Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

Iosif77 12.01.2011 21:12:42

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 322656)
Ce legatura are datu banului in Biserica(in care cine vrea da,cine nu, nu, si fiecare da cat vrea) cu impunerea unei dari de minimum 10% la voi?De ce sustii cauza acestei "taxe" impuse.. Asta era intrebarea..

"Taxa" e impusa de Dumnezeu nu de oameni.
De unde ai scos-o pe asta cu "cine vrea da,cine nu, nu"? E prea relaxata Danut. Nici eu nu vreau sa insist pe 10%. Important este ca omul sa daruiasca pentru Dumnezeu. Sa fie riguros si disciplinat in ceea ce priveste darnicia.

Nu avem alt procent in Biblie. Doar acesta: 10%. Nici in biserica noastra nu dau toti acest procent in mod regulat dar daca nu tii standardele sus oamenii devin lenesi, zgarciti, se plang si devin haotici in ceea ce priveste binefacerea si darnicia.

Desigur Scriptura ne indeamna: Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună.
Dar tot Biblia ne vorbeste despre 10%. NT nu pune capat acestui obicei.

daniil96 12.01.2011 21:23:55

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322680)
... Sa fie riguros si disciplinat in ceea ce priveste darnicia.
...

ce fel de darnicie e asta?

darnicie disciplinata?

blajinul 12.01.2011 21:25:39

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 322656)
Ce legatura are datu banului in Biserica(in care cine vrea da,cine nu, nu, si fiecare da cat vrea) cu impunerea unei dari de minimum 10% la voi?De ce sustii cauza acestei "taxe" impuse.. Asta era intrebarea..

Nu este nimic impus. Eu, chiar nu am dat zecimea o perioda. Nu eram incredintat de acest lucru. "Tot ce nu vine din incredintare este pacat" (Romani 14:23). Nu s-a intamplat nimic.

Daruirea zecimii este o problema intre tine si Dumnezeu. Trebuie sa recunosti ca ceea ce ai castigat se datoreaza binecuvantarilor lui Dumnezeu (care ti-a dat sanatate, putere de munca, etc).

In plus, unele biserici se intretin din aceasta zecime (nu primesc fonduri de la stat) si fac binefaceri din aceeasi zecime.

Despre zecime, Domnul Iisus Hristos vorbeste ca despre un lucru care nu trebuie lasat nefacut (Matei 23:23).

Danut7 12.01.2011 21:31:28

Citat:

"Taxa" e impusa de Dumnezeu nu de oameni.
De unde ai scos-o pe asta cu "cine vrea da,cine nu, nu"? E prea relaxata Danut. Nici eu nu vreau sa insist pe 10%. Important este ca omul sa daruiasca pentru Dumnezeu. Sa fie riguros si disciplinat in ceea ce priveste darnicia.

Nu avem alt procent in Biblie. Doar acesta: 10%. Nici in biserica noastra nu dau toti acest procent in mod regulat dar daca nu tii standardele sus oamenii devin lenesi, zgarciti, se plang si devin haotici in ceea ce priveste binefacerea si darnicia.

Desigur Scriptura ne indeamna: Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună.

Pai ba nene asa e in Biserica Ortodoxa.. Daca vrei dai banut, daca nu , nu.. si nimeni nu iti impune cat sa dai..Vezi in Fapte ca apostolii nu au impus nici o contributie nimanui.

Danut7 12.01.2011 21:33:19

sigur voi nu sunteti pastori si nu vreti sa va "justificati" scoaterea parlelii?

Geony 12.01.2011 21:42:35

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322670)
Geony, vrei te rog sa te uiti putin in oglinda?
E o barna acolo: din 650 de postari ale tale 620 denigreaza neoprotestantismul. .

Daca ai fi bagata seama, ai fi observata ca cele 620 de raspunsuri sunt date ca o aparare impotriva atacurilor venite din partea NP ... eu incerc doar sa va fac sa credeti ca in lumea NP nu umbla cainii cu covrigi in coada, si ca ceea ce faceti sunt lucruri dictate de satana...

