În prealabil postat de zaharia_2009
(Post 228215)
Cunosc f. bine ca adevarul intodeauna deranjeaza. Insasi Adevarul adevarat a fost omorit (rastignit) crezind ca asa de poate ascunde ceva (nestiinta, minciuna, tagaduire, tardare , etc, etc). Cunosc de asemenea ca atunci cind esti pus intro situatie delicata (desi in realitate te autosituezi aici !!)exista mai multe stratageme de a te disculpa in ochii celorlalti pt. a scapa de jena, de ridicol. Daca vrei sa te jignesc pot sa o fac in mod demonstrativ(desi ar fi un lucru impotriva educatiei mele duhovnicesti) dar cu o conditie : doar pe mail . Sunt salvat si eu si si tu deoarece nu ti-l cunosc. Atitudinea mea este departe de jignire chiar daca tu incerci sa o dai asa .
In alta ordine de idei imi pare rau ca persisti in ridicol si pt. a nu augmenta aceasta stare a ta te anunt ca dialogul meu cu tine , cel putin pt. acesta seara, se va opri aici. Spun ca persisti in ridicol deoarece eu nu prea imi permit sa postez orice nazarire a mintii mele si sa o dau ca pe ,,idee-forta" , vorba comunistilor; ceea ce am postat despre Sfinta Traditie si raporturile ei cu Sfinta scriptura, Biserica Ortodoxa, erezia, schisma si anticanonicitatea fac parte din volumul : Sfintul Nicolae Velimirovici - CREDINTA SFINTILOR sau Catehismul Bisericii Ortodoxe, Editura Biserica Ortodoxa, Sofia, Bucuresti, 2004, paginile 25-27.(cred ca sti ce inseamna catehism ?)
Ce sa mai adaug mai mult decit atit , doar ca imi pare rau ca port aceasta discutie ! Interesul meu pe tarimul ortodoxiei nu-si gaseste defapt o tinta in preocuparile tale . Am gresit, te rog sa ma ierti . Poate o data si o data am sa ma invat minte .
Oricum , din partea mea pt. tine : pace si multa bucurie !
SF. ANTONIE CEL MARE:
„la sfarsit oamenii vor innebuni, iar daca vor vedea ca unii nu innebunesc, vor zice ca aceia sunt nebuni pt ca nu sunt asemenea lor”
|