Marius22 |
13.08.2009 17:43:48 |
Recunosc, niciodata nu mi-a trecut prin minte cum ar putea sa-l cheme pe ingerul meu pazitor, cu atat mai mult, cu cat in lumea in care traim, relatiile interpersonale stau sub semnul "rostirii numelui". In mod cert, potrivit Sfintei Scripturi, ingerii au nume (Mihail, Gavriil, Uriil etc.), iar unii dintre noi chiar le purtam.
Insa, de multe ori, numele nu ne spune nimic despre o persoana, pe care nu am intalnit-o niciodata, sau despre care nu cunoastem decat foarte putine lucruri. Abia dupa ce o intalnim, personal sau aflam mai multe despre ea, prin intemediul "lucrarilor" sale, numele capata o semnificatie pentru noi. Asta in ceea ce ne priveste.
Dar in privinta raporturilor dintre ingeri si oameni nu este asa. Daca nu stim cum sa i ne adresam si ne simtim stanjeniti din aceasta pricina, trebuie sa luam aminte la modul in care, prin rugaciunile Bisericii inchinate ingerului pazitor, ne adresam lui:"Sfinte Ingere, pazitorul si acoperitorul meu cel bun ...", " Bucura-te, Ingere al Domnului, neadormitul meu păzitor!".
Oricum ingerul nu va ramane in anonimat pana la sfarsit. Important e ca la vremea plecarii noastre din aceasta viata, cand o sa avem posibilitatea de a-l cunoaste, sa nu avem capul plecat din pricina multimii pacatelor.
|