Citat:

Np sunt in stare sa se apere. Nu au nici o teama. Dreptatea e de partea lor. In discutii civilizate isi pot argumenta cu succes punctul de vedere. Singurul ortodox care poate cu adevarat sa le faca probleme e adminul. Dar nu in discutii libere sau argumentari teologice.

Adminul are si el un scop, doar sunteti pe un forum ortodox si nu NP...
Voi nu va stiti apara decat lovind in Ortodoxie, asta o poti vedea din postarile voastre...

Citat:

Nici vorba. Pocaitii sunt o minoritate. Macar ca sunt si uscaturi printre ei, procentul crestinilor practicanti este mult mai mare decat in bisericile traditionale.

In aceasta tara si pe acest forum , sunteti minoritari...dar in alte tari si pe alte forumuri, sunteti majoritari...
Dar si in aceasta tara, minoritari fiind, totusi nu va lasati cu nimic mai prejos in fapte ca slujile vrajmasului ....

blajinul 12.01.2011 21:49:30

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322259)
Spune-mi care Sinod din Biserica Rasaritului nu a fost recunoscut?
Concret!...nu veni cu povesti de la pastor...te rog!

Vedeti, spre exemplu, sinodul "talharesc" de la Constantinopol (869 - 870).

"Hotărârile luate la acest sinod au fost ulterior abrogate, la Sinodul al patrulea de la Constantinopol, care a avut loc în anii 879-880..... sinodul din 869-870 a fost declarat ca fiind un Sinod tâlhăresc." Cititi aici: http://ro.orthodoxwiki.org/Sinodul_t...sc_din_869-870

Un sinod hotareste ceva, dupa numai cativa ani, alt sinod hotaraste altceva... Un sinod este declarat talharesc de catre alt sinod...

Mai puneti la indoiala relativismul sinoadelor?

Geony 12.01.2011 21:50:13

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322671)
Exemple!!! Altminteri tot ce faci se numeste improscare ieftina cu venin!!

Daca in VT se vb de zeciuiala, de ce nu o practica toti NP, ci doar o parte din ei? ca sa-L triseze pe D-zeu?

blajinul 12.01.2011 21:53:51

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 322690)
Pai ba nene asa e in Biserica Ortodoxa.. Daca vrei dai banut, daca nu , nu.. si nimeni nu iti impune cat sa dai..

Exact asa este si in alte biserici.

macsim 12.01.2011 21:55:16

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322703)
Daca in VT se vb de zeciuiala, de ce nu o practica toti NP, ci doar o parte din ei? ca sa-L triseze pe D-zeu?

Eu nu pot raspunde in numele lor ... este treaba lor si a lui Dumnezeu ...

Doar atat ai putut? VT este mult mai mult de atat.

Templier Knight 12.01.2011 22:10:22

Buna

Am si eu postu ala neo protestant speranta tv , tocmai am vazut de curand nu mai stiu cum am schimbat si am ramas uimit , era o emisiune straina in care un pastor adventist critica ortodoxia , mai ales cultul icoanelor cum ca, Imparatul Constantin in crestinismul primar folosea metode pagane pt ai converti la crestinism pe oameni prin icoane , statuiete , si avea ceva fanatic despre primii crestini , cum ca ei nu aveau nevoie de icoane si altele si ca ei credeau pur si simplu in Hristos , nu infirm acest lucru dar noi avem 2000 de ani de Traditie ,atatia Sfinti Parinti, mai povestea despre el cum a cunoscut adevarata credinta convertindu-se de la catolicism la adventism , si devenind pastor ,ca doar nu ti trebuie mari studii doar sa stii sa citesti din Biblie ca acuma toti se fac pastori .Trist, prea multa ura la adresa Ortodoxiei

Danut7 12.01.2011 22:16:55

Citat:

În prealabil postat de blajinul (Post 322705)
Exact asa este si in alte biserici.

nu si in Biserica lui Iosif77 din cate am inteles.

Danut7 12.01.2011 22:20:33

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322671)
Exemple!!! Altminteri tot ce faci se numeste improscare ieftina cu venin!!

cum ar fi legea si actul vizibil al inchinarii..

Geony 12.01.2011 22:21:25

Citat:

În prealabil postat de blajinul (Post 322702)
Vedeti, spre exemplu, sinodul "talharesc" de la Constantinopol (869 - 870).

