Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Barbatii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14375)

Lucian008 14.01.2012 14:17:42

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 422004)
Deși nu ar mai fi nimic de spus aici, nu mă pot abține să nu mă gândesc la aerele unor stimabile afectate "masterande" și "doctorande" în "psihoștiințe" de tot soiul și planificări familiale și contracepții etc. pe care poți să le urmărești aproape zilnic pe vreun post de televiziune. Ba mai mult. Atari activități mai "papă" și bani de la bugetul statului.

Exact. De nu stiu cate ori femeie.

AnnaKarenina90 14.01.2012 14:40:10

Lore, e frumoasa povestea ta. Induiosatoare chiar.
Din pacate, acest caz e doar una din exceptiile care intareste regula. Ce te faci cu atatea familii care se nasc si mor in saracie? Ce te faci cu copiii morti de frig la colt de strada? Ce te faci cu cei care sunt nevoiti sa cerseasca, cei care nu pot merge la scoala, cei care cresc doar ca sa dea nastere unei alte generatii de copii ce vor avea acelasi destin tragic?

Lucian008 14.01.2012 15:45:40

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 422013)
Lore, e frumoasa povestea ta. Induiosatoare chiar.
Din pacate, acest caz e doar una din exceptiile care intareste regula. Ce te faci cu atatea familii care se nasc si mor in saracie? Ce te faci cu copiii morti de frig la colt de strada? Ce te faci cu cei care sunt nevoiti sa cerseasca, cei care nu pot merge la scoala, cei care cresc doar ca sa dea nastere unei alte generatii de copii ce vor avea acelasi destin tragic?

Chiar nu incerc sa intru intr-o polemica. Si ai dreptate ca e o exceptie. Dar exceptia nu e din unghiul pe care il vezi tu. Imi pare rau dar asta e parerea mea. Exceptia e credinta femeii acesteia. Si nu "norocul" de a se fi descurcat. Cati din cei care mor de foame la propriu, au o asemenea credinta? Sau cati mor la propriu de foame? Si cati, excluzand chiar si partea de credinta din discutie, fac ceva in sensul asta? Cati cauta de dimineata pana seara de munca daca nu au, sau muncesc de dimineata pana seara?

Anna 14.01.2012 20:35:04

E greu ca parinte sa muncesti de dimineata pana seara si totusi sa mai ai timp sa le insufli credinta, cum ziceti voi. Trebuie sa le dai copiilor si timpul tau, nu doar hrana si haine. E foarte frumoasa povestea, dar intr-adevar functioneaza pentru oamenii care stau la tara, si mai au cate o bucatica de pamant sau un animal. Dar la oras cand nu ai nimic...e mult mai greu. Daca stai zi si noapte la lucru ca sa aduci cele de trai copiilor, cand mai stai cu ei?
Si voi vorbiti de avort, care toata lumea de aici e de acord ca e crima, dar nici eu nici AnnaKarenina nu vorbim de avort.

Lucian008 14.01.2012 20:45:15

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 422047)
Si voi vorbiti de avort, care toata lumea de aici e de acord ca e crima, dar nici eu nici AnnaKarenina nu vorbim de avort.

Poate va parea ca sunt putin mai acid, dar despre ce vorbim? Haideti sa fim seriosi si sa nu ne ascundem dupa situatii ipotetice cu abstinenta pentru a nu face copii. E un pacat fie ca noi acceptam sau nu. Dar haideti sa vorbim despre realitatea concreta bazata pe numere. Cei care practica abstinenta pentru a nu face copii sunt atat de putin incat la un studiu statistic nu ar intra nici in marja de eroare. Metodele pentru a evita nasterea unui copil sunt altele: prezervativul, pastilele anticonceptionale, steriletul si avortul. Doar ca in cazul familiilor prezervativul ia locul abstinetei in studiile statistice. Adica e cantitate neglijabila. Iar celelalte 3 sunt toate metode de ucidere a vietii nou formate. Deci vorbil sau nu despre crima?

