Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Celor care nu cred pana nu vad (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9144)

catalin_ 12.04.2010 21:12:59

credinta

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 233820)
Iti dai seama ce spui?
De ce m-as ruga eu daca nu cred?
La care Dumnezeu sa ma rog? Cum mi-as da eu seama care dumnezeu este cel adevarat?

buna, pur si simplu crede .........Sa spunem ca esti incepator (ca noi toti) adica mic copil si tatal tau iti spune ca daca vei face un anumit lucru vei fii rasplatit . Il crezi? daca iti spune ca vei gasi ceva anume daca vei persevera in cautare ...normal, vei face asa. Vei face cu toata inima. Si asa sa faci! Daca sunt atatia oameni sfinti care fie au trait de copii in manastire ,fie au devenit sfinti din cei mai mari pacatosi si spun ca au gasit Pacea sufletului sa-i credem. Daca sunt marturisitori pana la moarte care si-au varsat sangele fara sa clipeasca, ba si-au dat si copii la fiare pentru Dumnezeu atunci suntem datori sa-i credem.Sangele lor sfant ne face datori . Cei care s-au imbaiat in propriul sange despre acest Domn marturisesc .

cati2907 12.04.2010 22:18:12

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 233858)
Am mai intrebat asta pe forum.
Cata rabdare trebuie sa am? Cat timp sa ma rog? 5 ani? 10? 50?
Dupa cat timp, in care nu am primit nici un raspuns, pot spune: am vorbit singur atata timp, nu are cine sa ma asculte?

Ti-am mai raspuns si eu la aceasta intrebare....si ti-am spus repetand, ca o sa primesti raspunsul cand o sa incetezi sa il mai astepti. Dumnezeu are un mod diferit de manifestare in asteptarile noastre.Mi-e greu sa intru in amanunte cu tine pentru ca nu cred ca intelegi.Si iarasi repet, ca o sa iti raspunda exact cand nu o sa te astepti.
Sti...am vazut undeva, o replica a unui ateu care s-a convertit intr-un moment al vietii acesteia.."e usor sa fii ateu cand esti sanatos, viril...cu pofta de viata, fericit...bogat, etc..dar e greu sa ramai ateu pe patul de moarte.."

Dumitru73 13.04.2010 09:38:16

Citat:

În prealabil postat de catalin_ (Post 234147)
buna, pur si simplu crede .........Sa spunem ca esti incepator (ca noi toti) adica mic copil si tatal tau iti spune ca daca vei face un anumit lucru vei fii rasplatit . Il crezi? daca iti spune ca vei gasi ceva anume daca vei persevera in cautare ...normal, vei face asa. Vei face cu toata inima. Si asa sa faci! Daca sunt atatia oameni sfinti care fie au trait de copii in manastire ,fie au devenit sfinti din cei mai mari pacatosi si spun ca au gasit Pacea sufletului sa-i credem. Daca sunt marturisitori pana la moarte care si-au varsat sangele fara sa clipeasca, ba si-au dat si copii la fiare pentru Dumnezeu atunci suntem datori sa-i credem.Sangele lor sfant ne face datori . Cei care s-au imbaiat in propriul sange despre acest Domn marturisesc .

Comparatia este putin fortata.
Daca mi-a promis ceva, tatal meu a facut-o fata catre fata.
nu am gasit aceasta promisiune intr-o scriere veche despre care nu stiu daca este autentica si nici cand a fost scrisa.

Dumitru73 13.04.2010 09:44:59

Citat:

În prealabil postat de cati2907 (Post 234181)
Ti-am mai raspuns si eu la aceasta intrebare....si ti-am spus repetand, ca o sa primesti raspunsul cand o sa incetezi sa il mai astepti. Dumnezeu are un mod diferit de manifestare in asteptarile noastre.Mi-e greu sa intru in amanunte cu tine pentru ca nu cred ca intelegi.Si iarasi repet, ca o sa iti raspunda exact cand nu o sa te astepti.
Sti...am vazut undeva, o replica a unui ateu care s-a convertit intr-un moment al vietii acesteia.."e usor sa fii ateu cand esti sanatos, viril...cu pofta de viata, fericit...bogat, etc..dar e greu sa ramai ateu pe patul de moarte.."

