Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre suflet (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=400)

Negroponte 29.12.2006 10:09:49

:)Jenifeer,vrei sa te convingi ca Dumnezeu nu exista,dar???nu reusesti.Dumnezeu te iubeste,de aceea te afli pe un forum crestin.Doamne ajuta!

dannsan 29.12.2006 19:50:06

Exista o problema: cei care sunt convinsi de teoria lui Darwin, si cei care sunt adepti ai teoriei conceptiei Dumnezeiesti. OMUL?
- Stiinta spune: Da, omul e conceput de natura, in milioanele de ani de evolutie. Ex... . Si de exemplu:....
- Religia spune: Da, omul e conceput de Dumnezeu. Ca altfel n-ar fi... si exista...

Ce alegem?

?

Conform religiei Ortodox-Crestine, (fara nici-un dubiu,) alegem varianta creationista. Si pe buna dreptate. Sunt lucruri, care scartie la baza teoriei lui Darwin, in legatura cu singura specie inteligenta de pe pamant. Daca maimutele nu stiu sa aprinda focul, atunci pe noi cine ne-a invatat? Ca ele au patru maini. Teoretic, ar fi trebuit sa fie de cel putin doua ori mai inteligente ca noi. Si totusi noi, (cei cu doua maini), am reusit sa creem o civilizatie.
Maimutele, specie cu care ne asemanam, (d.p.d.v. genetic), sunt la acelasi nivel ca cel de acum milioane de ani. Nimic nou despre ele.
Dar noi am creeat o civilizatie.
"Stiinta" se da "batuta" la anumite aspecte neelucidate. Si, atunci, timid, isi ridica privile spre Dumnezeu.

Annamarria 29.12.2006 20:27:39

In credinta exista suficienta lumina pentru cei care doresc sa creada, si suficiente umbre pentru a-i tine in intuneric pe cei care nu vor.(Blaise Pascal)
Cred in crestinism asa dupa cum cred ca soarele a rasarit: nu doar pentru ca il vad, ci si pentru ca multumita lui vad toate celelalte.
(C. S. Lewis)
Credinta nu inseamna a crede fara dovezi, ci a crede fara rezerve.
(Elton Trueblood)
A avea credinta inseamna a crede in ceea ce nu vezi, iar rasplata pentru acesta credinta va fi sa vezi ceea ce crezi.
(Sf. Augustin)

dannsan 29.12.2006 21:10:43

As dori "Annamarria" o parere peronala din partea ta . fara citate.

Annamarria 29.12.2006 21:47:33

am si eu pareri personale, dar imi plac ideile celor mai intelepti ca mine

Annamarria 29.12.2006 21:48:44

de ce te deranjeaza citatele?

cristiboss56 29.12.2006 22:31:12

Citat:

În prealabil postat de maria55
O data m-am visat ca ma ridicasem in cot ,din pat ,si cind m-am uitat pe perna tot eu dormeam dar eram nemiscata .Ma gindeam ca sufletul are forma corpului ,sau mai mic ?
Doamne ajuta !

Sufletul este imaterial . Undele radio au forma vizibila? Asa este si cu sufletul ..,el a fost "suflat" de Divinitate si se intoarce tot la El. Restul din noi e simplu ambalaj. Sufletul poarta in el toate informatiile referitoare la persoana noastra, ca un fel de "cutie neagra".Am spus destul. Accentuez D E S T U L !

maria55 30.12.2006 06:11:48

Problema este veche si nu mai merita atentie .
Intrebarea era pentru opinia publica , eu nu aveam nevoie de informatii ,imi pare rau .
Si de fapt ma interesa teoria sufletelor fratesti , pentru ca se observa in viata ca mai aproape te simti de cineva care traieste si gindeste ca tine , decit de un frate cu care vesnic ai probleme .
Dar si asta era numai asa , cum vine vorba , caci sint oameni care detin mai multe informatii decit ar fi normal .
Am intilnit si eu persoane care spun ca din nastere au fost harazite , sa zic asa ,sa mearga o anumita traiectorie . Orice au facut , sau s-au abatut de la drum ,tot inapoi au fost aduse , ca un fel de dirijare nevazuta .
Intr-adevar putini , sau cazuri foarte rare , dar exista , stie numai Dumnezeu .
Astfel de oameni nu-i poti intimida cu nimic , sint programati cu voia lor si cu voia lui Dumnezeu ,o sfinta ,placuta si necesara colaborare . Banuiesc ca asa au fost sfintii nosti , purtatorii de chinuri . Fenomen care nu se lasa inteles decit de cei care vrea Iisus . Uitati-va ce scrie Sf. Vasile cel mare cind e amenintat cu luarea averii ,cu surghiun ,cu moartea ...nu poate intelege mintea omeneasca !(care si-a pus nadejdea in ce vede cu ochii si nimic mai mult).
OK. Sa revenim la subiect . Nu-i frumos sa ne adresam cu ghilimele si tot felul de apropouri sau intelesuri ascunse . Cui foloseste ?
Cred ca admin a avut altceva in vedere cind a infiintat acest forum !
Si sa facem distinctie in a respecta omul si a respecta sentimente religioase , pentru ca se vede ca oamenii se iarta mult mai usor , dar credinta nu se pune in discutie .
S-ar mai putea spune multe dar nu vreau sa va plictisesc , asi dori sa fiu inteleasa , banuiesc ca n-am suparat pe nimeni .
Inca o data , nu ma intereseaza omul(care merita respect pentru ca este creatia lui Dumnezeu ,indiferent cum se manifesta bine sau rau ), deci pe mine nu persoana ma supara citeodata ,ci ceea ce spune ,duhul care il calauzeste intr-o exprimare ,pentru o clipa poate .
Cum spunea Sf. Ap. Pavel , razboiul nostru este impotriva incepatoriilor si stapanirilor intunericului , nu impotriva omului ,nu-mi aduc aminte exact .
Inca o data , imi cer iertare daca am suparat pe cineva cu scrisul meu de acum , respectul meu pentru toata lumea ,si an nou fericit la toti !

jeniffer 30.12.2006 22:55:02

Inaintea preistoriei omul a fost altfel si aceasta istorie trebuie considerata. Teoria ca zeul a facut totul nu explica, doar spune zeul si atit, este metaforica.

ps: credinta ca zeii sint doar personificari face sa ma aflu aici.

06dec 30.12.2006 23:12:07

Daaaaaa,Jenniffer,toate s-au facut singure singurele dintr-o antamplare oarba si fara de ratzionament.Asa i-a venit florii sa se faca frumoasa si mesteacanlui frumos la privit,doar ca intâpmlarii oarbe fara de ratzionament asa i-a venit ...La multzi ani Jen!Si...am mare nadejde an tine,nu stiu de ce...

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:33:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.