Anna 14.01.2012 20:51:40

Mai este una, am si uitat cum se numeste. Oricum e metoda de abstinenta in anumite zile care sunt fertile la femeie, nu metoda calendarului, e alta, dar acuma sincer nu mai tin minte cum e. Asa ca nu vorbim de crima, cel putin eu.

Lucian008 14.01.2012 21:31:05

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 422051)
Mai este una, am si uitat cum se numeste. Oricum e metoda de abstinenta in anumite zile care sunt fertile la femeie, nu metoda calendarului, e alta, dar acuma sincer nu mai tin minte cum e. Asa ca nu vorbim de crima, cel putin eu.

Imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect. Nu era un atac personal. Nu te-am acuzat pe tine sau pe oricine altcineva de nimic. Doamne fereste. Inca o data eu nu vorbesc despre mine si despre alti useri. Eu vorbeam despre invataturile Bisericii si despre realitatea societiatii actuale.
Eu nu sunt un sfant ca sa ii invat pe altii din exemplu meu personal.

stefan florin 14.01.2012 21:41:12

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 420986)
Bărbații e niște porci!

sper ca ai vorbit in numele tau nu? Doamne ajuta!

AnnaKarenina90 15.01.2012 18:06:10

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 422018)
Chiar nu incerc sa intru intr-o polemica. Si ai dreptate ca e o exceptie. Dar exceptia nu e din unghiul pe care il vezi tu. Imi pare rau dar asta e parerea mea. Exceptia e credinta femeii acesteia. Si nu "norocul" de a se fi descurcat. Cati din cei care mor de foame la propriu, au o asemenea credinta? Sau cati mor la propriu de foame? Si cati, excluzand chiar si partea de credinta din discutie, fac ceva in sensul asta? Cati cauta de dimineata pana seara de munca daca nu au, sau muncesc de dimineata pana seara?

Eu nu am sa ma refer la acest caz pe care ni l'a prezentat Lore, pentru ca nu vreau sa ma apuc sa discut pe marginea vietii sale personale sau sa o jignesc in vreun fel.

Ca sa iti raspund la intrebare, sunt destui care isi cauta de munca. Insa iti dau un exemplu: X are 8 copii, il asteapta pe al 9'lea. Nu are studii, pentru ca provine dintr'o familie saraca, iar parintii nu au putut'o tine la scoala, decat pana undeva pe la inceputul liceului. Acum spune'mi tu care sunt sansele ca ea sa isi gaseasca de munca azi, in conditiile in care sunt o multime de oameni calificati, cu studii, care stau acasa si se hranesc cu diplome, ca frigiderul le e gol? Si nu imi spune ca exagerez, stiu multe astfel de cazuri de tineri cu studii, cu calificari necesare, care bat pe la usi si ar accepta orice munca ce le'ar aduce o paine pe masa, dar fara rezultat.

Cat despre muncitul de dimineata pana seara... e asa cum zice Anna. Vreau sa stiu cum te descurci, cu 5-6 copii, in conditiile in care muncesti de dimineata pana seara. Ai idee cat costa sa iti tii copilul la gradinita sau la scoala? Ai idee cat costa o femeie care sa iti aiba grija de copii cat timp tu esti la lucru? Pentru ca nu toti au norocul de a mai avea parinti sau de a fi aproape de ei, incat sa poata sta copiii cu bunicii. Iar idei de secolul trecut, cum ca femeia are datoria de a sta acasa cu copiii, in timp ce barbatul munceste, nu mai functioneaza, ca e imposibil sa traiesti cu un salar mediu pe economie [ca nu vorbim de oameni instariti aici, nu?] chiar si cu un copil sau doi, daramite cu 6 sau 8 sau 10! As vrea sa se faca un studiu. Cati dintre parintii cu multi copii, someri sunt credinciosi si cati dintre acesti au fost ajutati de Dumnezeu, intr'un fel sau altul. Nici sa torni n copii, sa ii tii in saracie lucie, sa te astepti sa se zbata si sa lupte pentru viitorul lor, pentru ca apoi sa te intretina ei pe tine nu mi se pare normal.

