Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Parintele Steinhardt - CRESTINISMUL RESPINGE PROSTIA SI PASIVITATEA LAȘĂ CA PE EREZII (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8143)

maria-luisa 14.01.2010 23:39:43

stai, ca nu inteleg. mi se pare mie sau se face distinctie in citatul de mai sus, intre cezar si statul actual care este al lui Mamona? asta nu prea inteleg.

andrei_im 14.01.2010 23:45:02

nimeni nu este in intregime al lui mamona. nici Cezar nu era. in fiecare om exista o licarire de bine.
era vorba despre statul care intra in intimitatea Bisericii, actionand impotriva invataturii acesteia. asta facea si Cezar, asta incepe sa faca statul si in zilele noastre.
versetul din Evanghelie se refera la cazul evreilor - Cezar nu se baga peste credinta lor, interesele erau indreptate spre alte parti. daca ar fi facut la fel si cu crestinii... ar fi fost altceva. :)

maria-luisa 14.01.2010 23:48:35

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 200815)
nimeni nu este in intregime al lui mamona. nici Cezar nu era. in fiecare om exista o licarire de bine.
era vorba despre statul care intra in intimitatea Bisericii, actionand impotriva invataturii acesteia. asta facea si Cezar, asta incepe sa faca statul si in zilele noastre.
versetul din Evanghelie se refera la cazul evreilor - Cezar nu se baga peste credinta lor, interesele erau indreptate spre alte parti. daca ar fi facut la fel si cu crestinii... ar fi fost altceva. :)

In ce fel intra statul statul in intimitatea Bisericii, actionand impotriva invataturii acesteia in zilele noastre?

andrei_im 14.01.2010 23:52:47

scoaterea icoanelor si a religiei din scoli, impunerea documentelor biometrice, amestecarea masoneriei in treburile Bisericii si cate si mai cate. pe cea din urma o dovedim mai greu in mod "palpabil", dar lucrarea este evidenta. nu vorbim despre toata Biserica, sa nu intelegem gresit. Biserica este Trupul mistic al lui Hristos, daca au cazut cativa oameni, saracii, in inselare nu trebuie sa ne panicam acum. Biserica lui Hristos nu va fi biruita nici de portile iadului, asa ne spune Evanghelia. Nadejde!!

maria-luisa 15.01.2010 00:03:35

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 200820)
scoaterea icoanelor si a religiei din scoli, impunerea documentelor biometrice, amestecarea masoneriei in treburile Bisericii si cate si mai cate. pe cea din urma o dovedim mai greu in mod "palpabil", dar lucrarea este evidenta. nu vorbim despre toata Biserica, sa nu intelegem gresit. Biserica este Trupul mistic al lui Hristos, daca au cazut cativa oameni, saracii, in inselare nu trebuie sa ne panicam acum. Biserica lui Hristos nu va fi biruita nici de portile iadului, asa ne spune Evanghelia. Nadejde!!

inainte oamenii erau insemnati pe piele ca sclavi. acum sunt cuceriti mai finut. Acum e show tv, inaite erau ca show gladiatorii si cate-un amarat crucificat sau ars pe rug sau omorat cu pietre sau mai stiu eu ce. acum sunt omorati la "discretie"... atunci "life". Credinta e in inima si de-acolo nimeni nu o poate smulge, oricat ar incerca prin diverse tehnici...

andrei_im 15.01.2010 00:10:21

asa este! sa nu ne temem de cei care ne pot pierde trupul, dar sufletul nu! credinta este in suflet, insa Adevarul patrunde in fiecare ungher al existentei. de aceea si este ADEVAR, pentru ca este DEPLIN, este in tot si in toate. atat credinta din sufletul nostru, cat si Biserica in forma ei vazuta si nevazuta, invatatura crestina... toate acestea nu trebuiesc separate. Toate sunt UNA in Hristos. Doamne ajuta!

maria-luisa 15.01.2010 00:14:23

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 200826)
asa este! sa nu ne temem de cei care ne pot pierde trupul, dar sufletul nu! credinta este in suflet, insa Adevarul patrunde in fiecare ungher al existentei. de aceea si este ADEVAR, pentru ca este DEPLIN, este in tot si in toate. atat credinta din sufletul nostru, cat si Biserica in forma ei vazuta si nevazuta, invatatura crestina... toate acestea nu trebuiesc separate. Toate sunt UNA in Hristos. Doamne ajuta!

Mai sunt de discutat in privinta asta. Vreau doar sa ma rezum la atat:ca asta e credinta sfintilor: Ca Dumnezeu nu lasa sa moara ceea ce-i al Lui.

maria-luisa 15.01.2010 00:16:26

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 200826)

Doamne ajuta!

maria-luisa 15.01.2010 00:26:34

noapte buna!
Acum dorm, ca maine lucrez, dar mai vorbim. Nu uita: Hristos este cu noi si in noi. Acolo este in primul rand. Este si va fi mereu.

maria-luisa 15.01.2010 01:01:10

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 200779)
prin dragostea fata de APROAPELE ne desavarsim NOI, si astfel toti devenim UNA IN HRISTOS.
Documentarul acela trebuie vazut neaparat!!!! dupa ce l-am vazut prima oara, i l-am dat imediat mamei, si nu am putut rezista - m-am mai uitat o data la el. este SUPERB. Doamne ajuta!

esti credincios. Vei afla multe. Iubeste-l pe Dumnezeu cu toata fiinta ta si cauta Imparatia inauntul tau, ca acolo este in primul rand. acum gata, chiar ma duc la culcare. de cand am dat peste site-ul asta, nici nu prea mai dorm...:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:57:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.