Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Porcule, te-am omorat ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11791)

mihaila_alin 11.01.2011 20:07:18

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322095)
Eu nu am motive, stimată soră. Adventiștii au înțeles mai de mult (ca și Sf. Petru) că trebuie să ducă Evanghelia păgânilor. Adică pe acolo pe unde nu prea se înghesuie ortodocșii s-o facă.

no sa meri la polul nord,ai sa maninci foca cu morsa,aia nau nici pita nici legume,no amu sa te vad,vi de aclo galben de gras.

tricesimusquintus 11.01.2011 20:34:34

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 322121)
Dumnezeu i-a spus in vis ca TOATE animalele sint sfinte, pentru ca Sfint e cel care le-a creat

Haideți să nu exagerăm! La indieni vaca era sfântă, la egipteni pisica; însă evreii niciodată n-au sanctificat vreun animal, nici măcar blândul miel care simboliza pe Iisus.

nutucutu 11.01.2011 20:56:07

15. Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate.
16. Și aceasta s-a făcut de trei ori și îndată acel ceva s-a ridicat la cer.

Nimic din ceea ce Dumnezeu a creat noi nu putem numi necurat, lucrul acesta Dumnezeu i l-a spus lui Petru de trei ori.

2. Tocmai ca vorbim oprirea la mincare a unor bucate, porcul nostru in discutie. Dumnezeu in primul citat ne-a transmis ca toate sint curate, iar sfintul Pavel ne-a transmis sa NU-i ascultam pe cei care ne opresc de la mincarea unor bucate.

Concluzie: nu e pacat sa mancam carne, char si de porc. Daca e sanatos, asta e o alta poveste

caty_deea 11.01.2011 20:58:49

Citat:

În prealabil postat de Legionarul (Post 321307)
Foarte tareeeee..........................un singur lucru frumos la americani, au legi pentru animale, politie speciala...!

Lasa ca si la noi au legi pt animale,ca doar de aia nu le mai fac nimic cainilor din multe cartiere din Bucuresti care ataca femei gravide si copii.Mii de plangeri si nimeni nu face nimic.Eu cand trec pe langa e,i zic Doamne Iisuse Hristoase...ca sa ma linistesc,ca cica astia simt frica

Adelinne 11.01.2011 22:17:30

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321338)
Carnea de porc este cea mai toxica.Porcul fiind un animal inteligent,realizeaza ca va fi sacrificat iar hormonii fricii pe care ii degaja in acele momente,contamineaza carnea.
In opinia unora si sa omori o musca este ceva sadic si macabru...daramite un porc..:17:

Iti dau dreptate in legatura cu frica ...am citit eu intr-o carte sau revista recunosc nu imi aduc aminte sursa ... '' noi de fapt consumand carnea unui animal care a trait frici puternice inainte de a fi sacrificat ,preluam acele frici ...'' prin frici se pot intelege multe dar cu adevarat cine le simte poate vorbi clar despre asta.
Doamne ajuta!

daniil96 11.01.2011 22:58:28

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322006)
...
Dar probabil aceste lucruri sunt prea grele.... e mai facilă interpretarea că de la acest moment creștinii pot mânca porc (mă mir că nu și celălalte lighioane)...

voi si musulmanii aveti probleme cu carnea de porc

crestinii nu au ...

ps: de fapt cred ca sunt evreii, musulmanii si voi

tricesimusquintus 11.01.2011 23:49:07

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 322257)
voi si musulmanii aveti probleme cu carnea de porc

Interesantă abordare... Ca și cum ai spune unui nefumător: "cred că tu ai probleme cu țigara..."

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 322257)
crestinii nu au ...

Sfinții apostoli nu au fost creștini? Ori, cum mi-a spus odată un ortodox nervos: " Hristos n-a fost creștin!" Vă imaginați o trăsnaie mai mare?

daniil96 11.01.2011 23:55:37

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322282)
Interesantă abordare... Ca și cum ai spune unui nefumător: "cred că tu ai probleme cu țigara..."

Sfinții apostoli nu au fost creștini? Ori, cum mi-a spus odată un ortodox nervos: " Hristos n-a fost creștin!" Vă imaginați o trăsnaie mai mare?

vad ca tu esti de parere ca VT se aplica ad litteram ... pentru tine Iisus nu a venit ... sau a venit degeaba

si legea talionului ... e continuare in vigoare la tine/la voi ?

tricesimusquintus 12.01.2011 00:21:44

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 322289)
vad ca tu esti de parere ca VT se aplica ad litteram ...