TunsDiana 16.01.2012 15:40:23

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 421834)
Conceptia asta ma calca pe nervi! Daca te implici intr'o relatie, o faci cunoscand persoana cu care te legi, cu bune si rele. Daca ti se pare ca e destul de afectuoasa, ca iti ofera ceea ce ai nevoie, te legi. Daca nu, nu. Iar daca pe parcurs apar probleme, discuti, comunici, cauti solutii, te lupti si te zbati. Daca nu se poate si nu se poate, iesi din relatia care te face nefericit, care nu te implineste si abia apoi iti cauti altceva.

Ca asa nu merge: sotia mea nu ma satisface sexual, deci imi mai iau vreo 2-3 amante pe langa. Nu e ok nici invers, bineinteles, deci nu fac diferente intre sexe. Sunt destui barbati care inseala si nici femeile cu care o fac nu sunt mai breze, asa cum nu sunt nici femeile care insala si nici barbatii care se incurca cu doamne casatorite.

Nu mi se pare normal ca cineva sa gandeasca asa si sa caute scuze adulterului!

Ar fi trebuit sa precizez ca asta nu e parerea mea personala ci e ceea ce mi-au spus unii barbati, deci din discutii cu toate ca ceva adevar nu se poate sa nu fie in asta! Ma gandesc ca un barbat normal n-ar avea de ce sa insele daca ar gasi tot ce trebuie acasa.

Lucian008 16.01.2012 15:48:15

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 422386)
Ar fi trebuit sa precizez ca asta nu e parerea mea personala ci e ceea ce mi-au spus unii barbati, deci din discutii cu toate ca ceva adevar nu se poate sa nu fie in asta! Ma gandesc ca un barbat normal n-ar avea de ce sa insele daca ar gasi tot ce trebuie acasa.

Da. Daca ar gasi acasa mai mutle femei. Pe bune??? Aste e o aberatie. E pretextul perfect.

acvilla77 02.03.2012 00:20:30

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 421683)
:)))))
Multumesc de sfaturi, am gasit prin raspunsurile voastre niste sfaturi foarte frumoase si folositoare.

ce frumos iti sta , ca albinuta.

korinna 05.03.2012 22:08:57

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 421613)
Fiind eu cu nebăgare de seamă, purcelușul meu Ghiță a intrat pe forum și, dând de acest topic s-a simțit tare jignit, văzând că specia lui e asemuită bărbaților. Prin urmare, considerându-și imaginea grav afectată, a făcut plângere la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, solicitând ca de acum înainte să nu se mai folosească cuvântul „porc” (din cauza conotației peiorative) pentru a desemna specia lui, ci să se găsească o formulă corectă politic. Încă ne consultăm cu privire la noul termen.

:)) "like"

korinna 05.03.2012 22:18:39

Daca ne intoarcem totusi la subiectul topicului as avea si eu ceva de spus. Eu cred ca e vina doamnelor. Cand doamnele au incetat sa mai fie doamne domnii s-au conformat.

Din pacate pentru mine, trebuie sa recunosc ca vina cam este a femeilor. Ele accepta sa se "arate", sa se puna in tot felul de ipostaze indecente si vulgare, iar mintea barbatului slab de inger o ia razna.

Daca nu oferi "lemn" focului nu are ce sa mai arda.

Liliana82 06.03.2012 03:05:42

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 421603)
Da,da,da...
Stricata de Eva,obsedata sexual s-ar fi autosatisfacut cu bananele tale si morcovii lui DragosP...
Degeaba vrei s-o ridici la nivel de gluma,ramane tot un comentariu de gust indoielnic scris de un misogin!
Glumesc desigur.

