![]() |
ok, nu am cuvinte :|
de fapt, nici nu stiu ce ar trebui sa vorbesc :| stiam de site-ul cu revelatia. da, clar trebuie sa ma apuc sa citesc Biblia |
Draga vasalie draga, lasa-ne pe noi in gresitele noastre invataturi ortodoxe si meri mataluta de te hodine nitelus ca tare mai meriti o tar' de hodina, ca sper, n'ai uitat, azi e zi de sambata, destul ai muncit pe branci acilisica !
Sau teoria ca teoria, da' practica ne omoara? |
Citat:
Stiu ca pe unii deranjeaza, dar este spre folosul celor cu inima sincera care vor cerceta. Citat:
|
Pai daca zi de odihna pt. mine este sambata, zi in care Domnul meu S-a odihnit, eu de ce sa fiu mai cu mot si sa fac altfel ? Ca doara nu lucram la norma? Sau, poate da?
Daca cumva atunci, vei fi intrebat de ce ai nesocotit ziua de odihna, te-ai gandit ce vei raspunde? Nu cumva nesocotind hotararile Lui pe El il nesocotesti? Sau, oare, nu mai sta "dragostea de Dumnezeu in pazirea poruncilor Lui"? Sunt total confuza.... |
din cate am citit, Constantin cel Mare a introdus serbarea duminicii in crestinism; nicidecum ca era trecuta in Biblia.
apoi, din cate mai stiu eu, cel ce se atinge de Cuvantul Domnului va fi pedepsit. corect? dupa cum am zis, o sa ma apuc de citit. nu stiu cat imi va lua, pentru ca am si alktele de facut, dar o sa ma documentez si ce nu inteleg din Biblie am sa cer ajutor. multumesc celor care mi-au raspuns ^^ |
vasalie Specific protestantilor! Scoti fiecare propozitie pentru exegeza:21: si pe deasupra mai esti si ironic...
|
Citat:
|
Citat:
Constantin cel Mare , pana la moarte un adorator al lui Sol Invictus, impune pazirea "prea onoratei zi a soarelui" ca zi oficiala de sarbatoare in tot imperiul. Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.: "Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole." Denumirea de "dies domini" (duminica) se da acestei zile abia in anul 386 - sinodul de la Aquilea. Citat:
"Toti împreunã erau nelipsiti de la Templu în fiecare zi, frîngeau pîinea acasã, si luau hrana, cu bucurie si curãtie de inimã."(Faptele Apostolilor 2:46) Eu propun sa nu va mai chinuiti degeaba. In Sfanta Scriptura nu veti gasi nici un argument pentru pazirea zilei intaia a saptamanii, ca zi de odihna inchinata Domnului. In schimb, veti vedea (daca cercetati Scriptura) ca Dumnezeu a binecuvantat si sfintit o singura zi a saptamanii: ziua a saptea. |
Sambata a fost ziua de odihna a Vechiului Testament.Duminica este ziua de odihna a Noului Testament.Amandoua sunt Sabate.Si Duminica este Sabat(Evrei 4:7-9).Asezamintele si poruncile Vechiului Testament, cat si Legea au fost o umbra a Noului Testament si a asezamantului Imparatiei Cerurilor adus de Hristos pe pamant, Biserica, care este Trupul Sau(Col 2:15-17).Sambata a fost o umbra a Duminicii care este ziua Imparatiei Cerurilor, ziua in care a Inviat Domnul nostru din morti.Ziua care ne-a impacat cu Dumnezeu si una cu Sabatul lui Dumnezeu prin Iisus Hristos, Dumnezeu-Omul.Orisicine tine sambata si legea veche marturiseste ca nu a primit harul si Hristos nu-i va folosii la nimic(Gal 5:1-4).
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:00:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.