Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Credeti ca exista mantuire fara Hristos? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8301)

alinutza109 06.02.2010 22:39:24

Tot mai multi oameni spun cu un ton de deznadejde ca e foarte greu sa te mantuiesti in zilele noastre tulburi,pentru ca sunt prea multe ispite,s-a racit dragostea de semeni,s-a inmultit faradelegile.Duhovnicul meu spune ca multi vom pierde mantuirea pentru neiertatrea aproapelui.
Este intr-adevar pentru a obtine matuirea ne trebuie staruinta , grija neintrerupta pentru salvarea sufletului nostru, caci de acest lucru depinde viitorul nostru cel vesnic si fericirea noastra cea fara de sfarsit. De aceea si Sfantul Ioan Gura de Aur recomanda: "Sa nu cerem deci bogatie, nici sa fugim de saracie, ci mai inainte de toate sa se ingrijeasca fiecare de sufletul sau si sa-l faca potrivit si fata de aceasta iconomie a vietii prezente si fata de calatoria din cele de aici" (Omilia 4).

cristiboss56 06.02.2010 23:08:32

Citat:

În prealabil postat de alinutza109 (Post 209346)
Tot mai multi oameni spun cu un ton de deznadejde ca e foarte greu sa te mantuiesti in zilele noastre tulburi,pentru ca sunt prea multe ispite,s-a racit dragostea de semeni,s-a inmultit faradelegile.Duhovnicul meu spune ca multi vom pierde mantuirea pentru neiertatrea aproapelui.
Este intr-adevar pentru a obtine matuirea ne trebuie staruinta , grija neintrerupta pentru salvarea sufletului nostru, caci de acest lucru depinde viitorul nostru cel vesnic si fericirea noastra cea fara de sfarsit. De aceea si Sfantul Ioan Gura de Aur recomanda: "Sa nu cerem deci bogatie, nici sa fugim de saracie, ci mai inainte de toate sa se ingrijeasca fiecare de sufletul sau si sa-l faca potrivit si fata de aceasta iconomie a vietii prezente si fata de calatoria din cele de aici" (Omilia 4).

"Pentru ce ești mâhnit, suflete al meu, și pentru ce mă tulburi ? Nădăjduiește în Dumnezeu, că-L voi lăuda pe El ; mântuirea feței mele este Dumnezeul meu". ( Ps.41, 16-17 )
"Pentru ce ești mâhnit, suflete al meu, și pentru ce mă tulburi ? Nădăjduiește în Dumnezeu, că-L voi lăuda pe El; mântuirea feței mele este Dumnezeul meu". (Ps.42,6-7 ) dar să nu uităm că"Judeca-va lumea întru dreptate și popoarele întru adevărul Său"( Ps.95, 11 ) .

almaris 06.02.2010 23:21:54

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 206816)
Am fost intrebata astazi de cineva daca cred ca si altii, care nu sunt crestini, ar putea fi mantuiti?
Bineinteles ca am raspuns nu. Pentru ca Mantuitorul spune clar: "Nimeni nu va ajunge la Tatal decat prin mine".
Apoi, ma gandeam la miile de oameni, care au alte religii (hindusi, budhisti, s.a), care au trait o viata curata, fara ura, intrigi si clevetiri, au fost smeriti, plini de dragoste fata de oameni, au facut numai fapte bune... Oare acei oameni, care nu au ales ei sa fie de alta religie, ci asa s-au nascut, nu vor fi salvati de Dumnezeu? Pentru ca eu stiu ca Dumnezeu este bun si iertator...
Voi ce parere aveti?

Mantuire fara Cristos sub nici o forma, El o asigura pentru orice om care raspunde chemarii dupa lumina pe care o are fiecare. Domnul spune la un moment dat " Mai am si alte oi care nu sunt din staulul acesta" referinta la faptul ca in afara bisericii mai sunt multi copii ai sai.

cristiboss56 06.02.2010 23:40:25

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 209363)
Mantuire fara Cristos sub nici o forma, El o asigura pentru orice om care raspunde chemarii dupa lumina pe care o are fiecare. Domnul spune la un moment dat " Mai am si alte oi care nu sunt din staulul acesta" referinta la faptul ca in afara bisericii mai sunt multi copii ai sai.

