Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   mierea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5703)

silverstar 22.02.2009 07:09:47

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 117924)
Mierea provoaca aciditate, nu e prea buna, si eu mâncam multa într-un timp (un borcan pe zi), acum nu o mai suport. Dar a te speria asa de ea dovedeste morbiditate. Uita-te la copii ca baga în ei de toate si sunt veseli si lipsiti de griji. Batrânii care se tem de tot felul de pericole (si mai si toarna în ei medicamente) îsi fac singuri viata amara fara rost.

Este o legatura între alimentatie si starea psihica dar nu în sensul în care spun medicii (care cred ca psihicul e ceva chimic) ci în sensul ca senzatiile fizice provocate de diverse alimente îti influenteaza starea psihica.

[COLOR=green]Mierea de albine nu face rau decat consumata in exces, nu provoaca nici o stare... Doar starea de bine.[/COLOR]
[COLOR=green]Se manancă cu lingurita, 3, 4 lingurite pe zi, nu cu borcanul.[/COLOR] :79:

dorinastoica14 25.02.2009 16:24:40

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 117790)
Nici eu n-am nici o indoiala ca mierea nu-i de post pentru ca asa am mostenit din familie; in plus chiar mincare nu-i! Mi se par doar amuzante astfel de topice care cauta sa despice firul in 4 si atunci rautatea din mine ma face sa mai adug si eu "abureala". :4:Sper ca n-am suparat pe nimeni.:39: Sint multe astfel de alimente care nu par a fi de post: melcii, scoicile, lacustele...dar eu zic ca-i pierdere de vreme sa ne framintam daca chiar o fi sau nu de post. Romanul o tine pe cartofi si varza tot postul si isi aduce aminte ca mai important este ce scoti din gura decit ce bagi in ea!

Citind acest topic așa m-am amuzat și m-am ghândit că bine i-ar sta alături de cel despre așa zisa "femeie murdară" așa că l-am mai scos puțin la lumină ca citindu-le pe amândouă să ne convingem încă odată că timpul petrecut pe forum uneori este chiar timp pierdut!

Anca-Miha 25.02.2009 16:34:37

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 118101)
[COLOR=green]Mierea de albine nu face rau decat consumata in exces, nu provoaca nici o stare... Doar starea de bine.[/COLOR]
[COLOR=green]Se manancă cu lingurita, 3, 4 lingurite pe zi, nu cu borcanul.[/COLOR] :79:

Eu ma bucur cand primesc o sticla de 2 litri si am miere toata iarna, primavara si vara. Spre toamna nu mai am. Dar un consum de 15 litri pe an mi se pare totusi foarte mult. Ar trebuie sa consum nu 2-3 linguri, ci 2-3 polonice, ca sa dovedesc asa o cantitate. Oare nu ai dat dovada de exces de zel cand ne-ai spus cantitatea pe care o manaci intr-un an, Silvia?

silverstar 25.02.2009 16:43:04

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 119037)
Eu ma bucur cand primesc o sticla de 2 litri si am miere toata iarna, primavara si vara. Spre toamna nu mai am. Dar un consum de 15 litri pe an mi se pare totusi foarte mult. Ar trebuie sa consum nu 2-3 linguri, ci 2-3 polonice, ca sa dovedesc asa o cantitate. Oare nu ai dat dovada de exces de zel cand ne-ai spus cantitatea pe care o manaci intr-un an, Silvia?

[COLOR=green]Mierea de albine se cantareste la kg și nu la litru. Intr-un bidon de 2 litri intra trei kg de miere. Asta ti-o poate spune orice apicultor. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu am exagerat: consum anual cam 15 kg de miere de albine. Cumpar 2 bidoane a 5 litri in care intra peste 14 kg de miere. Si nu consum mierea cu polonicul, ci cu lingurita. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]In anii in care nu simt nevoia, nu mananc nici cinci kg. Dar sunt ani grei, pentru mine, ani stresanti, ani cu glicemia mica, cu cadere de calciu, cu anemie severa si simt nevoia sa ma hranesc cu miere.[/COLOR]

