Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   Maleahi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7535)

gavriil 06.06.2010 01:20:27

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 256605)
Cred ca explicatia se afla in Luca 1:17

"Și va merge înaintea Lui cu duhul și puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinților spre copii și pe cei neascultători la înțelepciunea drepților, ca să gătească Domnului un popor pregătit."

deci evorba de duhul si puterea lui ilie, nu de persoana lui Ilie.

Biserica ne invata ca in om e un singur suflet(duh) nu mai multe atunci cum ar putea in Ioan sa fie 2 suflete .

gavriil 06.06.2010 01:56:41

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 256614)
Iar El, răspunzând, a zis: Ilie într-adevăr va veni și va așeza la loc toate. Eu însă vă spun vouă că Ilie a și venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el câte au voit; așa și Fiul Omului va pătimi de la ei. Atunci au înțeles ucenicii că Iisus le-a vorbit despre Ioan Botezătorul.

1.Ilie va veni
2.Ilie a si venit

Mantuitorul in aceeasi fraza a spus si 1 si 2 , din punct de vedere logic nu au cum sa fie adevarate amandoua decat daca se refera la persoane diferite .

dupa cum spunea si doriana mai sus(exemplul cu Luca 1,17) :"Duhul și puterea lui Ilie" s-au pomenit în legătură cu Sfântul Ioan Botezătorul. Când i-a vestit că va avea un copil și că îi va pune numele Ioan, îngerul binevestitor i-a spus tatălui Sfântului Ioan Botezătorul, că acesta va merge înaintea Domnului, cu duhul și cu puterea lui Ilie. Adică va fi hotărât împotriva răului - asta înseamnă să mergi înaintea cuiva cu duhul și cu puterea lui Ilie.( citat luat de aici )

ai gasit in VT sau NT exemple care sa sustina reincarnarea ?
te ajut eu :"...Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata..... " (Evr 9,27)

=>tu esti cumva vocea lui Dumnezeu ? Dumnezeu vorbeste prin tine dar ratacitii nu vor sa te asculte ? esti profetul gavriil pe care il asteptam toti sa ne salveze ?

uite am o propunere sa-ti schimbi avatarul cu imaginea de mai jos asa te vor recunoaste cu adevarat ca esti noul profet gavriil
http://zsayt.azeriblog.com/public/bl...lessdemon1.jpg

Ai inteles gresit . Cind IISUS spune ca va veni Ilie se refera la trecut pentru ca le vorbea apostolilor de prorocia facuta poate ca o sa mai vina o data Ilie dar asta ramine de vazut.IISUS nu se poate contrazice singur prin cuvintele va veni si a si venit pentru ca in prorocie este scris clar ca in ziua cea infricosatoare va veni DOMNUL iar acea zi este prima venire adica acum 2000 de ani.

Mai vazut pe mine sa spun ca sint vocea LUI DUMNEZEU de ma intrebi?
Cind pui eticheta unui om cred ca deja il judeci ear asta nu vine de la DUMNEZEU nu crezi?

Esti glumet cu aceasta imagine sau chiar iti place tie.
Comicule.:78::78::78:

gavriil 06.06.2010 02:13:12

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 256615)
Dumnezeu învață oamenii printr-o instituție divino-umană întemeiată de El, căreia El i-a spus "Biserica". El a dat apostolilor și urmașilor lor puterea să-i învețe pe oameni. Cei care pe ei îi ascultă, pe El Îl ascultă. Autoritatea Bisericii este superioară autorității Bibliei. Însuși canonul biblic și interpretarea ei autorizată sunt operă a Bisericii.
În cazul în care credeți altceva, rog ștergeți atributul "ortodox" și înlocuiți-l cu altul, de exemplu "adventist" sau "scientolog" sau ce vreți dv.

Deci tu sustii ca inainte de CUVINTUL LUI DUMNEZEU este biserica ?
Sper ca am inteles eu prost.

Eu am specificat ca oamenii pot gresi care formeaza biserica pentru ca chiar si cei care sint SF mai gresesc ca doar HRISTOS este fara de greseala sau pacat nu si ceilalti oameni.

Sint ortodox dar asta nu ma opreste a cauta .
Celelalte biserici au multe lucruri adaugate care nu le poate sustine biblia si asta ma face sa ramin ortodox (dreapta credinta).

cerberus 06.06.2010 03:06:08

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 189435)
chiar nu este nici un intelept ca sa ma lumineze si pe mine?
Unde sint cei care se pricep la raspunsurile biblice?
Parca ortodoxii cunosteau cele mai multe rapunsuri la intrebarile biblice.
Este ore peste puterea voastra de intelegere aceasta intrebare?
Stie cineva raspunsul?

mergi in pace,omule in treaba ta...

