Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ortodoxia... incotro??? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=839)

jeniffer 28.12.2006 19:57:43

Interpretarea acestui cult nu se poate face ca in antichitate, pentru ca totul este explicabil fara creaturi inchipuite, deci locul lor este in fictiune, nu ca adevar. Nu zeul a transmis omului gindurile.

Negroponte 29.12.2006 09:58:50

:)Jenifeer,iti doresc sarbatori fericite!

volga 29.12.2006 12:06:47

Am gresit stirea RAdio Romania Actualitati. Se pare ca este vorba de 18 milioane de copii avortati. Va rog sa ma scuzati.

dorinel78 07.01.2007 16:48:26

nu sunt un necredinncios dar am si eu o dilema care nu imi da pace.
noi am sarbatorit craciunul pe 24 decembrie. rusii si alti ortodocsi il sarbatoresc astazi.. sincer mi se pare cam ciudat.unii spun spun ca este asa, altii spun ca este de fapt altfel. eu pe cine sa cred??.aseara la tv am vazut ca la Bethlehem(locul pe unde a fost si isus) sarbatoreau nasterea Mantuitorului... sincer de asta scade credinta. prea multe contradictii.. nu prea exista dovezi materiale.doar marturii scrise. nii spun ca esista minuni care numai Dumnezeu le poate face.(ca s a vindecat de cancer, ca a cazut de la etaj si a scapat).ei bine astfel de minuni se intampla peste tot nu numai la noi crestinii. nici macar Apostolii nu au crezut pana la Inaltare. si au fost martori la toate acele MINUNI. in ziua de azi e tot mai greu sa crezi.... Daca si reprezentantii Bisericii Ortodoxe cred diferit, omul de rand ce sa creada????

dorinel78 08.01.2007 09:13:19

Preot „alungat“ de sex-shop
• patroana sex-shop-ului de la Horia s-a declarat revoltată că preotii nu-i sfintesc casa nici măcar de sărbători • aceasta a sustinut că, de la deschiderea magazinului, fetele bisericesti i-au ocolit deliberat locuinta • Elena Lupu s-a plîns Patriarhului Teoctist • exarhul Episcopiei Romanului consideră că parohul nu ar trebui să evite enoriasii •

sunt atatea persoane care nu merita sa li se slujeasca casa si totusi preotii le slujesc.. oare la fel patesc si farmacistii care vand prezervative sau medicii care fac avorturi????

ory 08.01.2007 10:36:23

bine punctat Dorinel!!!!!

volga 08.01.2007 22:32:34

Cred ca ar trebui sa ne gandim de doua ori atunci cand noi romanii afirmam ca suntem popor crestin. Da, de multe ori, (sau multi dintre noi), suntem crestini pentru ca suntem botezati. Atat. Ar trebui sa ne asumam greselile trecutului (de prezent … ce sa mai vorbim) si sa constientizam ca nu prea ni se potriveste poza aia idilica de buni, blanzi, iubitori de oameni si Dumnezeu.

- iobagia pana in secolul al XVIII-lea (sau sclavia alba)
- prizonierii tatari erau transformati in sclavi
- robia tiganilor, de fapt tiganii erau sclavi, dar inventivi cum suntem am dat sclaviei un nume nou: robie
- tiganii erau robi: domnesti, (ai statului, ai domnitorului); boieresti (ai boierilor) si manastiresti (ai manastirilor)
- in secolul XX prigoana impotriva evreilor, deportarea evreilor si tiganilor in Transnistria

"Pe strazile din Iasi din tineretea mea am vazut fiinte umane cu lanturi la maini si la picioare, altii cu zgarzi de fier la gat. Batai crunte, alte pedepse ca infometarea si legarea deasupra focului [...] femei despartite de soti si fiice de parinti oameni [...] vanduti ca vitele" (Mihail Kogalniceanu)

Desrobirea tiganilor in România s-a produs in anul 1856.

In vestul crestin, situatia nu sta mai bine.
Stim cu totii despre comertul cu sclavi. Despre umilintele, despre viata ingrozitoare pe care o duceau. S-au scris tomuri intregi. E vorba despre popoare crestine care comercializau sclavi, adica oameni, adica frati de-ai lor intr-u Domnul...
- SUA : abolirea sclaviei in 1868. (dar sa nu uitam ca Martin Luther King a murit in anii ‘60, nu de bucurie ci pentru ca a militat pentru drepturile populatiei de culoare din tara Libertatii).
- Cuba: tara cred exclusiv catolica, abolirea sclaviei 1886;
- Brazilia: abolirea sclaviei, 1888;
- Tarile Europei, in general, 1830 – 1860
- Imperiul Britanic: 1807, 1827, 1833, 1834;
- Franta: 1848
Dar, abia la 25 septembrie 1926 este semnata Conventia cu privire la sclavie (intra in vigoare la 9 martie 1927).

(Nici musulmanii nu au stat mai prost la capitolul comert cu sclavi. <<Arabii au facut comert cu sclavi africani pe rute prin Sahara sau pe coasta orientala a Africii, in special prin insula Zanzibar, pana in secolul XX.>> citat din www.wikipedia.ro)

volga 08.01.2007 22:36:18

Persoane abuzate fizic, femei, copii, batrani. Românul, bun crestin, e adeptul zicalei:<< Bataia e rupta din Rai>>. Am ascultat un sondaj de opinie, (azi) 28 noiembrie, la Radio Rom. Actulitati, despre utilitatea/inutilitatea bataii ca sanctiune aplicata sotiilor. Ponderea raspunsurilor a fost de partea bataii…ca nu gateste altfel… nu deretica prin casa… nu spala ha,ha,ha, ce sa facem… asa aratam ca o iubim….Centrele pentru ocrotirea mamelor si copiilor abuzati sunt pline, neincapatoare. Isi mai aduc aminte oamenii de porunca :<< Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti>>?