Sunt cei ce n-au auzit de Hristos în viața lor , dar sunt și mulți ce au auzit de El, dar Îl ignoră . Dumnezeu știe de ce ! Legea Divină funcționează pentru toți , dar să nu uităm , puțin ți s-a dat, puțin ți se cere, mult ți s-a dat, mult ți se cere!

alinutza109 07.02.2010 18:46:14

Multi chemati ,putini alesi!

voxdei55 07.02.2010 20:41:03

[quote=lacrimi;206856]
Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 206849)

Ai incercat vreodata sa discuti, nu cu un catolic, cu un neoprotestant? Daca ai fi incercat, ai fi stiut ca nu ai cum "discuta" cu ei. Ei stiu una si buna si iti repeta ce stiu, fara sa iti asculte si tie punctul de vedere. Uneori am impresia ca pastorul lor ii invata la "adunare" cum sa raspunda ortodocsilor la intrebari si cum sa-i acosteze. Cred ca tocmai din cauza fanatismului lor, insasi Sfanta Scriptura si mai ales Sfintii Parinti, ne invata sa nu discutam cu ei.

Exact asa fac unii de pe acest forum,inclusiv tu!Putini sant cei care accepta si ideile altora sau ca s-ar putea ca adevarul e la mijloc.Mai degraba s-ar spune clar...RAIUL E REZERVAT PENTRU ORTODOCSI...CEILALTI RAMANETI PE-AFARA!!!

danyel 07.02.2010 21:12:22

[quote=voxdei55;209538]
Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 206856)

Exact asa fac unii de pe acest forum,inclusiv tu!Putini sant cei care accepta si ideile altora sau ca s-ar putea ca adevarul e la mijloc.Mai degraba s-ar spune clar...RAIUL E REZERVAT PENTRU ORTODOCSI...CEILALTI RAMANETI PE-AFARA!!!

nu-i vorba doar de cei de pe forum nu-i vorba nici macar doar de ortodocsi
toti isi sustin parerea si catolicii cred ca raiul le este rezervat si neo-protestanti mai ales, doar la nivel declarativ sunt mai indulgenti

Mi se pare normal sa imi sustin ideea, daca sunt adeptul unei credinte sunt pt ca o cred adevarata, altfel si-ar pierde sensul
Cred ca ortodoxia e plinatatea dar in ceea ce priveste mantuirea, las totul pe seama Celui ce o poate da

cristiboss56 08.02.2010 11:51:23

[quote=danyel;209546]
Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 209538)

nu-i vorba doar de cei de pe forum nu-i vorba nici macar doar de ortodocsi
toti isi sustin parerea si catolicii cred ca raiul le este rezervat si neo-protestanti mai ales, doar la nivel declarativ sunt mai indulgenti

Mi se pare normal sa imi sustin ideea, daca sunt adeptul unei credinte sunt pt ca o cred adevarata, altfel si-ar pierde sensul
Cred ca ortodoxia e plinatatea dar in ceea ce priveste mantuirea, las totul pe seama Celui ce o poate da

Stăruința în ORTODOXIE ,adică în modul autentic de viață , și stăruința în adevărul care slobozește și MÂNTUIEȘTE , nu este egoism, fanatism sau dispreț fată de altă credință. Ci aceasta exprimă dimensiunea universală , dragostea și filantropia BISERICII ORTODOXE. ORTODOXIA constituie și ultima posibilitate pe care o oferă pentru schimbarea duhovnicească radicală a Occidentului , dar și pentru o slobozire a Orientului din robia mincinoșilor dumnezei.

windorin 08.02.2010 13:37:09

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 209546)
Mi se pare normal sa imi sustin ideea, daca sunt adeptul unei credinte sunt pt ca o cred adevarata, altfel si-ar pierde sensul. Cred ca ortodoxia e plinatatea dar in ceea ce priveste mantuirea, las totul pe seama Celui ce o poate da

Adevarat, Ortodoxia este "Calea, Adevarul si Viata", insa doar Dumnezeu Insusi stie cine se mantuieste si cine nu.
Aceasta nu tine de noi.
De noi tine doar a vietui potrivit Sfintei Scripturi si indemnurilor Sfintilor Parinti.

georgeval 08.02.2010 15:10:16

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 209546)

Corect. Mantuirea ramane o taina. Noi avem un drum sigur cu Hristos prin Sfintele Taine- daca sunt si alte forme prin care Dumnezeu poate sa mantuiasca tine de pedagogia lui Dumnezeu. Asadar orice raspuns categoric mi se pare a-L substitui pe Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:31:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.