![]() |
Citat:
|
N-am ce să comentez decât atît!
|
Citat:
Ma bucur ca m'a ferit Domnul de posturi si functii in care ar fi trebuit sa am un cuvant hotarator. Daca va fi vreodata sa ajung la un loc de unde cuvantul meu sa atarne mai greu, atunci va trebui sa inmultesc vietuirea cea buna, spre a putea avea cuvant bun si drept, nu de la mine, ci de la Dumnezeu. Dea Domnul sa se intoarca si sa se bucure de odihna, insa eu nu cred ca vreo unul vine la aceste intalniri cu gandul de a analiza sincer Ortodoxia. Fiecare vine pur si simplu sa fie prezent si sa arate cum e la el. E un fel de spectacol, asa am impresia. Citat:
Asa vad si eu. Ar fi minunat ca oricare dintre cei veniti, vazand frumusetea cultului sau bogatia cuvantului Ortodox, sa ramana in Biserica. Insa de la participare si pana la predica, dupa cum spui, este cale lunga si riscanta. Citat:
Dupa cum am spus si eu, mai la inceput. Totul pana la rugaciunea in comun, in Biserica. |
Adevarata comuniune nu sta in a fi alaturi unul de altul, ci in a ne impartasi din acelasi potir. Dar ca sa facem acest lucru, trebuie sa avem o unitate si in credinta, ori asta ne lipseste.
Eu m-as bucura daca in locul multor rugaciuni s-ar rosti una singura, de exemplu "TATAL NOSTRU", o rugaciune ce poate fi rostita de toti si care nu poate lasa pe nimeni in postura de asistent. |
Citat:
Rugaciunea bineprimita de Dumnezeu se face, precum ne'a indemnat Insusi Mantuitorul, "in Duh si in Adevar", drept urmare nici un fel de rugaciune nu poate fi facuta intre oameni cu "duhuri" diferite si cu "adevaruri" diferite. |
politete???????? tacere mai degraba
sfintii mucenici nu au avut nici un fel de politete fata de imparatii inchinatori la idoli,sa le luam exemplul. cat despre dragoste... ... eu cred ca sfintii aveau dragoste,dar nu cadeau la invoiala cu ereticii,"noi acum avem mai mare dragoste ca sfintii din trecut" si ne rugam cu toti,pe cand SFINTII MUCENICI,au preferat sa fie jupuiti,decat sa se roage cu de-al de astia. sa avem grija ca e mare inselare. sa luam ex. LOR,,SFINTILOR. in legatura cu politetea asta a aparut acum
|
Citat:
Unitate exista pentru ca Duhul sfant sufla unde vrea El, deci nu numai in Bisreica Orthodoxa. vrei sa spui ca ceilalti crestini sunt comlplect in afara influentei sfantului Duh? Ca toate tainele lor nu fac doi bani? Atunci de ce botezul este recunoscut si nu se reface, daca a fost facut in numele sfintei Treimi? (chiar daca cu filioque implicit in ea) |
Odată, povestește Starețul, au venit la coliba mea doi catolici. Unul dintre ei mi-a spus:
- Hai să spunem „Tatăl nostru”! - Ca să spunem împreună, trebuie mai întâi să avem aceeași învățătură. Dar între noi și voi este o prăpastie mare. Apoi mi-a spus: - Dar ce, numai ortodocșii sunt aproape de Dumnezeu și numai ei se vor mântui? Dumnezeu este cu toată lumea. - Bine, dar tu poți să-mi spui câtă lume este aproape de Dumnezeu? Așadar, există diferențe între noi. Firește, suntem copiii legitimi ai unui singur Părinte, dar unii locuiesc în casă, iar alții rătăcesc pe afară. - Să arătăm dragoste, mi-a spus după aceea. - Astăzi dragostea pătimașă [păcatul] a devenit modă, le-am zis. - Și asta este cuprins în dragoste, mi-au spus iarăși. Daniel: - Toți vorbesc despre dragoste, pace și armonie, dar toți aceștia sunt dezbinați, atât în ei înșiși, cât și în relațiile cu ceilalți. ------PARINTELE PAISIE |
Citat:
Impotriva zilotilor, ecumenistii afirma ca sunt niste extremisti-fanatici. Impotriva Parintelui Paisie care a fost comemorationist ce o sa mai zica? S'a inselat si el, referitor la ecumenism? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:27:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.