Despre M (o prietena de-a mea) si cum a murit sotul ei… Era foarte grav bolnav de inima. Nu bea nici un fel de alcool de ani de zile… (Si daca ar fi baut? Cati sunt bautori?) I s-a facut rau. A cazut pe strada. Asa cum cazuse nu putea sa umble in buzunarul cu nitroglicerina. Toti care treceau pe langa el ziceau ca e beat. A zacut acolo pana cineva s-a indurat sa vada ce are. A venit Salvarea si l-au dus la spital. Era deja cianotic. A murit. Daca se intervenea din timp poate mai avea o sansa.(Sunt deja 9 ani de cand a murit. Nu l-a ajutat nimeni. Nici un crestin din cei 80 si nu stiu cat %.

volga 08.01.2007 22:53:57

6 ianuarie 2007, Botezul Domnului Nostru Iisus Hristos, Boboteaza… Toate canalele TV jubileaza cu stiri traznet. Se bat românii la aghiasma. Se calca in picioare. Varsa apa sfintita pe pamant… Se bat cu jandarmii. O fi un nou comportament crestin… !!?
...........................................

45 de ani de comunism in România… Inchisori in care au murit zeci de mii de oameni… Dar n-au murit pur si simplu… Au fost schiloditi, umiliti, infometati, batuti, schingiuiti. Au suferit si ei si familiile lor. Au fost oameni de cultura (artisti, ingineri, arhitecti) au fost alti oameni de cultura [preoti (ortodocsi si romano-catolici sau greco-catolici, deopotriva), rabini evrei]… In numele vreunui dumnezeu s-au intimplat toate astea? Ateizarea aproape totala a populatiei in acei ani pe care multi, foarte multi dintre noi ii vor inapoi…Oare tot crestini 80% eram si atunci?
In anii ’40 pogromurile impotriva evreilor, deportarea evreilor si tiganilor in Transnistria. Ura ridicata la rang de Lege.
Comunism... Frica ridicata la rang de Lege. Umilinta, frigul, mizeria, daramarea bisericilor, reuniunile in noaptea de Inviere la care noi, care pe atunci eram elevi, eram obligati sa participam.Duminicile sau mai ales sarbatorile in care eram obligati sa mergem la serviciu... Si din nou Frica. DAr nu de Dumnezeu. De oameni sau de ce mai ramasese din ei. Sala PAlatului prabusita sub potopul aplauzelor furtunoase pentru ateul nr. 1 al neamului. Multi dintre cei care aplaudau... fac acum cruci pana in pamant cand salta camerele TV pe ei.
Stiu ca nu asta ne reprezinta. Dar stiu si simt ca exista si ASTA. Oare e atat de greu "SA ne iubim unii pe altii ca intr-un gand sa marturisim:Pre Tatal, Pre Fiul si Pre Sfantul Duh, Treimea cea de o Fiinta si Nedespartita"? Pentru mine cateodata nu e usor. Dar macar ma straduiesc. Dumnezeu sa ma (ne)ierte. Amin.

volga 09.01.2007 00:45:00

Citat:

În prealabil postat de dorinel78
• patroana sex-shop-ului de la Horia s-a declarat revoltată că preotii nu-i sfintesc casa nici măcar de sărbători • Elena Lupu s-a plîns Patriarhului Teoctist • exarhul Episcopiei Romanului consideră că parohul nu ar trebui să evite enoriasii •

sunt atatea persoane care nu merita sa li se slujeasca casa si totusi preotii le slujesc.. oare la fel patesc si farmacistii care vand prezervative sau medicii care fac avorturi????

As avea o intrebare: de ce vrea doamna patroana sex-shop sa-si sfinteasca locuinta?
Crede in Dumnezeu?
1. Daca DA, atunci nu poate sa fie patroana de sex-shop. Daca ASA iti castigi existenta, nu ai nici o legatura cu Dumnezeu, crestinismul, biserica. Aici nu e vorba de un pacat asa... ca s-a intamplat. Ca n-ai rezistat patimii, ca ...(Nu ca ar fi mai putin "pacat" mai "pacatzel" cum spunea Iosif undeva.) E o hotarare deliberata. Sa fii fost singura optiune? Atunci de ce ar merita mai multa intelegere decat o prostituata, sau un homosexual sau o femeie care a avortat?
2. Daca NU crede in Dumnezeu, de ce ar fi nevoie sa vina preotul sa-i sfinteasca locuinta?
Pana una, alta, societatea de consum in care traim si ne simtim bine, nu prea are legatura cu trairea in credinta crestina, cu respectarea poruncilor (ca trebuie sa le respectam pe toate, nu doar asa, selectiv, cum ne cade noua bine). Cred ca doamna ar trebui sa se mai gandeasca daca isi indreapta nedumerirea si supararea spre preot sau spre sufletul sau.
Despre farmacistul care vinde prezervative sau medicul care intrerupe o sarcina?! Poate nu sunt crestini. Sau poate sunt tot asa, ca cei mai multi dintre noi, partial crestini cu pacatele noastre, total crestini cu ale altora.
Dar cei care folosesc prezervativele sau cele care isi omoara pruncii? Sa fie mai putin vinovati/vinovate?
DAca au gresit preotii sau n-au gresit, e greu sa va spun. In biserica sunt multe reguli. Pe multe le inteleg, pe multe nu. Si mi-e si greu sa le accept. Dar sunt obligata sa ascult.
Toti avem pacate, dar aceia dintre noi care se spovedesc, se caiesc sincer si se straduiesc sa nu mai repete macar pacatele deja marturisite, sunt ceva mai departe de doamna despre care, fara sa o cunosc, am vorbit.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:12:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.