![]() |
Citat:
|
Lore, e frumoasa povestea ta. Induiosatoare chiar.
Din pacate, acest caz e doar una din exceptiile care intareste regula. Ce te faci cu atatea familii care se nasc si mor in saracie? Ce te faci cu copiii morti de frig la colt de strada? Ce te faci cu cei care sunt nevoiti sa cerseasca, cei care nu pot merge la scoala, cei care cresc doar ca sa dea nastere unei alte generatii de copii ce vor avea acelasi destin tragic? |
Citat:
|
E greu ca parinte sa muncesti de dimineata pana seara si totusi sa mai ai timp sa le insufli credinta, cum ziceti voi. Trebuie sa le dai copiilor si timpul tau, nu doar hrana si haine. E foarte frumoasa povestea, dar intr-adevar functioneaza pentru oamenii care stau la tara, si mai au cate o bucatica de pamant sau un animal. Dar la oras cand nu ai nimic...e mult mai greu. Daca stai zi si noapte la lucru ca sa aduci cele de trai copiilor, cand mai stai cu ei?
Si voi vorbiti de avort, care toata lumea de aici e de acord ca e crima, dar nici eu nici AnnaKarenina nu vorbim de avort. |
Citat:
|
Mai este una, am si uitat cum se numeste. Oricum e metoda de abstinenta in anumite zile care sunt fertile la femeie, nu metoda calendarului, e alta, dar acuma sincer nu mai tin minte cum e. Asa ca nu vorbim de crima, cel putin eu.
|
Citat:
Eu nu sunt un sfant ca sa ii invat pe altii din exemplu meu personal. |
Citat:
|
Citat:
Ca sa iti raspund la intrebare, sunt destui care isi cauta de munca. Insa iti dau un exemplu: X are 8 copii, il asteapta pe al 9'lea. Nu are studii, pentru ca provine dintr'o familie saraca, iar parintii nu au putut'o tine la scoala, decat pana undeva pe la inceputul liceului. Acum spune'mi tu care sunt sansele ca ea sa isi gaseasca de munca azi, in conditiile in care sunt o multime de oameni calificati, cu studii, care stau acasa si se hranesc cu diplome, ca frigiderul le e gol? Si nu imi spune ca exagerez, stiu multe astfel de cazuri de tineri cu studii, cu calificari necesare, care bat pe la usi si ar accepta orice munca ce le'ar aduce o paine pe masa, dar fara rezultat. Cat despre muncitul de dimineata pana seara... e asa cum zice Anna. Vreau sa stiu cum te descurci, cu 5-6 copii, in conditiile in care muncesti de dimineata pana seara. Ai idee cat costa sa iti tii copilul la gradinita sau la scoala? Ai idee cat costa o femeie care sa iti aiba grija de copii cat timp tu esti la lucru? Pentru ca nu toti au norocul de a mai avea parinti sau de a fi aproape de ei, incat sa poata sta copiii cu bunicii. Iar idei de secolul trecut, cum ca femeia are datoria de a sta acasa cu copiii, in timp ce barbatul munceste, nu mai functioneaza, ca e imposibil sa traiesti cu un salar mediu pe economie [ca nu vorbim de oameni instariti aici, nu?] chiar si cu un copil sau doi, daramite cu 6 sau 8 sau 10! As vrea sa se faca un studiu. Cati dintre parintii cu multi copii, someri sunt credinciosi si cati dintre acesti au fost ajutati de Dumnezeu, intr'un fel sau altul. Nici sa torni n copii, sa ii tii in saracie lucie, sa te astepti sa se zbata si sa lupte pentru viitorul lor, pentru ca apoi sa te intretina ei pe tine nu mi se pare normal. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Daca ne intoarcem totusi la subiectul topicului as avea si eu ceva de spus. Eu cred ca e vina doamnelor. Cand doamnele au incetat sa mai fie doamne domnii s-au conformat.
Din pacate pentru mine, trebuie sa recunosc ca vina cam este a femeilor. Ele accepta sa se "arate", sa se puna in tot felul de ipostaze indecente si vulgare, iar mintea barbatului slab de inger o ia razna. Daca nu oferi "lemn" focului nu are ce sa mai arda. |
Citat:
|
Citat:
|
Anna, depinde cum privesti oamenii, daca te uiti la ei fara dragoste, pacatele lor evidente iti vor parea scarboase si de nesuferit, daca ii privesti cu dragoste o sa ti se faca mila si judecata dispare.
