Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Incetati avorturile in numele Lui Dumnezeu! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4761)

heaven 12.01.2009 18:20:45

Ceea ce vreti voi este de domeniul irealului in societatea in care traim,chiar nu pricepeti?
Nu mai vreti avorturi,dar nici cu metodele de contraceptie,oricare ar fi ele,nu sunteti de acord.
Din punctul meu de vedere,doar o educare corespunzatoare a populatiei privind aceste mijloace de contraceptie poate impiedica in mod real aceste nenorociri.
Ca va place sau nu,societatea din ziua de astazi traieste foarte libertin,asa ca solutiile trebuie adaptate zilelor noastre.

MadalinaM 12.01.2009 20:18:36

interesanta parere, zici ca societatea de azi este mai dificila(asa inteleg, iarta ma daca gresesc) decat cea de ieri..pai, din ce punct de vedere este asa? si de ce ar fi de domeniul irealului o relatie naturala, fara artificial, intre soti?
societatea va fi intotdeauna dificila. Nu vreau sa para un subiect desuet. De multe ori ma intrebam ce insemna ca sfintii vor judeca lumea la sfarsit, si am gasit raspunsul rasfoind o carte, regret ca nu mai stiu care acum, iar raspunsul suna cam asa(citez din memorie)- nu vor judeca lumea stand in fata unui pupitru si zicand asa: tu in rai, tu in iad, ci ne vor fi dati exemplu ca oameni, in carne si oase, cu neputinte si virtuti, cu patimi si inima,care au trait ca si noi, care au infruntat razboaiele pe care le ducem si noi.
societatea este doar un paravan cu legi si cultura, dupa care ne ascundem cand muntele din fata ne pare prea greu de urcat..si educatia este parte a societatii, iar societatea este creata de noi, cei imperfecti.asadar, doar Domnul si legile Lui sunt perfecte, iar dupa neputinta noastra ar trebui sa incercam sa le respectam..
iar libertinajul a existat dintotdeauna, sa nu uitam de Sodoma, Gomora s.a., si totusi si in acele societati existau drepti...

avraamsara 14.01.2009 19:46:08

stop avort

iubita mea Noesisaa te inteleg perfect despre avort dar gandestete un pic chiar daca acea mama mai are copilasi si totusi nu are unde sa stea crezi ca daca isi omoara pruncul rezolva ceva pai dc nu omoara unul mare si l lasa in viata pe cel nenascut ?
Sti nu nu trebuie sa ne aparam de pacat cu diferite motive si in plus sa citim istorisiri care sau intamplat cu adevarat si femei care nu sunt credincioase care sufera de pe urma avortului si au ajuns la nebunie.
Maintuitorul spune nu va ingrijiti de ce ve ti bea sau manca sau cu ce va ve ti imbraca ca stie Tatal vostru din ceruri luati
exemplu de la pasarile cerului nu secera si nu treiera oare nu mai mult nu va avea grija Domnul de proprii fiii

C.tin 14.01.2009 20:52:11

Exemplu tragic la Braila

Multe avorturi, puține nașteri

Conform informației primite de la dr. Vasile Sălcudean, șef secție în cadrul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Brăila, în [COLOR="Purple"]anul 2008[/COLOR] [COLOR="Red"]au fost 2.850 de nașteri, față de 2.892, câte s-au înregistrat în anul precedent[/COLOR]. Se pare că femeile se hotărăsc din ce în ce mai greu să aibă un copil. ”Numărul este în scădere și pentru faptul că multe brăilencele sunt plecate la muncă în străinătate. Este în creștere, în schimb, numărul mămicilor minore, de la 135 în 2007, la 167 în 2008. [COLOR="red"]Numărul avorturilor a crescut, de la 3.247 la 3.571,[/COLOR] în această statistică găsindu-se și avorturile la cerere și cele spontane. [COLOR="Red"]Îngrijorător este faptul că a început să crească numărul copiilor cu malformații, de la 19, câți au fost în anul 2007, la 22 în 2008.[/COLOR] În ceea ce privește nașterile premature, acestea au scăzut de la 345 în 2007, la 294 în anul care doar s-a încheiat”, ne-a mai spus medicul șef de secție.