"Hotărârile luate la acest sinod au fost ulterior abrogate, la Sinodul al patrulea de la Constantinopol, care a avut loc în anii 879-880..... sinodul din 869-870 a fost declarat ca fiind un Sinod tâlhăresc." Cititi aici: http://ro.orthodoxwiki.org/Sinodul_t...sc_din_869-870

Un sinod hotareste ceva, dupa numai cativa ani, alt sinod hotaraste altceva... Un sinod este declarat talharesc de catre alt sinod...

Mai puneti la indoiala relativismul sinoadelor?

In primul rand un sinod trebuie sa indeplineasca unele conditii...
Sinodul de care vb este unul local si nu unul Ecumenic.
Ori stim ca in acele secole in care au aparut sinoadele ereziile se strecurau in randul Bisericii; cei neascultatori si nesupusi autoritatilor bisericesti cadeau prada amagirilor...lucru gasit si azi in randul naivilor , care cad prada amagirilor si inselaciunii demonice, trecand la diferite secte demonice cu doctrina crestina...

In ceea ce priveste sinodul din 869-870 ai aici ceva vai concret, nu doar 3 fraze, si alea fara argumentare...http://www.scribd.com/doc/16067713/Sinodul-Din-869-870

Geony 12.01.2011 22:32:49

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 322723)
Am si eu postu ala neo protestant speranta tv , tocmai am vazut de curand nu mai stiu cum am schimbat si am ramas uimit , era o emisiune straina in care un pastor adventist critica ortodoxia , mai ales cultul icoanelor cum ca, Imparatul Constantin in crestinismul primar folosea metode pagane pt ai converti la crestinism pe oameni prin icoane , statuiete , si avea ceva fanatic despre primii crestini , cum ca ei nu aveau nevoie de icoane si altele si ca ei credeau pur si simplu in Hristos , nu infirm acest lucru dar noi avem 2000 de ani de Traditie ,atatia Sfinti Parinti, mai povestea despre el cum a cunoscut adevarata credinta convertindu-se de la catolicism la adventism , si devenind pastor ,ca doar nu ti trebuie mari studii doar sa stii sa citesti din Biblie ca acuma toti se fac pastori .Trist, prea multa ura la adresa Ortodoxiei

Eu ma uit la cel post tv pentru a auzi parerile pastorilor cu privire la diferite versete biblice. Cel mai mult il simpatizez pe pastorul Aron (si nu stiu cum ii mai zice), pt ca atunci cand este este pust sa interpreteze un verset biblic incepe astfel :"MI SE PARE CA..." sau, "CRED CA VREA SA SPUNA...", niciodata parca nu este sigur pe el...
Tot de la domnia sa am descoperit ca la nunta din Cana, la Cina cea de Taina, vinul era de fapt must; atunci cand Pavel ii recomanda lui Timotei 1 paharel de vin pt desele sale slabiciuni, de fapt ii recomanda 1 paharel de must...
Deci chiar ma amuz la ce ii poate duce capul..
La miezul noptii este Telefonul de la miezul noptii, unde suna toti scrantitii , iar scrantitii din studiou ii mangaie cu cateva vorbe de duh...ei, cercetati emisiunile sa vedeti ce comici sunt...

Templier Knight 12.01.2011 22:38:50

Am auzit ca la adventisti nu se foloseste vinul la Sfanta Impartasanie si suc de struguri deoarece vinul contine alcool, acest lucru fiina un pacat acela de a consuma alcool, prea exagerat, dintr o lingurita de vin nu cred ca intri in coma alcoolica

Danut7 12.01.2011 22:40:14

bine ca nu folosesc lapte praf :))

Geony 12.01.2011 22:41:39

Citat:

NT nu face referire la continuitatea practicarii zeciuielii fata de Biserica...NU?

