Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   ASCOR Bucuresti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3633)

achimovjan 19.09.2008 17:15:16

Citat:

În prealabil postat de sherlock_holmes
Sa se cerceteze insa omul pe sine si asa sa manince din piine si sa bea din pahar.
Caci cel ce maninca si bea cu nevrednicie,osinda isi maninca si bea,nesocotind trupul Domnului.
De aceea,multi dintre voi sint neputinciosi si bolnavi si multi au murit.
Caci de ne-am fi judecat noi insine,nu am mai fi judecati.
(Corinteni 11,28 Duhul Sfint Dumnezeu )

Daca neoprotestantii sint in Biserica lui Dumnezeu,si acestia nu se impartasesc cu trupul si singele Domnului(spre viata vesnica) ... nu inteleg de ce unii ecumenisti mai fac atita caz de cit de des sa ne impartasim cu nevrednicie( adica fara cercetare,spovedire)...vezi cuvintele de mai sus ale lui Dumnezeu.

Experiment

Haideti sa echivalam(nu se poate,dar ca idee...asa) o carte citita,care este ceva f.important(dupa unii)....cu o luna de petrecut in inchisoare.Deci 24 de carti citite ar echivala cu 2 ani de inchisoare.

Daca eu l-as intreba pe parintele Arsenie Papacioc,sa renunte la 2 ani din cei multi de inchisoare pe care i-a facut,cu conditia ca sa citeasca cele 24 de carti,oare ce raspuns as primi ?

Dar daca l-as intreba pe oricare ecumenist(chiar ierarh) daca ar putea renunta la 24 de carti de citit,si sa stea 2 ani in puscarie,oare ce raspuns as primi ?

Ma opresc aici si nu voi exagera cu intrebarea:La cite carti ar renunta un ecumenist,ca sa stea in pustie si sa se intilneasca cu dracul,fata in fata....nu de alta,dar am ramine fara ei.

PS.multi ne dorim sa fim fericiti,dar prea putini cunosc Fericirile...nu din carte,ci din viata!

Doamne iarta-ne!

Stii tu cat sufera fiecare om in viata?Eu am sa-ti dau un alt exemplu.Maica Domnului,dupa Mantuitorul a suferit cel mai mult dintre oameni,incat suferinta ei a ajuns pana la ceruri.Si nu a facut puscarie,nu a avut o moarte de martir,dar tu nu stii ce insemna sa vezi pe cel pe care-l iubesti distrus de semenii tai,de poporul tau,de cei pe care vrei sa-i mantuiesti.Ce ai zis tu este o jicnire adusa celro care sufera in inima lor,pt ca aceasta suferinta este mai mare decat orice martiriu,pt ca sufletul este nemuritor,iar suferinta acestuia nu poate fii alinata decat de Dumnezeu.
Apoi ura asta asupra ecumenistilor,insemna ca urati pe Hristos care s-a rugat ca toti sa fie una.Cine sa va inteleaga,pe cine iubiti voi,pentru cine va jertfiti voi,pt ce luptati?Pentru voi insiva,penrtu mantuirea voastra,penrt uun loc caldut in Rai,calcand peste ceilalti,peste cei mici si nebagati in seama.

ancah 20.09.2008 01:30:17

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Citat:

În prealabil postat de C-tin
Citat:

Pai si eu te astept cu drag sa revii in Biserica lui Hristos,"una Sfanta,Soborniceasac si Apostoleasca".

si care este asta dupa tine?

A reveni in Biserica insemna ate uni cu Hristos prin Euharistie,si nu sta la Liturghie ca la spectol si a primi anafura.Excomunicare tocmai asta inseamna,a fii rupt de Trupul lui Hristos real,adica anu te mai impartasi.Eu asta i-am spus Ancai,si celor de aici care isi zic crestini-orotodocsi,dar la Liturghie nu se impartasesc,decat mai stiu eu cand,la 40 de zile sau mai rar.Acestia singuri se excomunica,si le este rusine sa lupte pt dreptul lor de crstini,se ascund in spatele unei asa zise ascultari de duhovnic.Daca Hristos ii cheama si zice,"Luati mancati,acesta este Trupul Meu,beti dintru acestia toti,acesta este sangele Meu,ei vin cu scuza si zic,pai imi trebuie dezlegare de la duhovnic.Caeasta scuza nu are nici o valoare in fata lui Hristos Dumnezeu,cand iubesti pe Cineva,nu-ti trebuie nici o dezlagare de la nimeni ca sa te unesti cu acea persoana.Mie nu-mi trebuie nici o dezlegare,pentru ca simt ca Domnul ma iuneste,euc il iubesc,cine ne poate desparti,oamenii,preotii,episcopii,ingeri,puteri,n ecazurile acestei vieti,nimeni si nimic.Acestea sunt si cuvintele Sf Ap Pavel,si ale oricarui crestin care isi asuma aceasta viata de fiu al Bisercii.