Scotianul 06.06.2010 03:25:32

Un modest ajutor

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 180318)
Iata,va voi trimete pe prorocul Ilie,inainte de a veni ziua Domnului,ziua aceea mare si infricosata.El va intoarce inima parintilor spre copii,si inima copiilor spre parintii lor,ca nu cumva,la venirea Mea,sa lovesc tara cu blestem!Aceste versete se refera la venirea LUI HRISTOS?
Unde este Ilie aratat in noul testament atunci ca doar a fost HRISTOS pe pamint?
Poate fi o greseala de traducere referitor la Ilie (in loc sa scrie Ioan a scris Ilie)?

Gavriil>cauta acesta carte(este tiparita cu binecuvantarea Episcopului Alexandriei si Teleormanului>editura este ,,Cartea Ortodoxa")
http://www.pravaliacucarti.ro/-Vieti...3-c-255-p.html
Cauta la pag.689>,,Viata si nevointele Sfantului Proroc Maleahi".Capitolul incepe la pag 689 si se termina la pag.703.
Interpretarea la ceea ce intrebi tu incepe la pag.701(penultimul alineat).Sorry pt ca nu iti scriu eu interpretarea dar este destul de lunga si sunt un pic in graba.Cel de Sus sa fie alaturi de tine

gavriil 06.06.2010 12:47:06

Citat:

În prealabil postat de cerberus (Post 256839)
mergi in pace,omule in treaba ta...

Dar treaba ta care este ?
Tu dirijezi oamenii in functie de credinta ta sau le lasi liberul arbitru pe care la dat DUMNEZEU orcarei fiinte pe care a creato.
Eu cred ca tot timpul avem de invatat si de descoperit lucruri noi pe care inca DUMNEZEU nu lea dat lumii .

gavriil 06.06.2010 12:48:46

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 256842)
Gavriil>cauta acesta carte(este tiparita cu binecuvantarea Episcopului Alexandriei si Teleormanului>editura este ,,Cartea Ortodoxa")
http://www.pravaliacucarti.ro/-Vieti...3-c-255-p.html
Cauta la pag.689>,,Viata si nevointele Sfantului Proroc Maleahi".Capitolul incepe la pag 689 si se termina la pag.703.
Interpretarea la ceea ce intrebi tu incepe la pag.701(penultimul alineat).Sorry pt ca nu iti scriu eu interpretarea dar este destul de lunga si sunt un pic in graba.Cel de Sus sa fie alaturi de tine

Multumesc de informatie .

Doriana 06.06.2010 14:09:25

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 256825)
Biserica ne invata ca in om e un singur suflet(duh) nu mai multe atunci cum ar putea in Ioan sa fie 2 suflete .

A nu se confunda sufletul cu duhul ca masura de putere. Daca urmarim logica ta, atunci cand Ilie i-a dat lui Elisei o masura dubla din duhul lui inseamna ca Ilie s-a incarmat de doua ori in Elisei? :43:

gavriil 06.06.2010 15:56:20

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 256899)
A nu se confunda sufletul cu duhul ca masura de putere. Daca urmarim logica ta, atunci cand Ilie i-a dat lui Elisei o masura dubla din duhul lui inseamna ca Ilie s-a incarmat de doua ori in Elisei? :43:

Ce semnifica duh si ce semnifica suflet sau spirit pentru biserica?

Atunci e posibil ca cei care sint in cer sau in iad sa se manifeste in noi cu duhul si puterea lor si sa ne conduca spre ce vor ei .
Cum ramine cu liberul arbitru atunci.

flying 06.06.2010 16:05:15

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 256830)
Ai inteles gresit . Cind IISUS spune ca va veni Ilie se refera la trecut pentru ca le vorbea apostolilor de prorocia facuta poate ca o sa mai vina o data Ilie dar asta ramine de vazut.

=>aha...abia acum am inteles , deci Ilie a fost in Vechiul Testament ,s-a ridicat cu trupul la cer , apoi ,lasandu-si trupul propriu in cer ,s-a reincarnat in trupul lui Ioan Botezatorul ,...si apoi la sfarsitul zilelor in timpul lui Antihrist ,isi va lua din nou primul trup( cu numele Ilie ) din cer ,abandonandu-l pe al 2-lea trup al sau ( cu numele Ioan Botezatorul) adica Ilie se reincarneaza in Ioan apoi se descarneaza de Ioan ,ca sa se incarneze in Ilie .TARE!

=> mai ai si alte adevaruri adevarate sa ne transmiti?

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:14:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.