Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Esti om sau maimuta ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7516)

ai2 09.11.2009 14:31:28

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 179869)
Cred ca a ma crede superior maimutei nu inseamna egocentrism.

Atata timp cat nu crezi ca exista un Dumnezeu Creator si Personal, nu are rost sa mai stam de vorba, pentru ca orice ti'as spune, tot tu "ai sti mai bine". Dar eu, care cred intr-un Dumnezeu Creator a toate si Personal, L'as jigni spunand ca ma trag din maimuta.

Fiecare este liber, insa nu toate "libertatile" sunt bune.

Eu nu discut aici despre ce stiu mai bine, ci despre ce pot dovedi. Fiecare considera ca are dreptate, conteaza dovezile. Faptul ca un D-zeu creator in genul biblic si evolutia se exclud arata de ce Darwin este atat de vehement atacat pe cand alti oameni de stiinta mai putin sau chiar deloc.

AndruscaCIM 09.11.2009 14:31:41

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 179899)
Presupun ca ar trebui sa simt ce ar fi trebuit sa simtiti voi cand s-au descoperit dinozaurii despre care Biblia nu ne zice nimic! sau poate ce ar fi trebuit sa simtiti atunci cand s-a demonstrat ca liliecii nu sunt pasari cum scrie in Biblie.
Plus ca argumentul din viitor nu e logic!

Nu era argument...era doar o teorie, si destul de bazata pe informatiile pe care le detin, controverse, opinii carora le lipseste unitatea:10:, si apoi cine stie ce se va intampla in viitor!!!???

Problema e ca pe voi, pe evolutionsiti va intereseaza mai mult trupul acesta material si scormoniti dupa raspunsuri prin pamant sau va ghidati dupa creierase limitate, dar cu sufletul ce se va intampla...se va transforma si el in petrol????? :confused:

AndruscaCIM 09.11.2009 14:35:33

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 179903)
Eu nu discut aici despre ce stiu mai bine, ci despre ce pot dovedi. Fiecare considera ca are dreptate, conteaza dovezile. Faptul ca un D-zeu creator in genul biblic si evolutia se exclud arata de ce Darwin este atat de vehement atacat pe cand alti oameni de stiinta mai putin sau chiar deloc.

Teoria evolutionista nu este dovedita, si exista oameni de stiinta, care au studiat mai mult decat voi, au studiat dovezile, au gandit...si au recunoscut in final ca nu exista de fapt dovezi, dovezile existente sunt mai mult masluite, fiind opera unei imaginatii bogate si atat....:10:

ai2 09.11.2009 14:35:40

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 179900)
Pana la urma omul o fi evoluat dintr-o singura specie sau din 3, de au caracteristici atat de diferite????:39::40:...nu stiu de ce, dar mie zau ca mi se pare extreeeem de lacunara aceasta teorie

Cat de bine cunosti aceasta teorie si din ce surse? Din ce ai scris nu lasi impresia ca stii ce teorie ataci. Scuze ca suna ca un atac la persoana dar asta am simtit. Exista mult prea multi creationisti care scriu tot felul de materiale in care dovezile sunt alterate, ignorate, interpretate aiurea doar doar isi salveaza zeul. Oricum sunt ferm convins ca avem timp sa lamurim aceasta problema (ce stii despre evolutie). Daca tie ti se pare lacunara poate nu ai citit destul!

topcat 09.11.2009 14:39:39

Citat:

Ei cum...oamenii mai au si alte scopuri fata de animale si de asemenea si alte caracteristici, pot alege sa devina vegani, vegetarieni, astfel avand grija la alimentatie, fara sa vrea tot oamenii au ajuns sa foloseasca multe E-uri in alimentatie, unii practica sporturi precum basket, inot, saritura in lungime :10:, fitness si multe altele, mostenirea genetica are un cuvant greu de spus iarasi. Dar ai putea sa imi spui daca maimutele devin mai suple si mai longiline, incep sa aiba ochi albastri/verzi si gene lungi, urechiuse mai mici si posterior bombat...in mai putine cuvinte, varietate in cadrul speciei, ai observat asa ceva?????ca eu sincer nu....

Aceste caracteristici nu se modifica intr-un timp atit de scurt, trebuie multe generatii. Inaltimea omului e o data ce poate fi dedusa din scrierile vremii, caracteristicile maimutelor nu ;)
Citat:

Pana la urma omul o fi evoluat dintr-o singura specie sau din 3, de au caracteristici atat de diferite????:39::40:...nu stiu de ce, dar mie zau ca mi se pare extreeeem de lacunara aceasta teorie

Nu sint chiar atit de diferiti precum par.
O fi lacunara, in sensul ca nu avem la dispozitie toate scheletele pentru ca numai putine s-au pastrat ca fosile si din acestea numai putine au fost dezgropate de oameni de stiinta.
Insa daca ai sa vezi cum datele din multe domenii duc catre ea, cit ajuta ea celelalte domenii umaniste, poti sa treci peste aceste lacune.

ai2 09.11.2009 14:40:38

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 179905)
Teoria evolutionista nu este dovedita, si exista oameni de stiinta, care au studiat mai mult decat voi, au studiat dovezile, au gandit...si au recunoscut in final ca nu exista de fapt dovezi, dovezile existente sunt mai mult masluite, fiind opera unei imaginatii bogate si atat....:10:

http://en.wikipedia.org/wiki/Evolutionism O referinta data de Traditie.

