Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5100)

EugeniaG 12.01.2009 07:18:45

wow , ce mai subiect, este firesc pentru noi mai tineri sa ne punem si asfel de intrebari, cred ca multi ne intrebam astfel de lucruri despre calugari si mai ales cand intalnim calugari atat de tineri si atat de evlaviosi , de aceea omul este pacatos , Dumnezeu ne-a dat gandirea , spre deosebire de animale, de aceea omul este foarte pacatos si spunem rugaciuni atat de des, uneori facem cruce cu limba, noi trebuie sa ne intarim inima si sa nu cadem prada vrajmasului care e pretutindeni, este foarte greu dar sigur este o viata frumoasa daca pomenesti numele Domnului si traiesti numai cu Dumnezeu in tot ceea ce faci , Dumnezeu ne ajuta, numai in inima sa-l avem si acest lucru presupune cainta multa... cat traim sa ne caim si sa ne iubim semenii ca pe noi insine , sa laudam Sfanta Treime, sa invatam din biblie ... nu este greu deloc sa o intelegem , sa cerem ajutor preotilor pentru o mai buna intelgere a cailor Domnului

Vizavi de intrebarea postului sau chiar si cele 10 porunci , care par atat de banale la o simpla citire ... sa o luam si noi banal , sa ne gandim la rastignira Domnului Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu , va amintiti de cei 2 hoti rastigniti si ei pe cruce in ziua rastignirii Domnului? unul din ei l-a luat in ras pe Domnul Isus si i-a zis:" daca tu esti Fiul Sfantului Duh de ce nu te salvezi singur acum?" iar celuialt hot Domnul Isus i-a spus: " pentru ca ai crezut in mine , ne vom intalni in Imparatia Cerurilor"....deci un hot care nu s-a cait, nu s-a rugat , era un pacatos , nu a facut nimic decat sa creada in Domnul Isus si ajuns in Imparatia cerurilor, simplu si adevarat , biblia descrie foarte frumos acest fapt.

Mai am foarte multe de invatat si nu sunt sigura decat de ceea ce citesc in Bibie , sunt sigura de linistea sufleteasca pe care mi-o dau Sfanta Treime iar liturghiile de la manastire ma linistesc si imi aduc linistea sufleteasca nespusa in cuvinte oricat as incerca sa o descriu

patinina34 12.01.2009 07:37:25

Citat:

În prealabil postat de EugeniaG (Post 108999)
wow [... Dumnezeu ne-a dat gandirea , spre deosebire de animale, ...]

Vai EugeniaG, animalele sint atit de inteligente, ca nici nu-ti vine sa crezi.
Scuza-ma, dar cinele meu, o vad cit e de isteata, stii?
Mult mi mult decit crezi!!!!!!!!!
Doar aici trebuie sa te contrazic, draga mea.:106:

EugeniaG 13.01.2009 22:26:32

lol patinina , te cred , sunt inebunita dupa animale, hahaha... asa e si animalele au simturi foarte dezvoltate, hahaha , m-ai facut sa rad ca ma gandesc si eu asa... e un forum la urma urmei , dar asa e patinina , ai mare dreptate, numai bine

C.tin 13.01.2009 23:50:52

Atentie la "iesirile" jignitoare!

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 104429)
...Numai crestinii pot emite asemenea tampenii,

Mai inainte de toate te rog sa nu jignesti. Daca argumentele citite nu sunt pe masura gustului tau, e problema ta, insa nu jigniri.

Geo a subliniat clar seriozitatea si greutatea Juramantului Calugaresc, care se face inaintea lui Dumnezeu si care nu e o joaca, cum le-ar place unora sa fie... i

C.tin 14.01.2009 00:01:33

Atentie la Jigniri

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 104502)
geo.nektarios -- am observat si in alte discutii, tare esti mult prea increzator in cunostintele tale, si tare iti place sa dai in cap la toata lumea cu cunostintele tale obtuze.

Vechiul proverb...'Cine se aseamana se aduna!"... Noesisaa si Ory!

[COLOR="Purple"]Cand un individ isi epuizeaza argumentele, atunci sare sa jigneasca persoana catre care nu mai are argumente! Astai duh strain de Hristos, ca sa nu-i spun drac![/COLOR]

[COLOR="Red"]Continuand asa, eu propun banarea tuturor care continua cu jigniri/atacuri personale! Dealtfel si regulamentul o prevede ...
[/COLOR]

C.tin 14.01.2009 00:10:51

Noesisaa si Ory, deascoperiti aici duhul mincinos care va face sa va jigniti semeii

