Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Cum sa vorbim cu penticostalii ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6264)

alexmatei 01.03.2012 08:34:47

Intre nestiinta crasa si erezie elaborata:

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 432549)
Asta e axioma dumitale??? Eu cred ca de Isus au nevoie cei nemantuiti si fara Duhul!!!

Sunt chestiuni usor de lamurit cu Noul Testament, daca l-am citi...
Pai Fiul, ca om desavarsit si Dumnezeu desavarsit lucreaza fara Duhul Sfant ?...
Domnule draga, pai eu stiam ca intre erezie elaborata si nestiinta crasa este o diferenta.
Pai umplem forumul de balarii...

penticostalul 01.03.2012 08:41:19

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 432510)
Scrie in Biblie asta este promisiunea facuta lui Petru si celorlalti apostoli : "Datu-mi-sa toata puterea in Cer si pe Pamant, pe aceasta eu v-o dau voua, cate veti lega, legate vor fi, si cate veti dezlega, dezlegate vor fi".De asta era nevoie ca un slujitor al bisericii sa-si puna mainile nu pentru ca Dumnezeu nu ar fi putut sa dea Duhul cui vroia el.

Pare a fi un argument dar cam scartaie. Sa explic de ce: cazul Anania.

Gandeste-te la situatia pe care ai prezentat-o mai devreme: Anania la umplerea cu Duhul Sfant a lui Pavel.
Stii ce era Anania? Apostol? Arhimandrit? Episcop? Patriarh?
Vezi ca scrie la Faptele Apostolilor 9:10 - era un ucenic.

P.S. Eu cred ca era predecesorul „ucenicului” de pe forumul nostru.

iuliu46 01.03.2012 09:37:05

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 432557)
Pare a fi un argument dar cam scartaie. Sa explic de ce: cazul Anania.

Gandeste-te la situatia pe care ai prezentat-o mai devreme: Anania la umplerea cu Duhul Sfant a lui Pavel.
Stii ce era Anania? Apostol? Arhimandrit? Episcop? Patriarh?
Vezi ca scrie la Faptele Apostolilor 9:10 - era un ucenic.

P.S. Eu cred ca era predecesorul „ucenicului” de pe forumul nostru.

Ce conteaza ca era ucenic sau papa de la Roma ? Era deja membru al bisericii.Vezi ca este unul in biblie care-i spune lui Petru ceva de genul : Da-mi si mie puterea asta ca cel pe care pun mainile sa primeasca Duhul Sfant.Alta data sant alesi oameni dintre ucenici sa "serveasca mesele " si citim ca erau plini de Duhul Sfant.
Citim cum Pavel trimite in Iad oameni teoretic "mantuiti " ?:1: Citim si in Epistolele lui Ioan si Petru cum unii o iau pe aratura ?
Citim cum Pavel ii spune lui Timotei sa fie atent pe cine pune mainile ?

osutafaraunu 01.03.2012 09:46:42

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 432569)
Ce conteaza ca era ucenic sau papa de la Roma ? Era deja membru al bisericii.

Dragă Iuliu, mai bine las-o așa, că scârțâie tot mai rău! Vezi că ți-ai schimbat discursul. "slujitor al bisericii" s-a transformat în "membru al bisericii".

iuliu46 01.03.2012 10:03:19

Ok scuze , unde am scris membru citeste slujitor.:1:

penticostalul 01.03.2012 10:07:14

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 432569)
Ce conteaza ca era ucenic sau papa de la Roma ? Era deja membru al bisericii.

Off, logica asta...

Membrilor bisericii li s-a spus: "Datu-mi-sa toata puterea in Cer si pe Pamant, pe aceasta eu v-o dau voua, cate veti lega, legate vor fi, si cate veti dezlega, dezlegate vor fi"? Fiecare membru al bisericii iarta pacate, leaga si dezleaga, boteaza si umple cu Duhul Sfant? E cam greu de argumentat.

Frate Iuliu, eu zic sa te aduni putin si sa te hotarasti ce ai dori sa demonstrezi.

penticostalul 01.03.2012 10:09:37

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 432577)
Ok scuze , unde am scris membru citeste slujitor.:1:

Scuzele va sunt acceptate.
Dar cum sa citesc „slujitor” cund scrie negru pe alb „ucenic”? Faptele Apostolilor 9:10

Daca-mi cereti insa, de dragul dumneavoastra voi citi: „episcop”. Sau orice imi veti cere politicos.
„Preot”, bunaoara. Sau „pastor”...

Dar Anania era un simplu ucenic.
De fapt un „oarecare ucenic” dupa cum scrie la Faptele Apostolilor 22:12 - „Iar un oarecare Anania, bărbat evlavios, după Lege...”

iuliu46 01.03.2012 10:15:16

Vreau sa demonstrez ca totul se intampla in cadrul bisericii si nu exista nicaieri nici macar o idee ca cineva ar trebui sa se separe de biserica si sa infiinteze alta. Voi care stiti Biblia pe de rost nu va puneti intrebarea asta ? De ce s-a infiintat biserica noastra ? Simplu : Unde scrie in Biblie ca 1800 - 1900 de ani mai tarziu o sa se infiinteze adevarata biserica ? Unde scrie ca vine Duhul si porunceste cuiva sa intemeieze o alta biserica ?
Asta era intrebarea .De ce vedeti paiul din ochiul altuia dar nu vedeti barna din ochiul vostru ?

ucenic 01.03.2012 10:20:43

Nelamurire

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 432557)
P.S. Eu cred (Anania) ca era predecesorul „ucenicului” de pe forumul nostru.

Fii bun, frate draga si lamureste-ma in privinta aceasta.
------------
EDIT:

Pfiu... mi-am revenit, Iarta-ma. dar abia acum am vazut mai bine carui "predecesor" Anania ma asociasei. ;-)

iarta-ma, si sa ai o zi binecuvantata!.

penticostalul 01.03.2012 10:26:55

Era un joc de cuvinte si un compliment frate ucenic.
Despre Anania se spune ca era un „ucenic” si un „bărbat temător de Dumnezeu”.

Am facut analogia cu ID-ul fratiei tale pentru ca asa te consider: un om cu teama de Domnul.
Daca te-am intristat in vreun fel, iarta-ma!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:33:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.