Oricum m-am plictisit sa astept. Nu mai am rabdare.

LapetiteMoc 13.04.2010 09:53:50

rabdare

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234308)
Oricum m-am plictisit sa astept. Nu mai am rabdare.

Vorbeam ceva mai demult cu un preot intrebandu-l ce sa fac atunci cand ma paraseste rabdarea. A zambit si mi-a raspuns: "Pe toti ne paraseste, pe toti. Dar mai avem o solutie, mult mai ravnitoare: indelunga rabdare."

Dumitru73 13.04.2010 10:10:55

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 234311)
Vorbeam ceva mai demult cu un preot intrebandu-l ce sa fac atunci cand ma paraseste rabdarea. A zambit si mi-a raspuns: "Pe toti ne paraseste, pe toti. Dar mai avem o solutie, mult mai ravnitoare: indelunga rabdare."

Nu uita ca sunt mirean, nu calugar.
Ca mirean, cred ca ar trebui sa gasesc toate mai usor decat un pustnic.
Adica vrei sa spui ca eu ca mirean, mandru, pacatos, murdar, etc, sunt incercat de Dumnezeu asemeni unui sihastru?

LapetiteMoc 13.04.2010 10:23:56

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234314)
Nu uita ca sunt mirean, nu calugar.
Ca mirean, cred ca ar trebui sa gasesc toate mai usor decat un pustnic.
Adica vrei sa spui ca eu ca mirean, mandru, pacatos, murdar, etc, sunt incercat de Dumnezeu asemeni unui sihastru?

In calitate de mirean am scris.

Dumitru73 13.04.2010 10:24:57

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 234316)
In calitate de mirean am scris.

Ce inseamna indelunga rabdare in cazul unui mirean?

LapetiteMoc 13.04.2010 10:36:13

Domnul este viu si prezent in viata noastra

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234317)
Ce inseamna indelunga rabdare in cazul unui mirean?

Ai pace interioara si le primesti pe toate ale vietii cu bucurie pentru ca stii ca Dumnezeu este viu in tine si lucreaza toate spre mantuire. Voia LUI a devenit voia ta. Nu-I ceri sa se implineasca voia ta, ci voia LUI. "faca-se cu mine voia TA, Tata!"

De nu crezi ca Domnul este viu si prezent in viata noastra, te lupti pentru voia ta. La un moment dat constati ca toate-ti merg de-a-ndoaselea, ca nimic nu-ti aduce multumire si in tine creste frustrarea, revolta. De fapt este moartea sufletului care se zbate sa-ti aminteasca ca este creat de Tatal, iar tu il departezi de sansa mantuirii.

(am folosit persoana a II-a in sens neutru, nu adresandu-ma direct)

Dumitru73 13.04.2010 10:47:01

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 234321)
Ai pace interioara si le primesti pe toate ale vietii cu bucurie pentru ca stii ca Dumnezeu este viu in tine si lucreaza toate spre mantuire. Voia LUI a devenit voia ta. Nu-I ceri sa se implineasca voia ta, ci voia LUI. "faca-se cu mine voia TA, Tata!"

De nu crezi ca Domnul este viu si prezent in viata noastra, te lupti pentru voia ta. La un moment dat constati ca toate-ti merg de-a-ndoaselea, ca nimic nu-ti aduce multumire si in tine creste frustrarea, revolta. De fapt este moartea sufletului care se zbate sa-ti aminteasca ca este creat de Tatal, iar tu il departezi de sansa mantuirii.

(am folosit persoana a II-a in sens neutru, nu adresandu-ma direct)

In concluzie, va trebui sa te zbati in aceasta incertitudine toata viata?
(tot neutru)

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:12:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.