Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Inselatoriile dnei E.G. White-Minciuna Alba (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6912)

vsovi 18.08.2009 18:04:44

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 160693)
Cum se vede si din raportul Creatiei la care faceti apel, ziua incepe cu partea intunecata, cand apune soarele incepe o noua zi, care normal- va tine 24 de ore- pana la apusul urmator. E calea naturala pe care a stabilit-o Dumnezeu, pentru asta a creat Soarele:

14. "Și a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii" (Facerea 1)

Bineinteles, sambata seara dupa ce apune soarele se intra in prima zi a saptamanii (care e si prima zi de lucru).

Matale (si eu la fel) nu ai treaba cu ce a zis Hellen White, ci cu ce a zis Dumnezeu.

domnule eu nu combat ce a vazut shi a auzit Hellen White cu atat mai mult cu cat nu inclin sa cred ca a mintzit ca nu avea de ce ci au mintzit mai degraba cei ce au hotarat rau shi greshit din ce a vazut shi auzit ea, caci ei au denaturat interpretand absurd shi luand ei deciziile respective... caci n-au intzles cum anume se poate pricepe shi pune in practica shi atunci au hotarat ei... dar au hotarat greshit... ca Hellen White nu cred sa fi mintzit, caci ea chiar a vazut shi a auzit ceva... deci poate ca de la Dumnezeu a zis, dar niciunii n-au priceput nimic, fiindca nu erau duhovnici ci doar nishte oameni, nishte biblishti... dar pentru a pricepe trebuie sa fi intru Duhul... sa fi duhovnic shi cum intre ei nu existau duhovnici traitori iata ca atunci au hotarat ei dupa ureche ce trebuie urmat shi cum anume dar apoi chiar shi ce trebuie intzeles... din vedeniile ei sau ce i s-a comunicat de inger... spunea ea, asha vedea.

Daca voi incepetzi vineri seara ca in zilele Creatziei inseamna ca incepetzi oarecum greshit fiindca ingerul a zis ca se incepe la apusul soarelui, iar daca incepetzi vineri seara inseamna ca voi vineri de la apus daca va aflatzi la lucru il intrerupetzi caci in lume nu se tzine calendarul shi zilele din apus in apus, din seara in seara, ci de la ora 24 la ora 24, deci furatzi pe patron sau va eschivatzi de la lucru sau ce shtiu eu ce facetzi vineri, caci unii pot fi la lucru pana la ora 24...

Deci din ce i-a zis ingerul shi ce a vazut Hellen White rezulta clar ca Sabatul poate sa inceapa ca sa se respecte randuiala Creatziei Sambata Seara de la apusul soarelui shi nu vineri, alta cale nu exista decat daca modificatzi calendarul ca zilele sa inceapa shi sa se termine pe la ora 12-14 ziua... deci nu avetzi cum sa incepetzi vineri de la apus caci apusul la evrei (seara) incepe de pe la ora 12-14 adica atunci cand soarele e deasupra capului shi incepe sa mearga spre asfintzit...

Astfel ca proorocii lui Hristos au scris ca asha se tzine Sabatul in Noul Cer shi pe Noul Pamant, de sambata de la apusul soarelui pana luni la rasaritul soarelui... dat prin Cuvantul lui Dumnezeu.

iar daca nu vrei sa potzi pricepe... te rog sa ma iertzi... caci atunci am sperat in zadar sa am cu cine sa fac un mic dialog... constructiv, ziditor...

tricesimusquintus 18.08.2009 18:42:17

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 160697)
deci nu avetzi cum sa incepetzi vineri de la apus caci apusul la evrei (seara) incepe de pe la ora 12-14 adica atunci cand soarele e deasupra capului shi incepe sa mearga spre asfintzit...

La evrei, ziua (inclusiv ziua de odihna) incepea seara la apus si se termina in seara urmatoare la apus:

Levitic 23:32 "Aceasta să fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnă, și să vă smeriți sufletele în ziua aceasta; din seara zilei a noua pînă în seara următoare, să prăznuiți Sabatul vostru."

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 160697)
Astfel ca proorocii lui Hristos au scris ca asha se tzine Sabatul in Noul Cer shi pe Noul Pamant, de sambata de la apusul soarelui pana luni la rasaritul soarelui...