Daca propovaduirea Mantuitorului si Sf. Ioan a inceput la fel, cu indemnul trezitor catre pocainta, intampinarea cu care ii “cinstesc” fariseii este si ea asemanatoare. Pe Sf. Ioan Botezatorul, intrigati de cuvantul si de botezul pocaintei savarsit de el, il intreaba “Cine esti”? si “De ce botezi”?, spre deosebire de vamesi, de poporul cel “de rand” si soldati, care il intrebau “Ce sa facem? ” Iar cand Iisus Hristos a venit in Templul din Ierusalim, izgonind cu biciul pe cei ce transformasera in balci Casa Tatalui Sau si ca sa propovaduiasca mantuirea, fariseii Il intrebau: “Cu ce putere faci acestea? Și cine Ți-a dat puterea aceasta?” Iata, deci, grija de capetenie a fariseilor - nu care cumva sa le fie vadita rautatea, nu care cumva sa vina cineva sa le conteste lor autoritatea absoluta si abuziva pe care au rapit-o de Singurul Stapan - Iisus Hristos. Asa si multi dintre oamenii de astazi: nu pun problema daca e adevarat sau e drept ceea ce le spui, daca faptele pe care le critici sunt reale si, prin urmare, daca au o problema, daca au ceva de schimbat, de corectat, ci muta mereu problema in plan personal, se leaga de “autoritatea” sau “caderea” celui care rosteste un adevar: ” Dar cine esti tu sa spui asta?“, “Cine te crezi?“, “Esti sfant?“, “Cum te numesti?“, “Ce studii ai?“, “Ai binecuvantare?“. Totul pentru a te reduce la tacere si ” a schimba subiectul“, a se eschiva de la raspunsul pe fapte si argumente si a muta atentia de la gravele probleme pe care le semnalezi catre probleme de ordin personal, invocand detalii biografice presupus compromitatoare sau, oricum, injositoare pentru persoana care a indraznit sa calce pe cuibul de viespi. Iisus era, pentru unii dintre iudei, dar mai ales pentru farisei, saduchei si carturari, doar “fiul teslarului“, un oarecare nazarinean ai carui “frati” erau cunoscuti de toata lumea. Prin urmare, cine era El sa-si permita sa vorbeasca in numele lui Dumnezeu Insusi si, mai ales, sa-i bicuiasca atat de aspru prin cuvant? Orbul din nastere este si el tratat in acelasi mod de aceiasi fii ai minciunii, deranjati de marturisirea staruitoare pe care o facea in favoarea lui Hristos si ii inchid gura prin reducerea la conditia sa de pacatos iremediabil, care nu ar avea vreun drept la cuvant: “In pacate te-ai nascut tot, si tu ne inveti pe noi? Si l-au dat afara” (Ioan 9, 34).

[COLOR="Red"]Cand adevarul doare, orice pretext la indemana e bun ca sa-l discreditezi, sa-l faci “de doua parale” pe cel care-l rosteste, sa stergi cu el pe jos. La fel, cand nu ai ce cusururi sa-i gasesti unui om, te legi fie de varsta lui, fie de numele lui, ii cauti noduri in papura, ii vanezi cele mai mici greseli in cuvant sau in maniere, ii pui o eticheta compromitatoare (”extremist”, “legionar”, taliban” etc. - repertoriul deja clasicizat) sau ii scormonesti in trecutul lui doar-doar vei gasi vreun “dosar” care sa-i murdareasca reputatia. Sau creezi o diversiune, arunci informatii false pentru a semana deruta si confuzie. [/COLOR]Tot ceea ce conteaza este ca tu sa fugi cat mai tare de adevarul care iti apasa constiinta, sa nu ti se trezeasca mustrarile acesteia si sa nu lasi ca realitatea sa fie marturisita si cunoscuta. Marturisirea adevarului starneste cele mai violente furtuni acolo unde minciuna este prinsa cu picioare scurte si unde degetul este pus pe rana care doare mai tare: ” Ca oricine face rele uraste Lumina si nu vine la Lumina, pentru ca faptele lui sa nu se vadeasca” (Ioan 3, 20). “Pe voi lumea nu poate sa va urasca, dar pe Mine Ma uraste, pentru ca Eu marturisesc despre ea ca lucrurile ei sunt rele” (Ioan 7, 7). “De ce nu intelegeti vorbirea Mea? Fiindca nu puteti sa dati ascultare cuvantului Meu. Voi sunteti din tatal vostru diavolul si vreti sa faceti poftele tatalui vostru . El, de la inceput, a fost ucigator de oameni si nu a stat intru adevar, pentru ca nu este adevar intru el. Cand graieste minciuna, graieste dintru ale sale, caci este mincinos si tatal minciunii. Dar pe Mine, fiindca spun adevarul, nu Ma credeti. Cine dintre voi Ma vadeste de pacat? Daca spun adevarul, de ce voi nu Ma credeti? Cel care este de la Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultati pentru ca nu sunteti de la Dumnezeu ” (Ioan 8, 43-47).

unpacatos 14.01.2009 12:40:53

cu siguranta nu poate
Doamne ajuta

Noesisaa 14.01.2009 13:16:54

Citat:

În prealabil postat de C.tin (Post 109349)
Vechiul proverb...'Cine se aseamana se aduna!"... Noesisaa si Ory!

