Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Inundatiile - asa ne trebuie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9974)

andreicozia 03.07.2010 03:15:11

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 265604)
Ne-am obisnuit doar sa ne uitam la TV si sa avem ce povesti. Iar cand vine vorba de ajutoare dam din casa doar ceea ce trebuie aruncat la gunoi. Suntem penibili.

Da, dar sa nu uitam ca gunoiul unuia reprezinta comoara altuia!

andreicozia 03.07.2010 03:19:04

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 265552)
Am spus eu ca aia sunt ortodocsi ? Am spus ca sunt lenesi pentru ca sunt ortodocsi ? Poa sa fie si obste de manastire franciscana din punctul meu de vedere, budisti, extraterestrii. Sunt lenesi, inconstienti, lipsiti de orice fel de spirit civic si de orice fel de responsabilitate. Satul e luat de ape si ei se uita.

Da ai spus, intr-o tara cu 87% ortodocsi, cind vorbesti de un grup de oameni care apare la tv, fii sigur ca majoritatea din ei sunt botezati ortodocsi, si II FACI LENESI! :((

Nu o mai suci tu ca la Ploiesti cu franciscanii si budistii inexistenti!
Asta mai lipsea in Romania, ..franciscanii!

Erethorn 03.07.2010 09:28:16

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 265839)
Asta mai lipsea in Romania, ..franciscanii!

Dar nu lipsea de loc, uite aici:

http://www.ofmconv.ro/

In rest, eu am incercat sa fiu politicos, aratand ca nu conteaza confesiunea celor care nu misca un deget pt. a-si salva comunitatea de furia apelor; daca tu insisti neaparat ca erau ortodocsi, fie cum vrei tu.

NEYRA 383 03.07.2010 10:43:31

buna ziua Pandion

Citat:

În prealabil postat de Pandion (Post 265422)
Inundatiile sunt un semn, o atentionare de la Dumnezeu? Nu cumva ne-o facem cu mana noastra? Toti suntem de vina mai mult sau mai putin, contribuim la aceste fenomene si la distrugerea acestei planete.

am varsat mute lacrimi citind acest forum ,sunt o fire mai slaba ce sa-i faci......pana am ajuns aici si nu m-am putut abtine sa nu te aprob si sa-ti dau dreptatept ca si eu urmaresc stirile din tara pe net cu sufetu a gura si ma rog neincetat pt toti fratii mei romanii care trec prin aceste grele situatii,cred ca si tine ca DUMNEZEUne trimite avertismente ....inainte de a ne pierde de tot lasandu-ne sansa indreptarii,pt rautatile noastre cele multe,pt ca fiecare gest,fiecare fapta a noastra,are repercusiuni asupra vietii noastre in particuar si apoi global si platim .....mai devreme s-au mai tarziu.....si te sustin si in ideeia ca ne-o facem singuri cu mana noastra,si cand spun asta vorbesc doar pt mine ,cazu meu nu vreau sa acuz pe nimeni,spre exempu in ura mai mutor traume si deziluzii din viata ca tot omul,mi-am dorit sa.......mor,si cred ca mi-am dorit cu atata ardoare incat......Dumnezeu aproape ca mi-a indepinit dorinta.......si in ianuarie ac,am fost in coma ....3zie......cancer,nu voi da prea multe detalii pictisindu-va cu ele,dar cert este ca atunci aflata la un pas de moarte,....m-am razgandit si daca tot Dumnezeu mi-a dat zile,am promis ca ma indrept,si ca nu voi mai repeta greseile trecutului,si asa am facut.....acum cert este ca s-a stabilit ca a........fost o eroare medica........si ca canceru nu mai exista........ iar cauza comei mele a ramas fara prea multe explicatii,nu m-a mutumit raspunsu cu privire a asta......sunt orcum mutumita de rezultat.....dar eu cred cu toata taria ca este......o mare minune din partea LUI DUMNEZEU........dandu-mi o a doua sansa,si ma rog sa faca aceasta minune si cu tara mea,caci dupa colapsul poitic,imediat au inceput si dezastrele naturale,si iti dau iarasi dreptate ca toate sunt un semn de avertisment,depinde de noi daca vrem sa fim mantuiti si iertati.......si cred ca ar trebui sa ne rugam cu toti pt mantuire noastra a tuturor,cu mai muta ardoare.............