Totusi nu ai raspuns la intrebarea lui Ctin. De care Biserica tii tu, de o critici atat pe cea Ortodoxa, precum si practicile ortodoxe, de care te-ai dezis.
Intreb din pura curiozitate, pentru care te rog sa ma ierti.
In BO nu avem voie sa ne impartasim daca nu ne-am curatit prin spovedanie; si nici atunci nu e sigur ca avem voie , daca am fost opriti, din motive bine intemeiate, de la aceasta.
Noi nu avem voie sa facem nimic de capul nostru, ci trebuie sa ne supunem practicilor din BO. Ca de aceea ne numim crestin-ortodocsi; nu numai crestini, pentru a nu da ocazia de a fi confundati cu sectarii sau mai stiu eu cine...
Dar iar suntem off-topic. Iertare.

cozia 20.09.2008 03:18:54

Ancah,
1 Din mesajul lui jean, eu inteleg ca el nu se refera la cei cu pacate grele carora li s-a dat canon de durata( desi timpul scurtindu-se ar trebui si canonul) ci cei cu pacate mici, poate repetative, carora li se lungesc urechile pina capata dezlegare, si multi chiar renunta la a mai astepta si cad iar in pacat. Prin impartasire omul il primeste pe Hristos in el ca un scut, si ca un SIGILIU!...si repede!

2. Cine-ti garanteaza tie in ziua de azi ca preotii nu lungesc perioada de asteptare din egoul lor. Asa cum gresesc si fac tot felul de lucruri nu tocmai canonice....., ca sa zicem asa.............., de ce nu ar exagera si aici? de ce aici ar fi fara greseala?

3. De ce il marginalizati pe Jean spunind ca el nu este din Biserica Ortodoxa? Asa cum unii cred ca ei il asteapta pe el sa se intoarca, asa si el poate afirma ca va asteapta pe voi sa va reveniti STIND IN ACEEASI BISERICA, care este problema...asa cum sunt foarte multi preoti care gindesc EXACT CA EL, si totusi nimeni nu le face vint din biserica

cozia 20.09.2008 03:22:15

Te-ai gindit de ce oare in biserica se face asa de putin studiu biblic?...viz-a viz de ce spunea jean mai sus

achimovjan 20.09.2008 07:40:53

Citat:

În prealabil postat de ancah
Citat:

Citat:

În prealabil postat de C-tin
Citat:

Pai si eu te astept cu drag sa revii in Biserica lui Hristos,"una Sfanta,Soborniceasac si Apostoleasca".

si care este asta dupa tine?

A reveni in Biserica insemna ate uni cu Hristos prin Euharistie,si nu sta la Liturghie ca la spectol si a primi anafura.Excomunicare tocmai asta inseamna,a fii rupt de Trupul lui Hristos real,adica anu te mai impartasi.Eu asta i-am spus Ancai,si celor de aici care isi zic crestini-orotodocsi,dar la Liturghie nu se impartasesc,decat mai stiu eu cand,la 40 de zile sau mai rar.Acestia singuri se excomunica,si le este rusine sa lupte pt dreptul lor de crstini,se ascund in spatele unei asa zise ascultari de duhovnic.Daca Hristos ii cheama si zice,"Luati mancati,acesta este Trupul Meu,beti dintru acestia toti,acesta este sangele Meu,ei vin cu scuza si zic,pai imi trebuie dezlegare de la duhovnic.Caeasta scuza nu are nici o valoare in fata lui Hristos Dumnezeu,cand iubesti pe Cineva,nu-ti trebuie nici o dezlagare de la nimeni ca sa te unesti cu acea persoana.Mie nu-mi trebuie nici o dezlegare,pentru ca simt ca Domnul ma iuneste,euc il iubesc,cine ne poate desparti,oamenii,preotii,episcopii,ingeri,puteri,n ecazurile acestei vieti,nimeni si nimic.Acestea sunt si cuvintele Sf Ap Pavel,si ale oricarui crestin care isi asuma aceasta viata de fiu al Bisercii.