Care prooroci au scris bazaconia asta? Poate ai lui Baal...

vsovi 19.08.2009 09:36:54

Citat:

Citat:

Citat:
În prealabil postat de vsovi http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
deci nu avetzi cum sa incepetzi vineri de la apus caci apusul la evrei (seara) incepe de pe la ora 12-14 adica atunci cand soarele e deasupra capului shi incepe sa mearga spre asfintzit...

La evrei, ziua (inclusiv ziua de odihna) incepea seara la apus si se termina in seara urmatoare la apus:

Levitic 23:32 "Aceasta să fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnă, și să vă smeriți sufletele în ziua aceasta; din seara zilei a noua pînă în seara următoare, să prăznuiți Sabatul vostru."

Citat:

Citat:
În prealabil postat de vsovi http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Astfel ca proorocii lui Hristos au scris ca asha se tzine Sabatul in Noul Cer shi pe Noul Pamant, de sambata de la apusul soarelui pana luni la rasaritul soarelui...
Care prooroci au scris bazaconia asta? Poate ai lui Baal...
deci se pare ca nu prea avem ce discuta daca dumneata eshti necredincios shi ironic batjocoritor de Dumnezeu... caci doar cei ce fac astfel sunt asmenea slujitorilor lui baal sau peor... shi nu viceversa.

dar de ce ai impresia ca seara la evrei este la apusul soarelui? nu domnule, ci seara incepe cand soarele depasheshte mijlocul Cerului... atunci incepe seara shi de atunci shi pana a doua zi cand soarele trece de mijloc se considera o zi... deci vezidumneata cum adaugashi dumneata "seara la apus" caci in text scrie doar seara...

iar ce ai dat

confirma ca sabatul nu este doar in ziua a 7-a ci shi a noua zi dintr-un shir randuit shi in care este un fel de post prin odihna... de Sabat... "să vă smeriți sufletele în ziua aceasta"

deci e scris seara shi nu apusul soarelui caci asha erau randuite zilele la Creatzie dar iata ca Domnul Hristos asha le-a randuit ca Sabatul cel Nou, sa fie de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui... shi nu zice seara shi dimineatza ci spune clar: apus shi rasarit, iar termenii nu se confunda... cu seara shi dimineatza caci dimineatza este de la miezul noptzii pana la miezul zilei shi seara de la miezul zilei pana la miezul noptzii... fiind defapt doua jumatatzi ale unei zile, pe cand apusul soarelui este momentul in care soarele a disparut de la orizont iar rasaritul soarelui este momentul cand soarele apare la orizont...

deci nu incerca sa ma fentezi cu speculatziile domniei tale... te rog frumos shi putzin respect ... pentru Cuvantul lui Dumnezeu shi pentru proorocii Domnului... ca sa mai stam de vorba ca altfel... n-ai decat sa huleshti dar singur... fara fraieri drept companie...

tricesimusquintus 19.08.2009 16:47:34

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 160824)
dar de ce ai impresia ca seara la evrei este la apusul soarelui?

Nu am impresia, ci așa reiese din Scriptură:

"Seara, după asfințitul soarelui, au adus la El pe toți bolnavii și îndrăciții."(Marcu 1,32)

Pare că dându-și seama că termenul „seară” nu era destul de precis pentru iudei pentru a fixa momentul pe care el îl avea în minte, Marcu adaugă acest comentariu explicativ în plus. Nu este o tautologie, având în vedere imprecizia relativă a termenului seară.

Legea rabinică interzicea orice atenție acordată bolnavilor în sabat, de aceea au adus bolnavii la Iisus abia după ce a apus soarele sâmbătă seara. Acest verset cred ca vă lămurește și când se termina sabatul (în postarea anterioară vă scrisesem când începe sabatul - vineri seara).

Citat:

nu domnule, ci seara incepe cand soarele depasheshte mijlocul Cerului...

Domnule, acest lucru este fals nu numai din punct de vedere teologic, dar și astronomic. Când soarele este la mijlocul cerului, adică la zenit, este amiază. De la acest moment până începe seara mai sunt destule ore...