La tine nu se aplică ad litteram, ci taman pe dos? Adică unde scrie "să nu mâncați porcul, să-l priviți ca necurat" se înțelege "să mâncați porcul, să-l priviți ca prea sfânt"?

Citat:

pentru tine Iisus nu a venit ... sau a venit degeaba

Iisus nu a venit ca să curățească porcul, a venit ca să salveze și să-i curățească pe oameni. Pentru El, un demonizat avea mai mare valoare decât mii de porci. Tu ai avea inima aceea să-L vinzi pe Hristos nu pentru o ciorbă de linte, ci pentru o tocană de porc?

Citat:

si legea talionului ... e continuare in vigoare la tine/la voi ?

Ce-are a face legea talionului cu porcul?

caty_deea 12.01.2011 01:10:41

[quote=Adelinne;322234]Iti dau dreptate in legatura cu frica ...am citit eu intr-o carte sau revista recunosc nu imi aduc aminte sursa ... '' noi de fapt consumand carnea unui animal care a trait frici puternice inainte de a fi sacrificat ,preluam acele frici ...'' prin frici se pot intelege multe dar cu adevarat cine le simte poate vorbi clar despre asta.
Doamne ajuta![/QU

Soro cum sa nu iti aduci amintre sursa?Avem printre noi pe la alte topicuri un frate caruia daca nu ii precizezi sursa,ia foc.Glumeam desigur
Vroiam sa mai adaug un alt motiv pt care nu e recomandata carnea de porc....porcul ia trichinela de fapt prin consumul sobolanilor.Ei poarta de fapt acest parazit si il transmit porcului,iar de la el ,la om,gazda definitiva.
Ceea ce denota ca acest animal inocent care a starnit intr.adevar atata valva pe forum, din cand in cand se indeletniceste cu consumul de ...

nutucutu 12.01.2011 08:33:10

dupa ce Petru a spus "Niciodata n-am mincat ceva necurat" din Fapte 10.14, urmeaza fraza urmatoare:
15. Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate.

Evident ca nu voi numi spurcat nimic din ceea ce a creat Dumnezeu, mai ales ca Dumnezeu i-a spus acest lucru lui Petru de trei ori, iar apostolul Pavel a confirmat si el in scrisorile catre Corinteni si Romani.

Referitor la Levitic, acolo sint trecute o gramada de reguli. Printre ele amintesc taierea imprejur, jertfele pentru pacat, curatia femeii dupa nastere si altele. Din toata cartea Leviticului voi ati ales numai partea cu carnea de porc. Deci ori respectati tot ceea ce este trecut in Vechiul Testament (nu numai carnea de porc, zeciuiala, iar in cazul unor secte/culte-simbata), ori nu. Voi ati ales citeva versete mai "celebre", insa per ansamblu nu respectati Biblia, ca in cazul de fata.

mihaila_alin 12.01.2011 09:14:27

Citat:

În prealabil postat de Adelinne (Post 322234)
Iti dau dreptate in legatura cu frica ...am citit eu intr-o carte sau revista recunosc nu imi aduc aminte sursa ... '' noi de fapt consumand carnea unui animal care a trait frici puternice inainte de a fi sacrificat ,preluam acele frici ...'' prin frici se pot intelege multe dar cu adevarat cine le simte poate vorbi clar despre asta.
Doamne ajuta!

mosii si stramosi nostri ce traiau in bordeie si mai tirziu in case de paie, daca traiau frici de cele ce spuneti voi,amu vorbeam tatareste sau turceste da nu-i asa.porcul a scos si inca scoate pe roman din iarna la modul general vorbind,frica vine de la diavoil doar de ii dai gir restul sunt scamatorii inventate de cei din occident[asociatii de protectie a animalelor]gata de inghitit de cei mai sensibili, asa nemestecate.au sa vina vremuri grele si mai grele peste noi si atunci nu o sa mai vorbiti ca niste copii razgiiati ci o sa faceti ce trebuie ca sa supravetuiti.atuncia nu mai luati hormonii fricii de la bietul animal domestic ci frica o sa va fie tovaras de drum[la tot pasul].prea multa fandoseala,cine vrea sa nu manince sa nu bage de vina celui ce maninca si invers.ati vazut cu ce a trait poporul vietnamez dupa razboi,de nu mincau goange si alte mizerii, acum nu mai exista ca natie acest popor, unde vreti sa ii incadram pe acesti oameni in vechiu testament sau in noul?.daca inca nu cred in Hristos vor crede cindva.daca credeti ca bietul animal sta in calea mintuirii noastre va amagiti amarnic si va imbatati cu apa.