Templier Knight 12.01.2011 22:43:01

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322744)
Eu ma uit la cel post tv pentru a auzi parerile pastorilor cu privire la diferite versete biblice. Cel mai mult il simpatizez pe pastorul Aron (si nu stiu cum ii mai zice), pt ca atunci cand este este pust sa interpreteze un verset biblic incepe astfel :"MI SE PARE CA..." sau, "CRED CA VREA SA SPUNA...", niciodata parca nu este sigur pe el...
Tot de la domnia sa am descoperit ca la nunta din Cana, la Cina cea de Taina, vinul era de fapt must; atunci cand Pavel ii recomanda lui Timotei 1 paharel de vin pt desele sale slabiciuni, de fapt ii recomanda 1 paharel de must...
Deci chiar ma amuz la ce ii poate duce capul..
La miezul noptii este Telefonul de la miezul noptii, unde suna toti scrantitii , iar scrantitii din studiou ii mangaie cu cateva vorbe de duh...ei, cercetati emisiunile sa vedeti ce comici sunt...

Stiu emisiunea , fac bani pe spinarea oamenilor , doar convorbirile se taxeaza bine , sii ii mai tine si in telefon

Geony 12.01.2011 22:46:16

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 322748)
Am auzit ca la adventisti nu se foloseste vinul la Sfanta Impartasanie si suc de struguri deoarece vinul contine alcool, acest lucru fiina un pacat acela de a consuma alcool, prea exagerat, dintr o lingurita de vin nu cred ca intri in coma alcoolica

Must folosesc si penticostalii, baptistii...si cred ca toti NP.
Nu-ti spusei, ca Hristos la nunta din cana galileii a transformat apa in must...numai ca nunul si nuntasii se imbata cu si asa ceva...

Templier Knight 12.01.2011 22:47:59

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322754)
Must folosesc si penticostalii, baptistii...si cred ca toti NP.
Nu-ti spusei, ca Hristos la nunta din cana galileii a transformat apa in must...numai ca nunul si nuntasii se imbata cu si asa ceva...

Eu stiam ca Iisus a transformat apa in vin ,nu stiam de must

Geony 12.01.2011 22:53:04

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 322755)
Eu stiam ca Iisus a transformat apa in vin ,nu stiam de must

Asa este! Iisus a transformat apa in vin, nu in must.
Dar pastorului Aron Moldovan (adventist) "i se pare ca este vorba de must..." ...

Danut7 12.01.2011 22:54:52

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322758)
Asa este! Iisus a transformat apa in vin, nu in must.
Dar pastorului Aron Moldovan (adventist) "i se pare ca este vorba de must..." ...

cand vine vorba la distorsionat biblia astia is cei mai tari :)) (adventistii)

Geony 12.01.2011 23:06:16

Citat:

În prealabil postat de blajinul (Post 322687)
Nu este nimic impus. Eu, chiar nu am dat zecimea o perioda. Nu eram incredintat de acest lucru. "Tot ce nu vine din incredintare este pacat" (Romani 14:23). Nu s-a intamplat nimic.).

Inainte de aceasta fraza, Pavel vb romanilor despre mancaruri si nu de zeciuiala.

Citat:

În prealabil postat de blajinul (Post 322687)
Despre zecime, Domnul Iisus Hristos vorbeste ca despre un lucru care nu trebuie lasat nefacut (Matei 23:23).

Daca ai citi cu atentie versetul 23 ai vedea ca Hristos ii mustra pe farisei si carturari pt ca dau zeciuiala doar din lucrurile ieftine...si ii indeamna sa de-a zeciuiala la templu , respectand astfel legea..

Eu nu stiu de ce incerci sa argumentezi prostia ta cu citate care n-au nimica de aface cu ideea pe care o sustii..
Pt cei care ar incerca sa te aprobe si nu au o Biblie la indemana, sa citeasac aici: Matei 23, 23. Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că dați zeciuială din izmă, din mărar și din chimen, dar ați lăsat părțile mai grele ale Legii: judecata, mila și credința; pe acestea trebuia să le faceți și pe acelea să nu le lăsați ...

Ai stiut ca minciuna si inselaciunea e pacat?

Iosif77 12.01.2011 23:10:12

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322751)
NT nu face referire la continuitatea practicarii zeciuielii fata de Biserica...NU?

E un subiect sensibil.
Face referire dar nu are rost sa insistam asupra lui 10%.

Problema e ridicata de tine si de altii: voi NP dati zeciuala pastorului.
Ca si cum asta ar fi o crima nu un lucru placut Domnului.
Si apoi adevarul e ca o dam bisericii nu pastorului.

