![]() |
Citat:
Apoi ura asta asupra ecumenistilor,insemna ca urati pe Hristos care s-a rugat ca toti sa fie una.Cine sa va inteleaga,pe cine iubiti voi,pentru cine va jertfiti voi,pt ce luptati?Pentru voi insiva,penrtu mantuirea voastra,penrt uun loc caldut in Rai,calcand peste ceilalti,peste cei mici si nebagati in seama. |
Citat:
Intreb din pura curiozitate, pentru care te rog sa ma ierti. In BO nu avem voie sa ne impartasim daca nu ne-am curatit prin spovedanie; si nici atunci nu e sigur ca avem voie , daca am fost opriti, din motive bine intemeiate, de la aceasta. Noi nu avem voie sa facem nimic de capul nostru, ci trebuie sa ne supunem practicilor din BO. Ca de aceea ne numim crestin-ortodocsi; nu numai crestini, pentru a nu da ocazia de a fi confundati cu sectarii sau mai stiu eu cine... Dar iar suntem off-topic. Iertare. |
Ancah,
1 Din mesajul lui jean, eu inteleg ca el nu se refera la cei cu pacate grele carora li s-a dat canon de durata( desi timpul scurtindu-se ar trebui si canonul) ci cei cu pacate mici, poate repetative, carora li se lungesc urechile pina capata dezlegare, si multi chiar renunta la a mai astepta si cad iar in pacat. Prin impartasire omul il primeste pe Hristos in el ca un scut, si ca un SIGILIU!...si repede! 2. Cine-ti garanteaza tie in ziua de azi ca preotii nu lungesc perioada de asteptare din egoul lor. Asa cum gresesc si fac tot felul de lucruri nu tocmai canonice....., ca sa zicem asa.............., de ce nu ar exagera si aici? de ce aici ar fi fara greseala? 3. De ce il marginalizati pe Jean spunind ca el nu este din Biserica Ortodoxa? Asa cum unii cred ca ei il asteapta pe el sa se intoarca, asa si el poate afirma ca va asteapta pe voi sa va reveniti STIND IN ACEEASI BISERICA, care este problema...asa cum sunt foarte multi preoti care gindesc EXACT CA EL, si totusi nimeni nu le face vint din biserica |
Te-ai gindit de ce oare in biserica se face asa de putin studiu biblic?...viz-a viz de ce spunea jean mai sus
|
Citat:
Pai tocmai,ca vrei sa te supui la practicile ortodoxe,si nu te mai supui lui Dumnezeu.Idolatrizezi niste forme,si pierzi continutul.Liturghia de exemplu se poate savarsi si in pestera,si in aer liber,deci a te lega cu indarjire de o cladire,de a face sute de biserici poleite cu aur,in timp ce peste 6=7 milioane de oameni din tara asta se ;upta cu sarcacia,mai ales pensionarii,si tu sa trantesti mastodonti foarte scumpi,sa-i impodobesti pe interior cu aur si argint,sa te impopotonezi in vesminte super scumpe,si apoi sa slijesti liturghia,sa slujesti unui Dumnezeu smerit,care s-a nascut in pestera,care nu a vut unde sa-si plece capul,si apoi,tu preot care te spovedesti din an in pasti,care nu tii mai mult post decateste randuit,sa vii si sa ceri spovedanie inainte de fiecare Liturghie(lucur imposibil practit),post sambata si duminica,joia,su mai stiu eu cand,ce randuielei ortodoxe tineti voi?cecanoane respecatti.Sincre,cred ca Sf Ioan Gura de Aur plange intr0una cand vede in ce hal a ajuns liturghia sa de barjocorita,in ce hal isi bat preotii joc de oameni?Ce randuielei orotodoxe tineti voi? Ati ajuns exact ca fariseii din vremea Mantuitorului,care erau sa-l omoare si pe Lazar inviat din morti,il urau pe Mantuitorul ca face minuni smabata,pe ucenici ca manaca cu mainile nespalate.nu degeaba le spunea Mantuitorul,"ca strecurati tantarul si inghititi camila","ca daci zeciuiala din izma,dar ati uitat partea importanta alegii,mila si dreptatea lui Dumnezeu"Pai ce,crezi ca o se mantuiasca faptul ca ai ascultat muzica bizantina,ca te0ai uitat la icoane bizantine,ca ai avut vesminte aurite,biserici aurite,ca ai facut 1001 metanii si inchinaciuni.Oare nu tot asa faceau si fariseii pe care ii mustra Hristos spuandu-le ca se roaga indelung,fac rugaciuni lungi ca sa-i vada lumea,pe la colturile strazilor,"pentru aceasta mai mare osanda veti