[SIZE="3"]ADICA...
O CRIMA LA 67 DE LOCUITORI. Deci, un oras de criminali ![/SIZE]

La ultimul recensamant Braila inumara cca 240 000 de locuitori,... cu 3571 de avorturi in 2008
E normal ca la 99.5 locuitori crestini, sa existe atatea crime?

Sa nu ne mai mire ca la nivel national e un dezastru... Vai de noi!

Poulatia Brailei
Dupa nationalitate
romani 97,23%
tigani 1,2%
lipoveni 1%
greci 0,1%
alte nationalitati 0,47%

Dupa apartenenta religioasa
crestini ortodoxi 98,5%
crestini de rit vechi 1%
alte confesiuni 0,5%

adorcrysti 14.01.2009 21:33:43

limpezeste Doamne cugetele noastre,

Un mare parinte si anume Arhim Ilie Cleopa a predicat cu vehementa gravitatea acestui mare pacat al avortului.Mare pacat si urat in fata Domnului.De ce?Ne mai punem asemenea intrebare fratilor!Cum sa distrugem noi pacatosi ce Dumnezeu vrea sa creeze!
Rugati-va la bunul Dumnezeu sa calauzeasca pasii nostri catre cele placute Fetei Sale si sa ne pazeasca Domnul de asemnea pacate,ale caror gravitate nu ne dam seama,nesocotind cele sfinte.
Manca-v-ar rauil!(Arhim.Ilie Cleopa)

nume 16.01.2009 12:58:27

Cred ca inainte sa faci un copil, trebuie sa te cureti pe tine insuti, dpdv spiritual, si sa urmezi intocmai invatamintele bisericii si sfintilor legate de zile in care... "e voie", zilele de post, spovedania, rugaciunea, impartasania... In felul asta copiii vor avea o viata mai buna, cat mai buna, cu ajutorul lui Dumnezeu. Eu cred ca copiii au dreptul sa-si judece parintii, se pe buna dreptate, suntem ceea ce ei ne-au facut sa fim. Exceptii exista, dar sunt putine. Pt pacatele parintilor platesc copiii, ceea ce e o perspectiva teribila, daca vrei sa faci copii. Stii ca vor suferi pt pacatele tale, stii ca vor fi ceea ce tu ii faci sa fie.
Avortul e... cea mai cruda crima posibila, facuta din egoism.
Orice mama trebuie sa-si apere copilul cu orice pret. Si viata e un pret. Nici animalele salbatice nu-si leapada copiii.
Chiar daca are copii multi, chiar daca e saraca, chiar daca e bolnava, chiar daca nu are casa si masa... daca are credinta si se roaga, Dumnezeu va face minuni pt o astfel de mama intr-un fel sau altul. Chiar daca moare, gestul ei va fi o binecuvantare pt toti cei apropiati ei.

Nu mai stiu unde am vazut sau auzit povestea urmatoare, era cam asa.

In timpul executiilor crestinilor, pe vremea romanilor, in arena a fost adusa o femeie crestina cu copilul ei. Ea a fost pusa pe un scaun de fier sub care era un foc mocnit, si indemnata sa se lepede de credinta ei, ca daca nu va fi lasata sa arda lent in timp ce il vor arde si pe copilul ei in fatza ei. Si femeia a strigat "faceti ce vreti,copilul meu va avea viata vesnica!"