Totusi nu ai raspuns la intrebarea lui Ctin. De care Biserica tii tu, de o critici atat pe cea Ortodoxa, precum si practicile ortodoxe, de care te-ai dezis.
Intreb din pura curiozitate, pentru care te rog sa ma ierti.
In BO nu avem voie sa ne impartasim daca nu ne-am curatit prin spovedanie; si nici atunci nu e sigur ca avem voie , daca am fost opriti, din motive bine intemeiate, de la aceasta.
Noi nu avem voie sa facem nimic de capul nostru, ci trebuie sa ne supunem practicilor din BO. Ca de aceea ne numim crestin-ortodocsi; nu numai crestini, pentru a nu da ocazia de a fi confundati cu sectarii sau mai stiu eu cine...
Dar iar suntem off-topic. Iertare.

Pai tocmai,ca vrei sa te supui la practicile ortodoxe,si nu te mai supui lui Dumnezeu.Idolatrizezi niste forme,si pierzi continutul.Liturghia de exemplu se poate savarsi si in pestera,si in aer liber,deci a te lega cu indarjire de o cladire,de a face sute de biserici poleite cu aur,in timp ce peste 6=7 milioane de oameni din tara asta se ;upta cu sarcacia,mai ales pensionarii,si tu sa trantesti mastodonti foarte scumpi,sa-i impodobesti pe interior cu aur si argint,sa te impopotonezi in vesminte super scumpe,si apoi sa slijesti liturghia,sa slujesti unui Dumnezeu smerit,care s-a nascut in pestera,care nu a vut unde sa-si plece capul,si apoi,tu preot care te spovedesti din an in pasti,care nu tii mai mult post decateste randuit,sa vii si sa ceri spovedanie inainte de fiecare Liturghie(lucur imposibil practit),post sambata si duminica,joia,su mai stiu eu cand,ce randuielei ortodoxe tineti voi?cecanoane respecatti.Sincre,cred ca Sf Ioan Gura de Aur plange intr0una cand vede in ce hal a ajuns liturghia sa de barjocorita,in ce hal isi bat preotii joc de oameni?Ce randuielei orotodoxe tineti voi?
Ati ajuns exact ca fariseii din vremea Mantuitorului,care erau sa-l omoare si pe Lazar inviat din morti,il urau pe Mantuitorul ca face minuni smabata,pe ucenici ca manaca cu mainile nespalate.nu degeaba le spunea Mantuitorul,"ca strecurati tantarul si inghititi camila","ca daci zeciuiala din izma,dar ati uitat partea importanta alegii,mila si dreptatea lui Dumnezeu"Pai ce,crezi ca o se mantuiasca faptul ca ai ascultat muzica bizantina,ca te0ai uitat la icoane bizantine,ca ai avut vesminte aurite,biserici aurite,ca ai facut 1001 metanii si inchinaciuni.Oare nu tot asa faceau si fariseii pe care ii mustra Hristos spuandu-le ca se roaga indelung,fac rugaciuni lungi ca sa-i vada lumea,pe la colturile strazilor,"pentru aceasta mai mare osanda veti avea".
De nu stiu cate ori am scris aici,ca exact cum faceau iudeii,fac si majoritatea orotodocsilor.se lauda cu stramosii.Everii ziceau,"noi suntem fii lui Avraam,noi suntem urmasii lui Moise",si autau sa-l omaore pe Fiul lui Dumnezeu.La fel acumasa zisii orotodocsi,se bat in piept ca "noi suntem urmasii Sf Parinti,noi am pastrat randuielile stramosesti,noi avem canoanelele".La fel ca si evreilor,le va spuneHrisost Dumnezeu,"daca ati fii urmasii lui Avraam(ai Sf Parinti) atai face faptelel lui Avraam(ale Sf Parinti).
Sa vad dau un exemplu.David spunea in psalmi"Dumnezei sunteti toti,si fii ai celui preainalt",si cand Hristos a zis,ca ste Fiul ui Dumnezeu,l-ar rastignit pentru blasfemie.Avraam si-ar fii adus prorpriu fiu jerfta pt Dumnezeu,deci mult mai mult decat propria viata,la care nici nu tinea prea mult."Urmasii lui" din vremea Mantuitorului,cand vedeau vreun frate de-al lor in uferinta vindecat de Hrisos smabata,il dadeau afara din sinagoga,pe pacatosii care plangeau la picioarele lui Hristos ii urau,si multe altele.Care sunt faptelele lui Avraam?
Acum,la ortodocsi,citi viata oricarui Sfant,care vreti voi.Eu am s spun de Sf Ioan Gura de Aur.Pai acest om era atat de sarac,manca mai nimic,dormea foarte putin,mai mult,a desfintat tot luxul de la Patriarhia Constantinopolului,si zi si noapte trudea pt fii lui duhovnicesti.Slujea zilnic Liturghia,predica zilnic,noaptea talcuia Evanghelia,si uitati ce spune el legat de Liturghie"cine nu ste vrednic sa se impartaseasca ,nu este vrednic nici sa asculte cuvintele Sf Liturghii,caci acelasi Hristos care se jerfeste pe Sf Masa,acelsi Hristos este Cuvantul lui Dumnezeu,cuvant care sfinteste totul".
Cra randuieli orotodoxe tineti voi?Pe care Sfinti Parinti ii ascultati si urmati?