Citat:

iar ce ai dat

confirma ca sabatul nu este doar in ziua a 7-a ci shi a noua zi dintr-un shir randuit shi in care este un fel de post prin odihna... de Sabat... "să vă smeriți sufletele în ziua aceasta"

Exemplul acesta vi l-am dat ca să demonstrez că ziua (deci și sabatul) durează de la apus până la apusul următor. Sabatul despre care e vorba în text, nu este sabatul zilei a șaptea, ci un sabat ceremonial (zi ceremonială de odihnă)- Ziua Ispășirii în ziua a 10-a a lunii a 7-a (vezi vers. 27).

vsovi 19.08.2009 17:40:00

tricesimusquintus

Citat:

Citat:

În prealabil postat de vsovi
dar de ce ai impresia ca seara la evrei este la apusul soarelui?
Nu am impresia, ci așa reiese din Scriptură:

"Seara, după asfințitul soarelui, au adus la El pe toți bolnavii și îndrăciții."(Marcu 1,32)

Pare că dându-și seama că termenul „seară” nu era destul de precis pentru iudei pentru a fixa momentul pe care el îl avea în minte, Marcu adaugă acest comentariu explicativ în plus. Nu este o tautologie, având în vedere imprecizia relativă a termenului seară.
comentariul meu:
deci din NT reiese ca fara specificarea, dupa apusul soarelui, ar fi fost seara shi inainte de apusul soarelui deci sf Marcu vrea sa arate ca era inainte de miezul noptzii shi din NT rezulta ca e asha cum tzi-am explicat eu ca seara era de la miezul zilei pana la miezul noptzii shi nu e ceva relativ ci foarte clar shi bine fixat mai ales pentru iudei.

Citat:

Legea rabinică interzicea orice atenție acordată bolnavilor în sabat, de aceea au adus bolnavii la Iisus abia după ce a apus soarele sâmbătă seara. Acest verset cred ca vă lămurește și când se termina sabatul (în postarea anterioară vă scrisesem când începe sabatul - vineri seara).
exact, sabatul se termina la miezul zilei adica dupa "shi a fost o dimineatza" deci ei aduceau bolnavii dupa apusul soarelui de frica iudeilor deci nicidecum nu se termina Sabatul atunci cum greshit sustzi dumneata ci era in sabat dar sa nu vada altzii ce fac ei de Sabat. Deci Sabatul nu incepe vineri seara ci dupa calendarul ideu incepe sambata seara shi tzine pana duminica seara cuprinzand o sambata dimineatza caci abea apoi vine Duminica seara shi Duminica dimineatza. Dupa calendarul nostru modern nu poate sa inceapa vineri seara caci se incurca lucrurile... deci e fals sa sustzii ca sabatul incepe vineri in miezul zilei sau vineri seara la asfintzit. (deci te-ai lamurit? sau tot eu ai impresia ca am nevoie de lamuriri? poi pe mine ma lamureshte scriptura shi Cuvantul lui Dumnezeu shi nu ma incurca)

Citat:

Citat:

nu domnule, ci seara incepe cand soarele depasheshte mijlocul Cerului...
Domnule, acest lucru este fals nu numai din punct de vedere teologic, dar și astronomic. Când soarele este la mijlocul cerului, adică la zenit, este amiază. De la acest moment până începe seara mai sunt destule ore...
asha explica "unii" care habar n-au de teologie zicand ca e fals deshi le-ai dat o tona de argumente clare scripturistice dar atunci la Creatzie de ce nu se tzine seama de alte momente ale soarelui? shi de ce nu se vorbeshte de amiaza? poi fiindca inainte de Soare a fost Prima shi a doua shi a treia zi cand nu erau momente fatza de soare ci abea apoi au inceput sa existe shi alte momente (amiaza) fatza de soare, deci existand doar doua momente, seara shi dimineatza e foarte clar ca inceput de seara este considerat momentul imediat ce soarele trece de punctul de deasupra capului , din miezul zilei, shi merge spre apus shi asta se numeshte SEARA iar Dimineatza se numeshte de la miezul noptzii pana cand soarele ajunge in miezul zilei shi asha a fost impartzita ziua ca sa fie o zi intreaga caci altfel nu se poate. Deci e foarte clar, shi este dupa cum este scris la Creatzie, caci Soarele shi Luna shi stelele a trebuit sa desparta lumina de intuneric dupa ziua a 3-a...