Ati uitat de Castraveti...

stefan florin 06.03.2012 09:33:17

Citat:

În prealabil postat de korinna (Post 433292)
Daca ne intoarcem totusi la subiectul topicului as avea si eu ceva de spus. Eu cred ca e vina doamnelor. Cand doamnele au incetat sa mai fie doamne domnii s-au conformat.

Din pacate pentru mine, trebuie sa recunosc ca vina cam este a femeilor. Ele accepta sa se "arate", sa se puna in tot felul de ipostaze indecente si vulgare, iar mintea barbatului slab de inger o ia razna.

un punct de vedere foarte corect pe care unele doamne nu vor sa-l recunoasca. In gereral vina este a intregului cuplu daca relatia lor incepe sa scartaie. Doamne ajuta!

korinna 09.03.2012 17:51:06

Anna, depinde cum privesti oamenii, daca te uiti la ei fara dragoste, pacatele lor evidente iti vor parea scarboase si de nesuferit, daca ii privesti cu dragoste o sa ti se faca mila si judecata dispare.

Mie imi place un citat foarte mult, nu stiu de unde l-am retinut : "Nu judeca omul. Pacatul poate i-l cunosti, dar nu-i cunosti si pocainta".

Daniel_7 10.03.2012 12:30:51

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 421690)
AnnaKarenina, ce am scris aici e un fel de "spovedanie", pentru a arata ce se intampla in sufletul meu, felul in care reactionez si cum vede sufletul meu lucrurile (gresit, banuiesc si sper) nu de a jigni pe cineva...Eu cel mai mult imi doresc sa imi arate cineva cat de mult gresesc. Asta ma va face fericita. Pentru ca eu vreau sa cred in barbat, asta imi doresc, si nu pot. E neputinta mea si ma face nefericita. Imi pare rau daca s-a inteles altceva

Nu in barbat trebuie sa crezi ci in Dumnezeu.Daca vrei un barbat bun,roaga-te pentru asta si o sa-l ai,nu trebuie sa te lamentezi pe internet.
Lumea intr-adevar e urata,dar si sufletul nostru,Inainte de a dori sa curatam lumea,trebuie sa facem eforturi sa ne curatam pe noi insine.

Ekaterina 03.04.2012 02:03:57

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 421890)
Daca vezi ca esti fertila si faci copil in fiecare an si nu mai vrei,e de ajuns sa te opresti,trimite-ti sotul in alt pat!!!Gasiti un hobby ceva...

Ai atins un punct sensibil. Dorinta femeii de a-si trimite sotul in alt pat, trebuie sa fie si dorinta lui de a se muta in acel pat.

Barbatul sa-i dea femeii iubirea datorata, asemenea si femeia barbatului.
Femeia nu este stapana pe trupul sau, ci barbatul; asemenea nici barbatul nu este stapan pe trupul sau, ci femeia.
Sa nu va lipsiti unul de altul, decat cu buna invoiala pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea, si iarasi sa fiti impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre.

Este gresit sa credem ca venirea unui copil tine doar de lucrarea omeneasca.

Yasmina 03.04.2012 10:49:51

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 438462)
Ai atins un punct sensibil. Dorinta femeii de a-si trimite sotul in alt pat, trebuie sa fie si dorinta lui de a se muta in acel pat.

Barbatul sa-i dea femeii iubirea datorata, asemenea si femeia barbatului.
Femeia nu este stapana pe trupul sau, ci barbatul; asemenea nici barbatul nu este stapan pe trupul sau, ci femeia.
Sa nu va lipsiti unul de altul, decat cu buna invoiala pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea, si iarasi sa fiti impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre.

Este gresit sa credem ca venirea unui copil tine doar de lucrarea omeneasca.