Mie imi place un citat foarte mult, nu stiu de unde l-am retinut : "Nu judeca omul. Pacatul poate i-l cunosti, dar nu-i cunosti si pocainta". |
Citat:
Lumea intr-adevar e urata,dar si sufletul nostru,Inainte de a dori sa curatam lumea,trebuie sa facem eforturi sa ne curatam pe noi insine. |
Citat:
Barbatul sa-i dea femeii iubirea datorata, asemenea si femeia barbatului. Femeia nu este stapana pe trupul sau, ci barbatul; asemenea nici barbatul nu este stapan pe trupul sau, ci femeia. Sa nu va lipsiti unul de altul, decat cu buna invoiala pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea, si iarasi sa fiti impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre. Este gresit sa credem ca venirea unui copil tine doar de lucrarea omeneasca. |
Citat:
Idea este ca nimeni nu vb despre abstinenta ca despre o cale corecta,justa de a nu avea copii.Unele femei au avut probleme de sanatate ramanand insarcinate la scurt timp dupa ce au nascut,o pauza intre nasteri de cel putin 1 an fiind benefica refacerii organismului. Nu tine doar de lucrarea omeneasca,dar daca nu indeplinesti niste conditii pur fizice,acel copil nu apare doar din miracole ceresti,fara unire trupeasca( a fost o singura exceptie in istorie!). |
Citat:
|
Parintele Nicolae Tanase a fost rugat la o conferinta, prin intermediul unei intrebari din public, sa mentioneze si calitatile barbatilor, deoarece despre calitatile femeilor se tot discutase. Raspunsul este interesant:
Este foarte adevarat ca un barbat trebuie sa aiba niste calitati ca sa fie placut de sexul opus. Ca si conditii in cadrul unei prietenii, iar pentru casatorie si mai mult: nebetiv, nefumator, nezgarcit, negelos, neafemeiat si cu frica de Dumnezeu. Sase calitati mari si gata! |
Citat:
|
Cred ca Dimitri Karamazov ca in fiecare om exista prapastii ametitoare spre intunecimi oribile dar in acelasi timp si prapastii ametitoare spre inaltimi sublime.
TOTI, bsolut toti, avem in sufletul nostru, fiind finte cazute, si un porc plin de cruzime si idotie Chiar faptul ca ne socheaza si ne face atata sa suferim cand descoperim aceste laturi tenebroase la altii (vorbesc si din propria experienta - eu din cauza asta de ex. NU ma uit pe internet oriunde si nu prea ma uit la filme, nu suport nici scenele mai violente), lasa sa se intrevada, se pare (spun psihologii), ca intr-un fel avem o atractie morbida pentru ele, pentru ca asemenea tendinte exista si in sufletul nostru. Deci, ce facem cu ele? Aici se despart oamenii. Nu este vorba sa refulam aceste prapastii, sa le punem capac pur si simplu, e vorba sa reusim sa transformam aceste putregaiuri in altceva, sa e recuperam. Este cred un aspect al vietii duhovnicesti si o lucrare de o viata. Cred ca uneori trebuie sa dam cu picioarele de fundul prapastiei, adica sa devenim constienti cu realism si de partea tenebroasa din noi, ca sa putem sa o 'omoram', ca ea sa invie si sa devina altceva. Imi amintesc acum de un pasaj din cartea lui C. S. Lewis al carei nume in scapa, ceva cu divorce (The Great Divorce, cred), un fel de roman in care cineva viziteza 'anticamera' Imparatiei lui Dumnezeu. Apar acolo tot felul de oameni care sunt invitati sa intre si majoritatea refuza, din motive care de care mai marunte sau surprinzatoare. Dar unul, care era mancat de patima libidinoseniei ;-) , care aparea sub forma unui animal scarbos care se tinea de el, accepta pana la urma ca ingerul care il insotea sa il omoare. Si atunci, animalul se transforma intr-un armasar superb, care il ia in spate si il duce in fuga spre Munti. Spre rai. Si uite asa intra un porc in rai inaintea unei mame posesive, a unui barbat obsedat de propra persoana, a unui om incapabil sa accepte mantuirea unui pacatos, etc etc, toti cetateni onesti si virtuosi altfel. Nu a spus si Hristos ca desfranatele vor intra in imparatia Lui inaintea fariseilor? |
Citat:
|
Citat:
Cineva a spus (nu mai stiu cine, poate Mitropolitul Anthony Bloom) ca in iad vei intalni oameni cu toate calitatile, in afara de smerenie, iar in rai oameni cu toate defectele, in afara de mandrie. Mai este un aspect poate. Anna nu vorbea numai de curvari, ci si de obserati, de libidinosi care calca puritatea si frumusetea date de Dumnezeu in picioare, poate si de sadici. Cred insa ca si patimile astea pot fi transformate intru Hristos, desi este poate mai greu decat cu curvia simpla. Baniesc din cate stiu despre el ca Lewis se referea la toate aceste aspecte. In exemplul pe care l-am dat, accentul e pus pe transformarea animalului scarbos in armasar puternic. Spun asta ca incrajare pentru Anna. |
Citat:
|
Citat:
|
Nu astept desavarsirea, dar nu pot efectiv. Sunt departe de logodnicul meu si numai nu reusim sa fim impreuna...