Pandion 03.07.2010 11:06:49

Neyra, ma bucur ca te-ai insanatosit dupa o incercare atat de grea, in ceea ce priveste postarea mea cred ca nu m-ai inteles foarte bine, convingerea mea fiind ca aceste catastrofe nu au absolut nicio legatura cu vreun semn, atentionare din partea lui Dumnezeu, ci sunt consecinte naturale a diverselor activitati distructive ale oamenilor. Ca este invocat numele lui Dumnezeu in astfel de situatii tine mai mult de faptul ca omul de obicei isi aduce aminte de Creator mai mult cand ii este rau sau pentru ca trebuie sa fie cineva vinovat, oricine, numai propria persoana nu. Asa a fost de la inceput si continua si in prezent. Pentru ceea ce este rau noi suntem vinovati, noi si numai noi. Ce putem face? Sa iesim putin din starea de comoditate si sa incepem usor, usor sa facem din binele care sta nefacut de multa vreme.

Dragos - NL 03.07.2010 11:14:26

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 265776)
acu cativa ani,i-a lovit apa pe secuii din harghita -covasna, toate satele din jur au sarit cu voluntari ca sa-i ajute pe cei loviti de ape !

imi pare bine, ca cineva a sesizat in aceasta postare esenta esentelor problemei romanesti, restu sunt numai discutii si aruncare de pisica moarta la politicieni !
poporu de jos ce face ? calitatea lui cum e ?
intrebarile astea le pun celor care se reped sa paseze intreaga reponsabilitate numai si numai la omaneii politici, pentru cvasi-falimentul tarii !!!

cine esti tu ca sa acuzi la gramada niste oameni pe care nu ii cunosti, adica neprincipial? de unde atata tupeu obraznic???

nela_27 03.07.2010 11:42:31

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 265838)
Da, dar sa nu uitam ca gunoiul unuia reprezinta comoara altuia!

Daca ai fi in situatia celor loviti de ape si ai primi ''ajutoare'' constand ]n haine murdare, pe care eventual le-ai da foc si nu le-ai imbraca, n-ai mai considera ca ''gunoiul unuia reprezinta comoara altuia''...

nela_27 03.07.2010 11:49:52

Citat:

În prealabil postat de Pandion (Post 265852)
Neyra, ma bucur ca te-ai insanatosit dupa o incercare atat de grea, in ceea ce priveste postarea mea cred ca nu m-ai inteles foarte bine, convingerea mea fiind ca aceste catastrofe nu au absolut nicio legatura cu vreun semn, atentionare din partea lui Dumnezeu, ci sunt consecinte naturale a diverselor activitati distructive ale oamenilor. Ca este invocat numele lui Dumnezeu in astfel de situatii tine mai mult de faptul ca omul de obicei isi aduce aminte de Creator mai mult cand ii este rau sau pentru ca trebuie sa fie cineva vinovat, oricine, numai propria persoana nu. Asa a fost de la inceput si continua si in prezent. Pentru ceea ce este rau noi suntem vinovati, noi si numai noi. Ce putem face? Sa iesim putin din starea de comoditate si sa incepem usor, usor sa facem din binele care sta nefacut de multa vreme.

Iti dau dreptate, intotdeauna cand suntem la necaz consideram ca Dumnezeu e vinovat pentru suferintele noastre, cand, de fapt, trebuia sa facem ceva noi pentru intarirea digurilor. E mai simplu pt noi sa zicem '' Asa a vrut Dumnezeu'' in loc sa facem ceva. Eu stiu ca suntem pacatosi si am merita sa fim pedepsiti pentru pacatele noastre, dar ar trebui sa constientizam ca nu s-a facut nimic pentru a evita asemenea catastrofe, autoritatile au asteptat parca sa se intample minuni si digurile sa nu se surpe, desi nu s-au mai efectuat lucrari la ele de zeci de ani...

Iubirea 03.07.2010 12:14:06

Problema catastrofelor naturale trebuie pusa pe plan general...ceea ce se intampla acum in Romania la capitolul inundatii este nimic fata de ce a fost cu putin timp in urma in Brazilia si China. In rest in ultimii ani daca nu sunt inundatii sunt cutremure sau incendii sau tzunami sau alunecari de teren...etc
Ideea este ca omenirea se autodistruge nu Dumnezeu ne distruge, El nu ne-a creat sa ne omoare.
Toata interventia omului asupra planetei si a naturii a fost spre distrugere, asa ca nu trebuie sa ne plangem, daca putem sa mai salvam ceva bine...daca nu sa constientizam acest aspect si sa ne canalizam spre noi insine, spre sufletele noastre...

Dragos - NL 03.07.2010 12:49:47

si nu e vorba de omul obisnuit. ci de exploatarea industriala, de corporatii, adica de cei care le conduc. acei cativa hotarasc soarta intregii planete, iar scopul lor este unul singur: banul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:03:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.