mihaila_alin 12.01.2011 09:22:42

[quote=caty_deea;322315]
Citat:

În prealabil postat de Adelinne (Post 322234)
Doamne ajuta![/QU

Soro cum sa nu iti aduci amintre sursa?Avem printre noi pe la alte topicuri un frate caruia daca nu ii precizezi sursa,ia foc.Glumeam desigur
Vroiam sa mai adaug un alt motiv pt care nu e recomandata carnea de porc....porcul ia trichinela de fapt prin consumul sobolanilor.Ei poarta de fapt acest parazit si il transmit porcului,iar de la el ,la om,gazda definitiva.
Ceea ce denota ca acest animal inocent care a starnit intr.adevar atata valva pe forum, din cand in cand se indeletniceste cu consumul de ...

daca i.o.r. nu mai fabrica microscoape e o problema nationala?un microscop poa sa deserveasca mii de persoane,exista gripa aviara,asa nu se mai poate face nimic?ouale sunt contaminate,vaca este nebuna,legumele sunt pline de toxani,pai mai fratilor sa traim cu energie solara da poate si aia are ceva probleme.rezolvare:posturi negre de cite 40 de zile repetate pina la adinci batrinete.

florin1966 12.01.2011 09:43:08

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 322346)
Exact cum ne-a spus Dumnezeu: dupa ce Petru a spus "Niciodata n-am mincat ceva necurat" din Fapte 10.14, urmeaza fraza urmatoare:

Evident ca nu voi numi spurcat nimic din ceea ce a creat Dumnezeu, mai ales ca Dumnezeu i-a spus acest lucru lui Petru de trei ori, iar apostolul Pavel a confirmat si el in scrisorile catre Corinteni si Romani.

Referitor la Levitic, acolo sint trecute o gramada de reguli. Printre ele amintesc taierea imprejur, jertfele pentru pacat, curatia femeii dupa nastere si altele. Din toata cartea Leviticului voi ati ales numai partea cu carnea de porc. Deci ori respectati tot ceea ce este trecut in Vechiul Testament (nu numai carnea de porc, zeciuiala, iar in cazul unor secte/culte-simbata), ori nu. Voi ati ales citeva versete mai "celebre", insa per ansamblu nu respectati Biblia, ca in cazul de fata.

si ce ai vrea sa citeasca toata biblia?si aia tradusa tendentios?doamne fereste .!!vrei sa descopere eroarea?:68:

medusa 12.01.2011 10:48:44

In Scripturi scrie clar ca se poate manca orice fel de carne (comestibila), numai ca domnul Tricequemismus nu agreeaza carnea de porc, zicand ca bietul godac este necurat. Daca il speli cu furtunul si nu-l lasi sa se balaceasca prin balti, porcul este foarte curat !

mihaila_alin 12.01.2011 12:33:55

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 322386)
In Scripturi scrie clar ca se poate manca orice fel de carne (comestibila), numai ca domnul Tricequemismus nu agreeaza carnea de porc, zicand ca bietul godac este necurat. Daca il speli cu furtunul si nu-l lasi sa se balaceasca prin balti, porcul este foarte curat !

americanii il folosesc, ca animal de companie deia fac atita gargara cu piuneze pe tema taiatului porcului.e o chestie vine cocacoc arunca piatra in balta si toti inginerii romani sar sa o scoata imediat,si transaza porcul in fel si chip de imi vine sa ii spun bietului animal sa se ascunda sa nu-l mai vada nimeni.

AlinB 12.01.2011 13:38:30

[quote=mihaila_alin;322353]
Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 322315)
daca i.o.r. nu mai fabrica microscoape e o problema nationala?un microscop poa sa deserveasca mii de persoane,exista gripa aviara,asa nu se mai poate face nimic?ouale sunt contaminate,vaca este nebuna,legumele sunt pline de toxani,pai mai fratilor sa traim cu energie solara da poate si aia are ceva probleme.rezolvare: posturi negre de cite 40 de zile repetate pina la adinci batrinete.

Umor de calitate :21:

Melissa 12.01.2011 15:41:29

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 322386)

:78: ce tareeee!

daniil96 12.01.2011 15:51:51

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322308)
La tine nu se aplică ad litteram, ci taman pe dos? Adică unde scrie "să nu mâncați porcul, să-l priviți ca necurat" se înțelege "să mâncați porcul, să-l priviți ca prea sfânt"?

