la ortodoxism,altfel s-ar numi tot eretici.Dar credeti ca ar vrea? Nu ii prigoneste nimeni pe ei,ci dimpotriva,catolicii au ars ortodoxi in evul mediu.Si nici acum,ci dimpotriva ei vor sa ne abureasca pe noi cui globalizarea si astfel sa ne inrobeasca,sa ne faca sa ne convertim de la religia ortodoxa si sa slujim satanei.Nu noi am creat nenorocita de ue ci marii masoni.De ce nu ii intrebi si pe ei de ce vor asa de mult dintr-o data sa bage in ue tari din estul europei?Pentru ca noi inca avem o identitate nationala nedizolvata?Pentru ca suntem cumva in dreapta credinta?Da.Eu asa cred.De ce nu ne lasa sectantii astia prosti in pace,ordinarii astia neoprotestanti etc.?Tot timpul cauta ei sa piarda pe cineva.
Si masonii astia din ue vor doar sa trga niste foloase din tara asta si asa destul de amarata.Stati calmi ca nu vor sa dea ci sa ia de la noi si banii pe care umflatii aia de vestici ii dau oricum nu ajung in buzunarele noastre sau in vreo constructie bisericeasca,ci tot in ale parlamentarilor.

Silviu 11.06.2007 20:11:09

Cum legitim?In nici un caz.NU VREAU SA AM TREABA CU ERETICII ASTIA.NU SUNTEM DIN ACEEASI BISERICA.EI SUNT AI SATANEI.DE CE NU INTELEGI ODATA?AI SCRIERILE SFANTULUI APOSTOL PAVEL FRATE.CITESTE-LE.PANA CAND NECREDINTA ASTA?...

Mirean 11.06.2007 20:32:58

Citat:

În prealabil postat de Silviu
Cum legitim?In nici un caz.NU VREAU SA AM TREABA CU ERETICII ASTIA.NU SUNTEM DIN ACEEASI BISERICA.EI SUNT AI SATANEI.DE CE NU INTELEGI ODATA?AI SCRIERILE SFANTULUI APOSTOL PAVEL FRATE.CITESTE-LE.PANA CAND NECREDINTA ASTA?...

Invata sa iubesti, Silviu. Si pe dusmani si pe prieteni. Nu iti cere nimeni sa "ai treaba cu ereticii". Poate numai sa ii tolerezi si, crestineste, sa nu ii urasti..

cozia 11.06.2007 21:14:58

Ai dreptate Silviu, sa-i iubim dar asa mai de departe:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:39:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.