[COLOR=Purple]Cand un individ isi epuizeaza argumentele, atunci sare sa jigneasca persoana catre care nu mai are argumente! Astai duh strain de Hristos, ca sa nu-i spun drac![/COLOR]

[COLOR=Red]Continuand asa, eu propun banarea tuturor care continua cu jigniri/atacuri personale! Dealtfel si regulamentul o prevede ...
[/COLOR]

C.tin, asta e afacere veche, chiar a trebuit sa ma gandesc ca sa imi aduc aminte despre ce e vorba.

Eu nu ma simt vinovata ca am jignit pe cineva. Pur si simplu i-am atras atentia lui geo ca e prea dur cu unii oameni. Duritatea este intr-adevar duh strain de Hristos. Nu cred ca asta este atac la persoana.

In fine, ma intereseaza mult prea putin topicul asta, nu cunosc nici un calugar care sa se fi lasat de calugarie, de fapt nu cunosc nici un calugar. Doar ca m-a zgariat virulenta si duritatea cu care Geo o ataca pe Ory. Unii tanar viitor preot ii sta mai bine cu duhul blandetii decat cu bota si toiagul in mana. Dar din nou, asta e doar parerea mea.

geo.nektarios 14.01.2009 17:23:09

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 109416)
Eu nu ma simt vinovata ca am jignit pe cineva. Pur si simplu i-am atras atentia lui geo ca e prea dur cu unii oameni. Duritatea este intr-adevar duh strain de Hristos. Nu cred ca asta este atac la persoana

repet prin ce deja ti-am raspuns sora draga: ...Domnul Hristos cand a intrat in Ierusalim pe manzul asinei s-a dus direct la Templu, acolo gasind pe vanzatorii de animale, schimbatorii de bani in TEMPLU, S-a maniat foarte tare incat a luat un BICI si a inceput a rasturna mesele vanzatorilor si a da cu biciul zicand: Casa Tatalui Meu, CASA DE RUGACIUNE ESTE, iar voi ati facut-o pestera de talhari!
Tot in psaltire spune: MANIATI-VA DAR NU GRESITI!
Mania pe care a avut-o Domnul Hristos trebuie sa o avem si noi, caci "DOMNUL NU SE MANIE IN FIECARE ZI" ne spune iar Sf.Scriptura! Asa si eu, ma manii atunci cand vad JOACA DE A CREDINTA! efectiv dam ne INCREDEM in mila si iubirea lui DUmnezeu de parca sunt euro de schimb valutar! Cu Adam si Eva a fost Milostiv cand au GRESIT neascultand de PORUNCA??? nu, i-a scos afara!!! Reciteste ce ti-am scris in urma cu cateva postari dar citeste ATENT!!!
Iarta-ma!!!

PS: repet: NU MA JOC DE-A CREDINTA!!!!

geo.nektarios 14.01.2009 17:27:08

repostare pt sora Noesisaa

[SIZE=4]Surori dragi, Ory si Noesisaa, NU am nimic cu nimeni, asa e cum ziceti, Dumnezeu nu este nemilostiv, ci al iertarii si IUBIRII, dar sa NU uitam ca Dumnezeu este si DREPT, pe langa celelalte atribute ale Sale!!! Dumnezeu face judecata dreapta! Dumnezeu NU Se joaca de-a FAGADUINTELE!!! desi spune la psaltire "faceti fagaduinte si le impliniti Domnului!" iar Sf.Pavel ne spune "sa nu va jurati nici pe cer nici pe pamant, ci sa va fie voua ce este da, DA, si ce este nu, NU, ca sa nu cadeti in JUDECATA!" adica in judecata lui Hristos!!! Cu Dumnezeu nu ne jucam!!! Daca ai fagaduit in fata altarului ca aceea vei face, ACEEA trebuie sa duci la bun sfarsit: "bine sluga si credincioasa peste putine ai fost pusa, peste multe te voi pune, intra in BUCURIA Tatalui Meu!"! caci zice la in slujba de la calugarie din cuvintele Mantuitorului: "Luati JUGUL Meu ca este BUN si povara Mea este USOARA!!!"
Imi veti zice acum: ce treaba are fagaduinta cu faptul ca nu trebuie sa juri? Este o diferenta intre a jura si a fagadui, dar esenta a ce spune una si cealalta, in contextul scripturistic artat, este ACELASI!!! Adica Dumnezeu ne vrea HOTARATI pt un singur lucru: Ori CASATORIE ori CALUGARIE!!! De la casatorie spre calugarie se poate, dar Calugarie spre Casatorie, NEVER!!! De ce? este FAGADUINTA FECIORIEI PANA LA JUDECATA de Apoi!!!! Nu poti trece de asa ceva!!! Si daca ai incalcat, e VAI!!! Nu ca nu exista Mantuire, dar PEDEAPSA de la Hristos este mare, pt ca este DREPT, si "nu Se manie in fiecare zi", dar cu cel care isi bate joc de FAGADUINTA, Dumnezeu PEDEPSESTE, NU SPRE RAU, spre PIEIRE, cum intelegi VOI, ci SPRE CURATIRE, spre INDREPTARE!!! ca ce a fagaduit "impliniti Domnului"!!! Dumnezeu daca este asa RAU cum il intelegeti, NU ESTE DUMNEZEU!!!