Iisus nu a venit ca să curățească porcul, a venit ca să salveze și să-i curățească pe oameni. Pentru El, un demonizat avea mai mare valoare decât mii de porci. Tu ai avea inima aceea să-L vinzi pe Hristos nu pentru o ciorbă de linte, ci pentru o tocană de porc?

Ce-are a face legea talionului cu porcul?

oare de ce mi-oi fi racit eu gura de pomana ... doar stim dinainte algoritmul dupa care vei rastamaci

in fine, sa ne lumineze Dumnezeu pe toti

camy_d 12.01.2011 19:11:13

Citat:

În prealabil postat de blajinul (Post 322116)
Conteaza ce spune celalalt. Aduc argumente in functie de acest lucru. Eu discut cu un om (nu cu un exponent al ortodoxiei, catolicismului, protestantismului, etc).

Spre exemplu, voi raspunde intr-un fel la postarile dvs. si in alt fel la postarile Melisei. Desi sunteti ortodoxe amandoua, ganditi diferit.

E adevărat și ce zici tu. Mă refeream că de exemplu nu pot să-i dau unui protestant citat din Sfinții Părinți, unui ortodox pot. Sau mă luasem de cineva că nu recunoaște interpretarea ortodoxă a Bibliei crezând că e ortodox, zicând că dacă ești ortodox trebuie s-o accepți, raționament suficient pentru ortodocși, dar era de fapt ateu și mi-am dat seama că vorbisem o cu totul altă limbă decât a lui.

camy_d 12.01.2011 19:12:20

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322154)

Poate pentru că nu se obișnuia devorarea animalelor de vii?

Deci recunoști că era vorba de mâncare.

AlinB 12.01.2011 20:06:11

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322308)

Daca Hristos este Creatorul, porcul nu e creatia lui?
Si te intreb, cum a ajuns porcul sa fie necurat, asa l-a facut Dumnezeu?
Si de ce Dumnezeu ii cere lui Petru sa nu mai numeasca ca fiind necurate animalele care inainte de jertfa lui Hristos erau numite necurate insistand pe "curatarea" lor?

Dar cred ca deja asta e o discutie f. filosofica avand in vedere ca argumentele dvs. se rezuma la doua truisme care n-au legatura cu subiectul si se incheie cu o concluzie care se potriveste in asa zisa argumentatie ca nuca in perete.

Se pare ca ati ramas fara resurse domnule, mai consultati niste pastori poate vine unul cu vreo intorsatura mai isteata, dupa cum vedeti aici nu prea este genul de clientela ortodoxa cu care v-ati obisnuit, adica niscai tarani semi-analfabeti gata sa va zica frate pentru doua haine si cateva kg de lapte de soia, mai stie si ortodoxul Scriptura si chiar stie, nu doar impresii protestante.

razvan_andrei 12.01.2011 20:26:28

Bai taticule, porcu' asta face ravagii. Nu cred ca am mai vazut vreun topic care in 2 zile sa ajunga la un asa record. Ce sa spun: felicitari, porcule! Esti bun!(mai ales la gust) :D

colaps 12.01.2011 21:03:18

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 322646)
Bai taticule, porcu' asta face ravagii. Nu cred ca am mai vazut vreun topic care in 2 zile sa ajunga la un asa record. Ce sa spun: felicitari, porcule! Esti bun!(mai ales la gust) :D

Asta vroiam să zic și eu. A ajuns deja mare vedetă porcușorul ăsta.
Mai încetul cu discuțiile că după aceea sesizează OTV-ul. http://www.crestinortodox.ro/forum/i...cons/icon7.gif

Yasmina 12.01.2011 21:11:09

pagini de off topic la greu!!!!
Subiectul sugera ceva despre traditia dusa la extreme si la pastrarea datinilor ante-crestine,a unor oameni aflati in buricul occidentului,in plin veac 21;credeti ca are vreo logica actul de supravietuire aici?absolut nici o logica,mancarea este ieftina in USA!
Daca sunt asa impatimiti dupa traditia stramoseasca de ce nu au ramas in Romania,sa practice an de an nestingheriti traditia barbara a Craciunului din pestera?Ba mai mult,cand o alta tara iti ofera sansa unei alte experiente-si in cazul de fata-mult prea multe oferte,tu ramai la traditionalismul de 2 bani,al sacrificarii porcului!

tricesimusquintus 13.01.2011 06:05:12

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322583)
Deci recunoști că era vorba de mâncare.