Ma refeream la abstinenta periodica care chiar se impune in posturi,zile de post si liturghie , iar nu la separarea sotilor in camere diferite,pe viata.
Idea este ca nimeni nu vb despre abstinenta ca despre o cale corecta,justa de a nu avea copii.Unele femei au avut probleme de sanatate ramanand insarcinate la scurt timp dupa ce au nascut,o pauza intre nasteri de cel putin 1 an fiind benefica refacerii organismului.

Nu tine doar de lucrarea omeneasca,dar daca nu indeplinesti niste conditii pur fizice,acel copil nu apare doar din miracole ceresti,fara unire trupeasca( a fost o singura exceptie in istorie!).

AndruscaCIM 03.04.2012 15:08:30

Citat:

În prealabil postat de korinna (Post 433292)

Nu sunt de acord, e cumva un punct de vedere foarte subiectiv...pentru ca asa ai ales tu sa vezi lucurile.

Ekaterina 23.08.2012 18:52:36

Parintele Nicolae Tanase a fost rugat la o conferinta, prin intermediul unei intrebari din public, sa mentioneze si calitatile barbatilor, deoarece despre calitatile femeilor se tot discutase. Raspunsul este interesant:

Este foarte adevarat ca un barbat trebuie sa aiba niste calitati ca sa fie placut de sexul opus. Ca si conditii in cadrul unei prietenii, iar pentru casatorie si mai mult: nebetiv, nefumator, nezgarcit, negelos, neafemeiat si cu frica de Dumnezeu. Sase calitati mari si gata!

AlinB 23.08.2012 22:19:17

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 421009)
Poate n-o sa ma credeti, dar ei nu fac exceptie in capul meu, adica or fi fiind ei oameni cu multe calitati, dar stiu eu ce lucruri intunecate ascund? Chiar si de ei ma gandesc ca cine stie ce perversitati ascund:35:Stiu ca-s nebuna, da in halul asta am ajuns, incat nu mai am incredere in nimeni.
Si chiar aveti dreptate, uneori nu vreau sa am copii. Nici baieti nici fete, ca daca e baiat iese un pervers, daca iese fata cine stie cum o s-o priveasca :62:

Si uite asa piere neamul omenesc, de la excedent de virtute.

Fani71 24.08.2012 01:08:08

Cred ca Dimitri Karamazov ca in fiecare om exista prapastii ametitoare spre intunecimi oribile dar in acelasi timp si prapastii ametitoare spre inaltimi sublime.
TOTI, bsolut toti, avem in sufletul nostru, fiind finte cazute, si un porc plin de cruzime si idotie
Chiar faptul ca ne socheaza si ne face atata sa suferim cand descoperim aceste laturi tenebroase la altii (vorbesc si din propria experienta - eu din cauza asta de ex. NU ma uit pe internet oriunde si nu prea ma uit la filme, nu suport nici scenele mai violente), lasa sa se intrevada, se pare (spun psihologii), ca intr-un fel avem o atractie morbida pentru ele, pentru ca asemenea tendinte exista si in sufletul nostru.
Deci, ce facem cu ele? Aici se despart oamenii. Nu este vorba sa refulam aceste prapastii, sa le punem capac pur si simplu, e vorba sa reusim sa transformam aceste putregaiuri in altceva, sa e recuperam. Este cred un aspect al vietii duhovnicesti si o lucrare de o viata.
Cred ca uneori trebuie sa dam cu picioarele de fundul prapastiei, adica sa devenim constienti cu realism si de partea tenebroasa din noi, ca sa putem sa o 'omoram', ca ea sa invie si sa devina altceva.