Poate sunt putin diferite situatiile, dar ideea e ca de cele mai multe ori trebuie sa renuntam la ego-ul propriu si sa-l inlocuim cu credinta fara sa ne fie teama, pt ca nu avem de ce. "sa nu ne fie teama de vulpi cand suntem din neamul leilor".

nadia.r 16.01.2009 14:37:10

stop avortului!

am doi baieti iar cel mai mic are 4 ani si a fost cam nazdravan de mic.Cand cel mic avea i an am ramas iar insarcinata iar cum situatia financiara nu era prea roz,sotul nu gasea de lucru iar un alt copil -asa am gandit atunci- ,nu-mi mai doream.Am avortat,iar acum va spun cu lacrimi in ochi ma doare in adancul sufletului,as vrea sa dau timpul inapoi,nu e zi lasata de la bunul Dumnezeu sa nu ma mustre constiinta,sunt o femeia distrusa emotional,il visez noaptea pe acel copilas caruia i-am luat viata si ud perna de lacrimi,ce drept am avut eu sa fac asta?De ce nu m-a oprit nimeni?Acea doamna doctor de ce nu ne-a oprit,de ce nu se fac intai sedinte cu fiecare pacient in parte?O sa port aceasta povara in suflet vesnic fiindca adevarul e ca am ucis propriul meu copil.Nu avem dreptul sa luam o viata pe care Dumnezeu a daruit-o!

MadalinaM 16.01.2009 16:01:56

Citat:

În prealabil postat de nadia.r (Post 109804)
am doi baieti iar cel mai mic are 4 ani si a fost cam nazdravan de mic.Cand cel mic avea i an am ramas iar insarcinata iar cum situatia financiara nu era prea roz,sotul nu gasea de lucru iar un alt copil -asa am gandit atunci- ,nu-mi mai doream.Am avortat,iar acum va spun cu lacrimi in ochi ma doare in adancul sufletului,as vrea sa dau timpul inapoi,nu e zi lasata de la bunul Dumnezeu sa nu ma mustre constiinta,sunt o femeia distrusa emotional,il visez noaptea pe acel copilas caruia i-am luat viata si ud perna de lacrimi,ce drept am avut eu sa fac asta?De ce nu m-a oprit nimeni?Acea doamna doctor de ce nu ne-a oprit,de ce nu se fac intai sedinte cu fiecare pacient in parte?O sa port aceasta povara in suflet vesnic fiindca adevarul e ca am ucis propriul meu copil.Nu avem dreptul sa luam o viata pe care Dumnezeu a daruit-o!

Ati putea merge la un duhovnic,daca nu aveti deja, sa va spovediti pacatul si sa respectati canonul dat. Parintii bisericii ne invata ca in locul copilului avortat sa punem altul in loc, in sensul de a avea grija dpdv spiritual si material de un copilas sarac pana ce se va descurca pe cont propriu.

razvan_andrei 16.01.2009 22:23:05

Citat:

În prealabil postat de nume (Post 109788)
iubire consta in capacitatea de sacrificiu

Iubirea e un act de vointa. Sacrificiul nu este decat o consecinta a iubirii.

nadia.r 17.01.2009 10:09:36

Citat:

În prealabil postat de MadalinaM (Post 109824)
Ati putea merge la un duhovnic,daca nu aveti deja, sa va spovediti pacatul si sa respectati canonul dat. Parintii bisericii ne invata ca in locul copilului avortat sa punem altul in loc, in sensul de a avea grija dpdv spiritual si material de un copilas sarac pana ce se va descurca pe cont propriu.

am facut asta dar durerea mea este si mai mare fiindca finul meu in varsta de 2 ani a disparut in apele unui rau si nici macar trupul nu a fost gasit,sufar mult fiindca nici de acest copil nu am avut parte si nu am putut sa-l ingrop crestineste,parintii lui parca l-au uitat deja dar pt mine nu e deloc usor.COPILASUL MEU NU POATE FI INLOCUIT DE NIMENI,v-a fi mereu o rana in sufletul meu,nu merit sa ma vindec,nu merit sa fiu iertata...fiindca nu voi putea uita eu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:21:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.