O parabolă operează întotdeauna cu elementele din parabola respectivă. Era absurd să i se zică lui Petru "scoală-te, taie porcul de roman și mănâncă-l" Sensul vedeniei l-a înțeles imediat când după întreitul îndemn, s-a pomenit la poartă cu trei ne-evrei și Dumnezeu i-a zis "Scoală-te și întâmpină-i!" Așa bătut în cap cum era Petru (că n-a vrut să mănânce nicidecum "porcul" din viziune), a înțeles rostul vedeniei. Voi de ce nu vreți să-l înțelegeți? Vă spun eu: pentru că nu sunteți dispuși să renunțați la porc!

tricesimusquintus 13.01.2011 06:08:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 322623)
Daca Hristos este Creatorul, porcul nu e creatia lui?
Si te intreb, cum a ajuns porcul sa fie necurat, asa l-a facut Dumnezeu?

Dumnezeu a creat unele animale pentru hrană (deși inițial a creat doar vegetalele pentru hrana omului), iar altele pentru alte scopuri. De aceea i-a spus omului despre porc (și alte animale descrise în Lev.11) "să-l priviți ca necurat", nu pentru că ar fi fost mai plin de noroi ca vaca (deși este, oricât i-am admira drăgălășenia), ci pentru că Dumnezeu știa mai bine ce e bun pentru om. Medicina modernă a descoperit doar de câțiva zeci de ani ce pacoste e carnea de porc pentru sănătatea umană, poate se vor mai descoperi și alte elemente... dar e nevoie de știință ca să-L credem pe Dumnezeu?

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 322623)
Si de ce Dumnezeu ii cere lui Petru sa nu mai numeasca ca fiind necurate animalele care inainte de jertfa lui Hristos erau numite necurate insistand pe "curatarea" lor?

Am explicat în postarea anterioară de ce. Eu nu sunt capabil să ofer argumente filosofice pe măsura înaltelor dvs. pretenții. Acceptați "truismele" mele simpliste ori nu. Un lucru e cert: Hristos S-a jertfit ca să curățească pe omul păcătos. El n-a venit în lume pentru porci, ci pentru oameni, iar dacă locuitorii din ținutul Gadarenilor L-au respins din cauza unor porci, trebuie să facem și noi aceeași greșeală?

nutucutu 13.01.2011 08:56:09

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322798)
Din acea "grămadă de reguli" levitice singura care exista și înainte de legea ceremonială și de apariția evreilor este cea privitoare la distincția animalelor curate/necurate. În ce privește sabatul, acesta este moștenit chiar de la Creația lumii, fiind primit de om încă din grădina Edenului - deci în condițiile nevinovăției și lipsei păcatului. Aceste lucruri ar trebui să-ți dea serios de gândit...

Referitor la Levitic acolo sint o gramada de reguli din care sectele/neoprotestantii au ales doar una. Inainte de Levitic au fost deasemenea o gramada de legi se reguli. Li dupa Levitic, prin prooroci, Dumnezeu a transmis reguli. Din toate astea voi ati ales una.
Referitor la sabat, nu scrie nicaieri ca Dumnezeu i-a spus lui Adam sa se odihneasca Duminica (nici nu era cazul, pentru ca Adam si Eva erau in Rai, unde era odihna vesnica). Dumnezeu, da, a creat lumea in sase zile, iar a saptea zi s-a odihnit. Lui Moise Dumnezeu i-a spus acelasi lucru: sase zile sa lucrati iar ziua a saptea sa o inchinam Domnului. Nicaieri nu este trecut cuvintul "sabat".
Concluzie: 1. crestinii catolici din care fac si eu parte, respectam Sfinta Scriptura; adica consideram ca orice creatura e curata, ca asa a spus DUmnezeu si sfintim a saptea zi si i-o inchinam Domnului, tot pentru ca asa a spus Dumnezeu.
2. sectele/cultele neo protestante interpreteaza biblia dupa bunul plac al fiecaruia (din cauza asta nici nu au roade), ignorindu-l pe sfintul apostol Petru, care a spus (2Petru1.20), astfel conducind oamenii pe cai gresite:
20. Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia;
21. Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt.

PS1 Daca considerati ca orice om e capabil sa tilcuiasca singur sfinta scriptura, de ce va mai adunati si le dati indicatii enoriasilor? Puteti sa le spuneti sa stea acasa sa citeasca Scriptura, pentru ca si acasa ii poate lumina Duhul Sfint.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:58:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.