Citat:

Citat:

iar ce ai dat

Exemplul acesta vi l-am dat ca să demonstrez că ziua (deci și sabatul) durează de la apus până la apusul următor. Sabatul despre care e vorba în text, nu este sabatul zilei a șaptea, ci un sabat ceremonial (zi ceremonială de odihnă)- Ziua Ispășirii în ziua a 10-a a lunii a 7-a (vezi vers. 27).
Deci e clar ca existau randuite shi alte odihne in zile care nu tzineau de sambata deci in mod fals shi greshit se leaga mereu termenul Sabat doar de numele zilei sambata, caci Sabatul este un termen dat Odihnei Binecuvantate, este o zi a Domnului.

Deci iata ca incaodata tzi-am aratat clar ca nu proorocii lui Dumnezeu mint ci ei bine marturisesc de la Cuvantul lui Dumnezeu ca Sabatul cel Veshnic, pe Pamantul shi Cerul cel nou, se tzine de Sambata seara dupa apusul soarelui pana Luni dimineatza la rasaritul soarelui iar in mijloc fiind sfanta Duminica a invierii... shi asha este cel mai corect.

deci cine sunt cei ce slujesc lui baal sau lui peor sau lacomiei sau minciunii sau altor "dumnezei"?

tricesimusquintus 19.08.2009 20:05:52

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 161014)
Deci Sabatul nu incepe vineri seara ci dupa calendarul ideu incepe sambata seara shi tzine pana duminica seara cuprinzand o sambata dimineatza caci abea apoi vine Duminica seara shi Duminica dimineatza.

Domnule vsovi, chiar nu mai am predispozitia sa ma contrazic cu dvs. pe o chestiune atat de evidenta si pentru teologie, dar mai ales pentru practica iudaica veche de 4.000 de ani! Sabatul iudaic incepe vineri seara la apusul soarelui si se termina sambata seara la apus, aceasta socotire e biblica deci valabila si pentru crestini.

[quote=vsovi;161014]
Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 161014)
Deci e clar ca existau randuite shi alte odihne in zile care nu tzineau de sambata deci in mod fals shi greshit se leaga mereu termenul Sabat doar de numele zilei sambata

Aici aveti dreptate, sabat [shabbath] inseamna odihna si e numele generic atat pentru sarbatorile calendarului ebraic (sabate ceremoniale), cat si pentru ziua a 7-a a saptamanii inca de cand l-a instituit Dumnezeu la Creatie.

vsovi 20.08.2009 09:54:33

tricesimusquintus:
Citat:

Citat:

Citat: În prealabil postat de vsovi
Deci Sabatul nu incepe vineri seara ci dupa calendarul ideu incepe sambata seara shi tzine pana duminica seara cuprinzand o sambata dimineatza caci abea apoi vine Duminica seara shi Duminica dimineatza.

Domnule vsovi, chiar nu mai am predispozitia sa ma contrazic cu dvs. pe o chestiune atat de evidenta si pentru teologie, dar mai ales pentru practica iudaica veche de 4.000 de ani! Sabatul iudaic incepe vineri seara la apusul soarelui si se termina sambata seara la apus, aceasta socotire e biblica deci valabila si pentru crestini.

Citat:

Citat:
Deci e clar ca existau randuite shi alte odihne in zile care nu tzineau de sambata deci in mod fals shi greshit se leaga mereu termenul Sabat doar de numele zilei sambata
Aici aveti dreptate, sabat [shabbath] inseamna odihna si e numele generic atat pentru sarbatorile calendarului ebraic (sabate ceremoniale), cat si pentru ziua a 7-a a saptamanii inca de cand l-a instituit Dumnezeu la Creatie.
domnule nu eu am dreptate ci Domnul are dreptate shi nu numai acolo ci peste tot Cuvantul lui Dumnezeu are dreptate, iar eu nu fac altceva decat se repet ca o placa/moara stricata sau un papagal obosit in sperantza ca cineva, macar unul, se va folosi (adica la mine ma refer)... iar ca te-ai saturat sa te contrazici, asta e un semn bun in ce te priveshte, dar nu-mi arunca mie vina satzietatzii tale, ca eu nu ma contraziceam cu domnia ta, ci cautam sa am un dialog constructiv, ziditor, in timp ce dumneata imi aruncai fel de fel de cuvinte: ca proorocii lui Dumnezeu sunt defapt al lui baal sau peor, ca ei sustin lucruri false shi nu "unii" ce se dau mari lingvishti shi teologi, ca eu sunt nelamurit si ca ar fi nevoie sa ma lamureshti dumneata, ca sustin bazaconie, ca-s incoerent shi greu de urmarit, ca ce scriu e fals teologic dar shi astronomic, ca in final sa ma scotzi un razvratit care se contrazice, poi domnule, daca am continuat discutzia cu dumneata am sperat ca argumentul cel drept este cel ce primeaza shi nu vreau sa cred ca la "unii" jignirile shi persiflarile shi ironiile tzin loc de argument ca sa creeam iluzia in "altzii" ca interlocutorul ar vorbi prostii, shi ca atare dumneata shi compania atzi fost bland/blanzi ca l-atzi kcadorisit cu astfel de invective, ca defapt ereticul sau dezinformatul sau necunoscatorul chiar ar fi meritat de mult foocul gheenei ca defapt este o neghina inca de pa acum ce trebuie smulsa shi aruncata in mare, scoasa din jitnitza...
nu vreau sa ma arat victima, o victima ca o furnicutza vrednica, ci iata ca multzumesc pentru ocara ca e singura care ma face mai rabdator, mai bun, dar totushi poate imi explici logic cum anume ai ajuns la concluzia ca evreii sarbatoresc Sabatul de vineri seara? shi inca de la apusul soarelui? poi nu scrie la Cartea Facerii ca zilele sunt "a fost o seara shi a fost o dimineatza"? deci dumneata crezi ca ei tzin vinerea Sabatul? Deci nu predispozitzie nu mai ai ci e clar ca deshi tzi-am demonstrat ca eshti in eroare nu vrei sa recunoshti ca ai priceput prea bine ce am scris shi ca o consecintza a pocaintzei tale, in loc sa ma faci contrazicator, poate ca era frumos sa spui shi sa marturiseshti: " multzumesc frumos Doamne ca m-ai indreptat prin fraierul asta cu care am discutat shi care indreptandu-ma pe mine a mai cazut de cateva ori in pacate poate din vina mea shi nu numai a lui" ... dar voi decat sa recunoashtetzi mai bine va scoatezti ca e evident ca defapt eu nu tzi-am explicat bine, ca nu e logic judecata facuta tocmai din cuvintele shi din citatele tale... shi ca e evident ca eu ma inshel... poi cum e atunci cu citatul din NT dat de tine in care se arata ca Sabat era shi inainte de apusul soarelui? caci abea dupa apusul soarelui au adus pe bolnavi la Hristos, de Sabat... deci care e atunci momentul inceperii in vechime a Sabatului? cand soarele este la catzi centimetrii deasupra orizontului inainte de apusul soarelui?

deci e clar ca la evrei sabatul incepea imediat ce soarele depashea Zenitul spre apus, caci atunci se intra in primul moment al zilei: Seara, caci dupa miezul noptzii se intra in momentul al doilea shi ultimul: Dimineatza shi astfel Zilele erau socotite "a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua 9-a" ca la Creatzie.