ancah 21.09.2008 01:02:22

Citat:

În prealabil postat de cozia
Ancah,
1 Din mesajul lui jean, eu inteleg ca el nu se refera la cei cu pacate grele carora li s-a dat canon de durata( desi timpul scurtindu-se ar trebui si canonul) ci cei cu pacate mici, poate repetative, carora li se lungesc urechile pina capata dezlegare, si multi chiar renunta la a mai astepta si cad iar in pacat. Prin impartasire omul il primeste pe Hristos in el ca un scut, si ca un SIGILIU!...si repede!

2. Cine-ti garanteaza tie in ziua de azi ca preotii nu lungesc perioada de asteptare din egoul lor. Asa cum gresesc si fac tot felul de lucruri nu tocmai canonice....., ca sa zicem asa.............., de ce nu ar exagera si aici? de ce aici ar fi fara greseala?

3. De ce il marginalizati pe Jean spunind ca el nu este din Biserica Ortodoxa? Asa cum unii cred ca ei il asteapta pe el sa se intoarca, asa si el poate afirma ca va asteapta pe voi sa va reveniti STIND IN ACEEASI BISERICA, care este problema...asa cum sunt foarte multi preoti care gindesc EXACT CA EL, si totusi nimeni nu le face vint din biserica

cozia, iertare, dar nu pot sa subscriu celor scrise de tine. "Nu e pacat mic, pacatul cel mai mic", cum spune Pr. Arsenie Papacioc. Vrei sa zici ca sa primim impartasanie in fiecare duminica fara ca noi sa luptam cu pacatul si fara sa-l spovedim? Sa avem grija ca astfel sa nu sigilam pacatul in inima.
Nu m-am gandit sa caut garantia de care vorbesti. Nu am acest dubiu in privinta preotilor, caci personal nu am patit asa ceva; as zice chiar din potriva.
Dar oare nu la toti, care se spovedesc, vorbeste Hristos prin gura preotului?!?

In ceea ce priveste studiul biblic, este intr-adevar de dorit sa se revina la "scoala de duminica". Nu stiu insa cui trebuie sa-i apartina initiativa.

Cei, care au probleme cu preotii lor, sa-si caute alti preoti mai buni.
Daca cineva afirma despre sine ca nu este ortodox, nimeni nu poate afirma contrariul.

cozia 22.09.2008 00:03:09

Ancah, eu nu vorbesc de la mine, deja asa se face. Ai vazut si din filmul Ostrovul cum parintele Anatolii rata doua cazuri clare de Impartasire "de urgenta".

1. a copilului care avea deja vre-o 10-12 ani si tocmai il vindecase insa mama impatimita si ea si fiind purtata de cel rau a incercat sa plece, sa fuga "la servici" iar el intra in papa rece petru a SALVA copilul

2. Demonizata care odata vindecata nu a mai stat cu nici un preot sa o mai toace la cap cu vino peste 6 luni sa te spovedesti si impartasesti ci BUM! imediat se pune sigiliu cu " ESTI A LUI HRISTOS!!!!" nu-i mai dai drumul in lume sa o ia razna din nou.

..si acei oameni nu mai calca pe asfalt ci pleaca plutind, cu o bucurie nespusa in suflet, si cu INCREDERE ca miine nu or sa mai greseasca, asta-i atitudinea salvatoare!nu.....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! nu se poate ca esti o pacatoasa, treci de bea aghiazma mica 3 luni ca ai trait asa si pe dincolo si dupa aia mai vedem noi...

dar intradevar daca nu ai trait printre ei nu ai cum sa cunosti cazurile grave, in care pe unii preoti i-am vazut chiar tremurind de emotia salvarii acelui suflet si nu au avut stare si pace pina nu i-au impartasit si au petrecut ORE in SIR cu ei

cozia 22.09.2008 00:05:02

err.....arata, apa rece

ancah 22.09.2008 10:00:04

DA, Andrei, exceptiie confirma regula.
Dar spune-mi te rog: tu te impartasesti fara sa fii spovedit? Eu nu, caci am auzit ca e pericol, sa iei impartasanie fiind nevrednic.