Anca-Miha 25.02.2009 16:51:21

Bine, Silvia. Acum stiu si eu ca sunt 3 kg de miere intr-o sticla de 2 l.
Daca iti face bine mierea, foarte bine. Oricum mai bine miere, decat sa consumi zahar, care e nociv.

vsovi 25.02.2009 17:06:09

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 117808)
Darvinisti sau nu, pt mine ceva viu care are ochi si se misca de la sine NU_I PLANTA!!!!:21:

poi ele nu-s plante dar ele lucreaza ce aduna, prepara, aduna polenul florilor shi il amesteca cu roa shi astfel se transforma produsul miraculos in miere vegetala, miere din flori, caci doar nu mananci albinele ci mierea produsa de ele caci ele sunt doar nishte mici sufletzele ascultatoare de Dumnezeu shi harnizutze shi nevinovate lucratoare pentru a produce mierea... curata ca lacrima... deci e de post, parerea mea, asha cum shi gemurile shi magiunul shi compoturile sunt tot de post shi sunt lucrate de mamica cea harinica shi credincioasa pentru zilele de post...

silverstar 25.02.2009 17:13:04

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 119042)
Bine, Silvia. Acum stiu si eu ca sunt 3 kg de miere intr-o sticla de 2 l.
Daca iti face bine mierea, foarte bine. Oricum mai bine miere, decat sa consumi zahar, care e nociv.

[COLOR=green]Prefer miere decat medicamente. :56:[/COLOR]
[COLOR=green]Am invatat si eu cate ceva tot venind in contact cu apicultorii. Si inca ceva: lumea, de regula, alearga dupa mierea de tei sau de salcam. Nu spun ca nu e buna, Doamne fereste! Dar eu prefer mierea poliflora sau de fan. Stiu ca cea din fan este culeasa cam din vreo 60 de flori. Cu cat plantele sunt mai multe si mai variate, cu atat si compozitia mierii este mai complexa. Ori, mierea de salcam contine substante doar din floarea de salcam.[/COLOR] :79:

bmd 25.02.2009 17:56:07

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 119047)
poi ele nu-s plante dar ele lucreaza ce aduna, prepara, aduna polenul florilor shi il amesteca cu roa shi astfel se transforma produsul miraculos in miere vegetala, miere din flori, caci doar nu mananci albinele ci mierea produsa de ele caci ele sunt doar nishte mici sufletzele ascultatoare de Dumnezeu shi harnizutze shi nevinovate lucratoare pentru a produce mierea... curata ca lacrima... deci e de post, parerea mea, asha cum shi gemurile shi magiunul shi compoturile sunt tot de post shi sunt lucrate de mamica cea harinica shi credincioasa pentru zilele de post...

Ma repet (se pare ca fiecare vrea "raspunsul lui" nu se multumeste cu unul dat altuia):
1. Si eu maninc miere in post (rar dar o fac)
2.nici vacile nu-s plante dar ele lucreaza ce aduna, prepara,aduna clorofila ierbii o amesteca cu roua si astfel se transforma produsul miraculoe in...lapte! Caci nu maninci vaca ci laptele produs de ea caci ele sint doar niste mici sufletele ascultatoare de Dumnezeu (adaug iubitoare de Dumnezeu care l-au ocrotit de la nastere chiar) harnicute si nevinovate (v-ati uitat vreodata in ochii unei vaci?dar in ochii unei albine?:21:) lucratoare pentru a produce laptele...
Atita doar ca si laptele si mierea contin celule de "producator"!
Si pentru cei care sint fani-miere ea este la fel de daunatoare ca zaharul si asta o spune un diabetic. Desigur este un medicament minune pentru un sanatos pentru un bolnav (alergic, diabetic....) mai putin!

alx 25.02.2009 18:00:10

@bmd: :)

Laptele cu miere: delicios, dar de post, sau nu?

bmd 25.02.2009 18:29:22

Doar jumatate din pacate! Adica doar : Cios!:43:

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:06:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.