Dar Domnul Hristos, randuieshte ca Sabatul Veshnic sa se tzina "de Sambata seara, de la apusul soarelui, pana Luni dimineatza, la rasaritu soarelui", deci e clar ca zilele au alte inceputuri shi sfarshituri, alte Hotare... Rasaritul shi Apusul... shi nu miezul zilei shi miezul noptzii ca in VT deci acum se poate scrie "a fost un apus shi a fost un rasarit shi a fost un apus" sau invers "a fost un rasarit, a fost un apus shi a fost un rasarit" sau iata ziua Sabatului in Cerul shi pe Pamantul cel Nou, asha s-ar putea spune: "a fost un apus, a fost un rasarit, a fost un apus shi odihna sfanta pana la inca un rasarit, ziua Domnului, Sabatul Veshnic" dar Cuvantul lui Dumnezeu a zis doar asha ceva: "...de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui... se tzine sfanta Duminica"

te-ai lamurit acuma... sau tot mai ai impresia ca tot eu sunt nelamurit? ca eu chiar ca sunt nelamurit pentru ce Domnul a schimbat randuiala VT... in ce priveshte inceputul shi sfarshitul unei zile.

veveritza 20.08.2009 11:33:06

Doar am inceput sa spicuiesc din articolele postate de dvs. si m-am saturat de minciuni. Ce vreti sa fac? Sa iau aproape fiecare rand (sunt cam dese minciunile) si sa-l combat?

Combateti va rog si urmatoarele:

Intre ratacirile sectei se numara:invatatura despre mileniu,credinta ca nu exista iad si nici suflet nemuritor, obligativitatea legilor Vechiului Testament privind serbarea sambetei si mancarurile necurate, credinta ca imparatia de 1260 de zile a Antihristului(cf.Ap.12,16) este perioda de ani intre 538-1798(dominatia papalitatii)
Conform credintei acestei secte, toate bisericile crestine ar fi stapanite de diavol iar preotii ar fi slujitorii acestuia.In consecinta, toti crestinii trebuie sa paraseasca bisericile si sa intre in "singurul adapost" adevarat pe care il ofera secta lor; dupa "credinta" lor, sambata ar fi pecetea si semnul lui Dumnezeu, iar Duminica serbata de toti crestinii, ar fi pecetea Fiarei, a diavolului; de aceea, cel mai important lucru, dupa adventisti si semn ca esti de partea lui Dumnezeu,este sa tii sambata
Sunt acestea niste minciuni sau insinuari?

claudiutomsa 20.08.2009 11:58:54

Doamne ajuta fratilor care suntem crestini ortdoxi sa nu ne luam dupa ratacirilor lor si sa ne rugam pentru ei sa i lumineze bunul Dumnezeu ca sunt in mare ratacire si cred asa de pusti sufleteste si char ddaca Hristos este o muncinua prefer sa raman cu minciuna aceasta adevarul lui FDumnezeu nu lupta nu trebuie demonstrat el pur si simplu exista Hristos e calea adevarul si viata si sa ne nevoim si sa cerem indurare Domnului si Doamne si de voiesc si de nu voiesc mmantuiestema nu tine seama de vonta mea iartatima Dumnezeu sa ne aiba in paza pe toti

vsovi 20.08.2009 15:16:49

Citat:

În prealabil postat de mititelu3 (Post 161183)
Ce inseamna pentru dvs. "ratacire"? Care poate fi una dintre principale cauze ale ratacirii? Domnul Iisus Hristos ne vorbeste despre necunoasterea Scripturii.

"Drept raspuns Iisus le-a zis: "Va rataciti pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu". (Matei 22:29).

-iubirea nebuna de sine shi pofta de carne&carne&carne
shi necredintza&necredintza&necredintza
shi unsoare&unsoare&unsoare

caci aia ii face pe unii sa fie zabavnici cu inima shi pe altzii tari la cerbice, minciura, minciunirea, ferisfadoqlhul...