Imi amintesc acum de un pasaj din cartea lui C. S. Lewis al carei nume in scapa, ceva cu divorce (The Great Divorce, cred), un fel de roman in care cineva viziteza 'anticamera' Imparatiei lui Dumnezeu. Apar acolo tot felul de oameni care sunt invitati sa intre si majoritatea refuza, din motive care de care mai marunte sau surprinzatoare. Dar unul, care era mancat de patima libidinoseniei ;-) , care aparea sub forma unui animal scarbos care se tinea de el, accepta pana la urma ca ingerul care il insotea sa il omoare. Si atunci, animalul se transforma intr-un armasar superb, care il ia in spate si il duce in fuga spre Munti. Spre rai.
Si uite asa intra un porc in rai inaintea unei mame posesive, a unui barbat obsedat de propra persoana, a unui om incapabil sa accepte mantuirea unui pacatos, etc etc, toti cetateni onesti si virtuosi altfel.
Nu a spus si Hristos ca desfranatele vor intra in imparatia Lui inaintea fariseilor?

Mihnea Dragomir 24.08.2012 01:28:06

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 466557)
Imi amintesc acum de un pasaj din cartea lui C. S. Lewis al carei nume in scapa, ceva cu divorce (The Great Divorce, cred), un fel de roman in care cineva viziteza 'anticamera' Imparatiei lui Dumnezeu. Apar acolo tot felul de oameni care sunt invitati sa intre si majoritatea refuza, din motive care de care mai marunte sau surprinzatoare. Dar unul, care era mancat de patima libidinoseniei ;-) , care aparea sub forma unui animal scarbos care se tinea de el, accepta pana la urma ca ingerul care il insotea sa il omoare. Si atunci, animalul se transforma intr-un armasar superb, care il ia in spate si il duce in fuga spre Munti. Spre rai.
Si uite asa intra un porc in rai inaintea unei mame posesive, a unui barbat obsedat de propra persoana, a unui om incapabil sa accepte mantuirea unui pacatos, etc etc, toti cetateni onesti si virtuosi altfel.
Nu a spus si Hristos ca desfranatele vor intra in imparatia Lui inaintea fariseilor?

Da, fiindcă, deși necurăția și mândria sunt, ambele, păcate capitale ce îl pot trimite pe om în iad, între ele e o deosebire fundamentală. Curvia este păcat omenesc, pe când mândria este păcat diavolesc. Urmarea acestui lucru este că incomparabil mai ușor scapi de necurăție, care vine de regulă din slăbiciune, decât scapi de mândrie, care afectează însăși natura ta. Am văzut frecvent curvari convertiți (așa cum am fost eu), dar nu-mi amintesc să fi văzut vreun orgolios convertit: nu spun că nu există, ci cred că sunt mult mai rari. E normal: "convertire" înseamnă, "transformare în Cristos", înseamnă literalmente să mă răsucesc din situația de umbră perversă în care eram, înspre lumină. Baza convertirii este smerenia, nu există convertire fără smerenie. La rândul ei, baza smereniei este a realiza cât ești de mic, de slab, de neputincios fără Cristos. Ei bine, curvarului îi vine mai ușor decât fudulului să fie smerit. Dacă sunt fudul, apăi cum să realizez cât sunt de mic fără Domnul ? Păi, cum adică, sunt o cârpă, sau ce ?

Fani71 24.08.2012 01:37:54

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 466562)
Da, fiindcă, deși necurăția și mândria sunt, ambele, păcate capitale ce îl pot trimite pe om în iad, între ele e o deosebire fundamentală. Curvia este păcat omenesc, pe când mândria este păcat diavolesc. Urmarea acestui lucru este că incomparabil mai ușor scapi de necurăție, care vine de regulă din slăbiciune, decât scapi de mândrie, care afectează însăși natura ta. Am văzut frecvent curvari convertiți (așa cum am fost eu), dar nu-mi amintesc să fi văzut vreun orgolios convertit: nu spun că nu există, ci cred că sunt mult mai rari. E normal: "convertire" înseamnă, "transformare în Cristos", înseamnă literalmente să mă răsucesc din situația de umbră perversă în care eram, înspre lumină. Baza convertirii este smerenia, nu există convertire fără smerenie. La rândul ei, baza smereniei este a realiza cât ești de mic, de slab, de neputincios fără Cristos. Ei bine, curvarului îi vine mai ușor decât fudulului să fie smerit. Dacă sunt fudul, apăi cum să realizez cât sunt de mic fără Domnul ? Păi, cum adică, sunt o cârpă, sau ce ?