|
Editat....
|
Citat:
Ma rog, poate sufar de o supraevaluare a ortodoxiei in contextul in care miracolul trebuie totusi asistat si de (macar) un dram de vointa omeneasca. |
Intr-adevar sunt si barbati porci. Dar e urat sa generalizam in halul asta, sa zicem ca toti barbatii sunt niste animale. Toate femeile avem un tata, un bunic pe care il iubim, un frate la care tinem. Chiar toti sunt niste porci?
Si apoi, suntem noi oare, ca femei niste perfecte? Ma indoiesc. |
Toate femeile sunt perfecte.
Toți bărbații e niște porci. Două axiome fundamentale pentru a fi împăcați cu noi și cu ceilalți. |
Citat:
M-am saturat sa iti citesc generalizarile imbecile si ma deranjeaza ipocrizia cu care iti ceri scuze in sig. Te rog sa te abtii de la comentarii insultatoare la adresa barbatilor sau voi anunta un moderator. |
Acum ca sa o ajut pe creatoarea topicului voi spune niste lucruri.
In primul rand trebuie sa intelegem cand mintea noastra (cu care nu trebuie sa ne confundam, fiind un organ "independent" ) creeaza ganduri irationale trebuie sa le combatem. Cand avem generalizari ne gandim, ca in situatia de fata, cunosc eu oare toti barbatii din lume ca sa stiu cum sunt? Iar apoi, este sistemul meu personal de valori impartasit de majoritate? De cativa oameni? Sunt etichete pe care le pui, spui ca daca un barbat are ganduri sexuale despre o femeie este "ca si cum ar strivi o floare", cand sexul nu este un mod de a face rau. violul este, dar sexul consimtit intre 2 adulti este o experienta frumoasa, intima. Iar femeile nu sunt flori, sunt femei. Pe ce baza faceti asemanarea? Si femeile au ganduri sexuale, unele chiar "perverse" , dar in societatea noastra ea nu si le poate exprima. Un barbat care gandeste astfel este fie inteles, fie numit cel mai rau "porc" , o femeie este imediat etichetata drept "curba" si tratata ca atare. Gandurile sexuale sunt normale si fac parte din natura umana. Sursa dumitale de informatii, youtube, nu e prea buna, pe youtube lumea se defuleaza in principal. Este ca si cum v-ati supara ca pe siteuri naziste se spun lucruri urate despre negri sau evrei. Cauta-ti alte surse de interactiune cu gandurile oamenilor, ca bloguri frumoase (straine, ca si ai nostri cam tind sa aiba frustrari, si sa injure mult, cel putin pe cei mai multi pe care i-am citit). Acestea iti formeaza perspectiva, filtrul prin care percepi realitatea care iti formeaza gandurile care iti formeaza emotiile. E un cerc. PArtea nobila si frumoasa din om, este ceva subiectiv. S-a considerat ca este nobil sa omori pe cineva care te-a insultat. Difera sistemele morale in functie de societate si timpuri. Barbatul, ca si femeia , poate fi oricum, depinde de cum isi stapaneste fiecare instinctele, cum a fost format, mental, cum vede lumea, cat de deschisa este mintea lui, ce inteligenta emotionala are, cat de bine foloseste introspectia. |
Citat:
Dacă te deranjează putinul ce-l scriu, nu mai citi. E simplu. Anunță pe cine vrei. |
Citat:
Daca tu te consideri o porcina treaba ta, du-te si traieste in cocina. |
Mai multă relaxare nu face rău nimănui...
|
Acum am vazut raspunsul, multumesc TheFallen.
Dragos spune chestiile alea in gluma, ironic, nu trebuie s-o iei ca si cum ar vorbi serios. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:07:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.