E un lucru foarte bun ca un crestin sa dea la biserica un anumit procent din veniturile lui. Nu se mai starnesc discutii cu taxa pe cununie si pe botez si pe inmormantare. La NP credinciosii daruiesc Domnului cat vor (se recomanda 10%) si toate serviciile sunt gratuite.

E o simpla forma de a strange banii necesari lucrarii.
Ce-i cu cheful asta de cearta la voi?

Geony 12.01.2011 23:16:53

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 322759)
cand vine vorba la distorsionat biblia astia is cei mai tari :)) (adventistii)

Iata ce zice Petru in a II-a ep: 3, 16. Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.

De aceea trebuie ca noi sa ascultam pe mai departe: II Petru3, 17. Deci voi, iubiților, cunoscând acestea de mai înainte, păziți-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâți de rătăcirea celor fără de lege, să cădeți din întărirea voastră,

Geony 12.01.2011 23:27:28

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322767)
E un subiect sensibil.
Face referire dar nu are rost sa insistam asupra lui 10%.?

Subiectul acesta te vizeaza pe tine, 1 % din cei ce practica 10%...pe mine nu ma pasioneaza, eu dau la Biserica daca vreau sau nu vreau...

Citat:

Problema e ridicata de tine si de altii: voi NP dati zeciuala pastorului.
Ca si cum asta ar fi o crima nu un lucru placut Domnului.
Si apoi adevarul e ca o dam bisericii nu pastorului.?

Eu nu am ridicat aceasta problema, cum ca banii ii dati pastorului...Doamne fereste! eu sustin ca pastorii isi fac hatarul cu banii vostri...

Citat:

E un lucru foarte bun ca un crestin sa dea la biserica un anumit procent din veniturile lui. Nu se mai starnesc discutii cu taxa pe cununie si pe botez si pe inmormantare. La NP credinciosii daruiesc Domnului cat vor (se recomanda 10%) si toate serviciile sunt gratuite. ?

Se putea sa nu te legi de BO si de taxele noastre?
Dar sa-ti spun si tie o noutate (pe care am mai spus-o): la o inmormantare baptista au fost invitati 3 pastori, si au fost platiti cu bani grei; pastorii au servit whiski...

Taxele de la cununie, botez si inmormantare - care intra in vistieria Bisericii-, nu se compara cu zeciuiala..., hai sa fim seriosi!

Citat:

E o simpla forma de a strange banii necesari lucrarii.
Ce-i cu cheful asta de cearta la voi?

Frumos si interesant mod de a strange banii pt lucrari...la vile nu?
Eu nu ma cert, am spus, iti spun si tie si la toti NP ca nu sunteti decat niste PREFACUTI, INSELATORI etc...

Iosif77 12.01.2011 23:44:37

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322773)
Dar sa-ti spun si tie o noutate (pe care am mai spus-o): la o inmormantare baptista au fost invitati 3 pastori, si au fost platiti cu bani grei; pastorii au servit whiski...

Ha, ha, crezi ca e noapte si a venit vremea de spus povesti, Geony?
E prea gogonata. Cine crezi ca te crede?

Eu iti propun sa lasam subiectele: betie, simonie, taxe exorbitante la inmormantari sau la cununii. Sunt deja vechi, plictisitoare.

Mai bine zi ceva de Iosif Ton.

Geony 12.01.2011 23:56:28

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322777)
Ha, ha, crezi ca e noapte si a venit vremea de spus povesti, Geony?
E prea gogonata. Cine crezi ca te crede?.

E absurd, si mie mi s-a parut la inceput...dar cand familia a confirmat, am crezut...

Citat:

Eu iti propun sa lasam subiectele: betie, simonie, taxe exorbitante la inmormantari sau la cununii. Sunt deja vechi, plictisitoare..

Parerea mea ar fi sa ne spui ceva frumos de la voi din adunare, daca aveti...
Ca problema asta a banilor a facut multa valva in si in lumea "pocaitilor".

Citat:

Mai bine zi ceva de Iosif Ton.