Da, asa este.
Cineva a spus (nu mai stiu cine, poate Mitropolitul Anthony Bloom) ca in iad vei intalni oameni cu toate calitatile, in afara de smerenie, iar in rai oameni cu toate defectele, in afara de mandrie.
Mai este un aspect poate. Anna nu vorbea numai de curvari, ci si de obserati, de libidinosi care calca puritatea si frumusetea date de Dumnezeu in picioare, poate si de sadici.
Cred insa ca si patimile astea pot fi transformate intru Hristos, desi este poate mai greu decat cu curvia simpla. Baniesc din cate stiu despre el ca Lewis se referea la toate aceste aspecte.
In exemplul pe care l-am dat, accentul e pus pe transformarea animalului scarbos in armasar puternic. Spun asta ca incrajare pentru Anna.

Anna 25.08.2012 22:01:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 466529)
Si uite asa piere neamul omenesc, de la excedent de virtute.

Ma judeci gresit Alin doar de la o fraza care imi trece prin minte uneori. Nu cred ca poti sa-ti imaginezi cat imi doresc un copil. Ma uit la copii pe strada si ma doare inima. Si cred ca nu sunt vrednica sa fiu mama inca.

Mihnea Dragomir 25.08.2012 22:23:31

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 466862)
Ma uit la copii pe strada si ma doare inima. Si cred ca nu sunt vrednica sa fiu mama inca.

Nu trebuie să așteptați desăvârșirea ca să fiți mamă. Inversul este adevărat: maternitatea este aceea care desăvârșește.

Anna 25.08.2012 22:35:41

Nu astept desavarsirea, dar nu pot efectiv. Sunt departe de logodnicul meu si numai nu reusim sa fim impreuna...

ovidiu b. 26.08.2012 01:36:20

Editat....

AlinB 26.08.2012 02:10:07

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 466862)
Ma judeci gresit Alin doar de la o fraza care imi trece prin minte uneori. Nu cred ca poti sa-ti imaginezi cat imi doresc un copil. Ma uit la copii pe strada si ma doare inima. Si cred ca nu sunt vrednica sa fiu mama inca.

Nu stiu cat te-ai speriat tu de comentariile de pe yt a unora care evident nu sunt dusi pe la biserica si nici nu cred ca sunt reprezentati la o adica pentru societate dar eu m-am speriat de concluziile care le-a putut trage de acolo cineva care totusi scrie la profil ortodox.

Ma rog, poate sufar de o supraevaluare a ortodoxiei in contextul in care miracolul trebuie totusi asistat si de (macar) un dram de vointa omeneasca.

Andra_07 02.09.2012 17:10:48

Intr-adevar sunt si barbati porci. Dar e urat sa generalizam in halul asta, sa zicem ca toti barbatii sunt niste animale. Toate femeile avem un tata, un bunic pe care il iubim, un frate la care tinem. Chiar toti sunt niste porci?
Si apoi, suntem noi oare, ca femei niste perfecte? Ma indoiesc.

DragosP 03.09.2012 08:48:29

Toate femeile sunt perfecte.
Toți bărbații e niște porci.

Două axiome fundamentale pentru a fi împăcați cu noi și cu ceilalți.

The_Fallen 03.09.2012 16:24:20

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 468487)
Toate femeile sunt perfecte.
Toți bărbații e niște porci.

Două axiome fundamentale pentru a fi împăcați cu noi și cu ceilalți.

Daca iti este rusine ca esti barbat fa-ti operatie de schimbare de sex.
M-am saturat sa iti citesc generalizarile imbecile si ma deranjeaza ipocrizia cu care iti ceri scuze in sig.
Te rog sa te abtii de la comentarii insultatoare la adresa barbatilor sau voi anunta un moderator.