avea". De nu stiu cate ori am scris aici,ca exact cum faceau iudeii,fac si majoritatea orotodocsilor.se lauda cu stramosii.Everii ziceau,"noi suntem fii lui Avraam,noi suntem urmasii lui Moise",si autau sa-l omaore pe Fiul lui Dumnezeu.La fel acumasa zisii orotodocsi,se bat in piept ca "noi suntem urmasii Sf Parinti,noi am pastrat randuielile stramosesti,noi avem canoanelele".La fel ca si evreilor,le va spuneHrisost Dumnezeu,"daca ati fii urmasii lui Avraam(ai Sf Parinti) atai face faptelel lui Avraam(ale Sf Parinti). Sa vad dau un exemplu.David spunea in psalmi"Dumnezei sunteti toti,si fii ai celui preainalt",si cand Hristos a zis,ca ste Fiul ui Dumnezeu,l-ar rastignit pentru blasfemie.Avraam si-ar fii adus prorpriu fiu jerfta pt Dumnezeu,deci mult mai mult decat propria viata,la care nici nu tinea prea mult."Urmasii lui" din vremea Mantuitorului,cand vedeau vreun frate de-al lor in uferinta vindecat de Hrisos smabata,il dadeau afara din sinagoga,pe pacatosii care plangeau la picioarele lui Hristos ii urau,si multe altele.Care sunt faptelele lui Avraam? Acum,la ortodocsi,citi viata oricarui Sfant,care vreti voi.Eu am s spun de Sf Ioan Gura de Aur.Pai acest om era atat de sarac,manca mai nimic,dormea foarte putin,mai mult,a desfintat tot luxul de la Patriarhia Constantinopolului,si zi si noapte trudea pt fii lui duhovnicesti.Slujea zilnic Liturghia,predica zilnic,noaptea talcuia Evanghelia,si uitati ce spune el legat de Liturghie"cine nu ste vrednic sa se impartaseasca ,nu este vrednic nici sa asculte cuvintele Sf Liturghii,caci acelasi Hristos care se jerfeste pe Sf Masa,acelsi Hristos este Cuvantul lui Dumnezeu,cuvant care sfinteste totul". Cra randuieli orotodoxe tineti voi?Pe care Sfinti Parinti ii ascultati si urmati? |
Citat:
Nu m-am gandit sa caut garantia de care vorbesti. Nu am acest dubiu in privinta preotilor, caci personal nu am patit asa ceva; as zice chiar din potriva. Dar oare nu la toti, care se spovedesc, vorbeste Hristos prin gura preotului?!? In ceea ce priveste studiul biblic, este intr-adevar de dorit sa se revina la "scoala de duminica". Nu stiu insa cui trebuie sa-i apartina initiativa. Cei, care au probleme cu preotii lor, sa-si caute alti preoti mai buni. Daca cineva afirma despre sine ca nu este ortodox, nimeni nu poate afirma contrariul. |
Ancah, eu nu vorbesc de la mine, deja asa se face. Ai vazut si din filmul Ostrovul cum parintele Anatolii rata doua cazuri clare de Impartasire "de urgenta".
1. a copilului care avea deja vre-o 10-12 ani si tocmai il vindecase insa mama impatimita si ea si fiind purtata de cel rau a incercat sa plece, sa fuga "la servici" iar el intra in papa rece petru a SALVA copilul 2. Demonizata care odata vindecata nu a mai stat cu nici un preot sa o mai toace la cap cu vino peste 6 luni sa te spovedesti si impartasesti ci BUM! imediat se pune sigiliu cu " ESTI A LUI HRISTOS!!!!" nu-i mai dai drumul in lume sa o ia razna din nou. ..si acei oameni nu mai calca pe asfalt ci pleaca plutind, cu o bucurie nespusa in suflet, si cu INCREDERE ca miine nu or sa mai greseasca, asta-i atitudinea salvatoare!nu.....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! nu se poate ca esti o pacatoasa, treci de bea aghiazma mica 3 luni ca ai trait asa si pe dincolo si dupa aia mai vedem noi... dar intradevar daca nu ai trait printre ei nu ai cum sa cunosti cazurile grave, in care pe unii preoti i-am vazut chiar tremurind de emotia salvarii acelui suflet si nu au avut stare si pace pina nu i-au impartasit si au petrecut ORE in SIR cu ei |
err.....arata, apa rece
|
DA, Andrei, exceptiie confirma regula.
Dar spune-mi te rog: tu te impartasesti fara sa fii spovedit? Eu nu, caci am auzit ca e pericol, sa iei impartasanie fiind nevrednic. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:47:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.