Mirean 22.09.2008 22:27:12

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Grigorie
ASCOR Bucuresti a fost evacuat din sediul pe care l-a avut pana acum (un apartament din blocul de la baza Dealului Patriarhiei). Este regretabil ca s-a luat aceasta decizie. Cineva acolo sus (la Patriarhie) nu-i iubeste. Insa cred ca sunt iubiti de Dumnezeu si El le va purta de grija.

Eu am fost vicepresedinte la Ascor,Tulcea,si stiu multe din chestiile care tin de aceasta organizatie.De exemplu,din dragoste frateasca noua ne spuneau ca nu trebuie s ne numim ascor,ca noi nu avem Universitate in Tulcea,desi le-am aratat de multe ori,ca tinerii de la noi sunt foarte integri.De fapt,de multe ori asta era problema cea mai grava,ca eram prea integri.Odata,la Galati,la o consfatuire nationala(eu eram anul I la facultate),era problema cu legalizarea prostitutiei.facuserem studii,eram pregatiti sa facem o miscare de amploare,pentru ca pe atunci eram forate puternici.Noi la Tulcea am strans peste 5000 de semnaturi reale,si pe strada si in Biserica.Imi amintesc ca stateam cu prieteni de la ascor pe strada si ii intrebam pe toti ce parere au.Efectu l a fost foarte bun,in sensul ca imediat toti din Tulcea au aflat de problema asta,si au luat atitudine intr-un fel sau altul.Au aflat si clerul,si oamenii din Biserica,si profesorii,si toti.
Cand insa ne-am dus la Galati,am vazut cu stupoare cum ,cu o lasitate de nedescris,majoritatea filialeleor ii tot dadeau cu asculatrea de ierarhii lor,ca sa vedem,ca sa-i intrebam.Cei de la Galati,cu PS Cassian,un om mai curajos din fire,au vrut sa facem ceva de amploroare>in primul rand sa facem o scrisoare deschisa,sa o trimtem la Parlament ,la media,aveam relatii in parlament,pe la ziare si televiziuni,etc.
Trebuia insa sa fie semnata de toti presedintii de filiale,cei mai importanti fiind de la Iasi si Bucuresti.cei de la Bucuresti au fost ok,dar cei de la Iasi,au vorbit cu ,cine credeti ca,seful al mare,pe atunci Daniel,zsi mitropolit al Moldovei care i-a invata de bine,adica sa ne strice noua toate planurile.Si cum asta.Sfatuiti de el,de Daniel,au inceput sa se certe cu noi,ca nu este bine,ca nu este canonic,ca ne punem rau cu iarerhii,ca ei nu vor sa se puna rau cu conducerea tarii,ca ste o cerinta a UE.Ne-am certat pana pe la 1 noaptea,si nu am mai facut nimic in acea zi.Am mesr fiecare pe unde stateam,dar surpriza.cei de la Iasi,care venisera cu masina proprie,imediat cum au iesit de la episcopie,au fost loviti brutal de un camion,si au ajuns de urgenta la spital,cu fractura de bazin(presedintele) si rani ai usoare ceilalti.Am aflat toti,am fost sunati imediat,pt ca era destul de ciudat si de grav.Insa Dumnezeu le-a dat o lectie imediat si usturator,ca daca se mai opun voii lui,ii trimite cu Daniel cu tot pe lumea aiallata.
Dupa trei zile s-a semnat documentul,a fost trimis la presa,la parlament cu semnaturi ,am facut afise,bannere,le0am lipit prin toate oarasele,si toti stiau ca este o mare provocare rea aceatsa lege.Si nu s-a mai adoptat,nici pana azi,pentru ca noi eram decisi sa facem mare taraboi,desi cel putin in Tulcea stiau toti toate detaliile,toate studiile care se facusera in tarile unde s-a legiferat.
Asa ca,daca maria sa daniel este acu mare sef,nu m-as mira sa desfinteze tot ascorul,ca sia-asa nu aduce bani.Si daca nu aduce bani,la ce sa-l mai tina.

Prietene dar de ce ASCOR nu a avut nici o reactie la chestiunile legate de abrogarea art. 200?

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:47:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.