Eu nu am nimic cu Ton , pricepi omule!
Prin exemplu dat cu Ton, am vrut sa va arat cat de "stabil" este un pastor in credinta lui...azi e bine, maine ii alcumva...de parca Biblia e ca vremea, schimbatoare.

caty_deea 13.01.2011 00:09:42

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 322748)

Iti pot confirma acest lucru.E vin fiert pt ca astfel iese alcoolul.Rezista si iarna acest must minune.Ce.i drept e bun cu apa minerala ca e natural,dar de aici pana la a spune ca Iisus a prefacut apa in must...sau ca la Cina cea de Taina tot must era in cupa....si eu am ramas socata cand mi.a zis asta colega mea adventista.E ca un fel de ROBBY BUBLLE SAMPANIE PT COPII

Iosif77 13.01.2011 00:20:45

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322780)
E absurd, si mie mi s-a parut la inceput...

Ei, asa da. Esti ceva mai credibil acum.
Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322780)
Parerea mea ar fi sa ne spui ceva frumos de la voi din adunare, daca aveti...

Nu avem. Tot ce este frumos si tot ce ii place lui Dumnezeu in adunarile noastre tu ai fost invatat sa dispretuiesti.

Pentru unul care vine fara prejudecati sunt insa multe chestii atractive, duhovnicesti, sublime chiar.
Unul ar fi inchinarea in Duh si in Adevar. Cand intra omul si ii vede pe toti din adunare cantand din toata inima laudele Domnului este coplesit de prezenta lui Dumnezeu.
Apoi aude Predica, mesajul din Scripturi. Este clar, limpede, relevant. Isi da seama ca ii vorbeste Dumnezeu si de multe ori crede ca predicatorul il cunoaste si vorbeste doar pentru el.

Cum sa mai plece de acolo, zi tu? Cum sa plece din locul in care se prezinta Dumnezeu si in care o comunitate unita de credinciosi il inconjoara cu dragoste?

Geony 13.01.2011 00:44:37

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322783)
Nu avem.
Tot ce este frumos si tot ce ii place lui Dumnezeu in adunarile noastre tu ai fost invatat sa dispretuiesti.?

Stiu ca nu aveti...doream sa mi se confirme...
Ce este frumos, ca azi credeti una si maine alta?

Citat:

Pentru unul care vine fara prejudecati sunt insa multe chestii atractive, duhovnicesti, sublime chiar.
Unul ar fi inchinarea in Duh si in Adevar. Cand intra omul si ii vede pe toti din adunare cantand din toata inima laudele Domnului este coplesit de prezenta lui Dumnezeu.
Apoi aude Predica, mesajul din Scripturi. Este clar, limpede, relevant. Isi da seama ca ii vorbeste Dumnezeu si de multe ori crede ca predicatorul il cunoaste si vorbeste doar pentru el.?

Dragul meu, ti se pare ca zbenguielile si muzica crestino-manea, rock-ul crestin etc sunt lucrari ale lui D-zeu?
Nu stiu din ce cult faci parte, dar penticostalii is praf la ceva frumos, baptistii- momentan sunt pierduti, adventistii-astia si acum se uita catre porc si mar vrea sa-l mananace..
Ce e frumos si placut, sa vezi cum dau din maini in adunari? sau cum plang? sau danseaza?
Ce predica? la voi in predica se copntrazice invatatura BO...

Citat:

Cum sa mai plece de acolo, zi tu? Cum sa plece din locul in care se prezinta Dumnezeu si in care o comunitate unita de credinciosi il inconjoara cu dragoste?

Nu este D-zeu prezent peste tot si in toti...si diavolul are o imparatie, si oameni care cauta ura, dezbinare, ratacire, inselare, amagire...etc.

tricesimusquintus 13.01.2011 07:33:24

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 322554)
prosti chiar.. numai un prost isi da 10% din venituri lunar unui pastor...astia is manipulati la greu.. face nea pastoru din ei ce vrea.. daca le zice sa se arunce in groapa cu http://yoursmiles.org/tsmile/censored/t10501.gif dand un argument religios astia se arunca.. asta e profilul psihologic al sectarismului..