The_Fallen 03.09.2012 16:34:46

Acum ca sa o ajut pe creatoarea topicului voi spune niste lucruri.
In primul rand trebuie sa intelegem cand mintea noastra (cu care nu trebuie sa ne confundam, fiind un organ "independent" ) creeaza ganduri irationale trebuie sa le combatem.
Cand avem generalizari ne gandim, ca in situatia de fata, cunosc eu oare toti barbatii din lume ca sa stiu cum sunt?
Iar apoi, este sistemul meu personal de valori impartasit de majoritate? De cativa oameni?
Sunt etichete pe care le pui, spui ca daca un barbat are ganduri sexuale despre o femeie este "ca si cum ar strivi o floare", cand sexul nu este un mod de a face rau. violul este, dar sexul consimtit intre 2 adulti este o experienta frumoasa, intima. Iar femeile nu sunt flori, sunt femei. Pe ce baza faceti asemanarea? Si femeile au ganduri sexuale, unele chiar "perverse" , dar in societatea noastra ea nu si le poate exprima. Un barbat care gandeste astfel este fie inteles, fie numit cel mai rau "porc" , o femeie este imediat etichetata drept "curba" si tratata ca atare. Gandurile sexuale sunt normale si fac parte din natura umana.
Sursa dumitale de informatii, youtube, nu e prea buna, pe youtube lumea se defuleaza in principal. Este ca si cum v-ati supara ca pe siteuri naziste se spun lucruri urate despre negri sau evrei.
Cauta-ti alte surse de interactiune cu gandurile oamenilor, ca bloguri frumoase (straine, ca si ai nostri cam tind sa aiba frustrari, si sa injure mult, cel putin pe cei mai multi pe care i-am citit). Acestea iti formeaza perspectiva, filtrul prin care percepi realitatea care iti formeaza gandurile care iti formeaza emotiile. E un cerc.
PArtea nobila si frumoasa din om, este ceva subiectiv. S-a considerat ca este nobil sa omori pe cineva care te-a insultat. Difera sistemele morale in functie de societate si timpuri.
Barbatul, ca si femeia , poate fi oricum, depinde de cum isi stapaneste fiecare instinctele, cum a fost format, mental, cum vede lumea, cat de deschisa este mintea lui, ce inteligenta emotionala are, cat de bine foloseste introspectia.

DragosP 03.09.2012 17:18:40

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 468563)
Daca iti este rusine ca esti barbat fa-ti operatie de schimbare de sex.
M-am saturat sa iti citesc generalizarile imbecile si ma deranjeaza ipocrizia cu care iti ceri scuze in sig.
Te rog sa te abtii de la comentarii insultatoare la adresa barbatilor sau voi anunta un moderator.

Nu-mi e rușine că-s porc. Ție da?
Dacă te deranjează putinul ce-l scriu, nu mai citi. E simplu.
Anunță pe cine vrei.

The_Fallen 03.09.2012 21:12:37

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 468580)
Nu-mi e rușine că-s porc. Ție da?
Dacă te deranjează putinul ce-l scriu, nu mai citi. E simplu.
Anunță pe cine vrei.

Te inteleg, dar nu ma face porc si pe mine, sau pe tata, sau pe bunicul, sau pe frate-miu.
Daca tu te consideri o porcina treaba ta, du-te si traieste in cocina.

DragosP 03.09.2012 21:16:22

Mai multă relaxare nu face rău nimănui...

Anna 03.09.2012 23:44:23

Acum am vazut raspunsul, multumesc TheFallen.
Dragos spune chestiile alea in gluma, ironic, nu trebuie s-o iei ca si cum ar vorbi serios.

Cornel Urs 04.09.2012 09:39:08

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 468565)
dar sexul consimtit intre 2 adulti este o experienta frumoasa, intima.

doar in cadrul casatoriei, nu uitati sa adaugati !

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:07:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.