"In the modern scientific community the term (evolutionism) is an anachronism and is considered redundant as all biologists accept evolution, and so it is not used."

Si totusi Andrusca stie mai bine!

AndruscaCIM 09.11.2009 14:48:22

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 179906)
Cat de bine cunosti aceasta teorie si din ce surse? Din ce ai scris nu lasi impresia ca stii ce teorie ataci. Scuze ca suna ca un atac la persoana dar asta am simtit. Exista mult prea multi creationisti care scriu tot felul de materiale in care dovezile sunt alterate, ignorate, interpretate aiurea doar doar isi salveaza zeul. Oricum sunt ferm convins ca avem timp sa lamurim aceasta problema (ce stii despre evolutie). Daca tie ti se pare lacunara poate nu ai citit destul!

Pai e clar ca nu mi-am dedicat tot timpul unei astfel de teorii...dar bineinteles ca am citit, am studiat diferite surse, comparatii, intrebari care sunt si acum ramase fara raspuns, controverse, lipsa de unitate, dovezi fabricate, minciuni, infirmari=> o teorie incompleta.

Ar trebui sa recunosti si tu acest fapt, deci practic care sunt dovezile care conduc spre ideea ca aceasta Teorie ofera raspunsuri complete, complexe si suficiente...de ce s-ar mai cauta inca dovezi daca ele ar exista?????

De ce majoritatea oamenilor de stiinta incep sa se balbaie in fata unor intrebari simple cand se presupune ca ei nu pot crede in ceva, decat daca au dovezi clare si de neclintit?????

Se cauta sau se creaza oare dovezi din lipsa de credibilitate si pentru ca ceasul ticaie de zeci de ani????

Ei nu pot raspunde la intrebarea simpla" Cum a aparut viata???( nu exista un raspuns clar, nu stiu ce sa raspunda si nu au dovezi...exista dovezi clare referitoare la aparitia vietii pe pamant????):65:

topcat 09.11.2009 14:52:12

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 179910)
Pai e clar ca nu mi-am dedicat tot timpul unei astfel de teorii...dar bineinteles ca am citit, am studiat diferite surse, comparatii, intrebari care sunt si acum ramase fara raspuns, controverse, lipsa de unitate, dovezi fabricate, minciuni, infirmari=> o teorie incompleta.

Ar trebui sa recunosti si tu acest fapt, deci practic care sunt dovezile care conduc spre ideea ca aceasta Teorie ofera raspunsuri complete, complexe si suficiente...de ce s-ar mai cauta inca dovezi daca ele ar exista?????

De ce majoritatea oamenilor de stiinta incep sa se balbaie in fata unor intrebari simple cand se presupune ca ei nu pot crede in ceva, decat daca au dovezi clare si de neclintit?????

Se cauta sau se creaza oare dovezi din lipsa de credibilitate si pentru ca ceasul ticaie de zeci de ani????

Ei nu pot raspunde la intrebarea simpla" Cum a aparut viata???( nu exista un raspuns clar, nu stiu ce sa raspunda si nu au dovezi...exista dovezi clare referitoare la aparitia vietii pe pamant????):65:

Ce dovada clara ai ca ieri erai in viata si nu ai fost creata azi de dimineata?

ai2 09.11.2009 15:00:00

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 179910)

Hai sa discutam aceste probleme pentru ca numai asa putem vedea de ce ne situam pe pozitii atat de diferite.
Citat:

Orice teorie nu este batuta in cuie ci mai sufera niscaiva modificari, dupa caz. Insa cel mai important, TOATE teoriile sunt permanent testate si de aceea dovezile se inmultesc, chiar daca ele exista. Cu alte cuvinte, nu ne oprim doar pentru ca dovezile/concluziile ne plac. Practic, n-am vrea sa credem ceva gresit si de aceea tot testam teoriile.
Citat:

Te rog sa faci diferenta intre biologi, adica cei care se ocupa cu evolutia, si ceilalti oameni de stiinta caer nu neaparat sunt experti in domeniul evolutiei. cat despre partea cu majoritatea, exagerezi. Sau poate ai dovezi care sa te sustina.
Citat:

Poate ar trebui sa discutam despre ce au facut creationistii in aceste zeci de ani referitor la dovezile evolutioniste. Ma refer la tot felul de intoxicatii genul "omul se trage din maimuta", "evolutia spune ca strabunicii nostri erau maimute" samd.
Citat:

Cand nu putem raspunde la intrebari simple, raspunsul cel mai onest este "nu stim" si nu "D-zeu le-a facut pe toate"!!!

AndruscaCIM 09.11.2009 15:03:23

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 179911)
Ce dovada clara ai ca ieri erai in viata si nu ai fost creata azi de dimineata?

Voi credeti numai si numai in dovezi...care e dovada?

Nu puteti crede in Dumnezeu " din lipsa de dovezi", dar puteti crede intr-o teorie hilara, de fapt nici nu poate fi numita teorie...sunt doar fragmente din ceea ce s-ar vrea a fi o teorie ( pentru ca nu explica de fapt nimic, incearca doar sa inteleaga ceva ce e peste puterea omeneasca) care nici macar nu poate demonstra/explica cum a aparut viata pe pamant...nu e comic?:39:

Cum se poate crede intr-o teorie care nu poate explica inceputul evolutiei????:65:

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:59:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.