![]() |
Citat:
De unde ai scos-o pe asta cu "cine vrea da,cine nu, nu"? E prea relaxata Danut. Nici eu nu vreau sa insist pe 10%. Important este ca omul sa daruiasca pentru Dumnezeu. Sa fie riguros si disciplinat in ceea ce priveste darnicia. Nu avem alt procent in Biblie. Doar acesta: 10%. Nici in biserica noastra nu dau toti acest procent in mod regulat dar daca nu tii standardele sus oamenii devin lenesi, zgarciti, se plang si devin haotici in ceea ce priveste binefacerea si darnicia. Desigur Scriptura ne indeamna: Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună. Dar tot Biblia ne vorbeste despre 10%. NT nu pune capat acestui obicei. |
Citat:
darnicie disciplinata? |
Citat:
Daruirea zecimii este o problema intre tine si Dumnezeu. Trebuie sa recunosti ca ceea ce ai castigat se datoreaza binecuvantarilor lui Dumnezeu (care ti-a dat sanatate, putere de munca, etc). In plus, unele biserici se intretin din aceasta zecime (nu primesc fonduri de la stat) si fac binefaceri din aceeasi zecime. Despre zecime, Domnul Iisus Hristos vorbeste ca despre un lucru care nu trebuie lasat nefacut (Matei 23:23). |
Citat:
|
sigur voi nu sunteti pastori si nu vreti sa va "justificati" scoaterea parlelii?
|
Citat:
Citat:
Voi nu va stiti apara decat lovind in Ortodoxie, asta o poti vedea din postarile voastre... Citat:
Dar si in aceasta tara, minoritari fiind, totusi nu va lasati cu nimic mai prejos in fapte ca slujile vrajmasului .... |
Citat:
"Hotărârile luate la acest sinod au fost ulterior abrogate, la Sinodul al patrulea de la Constantinopol, care a avut loc în anii 879-880..... sinodul din 869-870 a fost declarat ca fiind un Sinod tâlhăresc." Cititi aici: http://ro.orthodoxwiki.org/Sinodul_t...sc_din_869-870 Un sinod hotareste ceva, dupa numai cativa ani, alt sinod hotaraste altceva... Un sinod este declarat talharesc de catre alt sinod... Mai puneti la indoiala relativismul sinoadelor? |
Citat:
Daca in VT se vb de zeciuiala, de ce nu o practica toti NP, ci doar o parte din ei? ca sa-L triseze pe D-zeu? |
Citat:
|
Citat:
Doar atat ai putut? VT este mult mai mult de atat. |
Buna
Am si eu postu ala neo protestant speranta tv , tocmai am vazut de curand nu mai stiu cum am schimbat si am ramas uimit , era o emisiune straina in care un pastor adventist critica ortodoxia , mai ales cultul icoanelor cum ca, Imparatul Constantin in crestinismul primar folosea metode pagane pt ai converti la crestinism pe oameni prin icoane , statuiete , si avea ceva fanatic despre primii crestini , cum ca ei nu aveau nevoie de icoane si altele si ca ei credeau pur si simplu in Hristos , nu infirm acest lucru dar noi avem 2000 de ani de Traditie ,atatia Sfinti Parinti, mai povestea despre el cum a cunoscut adevarata credinta convertindu-se de la catolicism la adventism , si devenind pastor ,ca doar nu ti trebuie mari studii doar sa stii sa citesti din Biblie ca acuma toti se fac pastori .Trist, prea multa ura la adresa Ortodoxiei
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sinodul de care vb este unul local si nu unul Ecumenic. Ori stim ca in acele secole in care au aparut sinoadele ereziile se strecurau in randul Bisericii; cei neascultatori si nesupusi autoritatilor bisericesti cadeau prada amagirilor...lucru gasit si azi in randul naivilor , care cad prada amagirilor si inselaciunii demonice, trecand la diferite secte demonice cu doctrina crestina... In ceea ce priveste sinodul din 869-870 ai aici ceva vai concret, nu doar 3 fraze, si alea fara argumentare...http://www.scribd.com/doc/16067713/Sinodul-Din-869-870 |
Citat:
Tot de la domnia sa am descoperit ca la nunta din Cana, la Cina cea de Taina, vinul era de fapt must; atunci cand Pavel ii recomanda lui Timotei 1 paharel de vin pt desele sale slabiciuni, de fapt ii recomanda 1 paharel de must... Deci chiar ma amuz la ce ii poate duce capul.. La miezul noptii este Telefonul de la miezul noptii, unde suna toti scrantitii , iar scrantitii din studiou ii mangaie cu cateva vorbe de duh...ei, cercetati emisiunile sa vedeti ce comici sunt... |
Am auzit ca la adventisti nu se foloseste vinul la Sfanta Impartasanie si suc de struguri deoarece vinul contine alcool, acest lucru fiina un pacat acela de a consuma alcool, prea exagerat, dintr o lingurita de vin nu cred ca intri in coma alcoolica
|
bine ca nu folosesc lapte praf :))
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu-ti spusei, ca Hristos la nunta din cana galileii a transformat apa in must...numai ca nunul si nuntasii se imbata cu si asa ceva... |
Citat:
|
Citat:
Asa este! Iisus a transformat apa in vin, nu in must. Dar pastorului Aron Moldovan (adventist) "i se pare ca este vorba de must..." ... |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Eu nu stiu de ce incerci sa argumentezi prostia ta cu citate care n-au nimica de aface cu ideea pe care o sustii.. Pt cei care ar incerca sa te aprobe si nu au o Biblie la indemana, sa citeasac aici: Matei 23, 23. Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că dați zeciuială din izmă, din mărar și din chimen, dar ați lăsat părțile mai grele ale Legii: judecata, mila și credința; pe acestea trebuia să le faceți și pe acelea să nu le lăsați ... Ai stiut ca minciuna si inselaciunea e pacat? |
Citat:
Face referire dar nu are rost sa insistam asupra lui 10%. Problema e ridicata de tine si de altii: voi NP dati zeciuala pastorului. Ca si cum asta ar fi o crima nu un lucru placut Domnului. Si apoi adevarul e ca o dam bisericii nu pastorului. E un lucru foarte bun ca un crestin sa dea la biserica un anumit procent din veniturile lui. Nu se mai starnesc discutii cu taxa pe cununie si pe botez si pe inmormantare. La NP credinciosii daruiesc Domnului cat vor (se recomanda 10%) si toate serviciile sunt gratuite. E o simpla forma de a strange banii necesari lucrarii. Ce-i cu cheful asta de cearta la voi? |
Citat:
De aceea trebuie ca noi sa ascultam pe mai departe: II Petru3, 17. Deci voi, iubiților, cunoscând acestea de mai înainte, păziți-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâți de rătăcirea celor fără de lege, să cădeți din întărirea voastră, |
Citat:
Citat:
Citat:
Dar sa-ti spun si tie o noutate (pe care am mai spus-o): la o inmormantare baptista au fost invitati 3 pastori, si au fost platiti cu bani grei; pastorii au servit whiski... Taxele de la cununie, botez si inmormantare - care intra in vistieria Bisericii-, nu se compara cu zeciuiala..., hai sa fim seriosi! Citat:
Eu nu ma cert, am spus, iti spun si tie si la toti NP ca nu sunteti decat niste PREFACUTI, INSELATORI etc... |
Citat:
E prea gogonata. Cine crezi ca te crede? Eu iti propun sa lasam subiectele: betie, simonie, taxe exorbitante la inmormantari sau la cununii. Sunt deja vechi, plictisitoare. Mai bine zi ceva de Iosif Ton. |
Citat:
Citat:
Ca problema asta a banilor a facut multa valva in si in lumea "pocaitilor". Citat:
Prin exemplu dat cu Ton, am vrut sa va arat cat de "stabil" este un pastor in credinta lui...azi e bine, maine ii alcumva...de parca Biblia e ca vremea, schimbatoare. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Pentru unul care vine fara prejudecati sunt insa multe chestii atractive, duhovnicesti, sublime chiar. Unul ar fi inchinarea in Duh si in Adevar. Cand intra omul si ii vede pe toti din adunare cantand din toata inima laudele Domnului este coplesit de prezenta lui Dumnezeu. Apoi aude Predica, mesajul din Scripturi. Este clar, limpede, relevant. Isi da seama ca ii vorbeste Dumnezeu si de multe ori crede ca predicatorul il cunoaste si vorbeste doar pentru el. Cum sa mai plece de acolo, zi tu? Cum sa plece din locul in care se prezinta Dumnezeu si in care o comunitate unita de credinciosi il inconjoara cu dragoste? |
Citat:
Ce este frumos, ca azi credeti una si maine alta? Citat:
Nu stiu din ce cult faci parte, dar penticostalii is praf la ceva frumos, baptistii- momentan sunt pierduti, adventistii-astia si acum se uita catre porc si mar vrea sa-l mananace.. Ce e frumos si placut, sa vezi cum dau din maini in adunari? sau cum plang? sau danseaza? Ce predica? la voi in predica se copntrazice invatatura BO... Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu! ma uit chiar pe speranta TV si chiar mi drag Aron Moldovan, si am si spus de ce. Foloseste Scriptura , ai dreptate, pe EGWhite chiar deloc (din cate am vazut eu). Dar in orice expunere de credinta foloseste la inceput "mi se pare ca...", "cred ca vrea sa spuna ca..." sau alte expresii... Am vazut asta-noapte o redifuzare a unei emisiuni in care pastorul Aron, nesanatos ca toti ceilalti amagiti ai satanei, isi argumenta prostia si inselaciunea folosindu-se de negarea invataturilor ortodoxe.. Eu cred ca, daca n-ar fi ortodoxia si catolicismul , n-ar fi nici o secta NP...sectele am impresia ca sunt parazitii care traiesc atasati de BO si BC, separat nu pot... |
Citat:
Si nu stiu ce te tot foiesti, ca invatatura voastra este de la o femeie, nicidecum de la D-zeu... |
Citat:
Unul ar fi inchinarea in Duh si in Adevar. Ortodocsii nu se inchina in Duh si in Adevar? Cand intra omul si ii vede pe toti din adunare cantand din toata inima laudele Domnului este coplesit de prezenta lui Dumnezeu.[/quote] Si in Biserica se lauda Dumnezeu. Apoi aude Predica, mesajul din Scripturi. Este clar, limpede, relevant. Isi da seama ca ii vorbeste Dumnezeu si de multe ori crede ca predicatorul il cunoaste si vorbeste doar pentru el.[/quote] In predicile ortodoxe nu tot despre mantuire vorbeste preotul? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:38:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.