ajungand in trufie mereu deshi li se pare ca sunt pe drumul bun al mantuirii shi pocaintzei, pe drumul rugaciunii shi ascultarii, totushi inima lor se alipeshte de trufie shi incet incet mandria in toate pune stapanire pe ei, shi cad prada poftei rele ingamfandu-se ca sa huleasca, batjocureasca, osandeasca razbunand shi gLumind sfidand, ironizand, batjocurind in mod sincer shi prietenos ca nishte pui de pui sau pui de naparca ce vin sa amageasca intreband tot felul de lucruri din nerabdare shi plictis doar ca sa se afirme shi nu ca sa asculte vre-un sfat ci ca sa amageasca mereu... pe Dumnezeu... shi asha ratacitzi shi orbi li se pare ca starea asta a nebuniei de pe urma este o stare fireasca shi fericita shi tocmai acela e semnul inshelarii caci le-ar place sa petreaca pururea in starea aceea crezand ca e un rod al Harului sau se datoreaza inaintarii lor in cele duhovniceshti, defapt e starea de inshelare babana, de om zgarciob ce rade de oala sparta ce se ia in serios ca pe un om important-exportant, se socoteshte a fi ceva, se simte mai baban shi mai plin de responzabilitatzi shi e gata sa dea tot felul de solutzii din nascorceala shi imbuiBARa putzului sau ganditor... asha cum spune sf Simeon noul Teolog ca patzeshti de la rugaciunea plina de inchipuiri, patzeshti ca cei ce au primit un miros sau un drac sau au vazut "semne" sau lumini sau au avut vise shi care teologisesc shi inchipuie in rugaciuni crezand ca dracii le dau dreptate shi ca ei au descoperit in scripturi defapt interpretarile cele adevarate shi se simt de parca ar face parte din cinul ingeresc sau monahal sau al oamenilor de shtiintza ratzionalishti inaltzandu-shi mintea shi starnindu-se sa voiasca a cugeta la cele foarte inalte shi la dorirea lui Dumnezeu, dar neluand in seama nicioclipa posibilitatea ca defapt ei se mandresc, se amagesc shi pe ei inshishi shi defapt se departeaza shi ies din dragostea de Dumnezeu spre minciura, spre minciunire in trufie crezand ca indreapta pe altzii shi socotindu-se mereu victime cand li se cer lucruri elementare de bun simtz shi comportament cinstit shi li se pare ca e absurd ca altcineva decat ei sa aiba dreptate shi le este greu sa intoarca obrazul celalalt sau sa recunoasca cu dreptate adevarul in cele mai neinsemnate privintze caci ei niciodata nu-shi pot cere dreptate, iar cand o fac e pur formal sau in ironie shi batjocura sau ca sa scape de stress.

-Shi de aia se ratacesc pentru ca nu au primit pe prooroci, pe sfintzi sau pe slujitorii trimishi la ei spre indreptare shi luminare ci crezandu-se vrednici ei inshishi shi plini de insushiri alese shi socotindu-se intzeleptzi chiar daca i-au primit dupa o vreme i-au lepadat shi curand iarashi s-au socotit fara greshala shi apoi nu au mai vrut sa se recunoasca decat pe ei inshishi ca mantuitori pentru slava de la oameni adoptand toate ca shi cum ar fi fost de la ei inshishi... shi astfel crezandu-se fara pacat au cazut direct in hau alaturi de totzi ingerii lui Dumnezeu ce s-au razvratit shi le-a placut gustul mandriei... shi din ingeri stralucitori au ajuns bete pete negre pe obraz shi scai uscatzi prin vanturi shi ingeri infocatzi ce le fierbe sangele in vine shi iutzi la manie shi mult mincinoshi shi lupi rapitori ascunshi sub haina sfanta gata oricand a primi cu bratzele deschise shi cu entuziasm alaturi de totzi apostatzii autointronarea sataniceasca, sau fiara pustiirii la loc sfant cum a fost data prin proorocul Daniel, fiind ca nishte spini pe frunte sau bolduri in coastele adevaratzilor credincioshi smeritzi shi sfintzitzi.

-deci cam asha ajungi din pricina desfranarii burdeloqqqlhului ca uitzi sa te smereshti la vreme ca sa ascultzi shi sa-tzi aminteshti ce te-a sfatuit duhovnicul shi Biserica... aia vie din Ceruri, shi aia din sfintzi luptatoare de pe Pamant, pentru ca nu vrei sa cunoshti nici scripturile shi nici puterea lui Dumnezeu... din frica grijilor desharte shi ca sa-tzi scapi sufletul pentru ambitzia intietatzii de a purta falnic barna in ochiul tau ca nu ai auzit shi nici nu vrei sa shtii ca "Dumnezeu shi din pietrele acestea ishi poate ridica fiii shi fiicele" cum spunea sf Ioan Botezatorul... iar scripturile doar Domnul le shtie interpreta shi Deschide... pentru a curatzi paiul din ochiul celor smeritzi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:09:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.