Dragă Dănuț, primii creștini-martiri își dădeau 100% din venituri, în opinia ta erau foarte "proști" și "sectari"?

tricesimusquintus 13.01.2011 07:37:55

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322744)

Poate ai alternat din telecomandă OTV cu Speranța TV, cred că sunt apropiate. Ciudat dragă Geony, pastorul Aron Moldovan folosește foarte mult Scriptura când expune puncte de credință, și chiar și când e vorba de lucruri minore. Încearcă să contabilizezi câte versete folosește...

tricesimusquintus 13.01.2011 07:38:40

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 322753)
Stiu emisiunea , fac bani pe spinarea oamenilor , doar convorbirile se taxeaza bine , sii ii mai tine si in telefon

Dumneata poate folosești telefoane cu suprataxă, nu e cazul telefoanelor de la SperanțaTV. Ba, din 10 ianuarie există chiar un telverde. Asta pentru mai corecta informare!

tricesimusquintus 13.01.2011 07:39:17

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322789)
Ce predica? la voi in predica se copntrazice invatatura BO...

Mare adevăr! În locul acestei platitudini, mai bine ne serveai "la voi se contrazice învățătura Scripturii". Ți-a fi fost frică că nu te crede nimeni. Nici măcar ortodocșii...

nutucutu 13.01.2011 08:03:50

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322647)
Intrebati-va preotul ... Nu vreau eu sa va dau invataturi eretice ...

Si, rugati-l sa va spuna adevarul ...

Pina voi ajunge sa intreb un preot ramin la concluzia pe care am tras-o in postarea anterioara: sectele/cultele neo protestanta respecta din Vechiul Testament numai zeciuiala (toti), carnea de porc (unele din ele), sabatul (unele din ele) si legile lui Moise. Din Noul Testament nu se respecta nimic. Multumesc ca aratati ca nu respectati Sfinta Scriptura, iar cei care se gindesc la viata vesnica trebuie sa va ocoleasca (si sa va converteasca, daca DUmnezeu vrea).

Geony 13.01.2011 09:51:25

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322804)
Poate ai alternat din telecomandă OTV cu Speranța TV, cred că sunt apropiate. Ciudat dragă Geony, pastorul Aron Moldovan folosește foarte mult Scriptura când expune puncte de credință, și chiar și când e vorba de lucruri minore. Încearcă să contabilizezi câte versete folosește...

Nu! ma uit chiar pe speranta TV si chiar mi drag Aron Moldovan, si am si spus de ce.
Foloseste Scriptura , ai dreptate, pe EGWhite chiar deloc (din cate am vazut eu). Dar in orice expunere de credinta foloseste la inceput "mi se pare ca...", "cred ca vrea sa spuna ca..." sau alte expresii...
Am vazut asta-noapte o redifuzare a unei emisiuni in care pastorul Aron, nesanatos ca toti ceilalti amagiti ai satanei, isi argumenta prostia si inselaciunea folosindu-se de negarea invataturilor ortodoxe..
Eu cred ca, daca n-ar fi ortodoxia si catolicismul , n-ar fi nici o secta NP...sectele am impresia ca sunt parazitii care traiesc atasati de BO si BC, separat nu pot...

Geony 13.01.2011 09:58:42

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322806)
Mare adevăr! În locul acestei platitudini, mai bine ne serveai "la voi se contrazice învățătura Scripturii". Ți-a fi fost frică că nu te crede nimeni. Nici măcar ortodocșii...

Nu pot sa vb la voi de contrazicere a invataturii Biblice, pt ca se tine cont doar de unele aspecte din ea...
Si nu stiu ce te tot foiesti, ca invatatura voastra este de la o femeie, nicidecum de la D-zeu...

georgel23c 13.01.2011 10:15:36

Citat:

Care sunt acestea?

Unul ar fi inchinarea in Duh si in Adevar.

Ortodocsii nu se inchina in Duh si in Adevar?

Cand intra omul si ii vede pe toti din adunare cantand din toata inima laudele Domnului este coplesit de prezenta lui Dumnezeu.[/quote]

Si in Biserica se lauda Dumnezeu.

Apoi aude Predica, mesajul din Scripturi. Este clar, limpede, relevant. Isi da seama ca ii vorbeste Dumnezeu si de multe ori crede ca predicatorul il cunoaste si vorbeste doar pentru el.[/quote]

In predicile ortodoxe nu tot despre mantuire vorbeste preotul?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:38:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.