Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   spray-ul si parfumul - sunt pacat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5444)

Fani71 09.09.2010 10:15:26

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 286933)
Eu am auzit ce ne spunea un calugar despre parfumat si restul...Omul exasperat de agresivitatea produselor de pe piata ne-a spus sa ne spalam cu sapun facut in casa, ca pe vremuri, si sa folosim busioc sau menta sa ne parfumam ? Deci avea o atitudine ecologica, nu exclusiv restrictiva.

Dar busuiocul nu e parfum, fratilor?

Belphegor 09.09.2010 10:23:33

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 112093)
Transpiratia miroase urât daca consumi alimente de origine animala. Daca nu consumi din acestea si nici grasimi vegetale, transpiratia e apa cu sare, e chiar placuta.

Fetele tinere (cu exceptia celor grase) nu au nevoie de parfum fiindca nu au mirosuri urâte ca femeile mai în vârsta iar la acestea din urma solutia nu sunt parfumurile ci pocainta de patimi si pacate. Maicile nu miros urât fiindca duc o viata curata.

Nu mai spune!Sunt raw vegan chiar,dar cand transpir nu miros a petunie si levantica ,sa fim seriosi.
Cat despre fete,atat cele slabe cat si cele plinute au nevoie de sapun ca sa nu isi acopere mirosurile cu parfum,parfum peste transpiratie...asta ar face mirosul si mai ,,placut''.
Maicile nu miros urat pentru ca sunt harnice si se spala.Nu e cine stie ce stiinta chimica pe tema asta.

IonelS 09.09.2010 10:37:43

Nu-i un pacat sa mirosi frumos. Depinde si in ce scop. Din pacate ne parfumam nu ca sa nu-i deranjam pe cei din jur, ci ca sa impresionam placut....
Exista un echilibru aici: igiena ca sa fim sanatosi si decenti in lume..Mai mult nu-i crestineste.
Un boschetar este un bun crestin ? Este un amarat care nu se mai spala si deranjeaza rau de tot prin miros. Nu stiu daca mirosul lui justifica vreo lege crestina !

Pe de alta parte este adevarat ca atunci cand sunt in post si mai fac si sport, nevoile mele privind parfumatul scad drastic..Ajungem sa ne gandim la lumea isihasta, unde alimentatia - cea care produce toxinele- este nu doar vegetala, dar si insignifianta, la care daca adaugam Harul Divin ...

IOLANDA 09.09.2010 11:20:35

Multumim pentru explicatii privind compozitia unor parfumuri.Nu stiam si chiar am citit cu atentie ,eu fiind o "devoratoare",sa zicem asa...de parfumuri.De fapt chiar am observat la unul din parfumurile cumparate .,care ..cica era de firma....nu-l puteam suporta deloc. P e viitor am sa incerc sa fiu atenta la ceeia ce voi cumpara ,pentru ca oricum nu voi renunta la a folosi (neconsiderand asta un mare pacat)..cum s-ar fi sugerat in acest forum.Deci ,in limita bunului simt si al bunului gust ,voi folosi in continuare aceste produse.

MariS_ 09.09.2010 11:37:39

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 112110)
Cand am fost ultima data la moastele Sf. Grigorie Decapolitul, era iarna. In fata moastelor mi-am scos haina , am pus-o pe jos si am ingenunchiat. O maicuta a luat haina si a pus-o sub racla Sfantului. Cand am luat haina la plecare avea cel mai fin parfum: miros de Sfant. Pana si servetelele din buzunar miroseau frumos, fara a fi parfumate de mine.

Dupa umila mea parere, aici e cheia problemei. Pana sa mirosim noi a SFANT,
trebuie sa neutralizam mirosul si murdaria de om PACATOS. Stim ca suntem
cu totii pacatosi, dar totusi nu ne expunem in public pacatele noastre, ca ar
putea sminti. Asa si cu mirosul lor, nu trebuie expus public. El trebuie sa fie
neutralizat discret. Doar atat. Si nu trebuie sa mirosim nici a "sfant" Cristian
Dihor. Ca atunci il inlocuim pe Hristos cu acela. Totusi, trupul este templu al
Duhului Sfant si trebuie sa avem grija de el.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Dumitru73 09.09.2010 11:57:35

Citat:

În prealabil postat de Belphegor (Post 286936)
Nu mai spune!Sunt raw vegan chiar,dar cand transpir nu miros a petunie si levantica ,sa fim seriosi.
Cat despre fete,atat cele slabe cat si cele plinute au nevoie de sapun ca sa nu isi acopere mirosurile cu parfum,parfum peste transpiratie...asta ar face mirosul si mai ,,placut''.
Maicile nu miros urat pentru ca sunt harnice si se spala.Nu e cine stie ce stiinta chimica pe tema asta.

Se pare ca Traditie1 a experimentat destul de mult daca a ajuns sa la astfel concluzii ;)

Georgi_85 09.09.2010 12:30:33

Citat:

În prealabil postat de ioanhodean (Post 111811)
totdeauna m-am intrebat asta..
oare ma puteti lamuri?
unii zic ca nu este, dar poate fi interpretat si altfel : ne dam cu parfum sa ne facem altfel decat ne-a facut Domnul,dar Domnul nu ne-o facut rau mirositori..cu toate ca in facere zice la Adam sa si munceasca painea cu sudorile sale, dar nu stiu ce sa zic..

Haha, asta tine de igiena. Cum sa fie pacat sa iti dai cu spray sau parfum? Pacat ca ne cramponam de lucurile mici si le uitam pe cele cu adevarat importante....

colaps 09.09.2010 13:15:17

Apăi uitați: mama mea are probleme cu ficatul și nu suportă deloc mirosurile urâte. Ea nu vine la biserică că mai vin și nespălați și ea nu poate să suporte mirosul. Dacă lumea ar folosi șpreiul și deodorantul probabil că ar veni și ea la biserică.

Dumitru73 09.09.2010 13:23:47

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 286989)
Apăi uitați: mama mea are probleme cu ficatul și nu suportă deloc mirosurile urâte. Ea nu vine la biserică că mai vin și nespălați și ea nu poate să suporte mirosul. Dacă lumea ar folosi șpreiul și deodorantul probabil că ar veni și ea la biserică.

Aveam un prieten care, atunci cand venea la biserica, il simteam de la 3 metri din cauza mirosului mirului de nard cu care isi dadea.
In schimb, cand se aseza langa mine, imi venea sa vars din cauza mirosului greu de transpiratie invechita.

cocacoc 09.09.2010 13:41:12

Romania se afla pe ultimul loc in Europa in privinta consumului de sapun.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:25:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.