Repet: NU E DE JOACA CU FAGADUINTELE INAINTEA DOMNULUI!!!
Daca va tot dati mari ca Dumnezeu este "prea iubitor si iertator", explicati va rog de au murit Anania si Safira din Faptele Apostolilor? oare nu au fagaduit sa puna la picioarele Ucenicilor Domnului TOATA averea lor in folosul comunitatii crestine??? si au oprit o mica parte pt ei... si au fost pedepsiti cu MOARTEA!!! Cititi si va convingeti de DREPATEA lui Dumnezeu!!! Cap 5:
1.Iar un om, anume Anania, cu Safira, femeia lui, și-a vândut țarina. 2.Și a dosit din preț, știind și femeia lui, și aducând o parte, a pus-o la picioarele apostolilor. 3.Iar Petru a zis: Anania, de ce a umplut satana inima ta, ca să minți tu Duhului Sfânt și să dosești din prețul țarinei? 4.Oare, păstrând-o, nu-ți rămânea ție, și vândută nu era în stăpânirea ta? Pentru ce ai pus în inima ta lucrul acesta? N-ai mințit oamenilor, ci lui Dumnezeu. 5.Iar Anania, auzind aceste cuvinte, a căzut și a murit. Și frică mare i-a cuprins pe toți care au auzit. 6.Și sculându-se cei mai tineri, l-au înfășurat și, scoțându-l afară, l-au îngropat. 7.După un răstimp, ca de trei ceasuri, a intrat și femeia lui, neștiind ce se întâmplase. 8.Iar Petru a zis către ea: Spune-mi dacă ați vândut țarina cu atât? Iar ea a zis: Da, cu atât. 9.Iar Petru a zis către ea: De ce v-ați învoit voi să ispitiți Duhul Domnului? Iată picioarele celor ce au îngropat pe bărbatul tău sunt la ușă și te vor scoate afară și pe tine. 10.Și ea a căzut îndată la picioarele lui Petru și a murit. Și intrând tinerii, au găsit-o moartă și, scoțând-o afară, au îngropat-o lângă bărbatul ei. 11.Și frică mare a cuprins toată Biserica și pe toți care au auzit acestea.

PS: NU VA JUCATI CU FOCUL!!!

Iar ca sa va raspund ca NU va place cum ca "prea dau in cap la toti" este ca NU MA JOC CU CELE SFINTE si nu pot accepta "increderea prea mare in Dumnezeu si in Bunatatea Sa, care este PACAT IMPOTRIVA DUHULUI SFANT si nu se va ierta IN VEAC!!! Daca avem invatatura asa cum ne-a lasat-o Hristos prin Sfintii Apostoli apoi prin Sfintii PArinti si Sf.CANOANE date in Sinoadele Ecumenice (de aceea sunt canoane pt INDREPATREA OMULUI, ci nu ca RAZBUNARE SAU DIN RAUTATEA lui Dumnezeu, asa cum intelegeti voi, din CREDINTA pe care o aveti), apoi ASA O TIN caci "
[/SIZE]
[SIZE=4]1 Tim 6.20 "păzește comoara ce ți s-a încredințat, depărtându-te de vorbirile deșarte și lumești și de împotrivirile științei mincinoase, Pe care unii, mărturisind-o, au rătăcit de la credință."
2 Tim 4.3 "Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învățătura sănătoasă, ci - dornici să-și desfăteze auzul - își vor grămădi învățători după poftele lor, Și își vor întoarce auzul de la adevăr și se vor abate către basme."

Va cer IERTARE pt tot ce v-am suparat!!! Eu stiu ca NU v-am jignit cu nimic, daca voi ati facut-o cu mine, VA IERT din TOT sufletul, pt ca stiu ca din NESTIINTA spuneti ce spuneti!!! Dumnezeu sa va miluiasca si sa va LUMINEZE sa intelegeti PORUNCILE Sale!!!
[/SIZE]

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:29:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.