![]() |
Citat:
- pierdere de timp - nu mai socializam, vroiam sa stau sa termin jocul - nu ma invata nimic util, chiar fiind joc de strategie - ma priva de o carte buna, de un film bun - nu deveneam nici mai desteapta, nici mai interesanta - crea dependenta - ma indeparta de Dumnezeu - etc. si atunci de ce sa-mi pierd timpul? mai bine ies pe afara, ma duc la biserica, citesc o carte, vorbesc cu prietenii, fac ceva bun, util. in timp ce eu ma joc si nu-mi pasa, poate are cineva nevoie de mine, dar eu nu vad, nu aud, doar ma joc. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Recunosc ca si mie imi plac jocurile pe calculator si intr-o vreme chiar eram pasionata de ele.
Acum,insa,timpul nu imi mai permite,am foarte mult de studiat si atunci prefer sa citesc o carte care imi foloseste in putinul timp ramas,insa,mai sunt momente cand imi place sa ma mai delectez cu cate un joculet. Sa fac o harta la Heroes,de exemplu,ma face sa ma relaxez foarte mult. ;) Nu vad nimic rau in jocurile pe calculator,cu doua mici exceptii: -lumea virtuala sa nu ajunga aproape sa o substituie pe cea reala; -copiii sa nu aiba acces la jocuri care contin elemente de violenta,sexualitate. Intr-un cuvant:masura in toate si atunci totul este OK! Autorul topicului ar trebui in primul rand sa caute adevaratele motive care il imping catre aceasta dependenta si sa lucreze singurel cu ele,altfel in timp poate avea probleme serioase de socializare,integrare intr-un colectiv mai mare,relatia cu o persoana de sex opus. Tratand doar efectul,fara a ne preocupa de cauza,nu va vindeca dependenta,iar problemele vor ramane aceleasi. Atunci cand avem o temere in viata,cea mai buna cale de vindecare este sa o infrunti. Deci,din punctul meu de vedere,cu cat vei incerca sa socializezi mai mult,cu persoane cat mai diferite,cu cat vei incerca sa intri in cat mai multe medii sociale,cu atat vei deveni mai stapan pe tine si nu te vei mai vedea nevoit sa te refugiezi intr-o lume virtuala,oricat de placuta ar fi ea. |
Va multumes tuturor pentru mesaje, sunt destul de multe...
Bine, pana ce ma pot stapani eu din jocuri, am realizat problemele mele, shi pana ce ma descurc... Mai ramane numai intrebarea ce sa fac cu crearea lor.. sa o las balta sau nu... Ca sincer ma apucasem de alt domeniu IT, dar cineva imi tot zicea ca ar trebui sa continui... Probleme de socializare mari eu nu cred cam, poate ar fi cu pesoanaele de gen opus, dar shi asta din cauza timiditatii... Mersi tuturor... AteulCelRau mi-a dat shi el sfaturi bune :) Printre altele toti prietenii mei sunt atei :1: |
Citat:
stii vorba :sunt timid, dar ma tratez :4: daca Ateul cel rautacios ti-a dat sfaturi bune...... te-as intreba care-s alea, dar n-are rost. ps. incearca sa-ti gasesti si un prieten care este ortodox, ca tot stand printre atei te departezi de Dumnezeu, si ar fi pacat.:5: |
Pe vremea mea erau aceste jocuri: "Ratele si vanatorii", "Baba oarba", "De-a v-ati ascunselea", "Fazan", "TOMANAP", "Imparate, imparate, cat e ceasul la cetate?", "Podul de piatra“, "Tara, tara vrem ostasi!", "Sotronul", "Tarile", "Leapsa", "Flori, fete si baieti", "Ata" (elasticul), "Hotii si vardistii", "Lapte gros", ... si am o multime de amintiri de la ele. Pacat ca cei de astazi nu mai au parte si de bucuriile pe care le aduceau aceste jocuri. Nu sunt impotriva progresului, insa, nu-mi place izolarea, faptul ca unui copil ii este de ajuns un calculator, ca nu mai simte nevoia reala de alti copii pentru a se juca.
|
Citat:
|
Citat:
Am atins shi eu vremurile astea... Nu m-am jucat la calculator toata viata mea :1: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:08:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.